Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων => Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα => Μήνυμα ξεκίνησε από: Argirios Argiriou στις 19 Αυγούστου 2013, 18:35:36

Τίτλος: Το «εισιτήριο» του λαϊκισμού!
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 19 Αυγούστου 2013, 18:35:36
16/08/2013.
του Γιάννη Μεϊμάρογλου.



«Το εισιτήριο παρακαλώ.»

Δεν είχε… Δεν είχε χρήματα ν’ αγοράσει εκείνο το πρωί; Δεν είχε ποτέ χρήματα να αγοράσει εισιτήριο; Δεν αγόραζε ποτέ, είχε - δεν είχε; Δεν θα το μάθουμε, δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία να το μάθουμε τώρα πια… Τα άλλα τα ξέραμε από καιρό. Ότι ζούμε σε μια κοινωνία που ο λαϊκισμός και η υποκρισία περισσεύουν, μια κοινωνία που φόρτωσε ήδη την ψεύτικη ευδαιμονία της στην επόμενη γενιά, ζητώντας να την ξεπληρώσουν τα άνεργα παιδιά της… Το προχθεσινό άλμα θανάτου από το τρόλεϊ, ήταν μία ακόμα σοβαρή προειδοποίηση ότι η θυσία της επόμενης γενιάς, μπορεί να αφορά και την ίδια τη ζωή της!

Τα πράγματα πήραν το δρόμο τους… Το υπουργείο… «μελετάει ήδη βελτιώσεις στις μορφές και τον τρόπο ελέγχου», τα κινήματα -και τα κόμματα- «δεν πληρώνω», ξεκίνησαν τις… λαϊκές διαδηλώσεις καταγγελίας και τις… επιθέσεις - αντίποινα στους οδηγούς των λεωφορείων! Οι μεν μιλάνε για «τζαμπατζήδες» και οι δε για «ταξικούς δολοφονικούς ελέγχους»…

Η πεπατημένη του επικοινωνιακού διχασμού, για λόγους κομματικού εντυπωσιασμού, θριαμβεύει και πάλι! Σε μια ιδανική κοινωνία, θα έφτανε να δηλώσει το παιδί ότι δεν είχε λεφτά για εισιτήριο! Σε μια κανονική κοινωνία, θα έφτανε να δείξει ένα πάσο, νέος άνεργος, π.χ., που θα είχε προμηθευτεί από το ταμείο ανεργίας. Όπως επίσης, σε μια κανονική χώρα, το εκπαιδευτικό σύστημα θα φρόντιζε και για το περιεχόμενο της κοινωνικής μόρφωσης των νέων ανθρώπων, της προετοιμασίας τους για την αυριανή συμμετοχή τους, ως υπεύθυνων πολιτών, στη συλλογική προσπάθεια για πρόοδο.

Το ίδιο το σπίτι θα φρόντιζε να εξηγεί στα παιδιά του, ότι το κάθε εισιτήριο που δεν πληρώνει κάποιος, το πληρώνουν όλοι μαζί όσοι πληρώνουν σήμερα και θα πληρώνουν και αύριο τη νέα αυξημένη -αναγκαστικά- τιμή. Και βέβαια, σε μια κανονική χώρα, δεν θα υπήρχαν κόμματα που θα διαφήμιζαν το… τζάμπα παντού, αδιαφορώντας για το αν θα συνεχίσουν να υπάρχουν συγκοινωνίες, αν θα συνεχίσει να υπάρχει τελικά η ίδια η χώρα!

Τζάμπα μάγκες για μια ζωή που τζάμπα χάθηκε κι αυτή…



Ο Γιάννης Μεϊμάρογλου είναι εκδότης της «Μεταρρύθμισης»

http://www.metarithmisi.gr/el/readText.asp?textID=21467

Τίτλος: Απ: Το «εισιτήριο» του λαϊκισμού!
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 28 Σεπτεμβρίου 2013, 21:28:47
Χαοτικό δημοσίευμα του "Ελεύθερου Τύπου" αναφέρει ότι ο ...ιατρός (!!) θα πληρώνει 1 ευρώ για κάθε συνταγή που γράφει!
(Λογικά, θα το ζητούμε [;] από τον ασφαλισμένο.)


