Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
1 Ιανουαρίου 2025, 04:36:46

Ψηφοφορία

Θα ενημερώνατε την επίτροπο ότι δεν επιθυμείτε υπέρβαση του 48ωρου;

Ναι, με οποιοδήποτε κόστος.
12 (52.2%)
Όχι, φοβάμαι τα αντίποινα από την κλινική/διευθυντή/διοικητή
3 (13%)
Όχι, δεν θέλω να ρισκάρω να μην πληρωθώ εφημερίες που έχω κάνει.
1 (4.3%)
Όχι, έχω έξοδα αυτή την εποχή και χρειάζομαι τις επιπλέον εφημερίες
7 (30.4%)
Όχι, γιατί θα σταματήσει να λειτουργεί η κλινική/ΚΥ
0 (0%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 23

Η ψηφοφορία έληξε: 30 Μαρτίου 2009, 01:32:56

Αποστολέας Θέμα: Εφημερίες ΕΣΥ -ΥΥ-ΚΑ και Ε.Ε.  (Αναγνώστηκε 718916 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

8 Μαρτίου 2010, 18:15:24
Απάντηση #1245
Αποσυνδεδεμένος

Σπ. Α. Μάρκου


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Θέλω να συγχαρώ του ς συνάδελφους που αποφάσισαν όπως αποφάσισαν στον Άγιο Δημήτριο .Θα ήθελα να αναφέρω στο  forum  για το πώς προτάθηκε από το νοσοκομείου του Πύργου Ηλείας να λύσουν  το  πρόβλημα  της  έλλειψης   χρημάτων  για  εφημερίες. Πρότειναν  λοιπών οι αγαπητοί συνάδελφοι του νοσοκομείου  να εφημερεύουν  στα Κ.Υ. του νομού, μόνο ένα ειδικευμένος  γιατρός χωρίς  αγροτικό η ειδικευόμενο .Σημειωτέων ότι δύω από τα τέσσερα Κ.Υ. δεν έχουν καν ούτε  νοσηλεύτρια το βραδύ και μερικές φορές ούτε και το απόγευμα.  Βλέπετε είμαστε γιατροί δεύτερης κατηγορίας οπότε και αναλώσιμοι. Αν θεωρείτε  λοιπόν αυτός ασφαλής τρόπος εφημερίας τότε σίγουρα ζω σε άλλο πλανήτη . Και ρωτώ .Μπορούν να το κάνουν αυτό οι αγαπητοί συνάδελφοι ,και αν γίνει τι κινήσεις μπορούμε να κάνουμε σαν Κ.Υ.

Θα κάνεις αυτό που έκανα ήδη εγώ. Σε πρόσφατη συνέλευση στο ΓΝ Αιγίου διαμήνυσα ανοιχτά στον Δ/ντή Ιατρικής Υπηρεσίας να μην διανοηθούν κάποιοι γιατροί του Νοσοκομείου να κάνουν εφημερία από το σπίτι τους, όπως γίνεται από χρόνια. Η εγκατάλειψη θέσης συνιστά ιδιαίτερο πειθαρχικό αδίκημα που οδηγεί τους καθ' υποτροπή σε απόλυση. Για να το εμπεδώσουν μάλιστα το έστειλα γραπτά  και στον Διοικητή.
Επειδή για χρόνια ήμουν Δ/ντής σε ΚΥ του Ν. Ηλείας και γνωρίζω άριστα τον τρόπο εφημέρευσης των τοπικών νοσοκομείων σε διαβεβαιώ, από την εμπειρία μου, ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Θα πάρεις άφθονα μηνύματα συμπαράστασης από όλους τους θεσμοθετημένους φορείς αλλά κανείς δεν θα σου λύσει το πρόβλημα.
« Τελευταία τροποποίηση: 8 Μαρτίου 2010, 20:28:29 από Σπ. Α. Μάρκου »
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

8 Μαρτίου 2010, 18:39:38
Απάντηση #1246
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Να χρησιμοποιήσετε την Υπ. Απόφαση που βγαίνει κάθε χρόνο με τα κονδύλια εφημεριών όπου περιγράφεται με σαφήνεια πώς εφημερεύουν τα Κ.Υ. Ήτοι σε ΕΝΕΡΓΗ: 1 Παθολόγος ή Γ.Γ. και ένας Παιδίατρος ή Γ.Γ. (αν δεν υπάρχουν ή δεν επαρκούν οι παιδίατροι). Επιπλέον δε αυτών –και με βάση τις ανάγκες- 1-2 από αγροτικούς, ειδικευόμενους ή Γ.Γ. των Π.Ι.

Να κάνετε κείμενο διαμαρτυρίας με αναφορά στην απόφαση αυτή και παράλληλα να στείλετε κείμενο στον εισαγγελέα πάλι με την Υπ. Απόφαση αυτή, όπου να του τονίζετε ότι όχι μόνο παράνομο είναι, αλλά και επισφαλές με επιστημονικά κριτήρια να εφημερεύετε όπως λές (με έναν).

Όσο για τυχόν προσπάθεια να σας τροποποιήσουν δηλαδή τις ενεργείς σε μικτές, που ήθελε ακολουθήσει αν αποτύχει αυτή (1 εφημερεύων), τότε να κάνετε πάλι τα ίδια (διαμαρτυρία + εισαγγελέα) γιατί προβλέπεται σαφώς στον νόμο που ονομάστηκε και «κλαδική συμφωνία» πέρσι ότι αυτό απαγορεύεται.

Δυστυχώς σε αυτή τη χώρα η νομιμότητα τηρείται μόνο με την απειλή της παρέμβασης του εισαγγελέα.
Σε εμάς παλαιότερα που έγιναν τέτοιες προσπάθειες αναχαιτίστηκαν με αυτό τον τρόπο.
Τώρα θα δούμε και εμείς αν θα το ξαναδοκιμάσουν.

Καλή τύχη

(Υ.Γ.: Είδα μόλις και το μήνυμα του κ. Μάρκου. Συμφωνώ απολύτως. Να προσθέσετε και αυτό το όπλο στη φαρέτρα σας, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι είστε διατεθειμένοι να το χρησιμοποιήσετε και μπορείτε (= δεν κάνετε και εσείς τα ίδια)
« Τελευταία τροποποίηση: 8 Μαρτίου 2010, 18:57:50 από D-Michalis »
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

8 Μαρτίου 2010, 22:16:08
Απάντηση #1247
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Αγαπητέ Δημήτρη,
η διατύπωση της Υπουργικής Απόφασης για τα κονδύλια και τις εφημερίες αφήνει άφθονο περιθώριο για ερμηνεία κατά το δοκούν, όπως συμβαίνει στους περισσότερους νόμους.
Το είχα αναφέρει κι εδώ
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος



Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Λιγότερο από 2 ιατροί σε ενεργή εφημερία είναι παράνομα καθώς το συγκεκριμένο ορίζεται σαφώς στην υπουργική απόφαση.

Αγαπητέ Δημήτρη,
πριν λίγο καιρό είχα την ίδια εντύπωση για τις εφημερίες και μάλιστα την είχα διατυπώσει και σ’ αυτό το φόρουμ. Ότι ο ελάχιστος νόμιμος αριθμός είναι τα δύο άτομα σε ενεργή εφημερία. Όμως ξαναδιαβάζοντας την υπουργική απόφαση που κάθε χρόνο κάνει την κατανομή των κονδυλίων και καθορίζει τον τρόπο εφημερίας βλέπω ότι οι διατυπώσεις είναι τέτοιες ώστε κατοχυρώνει μόνο μία ενεργή εφημερία (γενικού γιατρού ή παθολόγου). Όλα τα άλλα συνοδεύονται από «μπορεί» και «σύμφωνα ή ανάλογα με τις ανάγκες». Ας ξαναδούμε τι γράφει, με τις δικές μου επισημάνσεις:

