Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
19 Νοεμβρίου 2024, 00:19:34

Αποστολέας Θέμα: Μια ακόμη διαμάχη...  (Αναγνώστηκε 10590 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

7 Οκτωβρίου 2009, 20:00:36
Αναγνώστηκε 10590 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Άρθρο για την ιατρική από οικονομολόγο ? Μάλιστα ..... δεν χρειάζεται να μπω στον κόπο ! (άσε που είναι και τεράστιο)  :D

Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε γεμίσει από πτυχιούχους ιατρικής που αυξάνονται συνεχώς και παρά ταύτα οι γιατροί λιγοστεύουν....
Μια άλλη αλήθεια είναι ότι έχουμε όλο και περισσότερους απόφοιτους ΑΕΙ και οι μορφωμένοι όλο και λιγοστεύουν...
Μια ακόμη χειρότερη αλήθεια είναι ότι ο μέσος ασθενής δεν χρειάζεται την ιατρική, την υγεία του χρειάζεται....

Μια και έχουμε νέους υπουργούς σας λέω ότι το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής αλληλεγγύης, ψευδώς λέγεται "υγείας". Η σωστή ονομασία είναι "Υπουργείο περίθαλψης και κοινωνικής αλληλεγγύης" Υπουργός υγείας στην παρούσα κυβέρνηση είναι ο Παπανδρέου και όσοι δεν το κατάλαβαν να πάνε να διαβάσουν τους προσδιοριστικούς παράγοντες της υγείας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Μια ακόμη δυστυχώς αλήθεια είναι ότι η Unesco είχε ορίσει το 1978 τον λειτουργικό αναλφαβητισμό σαν την αδυναμία να κατανοήσεις μια κατάσταση, να διακρίνεις τις διασυνδέσεις μεταξύ των λογικών εννοιών και να αξιοποιήσεις την γνώση. 30 χρόνια μετά φαίνεται ότι αυτό δεν περιορίζεται σε απόφοιτους λυκείου αλλά πιάνει και τους αποφοίτους πανεπιστημίου όταν φαίνεται ότι αδυνατούν να κατανοήσουν ένα κείμενο, αδυνατούν να το συνθέσουν όταν είναι αρκετά μεγάλο, είναι τυφλοί μπροστά στο νόημα του και σίγουρα αδυνατούν να το αξιολογήσουν.

Ακόμη πιο τραγικό και αυτό φαίνεται έντονα τα τελευταία χρόνια είναι η αναβίωση συνθηκών ανάλογων με την ρίψη των βιβλιών στην πυρά της Ναζιστικής Γερμανίας όταν αδυνατούν να κατανοήσουν το περιεχόμενο τους. Η συνήθης αντίδραση είναι η εξωτερίκευση της δομικής τους ανικανότητας.
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

7 Οκτωβρίου 2009, 20:52:37
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Chris123GR

Άρθρο για την ιατρική από οικονομολόγο ? Μάλιστα ..... δεν χρειάζεται να μπω στον κόπο ! (άσε που είναι και τεράστιο)  :D

Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε γεμίσει από πτυχιούχους ιατρικής που αυξάνονται συνεχώς και παρά ταύτα οι γιατροί λιγοστεύουν....
Μια άλλη αλήθεια είναι ότι έχουμε όλο και περισσότερους απόφοιτους ΑΕΙ και οι μορφωμένοι όλο και λιγοστεύουν...
Μια ακόμη χειρότερη αλήθεια είναι ότι ο μέσος ασθενής δεν χρειάζεται την ιατρική, την υγεία του χρειάζεται....

Μια και έχουμε νέους υπουργούς σας λέω ότι το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής αλληλεγγύης, ψευδώς λέγεται "υγείας". Η σωστή ονομασία είναι "Υπουργείο περίθαλψης και κοινωνικής αλληλεγγύης" Υπουργός υγείας στην παρούσα κυβέρνηση είναι ο Παπανδρέου και όσοι δεν το κατάλαβαν να πάνε να διαβάσουν τους προσδιοριστικούς παράγοντες της υγείας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Μια ακόμη δυστυχώς αλήθεια είναι ότι η Unesco είχε ορίσει το 1978 τον λειτουργικό αναλφαβητισμό σαν την αδυναμία να κατανοήσεις μια κατάσταση, να διακρίνεις τις διασυνδέσεις μεταξύ των λογικών εννοιών και να αξιοποιήσεις την γνώση. 30 χρόνια μετά φαίνεται ότι αυτό δεν περιορίζεται σε απόφοιτους λυκείου αλλά πιάνει και τους αποφοίτους πανεπιστημίου όταν φαίνεται ότι αδυνατούν να κατανοήσουν ένα κείμενο, αδυνατούν να το συνθέσουν όταν είναι αρκετά μεγάλο, είναι τυφλοί μπροστά στο νόημα του και σίγουρα αδυνατούν να το αξιολογήσουν.

