1. Φυσικά και δεν διατίθεται δωρεάν οικία στα περισσότερα χωριά...Προσωπικά πλήρωνα 200 ευρώπουλα, αν και πολλοί κάτοικοι όταν το έμαθαν διαμαρτυρήθηκαν και προσφέρθηκαν να με φιλοξενήσουν...
Οικεία διατίθεται μόνο στα άγονα αγροτικά, στα υπόλοιπα είναι θέμα δικό σου που θα μείνεις, οπότε δεν έχω καταλάβει γιατί τα αναφέρεις όλα αυτά.
2. Οι αγροτικοί μένουν σε κοντινή απόσταση από το χωριό...Μάλιστα όσοι γνωρίζω νομίμως περνάν πχ καθετήρες το απόγευμα ή κάνουν άλλο νοσηλευτικό ή ιατρικό έργο όταν τους το ζητήσουν...
Εγώ πάλι γνωρίζω χιλιάδες συναδέλφους που μένουν μακρυά από το Π.Ι. και μάλιστα χωρίς την άδεια της διεύθυνσης του Κ.Υ., μάλλον κάνω λάθος. Επίσης γνωρίζω συναδέλφους που υπηρετούν σε άγονο και επισκέπτονται το ιατρείο μία φορά την εβδομάδα, μάλλον και σε αυτή την περίπτωση κάνω λάθος.
3. Το 8-4 υπάρχει σε όσα χαρτιά έχω στο χέρι, έστω προπολεμικά...
Στον τοίχο του ιατρείου που υπηρετείς μπορεί να είναι ακόμα και η φωτογραφία του Βασιλιά Κωνσταντίνου αυτό όμως δε με εμποδίζει να τον αποκαλώ τέως Βασιλιά.
4. Αστειεύεσαι ότι δεν κάνουμε εφημερίες με απουσία ειδικού φαντάζομαι...Ασχολίαστο, προφανώς γράφτηκε, έτσι για να γραφεί...
Δικά σου σχόλια τα οποία σε κανένα σημείο δεν έχω γράψει. Θα ήταν φρονιμότερο όταν σχολιάζεις τα γραφόμενα κάποιου άλλου να κάνεις παράθεση ώστε να μην δημιουργείς εντυπώσεις.
5. Λεωφορεία καθημερινά υπάρχουν σε κεφαλοχώρια...Τα ταξί καθημερινώς κοστίζουν πολλά περισσότερα από τα έξοδα μεταφοράς...
Δε σε υποχρεώνει κανείς να πληρώσεις ταξί ή να πληρώσεις για μεταφορά περισσότερα χρήματα από όσα σου δικαιολογεί η υπηρεσία σου.
6. Το Βουνό πάει στον Μωάμεθ και όχι ο Μωάμεθ στο Βουνό...Στα περισσότερα αγροτικά βέβαια θέλει αλπινιστές-φαρμακευτικούς αντιπροσώπους. Προσωπικά έχω να πω ότι το καλοκαίρι στο αγροτικό ιατρείο που υπηρετώ αντικειμενικά γινόταν πανικός όπως κάθε καλοκαίρι (όχι μόνο για συνταγογράφηση...) και η μόνη επίσκεψη που είχα ήταν από έναν ομεπραζολά που έφυγε κακήν κακώς...Τρελό χρήμα δηλαδή διακινείται...Εκτός πραγματικότητας είστε κε συνάδελφε εν έτει 2010. Το πάρτυ γίνεται με τους ειδικούς και φυσικά αυτό δεν το λέω από ζήλεια. Τουναντίιν.Επίσης, το πάρτι τελείωσε οριστικά με την περαιτερω μείωση των τιμών τον Ιούνιο. Θα ήταν τρελές οι εταιρείες να στέλνουν άτομα χωρίς έσοδα...
Φαντάζομαι καλυφθήκατε κάπως, αν και είναι ολοφάνερο ότι υπάρχει μια κάποια προκατάληψη απέναντι στους νυν θητεύοντες σε περιφερειακά ιατρεία.
Ο φαρμακευτικός αντιπρόσωπος δεν πάει στα κουτσοχώρια που ο αγροτικός θα γράψει 10 συνταγές καθημερινά, υπάρχουν όμως κάτι γωνιακά αγροτικά ιατρεία που είναι η χαρά των συναδέλφων καθώς και των φαρμακευτικών αντιπροσώπων.
Και να τελειώνω εδώ το θέμα προσωπικά, το θεωρώ άσκοπο να προσπαθώ να αποδείξω τα αυτονόητα που όλοι οι συνάδελφοι γνωρίζουν.
Δεν έχω καμία εμπάθεια με τους νυν συναδέλφους που υπηρετούν σε αγροτικό ιατρείο αυτή την περίοδο, όσο και αν προσπαθείς να πείσεις με τα γραφόμενά σου, άλλωστε πριν μερικούς μήνες ολοκλήρωσα τη θητεία μου κι εγώ ως αγροτικός. Τα ίδια έγραφα και τότε όμως που τα ζούσα και κανένα στοιχείο μέχρι και σήμερα δε με βοηθάει ώστε να αλλάξω γνώμη.
Κρατάς μία στάση απέναντι στους ειδικούς που όσο κι αν θέλεις να με πείσεις για το αντίθετο αυτοί είναι που κρατάνε την πρωτοβάθμια φροντίδα και όχι οι περαστικοί για μερικούς μήνες αγροτικοί υπόχρεοι υπηρεσίας υπαίθρου.
Εσύ κι εγώ καλύπτουμε κενά όσο δεν υπάρχουν γενικοί ιατροί, η δική σου και η δική μου "μέγιστη" προσφορά ως αγροτικοί είναι ισάξια με την "ελάχιστη" προσφορά των ειδικών στα ιατρεία αυτά.
Εσύ κι εγώ δε γνωρίζουμε βασικά πράγματα για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, δεν έχεις την πείρα, δε γνωρίζεις τη νομοθεσία....δεν....πολλά, σε αντίθεση με τους ειδικούς.
Αυτά, ελπίζω να σε κάλυψα, μπορείς να συνεχίσεις, άλλωστε τα περισσότερα μηνύματα είναι άσχετα με την "παράταση για τα αγροτικά" οπότε δεν κινδυνεύουμε να βγούμε off topic, κάτι που δε με φοβίζει γιατί οι κολλητοί μου διαχειριστές του forum δεν πρόκειται να με μαλώσουν
.
υ.γ. alfie sorry αν σε παρεξήγησα, αλλά γνωρίζεις πολύ καλά πως ότι με ενοχλεί το αναφέρω χωρίς υπεκφυγές. Καλή συνέχεια!