Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
14 Νοεμβρίου 2024, 06:29:29

Αποστολέας Θέμα: Έξι τραυματίες αστυνομικοί, μια άναδρη και ανήθικη επίθεση  (Αναγνώστηκε 7747 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

29 Οκτωβρίου 2009, 01:15:00
Αναγνώστηκε 7747 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Χθες το βράδυ, τρία άτομα που επέβαιναν σε κλεμμένες μοτοσυκλέτες μεγάλου κυβισμού γάζωσαν έξι αστυνομικούς την ώρα της αλλαγής της βάρδιας. Αναφέρεται ότι βρέθηκε μεγάλος αριθμός από κάλυκες, και περόνη χειροβομβίδας. Οι πέντε τραυματίες αστυνομικοί και ο πολίτης μεταφέρθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό και στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο. Ο έκτος αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά και δε χρειάστηκε να διακομιστεί σε νοσοκομείο. Αναφορικά με τους δύο σοβαρά τραυματίες, η κατάσταση της γυναίκας αστυνομικού κρίνεται σοβαρή αλλά σταθερή και οι γιατροί εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία, καθώς από τη σφαίρα έχει τρωθεί ο πνεύμονας. Υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Ερυθρού Σταυρού.  Ο δεύτερος, που μεταφέρθηκε στο 401, δέχτηκε τρεις από τη μέση και κάτω και επίσης υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση. Σύμφωνα με τους γιατρούς σταθεροποιήθηκε η κατάσταση της υγείας του και έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Οι υπόλοιποι τέσσερις αστυνομικοί που τραυματίστηκαν ελαφρά, νοσηλεύονται προληπτικά στον Ερυθρό Σταυρό και σύντομα θα λάβουν εξιτήριο.

Κάποιοι συσχετίζουν το γεγονός με την πρόσφατη επικήρυξη και την απόφαση να λήξουν οι καταλήψεις σε διατηρητέα κτίρια της Αθήνας τα οποία η αστυνομία πιστεύει ότι μπορεί να χρησιμοποιούνται και από τρομοκράτες.

Στο νοσοκομείο μετέβη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. «Πρόκειται για τυφλό χτύπημα με στόχο όλη την Ελληνική κοινωνία», ανέφερε ο υπουργός Μιχαλης Χρυσοχοίδης, ενώ συνέχισε λέγοντας πως «Αυτός ο τρόπος δράσης δεν κάνει διαχωρισμούς, είναι σκληρός απρόσωπος, στρέφεται εναντίον όλων».

Μεταξύ άλλων στο νοσοκομείο μετέβησαν η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης, οι Αντώνης Σαμαράς, Προκόπης Παυλόπουλος, Πάνος Καμμένος, Λευτέρης Ζαγορίτης από τη ΝΔ και ο Θανάσης Λεβέντης από το ΣΥΝ.

"Καταδικάζω την άνανδρη τρομοκρατική ενέργεια που έθεσε σε κίνδυνο αθώες ζωές. Αυτή την ώρα εκφράζω τη συμπαράστασή μου στους τραυματισμένους αστυνομικούς και στις οικογένειες τους και τους εύχομαι περαστικά" δήλωσε συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., Γιώργος Κουμουτσάκος, καταδίκασε την επίθεση και εξέρφρασε την αλληλεγγύη της παράταξης στους τραυματίες. Παράλληλα, δήλωσε ότι "υποστηρίζουμε τις προσπάθειες της Ελληνικής Αστυνομίας να εκπληρώσει την δημοκρατική της αποστολή του σεβασμού του Κράτους Δικαίου, της προστασίας των πολιτών και ιδίως του διαρκούς αγώνα κατά της τρομοκρατίας, στον οποίο έχει καταγράψει σημαντικές επιτυχίες. Η ώρα αυτή δεν είναι ώρα κριτικής. Θα περιμένουμε πλήρη και ουσιαστική ενημέρωση - την οποία παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες επικοινωνίας δεν έχουμε ακόμα - από τον αρμόδιο υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη, χωρίς τους επικοινωνιακούς χειρισμούς εντυπωσιασμού που έχει έως τώρα ακολουθήσει".

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης τόνισε ότι "οι φυσικοί αυτουργοί των τρομοκρατικών επιθέσεων, αποθρασύνονται όσο το σύστημα αφήνει ανέγγιχτους τους ηθικούς αυτουργούς.Καιρός να συνειδητοποιήσουμε ότι ο κοινωνικός εχθρός είναι εντός των πυλών. Ο Θεός να βοηθήσει τα χτυπημένα παιδιά . Στις οικογένειές τους εύχομαι κουράγιο και δύναμη".

Το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι "πρόκειται για προβοκατόρικη ενέργεια που είναι χρήσιμη σε όσους επεξεργάζονται σχέδια καταστολής του εργατικού - λαϊκού κινήματος". Επισημαίνει δε ότι "χρειάζεται λαϊκή επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα". Επίσης, εύχεται "την πλήρη και ταχεία ανάρρωση των θυμάτων".

Ο Συνασπσμός δεν έχει βγάλει ανακοίνωση αλλά όπως γράφει κάποιος στο troktiko.blogspot.com "Μπορει να περιμενουν πρωτα να μαθουν αν αναρρωσει το 22χρονο κοριτσακι αν ξερει τον εκφωνητη του πολυτεχνειου"

Πηγές: skai.gr, troktiko.blogspot.com
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

29 Οκτωβρίου 2009, 02:16:05
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι "πρόκειται για προβοκατόρικη ενέργεια που είναι χρήσιμη σε όσους επεξεργάζονται σχέδια καταστολής του εργατικού - λαϊκού κινήματος". Επισημαίνει δε ότι "χρειάζεται λαϊκή επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα". Επίσης, εύχεται "την πλήρη και ταχεία ανάρρωση των θυμάτων".

Ο Συνασπσμός δεν έχει βγάλει ανακοίνωση αλλά όπως γράφει κάποιος στο troktiko.blogspot.com "Μπορει να περιμενουν πρωτα να μαθουν αν αναρρωσει το 22χρονο κοριτσακι αν ξερει τον εκφωνητη του πολυτεχνειου"
Η ανακοίνωση του ΚΚΕ είναι για το συγκεκριμένο γεγονός ή παλιά; Σαν να την έχω διαβάσει 121176 φορές...

Ο Συνασπισμός......τι να πρωτοσχολιάσεις για τις θέσεις του σε τέτοια γεγονότα.
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

29 Οκτωβρίου 2009, 07:59:02
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Για το ΚΚΕ & το συνασπισμό τα διάβασα στο troktiko.

Σήμερα από ελευθεροτυπία ο Συνασπισμός δια του προέδρου του:
"Θέλουμε να εκφράσουμε τις ειλικρινείς μας ευχές για γρήγορη ανάρρωση των τραυματιών αστυνομικών" συνεχίζει το ανακοινωθέν ενώ υπογραμμίζεται ότι "τέτοιου είδους ενέργειες, στο όνομα δήθεν των λαϊκών συμφερόντων, το μόνο που κάνουν είναι να αποπροσανατολίζουν την κοινωνία στο σύνολο της και να την ωθούν σε συντηρητική αναδίπλωση".

29 Οκτωβρίου 2009, 15:28:39
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

