Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Γενικά => Γενική συζήτηση => Μήνυμα ξεκίνησε από: D-Michalis στις 6 Ιουνίου 2012, 15:43:35

Τίτλος: Η Δημιουργία Φορέων Γεν. Ιατρικής -Σκέψεις -Θέσεις
Αποστολή από: D-Michalis στις 6 Ιουνίου 2012, 15:43:35
Κατ’ αρχάς είναι λυπηρό να αναπτύσσεται τέτοια πολεμική (και μάλιστα να εμπλέκεται ο εισαγγελέας) εναντίον του πρώτου –και επί σειρά ετών μοναδικού- φορέα της ειδικότητας.
Η ΕΛΕΓΕΙΑ είναι Επιστημονική Εταιρεία της ειδικότητας. Ή μας αρέσει ή όχι, είναι. Και δεν είναι ένα –κάποιο ιδιωτικό σωματείο, όπως αναφέρει το επίμαχο έγγραφο, που με τον τρόπο αυτό προσπαθεί να μειώσει τον ιστορικό του ρόλο.
Μπορεί να διαφωνούμε με τις ισόβιες προεδρίες, μπορεί να διαφωνούμε με τις προτεραιότητες που τίθενται, μπορεί να διαφωνούμε με πολλά, αλλά αυτό μας δίνει το δικαίωμα να μπούμε μέσα και να φέρουμε τις αλλαγές που πιστεύουμε ως καλύτερες επιλογές για το χώρο. Δεν μας δίδει όμως το δικαίωμα να ασκούμε τέτοιες πολεμικές.
Μπορεί επίσης να φτιάξει ο καθ’ ένας το δικό του σωματείο –κάτι που πολλοί εζήλωσαν τελευταίως, μηδέ των υπογραφόντων ανωτέρω εξαιρουμένων -αλλά η πολυδιάσπαση δεν είναι που φέρνει δύναμη στην ειδικότητα.

Αλλα, ας εστιάσω περισσότερο σε σημεία του κειμένου:
Α. Εκπαίδευση στην επιδημιολογία –στατιστική –μεθοδολογία έρευνας:
Μπορεί ο κ. Μερκούρης να αφαίρεσε από τον κ. Μπένο την αποκλειστικότητα για την εκπαίδευση επ’ αυτού. Προσωπικά είχα διαφωνήσει γιατί και αυτό είναι διάσπαση, ενώ έχουμε ανάγκη από συνεργασίες. Από πού και ως πού όμως δεν μπορεί μία επιστημονική εταιρεία να οργανώσει κάτι τέτοιο? Παρουσίασε ένα πρόγραμμα. Έγινε αποδεκτό και προχώρησε. Πού είναι το περίεργο? Μιας δε και έχουμε πολλούς αγγλοθρεμένους εδώ, στην Αγγλία ο φορέας των Γ.Γ. δεν κάνει τέτοια προγράμματα? Κάνει και πολύ περισσότερα μάλιστα.
Μόνο που εκεί δεν έχουν 100 ορεγόμενους αρχηγηλίκια σε φορείς για να έχουν 10 κολέγια και 10 εταιρίες και 10 ενώσεις.

Μόνο που εκεί δεν κλειδώνουν τον χρόνο σε Π.Δ. και νόμους του 1955 ως μαυσωλείο, αλλά επικαιροποιούν τις διατάξεις επί την σήμερον, κάτι που εμείς αρνούμαστε πεισματικά.

Β. Συντονισμός: Ο κεντρικός συντονιστής στήνει συντονιστικό κέντρο σε χώρο –και με υλικά- που διαθέτει η ΥΠΕ. Όταν αυτή δεν τα διαθέτει και τα διαθέσει ένας φορέας της ειδικότητας, πώς ακριβώς είναι το κακό? Τόσα χρόνια που διετίθενταν αυτά ήταν καλά? Προσωπικά σα συντονιστής περιφέρειας δεν είχα «που την κεφαλή κλίνε» και πολύ θα επιθυμούσα ένα τέτοιο φορέα κοντά μου να μου δώσει αυτά που αρνήθηκε το δημόσιο σύστημα.
Ότι προάγει τις λειτουργίες, δεν είναι ηθικό να πετροβολείται λόγω προσωπικών διαφορών, ή ακόμη περισσότερο επιδιώξεων.
Βεβαίως, μπαίνοντας στον χώρο της Εταιρείας, δημιουργούνται και κάποια είδη εξαρτήσεων –«ζεστότερων» σχέσεων. Όμως 1ον: Αν δημιουργούνται με το φορέα της ειδικότητας, καθόλου δεν με πειράζει, να μην πώ ότι ωφελεί κιόλας. 2ον: Άν δημιουργούνται με άτομα και «αυλές», τότε αυτό απαιτεί 2 ενόχους. Τον προσφέροντα και τον αποδεχόμενο. Γιατί πυροβολούμε μόνον τον πρώτο?

Να θυμίσω εδώ ότι η ΕΚΟΓΕΝΙΑ γεννήθηκε όταν η ΕΛΕΓΕΙΑ αρνήθηκε να βάλει κάτω από την ομπρέλα της τις εκδηλώσεις του Κ.Υ. Άστρους?  Άρα, δεν γεννήθηκε ως «ομπρέλα» δράσεων? Κάθε συνεισφορά της –όπως και οποιουδήποτε φορέα- είναι καλοδεχούμενη, αλλά ας μη διαρρηγνύουμε και τα ιμάτιά μας για τα «αίσχη» που ανακαλύπτουμε. Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω.

Και για να δούμε τους αναμάρτητους, ας δούμε ποιοι εκ των ομιλούντων σήμερα υπήρξαν μέλη και συν- μάγειρες πραγμάτων που συν-άνδρωσαν συμπεριφορές που σήμερα τις κριτικάρουμε στη σημερινή ΕΛΕΓΕΙΑ, ποιοι και με ποια κριτήρια- με μόνο και μόνο το πρό ελαχίστου χρόνου κτηθέντα τίτλο ειδικότητας- χρημάτισαν εξεταστές της ειδικότητας και με πιά βιογραφικά.
Γιατί, μπορούμε να κατηγορούμε τους πάντες, αλλά καλύτερα να βάζουμε κριτήρια για τον κάθε ρόλο.
Πότε βάλαμε κριτήρια για το ρόλο του εξεταστή? Και πιά είναι αυτά? Και πόσο στερούνται σημερινά μέλη αυτών των επιτροπών (μιλάω ειδικά για την Θεσσαλονίκη εδώ- όπου ο ένας είναι καθηγητής πανεπιστήμιου με πολλαπλό έργο και άφησε τις δόξες των εδρών για τη Γενική Ιατρική, ο άλλος είναι επαξίως μέλος της ακαδημίας Δασκάλων Γενικών Γιατρών στην Ευρώπη με πλούσιο έργο, ενώ ο τρίτος, μπορεί να μην έχει «ακαδημαϊκούς» τίτλους, αλλά ήταν επί έτη και έτη στην πρώτη γραμμή και της κλινικής ιατρικής, και της εκπαίδευσης και της ειδικότητας συνολικά.
Πόσοι από τους ορεγώμενους –και θητεύσαντες ήδη- απαίτησαν ποτέ να μπούν κριτήρια να δούμε πόσα απίδια πιάνει καθ’ ενός ο σάκκος πρίν κρίνουν?
Ξέρω, πολλοί θα πούν «ποιοι μωρέ, αυτοί που πήραν τίτλο χωρίς ειδίκευση?»
Επειδή η ιστορία θα μας κρίνει όλους, έχω να πώ:
1ον: Πράγματι, τέτοιοι υπήρξαν –συνταξιοδοτήθηκαν πιά- πολλοί που επηρέασαν αρνητικά το προφιλ αλλά και τη λειτουργία της ΠΦΥ.
Όμως έτσι δεν ξεκίνησε μόνο η Γ.Ι. Έτσι ξεκίνησε και η παθολογία –με 2 χρόνια θητεία σε νοσοκομεία και ταχυδρομική αποστολή τίτλου στο σπίτι- έτσι ξεκίνησε και η καρδιολογία –με ετήσιο τούρ- και άλλες ακόμη. Είναι αναγκαιότητα και συμφιτο συστατικό της έναρξης των ειδικοτήτων και όχι μίασμα της Γενικής Ιατρικής.
2ον: Πολλοί από αυτούς αναπλήρωσαν κάθε κενό με προσωπική δουλεία και τριβή και συνεχή ενασχόληση, ενώ πολλοί από τους «ειδικευθέντες» μέτρησαν άπειρες φορές τα σκαλοπάτια του κυλικείου.
2ον: Προς τιμήν τους και οι δύο των ανωτέρω, αν και μπορούσαν να πάρουν τον τίτλο με απλή αίτηση, εντάχτηκαν σε ότι πρόγραμμα υπήρχε εκείνη την εποχή και πάλι, αν και μπορούσαν να λάβουν την ειδικότητα μετά την εκπαίδευση με απλή αίτηση, εντάχτηκαν στις ομάδες των ειδικευομένων που έδωσαν εξετάσεις και πήραν τον τίτλο.

Βολική –προσωρινά βέβαια- είναι η λάσπη καμιά φορά, αλλά αν σεβόμαστε τον εαυτό μας, πρέπει να κοιτάμε και λίγη ιστορία, γιατί όποιος δεν ξέρει την ιστορία του, είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει.

Υ.Γ.
1.   Δε συνηθίσω να παρεμβαίνω με σχολιασμό προσώπων και καταστάσεων στο χώρο μας, έχοντας αποφασίσει να μείνω στο περιθώριο. Όμως η ευθεία επίθεση σε θεσμούς, αντί να επιτιθέμεθα σε προσωπικές επιλογές με τις οποίες διαφωνούμε και να επιδιώκουμε την αλλαγή, με θλίβει βαθιά και δεν μπορώ να μη μιλήσω.
2.   Τέτοιες παρεμβάσεις της ΕΚΟΓΕΝΙΑ, απαξιώνουν και τις κάποιες σημαντικές της πρωτοβουλίες που ανέπτυξε, αν και δημιουργήθηκε –όπως προείπα- για ομπρέλα (ελλείψει της ομπρέλας της ΕΛΕΓΕΙΑ) στη βιομηχανία σεμιναρίων τύπου «ο Χ-Ψ-Ω στην πρωτοβάθμια».
3.   Λυπούμαι που μιλάω σκληρά για το κείμενο αυτό και λυπούμαι που προσυπογράφεται και από τον κ. Μάρκου, ο οποίος με τίποτε δεν χωράει στις μετριότητες. Φαίνεται όμως ότι τα αδιάτμητα πάθη μας ενίοτε μας παρασύρουν πέραν των σημείων που προσδιορίζουν απλά την διαφοροποίησή μας με κάποιους ή κάποια πράγματα.
Τίτλος: Απ: Η Δημιουργία Φορέων Γεν. Ιατρικής -Σκέψεις -Θέσεις
Αποστολή από: Ν.ΔΗΜΟΥ στις 6 Ιουνίου 2012, 21:28:58
Δημήτρη,πήρες ένα ρίσκο.....όπως άλλοτε.
Δίνεις αφορμή για κουβέντα, ανοιχτή που κάποτε πρέπει να γίνει , γιατί το αστείο με τα κολέγια, συλλόγους γύρω από την Γενική Ιατρική ξεφεύγει....
Δυο αθώα ερωτήματα.  Αν ....λέω αν στην εξεταστική επιτροπή Ελλάδος (επιτέλους έγινε) υπήρχε μέλος από τις άλλες εταιρίες ή κολέγια  θα υπήρχε θέμα για το που θα γίνουν οι εξετάσεις;  Και δεύτερο αν η  ΕΛΕΓΕΙΑ  είχε υπό την αιγίδα της το συνέδριο του Κ.Υ.Αστρους  δεν θα υπήρχε το κολέγιο;
Υ.Γ. Δημήτρη ,η παρέμβασή σου μοιάζει με επαναδραστηριοποίηση;
Τίτλος: Απ: Η Δημιουργία Φορέων Γεν. Ιατρικής -Σκέψεις -Θέσεις
Αποστολή από: D-Michalis στις 6 Ιουνίου 2012, 23:48:19
Δυο αθώα ερωτήματα.  

