ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε θέματα άλλων ειδικοτήτων
Να καταργήσουμε την Παθολογία;
tsoukase:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΊσως να την εισήγαγα εγώ στο Φόρουμ, αλλά δική μου δεν είναι. Δες Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος.
--- Τέλος παράθεσης ---
Αυτό εννοούσα... ;)
tsoukase:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδοςκατανοώ και αντιλαμβάνομαι το ερώτημα, παραθέτω φράση δασκάλου:«... είναι μεγάλη συζήτηση για το ποιός πρέπει να είναι ο μαέστρος, ο γενικός ιατρός, ο -ούργος ή ο -λόγος.......» και συμφωνώ. Να γενικεύσω μια απόλυτα ειδική συζήτηση και να αναφερθώ σε κοινωνιολογική ανάλυση δανειζόμενος τη φράση "διεύρευε και βασίλευε'' δεν το αποτολμώ· άλλωστε η κοινωνιολογία δεν είναι το αντικείμενό μου ούτε μπορώ να υποστηρίξω πως η εξειδίκευση δεν προσφέρει στον ασθενή, αντιθέτως προσφέρει στον ασθενή και στην επιδημιολογική καταγραφή.
Αν αποπειραθώ να παίξω με τις λέξεις [ σε μια προσπάθεια να προεκτείνω τη συζήτηση σχετικά με τις δυσκολίες σχετικά με τα εμπόδια που βρίσκει μπροστά του ο οικογενειακός ιατρός ] και να παρανοήσω την φράση:
--- Παράθεση ---Πότε επιτέλους στη χώρα μας θα γίνει η ιατρική, από ατομική, οικογενειακή?
--- Τέλος παράθεσης ---
, το να υφίσταται οικογενειακός χαρακτήρας σε μια συντεχνία δημιουργεί αυτόματα επαγγελματίες συγγενείς και επαγγελματίες βραδυτέρων ταχυτήτων.
Κλείνω αυτή μου την παρέμβαση με αισιοδοξία· η επερχόμενη αλλαγή ηγεσίας από το νομαρχιακό νοσοκομείο στον φορέα αυτοδιοίκησης μπορεί να αποδώσει πλεονέκτημα στην πρωτοβάθμια δεδομένου ότι η αυτοδιοίκηση πρέπει να επιδείξει έργο αποροφώντας πόρους. Είναι στο χέρι μας να εγκριθούν πόροι εξαιτίας μας και αποτελώντας εμείς ως οικογένεια - συντεχνία ανθρωπίνους πόρους να δομήσουμε την οικογενειακή ιατρική.
--- Τέλος παράθεσης ---
Αυτό που αποκόμισα από τον παραπάνω τεχνοκρατο-επιστημονικό σχόλιο είναι η αισιοδοξία για τη νέα μορφή διοίκησης. Επιφυλάσσομαι για το μέλλον (εδώ θα είμαστε άλλωστε).
Θα ήθελα να προσθέσω ότι οι ειδικοί σε κάποιο σύστημα έχουν πιστεύω καλύτερη οπτική για τη λειτουργία της γενικής ιατρικής. Πχ αν κάποιος παθολόγος κάνει έναρξη αντι-ανοϊκών φαρμάκων, μόνο ο νευρολόγος θα μπορέσει να δει την παντελή έλλειψη οικογενειακής ιατρικής και την παταγώδη αποτυχία του συστήματος, κοκ. Γενικότερα, για να εκτιμηθεί η λειτουργία της γενικής ιατρικής πρέπει να ειδωθεί έξω από αυτή. Και αυτό δεν γίνεται με τους τρέχοντες παθολόγους που θέλουν να επεκτείνονται και επί τα εντός και επί τα εκτός αυτής...
dimipap73:
λοιπον tsoukese μαλλον δεν πρεπει να καταργησοθμε την παθολογία αλλα να καταργησουμε χχχχχχ και ζητω συγνώμη απο το φορουμ γιαυτό που γράφω και ειμαι διαθετειμενος να υποστώ ban από το forum αλλα πρέπει κάποιος να στα πει...
ασχολήσου με την επιστήμη σου και μην ασχολείσαι με το πως λειτουργούν οι συνάδελφοι σου .Σημειώνω οτι οποιος παθολόγος βλέπει περιστατικό το οποίο ακουμπα την εγκεφαλική λειτουργία 1)αναλαμβάνει την ευθήνη του 2)αντιμετωπίζει τους παράγοντες κινδύνου 3)αντιμετωπίζει τις οξείες επιπλοκές χωρίς να απαιτεί 10 μαγνητικές και 500 αλλα εργαστηριακά και τελος δεν κανει τον ψυχίατρο ΕΠΙΦΥΛΑΣΟΜΑΙ να σου πω και αλλα
Σύσταση: κόσμια συμπεριφορά γιατί το ban έρχεται.
tsoukase:
όποιος έχει τη μύγα...
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση