Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
8 Νοεμβρίου 2024, 18:01:19

Ψηφοφορία

Θα ενημερώνατε την επίτροπο ότι δεν επιθυμείτε υπέρβαση του 48ωρου;

Ναι, με οποιοδήποτε κόστος.
12 (52.2%)
Όχι, φοβάμαι τα αντίποινα από την κλινική/διευθυντή/διοικητή
3 (13%)
Όχι, δεν θέλω να ρισκάρω να μην πληρωθώ εφημερίες που έχω κάνει.
1 (4.3%)
Όχι, έχω έξοδα αυτή την εποχή και χρειάζομαι τις επιπλέον εφημερίες
7 (30.4%)
Όχι, γιατί θα σταματήσει να λειτουργεί η κλινική/ΚΥ
0 (0%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 23

Η ψηφοφορία έληξε: 30 Μαρτίου 2009, 01:32:56

Αποστολέας Θέμα: Εφημερίες ΕΣΥ -ΥΥ-ΚΑ και Ε.Ε.  (Αναγνώστηκε 708873 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

26 Μαΐου 2008, 15:10:07
Απάντηση #120
Αποσυνδεδεμένος

πρώτη & καλύτερη

Ιατροί
Αφιερωμένο εξαιρετικά στον πρώην πρόεδρο του Κινήματος Ενεργών Πολιτών, καθώς και σε όλους τους πρόσφατους υπουργούς-υφυπουργούς Υγείας



Πρόσφατα ένας φίλος και συνάδελφος, λίγο πριν τις εξετάσεις ειδικότητας, αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα με το επίδομα ανεργίας. Με λίγα λόγια: Ο συνάδελφος κατά την περίοδο της ειδικότητας της Παθολογίας, αποφάσισε να αλλάξει την ειδίκευσή του προς κάποια παθολογική υποειδίκευση. Αποτέλεσμα ήταν να ξεπεράσει τα 6 χρόνια ειδικότητας, και για το παραπανίσιο διάστημα ειδίκευσης να μην πληρώνεται το βασικό μισθό, αλλά μόνο τις εφημερίες. Είναι γνωστό ότι το ελληνικό κράτος θεωρεί ότι κατά την ειδικότητα δεν εργάζεσαι, αλλά "εκπαιδεύεσαι", κι έτσι δε σε πληρώνει για παραπανίσιο χρόνο ειδίκευσης. Όταν τελείωσε την ειδικότητα και εγγράφτηκε στον ΟΑΕΔ, ανακάλυψε ότι το νοσοκομείο δεν είχε "κολλήσει" ένσημα για το παραπανίσιο διάστημα, οπότε θεωρείται άνεργος για αυτό το διάστημα. Ως αποτέλεσμα, ο ΟΑΕΔ δεν εγκρίνει το επίδομα ανεργίας.

Προσφέρθηκα να τον βοηθήσω, και να προστρέξω στο ΙΚΑ, με σκοπό να βρούμε άκρη σε αυτή την παράλογη διαδικασία. Με περίσσεια υπομονή, καταφθάνω στο ΙΚΑ και αμέσως με παραπέμπουν στον υπεύθυνο διευθυντή.

Ο διευθυντής θύμιζε τους τυπικούς δημόσιους υπαλλήλους, που με την πιστή προσήλωση στους νόμους και τις παραγράφους έχουν αποδείξει την πίστη τους στη νομιμότητα. Πνιγμένος σε δύο ντάνες εγγράφων δεξιά και αριστερά του, κάπνιζε ασταμάτητα και με άκουγε προσεκτικά. Τελειώνοντας την εξιστόρηση, άναψε και άλλο τσιγάρο και μου είπε: "Γιατρέ μου, το ζήτημα αυτό το έχω αντιμετωπίσει ξανά. Δεν καταλαβαίνω το Υπουργείο Υγείας και τα Νοσοκομεία. Ο συνάδελφός σας προσέφερε υπηρεσίες εργασίας στο Νοσοκομείο και μάλιστα πραγματοποιούσε εφημερίες, δηλαδή προσέφερε υπερωριακό χρόνο εργασίας. Σύμφωνα με το εργατικό δίκαιο, δεν υφίσταται εφημερία. Υφίσταται μόνο υπερωριακή απασχόληση. Και οι υπερωρίες είναι εργασία, είναι μεροκάματα που δουλεύετε. Κι όταν δουλεύεις μεροκάματο, δικαιούσαι μισθό και ασφάλιση. Δεν καταλαβαίνω τί σόι εργασία είναι οι εφημερίες."

