Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
17 Νοεμβρίου 2024, 10:46:08

Ψηφοφορία

Θα ενημερώνατε την επίτροπο ότι δεν επιθυμείτε υπέρβαση του 48ωρου;

Ναι, με οποιοδήποτε κόστος.
12 (52.2%)
Όχι, φοβάμαι τα αντίποινα από την κλινική/διευθυντή/διοικητή
3 (13%)
Όχι, δεν θέλω να ρισκάρω να μην πληρωθώ εφημερίες που έχω κάνει.
1 (4.3%)
Όχι, έχω έξοδα αυτή την εποχή και χρειάζομαι τις επιπλέον εφημερίες
7 (30.4%)
Όχι, γιατί θα σταματήσει να λειτουργεί η κλινική/ΚΥ
0 (0%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 23

Η ψηφοφορία έληξε: 30 Μαρτίου 2009, 01:32:56

Αποστολέας Θέμα: Εφημερίες ΕΣΥ -ΥΥ-ΚΑ και Ε.Ε.  (Αναγνώστηκε 709928 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

28 Σεπτεμβρίου 2009, 17:15:17
Απάντηση #1110
Αποσυνδεδεμένος

flone

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Από την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαϊας λάβαμε το παρακάτω  μήνυμα:

Ο πρόεδρος του ελεγκτικού συνεδρίου κ. Κούρτης, σε συνέχεια της επιστολής Αβραμόπουλου 18-9-09, στέλνει στους παρέδρους έγγραφο με ημερομηνία 23-9-09 λέγοντας ότι θέμα μη πληρωμής των άνω των 7-11 εφημεριών ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ, εκτός βέβαια από την περίπτωση που ο ίδιος ο γιατρός έχει δηλώσει (όπως έχει κάθε δικαίωμα σύμφωνα με τον ν. 3754/09) εγγράφως ότι αρνείται να εκτελεί πάνω από 7 - 11 εφημερίες (7 ενεργείς ή 11 παντός τύπου).

Αυτό ακριβώς το νόημα έχει η περσινή απόφαση της ολομέλειας του ελεγκτικού συνεδρίου που αναφέρεται.

Αν έτσι θυμάστε, συνάδελφοι της Αχαΐας, σας προτείνω να επισκεφθείτε σύντομα κάποιο Ιατρείο Μνήμης.
Γιατί το σωστό είναι:
"Ο πρόεδρος του ελεγκτικού...λέγοντας ότι το θέμα μη πληρωμής των άνω των 48 ωρών εργασίας την εβδομάδα δεν υφίσταται, εκτός βέβαια από την περίπτωση που ο ίδιος ο γιατρός έχει δηλώσει (όπως έχει κάθε δικαίωμα σύμφωνα με την Ευρωπαική Οδηγία) εγγράφως ότι αρνείται να εργάζεται πάνω από 48 ώρες την εβδομάδα".
Αυτό λέει η απόφαση του ελεγκτικού, και ανεξάρτητα από το τι ρωτάει ο ΥΥΚΑ, αυτό απαντάει ο πρόεδρός του.
Για 7 και 11 δεν μπορεί να μιλήσει το ελεγκτικό, γιατί θα "γελάει ο κόσμος"!

Βέβαια, το ερώτημα είναι, γιατί, αφού η απόφασή σας είναι διατυπωμένη κατά τρόπο που δεν γεννά αμφιβολίες ούτε είναι ασαφής, οι επίτροποί σας ΔΕΝ την εφαρμόζουν? Διότι οι γιατροί δεν αρνούνται να εργαστούν πάνω από το 48ωρο, θα μας απαντούσαν. Και τι μας νοιάζει εμας, 150 ώρες την εβδομάδα να θέλετε να δουλεύετε, εμείς θα τα εγκρίνουμε.