Δημήτρης Μακρέας

Επώνυμοι
      Ας ξεκαθαρίσω κάτι από την αρχή . Δεν έχω καμία σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ , δεν τον έχω ψηφίσει ποτέ. Στην πραγματικότητα δεν έχω καν ψηφίσει τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια. Τα εκλογικά μου δικαιώματα παραμένουν στην Καλαμάτα παρότι έχω εδώ και είκοσι χρόνια. Η αλήθεια είναι ότι σε αυτές τις εκλογές αν βρισκόμουν στην Καλαμάτα θα τον ψήφιζα . Για ένα και μόνο λόγο. Για την άρνηση του να υπογράψει δήλωση νομιμοφροσύνης και υποταγής κατά τη διάρκεια των γεγονότων του Δεκέμβρη 2008, όταν σύσσωμος ο συφερτός πολιτικών , μεγαλοδημοσιογράφων , επιχειρηματιών και «νοικοκυραίων»  είχε σκυλιάσει να αποδείξει ότι ο Δεκέμβρης ήταν μια υπόθεση «περιθωριακών». Τη στάση του αυτή, την πλήρωσε και με το παραπάνω. 
      Αυτό που με ενοχλεί βαθύτατα είναι η συστηματική προσπάθεια – στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ- ταύτισης κάθε ανθρώπου δε στοιχίζεται με την κυρίαρχη ιδεολογία,  με τις σκοτεινές  πρακτικές της εγχώριας τρομοκρατίας. Με το έτσι θέλω όσοι αρθρώνουμε άλλος λίγο άλλος πολύ ένα διαφορετικό λόγο , τσουβαλιαζόμαστε στο στρατόπεδο των υποστηρικτών της τρομοκρατίας! ΕΛΕΟΣ!!! Αν κάποιοι πρέπει να απολογηθούν είναι αυτοί που επωφελούνται από την ύπαρξη του « εσωτερικού εχθρού» . Και αυτοί δεν είναι ούτε τα κινήματα, ούτε ο κόσμος της αντίστασης. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η ιστορία της ελληνικής « τρομοκρατίας» βρωμάει από όπου και να την ακουμπήσεις. Δεν ξέρω ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι , δεν ξέρω σε τι « θεό» πιστεύουν, δεν ξέρω αν είναι « επαναστάτες» , ή παρακρατικοί,  ή προβοκάτορες , ή απλώς ηλίθιοι, ξέρω όμως ποιοι τους χρησιμοποιούν . Για να στήνουν αντιτρομοκρατικούς νόμους, για να σέρνουν απλούς διαδηλωτές υπόδικους για κακουργήματα, για να στήνουν κάμερες, να αγοράζουν συστήματα παρακολούθησης, να δικαιολογούν την ύπαρξη του ολοένα αυξανόμενου στρατού καταστολής και έντασης της αστυνομικής τρομοκρατίας( την οποία την καταπίνεται αμάσητη) . Η τρομοκρατία πάντα είχε αξία χρήσης . Όχι για τα κινήματα . Για την εξουσία. Οι πρακτικές των κουμπουριών-έχω  γράψει και στο παρελθόν- αποτελούν την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος.  Από πίσω κρύβεται η ίδια εξουσιαστική λογική. Έχω το κουμπούρι , έχω την βούληση να το χρησιμοποιήσω – ασκώ εξουσία! Αν αυτή η εξουσία προέρχεται από τις διαδικασίες της κίβδηλης   δημοκρατίας ή από την πίστη σε κάποιο θεό , ή στην επανάσταση, ελάχιστη σημασία έχει. Προσωπικά δεν ανέχομαι να με τσουβαλιάζει οποιοσδήποτε με αντίστοιχες πρακτικές .
    Τώρα αν πρέπει οπωσδήποτε να τοποθετηθούμε σε στρατόπεδα – από τη μια η « αριστερά» από την άλλη η «δεξιά» ( συμπεριλαμβανομένων των σοσιαλφιλελεύθερων)-  προσέξτε γιατί μπορώ να σας χρεώσω πολλά. Από το «ιδιώνυμο» του Βενιζέλου στο «ιδιώνυμο» της κουκούλας. Τις εξορίες και τους εκτοπισμούς, τη χούντα. Τις δολοφονίες του Λαμπράκη του Πέτρουλα ,του Κουμή ,της Κανελλοπούλου, του Γρηγορόπουλου…Ο κατάλογος είναι ατελείωτος! Μήπως να θυμίσω τη δολοφονία του Τεμπονέρα? Γιατί άραγε οι δολοφόνοι του και η ομάδα κρούσης της ΟΝΝΕΔ  με καταφανή στόχο την τρομοκράτηση των ανθρώπων που στήριζαν και των παιδιών που βρίσκονταν στις καταλήψεις, δεν δικάζονται με τον αντιτρομοκρατικό νόμο? Γιατί οι ηθικοί αυτουργοί- αυτοί που έστησαν τις ομάδες κρούσης της ΟΝΝΕΔ-, ουδέποτε διώχθηκαν, αντίθετα έφτασαν να ξανακυβερνούν τη χώρα? Τους εγκληματίες Χρυσαυγίτες που κυκλοφορούν χέρι χέρι με την αστυνομία?  Μήπως να σας χρεώσω τις δολοφονίες εκατοντάδων ανώνυμων μεταναστών, τους συστηματικούς βασανισμούς τους, τα δεκάδες θύματα των όπλων της αστυνομίας, τους ανθρώπους που χάνουν τη ζωή τους στα εργατικά ατυχήματα για να κερδοσκοπούν οι ευυπόληπτοι επιχειρηματίες μας? Τους νεκρούς των πολέμων που ξεκινάνε από τη  Σούδα και στους οποίους συμμετέχουν οι «ειρηνευτικές» δυνάμεις μας? Τους αυτόχειρες του χρηματιστηρίου?
Δεν τελειώνει ποτέ αυτός ο κατάλογος. Όσοι επιμένετε  να  τσουβαλιάζεται τους ανθρώπους σε στρατόπεδα αναλογιστείτε τα εγκλήματα του στρατοπέδου το οποίο εκουσίως ή  ακουσίως στηρίζεται. Και όταν είσαστε έτοιμοι να σηκώσετε το δικό σας σταυρό ελάτε να συζητήσουμε και για τους σταυρούς των άλλων.

29 Οκτωβρίου 2009, 17:05:44
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

Raptor

Ιατροί

Τις δολοφονίες του Λαμπράκη του Πέτρουλα ,του Κουμή ,της Κανελλοπούλου, του Γρηγορόπουλου…Ο κατάλογος είναι ατελείωτος! Μήπως να θυμίσω τη δολοφονία του Τεμπονέρα?

Μηπως να θυμηθουμετην ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ του Αρξαλιαν ?? Η μήπως ηταν παράπλευρη απώλεια ?
"Success is getting what you want" "Happiness is wanting what you get"
"The secret of happiness is not found in seeking more, but in the capacity to enjoy less."

29 Οκτωβρίου 2009, 18:00:29
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

Δημήτρης Μακρέας

Επώνυμοι
Βλέπεις φίλε raptor ότι κάνεις ακριβώς αυτό που λέω! Σπεύδεις να μου χρεώσεις τη δολοφονία του Αξαρλιάν . Γιατί ? Γιατί με κατατάσεις σε κα΄ποιο στρατόπεδο? Που με ξέρεις ποιος είμαι και ποιες είναι οι ιδέες μου ? Γιατί με αυτά που γράφω με ομαδοποιείς ως οπαδό της τρομοκρατίας ? Οσο είμαι εγώ οπαδός της τρομιοκρατίας άλλο τόσο ο ανώνυμος ψηφοφόρος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι υπεύθυνος για τα εγκλήματα που παραπάνω ανάφερα. Και άλλο τόσο ο ψηφοφόρος του ΚΚΕ πρέπει να απολογηθεί για τα εγκλήματα του Στάλιν.

ΥΓ . Αν κόπτεσαι τόσο πολύ να χρεώσεις κάπου τις δολοφονίες της 17Νοέμβρη ψάξε καλύτερα στους ΚΥΠατζίδικους και παρακρατικούς κύκλους! Εχεις περισσότερες πιθανότητες να βγάλεις άκρη.
Νομίζω ότι είμαι απόλυτα ξεκάθαρος για το που κατατάσω τις λογικές των κουμπουριών. Το προσπερνάς , όμως, γιατί ακ των προτέρων με έχεις κατατάξει στους οπαδούς της τρομοκρατίας. ΕΛΕΟΣ!!!

29 Οκτωβρίου 2009, 19:19:19
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
δεν το θέλω πεδίο μάχης αυτή τη συζήτηση.
Για μένα προσωπικά, δεν υπάρχει προκατάληψη για τα πιστεύω του οποιουδήποτε. Όσο κι αν μπορεί να διαφωνώ με τις απόψεις κάποιου τις σέβομαι και αυτό για μένα τουλάχιστον είναι μια επώδυνη διαδικασία αλλά το θεωρώ σαν μονοπάτι προς την δημοκρατία και τον σεβασμό προς τον άλλο.