Κατ’ αρχάς Νικόλα δεν υπάρχουν ηλίθιες ερωτήσεις, αλλά μόνο ηλίθιες –ή ανεπαρκείς- απαντήσεις. Άρα δεν απαιτείται και να «δικαιολογήσεις» ως «αθώα» τα ερωτήματά σου, αν και δεν πιστεύω ότι είναι και τόσο "αθώα".

Δεύτερον: Για μένα δεν έπρεπε να υπάρχουν πολλές επιτροπές. Η ενιαία δομή των εξετάσεων είναι πολύ σημαντική και ισχυρότερο κίνητρο από την αποφυγή της ομολογουμένως ταλαιπωρίας των εξεταζομένων να μεταβούν μακριά από την πόλη τους για να συμμετέχουν.
Όμως, φρονώ, ότι η «ανάγκη» για πολλά βιλαέτια και αξιωματούχους, οδηγούν εδώ που είμαστε, στις πολλές επιτροπές που «δικαιώνονται» στα μάτια των συναδέλφων με την αιτίαση της «διευκόλυνσης» για εξετάσεις κοντά στον τόπο τους. Μόνο που η ειδικότητα θα τους συνοδεύει διά βίου, ενώ η ταλαιπωρία μόνο τις ελάχιστες μέρες των εξετάσεων.

Αλλά ας πάω στα καθ’ αυτό ερωτήματα:
1ον: ….Άν ....λέω αν στην εξεταστική επιτροπή Ελλάδος (επιτέλους έγινε) υπήρχε μέλος από τις άλλες εταιρίες ή κολέγια  θα υπήρχε θέμα για το που θα γίνουν οι εξετάσεις;  
Σωστά. Αν συμμετείχαν και από τα άλλα κολέγια κ.λ.π., τότε όχι, δεν πιστεύω ότι θα έθεταν τέτοιο θέμα. Προφανώς θα προσπαθούσαν να το σταματήσουν για να εμποδίσουν (κατά την άποψή τους) την ζύμωση των ειδικευομένων με τους του χώρου διεξαγωγής παράγοντες. Οι παλαιότεροι γνωρίζουν πως, όταν μπήκε «ανεπιθύμητος» ο κ. πρόεδρος του άλλου κολεγίου, στην επιτροπή προ λίγων ετών, οι εξετάσεις γίνονταν στην ακαδημία και συμμετείχε και ο ίδιος εκεί, προσπαθώντας βέβαια να το αλλάξει, όπως και το πέτυχε με τη μεταφορά των εξετάσεων στο Κ.Υ. Καλυβίων. Προς τιμήν του όμως, όχι με εισαγγελείς. Προς ψόγον του όμως γιατί το έκανε με τα τηλεφωνήματα στην κ. Πρωθυπουργού, στο τηλ. της οποίας είχε πρόσβαση (είδατε τι σοβαρά θέματα απασχολούν τις πρώτες κυρίες του τόπου?)

2ον: … και δεύτερο αν η  ΕΛΕΓΕΙΑ  είχε υπό την αιγίδα της το συνέδριο του Κ.Υ.Αστρους  δεν θα υπήρχε το κολέγιο;
Ίσως με αφορμή κάτι άλλο να δημιουργούνταν. (εξ’ άλλου είπαμε «αρχής ορέγονται πολλοί»). Εν προκειμένω όμως δημιουργήθηκε αμέσως μετά την απόφαση της ΕΛΕΓΕΙΑ να άρει την αιγίδα της από τις δραστηριότητες τύπου «συμπόσια» και «σεμινάρια» ορμώμενων εκ Πελοποννήσου. Δεν ξέρω αν είχε δίκαιο ή όχι η ΕΛΕΓΕΙΑ. Ας το κρίνουν όσοι ξέρουν. Όμως, αποτελεί δεδομένο που πυροδότησε την δημιουργία του γιατί ήταν απαραίτητα η αιγίδα (ή ή οργάνωση) των δραστηριοτήτων αυτών. Μία ομπρέλα δηλαδή και ένας φορέας που θα διαχειρίζονταν τα σχετικά κονδύλια των εταιρειών (με καλή ή κακή έννοια, θα το κρίνουν άλλοι).
Να προσθέσω δε για την ιστορία ότι και η εταιρεία έρευνας και εκπαίδευσης στην ΠΦΥ (που αποτέλεσε τον εκφραστή του άλλου κολεγίου -διδύμως με εκείνο το κολέγιο) δημιουργήθηκε όταν διέγραψε η ΕΛΕΓΕΙΑ το πρώην μέλος του Δ.Σ. της και πρόεδρο του κολεγίου και Γ.Γ. της εταιρείας έρευνας, καθ΄ ότι και σε αυτή την περίπτωση, έπρεπε να υπάρχει μία «ομπρέλα» για τις δράσεις που επιθυμούσαν να αναπτύξουν οι πρωτεργάτες των εν λόγω φορέων. Τουλάχιστον όμως ο ιδρυτής του άλλου κολεγίου δεν βγήκε να κομπορρημονεί ότι δημιούργησε την σανίδα σωτηρίας της ειδικότητας.

3ον: … Υ.Γ. Δημήτρη ,η παρέμβασή σου μοιάζει με επαναδραστηριοποίηση;
Αγαπητέ Νικόλα νομίζω ότι ξέρεις την απάντηση. Ποτέ δεν εντάχτηκα ή προσπάθησα να ενταχθώ στην ΕΛΕΓΕΙΑ γιατί διαφωνούσα ριζικά σε βασικές της επιλογές και το ξέρεις.
Ακόμη, η αποχώρησή μου από τα δρώμενα είναι πολύ προσωπική επιλογή και λήφθηκε με διαυγή και ευθύ τρόπο, χωρίς να αποτελεί «ελιγμό» για να καρπωθώ μελλοντικά αποτυχίες άλλων και να βγώ μπροστά ως «σωτήρας» Δεν με ακουμπάνε τέτοιες σκοπιμότητες.
Όχι φίλε. Δεν επανέρχομαι στην «ενεργό πολιτική» αλλά παραμένω μαχητής των ιδεών και στις επάλξεις των ενεργών Γενικών Γιατρών.
Δεν θέλω να μιλάω για τα όργανα και τα πρόσωπα, γιατί ξέρω ότι μπορεί να επηρεάσω –θεικά ή αρνητικά-δεν έχει σημασία- κάποιους που σέβονται τη διαδρομή μου. Δεν το θέλω. Προτιμών να διαμορφώνουν μόνοι τους τις θέσεις, ανεπηρέαστα.
Γι’ αυτό παρεμβαίνω όποτε κρίνω ότι πήγαμε πιο πέρα από τα όρια (και τέτοια είναι η εισαγγελεοποίηση των του οίκου μας) και με τίποτε δεν στρώνω κανέναν δρόμο επανάκαμψης, γι’ αυτό μπορώ να μιλάω και ελεύθερα, χωρίς να με αφορά αν χαϊδεύουν ή αν τρυπάνε αυτιά τα λεγόμενά μου.
Τίτλος: Απ: Η Δημιουργία Φορέων Γεν. Ιατρικής -Σκέψεις -Θέσεις
Αποστολή από: Σπ. Α. Μάρκου στις 12 Ιουνίου 2012, 10:06:00
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

3.   Λυπούμαι που μιλάω σκληρά για το κείμενο αυτό και λυπούμαι που προσυπογράφεται και από τον κ. Μάρκου, ....... Φαίνεται όμως ότι τα αδιάτμητα πάθη μας ενίοτε μας παρασύρουν πέραν των σημείων που προσδιορίζουν απλά την διαφοροποίησή μας με κάποιους ή κάποια πράγματα.



Αγαπητοί συνάδελφοι,
Είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω στο σχόλιο του κ. Μιχάλη αφού αναφέρεται στο όνομα μου. Αντιλαμβάνεσθε ότι δεν μπορώ να σχολιάσω την ομόφωνη απόφαση ενός συλλογικού οργάνου (Ε.ΚΟ.ΓΕΝ.ΕΙΑ) και διότι έχει εισέλθει στην φάση της προκαταρκτικής εξέτασης.
Πως μπορεί να με παρασύρει το «πάθος» μου για ανθρώπους του οποίους δεν γνωρίζω καθόλου ή γνωρίζω ελάχιστα;  Τον κ. Κούβελα δεν τον γνωρίζω καθόλου, ούτε καν εξ’ όψεως. Τον κ. Συμεωνίδη τον έχω συναντήσει 2-3 φορές σε συνέδρια της ΕΛΕΓΕΙΑ πριν από 15 χρόνια. Τον κ. Μποδοσάκη έχω τουλάχιστον να τον δω 12 χρόνια.
Μόνον τα ερωτικά πάθη κρατούν τόσα πολλά χρόνια ή οι πράξεις εκδίκησης και μπορώ να βεβαιώσω ότι ούτε έρωτα τρέφω ούτε αντεκδίκηση διότι οι τρείς συνάδελφοι της ΕΛΕΓΕΙΑ ουδέποτε με έβλαψαν.
Απογοητευμένος  με την ΕΛΕΓΕΙΑ και τις πρακτικές της, ΝΑΙ. Παθιασμένος, κατηγορηματικά ΟΧΙ. Γι α αυτό τον λόγω αποχώρησα και από την ΕΛΕΓΕΙΑ πριν από 12 χρόνια και παρέμεινα, λόγω αφορήτου αηδίας, έξω από τα δρώμενα είτε στο προσκήνιο είτε στο παρασκήνιο για 10 χρόνια.  Δραστηριοποιήθηκα εκ νέου στο Ε.ΚΟ.ΓΕΝ.ΙΑ όταν πείσθηκα ότι μπορώ ακόμα να προσφέρω κάτι, χωρίς αναγκαστικά να εκχωρώ την ανεξαρτησία μου σ’ ένα συλλογικό όργανο.
Τίτλος: Απ: Η Δημιουργία Φορέων Γεν. Ιατρικής -Σκέψεις -Θέσεις
Αποστολή από: Νίκος Κιοσές στις 12 Ιουνίου 2012, 17:00:11
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Γι α αυτό τον λόγω αποχώρησα και από την ΕΛΕΓΕΙΑ πριν από 12 χρόνια και παρέμεινα, λόγω αφορήτου αηδίας, έξω από τα δρώμενα είτε στο προσκήνιο είτε στο παρασκήνιο για 10 χρόνια.  Δραστηριοποιήθηκα εκ νέου στο Ε.ΚΟ.ΓΕΝ.ΙΑ όταν πείσθηκα ότι μπορώ ακόμα να προσφέρω κάτι, χωρίς αναγκαστικά να εκχωρώ την ανεξαρτησία μου σ’ ένα συλλογικό όργανο.


Διαβάζοντας το παραπάνω κείμενο αυθόρμητα μου πέρασε από το μυαλό μου η εικόνα ενός μικρού παιδιού που όταν δεν το παίζουν τα υπόλοιπα παιδιά ή όταν διαφωνεί με τα άλλα παιδιά δημιουργεί τη δική του ομάδα. Θεωρώ ότι όποιος θέλει να αλλάξει κάτι αγωνίζεται και μάχεται για τα πιστεύω του. Δημοκρατία σημαίνει ότι δέχομαι το διαφορετικό και προσπαθώ να πείσω για την γνώμη, άποψη ή θέση μου. Δεν εκχωρούμε την ανεξαρτησία μας όταν δεν γίνεται το δικό μας απλά θίγεται ο εγωισμός μας.
Η Δημοκρατικοί θεσμοί μας δίνουν τη δυνατότητα να αλλάξουμε τα πράγματα συμμετέχοντας σε αυτά (ίσως το βλέπετε πολύ ρομαντικό), αλλά θα μπορούσατε να θέσετε υποψηφιότητα για το ΔΣ ή την προεδρία της ΕΛΕΓΕΙΑ και κερδίζοντας τη θέση αυτή να φέρετε την αλλαγή.
Τίτλος: Απ: Η Δημιουργία Φορέων Γεν. Ιατρικής -Σκέψεις -Θέσεις
Αποστολή από: amorfati στις 12 Ιουνίου 2012, 19:30:32
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Γι α αυτό τον λόγω αποχώρησα και από την ΕΛΕΓΕΙΑ πριν από 12 χρόνια και παρέμεινα, λόγω αφορήτου αηδίας, έξω από τα δρώμενα είτε στο προσκήνιο είτε στο παρασκήνιο για 10 χρόνια.  Δραστηριοποιήθηκα εκ νέου στο Ε.ΚΟ.ΓΕΝ.ΙΑ όταν πείσθηκα ότι μπορώ ακόμα να προσφέρω κάτι, χωρίς αναγκαστικά να εκχωρώ την ανεξαρτησία μου σ’ ένα συλλογικό όργανο.