Φεύγοντας, σκεφτόμουν πως έχουμε φτάσει στη σημερινή κατάσταση. Ο κ. Μιχάλης περιέγραφε παλαιότερα τη συνέλευση των ιατρών τη δεκαετία του '80, που ο Γεννηματάς υποσχέθηκε πλαστές εφημερίες, αντί για μισθούς. Μια σιωπηρή συναίνεση μεταξύ των ιατρών και της πολιτικής ηγεσίας εγκαταστάθηκε, για να κρύψει τα φακελλάκια, τις πλαστές εφημερίες και το μαύρο χρήμα. Στο ίδιο σημείο ακριβώς είμαστε και σήμερα. Κανένας και πουθενά -εκτός από εξαιρέσεις- δεν αρθρώνει λόγο για τα αυτονόητα: η εργασία μας είναι μεροκάματο, και δικαιούμαστε μισθό και ασφάλιση. Τίποτα λιγότερο, αλλά και τίποτα παραπάνω.
« Τελευταία τροποποίηση: 26 Μαΐου 2008, 15:14:13 από πρώτη και καλύτερη!! »

26 Μαΐου 2008, 18:11:48
Απάντηση #121
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Σήμερα άκουσα από τύχη μια συζήτηση στο ραδιόφωνο σχετικά την έναρξη επίσχεσης των νοσοκομειακών ιατρών του νομού Ηρακλείου.
Η δημοσιογράφος τα έριχνε στο υπουργείο και τους γραφειοκράτες του αλλά έλεγε και ότι όταν χρειάζεται περίθαλψη και δεν την έχει, δεν θα της φταίει μόνο το υπουργείο αλλά και οι γιατροί που απεργούν επειδή δεν πληρώνονται. Το στύλ "και γιατί άλλο απεργείτε;" άφηνε και το περιθώριο να φανεί "--- εεε, μόνο γιατί δεν σας πληρώνουν απεργείται ---"
Οφείλω να μνημονεύσω την απάντηση του συναδέρφου Δ. Δημητρακόπουλου (ως αντιπροέδρου της Ένωσης) που της απάντησε: "Τότε να μην πληρώνονται και οι ιδιώτες ιατροί, κι αυτοί λειτούργημα κάνουν. Δεν κάνουν λειτούργημα μόνο οι δημόσιοι"
Η συζήτηση μετά από αυτό έλαβε τέλος καθώς η δημοσιογράφος τα μάζεψε σαν βρεγμένη γάτα.

Υπάρχει μια σαφέστατη αντι-ιατρική στάση από τους δημοσιογράφους που προσπαθούν να βρουν πατήματα για να κατηγορήσουν ή να λοιδορήσουν τους ιατρούς.
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

4 Ιουνίου 2008, 18:40:27
Απάντηση #122
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Σήμερα έλαβα ένα ενημερωτικό τον συνάδελφο Δ. Βαρνάβα όπου κοινοποιείται η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και απορρίπτει την τροπολογία Αβραμόπουλου για την αναστολή των άρθρων σχετικά με το 48ωρο και επιβεβαιώνει την στάση του επιτρόπου της Κρήτης να μην πληρώσει τις εφημερίες Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου ως παράνομες. Παραπέμπει λόγω της σημασίας που έχει η απόφαση το θέμα στην ολομέλεια αλλά τα πράγματα μάλλον έχουν πλέον μη αναστρέψιμο τροπή. Από σήμερα, η απόφαση αυτή καθίσταται πρακτικά υποχρεωτική για όλους της επιτρόπους.

Όπως ήδη φαντάζεστε θα υπάρχει αφόρητη πίεση για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας με τρόπο που να καταστρατηγείται το 48ωρο καθώς η οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το προεδρικό διάταγμα αφήνουν το περιθώριο σε μια ομάδα εργαζομένων (εάν πχ είναι άγαμοι και εργασιομανείς ή μαζόχες) να καταστρατηγούν το 48ωρο μέσω υπογραφής συλλογικής σύμβασης με το σωματείο τους. Ήδη μια πιθανή περικοπή εφημεριών λόγω του 48ωρου σε όσους τις πραγματοποιούν από το σπίτι θα δημιουργήσει "επαναστατημένους βολεμένους γιατρούς ΕΣΥ" που θα απαιτούν εδώ και τώρα συλλογική σύμβαση με δυνατότητα εβδομαδιαίας εργασίας όσης αντιστοιχεί στο πλαφόν τους μηνιαίως.

Ήδη ακόμη και στην ΟΕΝΓΕ υπάρχουν περίεργες στάσεις όπως πχ η τάση να ζητάνε ρεπό μόνο μετά από εφημερία σε αργία, λες και τις καθημερινές το πρωινό δεν δουλευουν και δεν είναι 24ωρη εργασία να πας το πρωι στη δουλειά σου και να φύγεις το άλλο πρωι.

Αναρωτιέμαι εάν ο σύλλογος "βολεμένων με πλασματικές" επιβάλει καταστρατήγηση του 48ωρου και ρεπό μόνο μετά από εφημερία σε αργία, και υπογραφεί συλλογική σύμβαση υπουργείου με την ΟΕΝΓΕ, εγώ μπορώ να στείλω ένα έγγραφο στο νοσοκομείο που ανήκω και να ενημερώσω ότι δεν εκπροσωπούμαι από την ΟΕΝΓΕ αλλά από την ΠΟΕΔΗΝ, και συνεπώς δεν ισχύει μια τέτοια συλλογική σύμβαση;;;
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

4 Ιουνίου 2008, 21:48:19
Απάντηση #123
Αποσυνδεδεμένος

Πατρωνάκης Μάνος

Moderator
Εαν κάποιος συνάδελφος ενδιαφέρεται για την εν λόγω απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου σε ηλεκτρονική μορφή, (είναι 18 σελίδες, και για αυτό δεν την ανεβάζω στο forum),
μπορεί να μου το ζητήσει με προσωπικό μήνυμα για να του την στείλω.
« Τελευταία τροποποίηση: 4 Ιουνίου 2008, 21:51:54 από Πατρωνάκης Μάνος »

5 Ιουνίου 2008, 14:52:22
Απάντηση #124
Αποσυνδεδεμένος

πρώτη & καλύτερη

Ιατροί
Άκουσα ότι οι δεδουλευμένες εφημερίες θα πληρωθούν στους συναδέλφους στο Ηράκλειο από άλλα κονδύλια, και σχετική οδηγία έλαβαν οι διοικητές από το Υπουργείο. Πριν λίγο καιρό, το ίδιο το Υπουργείο επίσημα έλεγε, ότι είναι παράνομη η πληρωμή από άλλα κονδύλια.

Καταλαβαίνουμε ότι ζούμε σε ένα σύγχρονο κράτος, με σοβαρή πολιτική και πολιτικούς, και με στόχους μεταρρυθμίσεων σε στέρεη βάση. Πώς τώρα, το υπουργείο με καλεί να εργαστώ υπερωριακά, χωρίς να γνωρίζει πώς θα με πληρώσει ή με ποιό καθεστώς ασφάλισης εργάζομαι, ανήκει στις μικρές και ασήμαντες αδυναμίες του σύγχρονου κράτους (στο οποίο σύγχρονο κράτος τις τελευταίες ημέρες έλαβαν χώρα εκλογές σε ιατρικούς συλλόγους και οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές έλαβαν τα 3/4 των ψήφων).

Πως το έλεγε ο Πρόεδρος της ΔΟΕ ? "Εφκαριστούμε Ατίνα! Εφκαριστούμε Ελ-λάντα!"

10 Ιουνίου 2008, 21:06:09
Απάντηση #125
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Ψήφισμα διαμαρτυρίας από την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Ζακύνθου:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

