Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα

Εταιρίες δημοσκοπήσεων, αξιόπιστες;

<< < (2/2)

Γ.Κτιστάκης:
Να αφήσουν τις δημοσκοπήσεις στην άκρη ή τουλάχιστον να γίνονται μόνο για τους πολιτικούς φορείς ώστε να καθορίζουν την πορεία τους. Εμένα δεν με ενδιαφέρουν καθόλου τουλάχιστον κατά την προεκλογική διαδικασία και θεωρώ ότι οι δημοσκοπήσεις χρησιμοποιούνται από το πολιτικό σύστημα για να προσπαθήσουν να ελέγξουν το αίσθημα του ψηφοφόρου και να το κατευθύνουν πάντα προς εκεί που τους συμφέρει πολιτικά. Η μεγάλη αποχή σε αυτές τις εκλογές σε ένα μεγάλο μέρος οφείλεται στις δημοσκοπήσεις.
Ο λαός θα πρέπει να αφήσει κατά μέρος όλα αυτά τα παιχνίδια της πολιτικής και να μάθει να συμμετέχει σε μια εκλογική διαδικασία αλλά και γενικά να συμμετέχει στα πολιτικά δρώμενα (να πολιτικοποιηθεί δηλαδή) και να καθορίζει αυτός το μέλλον του και όχι τα πολιτικά κώματα. Μόνο έτσι θα τους πιέσει γενικά σε όλον τον κόσμο να αλλάξουν πολιτική γραμμή και να σέβονται αυτό που θα θέλει η πλειοψηφία του λαού. Τώρα πχ η πλειοψηφία αποφάσισε ότι δεν θέλει κανένα τους, θα ισχύσει ή μήπως πανηγυρίζουν ότι αύξησαν το ποσοστό τους ενώ μειώθηκε σαφώς ο απόλυτος αριθμός των ατόμων που εμπιστεύονται την πολιτική τους?
Κάποια στιγμή να κάνουμε αναγωγή των ψήφων στο σύνολο του εκλογικού σώματος και έτσι να κρίνουμε το αποτέλεσμα και την πολιτική τους και έτσι να μάθουν να το κρίνουν και αυτοί μπας και βάλουν λίγο μυαλό και να καταλάβουν ότι το να σε εμπιστεύεται μόνο το 1/8 του  σώματος και να πανηγυρίζεις ότι ο λαός αποφάσισε είναι τουλάχιστον γελοίο για μένα. Το ίδιο πιστεύω για κάθε πολιτικό φορέα για να μην παρεξηγηθώ ότι η άποψη μου αυτή είναι κομματική και όχι πολιτική.
Η αποχή έχει τα δικά της πολιτικά μηνύματα και είναι πολιτική στάση, αλλά στην δημοκρατία και με το ισχύον εκλογικό σύστημα, πρέπει να εκφραστεί με έγκυρο ψήφο για να λάβουν αυτό το μήνυμα. Στην απόλυτη αναλογική εάν ίσχυε το ποσοστό της αποχής σημαίνει ότι  θα εκλέγονταν ο «κανένας» που τελικά είχε το 47,6% του ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ και όχι των εγκύρων. Αυτή είναι η δύναμη του λαού που την πετά στα κάλαθο των αχρήστων με το να απέχει. 
Η αποχή τους βολεύει αρκετά όταν ο κόσμος δυσαρεστηθεί με την πολιτική τους…

Γ.Κτιστάκης:
Το μήνυμα που μας πέρασαν και τελικά το κατάφεραν με τις δημοσκοπήσεις ήταν
«δεν σας αρέσει η πολιτική μας, τότε να απέχετε». Για μένα πρέπει να ισχύσει το αντίθετο: «δεν μας αρέσει η πολιτική σας, άρα να φύγετε να πάτε αλλού..» όπως λέει και η επιτυχημένη διαφήμιση..

Αγωνιστική Παρέμβαση:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤο μήνυμα που μας πέρασαν και τελικά το κατάφεραν με τις δημοσκοπήσεις ήταν
«δεν σας αρέσει η πολιτική μας, τότε να απέχετε». Για μένα πρέπει να ισχύσει το αντίθετο: «δεν μας αρέσει η πολιτική σας, άρα να φύγετε να πάτε αλλού..» όπως λέει και η επιτυχημένη διαφήμιση..


--- Τέλος παράθεσης ---

Υπάρχει ένα σύνθημα που λέγει: "Αν οι εκλογές άλλαζαν τον κόσμο θα ήταν παράνομες" ή τέλος  πάντων κάπως έτσι.

Έχω την αίσθηση κ.Κτιστάκη ότι όταν συμμετέχεις σε μια εκλογική διαδικασία ,πρώτον αποδέχεσαι αυτή τη διαδικασία έτσι όπως λειτουργεί στη σημερινή παραγματικότητα και δεύτερον  το κάνεις συνειδητά γιατί επιλέγεις κάποιον ή κάτι να ψηφίσεις.
Αλλιώς δεν αντιλάμβάνομαι το νόημα της συμμετοχής.
Υπάρχει λοιπόν η περίπτωση είτε αυτή καθαυτή η διαδικασία έτσι όπως έχει "καταντήσει" σήμερα να μην σε εκφράζει, είτε αυτοί που ζητούν την ψήφο σου να μην χαίρουν της εμπιστοσύνης σου.Υπάρχει ακόμα και το ενδεχόμενο αυτό για το   οποίο γίνεται η ψηφοφορία να μην σε ενδιαφέρει.