Η Δημοκρατικοί θεσμοί μας δίνουν τη δυνατότητα να αλλάξουμε τα πράγματα συμμετέχοντας σε αυτά (ίσως το βλέπετε πολύ ρομαντικό), αλλά θα μπορούσατε να θέσετε υποψηφιότητα για το ΔΣ ή την προεδρία της ΕΛΕΓΕΙΑ και κερδίζοντας τη θέση αυτή να φέρετε την αλλαγή.


Συνάδελφε είσαι ή πολύ μικρός (μικρή) σε ηλικία ή πολύ αφελής διότι θα έπρεπε θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι ο Πρόεδρος της ΕΛΕΓΕΙΑ είναι «ισόβιος» (26 χρόνια). Πιθανώς και ο Αντιπρόεδρος. Εάν δε συμμετείχες έστω και μια φορά στην ανάδειξη προεδρείου θα καταλάβαινες και την αξία των «Δημοκρατικών Θεσμών».
Τίτλος: Απ: Η Δημιουργία Φορέων Γεν. Ιατρικής -Σκέψεις -Θέσεις
Αποστολή από: Gatekeeper στις 12 Ιουνίου 2012, 19:57:33
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

2ον: … και δεύτερο αν η  ΕΛΕΓΕΙΑ  είχε υπό την αιγίδα της το συνέδριο του Κ.Υ.Αστρους  δεν θα υπήρχε το κολέγιο;

Για την ιστορια η original ιδεα του Κολλεγιου προήλθε από τον κο Μπέλο και συνεργάτες (ο υπογράφων).
Ο Δημήτης (Κουναλάκης) μπόρει να το σχολιασει εαν επιθυμει καθώς το χαμε συζητήσει.
Μάλιστα είχαμε έρθει σε επαφή με το RCGP(UK) προκειμένου να τρέξουμε το MRCGP(INT) στην Ελλάδα....
Τίτλος: Απ: Η Δημιουργία Φορέων Γεν. Ιατρικής -Σκέψεις -Θέσεις
Αποστολή από: Νίκος Κιοσές στις 12 Ιουνίου 2012, 20:11:01
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Εάν δε συμμετείχες έστω και μια φορά στην ανάδειξη προεδρείου θα καταλάβαινες και την αξία των «Δημοκρατικών Θεσμών».

Πότε ήταν οι εκλογές στο Ε.ΚΟ.ΓΕΝ.ΙΑ. ;;;;;;;;;;;;
Τίτλος: Απ: Η Δημιουργία Φορέων Γεν. Ιατρικής -Σκέψεις -Θέσεις
Αποστολή από: amorfati στις 12 Ιουνίου 2012, 20:27:48
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Εάν δε συμμετείχες έστω και μια φορά στην ανάδειξη προεδρείου θα καταλάβαινες και την αξία των «Δημοκρατικών Θεσμών».

Πότε ήταν οι εκλογές στο Ε.ΚΟ.ΓΕΝ.ΙΑ. ;;;;;;;;;;;;

Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε!!!!
Τίτλος: Απ: Η Δημιουργία Φορέων Γεν. Ιατρικής -Σκέψεις -Θέσεις
Αποστολή από: timex στις 14 Ιουνίου 2012, 12:35:09
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Εάν δε συμμετείχες έστω και μια φορά στην ανάδειξη προεδρείου θα καταλάβαινες και την αξία των «Δημοκρατικών Θεσμών».

Πότε ήταν οι εκλογές στο Ε.ΚΟ.ΓΕΝ.ΙΑ. ;;;;;;;;;;;;

Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε!!!!

Ε βέβαια... όταν μας πειράζει κάτι δεν απαντάμε. Κρίμα γιατί για την κυρία Περδικάκη είχε διαφορετική απόψη.
Τόσα χρόνια χαιρόμουν που η ειδικότητά μας δεν είχε σχέση με τους κατα τόπους καθηγητάδες-παθολόγους κτλ. Χαιρόμουν που απο όλη την Ελλάδα δίναμε Αθήνα και χαρηκα και όταν έγινε η επιτροπή στη Θεσσαλονική και θα δίναμε και εκεί, γιατί είναι πιο κοντά στην πόλη που κάνω ειδικότητα, μου αρέσειι η πόλη περισσότερο και δε θα αναγκαστώ να πληρώσω ξενοδοχείο όταν δώσω την εξέταση.

Όμως πραγματικά δε μπορώ να βλέπω γενικούς γιατρούς να τσακώνονται σαν τα παιδάκια!!!! Αυτά βλέπουν οι παθολόγοι και οι άλλες ειδικότητες γι'αυτο και μας "φτήνουν" και κατα τη διάρκεια της ειδικότητας αλλά και πιο μετά.

Προσωπικά, θα κάνω ότι περνάει απο το χέρι μου να εμποδίσω τέτοιες συμπεριφορές και παιχνίδια που παίζονται σε βάρος μου, απο όπου κι αν προέρχονται.

Μια χαρά είναι έτσι. Μία επιτροπή στην Αθήνα, μία στη Θεσσαλονίκη. Είναι το πιο δίκαιο από όλα!!!
Τίτλος: Απ: Η Δημιουργία Φορέων Γεν. Ιατρικής -Σκέψεις -Θέσεις
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 14 Ιουνίου 2012, 17:47:27
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
.......................................................................
Τόσα χρόνια χαιρόμουν που η ειδικότητά μας δεν είχε σχέση με τους κατα τόπους καθηγητάδες-παθολόγους κτλ. Χαιρόμουν που απο όλη την Ελλάδα δίναμε Αθήνα και χαρηκα και όταν έγινε η επιτροπή στη Θεσσαλονική και θα δίναμε και εκεί, γιατί είναι πιο κοντά στην πόλη που κάνω ειδικότητα, μου αρέσειι η πόλη περισσότερο και δε θα αναγκαστώ να πληρώσω ξενοδοχείο όταν δώσω την εξέταση.

Όμως πραγματικά δε μπορώ να βλέπω γενικούς γιατρούς να τσακώνονται σαν τα παιδάκια!!!! Αυτά βλέπουν οι παθολόγοι και οι άλλες ειδικότητες γι'αυτο και μας "φτήνουν" και κατα τη διάρκεια της ειδικότητας αλλά και πιο μετά.

Προσωπικά, θα κάνω ότι περνάει απο το χέρι μου να εμποδίσω τέτοιες συμπεριφορές και παιχνίδια που παίζονται σε βάρος μου, απο όπου κι αν προέρχονται.

Μια χαρά είναι έτσι. Μία επιτροπή στην Αθήνα, μία στη Θεσσαλονίκη. Είναι το πιο δίκαιο από όλα!!!

Μέσα στη χαρά σε βρίσκω............................
Τίτλος: Απ: Η Δημιουργία Φορέων Γεν. Ιατρικής -Σκέψεις -Θέσεις
Αποστολή από: timex στις 14 Ιουνίου 2012, 21:55:45
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


Μέσα στη χαρά σε βρίσκω............................

Μέσα στην τρελή χαρά....  :D
Τίτλος: Απ: Η Δημιουργία Φορέων Γεν. Ιατρικής -Σκέψεις -Θέσεις
Αποστολή από: D-Michalis στις 15 Ιουνίου 2012, 00:23:50
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
...Για την ιστορια η original ιδεα του Κολλεγιου προήλθε από τον κο Μπέλο και συνεργάτες (ο υπογράφων)....

Ο κ. Μπέλος το συζητούσε και πολύ πρίν αυτό που αναφέρεις. Αλλά προς τιμήν του 1ον: Το συζητούσε με ανθρώπους που πίστευε ότι μπορούν να το συζητήσουν ψύχραιμα και 2ον: Τελικά δεν παρασύρθηκε στην διάσπαση, έστω και αν υπήρξε person non Grata από το "σύστημα"
Τίτλος: Απ: Η Δημιουργία Φορέων Γεν. Ιατρικής -Σκέψεις -Θέσεις
Αποστολή από: Σπ. Α. Μάρκου στις 15 Ιουνίου 2012, 09:41:48
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
...Για την ιστορια η original ιδεα του Κολλεγιου προήλθε από τον κο Μπέλο και συνεργάτες (ο υπογράφων)....

Ο κ. Μπέλος το συζητούσε και πολύ πρίν αυτό που αναφέρεις. Αλλά προς τιμήν του 1ον: Το συζητούσε με ανθρώπους που πίστευε ότι μπορούν να το συζητήσουν ψύχραιμα και 2ον: Τελικά δεν παρασύρθηκε στην διάσπαση, έστω και αν υπήρξε person non Grata από το "σύστημα"


Αγαπητέ κ. Μιχάλη, επέτρεψε μου να διαφωνήσω. Ήμουν από αυτούς που βολιδοσκόπησε ο κ. Μπέλλος, για μια νέα Επιστημονική Εταιρεία διότι μεταξύ άλλων υπήρξαμε και συμφοιτητές.
Εγώ είχα ήδη αποστασιοποιηθεί από τα πεπραγμένα της ΕΛΕΓΕΙΑ. Η αιτία που αποστασιοποιήθηκα δόθηκε σ’ ένα συνέδριο για την υπέρταση που διοργάνωσε στη Καλαμάτα η ΕΛΕΓΕΙΑ. Η ΕΛΕΓΕΙΑ μου ζήτησε να συμμετέχω σε ένα τραπέζι και να συνεννοηθώ με τους άλλους δύο παθολόγους για το αντικείμενο της διάλεξης. Διαφώνησα με τον πρόεδρο του τραπεζιού για το αντικείμενο της διάλεξης μου διότι μου έδωσαν ένα κομμάτι εντελώς ανούσιο επιστημονικά και φυσικά οι άλλοι δύο κράτησαν τα ενδιαφέροντα για τους γενικούς γιατρούς θέματα. Διαμαρτυρήθηκα  εντονότατα και απάντηση της ΕΛΕΓΕΙΑ ήταν ότι τη χρηματοδότηση του τραπεζιού την είχε φαρμακευτική εταιρεία και αυτοί επέβαλλαν και την κατανομή των θεμάτων συζήτησης και φυσικά αντικαταστάθηκα με άλλον γενικό γιατρό. 
Ήταν, νομίζω το 2002, όταν καθιερώθηκε από τον τότε Υπουργό Υγείας (Παπαδόπουλος) ο θεσμός του Εθνικού Κριτή. Υπέβαλα και εγώ τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και ως εκ του θαύματος, για τα ελληνικά δεδομένα, το μόνο που μέτρησε ήταν τα προσόντα, μεταξύ των οποίων το διδακτορικό και ο βαθμός του Διευθυντή. Αυτά τα προσόντα τότε, από του Γενικούς Γιατρούς, τα είχαμε εγώ και ο κ. Χατζηαρσένης. Και συμμετείχαμε και οι δύο στο επιτροπή εθνικών κριτών για την Γενική Ιατρική. Τότε με απίστευτο θράσος η ΕΛΕΓΕΙΑ μου ζήτησε να παραιτηθώ όχι μόνον από εθνικός κριτής αλλά και εξεταστής που ήμουν στην Αθήνα μαζί με τον κ. Μπέλλο και τον κ. Λιονή, διότι η ίδια έπρεπε να προτείνει ανθρώπους και όπως απέδειξε η συνέχεια αυτές οι απαιτήσεις-εκβιασμοί έπρεπε να γίνουν αποδεκτές. Το θράσος δεν έγκειται μόνον στο γεγονός ότι μου ζητήθηκε από την ΕΛΕΓΕΙΑ να παραιτηθώ αλλά να θέσω και την παραίτηση μου στην διάθεση της ΕΛΕΓΕΙΑ και όχι του Υπουργού!  Ήδη τότε με τον κ. Μπέλλο συζητούσαμε την ίδρυση νέου οργάνου και τον ενθάρρυνα ενθουσιωδώς. Όταν προέκυψε το θέμα με την ΕΛΕΓΕΙΑ τον ρώτησα εάν θα παραιτηθεί από την επιτροπή εξετάσεων, δηλαδή εάν συμμορφωθεί με την «διαταγή» της ΕΛΕΓΕΙΑ.  Μου απάντησε ότι θα παραιτηθεί μόνον όταν θα παραιτηθούν ταυτόχρονα όλοι. Φυσικά δεν παραιτήθηκε κανένας πλην εμού αλλά την παραίτηση μου την υπέβαλλα στον Υπουργό που με διόρισε και όχι στην ΕΛΕΓΕΙΑ που από τότε είχε πλέον εκδηλώσει απροκάλυπτα την πρόθεση της να χειραγωγήσει κάθε φωνή ανεξαρτησίας.
Από όλη αυτή την ιστορία αποκόμισα την εντύπωση ότι ο κ. Μπέλλος έκανε πίσω γιατί «φοβήθηκε» και όχι γιατί δεν βρήκε ανθρώπους να υποστηρίξουν την ιδέα του. Η δική μου εκτίμηση είναι ό «φόβος» αυτός ήταν  να μην χάσει τα ψήγματα εξουσίας που του προσέφερε η ΕΛΕΓΕΙΑ, δηλαδή τις ιδιότητα του Συντονιστή και του εξεταστή. Διότι ας μην κοροϊδευόμαστε η ΕΛΕΓΕΙΑ είχε κυρίαρχο ρόλο ακόμη μέσα στο Υπουργείο μέσα από την διοικητική δομή του.  Σε 2-3 συνέδρια της ΕΛΕΓΕΙΑ που παρακολούθησα υπήρχαν διοικητικοί υπάλληλοι του Υπουργείου που συμμετείχαν με τις οικογένειες τους!
Αυτά την συνέχεια των  10 χρόνων που έμεινα συνειδητά εκτός των επισήμων «πεπραγμένων» της Γενικής Ιατρικής τα διέκοψα όταν μου ζητήθηκε να συμμετάσχω στην ίδρυση του Ε.ΚΟ.ΓΕΝ.ΙΑ. Το πρώτο πράγμα που διερεύνησα ήταν η αξιοπιστία των ανθρώπων που ιδρυτικά συμμετείχαν. Θα προχωρήσουν, σε αυτό που έχει ανάγκη η Γενική Ιατρική, δηλαδή ένα επιστημονικό όργανο που θα σέβεται τις διακηρύξεις του, τις αρχές του, τα μέλη του και το σημαντικότερο τις ανοικτές διαδικασίες αποφάσεων που αφορούν την Γενική Ιατρική.
Όταν διαπίστωσα ότι τα υπόλοιπα ιδρυτικά μέλη παρείχαν αυτά τα εχέγγυα με χαρά συμμετείχα και εγώ. Και φυσικά μέχρι σήμερα δεν έχω διαψευστεί. Οι ιδέες μας ανταλλάσσονται και οι αποφάσεις μας δεν υπαγορεύονται από τον έναν και μοναδικό. Προσπαθούμε να δώσουμε βήμα συζήτησης πρωτίστως στους νέους γενικούς γιατρούς διότι από αυτούς θα αντλήσουμε ρηξικέλευθες ιδέες για την ειδικότητα μας.
Είναι νωρίς ακόμα για να πω ότι θα επιτύχουμε σε αυτό που χαράξαμε αλλά τουλάχιστον κάναμε την αρχή που δεν έγινε πριν από 10 χρόνια και τα σημάδια που παίρνουμε είναι κάτι παραπάνω από αισιόδοξα.
Τίτλος: Απ: Η Δημιουργία Φορέων Γεν. Ιατρικής -Σκέψεις -Θέσεις
Αποστολή από: D-Michalis στις 15 Ιουνίου 2012, 22:44:14
Διαμαρτυρήθηκα  εντονότατα και απάντηση της ΕΛΕΓΕΙΑ ήταν ότι τη χρηματοδότηση του τραπεζιού την είχε φαρμακευτική εταιρεία και αυτοί επέβαλλαν και την κατανομή των θεμάτων συζήτησης και φυσικά αντικαταστάθηκα με άλλον γενικό γιατρό.

Κατ’ αρχάς κ. Μάρκου, τόσο το παραπάνω απόσπασμα, όσο και τα περί της εξεταστικής επί Παπαδόπουλου, που αναφέρεις, είναι μόνο μερικές πλευρές από αυτό που αλλού είπα «δεν εμπλέχτηκα ποτέ με την ΕΛΕΓΕΙΑ γιατί διαφωνώ σε πολλά με τις επιλογές της και τις μεθοδολογίες της». Συνεπώς συμμερίζομαι απόλυτα την ψυχική σου διάθεση σε τέτοιες συνθήκες.

Ωστόσο, δεν θέλω να μπώ σε προσωπικές κόντρες, χαρακτηρισμούς ή εγκώμια. Ούτε θα κρίνω τι αναχαίτισε τον κ. Μπέλο, μιάς και ξέρω και πολύ παλαιότερη πρωτοβουλία του για δημιουργία φορέα, που τελικά δεν έφτιαξε.

Αναφέρθηκα μόνο σε γεγονότα που γνώριζα.

Για τα δικά σου βήματα (στην ΕΛΕΓΕΙΑ) , δεν μπορώ να ξέρω λεπτομέρειες γιατί 1ον: ποτέ δεν ήμουν μέσα στα «μαγειρέματά» της και 2ον: ποτέ δεν περιεργαζόμουν τα βήματα των μελών, εκτός και αν αυτά διατυπώνονταν –πραγματοποιούνταν δημοσίως.
Από τα δημόσια λοιπόν βήματά σου γνωρίζω πολλά και τα εκτιμώ, δεν είναι όμως το θέμα μας τα πρόσωπα.
Εγώ τοποθετήθηκα γιατί με πονά ο χώρος (και όσοι με ξέρουν γνωρίζουν το βαθμό αληθείας) και με θλίβει η πολυδιάσπαση, κάτι που προσπάθησα να αναχαιτίσω όσο είχα δημόσιο ρόλο.

Δεν θα κρίνω αν καλώς ή κακώς δημιουργήθηκε το κολέγιο.
Ούτε και θα κρύψω ότι δεν επιθυμώ νέα όργανα αλλά επανάσταση στα υπάρχοντα.
Οι επιλογές όμως του καθ’ ενός μου είναι σεβαστές, έστω και αν διαφωνώ μαζί τους.
Εκείνο όμως που κυρίως δεν μου άρεσε στην προκείμενη περίπτωση (που δεν το σχολίασα ως σήμερα, αλλά αφού το θέτεις, το σχολιάζω), είναι η δημιουργία του τη στιγμή που το είχε ανάγκη η βιομηχανία εκδηλώσεων. Και εκ της συνθέσεώς του είναι σαφές ότι δεν είναι τυχαίο.
Και αυτό, πέραν των δικών σου προθέσεων ή ευθυνών, είναι ιστορικό δεδομένο που σκιάζει την απαρχή της δημιουργίας του.
Όσο για τα μέλη του κολεγίου, δεν είναι αρμοδιότητά μου να τα σχολιάσω δημοσίως. Δεν είμαι πιά «δημόσιο πρόσωπο». Πίνοντας καφεδάκι –αν τύχει- να σου πώ ευχαρίστως τις εκτιμήσεις μου.
Τα έργα όμως –ή ή απραξία- του καθ’ ενός μπορεί να αναδείξει σημαντικές πληροφορίες –θετικές ή αρνητικές- για όποιον ενδιαφέρεται,.
Τίτλος: Απ: Η Δημιουργία Φορέων Γεν. Ιατρικής -Σκέψεις -Θέσεις
Αποστολή από: Gatekeeper στις 16 Ιουνίου 2012, 19:19:20
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ο κ. Μπέλος το συζητούσε και πολύ πρίν αυτό που αναφέρεις. Αλλά προς τιμήν του 1ον: Το συζητούσε με ανθρώπους που πίστευε ότι μπορούν να το συζητήσουν ψύχραιμα και 2ον: Τελικά δεν παρασύρθηκε στην διάσπαση, έστω και αν υπήρξε person non Grata από το "σύστημα"
Πράγματι έτσι είναι μόνο που στην συγκεκριμένη περίπτωση σκόπος δεν ήταν η δημιουργια ενος συνεδριοσιτου φορέα ΓΙ, αλλα ενος Κολλεγιου που θα αναπτύξει ειδικές σχέσεις με RCGP και ενδεχομένως "εκπαιδευτεί" από αυτό.
Η κουβέντα που είχαμε με τους Βρετανούς ήταν εξαιρετικά λεπτομερής και ειλικρινής.....
Δεν θα ξεχάσω τις τελευταιες κουβέντες του Dr Howard τον τότε (2007) υπεύθυνο του MRCGP(INT)....
"Νεκταριε , ειστε αριθμητικά λίγοι οι εν Ελλαδι ΓΙ και είστε εξαιρετικά κατακερματισμένοι (τοτε υπήρχαν ήδη 2 Εταιρείες ΓΙ).Ειστε καθήμενοι στόχοι για τις άλλες ειδικότητες.Μια βιωσιμη λύση έχετε εαν πραγματικά ενδιαφερεστε για την τύχη της ΓΙ στην χώρα σας. Εναν φορέα με όλους τους ΓΙ υπο την σκεπη του, αλλα εσεις οι Ελληνες το γνωρίζετε καλύτερα αυτό..."Ισχυς εν τη ενωσει" δεν το έλεγαν οι πρόγονοι σας?"
Κουνησα το κεφαλι σκεπτικος γνωρίζοντας πως έχει δίκιο.
Τίτλος: Απ: Η Δημιουργία Φορέων Γεν. Ιατρικής -Σκέψεις -Θέσεις
Αποστολή από: Δ. Κουναλάκης στις 17 Ιουνίου 2012, 22:11:00
Λοιπόν, η δική μου θέση είναι απλή και ξεκάθαρη.
Η ΕΛΕΓΕΙΑ ήταν ο μοναδικός φορέας για αρκετά χρόνια. Στο διάστημα αυτό πολλές "επιτυχίες" της γενικής ιατρικής δεν ήταν δικές της (πχ το γεγονός ότι στις προκηρύξεις αγροτικών ιατρείων μπορούν να βάλουν τα χαρτιά τους γενικοί γιατροί και να πάρουν θέση ΕΣΥ). Έκαψε πολλούς και αξιόλογους γενικούς ιατρούς γιατί πήγαν κόντρα στο "υπόγειο" σύστημα.
Όταν άρχισε να υπάρχει οργή εναντίον της, τότε άρχισαν να κάνουν κάτι αλλά και αυτό ήταν με συνθήκες συμφωνιών και συνθηκολόγησης.
Η ΕΛΕΓΕΙΑ έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν έκφραζε ούτε τους μισούς γενικούς ιατρούς που υπήρχαν. Η μόνη περίπτωση που θυμάμαι γενική συνέλευση να έχει μαζέψει 150 άτομα ήταν όταν είχε προταθεί τα μέλη του ΔΣ της να μην μπορούν να έχουν την ίδια θέση για πάνω από τέσσερα ή οκτώ χρόνια (δεν θυμάμαι πόσο) και φυσικά αυτή η πρόταση δεν πέρασε. Και ήταν και η μοναδική ονομαστική ψηφοφορία με τον κ. Μερκούρη να πηγαίνει πάνω-κάτω να μετρά και να βλέπει τι ψηφίζει ο καθένας.....sic!!!
Το δε καταστατικό της εχει μέχρι σήμερα άρθρα που μάλλον περίεργα είναι (πχ για να γίνεις μέλος πρέπει να σε προτείνουν άλλα δύο ήδη μέλη)

Σε αυτή την περίπτωση, η καλύτερη λύση είναι το αντίπαλο δέος. Και μπρος στην αντι-επιστημονική αυτή κατάσταση, η ιδέα ήταν να φτιαχτεί ένα κολλέγιο και να αναλάβει να κάνει επιστημονικό έργο. Ο κ. Μπέλλος είχε την ιδέα και σαν συζήτηση κυκλοφορούσε εδώ και αρκετό καιρό. Η γνωστή ως 4Ε δεν ήταν κάτι το αμιγώς γενική ιατρική και αν και συγκέντρωνε κόσμο στις ημερίδες Παπαδάκη ποτέ δεν αντιμετωπίστηκε σαν επιστημονική εταιρία στη γενική ιατρική.

Κάπου υπήρχε και η Ένωση, η οποία όταν πήγε να αυτονομηθεί από την ΕΛΕΓΕΙΑ κατέβηκαν τα πούλμαν στις εκλογές με τον γνωστό μαυροφορεμένο "ξεναγό". Αλήθεια η Ένωση, όταν κάνει εκλογές για το ΔΣ της, έχει ακόμη καλεσμένα τα πούλμαν από την θεσσαλονίκη;

Στη διαδρομή κάπου προέκυψε το Κολλέγιο. Προσωπικά, δεν το είδα σαν διάσπαση. Σε τι διάσπαση; Υπάρχει κάποιος που απαγορεύει να είσαι και στα δύο μέλος; Αν ναι, αυτός είναι ο υπεύθυνος της διάσπασης. Αυτοί που μιλούν για διάσπαση, αγωνιούν μην τυχόν μοιραστούν τα budget των φαρμακευτικών εταιριών για συνέδρια. Συγνώμη αυτό δεν είναι θέμα που αφορά τον γενικό γιατρό. Σε όλες τις ειδικότητες υπάρχουν πάνω από ένας επιστημονικός φορέας και ποτέ δεν το είδαν σαν διάσπαση. Καθένας ασχολείται με το επιστημονικό αντικείμενο που του αρέσει.

Και τι πρόβλημα υπάρχει να γίνονται οι εξετάσεις σε ουδέτερο μέρος, να συμμετέχουν εξεταστές και από τους τρεις φορείς (ΕΛΕΓΕΙΑ, Ένωση, Κολλέγιο), να μπορούν να μετέχουν όποιοι θέλουν όπου θέλουν και να υπάρχει ελευθερία κινήσεων, δημοκρατία και αξιοκρατία;

Αυτός που βάζει φραγμούς, του αξίζει η πυρά. τέλος.
Τίτλος: Απ: Η Δημιουργία Φορέων Γεν. Ιατρικής -Σκέψεις -Θέσεις
Αποστολή από: timex στις 18 Ιουνίου 2012, 12:27:02
Προσωπικά δε με απασχολεί σε ποιο χώρο θα γίνονται οι εξετάσεις.Ας γίνουν στα γραφεια της ΕΛΕΓΕΙΑ,ας γινουν σε καποιο νοσοκομειο, ας γινουν οπου να'ναι αρκει να γινουν Θεσσαολινικη και όχι σε ΚΥ μια ώρα δρόμο. Πολλοί από εμάς που πηγαίνουμε Θεσσαλονίκη ή Αθήνα δεν έχουμε δικό μας μεταφορικό μέσο.
ΚΑι φυσικά δε γίνεται τελευταία στιγμή να μαθαίνεις που δίνεις και να αναγκάζεσαι να πληρώσεις ταξι για να πας μια ώρα δρόμο!!!!

Και όλα αυτά γιατί; Γιατί όπως είπε ένας συνάδελφος πιο πάνω, τα παιδάκια κλαίνε που δεν τα παίζουν και κάνεις κινήσεις εις βάρος κάποιον άλλων που δεν έχουν τελειώσει ακόμη!!!!
Τίτλος: Απ: Η Δημιουργία Φορέων Γεν. Ιατρικής -Σκέψεις -Θέσεις
Αποστολή από: Νίκος Κιοσές στις 18 Ιουνίου 2012, 13:10:43
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Το δε καταστατικό της εχει μέχρι σήμερα άρθρα που μάλλον περίεργα είναι (πχ για να γίνεις μέλος πρέπει να σε προτείνουν άλλα δύο ήδη μέλη)
Ακριβώς ο ίδιος όρος υπάρχει στο καταστατικό όλων των εταιριών. Δεν κατάλαβα ποτέ τον λόγο ύπαρξης του όρου αυτού αλλά υπάρχει και στο καταστατικό του Ε.ΚΟ.ΓΕΝ.ΙΑ.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Κάπου υπήρχε και η Ένωση, η οποία όταν πήγε να αυτονομηθεί από την ΕΛΕΓΕΙΑ κατέβηκαν τα πούλμαν στις εκλογές με τον γνωστό μαυροφορεμένο "ξεναγό". Αλήθεια η Ένωση, όταν κάνει εκλογές για το ΔΣ της, έχει ακόμη καλεσμένα τα πούλμαν από την θεσσαλονίκη;
Είναι παράλογο ή παράνομο να θέλουν να συμμετέχουν στις εκλογές της Ένωσης οι συνάδελφοι από Θεσσαλονίκη. Μήπως φοβίζει το γεγονός ότι το αποτέλεσμα δεν θα είναι το προκαθορισμένο και κάποιοι χάσουν την κουτάλα.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Καθένας ασχολείται με το επιστημονικό αντικείμενο που του αρέσει.

Αυτό να κάνει και να πάψουν να παιδεύουν τους ειδικευόμενους. Οι εξετάσεις της Θεσσαλονίκης, μετά από τη σχετική κόντρα για το ποιος θα περάσει το δικό του, έγιναν στο ΚΥ Νέας Μηχανιώνας. Περιμένω να δω τι άλλο θα σκεφτούν για να μας αποδείξουν πόσο επιστημονικά αντιμετωπίζουν τις εξετάσεις της ειδικότητας.
Τίτλος: Απ: Η Δημιουργία Φορέων Γεν. Ιατρικής -Σκέψεις -Θέσεις
Αποστολή από: Δ. Κουναλάκης στις 18 Ιουνίου 2012, 16:24:06
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Κάπου υπήρχε και η Ένωση, η οποία όταν πήγε να αυτονομηθεί από την ΕΛΕΓΕΙΑ κατέβηκαν τα πούλμαν στις εκλογές με τον γνωστό μαυροφορεμένο "ξεναγό". Αλήθεια η Ένωση, όταν κάνει εκλογές για το ΔΣ της, έχει ακόμη καλεσμένα τα πούλμαν από την θεσσαλονίκη;
Είναι παράλογο ή παράνομο να θέλουν να συμμετέχουν στις εκλογές της Ένωσης οι συνάδελφοι από Θεσσαλονίκη. Μήπως φοβίζει το γεγονός ότι το αποτέλεσμα δεν θα είναι το προκαθορισμένο και κάποιοι χάσουν την κουτάλα.

Ενδιαφέρουσα άποψη και δείχνει ότι είτε δεν ξέρεις τι έγινε τότε είτε βοηθός του ξεναγού είσαι. Ο ξεναγός είχε άγχος για την κουτάλα.....
Απορία δική μου συνεπώς στο ίδιο μήκος κύματος......
Πού είναι ο μισός πληθυσμός της Ελλάδας; Ποιο είναι το μέρος που μοιράζει τις αποστάσεις ώστε η πρόσβαση να είναι εύκολη από κάθε μεριά της Ελλάδας;
Μήπως η Αθήνα; Αλήθεια πόσες φορές έχει κάνει η ΕΛΕΓΕΙΑ εκλογές για το ΔΣ της στην Αθήνα;;;;;
Μην μου πεις ότι δεν έχει δικό της χώρο... Η ακαδημία που στεγάζεται;;;
Μήπως η ΕΛΕΓΕΙΑ είναι η κλίκα της Βόρειας Ελλάδος και δεν εκφράζει κανένα άλλο;


Τίτλος: Απ: Η Δημιουργία Φορέων Γεν. Ιατρικής -Σκέψεις -Θέσ^
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 18 Ιουνίου 2012, 17:09:57
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
κλίκα της Βόρειας Ελλάδος και δεν εκφράζει κανένα άλλο;

Αυτού του είδους οι γεωγραφικές υποδιαιρέσεις, στο τέλος θα οδηγήσουν τη χώρα μας να καταντήσει πολύ μικρή.

Είναι αλήθεια ότι το κράτος της Ψωροκώσταινας συμπεριφέρθηκε στους κατοίκους των "Νέων Χωρών" (Θεσσαλία, Νησιά, Κρήτη, Μακεδονία, Μικρά Ασία κ.λπ.) περίπου ως αποικιοκράτης (παλιολλαδίτης = πάλιουρας και τέτοια) με το στανιό (βλ. τρίπτυχο του χωριού χωροφύλαξ - παπάς - δάσκαλος που αργότερα διευρύνθηκε σε κουαρτέτο με την προσθήκη του ντόκτωρ, πριν τους καπελώσει όλους ο φμφ) αφού δεν υπερείχε σε πολιτισμό για να επιβληθεί μέσου αυτού. Η σημερινή ψευτοκόντρα "χαμουτζήδες vs καρντάσια" καίτοι φαίνεται να έχει πάρει την μορφή ποδοσφαιρικής διενέξεως μεταξύ των εκπροσώπων του ancien régime (Αθήνα-ΠΟΚ) και του ordre nouveau (Θεσσαλονίκη-ΠΑΟΚ), εν τούτοις ανάγεται σε παλαιότερα κόμπλεξ και ιστορίες για αγρίους - όμως υποβόσκει (μπεεεεεε)/υποφώσκει για τα καλά και βγαίνει στην επιφάνεια με το παραμικρό και για φαινομενικά άσχετους λόγους, όπως ο τόπος διενέργειας των εξετάσεων μιας ιατρικής ειδικότητας.

Ειδικά οι χαμουτζήδες δεν χωνεύουν πώς η πάλαι ποτέ βουλγαρο-εβραϊκή Θεσσαλονίκη (γνωστή "ερωτική" πόλη της Βορείου Ελλάδος απέχουσα περί τα 120 Km από της Ελληνικής μεθορίου μετά της γείτονος Βουλγαρίας, συμπαθεστάτης και φίλιας χώρας της Ε.Ε.) δεν έχει ακόμη αποκτήσει τα τυπικά χαρακτηριστικά της αφρο-ασιατικής (κατά κύριο λόγο) ψευδο-πολυ-πολιτισμικότητας, του μπάχαλου, των αστέγων, του λουκέτου, της ανεξέλεγκτης εγκληματικότητας και της ανόδου των νεοναζί, που έχουν πλέον καταστήσει το "κλεινόν άστυ" διάσημο παράδειγμα παρακμιακής μεγαλούπολης προς αποφυγή στα 4 πέρατα της Οικουμένης.

Προς επίρρωση των ανωτέρω, οι Σαλονικιοί έχουν υιοθετήσει την απάντηση "Από κει που βγαίνουν οι καλοί άνθρωποι" ως τάπωμα στη συνηθισμένη ερώτηση των νεο-Ελλήνων " Από πού ΄σαι σύ; "
Η έκφραση υπονοεί καταγωγή πάνω απ’ το αυλάκι = καλό παιδί (αλλά άτυχο). Καίτοι ουδείς αμφισβητεί (ούτε ασχολείται με) το αν οι νησιώτες και οι Κρήτες είναι "καλοί αθρώποι" ή όχι, την έκφραση φαίνεται να έχουν οικειοποιηθεί αποκλειστικώς οι βορειοελλαδίτες. Η πλάκα είναι ότι παραμένουν όμηροι αυτής της ηλιθιότητας υποστηρίζοντάς την κι από πάνω, καίτοι κατασκευάσθηκε ερήμην τους (από τους κάτω) για να τους κεντρίσει το φιλότιμο (και διαθέτουν μπόλικο, οι αφιλότιμοι) και να μην ξεσηκωθούν για τις μα...... των χαμουτζήδικων τζακιών που διαφεντεύουν τη χώρα ( για τέτοια είμαστε τώρα; )

Την επόμενη φορά, λέω οι εξετάσεις να γίνουν σε συνεδριο-τουριστικό χώρο, με έξοδα μετακίνησης και παραμονής των υποψηφίων καλυμμένα από εταιρείες. Άλλωστε, τους αξίζει μετά από τόσο κόπο που κατέβαλαν για την προετοιμασία τους, και δεν θα κοστίσει τίποτε σε κανένα.




Τίτλος: Απ: Η Δημιουργία Φορέων Γεν. Ιατρικής -Σκέψεις -Θέσεις
Αποστολή από: Δ. Κουναλάκης στις 18 Ιουνίου 2012, 21:03:27
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Μήπως η Αθήνα; Αλήθεια πόσες φορές έχει κάνει η ΕΛΕΓΕΙΑ εκλογές για το ΔΣ της στην Αθήνα;;;;;
Μην μου πεις ότι δεν έχει δικό της χώρο... Η ακαδημία που στεγάζεται;;;
Απάντηση σε αυτό έχεις;

Και κάτι που λίγοι ξέρουν.... Τα καλά παιδιά από την Βόρεια Ελλάδα, ξεχωρίζουν. Αρκεί να δεις το διαβατήριο τους....
Τίτλος: Απ: Η Δημιουργία Φορέων Γεν. Ιατρικής -Σκέψεις -Θέσεις
Αποστολή από: timex στις 18 Ιουνίου 2012, 21:07:58
Λογικα οι εκλογες θα πρεπει να γινονται στην εδρα της εταιρειας.
Τίτλος: Απ: Η Δημιουργία Φορέων Γεν. Ιατρικής -Σκέψεις -Θέσεις
Αποστολή από: Δ. Κουναλάκης στις 18 Ιουνίου 2012, 22:07:35
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Λογικα οι εκλογες θα πρεπει να γινονται στην εδρα της εταιρειας.
Γιατί, το απαιτεί η εφορία; Και όταν τις έκαναν στα πολυτελή ξενοδοχεία ανά την Ελλάδα που ταυτόχρονα έκαναν και το συνέδριο ήταν παράλογοι;
Και γιατί διέκοψαν να το κάνουν στα συνέδρια και το κάνουν μόνο Θεσσαλονίκη;

Απλές απορίες.... Απαντήσεις υπάρχουν;
Τίτλος: Απ: Η Δημιουργία Φορέων Γεν. Ιατρικής -Σκέψεις -Θέσεις
Αποστολή από: Νίκος Κιοσές στις 18 Ιουνίου 2012, 23:49:30
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Συνάδελφε είσαι ή πολύ μικρός (μικρή) σε ηλικία ή πολύ αφελής διότι θα έπρεπε θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι ο Πρόεδρος της ΕΛΕΓΕΙΑ είναι «ισόβιος» (26 χρόνια). Πιθανώς και ο Αντιπρόεδρος. Εάν δε συμμετείχες έστω και μια φορά στην ανάδειξη προεδρείου θα καταλάβαινες και την αξία των «Δημοκρατικών Θεσμών».

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ενδιαφέρουσα άποψη και δείχνει ότι είτε δεν ξέρεις τι έγινε τότε είτε βοηθός του ξεναγού είσαι. Ο ξεναγός είχε άγχος για την κουτάλα.....
Απορία δική μου συνεπώς στο ίδιο μήκος κύματος......
Πού είναι ο μισός πληθυσμός της Ελλάδας; Ποιο είναι το μέρος που μοιράζει τις αποστάσεις ώστε η πρόσβαση να είναι εύκολη από κάθε μεριά της Ελλάδας;
Μήπως η Αθήνα; Αλήθεια πόσες φορές έχει κάνει η ΕΛΕΓΕΙΑ εκλογές για το ΔΣ της στην Αθήνα;;;;;
Μην μου πεις ότι δεν έχει δικό της χώρο... Η ακαδημία που στεγάζεται;;;
Μήπως η ΕΛΕΓΕΙΑ είναι η κλίκα της Βόρειας Ελλάδος και δεν εκφράζει κανένα άλλο;

Είναι η δεύτερη φορά στο φόρουμ που κάποιος με αποκαλεί ή αδαή ή εγκάθετο. Καταλαβαίνω ότι το θέμα που ανοίχτηκε κάποιους δεν τους βολεύει και τους ενοχλεί, αλλά το να χαρακτηρίζεις αυτόν που εκφράζει διαφορετική άποψη από τη δική σου κάπως δεν είναι καθόλου τιμητικό. Πραγματικά θα ήθελα να μάθω γιατί όλη αυτή η εμπάθεια απέναντι στην ΕΛΕΓΕΙΑ. Σίγουρα δεν έχω την εμπειρία σας γύρο από τα τεκταινόμενα στο χώρο μιας και δεν έχω τελειώσει την ειδικότητα, αλλά διαβάζοντας τα παραπάνω γραφόμενα το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι οι λόγοι είναι προσωπικοί και όχι για το καλό της ειδικότητας μας.
Τίτλος: Απ: Η Δημιουργία Φορέων Γεν. Ιατρικής -Σκέψεις -Θέσεις
Αποστολή από: Δ. Κουναλάκης στις 19 Ιουνίου 2012, 00:17:57
Εάν σου το κάνω έτσι, τι έχεις να πεις;

Απορία δική μου συνεπώς στο ίδιο μήκος κύματος......
Πού είναι ο μισός πληθυσμός της Ελλάδας; Ποιο είναι το μέρος που μοιράζει τις αποστάσεις ώστε η πρόσβαση να είναι εύκολη από κάθε μεριά της Ελλάδας;
Μήπως η Αθήνα; Αλήθεια πόσες φορές έχει κάνει η ΕΛΕΓΕΙΑ εκλογές για το ΔΣ της στην Αθήνα;;;;;
Μην μου πεις ότι δεν έχει δικό της χώρο... Η ακαδημία που στεγάζεται;;;

Αφού δεν είσαι ούτε εγκάθετος, ούτε αδαής, και έχεις άποψη, τι πιστεύεις;

Επίσης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Η Δημοκρατικοί θεσμοί μας δίνουν τη δυνατότητα να αλλάξουμε τα πράγματα συμμετέχοντας σε αυτά (ίσως το βλέπετε πολύ ρομαντικό), αλλά θα μπορούσατε να θέσετε υποψηφιότητα για το ΔΣ ή την προεδρία της ΕΛΕΓΕΙΑ και κερδίζοντας τη θέση αυτή να φέρετε την αλλαγή.
Τι ξέρεις από ιστορία σχετικά;

Τίτλος: Απ: Η Δημιουργία Φορέων Γεν. Ιατρικής -Σκέψεις -Θέσεις
Αποστολή από: Νίκος Κιοσές στις 19 Ιουνίου 2012, 08:26:14
Η εκλογές θα μπορούσαν να γίνουν Αθήνα, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη (βολεύει καλύτερα από Καβάλα) ή μέσο αλληλογραφίας με συστημένες επιστολές που θα ανοιχτούν από την εφορευτική επιτροπή και θα περιέχουν φάκελο με σφραγισμένο ψηφοδέλτιο για να μην μαλώνουμε που θα ψηφίσει ο κάθε ένας.

Όσο για την ιστορία δεν ξέρω κάτι αλλά βλέποντας όποιον αποχωρεί από μια θέση που κατείχε στην ΕΛΕΓΕΙΑ να δημιουργεί το δικό του φορέα θεωρώ ότι το κάνει για προσωπικό όφελος πχ Σκληρός ΕΕΕEΠ Περδικάκη Ε.ΚΟ.ΓΕΝ.ΙΑ.
Πρόσφατα δημιουργήθηκε το Ελληνικό Κολέγιο Γενικών Ιατρών (δεν ξέρω από ποιον)

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Από όλη αυτή την ιστορία αποκόμισα την εντύπωση ότι ο κ. Μπέλλος έκανε πίσω γιατί «φοβήθηκε» και όχι γιατί δεν βρήκε ανθρώπους να υποστηρίξουν την ιδέα του. Η δική μου εκτίμηση είναι ό «φόβος» αυτός ήταν  να μην χάσει τα ψήγματα εξουσίας που του προσέφερε η ΕΛΕΓΕΙΑ, δηλαδή τις ιδιότητα του Συντονιστή και του εξεταστή.

Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι έλεγαν "η ισχύς εν τη ενώση"

Θεωρώ ότι ένας συνδικαλιστικός φορέας "Ένωση" και ένας επιστημονικός φορέας "Εταιρία" ή "Κολέγιο" αρκούν

Όπως είπε και ο κ. Μιχάλης "... η επανάσταση πρέπει να γίνει εκ των έσω"
Τίτλος: Απ: Η Δημιουργία Φορέων Γεν. Ιατρικής -Σκέψεις -Θέσεις
Αποστολή από: Δ. Κουναλάκης στις 19 Ιουνίου 2012, 09:02:27
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Η εκλογές θα μπορούσαν να γίνουν Αθήνα, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη (βολεύει καλύτερα από Καβάλα) ή μέσο αλληλογραφίας με συστημένες επιστολές που θα ανοιχτούν από την εφορευτική επιτροπή και θα περιέχουν φάκελο με σφραγισμένο ψηφοδέλτιο για να μην μαλώνουμε που θα ψηφίσει ο κάθε ένας.
Φαντάζομαι ότι θα το προτείνεις.... και εσύ. Κατέγραψε την αντίδραση στην πρόταση σου...
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Όσο για την ιστορία δεν ξέρω κάτι αλλά βλέποντας όποιον αποχωρεί από μια θέση που κατείχε στην ΕΛΕΓΕΙΑ να δημιουργεί το δικό του φορέα θεωρώ ότι το κάνει για προσωπικό όφελος πχ Σκληρός ΕΕΕEΠ Περδικάκη Ε.ΚΟ.ΓΕΝ.ΙΑ.
Πρόσφατα δημιουργήθηκε το Ελληνικό Κολέγιο Γενικών Ιατρών (δεν ξέρω από ποιον)
Ο Σκληρός αποχώρισε μετά από την υποψηφιότητα του για πρόεδρος της ΕΛΕΓΕΙΑ, η ΕΕΕΕΠ ήταν λάθος κατά την γνώμη μου και τώρα κάνει το Ελληνικό Κολέγιο Γενικής Ιατρικής.
Αλλά η Περδικάκη δεν συμμετέχει στο Ε.ΚΟ.ΓΕΝ.ΙΑ. γιατί δεν βγήκε πρόεδρος... Και επίσης, υπάρχουν αρκετοί στο Ε.ΚΟ.ΓΕΝ.ΙΑ. που δεν έχουν προηγούμενα με την ΕΛΕΓΕΙΑ.
Συνεπώς, γιατί εξ αρχής πρέπει όλα να μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι;

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Από όλη αυτή την ιστορία αποκόμισα την εντύπωση ότι ο κ. Μπέλλος έκανε πίσω γιατί «φοβήθηκε» και όχι γιατί δεν βρήκε ανθρώπους να υποστηρίξουν την ιδέα του. Η δική μου εκτίμηση είναι ό «φόβος» αυτός ήταν  να μην χάσει τα ψήγματα εξουσίας που του προσέφερε η ΕΛΕΓΕΙΑ, δηλαδή τις ιδιότητα του Συντονιστή και του εξεταστή.

Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι έλεγαν "η ισχύς εν τη ενώση"

Θεωρώ ότι ένας συνδικαλιστικός φορέας "Ένωση" και ένας επιστημονικός φορέας "Εταιρία" ή "Κολέγιο" αρκούν

Όπως είπε και ο κ. Μιχάλης "... η επανάσταση πρέπει να γίνει εκ των έσω"
Ο Μπέλλος δεν φοβήθηκε. Δεν είναι άνθρωπος που κάνει παράτολμα βήματα. Προσέχει τις κινήσεις του. Και ακόμη και η συζήτηση που γινόταν ήταν λόγος για να χάσει τα "προνόμια". Συνεπώς, δεν ήταν τόσο απλά τα πράγματα. Επέτρεψε μου να ξέρω κάτι παραπάνω.

Αυτή τη στιγμή έχουμε την ΕΛΕΓΕΙΑ που έχει θέσεις σε όλα διεθνή & ευρωπαϊκά ερευνητικά και γενικότερα επιστημονικά δίκτυα, εκπροσωπεί την Ελλάδα παντού και ανησυχεί για το Κολλέγιο. Για κάποιο ουδέτερο παρατηρητή, αυτό για μια επιστημονική εταιρία φαντάζει περίεργο, καθώς σε ένα επιστημονικό φορέα όλες αυτές η διασυνδέσεις είναι απαραίτητες για να προχωρήσει επιστημονικά. Τι ελπίδες έχει ένας νέος επιστημονικός φορέας; Μόνο εάν του αφεθεί ένα επιστημονικό αντικείμενο χωρίς ανταγωνισμό..... Άρα ποια η αγωνία; Ή ξεφεύγει κάτι στον ουδέτερο παρατηρητή μας;;;;

Τι διαφορά έχει αυτή τη στιγμή η Ένωση από την ΕΛΕΓΕΙΑ; Μήπως τα ίδια πρόσωπα φοράνε διαφορετικό καπέλο;

Και τέλος, στην ιστορία, η καινούργια γνώση και η δημιουργία πάντα ερχόταν από κάτι το νέο και διαφορετικό και όχι από τα παλαιά και γηρασμένα. Όλα σε αυτή τη ζωή κάνουν τον κύκλο τους. Διαφωνείς; Πως θα σου φαινόταν ο παππούς σου ή ο πατέρας σου να προσπαθεί να βγάλει από την μέση για να μείνει μόνο αυτός; Λίγο από βρυκόλακα δεν φέρνει; Ή προτιμάς τον Ηρώδη;
Δεν είμαι ο fun του κολεγίου, όσο κι σου φαίνεται το αντίθετο, αλλά δεν θεωρώ ότι πρέπει κάθε προσπάθεια να καταπνίγεται. Η ΕΛΕΓΕΙΑ δεν είναι στις δόξες της πια, γηράσκει κάθε μέρα και περισσότερο. Χρειάζεται μεγάλες αλλαγές. Τα "συμβόλαια" πρέπει να καούν και να ξαναρχίσει με νέα πνοή. Και δεν βλέπω να το κάνει. Τι κάνεις με τον ασθενή σου, που δεν θέλει να αποχωριστεί την γάγγραινα του; Του επιβάλεις την θεραπεία;
Τίτλος: Απ: Η Δημιουργία Φορέων Γεν. Ιατρικής -Σκέψεις -Θέσεις
Αποστολή από: timex στις 19 Ιουνίου 2012, 12:28:15
Νομιζω πως υπάρχει το Ελληνικο Κολλέγιο Γενικής Ιατρικής και το Ελληνικό Κολλέγιο Γενικών Ιατρών στο οποίο είναι πρόεδρος η κ.Περδικάκη  και η ιστοσελίδα του είναι είναι εδω http://www.collegegp.gr/?p=472

Γεμίσαμε εταιρείες, ενώσεις και κολλέγια!!
Τίτλος: Απ: Η Δημιουργία Φορέων Γεν. Ιατρικής -Σκέψεις -Θέσεις
Αποστολή από: Δ. Κουναλάκης στις 19 Ιουνίου 2012, 14:59:29
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Νομιζω πως υπάρχει το Ελληνικο Κολλέγιο Γενικής Ιατρικής και το Ελληνικό Κολλέγιο Γενικών Ιατρών στο οποίο είναι πρόεδρος η κ.Περδικάκη  και η ιστοσελίδα του είναι είναι εδω http://www.collegegp.gr/?p=472
Έχεις δίκιο το διόρθωσα.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Γεμίσαμε εταιρείες, ενώσεις και κολλέγια!!
Σε αυτό έχεις απόλυτο δίκιο.....
Τίτλος: Απ: Η Δημιουργία Φορέων Γεν. Ιατρικής -Σκέψεις -Θέσεις
Αποστολή από: Δημήτρης Μακρέας στις 19 Ιουνίου 2012, 18:43:32
Όταν κάτι ,ήδη από τη γέννησή του, αναπτύσσεται στρεβλά τα πράγματα δύσκολα διορθώνονται.
Η Γενική Ιατρική, μέχρι πολύ πρόσφατα, ήταν η πιο παρεξηγημένη, αλλά και κακοποιημένη ειδικότητα.
Ως η κατεξοχήν ειδικότητα της ΠΦΥ είχε από την αρχή να αντιμετωπίσει την τεράστια δυσκολία ανάπτυξης και εκπαίδευσης σε συνθήκες ουσιαστικής ανυπαρξίας της ΠΦΥ, τόσο σε πρακτικό επίπεδο όσο κυρίως στο επίπεδο της κουλτούρας.
Τα πρώτα χρόνια η μεγάλη πλειοψηφία γιατρών που την επέλεγαν ήταν λόγω ελάχιστης αναμονής, σχετικά πιο εύκολων συνθηκών στην εργασία (ιδίως στα μη επαρχιακά νοσοκομεία), κοινώς λούφας και άμεσης εύρεσης θέσης εργασίας στο δημόσιο.
Ακόμα θυμάμαι τη μέρα της κλήρωσης των θέσεων ειδίκευσης στο Ιπποκράτειο Θεσ/κης. Στα πηγαδάκια που είχαν στηθεί σχεδόν όλοι κάτι άλλο ήθελαν να κάνουν ή θεωρούσαν ότι η Γενική Ιατρική είναι κάτι σαν Παθολογία.
Ευτυχώς, στο δρόμο , κάποιοι καταφέραμε να πάρουμε μια ιδέα για τη δουλειά και τις ιδιαιτερότητες στην ΠΦΥ...
Οι δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε -ειδικά στα τμήματα από όπου είχαν περάσει οι καθόλου λίγοι  κομήτες - ήταν και μάλλον ακόμα είναι, απερίγραπτες.
Ο τότε διοικητής του νοσοκομείου , ο μέγας δάσκαλος Μεταξάς, μπροστά σε όλους τους φρέσκους ειδικευόμενους Γ.Ι είχε δηλώσει "σιγά μην εκπαιδεύσω και τους μάγους με τα δώρα".
Σε αυτές τις συνθήκες ο ρόλος της επιστημονικής εταιρίας των Γ.Ι. ήταν αντικειμενικά δύσκολος, ειδικά από τη στιγμή που διακρίθηκε , όχι στην υπεράσπιση ενός χειραφετημένου ρόλου για το Γ.Ι. και την την ΠΦΥ, αλλά διακρίθηκε σε διαδρομισμούς στα υπουργεία, σε "κονέ" με τις φαρμακευτικές , σε γκλαμουράτα συνέδρια και απόλυτα σπονσοραρισμένα σεμινάρια, σε πογκρόμ όλων των "φωτισμένων" ανθρώπων που δε συντάσονταν με τον ηγετικό της πυρήνα, σε διώξεις έναντι σε γιατρούς που δεν άρεσαν στον "ισόβιο' (υπόθεση Γερακαρούς), σε μια ανελέητη μάχη για την εξουσία και τη νομή της.
Ας μη μιλήσω για την επιστημονική επάρκεια του "ισόβιου" εξεταστή, την αλαζονεία και το δεσποτισμό κάποιων άλλων...
Προσωπικά έχω τη χειρότερη άποψη για την ΕΛΕΓΕΙΑ και είμαι περήφανος που δεν έχω παρακολουθήσει κανένα της φαγοπότι.
Βεβαίως, όσοι επιλέξαμε να αποσυρθούμε στη μοναξιά μας, έχουμε μεγάλη ευθύνη για την κατάντια της Γ.Ι. και τα χάλια της ΠΦΥ.
Δεν ξέρω αν μια σύγκρουση στα πλαίσια της ΕΛΕΓΕΙΑ θά είχε κάποιο νόημα, αλλά έτσι κι αλλιώς αυτό είναι υπόθεση του παρελθόντος.
Πιστεύω ότι η Γ.Ι. πολύ σύντομα θα κληθεί να παίξει καθοριστικό ρόλο, δυστυχώς σε συνθήκες κοινωνικής διάλυσης και συνολικής αναδιοργάνωσης του συστήματος υγείας.
Η μαγιά των μάχιμων Γ.Ι. θα έχει την ιστορική της (αν και δε θα το ήθελα με αυτό τον τρόπο) ευκαιρία να συμβάλει στη δημιουργία στοιχειωδών δομών επιβίωσης της κοινωνίας.

Τίτλος: Απ: Η Δημιουργία Φορέων Γεν. Ιατρικής -Σκέψεις -Θέσεις
Αποστολή από: timex στις 19 Ιουνίου 2012, 20:02:22
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Η μαγιά των μάχιμων Γ.Ι. θα έχει την ιστορική της (αν και δε θα το ήθελα με αυτό τον τρόπο) ευκαιρία να συμβάλει στη δημιουργία στοιχειωδών δομών επιβίωσης της κοινωνίας.



Να συμβάλει με άλλο τρόπο όμως και όχι παίζοντας στις πλάτες μας κατα τη διάρκεια των εξετάσεων!!!
Μίλησα με παιδιά που έδωσαν Θεσσαλονίκη στην εξεταστική του Απριλίου. Μου είπαν πως στη Θεσσαλονίκη ένιωσαν πως έδιναν εξετάσεις όχι όπως στην Αθήνα που έγραφαν στο πόδι. Όταν τελειώσαν ,οι εξεταστές τους έδωσαν συγχαρητήρια, τους ευχήθηκαν καλή σταδιοδρομία και μίλησαν ακόμη και με όσους δεν πέρασαν.Όπως γίνεται σε όλες τις υπόλοιπες ειδικότητες!
Αντίθετα στην Αθήνα έβγαζαν ένα χαρτί με ονόματα ποιος πέρασε και ποιος όχι και αυτό ηταν όλο...

Ελπίζω η "θέληση" εκείνων που στέλνουν χαρτιά σε εισαγγελείς να μη κάνει κακό σε εμάς που δεν έχουμε δώσει ακόμη, γιατί είμαστε  η μοναδική ειδικότητα που βρίσκει δουλειά στις μέρες μας!!!!!
Τίτλος: Απ: Η Δημιουργία Φορέων Γεν. Ιατρικής -Σκέψεις -Θέσεις
Αποστολή από: amorfati στις 19 Ιουνίου 2012, 20:19:03
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Η μαγιά των μάχιμων Γ.Ι. θα έχει την ιστορική της (αν και δε θα το ήθελα με αυτό τον τρόπο) ευκαιρία να συμβάλει στη δημιουργία στοιχειωδών δομών επιβίωσης της κοινωνίας.



Μου είπαν πως στη Θεσσαλονίκη ένιωσαν πως έδιναν εξετάσεις όχι όπως στην Αθήνα που έγραφαν στο πόδι. Όταν τελειώσαν ,οι εξεταστές τους έδωσαν συγχαρητήρια, τους ευχήθηκαν καλή σταδιοδρομία και μίλησαν ακόμη και με όσους δεν πέρασαν.Όπως γίνεται σε όλες τις υπόλοιπες ειδικότητες!
Αντίθετα στην Αθήνα έβγαζαν ένα χαρτί με ονόματα ποιος πέρασε και ποιος όχι και αυτό ηταν όλο...

Συνάδελφε τι λες; Η Αργυριάδου και ο Συμεωνίδης έκαναν και τις εξετάσεις στην Αθήνα όταν υπήρχε μια επιτροπή. Ο Λιονής τους υποχρέωνε να εξετάζουν στο πόδι;
Τίτλος: Απ: Η Δημιουργία Φορέων Γεν. Ιατρικής -Σκέψεις -Θέσεις
Αποστολή από: Δημήτρης Μακρέας στις 19 Ιουνίου 2012, 21:37:29
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Η μαγιά των μάχιμων Γ.Ι. θα έχει την ιστορική της (αν και δε θα το ήθελα με αυτό τον τρόπο) ευκαιρία να συμβάλει στη δημιουργία στοιχειωδών δομών επιβίωσης της κοινωνίας.



Να συμβάλει με άλλο τρόπο όμως και όχι παίζοντας στις πλάτες μας κατα τη διάρκεια των εξετάσεων!!!
Μίλησα με παιδιά που έδωσαν Θεσσαλονίκη στην εξεταστική του Απριλίου. Μου είπαν πως στη Θεσσαλονίκη ένιωσαν πως έδιναν εξετάσεις όχι όπως στην Αθήνα που έγραφαν στο πόδι. Όταν τελειώσαν ,οι εξεταστές τους έδωσαν συγχαρητήρια, τους ευχήθηκαν καλή σταδιοδρομία και μίλησαν ακόμη και με όσους δεν πέρασαν.Όπως γίνεται σε όλες τις υπόλοιπες ειδικότητες!
Αντίθετα στην Αθήνα έβγαζαν ένα χαρτί με ονόματα ποιος πέρασε και ποιος όχι και αυτό ηταν όλο...

Ελπίζω η "θέληση" εκείνων που στέλνουν χαρτιά σε εισαγγελείς να μη κάνει κακό σε εμάς που δεν έχουμε δώσει ακόμη, γιατί είμαστε  η μοναδική ειδικότητα που βρίσκει δουλειά στις μέρες μας!!!!!