10 Ιουνίου 2008, 21:51:18
Απάντηση #126
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Από 48 σε 65 αυξάνονται οι ώρες εργασίας
Στην αύξηση των εβδομαδιαίων ωρών εργασίας από 48 σε 65 συμφώνησαν οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με οδηγία που υιοθέτησαν, με την αποχή της Ελλάδας και άλλων τεσσάρων χωρών.
Μάλιστα, οι υπουργοί Απασχόλησης συμφώνησαν ότι η περίοδος απασχόλησης θα μπορεί να ξεπερνά τις 65 ώρες την εβδομάδα, αν ένα τμήμα του χρόνου εργασίας καταγράφεται ως χρόνος εφημερίας του εργαζόμενου και υπάρχει σχετική συλλογική σύμβαση που να το αποδέχεται.
Την οδηγία καταδικάζουν τα ευρωπαϊκά εργατικά συνδικάτα, αναφέροντας ότι τα περί ελεύθερης συμφωνίας μεταξύ ενός πανίσχυρου εργοδότη και ενός εργαζόμενου αποτελεί πρόσχημα, καθώς θα απειλείται συστηματικά με απόλυση αν δεν υποκύψει στις απαιτήσεις του αφεντικού του.
Η Ελλάδα και οι άλλες τέσσερις χώρες-μέλη εξέφρασαν την αποδοκιμασία τους για το "σπάσιμο" του κανόνα των 48 ωρών εργασίας την εβδομάδα, χαρακτηρίζοντας την απόφαση αυτή ως "οπισθοδρόμηση της κοινωνικής Ευρώπης".
"Απαράδεκτη" χαρακτήρισε την οδηγία η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία των εργατικών Συνδικάτων.

Πηγή ΣΚΑΪ.gr-Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

11 Ιουνίου 2008, 19:37:31
Απάντηση #127
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


«Επίσης, διατηρείται το δικαίωμα της λεγόμενης «αυτοεξαίρεσης», γνωστό και ως «opt-out», το οποίο ισχύει για τους εργαζόμενους που απασχολούνται πάνω από δέκα εβδομάδες από τον ίδιο εργοδότη.
Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της Επιτροπής για θέματα απασχόλησης, «μόνο αν οι εργαζόμενοι το επιλέξουν, παρατείνεται ο χρόνος εργασίας, γι' αυτό η νομοθεσία προβλέπει συγκεκριμένα κριτήρια για την υπογραφή του opt-out και διασφαλίζει ότι ο εργαζόμενος μπορεί να το αρνηθεί, χωρίς να υποστεί συνέπειες».


«Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την πρόταση για την οργάνωση του χρόνου εργασίας, η κ. Πετραλιά επεσήμανε δύο βασικά σημεία που αφορούν στο opt-out, στα οποία η Ελλάδα δεν συμφωνεί:
Πρώτον, η χώρα μας επιμένει στην οριοθέτηση του εβδομαδιαίου χρόνου σε αριθμό ωρών οπωσδήποτε μικρότερο από τις 60 ώρες. «Πιστεύουμε ότι η οροφή των 60 ή 65 ωρών απομακρύνεται από τον βασικό στόχο για διασφάλιση της ποιότητας της εργασίας, καθώς ενέχει κινδύνους για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων», δήλωσε η κ. Πετραλιά.
Δεύτερον, η Ελλάδα δεν συμφωνεί με τη μείωση της προστασίας των βραχυχρόνιων συμβάσεων και κυρίως την επέκταση της διάρκειας των συμβάσεων στις όποιες θα εφαρμόζεται το opt-out.»


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Η Ελλάς παραδίδουσα μαθήματα εργατικού δικαίου εις τους εκμεταλλευτάς  του εργατικού ιδρώτος Ευρωπαίους.
Όμορφος κόσμος, ονειρικά πλασμένος


11 Ιουνίου 2008, 20:59:10
Απάντηση #128
Αποσυνδεδεμένος

Γ.Κτιστάκης

Moderator
το αρθρο του Ριζοσπάστη για το 65ωρο.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 11 Ιουνίου 2008, 21:01:48 από Γ.Κτιστάκης »

11 Ιουνίου 2008, 21:35:12
Απάντηση #129
Αποσυνδεδεμένος

Πατρωνάκης Μάνος

Moderator
 Η απόφαση των 27 έρχεται σε αντίθεση με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, το οποίο έχει καταδικάσει τη Γαλλία, εκτιμώντας ότι τόσο η ανενεργός
 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                                όσο και η ενεργός εφημερία υπολογίζονται ως χρόνος εργασίας.
                                                -------------------------------------------------------------------------------------
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 11 Ιουνίου 2008, 22:08:57 από Πατρωνάκης Μάνος »

11 Ιουνίου 2008, 23:37:59
Απάντηση #130
Αποσυνδεδεμένος

πρώτη & καλύτερη

Ιατροί
Η απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου, που αναγνωρίζει το χρόνο on-call ως εργασία εδώ:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

12 Ιουνίου 2008, 07:48:11
Απάντηση #131
Αποσυνδεδεμένος

deleteduser


Μια παρατήρηση και μια διευκρίνηση:
1. Παρατήρηση: Διαβάζοντας διάφορες εφημερίδες να τοποθετούνται για το θέμα παρατήρησα μεγάλες διαφορές όσον αφορά στην ουσία και όχι μόνο στο σχολιασμό του. Ας κάνουμε υπομονή μέχρι την ψήφιση από το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

2. Διευκρίνηση: Για όσους συσχετίζουν την απόφαση αυτή με το εφημεριακό (πέραν της ανενεργούς - ενεργούς εφημερίας). Οι 65 ώρες είναι ο μέγιστος χρόνος απασχόλησης ανά εβδομάδα. Όχι ο μέσος όρος. Το 48ωρο και το 52ωρο που αναφέρει ο νόμος  για τους γιατρούς αναφέρεται σε απασχόληση κατά μέσο όρο μέσα σε ένα χρόνο. Λειτουργούν (εφόσον επικυρωθεί η απόφαση των Υπουργών) συνεπώς συμπληρωματικά. Ούτως ή άλλως 65 ώρες ανά εβδομάδα (είτε με 8ωρο είτε με 7ωρο) δεν επιτρέπει πάνω από μία εφημερία ανά εβδομάδα (5x8=40, 5x7=35, υπόλοιπο 25 ή 30 ώρες ανά εβδομάδα) Οπότε μην ανησυχείτε, το ματς συνεχίζεται.

Με τον εργασιακό μας Μεσαίωνα ακόμη και αυτή η απόφαση δε θα μας επηρεάσει αρνητικά!!! Για τους υπόλοιπους εργαζόμενους περιγράφει μια πραγματικότητα που υπάρχει εδώ και χρόνια. Μαύρα κοράκια...

12 Ιουνίου 2008, 12:39:53
Απάντηση #132
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Στο παλαιότερο φόρουμ είχα αναρτήσει την παρατήρηση ότι οι υπουργοί υγείας δεν είναι τόσο χαζοί για να κωλυσιεργούν στο 48ωρο σαν σε κάτι που δεν πάει πουθενά.
Κάπου πήγαινε γι' αυτούς.
Είχα πεί ότι κωλυσιεργούν γιατί περιμένουν αλλαγή της Οδηγίας για μεγαλύτερους εβδομαδιαίους χρόνους.
Προ έτους η προσπάθεια είχε ξαναγίνει αλλά είχε αποτύχει γιατί δεν βρέθηκαν όσοι χρειάζονται να την προσυπογράψουν.
Τότε μάλιστα χώρες νεοεισελθούσες στην Ε.Ε. έλεγαν "τι σας νοιάζει εσάς αν εμείς θα δουλεύουμε 100 ή 150 ώρες τη βδομάδα? Δικαίωμά μας. Αφήστε μας να δουλέψουμε όσο θέλουμε και εσείς δουλέψτε 48 ή όσες θέλετε". Τώρα ποιος ήθελε? Ο δουλεύων ή αυτός που τον δουλεύει, είναι ένα άλλο θέμα.

Στο μεταξύ φαίνεται ότι κάποιοι από τους αρχικά διαφωνήσαντες, συμφώνησαν στην αύξηση αυτή. Με τι ανταλλάγματα άραγε?

Όσο για την Ελλάδα: Την ίδια στιγμή που προσβάλει βάναυσα κάθε έννοια δικαίου μη σεβόμενη το 48ωρο, την ίδια ώρα υπερθεματίζει επάνω του. Γιατί? Για τα προσχήματα φυσικά, αφού ξέρει ότι εκ του ασφαλούς θα έχει στο πιάτο αυτό που επιθυμεί.
Κάτι σαν την ΠΦΥ. Πάντα τη δοξάζει (λόγοις) και την κακοποιεί (έργοις).
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

12 Ιουνίου 2008, 13:11:30
Απάντηση #133
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ούτως ή άλλως 65 ώρες ανά εβδομάδα (είτε με 8ωρο είτε με 7ωρο) δεν επιτρέπει πάνω από μία εφημερία ανά εβδομάδα (5x8=40, 5x7=35, υπόλοιπο 25 ή 30 ώρες ανά εβδομάδα)