«Β. ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ.
Καθημερινά θα εφημερεύει σε ενεργό εφημερία ένας γενικός γιατρός ή παθολόγος και ένας παιδίατρος εφόσον υπηρετεί.
Σε περίπτωση που δεν υπηρετεί παιδίατρος ή ο αριθμός των υπηρετούντων παιδιάτρων δεν επαρκεί, μπορεί (τι σημαίνει αυτό το μπορεί; Ότι υπάρχει η δυνατότητα χωρίς όμως να είναι υποχρεωτικό ή δεσμευτικό) να εφημερεύει αντ’ αυτού γενικός γιατρός σύμφωνα με τις ανάγκες. (να τις οι ανάγκες που λέγαμε!!! Αν λοιπόν οι ανάγκες δεν απαιτούν δεύτερο γενικό γιατρό σε ενεργή εφημερία τότε δεν θα υπάρχει δεύτερος σε ενεργή εφημερία)
Επιπλέον μπορεί ανάλογα με τις ανάγκες –νάτος πάλι ο συνδυασμός που σκοτώνει (μεταφορικά και κυριολεκτικά)- να εφημερεύει και άλλος ένας γιατρός ή το πολύ δύο συνολικά γιατροί προερχόμενοι από τις κατηγορίες, Γενικής Ιατρικής της παρ. 1 του άρθρου 26του ν. 2519/1997 (ΦΕΚ 165/1997 τ. Α΄) αγροτικών γιατρών, επιμελητών άνευ ειδικότητας ή ειδικευομένων.
Εφημερίες ενεργείς, μικτή ή ετοιμότητας μπορούν (σας θυμίζει κάτι αυτό το μπορούν; ) να καθορίζονται σε καθημερινή βάση ανάλογα με τις ανάγκες (αυτό σας θυμίζει κάτι; ) και να περιλαμβάνουν έναν ειδικευμένο γιατρό ανά υφιστάμενη ειδικότητα.»


Επομένως έχουμε και λέμε:
Ένας γενικός γιατρός σε ενεργή εφημερία. (απαραίτητο και κατοχυρωμένο)
Δεύτερος γενικός γιατρός σε ενεργή εφημερία; Χμμμμ, μπορεί μεν,  για να δούμε όμως και τις ανάγκες. Οι ανάγκες λένε ότι δεν χρειάζεται, άρα μας τελείωσε.
Αγροτικός γιατρός ή ειδικευόμενος ή Γ.Ι. που έχει πάρει θέση αγροτικού, σε ενεργή εφημερία; Χμμμ, μπορεί μεν, για να δούμε όμως πάλι τις ανάγκες. Οι ανάγκες λένε ότι δεν χρειάζεται, άρα μας τελείωσαν κι αυτοί.
Γενικός γιατρός σε εφημερία μεικτή ή ετοιμότητας;; Χμμμμμ, ενδιαφέρουσα περίπτωση. Και κυρίως οικονομική! Και ναι, ως εκ θαύματος οι ανάγκες αυτή τη φορά δείχνουν ότι αυτή είναι η μορφή εφημερίας που χρειάζεται να πλαισιώσει τον μοναδικό γενικό γιατρό που βρίσκεται σε ενεργή εφημερία!


Ποιος «διαπιστώνει» τις ανάγκες; Ποιος υποβάλει το τελικό πρόγραμμα εφημεριών; Ο διευθυντής. Αν λοιπόν ο διευθυντής είναι «καλό παιδί» και θέλει να είναι αρεστός στη διοίκηση ή φοβάται να συγκρουστεί με τη διοίκηση ή τον ενδιαφέρει να κατοχυρώσει μόνο τις δικές του (συνήθως πλασματικές) εφημερίες ή δεν τον ενδιαφέρει τίποτα γενικότερα, τότε κρίνει ότι οι ανάγκες καλύπτονται από ένα γενικό γιατρό σε ενεργή εφημερία κι έναν σε ετοιμότητα. Αν βέβαια κάποιος έχει το θάρρος να συγκρουστεί μαζί του στέλνοντας ένα χαρτί στον ίδιο, στη διοίκηση του νοσοκομείου ή/και τον εισαγγελέα λέγοντας ότι αυτό το «μοντέλο» εφημέρευσης είναι άκρως επισφαλές μάλλον θα το ξανασκεφτεί. Όμως δεν έχουν πολλοί το θάρρος ή/και την όρεξη να συγκρουστούν. Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση ο διευθυντής του Κ.Υ. να προτείνει περισσότερους εφημερεύοντες και τελικά ο διοικητής του νοσοκομείου να τους κόβει. Δεν αλλάζει όμως κάτι αν πάλι δεν υπάρχει θάρρος ή/και διάθεση σύγκρουσης από το Διευθυντή ή/και τους γιατρούς του Κ.Υ.


9 Μαρτίου 2010, 00:29:30
Απάντηση #1248
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Ξέρω το σχόλιό σου Αδαμάντιε, αλλά
1ον: Δεν έχουν τόση ευστροφία οι διοικητές (σα γενικό κανόνα) ώστε να κάνουν τέτοιους συνειρμούς
Εξ' άλλου είπα και πάλι. εμείς όποτε και αν την επικαλεστήκαμε -σε διοικήσεις ή σε υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου, όλοι αποδεχόντουσαν αυτή την ερμηνεία.
2ον: Η αντίθετη εκδοχή επιδέχεται αποδοχής, αν κανείς παίξει με "σοφιστείες" στις λέξεις. Αν παίξει όμως με την καθιερωμένη χρήση της γλώσσας, νομίζω ότι καταλήγει στα ήδη αναφερθέντα.
Το «2ος γιατρός σύμφωνα με τις ανάγκες» στην Ελληνική σημαίνει «σύμφωνα» «σε αρμονία» με τις ανάγκες. Βάζω δηλαδή 2ο γιατί αυτό απαιτούν οι ανάγκες λειτουργίας ενός Κ.Υ. Και βάζω Παιδίατρο ή Γ.Γ. σύμφωνα με το τι ανάγκες σε ιατρικό δυναμικό έχω και απαιτείται να καλύψω. Θα είναι δηλαδή Παιδίατρος ή Γ.Ι., σύμφωνα με τις ανάγκες (δεν διαθέτω παιδίατρο, άρα έχω ανάγκη τουλάχιστον τον Γ.Γ. έναντι του παθολόγου γι’ αυτό και δεν βάζω ως 2ο τον παθολόγο).
Αντίθετα όμως, το «ανάλογα με τις ανάγκες» που υπάρχει παρακάτω, όντως σημαίνει βάζω ή δε βάζω σε αναλογία με τις ανάγκες μου. Αν οι ανάγκες μου είναι για έναν, βάζω έναν κ.λ.π.

Γι' αυτό είμαι σίγουρος ότι ο Εισαγγελέας θα υιοθετήσει την άποψη που σχολίασα.
« Τελευταία τροποποίηση: 9 Μαρτίου 2010, 00:48:00 από D-Michalis »
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

9 Μαρτίου 2010, 00:41:59
Απάντηση #1249
Αποσυνδεδεμένος

flone

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Θέλω να συγχαρώ του ς συνάδελφους που αποφάσισαν όπως αποφάσισαν στον Άγιο Δημήτριο .
Μπορούν να το κάνουν αυτό οι αγαπητοί συνάδελφοι ,και αν γίνει τι κινήσεις μπορούμε να κάνουμε σαν Κ.Υ.

Μην το σκέπτεστε πολύ. Θα κάνετε αυτό για το οποίο συγχαρήκατε τους συναδέλφους του Αγ. Δημητρίου: θα εφημερεύσετε «αυτοβούλως»!
Το δρόμο τον έδειξε η ΕΝΙΘ με την κάλυψη της ΟΕΝΓΕ. Ξεχάστε τα 48ωρα και τα εντέλλεστε. Καινούριοι όροι (κινήματος, πάντα) μπαίνουν στους αγώνες. Αυτοβούλως.

Εφημερεύω αυτοβούλως=εφημερεύω χωρίς να είμαι γραμμένος στο πρόγραμμα
Εξετάζω ασθενείς χωρίς να είμαι στο πρόγραμμα.
Αποφασίζω αν κάποιος έχει ημικρανία ή υπαραχνοειδή χωρίς να είμαι στο πρόγραμμα.
Αποφασίζω αν κάποιος θα διασωληνωθεί χωρίς να είμαι στο πρόγραμμα.
Χορηγώ αγωγές χωρίς να είμαι στο πρόγραμμα.

Συγχαρητήρια στους συνδικαλισταράδες που κάλυψαν και παρότρυναν τέτοια απόφαση. Συγχαρητήρια και στους συναδέλφους που το δέχτηκαν.
Και γιατί όλα αυτά;

Μα για να μην φανεί ότι το Νοσοκομείο μπορεί να λειτουργήσει μια χαρά χωρίς τον τρίτο πυρηνικό γιατρό και τον έβδομο μικροβιολόγο σε ενεργό εφημερία (αλήθεια, μετά τα κρεβάτια-φαντάσματα του Αττικού, πού κοιμούνται όλοι αυτοί οι ενεργοί?)
Αλλά ξέχασα, δεν δεχόμαστε γιατρούς «πολλών ταχυτήτων». Μόνο δύο. Επιμελητές και ειδικευόμενους. Γιατί ένας άλλος λόγος που συμβαίνουν όλα αυτά, είναι για να μην ξεκουνηθούνε κάποιοι ειδικοί και χάσουνε κανένα γραμμάριο παραπάνω στην (12ωρη/8ωρη/6ωρη) ενεργό, όταν θα εφημερεύουν με έναν ειδικευόμενο λιγότερο.

Στο κάτω κάτω, άμα νομίζουμε ότι δεν μας βγαίνει το πρόγραμμα, αφήνουμε αυτόν που ήρθε 11 το βράδυ γιατί έχει τρεις μέρες πυρετό αντί για μία ώρα να περιμένει πέντε. Αυτό δε θέλουμε; Μας προσφέρουν έτοιμες «κινητοποιήσεις» κι εμείς τις πετάμε πίσω, γιατί κατά βάθος δεν θέλουμε λιγότερες εφημερίες.

Λεφτά, ρε, φέρτε λεφτά, υπάρχει κρίση…

Είναι ακριβή η ζωή σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ στα ΚΥ τι ξοδεύετε?

12 Μαρτίου 2010, 22:24:27
Απάντηση #1250
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Το πρώτο "εντέλλεσθε":
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

14 Μαρτίου 2010, 20:39:26
Απάντηση #1251
Αποσυνδεδεμένος

Γ.Κτιστάκης

Moderator
Δηλαδή με το εντέλλεστε νομιμοποίητε η εκτέλεση πέραν των  4 εφημερίων τον μήνα, ή νομιμοποιείτε η εργασία πέραν των προβλεπομένων ωρών εργασίας ???
Δεν είναι παράνομο το εντέλλεστε και άρα θα πρέπει να προσφύγουν οι θιγόμενοι στην δικαιοσύνη και διεκδίκηση δικαστικά την ανάλογη αποζημίωση για αυτήν την παράνομη υπερωριακή εργασία??? 
Ποιο το νόημα να καταθέτουμε προγράμματα με 4 εφημερίες τον μήνα και μετά από ένα εντέλλεστε να κάνουμε 8 έως 12????
Μήπως ότι το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι τελικά να γράφουμε στο πρόγραμμα 8-10 εφημερίες ,να κάνουμε  0-ελάχιστες  και να τις πληρωνόμαστε όλες αφού τις γράφουμε με εντέλλεστε??
Όταν το 2008 έγινε η ίδια διαδικασία, εμείς στο Κ.Υ,  μετά το εντέλλεστε προχωρήσαμε σε αγωγή για την παράνομη Υπερωριακή εργασία, αλλά δυστυχώς δεν είχαμε και ούτε έχουμε στήριξη, ούτε από την ένωση του νομού (έστω με δήλωση συμπαράστασης), αλλά ούτε και από κάπου αλλού. Την ίδια διαδικασία δεν υπάρχει λόγος να την επαναλαμβάνουμε και εκτελούμε κανονικά το πρόγραμμα εφημερίων όπως εγκρίνεται για την ασφαλή λειτουργία του Κ.Υ και θεωρούμε ότι το εντέλλεστε συνεχίζει να έχει παράνομο χαρακτήρα, αφού παρά την αγωγή εξακολουθούν να υπογράφουν προγράμματα πέραν τον προβλεπομένων ορίων   και άρα αναμένουμε την απόφαση της δικαιοσύνης .