Όσα έγραψα δεν έχουν καμία σχέση με τις εξετάσεις και τις κόντρες. Οι μάχιμοι Γ.Ι στους οποίους αναφέρομαι είναι στην πλειοψηφία ανώνυμοι και δεν έχουν σχέση με τις κόντρες. Μάλλον το νόημα όσων έγραψα ήταν ασαφές. Ίσως γιατί το μυαλό μου έχει κολλήσει αλλού...
Καλή επιτυχία πάντως...
Όποιες και να είναι οι συνθήκες.
Τίτλος: Απ: Η Δημιουργία Φορέων Γεν. Ιατρικής -Σκέψεις -Θέσεις
Αποστολή από: D-Michalis στις 19 Ιουνίου 2012, 22:54:33
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αλλά η Περδικάκη δεν συμμετέχει στο Ε.ΚΟ.ΓΕΝ.ΙΑ. γιατί δεν βγήκε πρόεδρος... Και επίσης, υπάρχουν αρκετοί στο Ε.ΚΟ.ΓΕΝ.ΙΑ. που δεν έχουν προηγούμενα με την ΕΛΕΓΕΙΑ.
1. Αν ανατρέξεις στο έγγραφο που αποτέλεσε το έναυσμα της συζήτησής μας, θα δείς ότι Πρόεδρος του ΕΚΟΓΕΝΙΑ είναι η κ. Περδικάκη. (http://www.pfy.gr/forum/index.php/topic,2801.msg31036.html#msg31036 και
http://www.collegegp.gr/?p=553)
2. Ποια ακριβώς από τα μέλη της ΕΚΟΓΕΝΕΙΑ δεν είχαν –καθ΄ οιονδήποτε τρόπο- σχέση με την ΕΛΕΓΕΙΑ?

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ο Σκληρός αποχώρισε μετά από την υποψηφιότητα του για πρόεδρος της ΕΛΕΓΕΙΑ, η ΕΕΕΕΠ ήταν λάθος κατά την γνώμη μου και τώρα κάνει το Ελληνικό Κολέγιο Γενικής Ιατρικής.
Όχι. Ο Σκληρός είχε κάνει από ετών το Κολέγιο (πολύ πρίν το νέο Κολέγιο) αλλά απλά –το έχω πεί ήδη- δεν το λανσάριζε σα σανίδα σωτηρίας της Γ.Ι. αλλά το έκανε αυτό για το οποίο το έφτιαξε. Το χρησιμοποιούσε για την «σφραγίδα».
Τίτλος: Απ: Η Δημιουργία Φορέων Γεν. Ιατρικής -Σκέψεις -Θέσεις
Αποστολή από: Νίκος Κιοσές στις 19 Ιουνίου 2012, 22:56:42
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Συνάδελφε τι λες; Η Αργυριάδου και ο Συμεωνίδης έκαναν και τις εξετάσεις στην Αθήνα όταν υπήρχε μια επιτροπή. Ο Λιονής τους υποχρέωνε να εξετάζουν στο πόδι;

Οι δημόσιοι χώροι που δεν είναι κατάλληλοι για εξετάσεις.

Γυρίσαμε στην αρχή από όπου ξεκίνησε η κουβέντα. Για να ανακυκλώσουμε το ίδιο ενδιαφέρον θέμα με συμπάθειες και αντιπάθειες και καμία ουσία. Διότι ούτε ιστορία μάθαμε ούτε ξεκαθάρισε ότι δεν θα πληρώσουν οι ειδικευόμενοι τις προσωπικές φιλοδοξίες κάποιων.
Τίτλος: Απ: Η Δημιουργία Φορέων Γεν. Ιατρικής -Σκέψεις -Θέσεις
Αποστολή από: Δ. Κουναλάκης στις 19 Ιουνίου 2012, 23:59:41
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αλλά η Περδικάκη δεν συμμετέχει στο Ε.ΚΟ.ΓΕΝ.ΙΑ. γιατί δεν βγήκε πρόεδρος... Και επίσης, υπάρχουν αρκετοί στο Ε.ΚΟ.ΓΕΝ.ΙΑ. που δεν έχουν προηγούμενα με την ΕΛΕΓΕΙΑ.
1. Αν ανατρέξεις στο έγγραφο που αποτέλεσε το έναυσμα της συζήτησής μας, θα δείς ότι Πρόεδρος του ΕΚΟΓΕΝΙΑ είναι η κ. Περδικάκη. (http://www.pfy.gr/forum/index.php/topic,2801.msg31036.html#msg31036 και
http://www.collegegp.gr/?p=553)
2. Ποια ακριβώς από τα μέλη της ΕΚΟΓΕΝΕΙΑ δεν είχαν –καθ΄ οιονδήποτε τρόπο- σχέση με την ΕΛΕΓΕΙΑ?
1. Εννοούσα ότι ο λόγος που άνοιξε κολλέγιο δεν είναι γιατί δεν βγήκε πρόεδρος στην ΕΛΕΓΕΙΑ.
2. Εννοούσα ότι δεν είχαν κακά προηγούμενα με την ΕΛΕΓΕΙΑ και δεν περιορίζω μόνο στους 5 του ΔΣ.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ο Σκληρός αποχώρισε μετά από την υποψηφιότητα του για πρόεδρος της ΕΛΕΓΕΙΑ, η ΕΕΕΕΠ ήταν λάθος κατά την γνώμη μου και τώρα κάνει το Ελληνικό Κολέγιο Γενικής Ιατρικής.
Όχι. Ο Σκληρός είχε κάνει από ετών το Κολέγιο (πολύ πρίν το νέο Κολέγιο) αλλά απλά –το έχω πεί ήδη- δεν το λανσάριζε σα σανίδα σωτηρίας της Γ.Ι. αλλά το έκανε αυτό για το οποίο το έφτιαξε. Το χρησιμοποιούσε για την «σφραγίδα».
Μπορεί, δεν το γνωρίζω. Και δεν είναι η αγωνία μου το πότε έκανε καθένας κολλέγιο

Σε αυτή τη συζήτηση έχει καθένας την αγωνία του και προσωπικά νιώθω μόνος.
Δεν είμαι ο ειδικευόμενος που έχει την αγωνία του ποιος θα τον εξετάσει και εάν είναι στη σωστή κλίκα ή όχι για να περάσει τις εξετάσεις.
Δεν είμαι ο ειδικευμένος που αγωνιά εάν θα του πειράξουν ή όχι τα συνεδριάκια του, τις κρίσεις του, τις θεσούλες του.

Συγνώμη αν ενοχλώ, δεν νιώθω την ανάγκη κανενός τους. Νιώθω την ανάγκη να γίνει κάποια δουλειά σε αυτή την χρεοκοπημένη χώρα προς μια καλύτερη γενική ιατρική, προς μια καλύτερη πρωτοβάθμια φροντίδα καθημερινά, προς καλύτερους γενικούς ιατρούς και πιο αποτελεσματικούς. Θα ήθελα να δω και λίγο έρευνα, τόσα ερωτήματα μου γεννιόνται καθημερινά. Θέλω να δω θέσεις και προτάσεις, εργαλεία να με βοηθούν στη δουλειά μου σαν γενικό ιατρό.
Τώρα εάν θα το κάνει το Χ κολλέγιο ή η Χ εταιρία, ούτε που με νοιάζει. Αλλά δεν θα κόψω την φόρα σε καθετί καινούργιο γιατί ενοχλείται ο κάθε βολεμένος. Όποιος του αρέσει να αναδειχτεί ιδού η αρένα. Και όποιος δεν τα καταφέρει υπάρχουν πεινασμένα λιοντάρια.

Συγνώμη και πάλι εάν ενοχλώ το κατεστημένο.
Τίτλος: Απ: Η Δημιουργία Φορέων Γεν. Ιατρικής -Σκέψεις -Θέσεις
Αποστολή από: Νίκος Κιοσές στις 20 Ιουνίου 2012, 03:54:54
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δεν είμαι ο ειδικευόμενος που έχει την αγωνία του ποιος θα τον εξετάσει και εάν είναι στη σωστή κλίκα ή όχι για να περάσει τις εξετάσεις.


Ούτε εμείς αλλά δεν θέλουμε να είμαστε οι ειδικευόμενοι του Σεπτέμβρη 2010 ούτε του Ιούνη 2012 οι πρώτοι δεν έδωσαν εξετάσεις και οι δεύτεροι εξετάστηκαν 35Km Εκτός της Θεσσαλονίκης.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Συγνώμη αν ενοχλώ, δεν νιώθω την ανάγκη κανενός τους. Νιώθω την ανάγκη να γίνει κάποια δουλειά σε αυτή την χρεοκοπημένη χώρα προς μια καλύτερη γενική ιατρική, προς μια καλύτερη πρωτοβάθμια φροντίδα καθημερινά, προς καλύτερους γενικούς ιατρούς και πιο αποτελεσματικούς. Θα ήθελα να δω και λίγο έρευνα, τόσα ερωτήματα μου γεννιόνται καθημερινά. Θέλω να δω θέσεις και προτάσεις, εργαλεία να με βοηθούν στη δουλειά μου σαν γενικό ιατρό.
Τώρα εάν θα το κάνει το Χ κολλέγιο ή η Χ εταιρία, ούτε που με νοιάζει. Αλλά δεν θα κόψω την φόρα σε καθετί καινούργιο γιατί ενοχλείται ο κάθε βολεμένος. Όποιος του αρέσει να αναδειχτεί ιδού η αρένα. Και όποιος δεν τα καταφέρει υπάρχουν πεινασμένα λιοντάρια.

Συγνώμη και πάλι εάν ενοχλώ το κατεστημένο.

Συμφωνώ καιρός είναι να δραστηριοποιηθούν οι Γενικοί Ιατροί και να πάψουν να είναι κάτι σαν παθολόγος ή Γενικώς Ιατρός
Τίτλος: Απ: Η Δημιουργία Φορέων Γεν. Ιατρικής -Σκέψεις -Θέσεις
Αποστολή από: Δ. Κουναλάκης στις 20 Ιουνίου 2012, 08:24:11
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ούτε εμείς αλλά δεν θέλουμε να είμαστε οι ειδικευόμενοι του Σεπτέμβρη 2010 ούτε του Ιούνη 2012 οι πρώτοι δεν έδωσαν εξετάσεις και οι δεύτεροι εξετάστηκαν 35Km Εκτός της Θεσσαλονίκης.

Συμφωνώ καιρός είναι να δραστηριοποιηθούν οι Γενικοί Ιατροί και να πάψουν να είναι κάτι σαν παθολόγος ή Γενικώς Ιατρός

Εσείς ειδικά, αν και ούτε σας γνωρίζω και ούτε με γνωρίζετε έχω την αίσθηση ότι θα πρέπει να ασχοληθείτε περισσότερο με το διάβασμα για τις εξετάσεις και λιγότερο για το που θα γίνουν.
Η εμπειρία μου από το παρελθόν είναι ότι όσοι έχουν αγωνία για τα διαδικαστικά και λιγότερο για την ίδια την ειδικότητα στο τέλος ντρεπόμαστε να τους λέμε συνάδελφους.
Ελπίζω να κάνω λάθος.
Τίτλος: Απ: Η Δημιουργία Φορέων Γεν. Ιατρικής -Σκέψεις -Θέσεις
Αποστολή από: Νίκος Κιοσές στις 20 Ιουνίου 2012, 08:57:30
Καλά να είμαστε και θα γνωριστούμε κάποια φορά.

Δεν είναι διαδικαστικό να περιμένεις στο "Αχέπα" οι εξεταστική επιτροπή στην κουντουριώτου και τελικά να γίνονται οι εξετάσεις στο ΚΥ Ν. Μηχανιώνας. Σπάσιμο νεύρων είναι και ψυχολογικός πόλεμος την ημέρα των εξετάσεων, για να κερδίσουν κάποιοι πόντους.
Τίτλος: Απ: Η Δημιουργία Φορέων Γεν. Ιατρικής -Σκέψεις -Θέσεις
Αποστολή από: timex στις 20 Ιουνίου 2012, 10:00:16
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δεν είμαι ο ειδικευόμενος που έχει την αγωνία του ποιος θα τον εξετάσει και εάν είναι στη σωστή κλίκα ή όχι για να περάσει τις εξετάσεις.


Υπάρχει σωστή κλίκα για να περάσει κανείς τις εξετάσεις;
Αν υπάρχει θα σας παρακαλούσα να μου την πείτε, έστω και σε πμ, γιατί θέλω να περάσω την πρώτη φορά που θα δώσω.


Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι να μη γίνω μπαλάκι κατα τη διάρκεια της εξέτασης  επειδή πρέπει για τον αλφα ή βήτα λόγο να εξυπηρετηθούν τα προσωπικά συμφέροντα κάποιων.