Αγαπητέ κ. Βασιλείου, οι 25 ώρες που περισσεύουν για χρήση τη βδομάδα αντιστοιχούν σε 1,57 εφημερίες εβδομαδιαίως (ήτοι 1,57*4=5,48 ή αλλιώς 4 καθημερινές και μία αργία το μήνα. Στο 48ωρο αυτό ήταν 8 ώρες τη βδομάδα περίσσευμα, ήτοι 2 καθημερινές το μήνα)
Από πού και ως που είναι ίδιο πράγμα και να μην ανησυχούμε?
Ας επισημάνω εδώ ότι τα περί "μέσου χρόνου" ή "ανώτερου" ουδεμία μεταβολή του δεδομένου αυτού -επί του πρακτέου- θα φέρουν.

Ας ευχόμαστε μόνον να μην ψηφιστεί.
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

13 Ιουνίου 2008, 15:27:42
Απάντηση #134
Αποσυνδεδεμένος

deleteduser


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ούτως ή άλλως 65 ώρες ανά εβδομάδα (είτε με 8ωρο είτε με 7ωρο) δεν επιτρέπει πάνω από μία εφημερία ανά εβδομάδα (5x8=40, 5x7=35, υπόλοιπο 25 ή 30 ώρες ανά εβδομάδα)

Αγαπητέ κ. Βασιλείου, οι 25 ώρες που περισσεύουν για χρήση τη βδομάδα αντιστοιχούν σε 1,57 εφημερίες εβδομαδιαίως (ήτοι 1,57*4=5,48 ή αλλιώς 4 καθημερινές και μία αργία το μήνα. Στο 48ωρο αυτό ήταν 8 ώρες τη βδομάδα περίσσευμα, ήτοι 2 καθημερινές το μήνα)
Από πού και ως που είναι ίδιο πράγμα και να μην ανησυχούμε?
Ας επισημάνω εδώ ότι τα περί "μέσου χρόνου" ή "ανώτερου" ουδεμία μεταβολή του δεδομένου αυτού -επί του πρακτέου- θα φέρουν.

Ας ευχόμαστε μόνον να μην ψηφιστεί.



Πώς να το εξηγήσω τώρα;

65 ώρες είναι ο ανώτερος χρόνος που μπορείς να εργαστείς μέσα σε μια συγκεκριμένη εβδομάδα, απόλυτα κι όχι κατά μέσο όρο. Αντίθετα ο νόμος του 48ωρου/52ωρου αναφέρεται σε μέσο όρο απασχόλησης ανά εβδομάδα μέσα σε ένα έτος.

Συνεπώς, δεν μπορείς να δουλέψεις υπερωριακά πάνω από 25 ώρες μέσα σε οποιαδήποτε εβδομάδα, αλλά ο μέσος όρος υπερωριακής απασχόλησης μέσα σε ένα χρόνο δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 8 ώρες (για ειδικευμένους) και τις 12 (για ειδικευόμενους) ανά εβδομάδα.

Επομένως δεν μπορείς να κάνεις 2 εφημερίες μέσα σε μία εβδομάδα γιατί τότε θα έχεις εργαστεί 5x8=40 ώρες + 2x16=32 ώρες => 72 ώρες που υπερβαίνουν το 65ωρο που είναι το ανώτερο όριο.

Εκτός αν καταφέρουν να ορίσουν την έννοια της μισής εφημερίας. Και πάλι όμως κατά μέσο όρο μέσα στο χρόνο πρέπει να έχεις κάνει 2 ή 4 εφημερίες το μήνα (ειδικευμένος/ ειδικευόμενος).

Κι εγώ πάντως ελπίζω να μην ψηφιστεί.
« Τελευταία τροποποίηση: 17 Ιουνίου 2008, 08:40:56 από Απόστολος Βασιλείου »

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
16 Απαντήσεις
46892 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Ιουνίου 2018, 12:56:39
από Γ.Κτιστάκης
1 Απαντήσεις
80646 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Μαΐου 2008, 13:34:10
από D-Michalis
0 Απαντήσεις
3729 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Ιανουαρίου 2018, 15:31:48
από Argirios Argiriou
7 Απαντήσεις
31869 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 15 Μαρτίου 2020, 18:57:29
από Αρχίατρος
3 Απαντήσεις
33994 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 24 Αυγούστου 2022, 01:06:14
από Αρχίατρος