Νέα δεδομένα για τη συνταγογράφηση (http://ygeianet.gr/box/cal/39075.pdf)
Τίτλος: Απ: Το «εισιτήριο» του λαϊκισμού!
Αποστολή από: Denominator στις 28 Σεπτεμβρίου 2013, 23:16:31
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Χαοτικό δημοσίευμα του "Ελεύθερου Τύπου" αναφέρει ότι ο ...ιατρός (!!) θα πληρώνει 1 ευρώ για κάθε συνταγή που γράφει!
(Λογικά, θα το ζητούμε [;] από τον ασφαλισμένο.)


Νέα δεδομένα για τη συνταγογράφηση (http://ygeianet.gr/box/cal/39075.pdf)
Να υποθέσω ότι είναι εσκεμμένη η παραπληροφόρηση;
Τίτλος: Foufoutos strikes back!
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 15 Οκτωβρίου 2013, 10:51:09
Άδωνις: Η Τρόικα θα πάρει λεφτά του Αγίου ...Φούφουτου (http://www.fpress.gr/politiki/item/12129-i-troika-tha-parei-lefta-toy-agioy--foyfoytoy)

Με αφορμή την παραπάνω ρήση του Αδώνιδος ("Σοφή και η μλκια του", που θά ΄λεγε και ο γνωστός cult αθλητικογράφος Γ. Γεωργίου), μπορούμε να θυμηθούμε και τις σχετικές υπεκφυγές  που χρησιμοποιούνται προκειμένου να μεταθέσουμε κάποια υποχρέωσή μας σε ένα μακρινό και αόριστο χρονικό σημείο.

Συνηθέστερη λοιπόν έκφραση αποτελεί η "Τ' αγίου Π... ανήμερα", γνωστή και από το στρατιωτικό αρκτικόλεξο Τ.Α.Π.Α., βλ. φράση-κλισέ "Έχει τόσες πολλές μέρες φυλακή να υπηρετήσει, που θα απολυθεί Τ.Α.Π.Α.". Βεβαίως, η φράση μεταφράζεται και στα αγγλικά ως "St Penis' Day".
Σημειωτέον δε ότι κατά πολλούς η εν λόγω εορτή έχει συγκεκριμενοποιηθεί στις 1 Ιανουαρίου [+Αγ. Βασιλείου, Περιτομή του Κυρίου], ωστόσο η φράση για τους περισσότερους σημαίνει "Το μήνα που δεν έχει Σάββατο" ή "Ζήσε Μάη να φας τριφύλλι" ή ακόμη "Salue-moi le platane" (Χαιρέτα μου τον πλάτανο).
Να θυμήσουμε βέβαια ότι σύμφωνα με το εορτολόγιο της Εκκλησίας μας την 1η Ιουνίου τιμάται ο Άγιος Πέων (προσοχή, στη Γενική είναι του Αγίου Πέωνος, χωρίς -τ-).

Στην αργκό των νομικών, συνηθίζεται και το "Άπω Αναβολή", π.χ. "Η εκδίκαση της υπόθεσης από το Τριμελές Συμβούλιο Εφετών θα γίνει στην Άπω Αναβολή".

Άλλα συνώνυμα είναι οι Ελληνικές ( ή Ινδιάνικες ) καλένδες, κ.α.
Τίτλος: Απ: Το «εισιτήριο» του λαϊκισμού!
Αποστολή από: Denominator στις 15 Οκτωβρίου 2013, 14:02:26
Έκανα κανένα δίωρο να συνειδητοποιήσω ότι η αναφορά είναι πραγματική.
Διότι ο εκφέρων δεν είναι ο οποιοσδήποτε υπάλληλος της ΗΔΙΚΑ.
Είναι λυπηρό να ακούς αγοραίες εκφράσεις στην πολιτική σκηνή.
Είναι δε ακόμη λυπηρότερο να βλέπεις και να αισθάνεσαι αγοραίες πράξεις.
Ακόμη και αν ειπώθηκε εν τη ρύμη του λόγου, πολύ φοβούμαι ότι έχει δίκιο ο λαός που λέει "η λανθάνουσα γλώσσα λέει την αλήθεια".
Τίτλος: Απ: Το «εισιτήριο» του λαϊκισμού!
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 19 Ιανουαρίου 2014, 11:27:43
Άδωνις Γεωργιάδις: Δυστυχώς, ο Έλληνας έχει πάρει στραβά τις "τσάμπα" Δημόσιες παροχές.

Απάντηση-καταπέλτης του Υπουργού Υγείας της Ελλάδας Α. Γεωργιάδη μέσα στη Βουλή, σε απάντηση  σχετικής επίκαιρης  ερώτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Γλέζου.
Διαβάστε το σχετικό απόσπασμα (http://www.ygeianet.gr/keimeno.php?id=41385):

“Πάμε στο δεύτερο, γιατί πάλι δεν έγινα αντιληπτός. Ποιος σας είπε ότι στόχος των μέτρων αυτών ήταν η είσπραξη; Σας είπα προηγουμένως ότι χώρες, όπως η Σουηδία, η Γερμανία, η Ολλανδία, η Γερμανία, η Γαλλία, χώρες δηλαδή με ανθηρότατες οικονομίες που έχουν μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα κατ’ αναλογίαν του ενός δισεκατομμυρίου του δικού μας το 2013, έχουν παρόμοια μέτρα. Έχουν και συμμετοχή του ασθενούς στην ημερήσια νοσηλεία, όπως ήταν το 25ευρω, έχουν και συμμετοχή του ασθενούς στα φάρμακα στη συνταγή.

 Αυτά τα μέτρα μπαίνουν για δυο λόγους. Ο πρώτος είναι ως έλεγχος παραδείγματός χάριν των συνταγών. Αν πληρώνεις 1 ευρώ ανά συνταγή, δεν θα πηγαίνεις να γράφεις φάρμακα για ψύλλου πήδημα, άρα θα μειωθούν οι συνταγές.

Ο δεύτερος λόγος είναι η ιδεολογική μας διαφορά, όπου προφανώς θα διαφωνήσουμε. Αυτή ήταν η διαφωνία μας με το ΠΑΣΟΚ και έτσι φτάσαμε στην απόσυρση του μέτρου των εικοσιπέντε ευρώ και στη θέσπιση των πέντε λεπτών, δηλαδή ενός φόρου ως δημοσιονομικού ισοδυνάμου.

Η ιδέα που επικράτησε στην Ελλάδα τα τελευταία τριάντα χρόνια ότι δημόσιο σημαίνει τσάμπα είναι καταστροφική. Πρέπει να την αλλάξουμε όσο μπορούμε γρηγορότερα. Αυτό οδήγησε στην απαξίωση του δημοσίου, η αίσθηση ότι αφού είναι δημόσιο, πρέπει να είναι και τσάμπα. Δεν είναι έτσι και δεν είναι πουθενά στον κόσμο έτσι.

Σας δίνω ένα παράδειγμα έξω από την υγεία για να το καταλάβετε. Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που δίνει τσάμπα τα βιβλία στους μαθητές στα σχολεία, για να τα βλέπουμε στο τέλος κάθε έτους να τα καίνε, επειδή δεν καταλαβαίνουν ότι αυτά κοστίζουν λεφτά και ότι για αυτά τα λεφτά κάποιοι έχουν δανειστεί και από κάποιους έχουν κοπεί συντάξεις.

Άρα, τα μέτρα αυτά –για να το κλείσω- δεν έχουν ως στόχο την είσπραξη των 110 εκατομμυρίων. Δεν λείπουν από το σύστημα 110 εκατομμύρια. Λείπουν απείρως περισσότερα. Αυτά που λείπουν από το σύστημα -που είναι δισεκατομμύρια- τα πληρώνει ο ελληνικός λαός, τιμώντας και το άρθρο του Συντάγματος που αναφέρατε. Πέρυσι –ας πούμε- επειδή ο ΕΟΠΥΥ δεν μπορούσε να πληρώσει περίπου 900 εκατομμύρια στα δημόσια νοσοκομεία και άρα θα έπρεπε τα δημόσια νοσοκομεία να κλείσουν, ήρθε δια του Προϋπολογισμού το ελληνικό δημόσιο και έδωσε 900 εκατομμύρια παραπάνω»