Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
8 Νοεμβρίου 2024, 23:52:28

Αποστολέας Θέμα: Μια τέχνη λιανικών πωλήσεων  (Αναγνώστηκε 7126 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

11 Δεκεμβρίου 2022, 08:56:47
Αναγνώστηκε 7126 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Καθημερινή, Αλέξης Παπαχελάς.
04/12/2022

Σνομπάρουμε καµιά φορά τους «κανονικούς ανθρώπους», που ενίοτε είναι και φίλοι μας, που μπλέκουν με την πολιτική. «Κοίτα, ρε συ, τι κάνει ο… Χ για να εκλεγεί, μέχρι σε λιτανεία πήγε», σχολιάζει ο παραδοσιακός σνομπ της παρέας. Αλλος ενοχλείται γιατί ένας υποψήφιος βουλευτής έχει πιάσει στασίδι σε διάφορα τοπικά κανάλια που δεν συνάδουν με τη δική του αισθητική. Δεν ξέρω –ομολογώ– τι ακριβώς θέλουν όλοι αυτοί που τους αρέσει να αντικρίζουν το καμίνι της πολιτικής από έναν υπερυψωμένο, και προφανώς ασφαλή, άμβωνα. Υποθέτω υποψηφίους που να τρώνε σούσι και να νιώθουν άνετα σε μια προστατευμένη γυάλα.

Κάθε φορά που τους ακούω, θυμάμαι την ιστορία κάποιου προγόνου μου, ο οποίος ήθελε πολύ να βγει βουλευτής. Οταν τον επισκέπτονταν οι ψηφοφόροι του ζητώντας ρουσφέτια και κανένα κέρασμα, η γυναίκα του τον εκλιπαρούσε να βγει από το γραφείο του σπιτιού του και να τους συναντήσει. Εκείνος επέμενε, όμως, ότι θέλει «μόνο εκλεκτές ψήφους». Δεν τις βρήκε ποτέ, οι ψηφοφόροι έφυγαν θυμωμένοι και εκείνος έμεινε στους άριστους, που ποτέ δεν πέτυχαν τη σωστή στιγμή για το ραντεβού τους με την Ιστορία.

Προσωπικά σέβομαι, λοιπόν, απολύτως τους «κανονικούς ανθρώπους» που μπλέκουν στις μέρες μας με την πολιτική. Γιατί απαιτεί θάρρος, ενίοτε θράσος και πολύ, πάρα πολύ περπάτημα στο πεζοδρόμιο. Αυτή ήταν, είναι και θα είναι η τέχνη της πολιτικής. Οσο και αν την έχουν αλλάξει η τηλεόραση και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παραμένει μια τέχνη λιανικών πωλήσεων.

Το δύσκολο είναι να βρεις την ισορροπία ανάμεσα στις αρχές και στις αξίες σου και στις απαιτήσεις της δουλειάς. Αν χάσεις την «ψυχή» σου, αν γίνεις ένα ζυμάρι που σε τρώνε εκατοντάδες «ψάρια», τότε –ναι– παύεις να είσαι ένας «κανονικός άνθρωπος» και γίνεσαι ένας πολιτικός-μηχάνημα, που δεν νοιάζεται για τίποτε άλλο παρά για ένα σταυρό και γενικά «την πάρτη του». Η ισορροπία είναι δύσκολη. Εχω δει άριστους σε διάφορους τομείς να μεταλλάσσονται σε κάτι το αγνώριστο όταν έμπλεξαν με την πολιτική. Σε έκαναν πράγματι να αναρωτηθείς «μα είναι αυτός ο … που ήξερα;». Εχω δει όμως και εκείνους που το πήραν απόφαση, μπήκαν στη φωτιά και στο καμίνι, περπάτησαν στο πεζοδρόμιο, αλλά δεν ξέχασαν ποτέ ότι μπήκαν στην πολιτική για να αλλάξουν πράγματα.

Τέτοιους χρειαζόμαστε να βγαίνουν στις λαϊκές και να φωνάζουν: «Είμαι η … και θέλω την ψήφο σας».

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 11 Δεκεμβρίου 2022, 08:59:38 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

Λέξεις κλειδιά:

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
6 Απαντήσεις
58995 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 29 Απριλίου 2022, 07:27:53
από Argirios Argiriou
47 Απαντήσεις
23865 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 18 Νοεμβρίου 2010, 23:12:43
από anastasios theodoridis
0 Απαντήσεις