Θα συμφωνήσω μαζί σας ότι όταν δεν μας αρέσει μια πολιτική ζητάμε να " φύγουν να πάνε αλλού".Αυτό μπορεί να γίνει και  με τη συμμετοχή μας, ο καθένας με τον τρόπο του, στους μικρούς  και μεγάλους αγώνες της καθημερινότητας.

Γ.Κτιστάκης:
Mε την συμμετοχή μπορούμε να αλλάξουμε και την πολιτική τους και τους πολιτικούς και την εκλογική διαδικασία και τον λόγο για τον όποιο γίνετε μια τέτοια διαδικασία, υπάρχουν πόλοι τρόποι συμμετοχής. Διαφωνώ γενικά με την αποχή και όχι μόνο για την αποχή από την συγκεκριμένη εκλογική διαδικασία. Απλά προσπάθησα να ερμηνεύσω το μήνυμα της συγκεκριμένης αποχής που κατά την γνώμη μου δεν είναι βαθιά πολιτικό και περιέχει αρκετή δόση αδιαφορίας και κατευθυνόμενης αποχής για να επικρατήσει τελικά η πολιτική που αυτοί θέλουν.  Κατά τα άλλα δεν διαφωνούμε, αρκεί η στάση του καθενός μας να είναι μετά από μελέτη και του πολιτικού συστήματος και των πολιτικών καταστάσεων και να επιλέγει τον τρόπο που θα εκφραστεί, αρκεί να εξασφαλίσει ότι  πράγματι η κίνηση του δεν θα είναι τελικά προς όφελος αυτού που προσπαθεί να «πολεμήσει».
Για μένα αυτή η αποχή δηλώνει απογοήτευση για τα συγκεκριμένα κώματα και την πολιτική τους, αλλά δεν μου δίνει το μήνυμα ότι τελικά η επιθυμία είναι αλλαγή της πολιτικής και συγκεκριμένα την κατεύθυνση που  τελικά θέλουμε (δεξιά, κεντρώα, αριστερή, φιλολαϊκή, καπιταλιστική, τι ακριβός θέλουμε?) απλά δεν μας αρέσει αυτό που έχουμε. Εμένα αυτό ως πολιτική στάση δεν μου αρκεί.     

Αγωνιστική Παρέμβαση:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςMε την συμμετοχή μπορούμε να αλλάξουμε και την πολιτική τους και τους πολιτικούς και την εκλογική διαδικασία και τον λόγο για τον όποιο γίνετε μια τέτοια διαδικασία, υπάρχουν πόλοι τρόποι συμμετοχής. Διαφωνώ γενικά με την αποχή και όχι μόνο για την αποχή από την συγκεκριμένη εκλογική διαδικασία. Απλά προσπάθησα να ερμηνεύσω το μήνυμα της συγκεκριμένης αποχής που κατά την γνώμη μου δεν είναι βαθιά πολιτικό και περιέχει αρκετή δόση αδιαφορίας και κατευθυνόμενης αποχής για να επικρατήσει τελικά η πολιτική που αυτοί θέλουν.  Κατά τα άλλα δεν διαφωνούμε, αρκεί η στάση του καθενός μας να είναι μετά από μελέτη και του πολιτικού συστήματος και των πολιτικών καταστάσεων και να επιλέγει τον τρόπο που θα εκφραστεί, αρκεί να εξασφαλίσει ότι  πράγματι η κίνηση του δεν θα είναι τελικά προς όφελος αυτού που προσπαθεί να «πολεμήσει».
Για μένα αυτή η αποχή δηλώνει απογοήτευση για τα συγκεκριμένα κώματα και την πολιτική τους, αλλά δεν μου δίνει το μήνυμα ότι τελικά η επιθυμία είναι αλλαγή της πολιτικής και συγκεκριμένα την κατεύθυνση που  τελικά θέλουμε (δεξιά, κεντρώα, αριστερή, φιλολαϊκή, καπιταλιστική, τι ακριβός θέλουμε?) απλά δεν μας αρέσει αυτό που έχουμε. Εμένα αυτό ως πολιτική στάση δεν μου αρκεί.     


--- Τέλος παράθεσης ---

Με το δεδομένο ότι συμμετοχή στα κοινά δεν σημαίνει ντε και καλά και συμμετοχή σε μια συγκεκριμένη εκλογική διαδικασία ας ελπίσουμε ότι αυτή η αντίδραση μπορεί να είναι το πρώτο βήμα.
Τα επόμενα, είναι  στο χέρι μας  να έλθουν. Αν βέβαια θέλουμε να έλθουν και άλλα βήματα.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση