Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
Διασωλήνωση -ιατρικά και ηθικά διλήμματα -ΩΣΤΌΣΟ αντίστοιχο νομικό πλαίσιο ??
anasm:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚαι όμως, επειδή το έχουμε δει να συμβαίνει και σε άνω των 60, και όχι μόνο μια φορά (προσωπικά γνωρίζω περίπτωση 67άρη που έκανε 2 φορές Μονάδα σε διάστημα 1 μηνός και τώρα χαίρει άκρας υγείας), στην Ελλάδα δεν μπορούμε να τους αφήσουμε να πεθάνουν στον όροφο.
--- Τέλος παράθεσης ---
Είναι σαφές, όπως επεσήμανε και ο φίλος schumifer, ότι η νοσηλεία στην ΜΕΘ, όσο παρατείνεται, τόσο επιζήμια σε επίπεδο λειτουργικότητας -ποιότητας ζωής, μπορεί να αποβεί για τον ασθενή...
Είναι γνωστό το σύνδρομο Μυοπάθειας ή και Πολυνευροπάθειας εκ νοσηλείας στην ΜΕΘ (of critical illness).
Παρόλα αυτά, στο δια ταύτα,
να υποθέσω ότι, επίσημη νομική διάταξη σχετικά με κριτήρια εισαγωγής στην ΜΕΘ...
Και ενδεχόμενη, δηλαδή, αναφορά την παράμετρο "ηλικία", μάλλον Δεν υφίσταται...
Argirios Argiriou:
Δεν ξέρω τι λένε οι Δικηγόροι. Ξέρω όμως τι λένε τα νούμερα:
After intubation, 31 percent of patients ages 65 to 74 survive the hospitalization and return home. But for 80- to 84-year-olds, that figure drops to 19 percent; for those over age 90, it slides to 14 percent.
Εγγραφή ή Είσοδος
Έχει τύχει να μιλήσω με ηλικιωμένους ασθενείς μου για αυτό το θέμα και όταν τους εξηγώ τα νούμερα και το τι σημαίνει να σε βάζουν σε αναπνευστήρα και ότι πολύ πιθανόν να πεθάνουν ολομόναχοι στο Νοσοκομείο όλοι έως τώρα μου είπαν ότι θα προτιμούσαν να μείνουν στο σπίτι τους και να πεθάνουν εκεί.
schumifer:
Το να διασωληνωθεί ένας καλοστεκούμενος 80χρονος συμβαίνει πού και πού, αλλά στα βόρεια είναι λίγες οι περιπτώσεις. Πριν δεκτούν τέτοιο περιστατικό οι αναισθησιολόγοι διερευνούν όσο μπορούν το προηγούμενο ιστορικό του ασθενούς.
Κι επίσης εξαρτάται και από το υπόβαθρο. Αλλιώς σκέφτεται κανείς για έναν με πολυοργανική ανεπάρκεια και αλλιώς για έναν που ήταν καλά και ήρθε σε κώμα και του βρίσκεις διαβητική κετοξέωση.
anasm:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν ξέρω τι λένε οι Δικηγόροι. Ξέρω όμως τι λένε τα νούμερα:
After intubation, 31 percent of patients ages 65 to 74 survive the hospitalization and return home.
But for 80- to 84-year-olds, that figure drops to 19 percent; for those over age 90, it slides to 14 percent.
Εγγραφή ή Είσοδος
--- Τέλος παράθεσης ---
Καλέ μου κ. Αργυρίου,
Ερχόμενος στη θέση ενός συγγενή 1ου βαθμού, και βλέποντας, στατιστικά, ένα ποσοστό που αγγίζει το 1 στους 5 ...
Μάλλον, θα έλεγα..
Σας παρακαλώ κάντε τα πάντα για τον άνθρωπό μου ....
anasm:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤο να διασωληνωθεί ένας καλοστεκούμενος 80χρονος συμβαίνει πού και πού,
αλλά στα βόρεια είναι λίγες οι περιπτώσεις.
Πριν δεκτούν τέτοιο περιστατικό οι αναισθησιολόγοι διερευνούν όσο μπορούν το προηγούμενο ιστορικό του ασθενούς.
Κι επίσης εξαρτάται και από το υπόβαθρο. Αλλιώς σκέφτεται κανείς για έναν με πολυοργανική ανεπάρκεια και αλλιώς για έναν που ήταν καλά και ήρθε σε κώμα και του βρίσκεις διαβητική κετοξέωση.
--- Τέλος παράθεσης ---
Φίλε μου Schumifer,
Μόνο που "εδώ" δεν είμαστε "Βόρεια"... Εδώ, είμαστε Βαλκανιστάν ....
Και πέρα από την εντελώς καλοπροαίρετη διάθεση χιούμορ...
Το θέμα είναι,
ιατρικά, ανθρώπινα -συνειδησιακά, αλλά και εν γένει νομοτελειακά, Τί πράττουμε στο δια ταύτα ??
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση