Ας ξεκαθαρίσω κάτι από την αρχή . Δεν έχω καμία σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ , δεν τον έχω ψηφίσει ποτέ. Στην πραγματικότητα δεν έχω καν ψηφίσει τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια. Τα εκλογικά μου δικαιώματα παραμένουν στην Καλαμάτα παρότι έχω εδώ και είκοσι χρόνια. Η αλήθεια είναι ότι σε αυτές τις εκλογές αν βρισκόμουν στην Καλαμάτα θα τον ψήφιζα . Για ένα και μόνο λόγο. Για την άρνηση του να υπογράψει δήλωση νομιμοφροσύνης και υποταγής κατά τη διάρκεια των γεγονότων του Δεκέμβρη 2008, όταν σύσσωμος ο συφερτός πολιτικών , μεγαλοδημοσιογράφων , επιχειρηματιών και «νοικοκυραίων» είχε σκυλιάσει να αποδείξει ότι ο Δεκέμβρης ήταν μια υπόθεση «περιθωριακών». Τη στάση του αυτή, την πλήρωσε και με το παραπάνω.
Αυτό που με ενοχλεί βαθύτατα είναι η συστηματική προσπάθεια – στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ- ταύτισης κάθε ανθρώπου δε στοιχίζεται με την κυρίαρχη ιδεολογία, με τις σκοτεινές πρακτικές της εγχώριας τρομοκρατίας. Με το έτσι θέλω όσοι αρθρώνουμε άλλος λίγο άλλος πολύ ένα διαφορετικό λόγο , τσουβαλιαζόμαστε στο στρατόπεδο των υποστηρικτών της τρομοκρατίας! ΕΛΕΟΣ!!! Αν κάποιοι πρέπει να απολογηθούν είναι αυτοί που επωφελούνται από την ύπαρξη του « εσωτερικού εχθρού» . Και αυτοί δεν είναι ούτε τα κινήματα, ούτε ο κόσμος της αντίστασης. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η ιστορία της ελληνικής « τρομοκρατίας» βρωμάει από όπου και να την ακουμπήσεις. Δεν ξέρω ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι , δεν ξέρω σε τι « θεό» πιστεύουν, δεν ξέρω αν είναι « επαναστάτες» , ή παρακρατικοί, ή προβοκάτορες , ή απλώς ηλίθιοι, ξέρω όμως ποιοι τους χρησιμοποιούν . Για να στήνουν αντιτρομοκρατικούς νόμους, για να σέρνουν απλούς διαδηλωτές υπόδικους για κακουργήματα, για να στήνουν κάμερες, να αγοράζουν συστήματα παρακολούθησης, να δικαιολογούν την ύπαρξη του ολοένα αυξανόμενου στρατού καταστολής και έντασης της αστυνομικής τρομοκρατίας( την οποία την καταπίνεται αμάσητη) . Η τρομοκρατία πάντα είχε αξία χρήσης . Όχι για τα κινήματα . Για την εξουσία. Οι πρακτικές των κουμπουριών-έχω γράψει και στο παρελθόν- αποτελούν την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. Από πίσω κρύβεται η ίδια εξουσιαστική λογική. Έχω το κουμπούρι , έχω την βούληση να το χρησιμοποιήσω – ασκώ εξουσία! Αν αυτή η εξουσία προέρχεται από τις διαδικασίες της κίβδηλης δημοκρατίας ή από την πίστη σε κάποιο θεό , ή στην επανάσταση, ελάχιστη σημασία έχει. Προσωπικά δεν ανέχομαι να με τσουβαλιάζει οποιοσδήποτε με αντίστοιχες πρακτικές .
Τώρα αν πρέπει οπωσδήποτε να τοποθετηθούμε σε στρατόπεδα – από τη μια η « αριστερά» από την άλλη η «δεξιά» ( συμπεριλαμβανομένων των σοσιαλφιλελεύθερων)- προσέξτε γιατί μπορώ να σας χρεώσω πολλά. Από το «ιδιώνυμο» του Βενιζέλου στο «ιδιώνυμο» της κουκούλας. Τις εξορίες και τους εκτοπισμούς, τη χούντα. Τις δολοφονίες του Λαμπράκη του Πέτρουλα ,του Κουμή ,της Κανελλοπούλου, του Γρηγορόπουλου…Ο κατάλογος είναι ατελείωτος! Μήπως να θυμίσω τη δολοφονία του Τεμπονέρα? Γιατί άραγε οι δολοφόνοι του και η ομάδα κρούσης της ΟΝΝΕΔ με καταφανή στόχο την τρομοκράτηση των ανθρώπων που στήριζαν και των παιδιών που βρίσκονταν στις καταλήψεις, δεν δικάζονται με τον αντιτρομοκρατικό νόμο? Γιατί οι ηθικοί αυτουργοί- αυτοί που έστησαν τις ομάδες κρούσης της ΟΝΝΕΔ-, ουδέποτε διώχθηκαν, αντίθετα έφτασαν να ξανακυβερνούν τη χώρα? Τους εγκληματίες Χρυσαυγίτες που κυκλοφορούν χέρι χέρι με την αστυνομία? Μήπως να σας χρεώσω τις δολοφονίες εκατοντάδων ανώνυμων μεταναστών, τους συστηματικούς βασανισμούς τους, τα δεκάδες θύματα των όπλων της αστυνομίας, τους ανθρώπους που χάνουν τη ζωή τους στα εργατικά ατυχήματα για να κερδοσκοπούν οι ευυπόληπτοι επιχειρηματίες μας? Τους νεκρούς των πολέμων που ξεκινάνε από τη Σούδα και στους οποίους συμμετέχουν οι «ειρηνευτικές» δυνάμεις μας? Τους αυτόχειρες του χρηματιστηρίου?
Δεν τελειώνει ποτέ αυτός ο κατάλογος. Όσοι επιμένετε να τσουβαλιάζεται τους ανθρώπους σε στρατόπεδα αναλογιστείτε τα εγκλήματα του στρατοπέδου το οποίο εκουσίως ή ακουσίως στηρίζεται. Και όταν είσαστε έτοιμοι να σηκώσετε το δικό σας σταυρό ελάτε να συζητήσουμε και για τους σταυρούς των άλλων.