Ακόμη πιο τραγικό και αυτό φαίνεται έντονα τα τελευταία χρόνια είναι η αναβίωση συνθηκών ανάλογων με την ρίψη των βιβλιών στην πυρά της Ναζιστικής Γερμανίας όταν αδυνατούν να κατανοήσουν το περιεχόμενο τους. Η συνήθης αντίδραση είναι η εξωτερίκευση της δομικής τους ανικανότητας.

Λυσσώδης πολυλογία και ειρωνικό ύφος ! Άμετροι βερμπαλισμοί χωρίς λόγο ! Και γιατί ? Γιατί απλά διατύπωσα την άποψη μου ότι δεν επιθυμώ να διαβάσω την άποψη ενός οικονομολόγου περί ιατρικής !
Την επόμενη φορά που θα αντιπαραθέσεις δικό μου κείμενο με "ναζιστική γερμάνια" και λοιπά γελοία θα λάβεις την απάντηση που προφανώς προκαλείς να λάβεις !
"One of the first duties of the physician is to educate the masses not to take medicine."
Sir William Osler (1849 - 1919), Aphorisms from his Bedside Teachings (1961) p. 105

7 Οκτωβρίου 2009, 20:58:19
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Λυσσώδης πολυλογία και ειρωνικό ύφος ! Άμετροι βερμπαλισμοί χωρίς λόγο ! Και γιατί ? Γιατί απλά διατύπωσα την άποψη μου ότι δεν επιθυμώ να διαβάσω την άποψη ενός οικονομολόγου περί ιατρικής !
Την επόμενη φορά που θα αντιπαραθέσεις δικό μου κείμενο με "ναζιστική γερμάνια" και λοιπά γελοία θα λάβεις την απάντηση που προφανώς προκαλείς να λάβεις !

Πόσοι πιστεύεις ότι ενδιαφέρονται να μάθουν εάν επιθυμείς ή όχι να το διαβάσεις;
Δικαίωμα σου είναι να το διαβάσεις ή όχι. Δεν σου το αρνήθηκε κανείς.
Η επιλογή σου να δηλώσεις την θέση σου δεν αφαιρεί την επιλογή των άλλων να το σχολιάσουν (την κίνηση σου αυτή).

Η αλήθεια είναι ότι η θέση μου είναι σκληρή αλλά καλύπτει λίγο αυτή την troll-ing σου στάση...

7 Οκτωβρίου 2009, 21:02:39
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

Koterakis

Επώνυμοι
« Τελευταία τροποποίηση: 25 Αυγούστου 2010, 09:15:25 από Koterakis »

7 Οκτωβρίου 2009, 21:07:28
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

Chris123GR

Πόσοι πιστεύεις ότι ενδιαφέρονται να μάθουν εάν επιθυμείς ή όχι να το διαβάσεις;
Δικαίωμα σου είναι να το διαβάσεις ή όχι. Δεν σου το αρνήθηκε κανείς.
Η επιλογή σου να δηλώσεις την θέση σου δεν αφαιρεί την επιλογή των άλλων να το σχολιάσουν (την κίνηση σου αυτή).

Η αλήθεια είναι ότι η θέση μου είναι σκληρή αλλά καλύπτει λίγο αυτή την troll-ing σου στάση...

Η θέση σου δεν ήταν σκληρή , ήταν προσβλητική και έγινε ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ! Αν δεν ήσουν admin θα έκανα αναφορά για το ποστ σου ! Ο συνάδελφος που αναδημοσίευσε την είδηση προφανώς ήθελε την άποψη των συναδέλφων του !

Ούτε καν κατάλαβες τι πόσταρα αρχικά ! Υπάρχει λόγος που μίλησα για δημοσιεύσεις οικονομολόγων περι ιατρικής ! Εαν εσύ δεν το κατάλαβες , αυτό αφορά εσένα και μόνο . Το να με προσβάλεις μιλώντας για ναζιστικές Γερμανίες δείχνει μάλλον το ΔΙΚΟ σου δημοκρατικό έλλειμμα . Σε φορουμ που διαχειρίζομαι το ποστ σου θα είχε αφαιρεθεί από το thread ΑΜΕΣΩΣ ! Εγώ δεν έθιξα κανέναν , εσύ όμως ναι !

Τα σύντομα σχόλια - δημοσιεύματα δεν είναι trolling !

Συνάδελφε μιας και είσαι διαχειριστής σε καλώ να ανακαλέσεις τα περί καύσης βιβλίων και ναζιστικής Γερμανίας .
"One of the first duties of the physician is to educate the masses not to take medicine."
Sir William Osler (1849 - 1919), Aphorisms from his Bedside Teachings (1961) p. 105

7 Οκτωβρίου 2009, 21:17:51
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί

Απλά λυπάμαι που τέτοια κείμενα γράφονται από ιατρούς όταν ο σκοπός τους είναι απλά να προσβάλουν τον συνομιλητή τους.
Το ότι είστε διαχειριστής φοβάμαι πως το ξεχάσατε στο παραπάνω κείμενό σας.
Ακόμα πιο λυπηρό είναι όταν για τέτοια κείμενα δέχεστε και "ευχαριστώ".
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

7 Οκτωβρίου 2009, 21:25:52
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Σε αυτό το φόρουμ πολύ αραιά έχω βρεθεί να εξασκώ ρόλο διαχειριστή. Όταν το κάνω το αναφέρω.
Συνεπώς, σε κάθε κείμενο που γράφω εκφράζω την προσωπική μου γνώμη εφόσον δεν αναφέρω κάτι διαφορετικό που προσδιορίζει τον ρόλο μου.
Αυτό σου δίνει σαφώς την δυνατότητα να αναφέρεις το μήνυμα μου εάν το επιθυμείς. Κάθε μήνυμα που αναφέρεται δεν πηγαίνει σε έναν διαχειριστή αλλά γίνεται θέμα συζήτησης για τους διαχειριστές σε χώρο του φόρουμ μη ορατό από τους υπολοιπους.
Η ταχτική σε αυτό το φόρουμ είναι να μην σβήνονται τα μηνύματα πλην πολύ ειδικών περιπτώσεων και να αφήνονται να κρίνονται και τώρα και στο μέλλον από τους αναγνώστες. Επίσης, υπάρχει μια διακριτική μεταχείριση μεταξύ αυτών που γράφουν επώνυμα και αυτών που γράφουν ανώνυμα που βασίζεται στο γεγονός ότι το φόρουμ διαβάζεται ελεύθερα και δημόσια χωρίς εγγραφή και συνεπώς καθετί που γράφεται εκθέτει ή εκθειάζει τον συγγραφέα του σε ένα τόσο μικρό κόσμο και μια κοινότητα που αργά ή γρήγορα μας κάνει γνωστούς μεταξύ μας.

Σε μια δημοκρατία, είναι έλλειψη σεβασμού να κρίνεις τον συνομιλητή σου όταν δεν ξέρεις την άποψη του. Σου δίνω κάθε δικαίωμα να κάψεις ένα βιβλίο όταν το έχεις διαβάσει και έχεις άποψη για αυτό.

7 Οκτωβρίου 2009, 21:47:25
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

Chris123GR

Από μένα το θέμα λήγει εδώ . Αποχωρώ από το φόρουμ γιατί έβγαλα κάποια ΠΟΛΥ ανησυχητικά συμπεράσματα .
Καλή συνέχεια σε όλους και λυπάμαι αν κούρασα .

7 Οκτωβρίου 2009, 21:53:12
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Σε μια δημοκρατία, είναι έλλειψη σεβασμού να κρίνεις τον συνομιλητή σου όταν δεν ξέρεις την άποψη του.
Φοβάμαι πως κρίνατε τον συνομιλητή σας χωρίς να γνωρίζετε την άποψή του. Οπότε μάλλον δεν δείξατε τον σεβασμό που θα έπρεπε απέναντί του.

Υ.Γ. Τα post που είναι άσχετα με ένα θέμα παραμένουν όσο γίνετε η συζήτηση. Στο μέλλον δεν απασχολεί κανέναν η προσωπική διαμάχη δύο μελών ενός forum.

7 Οκτωβρίου 2009, 22:01:43
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

Koterakis

Επώνυμοι
« Τελευταία τροποποίηση: 25 Αυγούστου 2010, 09:13:32 από Koterakis »

7 Οκτωβρίου 2009, 22:04:56
Απάντηση #10
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Άρθρο για την ιατρική από οικονομολόγο ? Μάλιστα ..... δεν χρειάζεται να μπω στον κόπο ! (άσε που είναι και τεράστιο)  :D

Δεν ήταν αυτή η άποψη του; Εάν πρεσβεύει κάτι διαφορετικό γιατί δεν κάθισε να το περιγράψει;

Εάν η άποψη μου έχει όλα αυτά που περιγράφονται εδώ:

Η θέση σου δεν ήταν σκληρή , ήταν προσβλητική και έγινε ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ! Αν δεν ήσουν admin θα έκανα αναφορά για το ποστ σου ! Ο συνάδελφος που αναδημοσίευσε την είδηση προφανώς ήθελε την άποψη των συναδέλφων του !

Ούτε καν κατάλαβες τι πόσταρα αρχικά ! Υπάρχει λόγος που μίλησα για δημοσιεύσεις οικονομολόγων περι ιατρικής ! Εαν εσύ δεν το κατάλαβες , αυτό αφορά εσένα και μόνο . Το να με προσβάλεις μιλώντας για ναζιστικές Γερμανίες δείχνει μάλλον το ΔΙΚΟ σου δημοκρατικό έλλειμμα . Σε φορουμ που διαχειρίζομαι το ποστ σου θα είχε αφαιρεθεί από το thread ΑΜΕΣΩΣ ! Εγώ δεν έθιξα κανέναν , εσύ όμως ναι !

Τι μεγαλύτερη τιμωρία για μένα υπάρχει από το να αφήσεις να βλέπουν δημόσια τα γραφόμενα μου επωνύμως όταν διακρίνονται για τα παραπάνω;

7 Οκτωβρίου 2009, 22:09:23
Απάντηση #11
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Μου αρέσει που η κάθε μαλακία γίνεται και νέο θέμα στο forum.

Υπάρχει και το delete αντί το δημιουργία νέου θέματος.

;D

7 Οκτωβρίου 2009, 23:36:58
Απάντηση #12
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Δεν μου αρέσει η τροπή που παίρνει το θέμα. Πρέπει άμεσα να πάψει η προσωπική αντιπαράθεση και να εστιασθούμε σε θέματα.
Και εγώ δε συμφώνησα με την άποψη ότι δε θα διαβάσω οικονομολόγους για θέματα υγείας. Πρόσφατα μάλιστα διάβασα ανάλυση μαθηματικού για τα τραγικά κενά της εκπαίδευσης στις ειδικότητες που με άφησε άφωνο και απόρησα, πώς μπορεί ένας μαθηματικός να τα βλέπει αυτά και εμείς όχι !!!
Έκτοτε είμαι πιό επιρρεπής να διαβάζω ¨αλλότριους" συντάκτες. Αν και ο συγκεκριμένος δεν είναι «αλλότριος» κατ’ εμέ, αφού είναι οικονομολόγος της υγείας.
Δέν μπορώ να κρίνω όμως όποιον το βλέπει διαφορετικά.

Όμως, παρακαλώ και πάλι το εν λόγω θέμα να κλείσει, διαφορετικά θα αναγκαστώ να κάνω αυτό που δεν επιθυμώ, με όλο το σεβασμό πρός όλους.

Υ.Γ.: Άν και με λυπεί η αποχώρηση οιουδήποτε, δεν νομίζω ότι έχω δικαίωμα να υποδείξω στάσεις, αφού το πώς θα αντιδράσει ο κάθε ένας είναι προσωπική υπόθεσή του.
« Τελευταία τροποποίηση: 8 Οκτωβρίου 2009, 00:01:56 από D-Michalis »
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

8 Οκτωβρίου 2009, 08:20:22
Απάντηση #13
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
το φόρουμ το τελευταίο διάστημα έχει αλλάξει τελείως μορφή...νέα άτομα,νέες απόψεις και φυσκά νέες διαμάχες.Δε νομίζω πως ο πρόβλημα είναι αυτά που ο λέει ο chris 123 αλλά ο chris 23 ο ίδιος αυτού καθαυτού.Νομίζω ο Κουναλάκης εκτροχιάστηκε κάπως με βαρείς χαρακτηρισμούς εκτός και αν ξέρει κάτι που δε μας το λέει.Από την άλλη,αν η παρουσία κάποιων νέων μελών στο φόρουμ ενοχλεί νομίζω θα ήταν πιο δίκαιο από το να τους ωθήσουμε στη διαγραφή απλά να ζητούσαμε στοιχεία σαφή κατά την εγγραφή τους.Ακόμη και η επωνυμία μπορεί να γίνει κανόνας!Και όποιος θέλει...μένει.
Με τα λεγόμενά μας στο φόρουμ και κατέχοντας νευραλγικές θέσεις συχνά αποτελούμε τον καθρέπτη μιας ειδικότητας και είναι μάλλον άκομψο να χρησιμοποιούμε βαρείς χαρακτηρισμούς.Ας μην ξεχνάμε πως κάποτε ημαστε σε άλλο φόρουμ και κάναμε αυτό το νέο για να είμαστε πιο άνετοι....και ανώνυμοι...Κάνω λάθος?
Εξάλλου η ιστορία αποδεικνύει πως η αντιπαράθεση ενός επώνυμου με ένα ανώνυμο δεν έβγαλε ποτέ κάπου.
Διαισθάνομαι πως κάτι άλλο συμβαίνει αλλά μέχρι να μάθουμε και οι υπόλοιποι τι ακριβώς με ξενίζει η όλη κατάσταση.Επίσης με ξενίζει που στο πρώτο καυστικό περί ναζισμού και λειτουργικού αναλφαβητισμού μήνυμα Κουναλάκη δίνουν ευχαριστήρια κάποιοι πολλοί αγαπητοί συμφορουμίστες...????????????????????????
Ας μας πει κάποιος τι παίζει ώστε να μην είναι το φόρουμ τσιφλίκι κάποιων που έχουν το ακαταλόγιστο....
+

8 Οκτωβρίου 2009, 10:47:52
Απάντηση #14
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Υπάρχουν μερικοί χώροι που κατά τη γνώμη μας εκτός των άλλων δοκιμάζεται και το πολιτιστικό μας επίπεδο.
Τέτοιοι χώροι είναι και διαδικτυακά φόρα.
Είχαμε την καλή τύχη να βρεθούμε σε ένα τέτοιο  χώρο , το παρόν φόρουμ,   από τον οποίο , όσο και να φαίνεται παράξενο, εμείς τουλάχιστον σαν ομάδα  αποκτήσαμε πλούσιες εμπειρίες.
Είμαστε ξεχωριστές οντότητες ,έστω και σαν διαδικτυακά είδωλα, ο καθένας και η καθεμία με τη δική του ψυχοσύνθεση, με τη δική του κοσμοθεώρηση.
Πολλοί και πολλές από μας έχουν δοκιμαστεί για πολλά ,μα πάρα πολλά  χρόνια στη βάσανο  της εκπαίδευσης, της ζωής και της ζωντανής επαφής και αλληλεπίδρασης με χιλιάδες ανθρώπους.
Είμαστε εκπαιδευμένοι/ες και υποτίθεται μορφωμένοι/ες.
Ας αποτελέσει το παρόν φόρουμ με τις συζητήσεις του ,τις αντιθέσεις του, ακόμα και τις προκλήσεις του , ένα ερέθισμα να γίνουμε ακόμα πιο καλοί/ες.
Η ανωνυμία, για όσους/ες  από μας  επιθυμούν ακόμη να τη διατηρούν, είναι μια ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση για να αποδείξουμε το πολιτισμό μας.
«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

Λέξεις κλειδιά:

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
1 Απαντήσεις
3070 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Ιουνίου 2015, 17:13:49
από Ορθοπαιδικός
0 Απαντήσεις
1987 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Ιανουαρίου 2016, 14:42:31