Για μένα δεν έχει διαφορά εάν πυροβολήσουν τον αστυνομικό της Αγ Παρασκευής ή τον οποιοδήποτε άλλο. Για μένα είναι άνθρωπος που εργάζεται και είναι στην ίδια κατηγορία με τον διαδηλωτή όσο και οι δύο δεν εκμεταλλεύονται την ευκαιρία που τους προκύπτει για να βγάλουν τον χειρότερο τους εαυτό. Δεν θα πιάσω την ηθική του επαγγέλματος ή εργοδότη και δεν θα το ταυτίσω με τον εργαζόμενο. Σε διαβεβαιώ ότι εάν το κάνω δεν θα βρω έλληνα πολίτη που να μην είναι ανήθικος, δολοφόνος, εκμεταλλευτής, κλπ Να σου δώσω ένα παράδειγμα για την δουλειά μας; Πόσους ασθενείς "σκότωσες" τον τελευταίο χρόνο; Ή επειδή μπορεί να σου φαίνεται δύσκολο να το καταλάβεις, πόσα χρόνια από τη ζωή τους έχασαν οι ασθενείς σου τον τελευταίο χρόνο από τις πράξεις σου ή από την απραξία σου; Πως αισθάνεσαι που ο εργοδότης σου έχει αφήσει να υπάρχουν αναμονές για 2 μήνες σε μια ιστολογική και στο διάστημα αυτό ο ασθενής μπορεί να κάνει τον όγκο του από τύπο ΙΙ (χειρουργικά θεραπεύσιμο) σε τύπο ΙV (απομακρυσμένες μεταστάσεις) και πρακτικά θανάσιμος;

Σε μια κοινωνία, κάθε βίαιη πράξη πρέπει να καταδικάζεται και αδιαφορώ εάν προέρχεται από ΚΥΠ, Χρυσαυγίτες, θερμοκέφαλους, προβοκάτορες, αναρχικούς, αντιεξουσιαστές, αριστερούς, δεξιούς, κεντρώους, παρανοϊκούς. Για μένα κάθε τέτοια ενέργεια, δημιουργεί φόβο στην μάζα και σημαίνει ένα πράγμα: περιορισμό της ελευθερίας και των ατομικών δικαιωμάτων μιας κοινωνίας. Καθένας λοιπόν πρέπει να καταδικάζει μια τέτοια πράξη άμεσα, και όσο πιο ύποπτος θεωρείται κάποιος για την μάζα τόσο πιο άμεση πρέπει να είναι η αντίδραση του. Και δεν κάνω καμιά σύνδεση μεταξύ Σύριζα και τρομοκρατών. Οι ίδιοι οι τρομοκράτες χρησιμοποιούν "αριστερές ιδεολογίες" για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Αυτό αναγκάζει κάθε ομάδα που πρεσβεύει αριστερή ιδεολογία να είναι σε κατάσταση άμυνας και με άμεση αντίδραση.

Τρομοκρατία για μένα είναι και η καπηλεία του παρελθόντος για το μέλλον. Πιστεύεις ότι η προσαγωγή ενός ανθρώπου στην αστυνομία πρέπει να εξαρτάται από το εάν ήταν ή όχι εκφωνητής του πολυτεχνείου; Ούτε η "ηρωική" αμνήστευση με εκφράζει, ούτε η προκατάληψη για την ιδεολογία του. Για μένα και τα δύο, τρομοκρατία είναι.

29 Οκτωβρίου 2009, 19:39:45
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

Δημήτρης Μακρέας

Επώνυμοι
Δε διαφωνώ σχεδόν σε τίποτα από όσα λες , Δημήτρη. Αυτό που συχνά δε γίνεται κατανοητό , είναι ότι η χρήση βίας είναι σε άμεση συνάρτηση με την άσκηση εξουσίας . Και δεν εννοώ μόνο την πολιτική 'η πολιτειακή εξουσία. Μιλώντας συγκεκριμένα όταν οι ανυποψίαστοι αστυνομικοί έρχονται αντιμέτωποι με κουμπουροφόρους αποφασισμένους να σκοτώσουν ,την εξουσία την ασκούν οι κουμπουροφόροι και όχι οι αστυνομικοί! Για μένα είναι το ίδιο και ακόμα περισσότερο απεχθές. Ενας λόγος παραπάνω γιατί οι τύποι αυτή χρησιμοποιούν φρασεολογία που μοιάζει( γιατί δεν είναι ) αριστερή. Αρνούμε όμως να απολογηθώ για αυτούς . Ας απολογηθούν όσοι τους χρησιμοποιούν!

29 Οκτωβρίου 2009, 19:45:57
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Μα γιατί πρέπει να απολογηθείς Δημήτρη; Ζήτησα από κανένα να απολογηθεί;
Το μόνο που πρεσβεύω είναι ότι κάθε πράξη τρομοκρατίας πρέπει να καταδικάζεται και δεν πρέπει να αφήνεται κανένα περιθώριο να αξιοποιούνται τέτοιες πράξεις για να υποσκάπτονται τα δικαιώματα και οι ελευθερίες ατομικά και κοινωνικά.

29 Οκτωβρίου 2009, 20:16:19
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

Δημήτρης Μακρέας

Επώνυμοι
Εχεις δίκιο . Απλά με ενόχλησε πολύ η αναφορά της δολοφονίας Αξαρλιάν ως απάντηση σε όσα έγραψα , τα οποία νομίζω ότι ήταν αρκετά ξεκάθαρα.

30 Οκτωβρίου 2009, 00:04:28
Απάντηση #10
Αποσυνδεδεμένος

Βέρρας Οδυσσέας

Επώνυμοι
Εγώ έχω μία διαφορετική άποψη.
Δεν πιστεύω ότι θα πρέπει να σπεύδουν όλοι να καταδικάζουν κάθε φορά, τις πράξεις τρομοκρατίας. Θα πρέπει να καταδικάζουμε τα αυτονόητα; Δεν τα έχουν λύσει αυτά τα θέματα οι δημοκρατίες μας; Δηλαδή τι άλλο περιμένουμε από τους τρομοκράτες, εκτός από αποτρόπαιες πράξεις προσβολής της ανθρώπινης υπόστασης; Γιατί τους λέμε τρομοκράτες; Αν πετούσαν μπουγελόφατσες, θα είχαμε δώσει άλλη ονομασία.Αν έκαναν καλές πράξεις, θα τους λέγαμε αγγέλους. Τι αναμένει κάποιος από έναν τρομοκράτη, ένα σκληρό κακοποιό, ένα δολοφόνο;Δεν είναι εξ ορισμού καταδικαστέοι στο σύστημα της κοινωνίας μας; Έχουμε κανένα κόμμα στη βουλή, που να είναι το πολιτικό σκέλος μίας ένοπλης οργάνωσης, τρομοκρατικής κατά την καθεστωτική αντίληψη; Δεν περιμένω λοιπόν, να βγουν τα κόμματα και να καταδικάσουν την τρομοκρατία. Το θεωρώ δεδομένο, ότι την καταδικάζουν.Όλα τα άλλα, τις δηλώσεις καταδίκης των τρομοκρατών και οδύνης για τα θύματα, τα εντάσσω στο διαγωνισμό ανάδειξης του "ποιος την έχει μεγαλύτερη" την καταδίκη και την οδύνη. Αυτό που αναμένω, είναι να κάνει η αστυνομία τη δουλειά της, να βρει τους τρομοκράτες και να δικαστούν, για τα εγκλήματα κατά της ζωής, από μία δικαιοσύνη δημοκρατικής χώρας, ακριβοδίκαια, χωρίς όμως εκδικητικότητα και λοιπούς συναισθηματισμούς.
Αυτό που δεν περιμένω όμως είναι, αστυνομικός να σκοτώνει άοπλα παιδιά, να πουλάει προστασία σε μαγαζιά, νταβατζηλίκι σε γυναίκες, ναρκωτικά σε εξαρτημένα άτομα, να είναι εγκέφαλος σπείρας μεταφοράς κάποιων λαθρομεταναστών και ταυτόχρονα βασανιστής κάποιων άλλων και άλλα παρόμοια. Τότε ναι!!! Περιμένω να σπεύσουν όλοι να τα καταδικάσουν.Γιατί δεν περιμένεις από αστυνομικούς αυτά τα πράγματα. Άλλους ρόλους τους έχουν αναθέσει οι δημοκρατίες μας.
Τι να καταδικάσουμε λοιπόν; Τον τρομοκράτη; Δεν είναι ήδη εξ ορισμού, εξ ονοματοδοσίας, βαθειά εννοιολογικά, καταδικαστέος; Υπάρχει έστω και μία περίπτωση να μην είναι;
« Τελευταία τροποποίηση: 30 Οκτωβρίου 2009, 00:45:14 από iGP »
Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ!

30 Οκτωβρίου 2009, 09:54:17
Απάντηση #11
Αποσυνδεδεμένος

Koterakis

Επώνυμοι
« Τελευταία τροποποίηση: 25 Αυγούστου 2010, 07:23:54 από Koterakis »

30 Οκτωβρίου 2009, 11:06:39
Απάντηση #12
Αποσυνδεδεμένος

Raptor

Ιατροί
Εχεις δίκιο . Απλά με ενόχλησε πολύ η αναφορά της δολοφονίας Αξαρλιάν ως απάντηση σε όσα έγραψα , τα οποία νομίζω ότι ήταν αρκετά ξεκάθαρα.

Μην το παιρνεις προσωπικά. Απλως απεχθάνομαι την επιλεκτική μνήμη.
"The secret of happiness is not found in seeking more, but in the capacity to enjoy less."

30 Οκτωβρίου 2009, 11:26:05
Απάντηση #13
Αποσυνδεδεμένος

Raptor

Ιατροί
«Yπάρχει μίσος, είναι νέοι άνθρωποι που έχουν μίσος για το σύστημα. Με το σημερινό ίσως να ήθελαν να στείλουν ένα μήνυμα, ότι μπορούμε να πάμε μέχρι τέλους», παρατήρησε η Μαριέττα Γιαννάκου σχολιάζοντας την εις βάρος της επίθεση με αυτοσχέδιο ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό τα ξημερώματα.

Μιλώντας στον ρ/σ ΣΚΑΙ 100,3, η ευρωβουλευτής δήλωσε τα εξής: «Λυπάμαι για ανθρώπους που νιώθουν μίσος κατά πάντων... Πρόκειται για μηδενιστές και αδίστακτους που δε διστάζουν απέναντι σε τίποτα... Νομίζω ότι η επιλογή του στόχου δεν ήταν τυχαία. Όλοι γνωρίζουν το πρόβλημά μου... το μήνυμά τους ήταν σαφές».

30 Οκτωβρίου 2009, 14:23:52
Απάντηση #14
Αποσυνδεδεμένος

Δημήτρης Μακρέας

Επώνυμοι
Επιλεκτική μνήμη ή επιλεκτική αντίληψη? Ξαναδιάβασε όσα έγραψα και πιστεύω αυτή τη φορά να καταλάβεις τι λέω για τους κουμπουροφόρους.
Πιστεύω ότι η απάντησή σου ήταν εντελώς άδικη. Και δεν ήταν απάντηση σε κάποιο μανιφέστο αγνώστου προελεύσεως , αλλά απάντηση σε δικο μου γραπτό.
Είναι προφανές ότι θα το πάρω προσωπικά.Εχω την εντύπωση ότι κάθε άνθρωπος έχει κάποια προσχηματισμένα πρότυπα συμπεριφοράς και απάντησης στις προκλήσεις του περιβάλλοντος, που πολλές φορές δεν τα επεξεργάζεται, με αποτέλεσμα άδικες γενικεύσεις και ομαδοποιήσεις.

Λέξεις κλειδιά: τρομοκρατία  Αγ Παρασκευή 

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
7 Απαντήσεις
7925 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Φεβρουαρίου 2012, 13:23:42
από Αδαμάντιος Σκούφαλος
0 Απαντήσεις
2857 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 25 Φεβρουαρίου 2016, 12:30:11
από Denominator
1 Απαντήσεις