Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
17 Νοεμβρίου 2024, 08:54:28

Ψηφοφορία

Θα ενημερώνατε την επίτροπο ότι δεν επιθυμείτε υπέρβαση του 48ωρου;

Ναι, με οποιοδήποτε κόστος.
12 (52.2%)
Όχι, φοβάμαι τα αντίποινα από την κλινική/διευθυντή/διοικητή
3 (13%)
Όχι, δεν θέλω να ρισκάρω να μην πληρωθώ εφημερίες που έχω κάνει.
1 (4.3%)
Όχι, έχω έξοδα αυτή την εποχή και χρειάζομαι τις επιπλέον εφημερίες
7 (30.4%)
Όχι, γιατί θα σταματήσει να λειτουργεί η κλινική/ΚΥ
0 (0%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 23

Η ψηφοφορία έληξε: 30 Μαρτίου 2009, 01:32:56

Αποστολέας Θέμα: Εφημερίες ΕΣΥ -ΥΥ-ΚΑ και Ε.Ε.  (Αναγνώστηκε 709917 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

5 Σεπτεμβρίου 2009, 14:59:47
Απάντηση #1080
Αποσυνδεδεμένος

Loumakis

Επώνυμοι
   Επέστρεψα πριν λίγες μερες απο διακοπες και αισθανομαι οτι οφειλω μια απάντηση στον συναδελφο Δημήτρη Κουναλάκη.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αδυνατώ να καταλάβω ποιος κάνει 7, 8, 9 ή 10 ενεργείς εφημερίες και βρίσκεται 24ωρο στο χώρο εργασίας του βλέποντας ασθενείς, έχει 15 χρόνια υπηρεσία και επιθυμεί να το συνεχίσει και βρίσκει πρόβλημα στο πλαφόν. Ας βγει ευθαρσώς να το δηλώσει επωνύμως.
   Εγω, φίλε Δημήτρη. Μεχρι προ διμήνου έκανα 10 ενεργείς εφημερίες, ενω τώρα τις μείωσα σε 8  αναγκαστικα, λόγω διορισμού νέου συναδέλφου. Επαναλαμβανω οτι ειναι ενεργείς, με συνεχη και αδιάλειπτη παρουσία μου στο Κέντρο Υγείας, και εξεταζω ασθενείς όποτε μου το ζητήσει ο συνεφημερεύων αγροτικος ιατρός ή ο ίδιος ο ασθενης, ο οποίος εχει πληροφορηθεί οτι εφημερεύω και εχει ελθει απαιτώντας να εξετασθεί απο εμένα προσωπικά (ναι, έχουν αποκτησει και τετοια δικαιώματα οι ασθενείς στο Κέντρο Υγείας μας). Είμαι 48 ετών και εχω 14 χρόνια προϋπηρεσία στο ΕΣΥ (όλα στο Κ.Υ. Αστρους).
   Επιθυμώ (σχήμα λόγου κατ' ευφημισμόν) να συνεχισθεί η κατάσταση ως έχει. Μήπως είμαι μαζοχιστής; Οχι. Απλά είμαι αναγκασμένος να συνεχίσω έτσι και ναί, ομολογώ, εχω πρόβλημα με το τρέχον πλαφόν. Διότι πως είναι δυνατόν να ανταποκριθείς στα οικογενειακά έξοδα όταν εχεις 4 παιδιά, με το μεγαλύτερο απο φέτος στο Πανεπιστήμιο σε αλλη πόλη, με το δεύτερο σε φάση προετοιμασίας για Πανελλήνιες με ενα σωρο έξοδα για φροντιστήρια, τα αλλα δύο με τα "συνηθισμένα" εξοδα παιδιών Ελληνικής οικογενειας, με 650 ευρω πάγια μηνιαία δοση στεγαστικού δανείου για να αποπληρώνεις το σπίτι που κατοικείς, με όλα τα υπόλοιπα εξοδα διατροφής, ενδυσης, μετακίνησης κλπ. να καλπάζουν διαρκώς προς τα πάνω, με τη γυναίκα σου χωρίς εργασία και με μόνα πρόσθετα έσοδα ενα ενοίκιο 330 ευρω και το πολυτεκνικο επίδομα των 170 ευρω; Ειμαι αναγκασμενος λοιπόν να δουλεύω (η λέξη "δουλεύω" κυριολεκτικά, εργαζομαι σαν να είμαι δούλος και όχι ελεύθερος ανθρωπος με προσωπικα δικαιώματα) για τις ανάγκες της οικογένειας.
   Γι' αυτό, όταν διαβάζω διάφορα περισπούδαστα απο τις στήλες αυτού του φόρουμ του τύπου "οι συνδικαλιστές μας ενδιαφέρθηκαν για τα φράγκα και οχι για το ωράριο εργασίας μας" εξοργίζομαι. Λες και οι αμοιβες μας ειναι θέμα ανεξάρτητο απο τους όρους εργασίας μας. Ας μας ειχαν δώσει αξιοπρεπεις και επαρκεις μισθούς οι κυβερνωντες, ωστε να μην εξαρτώμαστε απο τις εφημερίες, και θα βλέπατε πως θα λύναμε "αυθωρεί και παραχρήμα" το θέμα του 48ωρου μια μεγαλη μερίδα γιατρών του ΕΣΥ, ειδικά των Κέντρων Υγείας. Στα Κέντρα Υγείας του νομού Αρκαδίας ποτέ δεν αντιμετωπίσαμε την προσταγή του "εντέλλεσθε να πραγματοποιήσετε περισσότερες εφημερίες". Καθένας μας έκανε όσες ήθελε. Αντίθετα αντιμετωπίσαμε τον απειλή της μείωσης των εφημεριών όταν επιχειρήσαμε να διεκδικήσουμε νόμιμα δικαιώματα μας (σας υπενθυμίζω την προσωπική περιπέτεια μου, απάντηση 473 (σελ.32) και εντεύθεν αυτου του thread). Γιατι οι κυβερνώντες ξέρουν πολυ καλα οτι οταν εχεις στραγγαλισμενους οικονομικά τους εργαζόμενους, τότε τους εχεις στο χέρι και μπορείς να τους κάνεις ο,τι θέλεις.
  Οσο για τα απογευματινα ιατρεία στα οποία αναφέρθηκες (απάντηση 1070) συνάδελφε Δημήτρη, με τα οποία θα μπορούσαμε να αυξήσουμε το εισόδημα μας οι γενικοί γιατροί των Κέντρων Υγείας, πέφτω απο τα σύννεφα ακούοντας το. Υπάρχουν Κέντρα Υγείας στην Ελλάδα στα οποία εχει παραχωρηθεί στους γενικούς γιατρούς αυτη η δυνατότητα;
"Οσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας άς έχωσι. Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία" (Ανδρέας Κάλβος, ωδή εις Σάμον)
   Συμπέρασμα: η πατρίδα δεν μπορεί να περιμένει σωτηρία απο ενάρετους δειλούς, θα πρέπει να το λέει και η καρδιά τους.

6 Σεπτεμβρίου 2009, 10:53:42
Απάντηση #1081
Αποσυνδεδεμένος

πρώτη & καλύτερη

Ιατροί
Καταρχήν ο κ. Λουμάκης εκφράζει μια ομάδα συναδέλφων που υπάρχει, και τα πράγματα για αυτούς τους συναδέλφους είναι ακριβώς έτσι.

Θα ήθελα όμως να απολογηθώ στον κ. Λουμάκη, θεωρώντας ότι συμπεριλαμβάνει κι εμένα στην οργή του για απόψεις περί των διεκδικήσεων των συνδικαλιστών μας. Νομίζω, ότι ο κ. Λουμάκης απαντάει μόνος του, λέγοντας στην επόμενη πρόταση: Ας μας ειχαν δώσει αξιοπρεπεις και επαρκεις μισθούς οι κυβερνωντες, ωστε να μην εξαρτώμαστε απο τις εφημερίες, και θα βλέπατε πως θα λύναμε "αυθωρεί και παραχρήμα" το θέμα του 48ωρου μια μεγαλη μερίδα γιατρών του ΕΣΥ, ειδικά των Κέντρων Υγείας.Το κίνημα δε θα έπρεπε να διεκδικήσει αυτό ακριβώς? Δε θα ήταν πολύ πιο σαφή τα πράγματα αν απαιτούσαμε μισθούς και δεν προσπαθούσαμε να συνεχιστεί η απαράδεκτη κατάσταση με τις εφημερίες? Είναι δυνατόν το κίνημα να ζητά συνέχιση των απαράδεκτων 24ωρων και 36ωρων εργασίας? Είναι δυνατόν το κίνημα να μη μιλά καθόλου για τις πλαστές εφημερίες και τις εφημερίες από το σπίτι? Και τελικά: Ποιούς εξέφρασε το κίνημα? Την ομάδα των συναδέλφων που ανήκει ο κ. Λουμάκης? Ή την ομάδα των συναδέλφων που επιθυμεί την αύξηση του εισοδήματος μέσω πλαστών εφημεριών?   

6 Σεπτεμβρίου 2009, 12:21:03
Απάντηση #1082
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Κατ' αρχήν ξεκίνησα με ένα ευχαριστώ στον κ. Λουμάκη, καθώς καταθέτει μια άποψη που τον εκφράζει και μαζί και πολλούς άλλους.

Είναι γνωστό το θέμα που θέτει για τις οικονομικές ανάγκες που υπάρχουν σε πολλούς από εμάς και δεν βγάζω τον εαυτό μου απέξω. Εδώ θα ήθελα να κάνω ένα διαχωρισμό: Υπάρχει μια μεγάλη ομάδα συναδέλφων που έχει ανάγκη τα χρήμα αλλά δεν είναι ομοιογενενή: Μια υπομάδα στην οποία ανήκει ο κ. Λουμάκης και οι οποίοι είναι παρόν και βγάζουν με τον ιδρώτα τους τις εφημερίες (ομάδα 1) και μια πιο πολυπληθής ομάδα που θεωρούν ότι οι πλασματικές εφημερίες είναι κεκτημένο δικαίωμα ή αλλιώς είναι πολύ κουρασμένοι για να δουλέψουν (ομάδα 2).

Η τελευταία "κλαδική σύμβαση" (ο Θεός να την κάνει) δεν έκοψε αποδοχές από κανένα. Σε κάποιους με λίγες εφημερίες (πλασματικές ή μη) είδανε μια αύξηση. Μείωση πάντως στα χρήματα που ελάμβανε δεν είδε κανένας. Αυτοί με πολλές εφημερίες συνεχίζουν να λαμβάνουν τα ίδια χρήματα αλλά μειώθηκαν οι εφημερίες. Για την ομάδα1 λοιπόν αύξησε την ποιότητα ζωής (λιγότερες εφημερίες) για την ομάδα2 δεν κατάλαβαν κανένα όφελος για το λόγο αυτό και διαμαρτύρονται.

Προσωπικά, και αυτό προβλέπεται από το πασίγνωστο προεδρικό διάταγμα, δεν τίθεται οροφή στις ώρες που θέλεις να δουλέψεις κ. Λουμάκη. Τίθεται οροφή στις ώρες που σε υποχρεώνουν να δουλέψεις. Άρα λοιπόν, μην κατηγορείς το προεδρικό διάταγμα για την ομάδα1 κ. Λουμάκη, ούτε την Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί δεν αγγίζει κάποιον που έχει ανάγκες και θέλει να δουλέψει παραπάνω με τα ρίσκα που έχει την υγεία του (και μην μου πεις ότι δεν υπάρχουν, έτσι; οδηγείς φαντάζομαι ή έχεις σωφέρ, ας πούμε; ) Αν θέλεις να κατηγορήσεις κάποιον, κατηγόρησε τους συνδικαλιστές για το έκτρωμα που υπόγραψαν.

Που είναι όμως το πονηρό σημείο;;;;;
Θα σας το εξηγήσω με παραδειγμα:
Έστω ένα κέντρο υγείας ή μια κλινική με 8 επιμ Β, 2 επιμ Α, 3 διευθυντές (αναπληρωτές γιοκ πλέον)
Στο πρόγραμμα εφημεριών είναι γραμμένοι τουλάχιστον 3 άτομα ενεργείς κάθε μέρα, κάποιες φορές και 4 άτομα. Κοινό μυστικό είναι ότι ποτέ δεν υπάρχουν πάνω από 2 άτομα στην εφημερία, (κυρ διοικητά, μην κάνεις ότι δεν ξέρεις έτσι; Κάνε μια βόλτα 2 την νύχτα και έλα να μου πεις)
Ποιοι γράφουν πλασματικές; Εγώ υποθέτω ότι οι τρεις διευθυντές είναι στάνταρ πλάσμα και ας πούμε ότι και οι επιμ Α μοιράζονται μεταξύ τους κάποιες έτσι για την γλύκα. Οι επιμ Β κάνουν από 8 πραγματικές εφημερίες, οι επιμ Α από 1-2 πραγματικές εφημερίες και γράφουν 6 ενεργείς και οι διευθυντές γράφουν 4 ενεργείς.

Εάν ξαφνικά εφαρμόσουμε το 48ωρο όπως το περιγράφουν οι καπιταλιστικές κοινων.... συγνώμη, η ευρωπαϊκή ένωση, τότε 4 από τους οκτώ επιμελητές Β συνεχίζουν να κάνουν 8 εφημερίες αλλά οι υπόλοιποι 4 δεν θέλουν πάνω από 4 εφημερίες: μόλις αποκτήσαμε ένα έλλειμμα από 16 εφημερίες. Και εκεί τι γίνεται;

Μήπως ο κυρ διοικητής θα βρεθεί στην δυσάρεστη θέση να κάνει τις πλασματικές των διευθυντών, επιμ Α να γίνουν πραγματικές;;;;

Και τι βαθμούς έχουν οι αγαπητοί μας συνδικαλιστές που υπέγραψαν το έκτρωμα;

Βλέπεις κ. Λουμάκη, ότι μάλλον σε έχουν αποπροσανατολίσει; Αναζήτησε τους υπαίτιους αλλού για τους συναδέλφους με οικονομικά προβλήματα και ανάγκες.
Όλη η ιστορία με το πλαφόν γίνεται γιατί η ομάδα2 δεν είδε καμιά διαφορά στο πορτοφόλι της και τώρα προτάσσει την ομάδα 1 για να πείσει για τα έκτροπα.

Κάνε εφαρμογή της ευρωπαϊκής οδηγίας και θα δεις την ομάδα 2 στους δρόμους με πανώ να ζητούν την εφαρμογή πλαφόν αλλά με διαφορετικό επίπεδο ανά βαθμό (επιμΒ, επιμΑ,διευθ) γιατί θα είναι το μόνο μέσο να για να κάνουν μέγιστο 2 εφημερίες το μήνα....

Άσχετο:
Το κονδύλι των εφημεριών για το τρίτο τετράμηνο υπογράφηκε; Γιατί αν όχι εφημερίες από του Σεπτεμβρίου θα δούμε τον Ιανουάριο: 1-2 εκλογικές αναμετρήσεις, 1 μήνα για να μάθει να υπογράφει ο νέος υπουργός, 1 μήνα να θυμηθούν ξανά την διαδικασία οι διοικητικοί-επίτροποι, πάει Γενάρη η υπόθεση....
« Τελευταία τροποποίηση: 6 Σεπτεμβρίου 2009, 12:45:03 από Δ. Κουναλάκης »
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

6 Σεπτεμβρίου 2009, 15:46:22
Απάντηση #1083
Αποσυνδεδεμένος

flone

Ιατροί
     Πόσο σίγουροι είμαστε ότι η ποιότητα ζωής της ομάδας 1 βελτιώθηκε? Μην ξεχνάμε τον απαράδεκτο τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η περίφημη εφημερία ετοιμότητας. 17 πριν, 17 και τώρα. Αν πρόκειται για Α και πάνω, λόγω πλαφόν, περισσότερες αποδοχές από το βασικό μισθό (φορολογία με κλίμακα) και λιγότερες από εφημερίες (αυτοτελής 20%, ακόμα…). Ίδια ποιότητα ζωής (σε φωνάζουν στις 4 το απόγευμα, μόλις έχεις φύγει από τη δουλειά, και γυρνάς σπίτι τα μεσάνυχτα, ωραία «ετοιμότητα»), λιγότερες αποδοχές. Και κανείς δεν μας εγγυάται ότι από νέο Α και κάτω δεν θα γίνουνε (γίνονται) περικοπές στην «ποιότητα» των εφημεριών λόγω έλλειψης κονδυλίων. Και εδώ η διατήρηση του πλαφόν είναι σωτήρια, γιατί αλλιώς η ομάδα 2 θα «δούλευε» το ίδιο και θα έπαιρνε πολύ περισσότερα και η ομάδα 1 θα δούλευε το ίδιο και θα έψαχνε τις αρκούδες στο δάσος.

Αλλά όλα αυτά είναι τόσο ρευστά και προσωρινά, που χάνουμε την ουσία.

Δεν έγινε η ανταλλαγή ωράριο-φράγκα. Έγινε ανταλλαγή (ωράριο+αποδοχές)-(φράγκα+δόξα). Καθώς το σύστημα είναι οργανωμένο στρατοκρατικά και όχι επιστημονικά, η ιεραρχική δομή των στεγανών (να θυμηθούμε τις «πυραμίδες») αντί να κατεδαφιστεί, ενισχύεται και όλα κινούνται γύρω από τη λογική της. Το από δεκαετίας αίτημα της πολυπληθούς ομάδας των μη-διευθυντών του λεκανοπεδίου (έμμεση μισθολογική αναβάθμιση που αλλιώς δεν θα ερχόταν ποτέ, και άλλα που δεν μπορούν να ειπωθούν) με τρόπο καιροσκοπικό βρήκε (μέσω των γαλαζοπράσινων συνδικαλιστών) απρόσμενο σύμμαχο την αγανάκτηση των ειδικευόμενων  (κυρίως) γιατρών, τους οποίους επίσης με τρόπο τυχοδιωκτικό καπέλωσαν και οι καθοδηγητές μερικών τάχα αριστερών σχηματισμών που ενδιαφέρονται με τόσο πάθος για τα εργασιακά μας δικαιώματα (διάβαζε ψήφους), εκτοξεύοντας ζαχαριαδικά πυροτεχνήματα του τύπου έρχονται από τη Μόσχα τα χίλια κανόνια, και ετοιμάζεται το αεροδρόμιο στις Πρέσπες κλπ κλπ. Με λίγα λόγια, όλα αυτά λέγονται με «ξένα κόλλυβα μνημόσυνο» και «ό,τι φάμε κι ό,τι πιούμε». Όλοι μας θα πολεμήσετε, όλοι σας θα δοξαστούμε.

Έλα όμως που οι «αποδοχές» στην παραπάνω εξίσωση ήταν ασήμαντες (οι πιο πολλές διαρρέουν από την πίσω πόρτα), για τα «φράγκα» και τη «δόξα» δόθηκε η δέουσα απάντηση από το ΓΛΚ (το ότι δεν θα παίρνουνε όλο το επίδομα ευθύνης των Δ σημαίνει πολλά, εντάξει έφυγε το Αν., και?), ενώ το «ωράριο» περιμένει την επόμενη επιτροπή προσλήψεων, αφού όλοι ξέρουμε ότι στην Ελλάδα, αν θέλεις να μην γίνει κάτι, φτιάξε μια επιτροπή να το μελετήσει. Όπως στο ανέκδοτο που ο ένας χρωστούσε στον άλλο και με ένα χαρτονόμισμα που ξαναγύρισε στον αρχικό του κάτοχο ξεχρέωσαν όλοι, έτσι κι εδώ όλοι ικανοποιήθηκαν: το όνειρο πραγματοποιήθηκε για κάποιους (σύντομα θα δούμε τα κωμικά, γιατί κεφαλοσπορέξ? Εγώ είμαι διευθυντής και θέλω σποροκεφαλέξ), οι γαλαζοπράσινοι «πάλεψαν» γι’ αυτό και πήρανε πόντους, οι αριστεροί μας έβγαλαν από τον εργασιακό μεσαίωνα, άλλο τώρα αν φταίει ο Τίτο που μας κατάφερε πισώπλατο χτύπημα, το ΥΥΚΑ υπέγραψε τις δύο χιλιάδες, ή, όπως θα έλεγε ο Τσιφόρος, επούλησε μετοχάς ανυπάρκτων μεταλλείων, και ήδη έχει διαμορφωθεί το πλαίσιο διεκδίκησης για την …επαναδιαπραγμάτευση: κατάργηση πλαφόν και δωδεκατημορίου, εφημερίες με νέες τιμές, όχι στην κατάργηση της αυτοτελούς των εφημεριών, κανονική άδεια 25 ημερών και πρόσληψη των 2000.

Μονάχα κάποιοι (πολλοί) ειδικευόμενοι και επιμελητές λιώνουν ακόμα τα παπούτσια τους και παρακαλάνε για 1-2 ρεπό, τα οποία επαφίενται εις τον πατριωτισμόν των διευθυντών των.
     Την άλλη φορά, λοιπόν, που μπορεί και να μην είναι πολύ μακριά, να θυμηθούμε να πούμε ένα όχι στους κομματικούς κομισάριους και τους φίλους της τελευταίας στιγμής. Και μέχρι την άλλη φορά, πρέπει να καταγραφούν αιτήματα που ανταποκρίνονται αληθινά στις ανάγκες του συστήματος και των ανθρώπων που δουλεύουν σ’ αυτό.

Καθαροί αγώνες.

10 Σεπτεμβρίου 2009, 00:22:05
Απάντηση #1084
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Ενημερωτικό από τη συνάντηση ΟΕΝΓΕ – Υπουργείου Υγείας

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου

Πραγματοποιήθηκε χτες Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου συνάντηση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΕΝΓΕ με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Καλογερόπουλο και τη Γενική Διευθύντρια κ. Τσαγδή.
Παραθέτουμε συνοπτικά τα ζητήματα που τέθηκαν και τις απαντήσεις που λάβαμε.

ygeianet
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

10 Σεπτεμβρίου 2009, 00:28:51
Απάντηση #1085
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
ΥΔΕ Αθήνας: δεν εγκρίνονται τα προγράμματα εφημεριών που περιλαμβάνουν περισσότερες από 7 εφημερίες ανά γιατρό

ygeianet
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

10 Σεπτεμβρίου 2009, 10:15:53
Απάντηση #1086
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Πω πω ομορφιές!
Για να καταλάβω, αυτό το "όχι πάνω από 7 το μήνα" προέκυψε από την (υπό μορφή ευχής) έκφραση που περιλαμβάνεται στη σύμβαση - νόμο "ούτως ώστε μετά την 1-7-09 κανείς ιατρός να μην αναγκάζεται σε πάνω από 7 ενεργές ή 11 παντός τύπου το μήνα";
Το γεγονός ότι ακόμη δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις (προσλήψεις) για να περάσουμε στο "ούτως ώστε" περνά απαρατήρητο;

10 Σεπτεμβρίου 2009, 19:58:03
Απάντηση #1087
Αποσυνδεδεμένος

timex

Δηλαδή εμεις που υποχρεωτικά καναμε 10-11 γιατι δεν εβγαινε το προγραμμα δεν θα τις πληρωθουμε;;;;
Α ρε Δημητρακη τι μας εκανες....

10 Σεπτεμβρίου 2009, 20:42:53
Απάντηση #1088
Αποσυνδεδεμένος

Chris123GR

Δηλαδή εμεις που υποχρεωτικά καναμε 10-11 γιατι δεν εβγαινε το προγραμμα δεν θα τις πληρωθουμε;;;;

Παίζει να είστε και παράνομοι !  :P  :D
"One of the first duties of the physician is to educate the masses not to take medicine."
Sir William Osler (1849 - 1919), Aphorisms from his Bedside Teachings (1961) p. 105

10 Σεπτεμβρίου 2009, 22:28:11
Απάντηση #1089
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Αν δώσει το νοσοκομείο βεβαίωση ότι οι παραπάνω εφημερίες έγιναν γιατί δεν μπορούσε να καλυφθεί το πρόγραμμα, τότε θα διεκδικηθούν (και θα κερδηθούν)  δικαστικά με ένα μεγάλο ποσοστό να πηγαίνει στο δικηγόρο. Βέβαια κι από μόνο του το υπογεγραμμένο από το διοικητή πρόγραμμα εφημεριών αποδεικνύει ότι ήταν ή θεωρήθηκαν απαραίτητες.
Βέβαια μπορεί μετά να κληθούμε να πληρώσουμε και πρόστιμο γιατί παρανομήσαμε όπως λέει κι ο Chris123!
« Τελευταία τροποποίηση: 10 Σεπτεμβρίου 2009, 23:32:47 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

11 Σεπτεμβρίου 2009, 01:59:20
Απάντηση #1090
Αποσυνδεδεμένος

timex

Θα δούμε τι θα γίνει...

11 Σεπτεμβρίου 2009, 10:00:24
Απάντηση #1091
Αποσυνδεδεμένος

orfeo

Από πότε το "να μην αναγκάζεται σε πάνω από 7 ενεργές ή 11 παντός τύπου το μήνα" σημαίνει ότι κάτι τέτοιο είναι παράνομο;
Για άλλη μια φορά με κουτοπονηριές προσπαθούν να εξοικονομήσουν χρήματα και μάλιστα απ' τα δεδουλευμένα. Ας απολογηθούν αυτοί που υπέγραψαν τα προγράμματα εφημεριών -διευθυντές κλινικών, διοικητές- και ας βρουν τρόπο να πληρωθούν όσοι εφημέρευσαν...Δεν το πιστεύω ότι πάλι θα αρχίσουμε το χορό ανάλογα με τη διάθεση των οργανοπαιχτών! Το τί θα γίνει είναι πολύ σαφές αν περιμένουμε απλώς να δούμε...Πού είναι το (προσ)κίνημα τώρα που πρέπει να αντιδράσει;

11 Σεπτεμβρίου 2009, 10:35:18
Απάντηση #1092
Αποσυνδεδεμένος

πρώτη & καλύτερη

Ιατροί
Το κίνημα συμφώνησε σε μια συλλογική σύμβαση που ψηφίστηκε ως νόμος και, για πρώτη φορά στην ιστορία, νομοθέτημα περιείχε αποφάσεις για προσλήψεις, ευχολόγια "ούτως ώστε", εκφράσεις του τύπου "ρητά προβλέπεται", προγνώσεις του τύπου "από 1/7/09 να μην εφημερεύουν μπλα, μπλα, μπλα..", μεταφερόμενα ρεπό όπως στους συναδέλφους νοσηλευτές και άλλες ομορφιές. Σε αυτό συμφώνησε το ώριμο νοσοκομειακό κίνημα. Πιο καλά, αυτό το νομοθέτημα ζήτησε το κίνημα.

Παλαιότερα ο flone έχει καθήσει και έχει αναλύσει για το πόσο σοβαρή σύμβαση-νομοθέτημα έχουμε να κάνουμε. Τα απόνερα τα λουζόμαστε σήμερα. Επαναφέρω το παλιό μου ερώτημα: Από που κι ως που το υπουργείο να είναι πιο χαζό από το κίνημα? Το ερώτημα αντιστρέφεται επίσης: Από που κι ως που το υπουργείο να είναι πιο έξυπνο από το κίνημα? Αλλάζει κιόλας: Από που κι ως που το κίνημα να είναι πιο έξυπνο/χαζό από το υπουργείο?

15 Σεπτεμβρίου 2009, 12:48:28
Απάντηση #1093
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Το Μαντείο των Δελφών πρέπει να επισκεφθούμε επειγόντως για να ερμηνεύσει το επισυναπτόμενο  κείιμενο -εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας που αφορά το πλαφόν στις εφημερίες των γιατρών.

Το κείμενο απευθυνόμενο προς τα Νοσοκομεία της χώρας : ...παρακαλούμε να μη προβαίνετε σε περικοπές εφημεριών των νοσοκομειακών γιατρών, παρά μόνο όταν αυτές υπερβαίνουν κατά μήνα τις αποδοχές της θέσης τους , στις οποίες δεν συνυπολογίζονται το οικογενειακό επίδομα και τα επιδόματα εορτών και αργίας.

Τελικά καταργήθηκε το πλαφόν ή όχι;

Γιατί προεκλογική περίοδο διανύουμε και τα κείμενα χρειάζονται... ειδικής ερμηνείας.
«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

15 Σεπτεμβρίου 2009, 13:03:27
Απάντηση #1094
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Τελικά μάλλον "πατάτα" είναι η εγκύκλιος  γιατί κάνει αναφορά στη γνωστή εγκύκλιο του Λέγκα .
«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
16 Απαντήσεις
47109 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Ιουνίου 2018, 12:56:39
από Γ.Κτιστάκης
1 Απαντήσεις
81090 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Μαΐου 2008, 13:34:10
από D-Michalis