Κι έτσι, αντί να γελάει ο κόσμος, γελάνε στο ελεγκτικό...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

28 Σεπτεμβρίου 2009, 21:11:37
Απάντηση #1111
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Επειδή αναφέρθηκε παραθέτω πίνακα με τα ποσά κατά βαθμό.

« Τελευταία τροποποίηση: 28 Σεπτεμβρίου 2009, 21:14:34 από D-Michalis »
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

28 Σεπτεμβρίου 2009, 21:26:40
Απάντηση #1112
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Στο ygeianet υπάρχει ανάρτηση του Δημ.Βαρνάβα που αναφέρει ότι ο σε συνάντηση που είχε σήμερα ο Υφυπουργός Οικονομικών Λέγκας με την Ενωση Γιατρών Τρικάλων ανακοίνωσε ότι υπέγραψε Υπ. Απόφαση διάθεσης κονδυλίων ύψους 51.806.842 ευρώ για εκκαθάριση εφημεριών 8μήνου με τις νέες τιμές!!  :o :o

Βέβαια η αλήθεια έιναι ας βρουν πρώτα τα κονδύλια να πληρώσουν τους... απλήρωτους με τις παλιές  τιμές  και μετά.. βλέπουμε και για τις νέες.
«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

28 Σεπτεμβρίου 2009, 22:30:36
Απάντηση #1113
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Εγώ πάλι έχω ένα ερώτημα διαβάζοντας την επιστολή του κ. Αβραμόπουλου προς τον πρόεδρο του Ελεγκτικού:

Γράφει ότι εφόσον ένας ιατρός αναγράφεται στο πρόγραμμα εφημεριών και τις πραγματοποιεί τότε αποδέχεται την υπέρβαση και ο επίτροπος πληρώνει.

Ποια όμως είναι η νόμιμη διαδικασία εάν κάποιος δεν τις αποδέχεται; Πάει και σβήνει το όνομα του; (έχει γίνει και αυτό) ή δεν εμφανίζεται να εφημερεύσει;

Μήπως, λέω μήπως, όταν υπάρχει έγγραφη ενημέρωση του ιατρού ότι δεν επιθυμεί να κάνει την υπέρβαση, η αναγραφή του στο πρόγραμμα των εφημεριών είναι ψευδής βεβαίωση με ότι συνεπάγεται αυτό;
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

29 Σεπτεμβρίου 2009, 14:28:59
Απάντηση #1114
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Τι κάνουμε εμείς?

Και εκφράζω κι εγώ τον δικό μου προβληματισμό για την τρέχουσα κατάσταση στο χώρο της Υγείας.
Την υλοποίηση της Κλαδικής Συμφωνίας την "είδαμε". Τις δηλώσεις που κάνει καθημερινά ο Αβραμόπουλος στα διάφορα τηλεοπτικά παράθυρα τις ακούμε και προσωπικά με εξοργίζουν. Ο Αβραμόπουλος "έσωσε το ΕΣΥ", "έβγαλε τους γιατρούς από τον εργασιακό μεσαίωνα", "αύξησε τους πενιχρούς μισθούς των γιατρών" και 1002 άλλα... ψέματα και φαντασιώσεις!
Αυτός όμως, τη δουλειά του κάνει! Ακολουθεί τις προσταγές των επιλογών του (που δεν έχουν σχέση με το ΕΣΥ). Το ερώτημά μου όμως δεν αφορά το τι κάνει ο Αβραμόπουλος.
Το ερώτημά μου είναι το τι κάνουμε εμείς?

· Διαμαρτυρόμαστε (στους διαδρόμους και μεταξύ μας) για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία.
· Επαναλαμβάνουμε (στους διαδρόμους και μεταξύ μας) ότι η κατάσταση "δεν πάει άλλο", ότι "μας εμπαίζουν".
· Διαμαρτυρόμαστε (στους διαδρόμους και μεταξύ μας) για την απαξίωση του έργου μας και του ΕΣΥ.

Παρ’ όλα αυτά…
· Συνεχίζουμε όμως να εργαζόμαστε "κανονικά" παρ' ότι δεν έχουμε πληρωθεί δεδουλευμένες εφημερίες
· Συνεχίζουμε όμως να εργαζόμαστε "κανονικά" αν και δεν έχουμε πληρωθεί τα χρωστούμενα δεδουλευμένα από την αναπροσαρμογή των μισθών
· Συνεχίζουμε όμως να εργαζόμαστε "κανονικά" αν και δεν έχουμε πληρωθεί τα χρωστούμενα δεδουλευμένα από την αναπροσαρμογή των εφημεριών

Ωστόσο....
· Στις Γενικές Συνελεύσεις δεν υπάρχει η μαζικότητα που αρμόζει στις τρέχουσες συνθήκες
· Στις αποφάσεις μας δεν απαντάμε στα όσα μας ταλανίζουν σαν κλάδο εργαζομένων και η "τάση" είναι να περιμένουμε λίγο ακόμα...
· Ανεχόμαστε και αποδεχόμαστε τις εμφανώς αναξιόπιστες "δεσμεύσεις" του κάθε "υπεύθυνου" σαν διαφαινόμενη λύση στα προβλήματά μας.

Κι όμως....
· Αποδεχόμαστε τις υποσχέσεις του κάθε ψεύτη σαν δική μας νίκη για να του δώσουμε νέα πίστωση χρόνου για τα όσα δηλώνει αλλά δεν υλοποιεί.
· Ανεχόμαστε μια ηγεσία της ΟΕΝΓΕ που μας έχει ξεπουλήσει τόσες φορές και που απουσιάζει συστηματικά όταν το "κλίμα" δεν είναι που επιθυμεί για την προώθηση των ιδιοτελών θέσεων που
αντιπροσωπεύει (το γνωστό δίδυμο).
· Έχουμε ανεχθεί μια ηγεσία στην ΟΕΝΓΕ η οποία μετέφερε στις διαπραγματεύσεις με το Υπουργείο "αποφάσεις της ΟΕΝΓΕ" που δεν είχαν σχέση με τα όσα είχε αποφασίσει το Γεν. Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ!
· Έχουμε ανεχθεί μια ηγεσία της ΟΕΝΓΕ που χρειάστηκε να πάμε σε Έκτακτο Συνέδριο προκειμένου να αποφύγουμε το απόλυτο ξεπούλημα των θέσεων μας και να αποτρέψουμε την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης αποδεχόμενοι την πρόταση Αβραμόπουλου που προέβλεπε
"επίδομα εφημέρευσης" ενώ παρέπεμπε την όποια συζήτηση για το μισθολογικό στις καλένδες!
· Συνεχίζουμε να ανεχόμαστε μια ηγεσία που αναβάλλει με κάθε τρόπο εκλογές (στην ΕΙΝΑΠ) και κατ' επέκταση και το Τακτικό Συνέδριο της ΟΕΝΓΕ προκειμένου να παραμένει (το γνωστό δίδυμο) στις καρέκλες τους.

Τα ξεχνάμε όλα αυτά ή δεν θέλουμε να τα δούμε?

Και επαναλαμβάνω το ερώτημα...Το ερώτημά μου είναι το τι κάνουμε εμείς?

Υπάρχουν διάφορες επιλογές (ή "επιλογές") αλλά για να απλοποιήσω το ερώτημα θα τις παραθέσω με μορφή που μας είναι γνώριμη - πολλαπλής επιλογής ή multiple choice για όσους το προτιμούν:

1. Δεν με αφορά έχω λύσει τα οικονομικό ζήτημα (με άλλο τρόπο)
2. Όσα μου χρωστάνε σε δεδουλευμένα κτλ. τα υπερκαλύπτω σε λίγες μέρες (με άλλο τρόπο)
3. Πονάω αλλά μ' αρέσει... είναι όλα μια συνήθεια.
4. Πονάω και δεν μ' αρέσει... αλλά και τι να κάνω?
5. Για όλα φταίνε οι γκόμενες(*), οι πρώην και οι επόμενες. [(*) κυβερνήσεις, υπουργοί, κτλ... οτιδήποτε εκτός από εμάς τους ίδιους!]
6. Πονούν μωρέ τα παλικάρια!
7. Μη μου θέτεις τέτοια ερωτήματα την ώρα που βόσκω...
8. Δεν ξέρω / δεν απαντώ (βλ. Κλίμακα Γλασκόβης < 3)

Κάποιοι θα παρατηρήσουν ότι δεν υπάρχουν παραπάνω οι επιλογές που τους αντιπροσωπεύουν. Αυτό είναι διότι η ερώτηση απευθύνεται στους πολλούς. Αυτούς που βρίσκονται εντός των ορίων της κατανομής σε μια καμπύλη Gauss. Αλλά για να μη κατηγορηθώ για μεροληψία παραθέτω και
μερικές επιλογές (εκτός συναγωνισμού) για τους γραφικούς των γενικών συνελεύσεων, για τους μονίμως αγωνιζόμενους και για όσους τέλος πάντων έχουν συνειδητοποιήσει το τι σημαίνει η λέξη αξιοπρέπεια. Και λέμε λοιπόν:
1. Δεν δίνω καμιά πίστωση χρόνου στους αλήτες.
2. Απαιτώ και αγωνίζομαι για αυτά που δικαιούμαι - τώρα και πάντα!
3. Δεν μου κάμπτουν την διεκδίκηση τα όσα μου τάζει ο κάθε αναξιόπιστος για "αύριο".
4. Έχω το δίκιο μαζί μου και δεν λυγίζω στις πιέσεις βολεμένων που θέλουν να λειτουργεί το μαγαζάκι τους.
5. Συμμετέχω ενεργά και αγωνίζομαι για το μέλλον που δικαιούμαστε κι όχι αυτό που θέλουν να μας επιβάλλουν
6. Η μισή νίκη είναι η απόφαση για αγώνα... Προχωράω τώρα για την άλλη μισή.
7. Έχω αξιοπρέπεια (ισοδυναμεί με "Όλα τα παραπάνω")

ΥΓ.: Αν χάλασα τη διάθεση κάποιων με αυτά που εκφράζω.... χαίρομαι ιδιαίτερα.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Κώστας Γιαννάκενας
Γραμμ. της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

29 Σεπτεμβρίου 2009, 18:50:57
Απάντηση #1115
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Καλά τα λόγια αλλά εγώ είμαι περίεργος να μάθω ποιοι συνδικαλιστές έχουν ενδιαφερθεί εγγράφως να μάθουν με ποια νόμιμη διαδικασία μπορεί να δηλώσει κανείς ότι δεν επιθυμεί υπέρβαση του 48ωρου καθώς θα υπάρχει έστω και ένας ιατρός που τον εκπροσωπούν και οφείλουν να του έχουν μια απάντηση. Υπάρχει ήδη σχετική απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου, το αναφέρει μέχρι και ο υπουργός και όλοι που γράφουν τα "μεγάλα" λόγια σφυρίζουν αδιάφορα. Δεν ξέρω εάν πρέπει να μεταφέρουμε κείμενα τους εδώ και να τους δίνουμε λόγο και εδώ για τις παπαρολογίες τους....

Επίσης, θα ήθελα να δω στα κείμενα με τα μεγάλα λόγια πόσοι δηλώνουν έτοιμοι να στηρίξουν μια μήνυση έναντι του νοσοκομείου για ψευδή βεβαίωση στον επίτροπο ότι ο ιατρός αποδέχεται να εργάζεται πέρα του 48ωρου όταν υπάρχει γραπτό αίτημα ιατρού για εφαρμογή του 48ωρου για το πρόσωπο του.

Για την ενημέρωση σας η "φοβερή και τρομερή" ένωση ιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου δεν έχει δηλώσει τίποτα από τα παραπάνω.
Στην περιοχή σας τι γίνεται; Γιατί θα χρειαστεί να τους ψηφίσουμε κάποια στιγμή.
« Τελευταία τροποποίηση: 29 Σεπτεμβρίου 2009, 18:57:31 από Δ. Κουναλάκης »
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

29 Σεπτεμβρίου 2009, 19:31:02
Απάντηση #1116
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Στο ygeianet υπάρχει ανάρτηση του Δημ.Βαρνάβα που αναφέρει ότι ο σε συνάντηση που είχε σήμερα ο Υφυπουργός Οικονομικών Λέγκας με την Ενωση Γιατρών Τρικάλων ανακοίνωσε ότι υπέγραψε Υπ. Απόφαση διάθεσης κονδυλίων ύψους 51.806.842 ευρώ για εκκαθάριση εφημεριών 8μήνου με τις νέες τιμές!!  :o :o

Βέβαια η αλήθεια έιναι ας βρουν πρώτα τα κονδύλια να πληρώσουν τους... απλήρωτους με τις παλιές  τιμές  και μετά.. βλέπουμε και για τις νέες.

29 Σεπτεμβρίου 2009, 20:36:25
Απάντηση #1117
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί

Χωρίς να αμφισβητώ την πιθανότητα  κάποτε να ενταλματοποιηθούν και τα αναδρομικά από τη διαφορά των δυο μισθολογίων όσον αφορά τις εφημερίες και τελικά να καταβληθούν  τα οφειλόμενα ή τελικά ένα μέρος τους, μη ξεχνάμε οτι αυτή είναι μια εγκύκλιος που ακόμα δεν έχει περάσει σε ΦΕΚ.Και πιθανότατα θα βρεί αλλη κυβέρνηση για να περάσει σε ΦΕΚ.Η οποία  πρέπει  να βρει και τα κονδύλια για να πληρώσει!Λίγη καχυποψία λόγω εκλογών δεν βλάπτει.
Δεύτερον, είναι σίγουρο ότι ειδικά σε περιφερειακά νοσοκομεία,  σε αρκετούς γιατρούς δεν θα πληρωθούν  οι εφημερίες που πραγματοποίησαν. Ούτε τα αναδρομικά. Προφανής ο λόγος.
Λόγου χάρη τί γίνεται όταν ήδη με το παλιό μισθολόγιο έμειναν απλήρωτες εφημερίες λόγου του πλαφόν;
Τρίτον, ήδη σε αρκετά νοσοκομεία δεν υπάρχουν χρήματα για πληρωθούν οι εφημερίες ακόμη και με το παλιο  μισθολόγιο.
Δεν ξεμπερδέψαμε ακόμη...
« Τελευταία τροποποίηση: 29 Σεπτεμβρίου 2009, 20:38:38 από Αγωνιστική Παρέμβαση »
«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

30 Σεπτεμβρίου 2009, 22:12:54
Απάντηση #1118
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Τι λέει εδώ ρε παιδιά; :o

Λύθηκε οριστικά το θέμα των εφημεριών σχετικά με το πλαφόν του αεροπαγίτη για τα νοσοκομεία της Αττικής;

Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

1 Οκτωβρίου 2009, 16:02:59
Απάντηση #1119
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Tsoukalos speaking:Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

"Η Εφαρμογή του Ν.3754/09 της Συλλογικής μας Σύμβασης Υλοποιήθηκε στο Σύνολό της. Οι Μικρόψυχοι και οι Μίζεροι ας Βράσουν στο Ζουμί τους!
1 Οκτωβρίου 2009
Και μια σύντομη απάντηση στ’ ανθρωπάκια που χρόνια τώρα μ’ αντιστρατεύονται και δεν βάζουν μυαλό απ’ τα ολισθήματά τους.

Δημοσιεύοντας φωτογραφία μου να υπογράφω τη Συλλογική μας Σύμβαση νομίζουν πως με εκθέτουν, πράγμα που για μένα αποτέλεσε την κορύφωση μιας πολύχρονης προσπάθειας και σαφώς τη θεωρώ άκρως τιμητική. Απλά, η σύμβαση και κατ’ επέκταση η φωτογραφία αυτή, αν δεν αντιμετώπιζε τη λυσσαλέα αντίδρασή τους, θα είχε ημερομηνία 2 χρόνια νωρίτερα. Έτσι, για καθαρά προσωπικούς, αντιπολιτευτικούς, εγωιστικούς ή για όποιους άλλους λόγους καθυστέρησαν τη διαδικασία αυτή, με αποτέλεσμα να ζημιώσουν όλους τους νοσοκομειακούς γιατρούς. Και γι’ αυτό είναι υπόλογοι κι ας μην το ξεχνούν, γιατί ο κλάδος το γνωρίζει.

Το αν έχω εξαφανιστεί τις τελευταίες μέρες, όπως με τα αστειάκια τους παρουσιάζουν, έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με την τακτοποίηση μιας σειράς εκκρεμοτήτων, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, που είναι αποτέλεσμα της έντονης και αδιάκοπης παρουσίας μου παντού.

Λύθηκε το θέμα της πληρωμής των εφημεριών, όσες κι αν είναι αυτές, και κόντρα στην υπονομευτική διάθεση των επιτρόπων φίλων τους. Να τους χαιρόμαστε όλους!
Απελευθερώθηκε το κονδύλι των εφημεριών του 3ου 4μήνου (23/09/09, Αρ. Πρωτ. 251695, Υπουργείο Οικονομικών).
Υπεγράφη το κονδύλι των αναδρομικών (λόγω του Νέου μισθολογίου-ωρομισθίου) για τις εφημερίες του 8μήνου ύψους 52.000.000 € με την κατανομή τους στις 26/09/09, από τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Λέγκα.
Η ΥΔΕ της Αθήνας αναγνώρισε ως πλαφόν αρεοπαγίτη τις νέες του αποδοχές και όχι το απίθανο εφεύρημα των 5.149 €, που άθελά τους προέβαλαν και τα «ανθρωπάκια» μας.
Η ΗΔΙΚΑ, πρώην ΚΗΥΚΥ, αναγνωρίζει μόνο το συνταγματικό πλαφόν (διπλάσιο αποδοχών).
Δόθηκε από το ΣτΕ η εξαίρεση που ζητήθηκε για την προκήρυξη των νέων θέσεων νοσοκομειακών γιατρών
που προβλέπει η Συλλογική μας Σύμβαση και προκηρύσσονται (απόφαση ΣτΕ Νo 30-25/09/09).
Τέλος μπορώ να ισχυριστώ ότι ο νόμος 3754/2009 της Συλλογικής μας Σύμβασης υλοποιήθηκε στο σύνολό του και αισθάνομαι ιδιαίτερα υπερήφανος γι’ αυτό.

Αφήστε λοιπόν το γράψιμο και γεμίστε τα κενά σας, του χρόνου σας και του μέσα σας, με κάτι πιο πρόσφορο, που θα είναι και πιο δύσκολο να ξεμπροστιαστεί. Λέω…"

Αφού όλα υλοποιήθηκαν. Εμπρός τώρα για το 100ωρο.Λέω...

Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

3 Οκτωβρίου 2009, 11:40:10
Απάντηση #1120
Αποσυνδεδεμένος

πρώτη & καλύτερη

Ιατροί
...Να ασκήσουμε σε κάθε νοσοκομείο όσο περισσότερη πίεση μπορούμε, ώστε οι αναβαθμίσεις να γίνουν την επομένη κιόλας της ορκομωσίας της νέας κυβέρνησης (οπότε λήγει η προεκλογική απαγόρευση) πριν οι επόμενοι παγώσουν τα πάντα βρίσκοντας άλλο πρόσχημα ...

Από μικρός έχω έναν εφιάλτη, που επανέρχεται κατά καιρούς, θυμίζοντας μου ότι βιώνω μια περίοδο στρες. Ο εφιάλτης είναι κάπως έτσι: Προσπαθώ να προλάβω. Μπορεί να τρέχω ή να διαβάζω για να δώσω εκείνο το πτυχιακό μάθημα, να με έχει καταλάβει ένα έντονο συναίσθημα άγχους ότι δε θα προλάβω, δε φτάνω, οι άλλοι φεύγουν και με αφήνουν πίσω και άλλα παρόμοια. Όταν έζησα ως φοιτητής στην πρωτεύουσα, η εικόνα των επιβατών που σπρώχνονται να προλάβουν το λεωφορείο, στοιβαγμένοι σα σαρδέλες, αφήνοντας 5-6 πίσω, μου ήταν αποκρουστική.

Να προλάβουμε να μπούμε στο λεωφορείο πριν φύγει, συνάδελφοι. Το τι συμβαίνει στο λεωφορείο, "ωχού αδερφάκι μου, τι θες να συμβαίνει? Ότι συμβαίνει και παντού"  "Μπες εσύ μέσα και άσε τι συμβαίνει, μια χαρά είναι τα πράγματα".

3 Οκτωβρίου 2009, 11:53:46
Απάντηση #1121
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Ή αλλιώς όποιος πρόλαβε τον Κύριον είδε!

Να χαρώ εγώ "κίνημα" ;D
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

7 Οκτωβρίου 2009, 20:37:52
Απάντηση #1122
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
 Εστάλη από το ΥΥΚΚΑ έγγραφο με τις 736 θέσεις ειδικών ιατρών στις ΥΠΕ ώστε να προκηρυχθούν. Υπολείπονται άλλες 1000 περίπου που θα ακολουθήσουν την ίδια διαδικασία καθώς και 250 θέσεις ειδικευόμενων που πρέπει να δημοσιευτούν σε ΦΕΚ από το ΥΥΚΚΑ.

7 Οκτωβρίου 2009, 21:42:57
Απάντηση #1123
Αποσυνδεδεμένος

Chris123GR

Εστάλη από το ΥΥΚΚΑ έγγραφο με τις 736 θέσεις ειδικών ιατρών στις ΥΠΕ ώστε να προκηρυχθούν. Υπολείπονται άλλες 1000 περίπου που θα ακολουθήσουν την ίδια διαδικασία καθώς και 250 θέσεις ειδικευόμενων που πρέπει να δημοσιευτούν σε ΦΕΚ από το ΥΥΚΚΑ.

Πολύ ευχάριστο ! Ελπίζω η νέα σύνθεση του υπουργείου να ακολουθήσει το παράδειγμα και να προκηρύξει επιπλέον νέες θέσεις . Κυρίως στην επαρχία .
"One of the first duties of the physician is to educate the masses not to take medicine."
Sir William Osler (1849 - 1919), Aphorisms from his Bedside Teachings (1961) p. 105

9 Οκτωβρίου 2009, 21:20:52
Απάντηση #1124
Αποσυνδεδεμένος

tsilidr

Μήπως γνωρίζει κανείς ποιές είναι τελικά αυτές οι 736 θέσεις, σε ποια Νοσοκομεία και πότε προβλέπεται να προκυρηχθούν?

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
16 Απαντήσεις
47111 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Ιουνίου 2018, 12:56:39
από Γ.Κτιστάκης
1 Απαντήσεις
81094 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Μαΐου 2008, 13:34:10
από D-Michalis
0 Απαντήσεις
3744 Εμφανίσεις