ΓΙΑΤΙ   ΔΕΝ ΠΡΑΤΤΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Η ΟΕΝΓΕ?????
« Τελευταία τροποποίηση: 14 Μαρτίου 2010, 20:53:30 από Γ.Κτιστάκης »

15 Μαρτίου 2010, 01:17:44
Απάντηση #1252
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Η ισχύουσα νομοθεσία αυτή τη στιγμή είναι 4 εφημερίες ανά γιατρό.Η συλλογική σύμβαση έχει λήξει. Αν κάνεις πάνω από 4 εφημερίες με τη θέλησή σου κατά την εντλματοποίηση στην κατά τόπο ΥΔΕ από τον επίτροπο κινδυνεύουν να μείνουν απλήρωτες οι εφημερίες ως εκτός του νόμου. Με το εντέλλεσθε κάποιοσ αναλαμβάνει και την ευθύνη τησ πληρωμής τους.
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

15 Μαρτίου 2010, 11:11:02
Απάντηση #1253
Αποσυνδεδεμένος

Γ.Κτιστάκης

Moderator
Ο διοικητής του νοσοκομείου Ηρακλείου, (ο παλιός αφού δεν έχει γίνει ακόμα διορισμός των νέων ) απέστειλε αίτημα στο υπουργείο για έξτρα επιχορήγηση κονδυλίων για τις εφημερίες, διότι αυτά που έχουν εγκριθεί δεν επαρκούν για την ασφαλή εφημέρευση των τμημάτων.
Δεν έστειλε έγγραφο που να ζητεί περικοπή του αριθμού των εφημερίων όπως έπραττε στο παρελθόν.
Τώρα αυτό οφείλετε στο ότι πρόκειται να αποχωρήσει, ή οφείλεται στο ότι επειδή έγινε στην διοίκηση και στο πρόσωπό του ως διοικητής μηνυτήρια αγωγή από εμάς ???

19 Μαρτίου 2010, 17:35:15
Απάντηση #1254
Αποσυνδεδεμένος

docjohn


Σήμερα το μεσημέρι ο διοικητής του νοσοκομείου μας έστειλε το  ΕΝΤΕΛΛΕΣΤΕ για τις εφημερίες  ασφαλής  λειτουργιάς του νοσοκομείου και Κ.Υ. Άρχισαν τα όργανα.[spoiler][/spoiler]
Εχουμε γινει πια Επσιμονικη Φαντασεια.Πειραζε!!!!!!!!!!

19 Μαρτίου 2010, 19:07:51
Απάντηση #1255
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Σήμερα το μεσημέρι ο διοικητής του νοσοκομείου μας έστειλε το  ΕΝΤΕΛΛΕΣΤΕ για τις εφημερίες  ασφαλής  λειτουργιάς του νοσοκομείου και Κ.Υ. Άρχισαν τα όργανα.[spoiler][/spoiler]

Χμ, κάτι δεν πάει καλά με τον σύνδεσμο και δεν μπορώ να τον ανοίξω.

Εντέλλεσθε vs εντέλλεστε: Ποιά η (γλωσσολογική) διαφορά;

Η προτίμηση του -θ- ή -δ- έναντι  του -τ- ή -ντ- αντίστοιχα, εμπίπτει στα πλαίσια του γλωσσικού φαινομένου που είναι γνωστό ως «υπεραστισμός». Δηλαδή σχηματίζονται ψευδοκαθαρεύουσες ή ψευδολόγιες εκφορές, όπως "ένδεκα" αντί "έντεκα" ή "μανδάμ" αντί "μαντάμ", που δεν έχουν καμία γραμματική δικαιολογία, απλά προσδίδουν ένα και καλά πρωτευουσιάνικο, ψευδοσνόμπ, ψευδοκιριλέ, α λα  μανδάμ-Σουσού ύφος στον προφορικό λόγο. Σημειωτέον ότι υπεραστισμός συμβαίνει κάθε φορά που ξενικός όρος με -d-, μεταφέρεται στα ελληνικά με δέλτα, όπως το "μόδα" που δεν λέγεται "μόντα" (moda), αλλά και τα παράγωγά του μοδέρνος, μοδίστρα ή το εξεζητημένο μοδέλο αντί μοντέλο.
Αν μάλιστα το τραβήξουμε πολύ με τον υπεραστισμό ( υπερασθισμό; ), φτάνουμε και στα "Δόλσε και Γαβάνα", "Δίσνεϋλανδ", "διριδάχτα δίρι δίρι δάχτα", και "σθαμάτα παιδί μου τα δάπα δούπα".

Το ίδιο κάνουν πολλά animals δημοσιοκάφροι με ξένες λέξεις, νομίζοντας oτι είναι πιο κομψό π.χ. να λές ο κύριος Πρό-n-dι, (Πρόdι λέγεται ο άνθρωπος), ή stu-n-dio ( με -ν- πριν από το ντ ) έναντι του ορθού studio, αλλά ακόμη και με ελ λέξεις όπως "φε -ν- γγάρι" αντί φεγγάρι.

Τελευταία μόδα/μόντα είναι η άρνηση των εκθλίψεων-αποκοπών-αφαιρέσεων κ.λπ. π.χ. "σε εμένα" (αντί: σε μένα) , "για εσάς" (για σας), "να έχετε ( = νά ΄χετε) ένα όμορφο βράδι" (o κλασσικός o μ...... ο Χατζηνικολάου)  κ.λπ. ==> Κατάφωρα ενάντια στους κανόνες της ελληνικής για την αποφυγή του φαινομένου της χασμωδίας ==> πεντακόσια φωνήεντα μαζί - ενώ το ιδανικό είναι: σύμφωνο-φωνήεν-σύμφωνο κλπ. Πρόκειται για στυλάκι/σθυλάκι που ταιριάζει γάντι/γάνδι με αδόκιμες απόπειρες/μεταφορές από τον ξενικό λόγο του τύπου « Πώς μπορώ να το εξυπηρετήσω; » όταν π.χ. θέλουμε να ρωτήσουμε τον ασθενή ( αστενή ; ) τί φάρμακα θέλει να του γράψουμε.

Αυτά και σκάω για σήμερα.
« Τελευταία τροποποίηση: 20 Μαρτίου 2010, 00:33:00 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

19 Μαρτίου 2010, 20:35:26
Απάντηση #1256
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Εντέλλεσθε για εφημερίες ασφαλούς λειτουργίας του νοσοκομείου και κέντρου υγείας.
Δηλαδή, ακόμα κι αν το υπουργείο αλλάξει άποψη και πει ότι θα πληρωθούν όλες οι εφημερίες, όταν πάνε για θεώρηση οι εφημερίες Μαρτίου στις κατά τόπους ΥΔΕ,  δεν θα ενταλματοποιηθούν με το σκεπτικό ότι ο υπάρχων νόμος μετά τη ληξη της συλλογικής σύμβασης είναι αυτός του ΠΔ που ορίζει η οδηγία της ευρωπαικης ένωσης για 48/ωρο, άρα 4 εφημερίες, οπότε και ο διοικητης του νοσοκομείου αναλαμβάνει την ευθύνη αφού αυτός μας υποχρέωσε σε απληρωτη εργασία και άρα θα προσφύγουμε δικαστικά σε αυτόν για την χρηματική καταβολή της διαφοράς για τις πάνω των 4 εφημεριών που ενδεχομένως έχουν κάνει κάποιοι γιατροί?????
 
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

20 Μαρτίου 2010, 22:18:22
Απάντηση #1257
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Παράθεση
Ερώτηση Φ. Σαχινίδη προς τον υπουργό Υγείας (5/02/09)

Θέμα: Πληρωμή δεδουλευμένων εφημεριών ιατρών Π.Π.Γ.Ν.Λ. και κινητοποιήσεις των ιατρών για τη συλλογική σύμβαση του κλάδου.


Τις τελευταίες ημέρες οι γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών των μηνών Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου του 2008! Η μη καταβολή του ποσού που τους οφείλεται για τις εν λόγω εφημερίες έχει ως αποτέλεσμα πολλοί ειδικευόμενοι αλλά και ειδικοί γιατροί του Νοσοκομείου να αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, καθώς πρόκειται για χρήματα τα οποία είχαν προϋπολογίσει για την κάλυψη βασικών τους αναγκών.

Η επίσχεση εργασίας των γιατρών έχει προκαλέσει προβλήματα στη λειτουργία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου με αποτέλεσμα την αδυναμία σωστής και άμεσης εξυπηρέτησης των πολιτών. Προγραμματισμένες εξετάσεις και χειρουργεία οδηγούνται σε αναβολή εξαιτίας της έλλειψης ιατρικού προσωπικού ενώ στην τελευταία γενική εφημερία ορισμένα Τμήματα του Νοσοκομείου λειτούργησαν με προσωπικό ασφαλείας.

Επίσης, τόσο οι γιατροί του Πανεπιστημιακού, όσο και του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας έχουν αποφασίσει να καταθέσουν εφημεριακά προγράμματα που να καλύπτουν μόλις το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση κατάθεσης προς ψήφιση στη Βουλή του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας στο οποίο θα περιλαμβάνεται και τροπολογία για τη συλλογική σύμβαση εργασίας του κλάδου. Εάν η σχετική τροπολογία δεν ψηφισθεί άμεσα, είναι κάτι περισσότερο από ορατός ο κίνδυνος να προκληθεί «έμφραγμα» στις εφημερίες των δύο Νοσοκομείων της Λάρισας, όπως και σε άλλα Νοσοκομεία της χώρας, καθώς οι γιατροί έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να υπερβούν το νόμιμο ωράριο εργασίας τους (48ωρη εβδομαδιαία εργασία για τους ειδικούς και 56ωρη για τους ειδικευόμενους γιατρούς).

Κατόπιν τούτων, ερωτάται  ο κ. Υπουργός:

- Γιατί δεν έχουν ακόμη πληρωθεί τις δεδουλευμένες εφημερίες των τελευταίων τριών μηνών του 2008 οι γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και πότε πρόκειται αυτό να συμβεί;

- Πότε θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο στο οποίο θα περιλαμβάνεται και η τροπολογία για τη συλλογική σύμβαση εργασίας των γιατρών;


Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο κ. Υφυπουργός (Φ. Σαχινίδης)

1. Γιατί δεν έχουν ακόμη πληρωθεί τις δεδουλευμένες εφημερίες του Δεκεμβρίου 2009 οι γιατροί όλων των νοσοκομείων της χώρας και πότε πρόκειται αυτό να συμβεί;

2. Πότε θα εφαρμόσετε τη συλλογική σύμβαση των γιατρών;

Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

23 Μαρτίου 2010, 23:49:59
Απάντηση #1258
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Η όλη αναταραχή στο θέμα των εφημεριών, προκλήθηκε από τις περικοπές στον προϋπολογισμό τους.

Είναι γνωστό ότι για τις εφημερίες κάθε έτους εκπονείται προϋπολογισμός, και σωστά.

Αντίθετα, για την φαρμακευτική δαπάνη, δεν υπάρχει αντίστοιχος προϋπολογισμός: Το κοντέρ "γράφει" αδιάκοπα και οι δαπάνες εξοφλούνται "έναντι".

Μήπως είναι καιρός να εφαρμόσει το ΥΥ&ΚΑ το μοντέλο "Εφημερεύων ιατρός - Αντί - Αρισέπτ", δηλαδή να κόβει Αρισέπτ και στη θέση τους να πληρώνει ιατρούς να εφημερεύουν;

Σημειωτέον ότι ένα κουτί Αρισέπτ (5άρι ή 10άρι, δεν παίζει ρόλο) κοστίζει 128 ευρώ, δηλαδή πιο πολύ από έναν εφημερεύοντα γιατρό για 24 ώρες εφημερίας!
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

24 Μαρτίου 2010, 00:02:33
Απάντηση #1259
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Μήπως είναι καιρός να εφαρμόσει το ΥΥ&ΚΑ το μοντέλο "Εφημερεύων ιατρός - Αντί - Αρισέπτ", δηλαδή να κόβει Αρισέπτ και στη θέση τους να πληρώνει ιατρούς να εφημερεύουν;

Για την ακρίβεια των δεδομένων, επισυνάπτω πίνακα κόστους εφημεριών κατά κατηγορία εφημερίας και βαθμό ιατρού (οι τιμές για τους ΕΣΥτες είναι απολύτως ακριβείς (μικτά) ενώ για τους αγροτικούς είναι περίπου αυτά τα ποσά (μικτά)
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
16 Απαντήσεις
48201 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Ιουνίου 2018, 12:56:39
από Γ.Κτιστάκης
1 Απαντήσεις
83339 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Μαΐου 2008, 13:34:10
από D-Michalis
0 Απαντήσεις
3843 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Ιανουαρίου 2018, 15:31:48
από Argirios Argiriou
7 Απαντήσεις
32050 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 15 Μαρτίου 2020, 18:57:29
από Αρχίατρος
3 Απαντήσεις
36637 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 24 Αυγούστου 2022, 01:06:14
από Αρχίατρος