Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
18 Νοεμβρίου 2024, 00:21:15

Ψηφοφορία

Θα ενημερώνατε την επίτροπο ότι δεν επιθυμείτε υπέρβαση του 48ωρου;

Ναι, με οποιοδήποτε κόστος.
12 (52.2%)
Όχι, φοβάμαι τα αντίποινα από την κλινική/διευθυντή/διοικητή
3 (13%)
Όχι, δεν θέλω να ρισκάρω να μην πληρωθώ εφημερίες που έχω κάνει.
1 (4.3%)
Όχι, έχω έξοδα αυτή την εποχή και χρειάζομαι τις επιπλέον εφημερίες
7 (30.4%)
Όχι, γιατί θα σταματήσει να λειτουργεί η κλινική/ΚΥ
0 (0%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 23

Η ψηφοφορία έληξε: 30 Μαρτίου 2009, 01:32:56

Αποστολέας Θέμα: Εφημερίες ΕΣΥ -ΥΥ-ΚΑ και Ε.Ε.  (Αναγνώστηκε 710106 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

6 Ιουνίου 2010, 08:13:38
Απάντηση #1305
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ

Στο ΤΕΠ υπάρχει παθολογικό, καρδιολογικό, ορθοπεδικό ιατρείο.Σε ποιο από αυτά εργάζεται ο γενικός ιατρός?
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

6 Ιουνίου 2010, 08:51:41
Απάντηση #1306
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Στο ΤΕΠ υπάρχει παθολογικό, καρδιολογικό, ορθοπεδικό ιατρείο.Σε ποιο από αυτά εργάζεται ο γενικός ιατρός?

Προφανώς εννοείτε αυτό που κατ ευφημισμό ονομάζεται Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) αλλά πρόκειται για ιατρεία επειγόντων της (β) περίπτωσης που αναφέρω σε προηγούμενο μήνυμα μου.

Δείτε εάν θέλετε την απάντηση μου Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος για να καταλάβετε.
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

6 Ιουνίου 2010, 09:51:57
Απάντηση #1307
Αποσυνδεδεμένος

Koterakis

Επώνυμοι
« Τελευταία τροποποίηση: 25 Αυγούστου 2010, 04:30:01 από Koterakis »

6 Ιουνίου 2010, 10:57:18
Απάντηση #1308
Αποσυνδεδεμένος

Δημήτρης Μακρέας

Επώνυμοι
το "κίνημα" δεν ξέρει τι σημαίνει ΠΦΥ. Συμφωνώ!
Οι Γεν γιατροί ξέρουν τι σημαίνει ΠΦΥ?

6 Ιουνίου 2010, 11:08:51
Απάντηση #1309
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
το "κίνημα" δεν ξέρει τι σημαίνει ΠΦΥ. Συμφωνώ!
Κάθε ριζοσπάστης γενικός ιατρός ξέρει τι σημαίνει ΠΦΥ.
Μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό, γιατί σήμερα άλλοι έχουν το όνομα και άλλοι την χάρη...
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

6 Ιουνίου 2010, 11:13:35
Απάντηση #1310
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Πάρε Φάρμακο Υπερτιμολογημένο;
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

6 Ιουνίου 2010, 15:17:06
Απάντηση #1311
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ

Ναι, κ.Κουναλάκη, εννοώ τα ΤΕΠ της περίπτωσης β) που αναφέρεστε που στην Ελλάδα σε πολλά νοσοκομεία ονομάζεται shock room.Παρόλα αυτά δεν έχω πάρει απάντηση στην ερώτησή μου.
Όσο αφορά το ζήτημα που θέτει ο κ.Κουναλάκης σχετικά με την μετακίνηση των γεν. γιατρών στα πολλαπλά άδεια Π.Ι. και της εφημέρευσής τους εκεί με ελάχιστα έξοδα, δεν νομίζω ότι είναι έτσι καθώς η εφημερία σε 15 Π.Ι. ενός Κέντρου Υγείας επί 30 μέρες το μήνα δεν είναι πιο οικονομική από την εφημερία του Κέντρου Υγείας 30 μέρες το μήνα. Εκτός αν εννοείτε, εφημερεύω στο Π.Ι  κάποιες μέρες το μήνα. Αλλά και πάλι, τις υπόλοιπες μέρες του μήνα, πού θα απευθύνονται οι ασθενείς- κάτοικοι της κοινότητας στο οποίο ανήκει το Π.Ι. και δεν έχει εφημερεύοντα ιατρό? Σε γειτονικό Π.Ι. που έχει εφημερεύοντα ιατρό? Και τότε ποιος ο λόγος αφού αυτό θα μπορούσε να εξασφαλιστεί με σταθερό κέντρο εφημερίας που είναι το Κέντρο Υγείας, στο οποίο απευθύνονται οι ασθενείς-κάτοικοι των κοινοτήτων των οποίων τα Π.Ι. υπάγονται στο Κ.Υγ. ?

6 Ιουνίου 2010, 15:23:21
Απάντηση #1312
Αποσυνδεδεμένος

Koterakis

Επώνυμοι
« Τελευταία τροποποίηση: 25 Αυγούστου 2010, 04:31:38 από Koterakis »

6 Ιουνίου 2010, 15:47:02
Απάντηση #1313
Αποσυνδεδεμένος

Koterakis

Επώνυμοι
« Τελευταία τροποποίηση: 25 Αυγούστου 2010, 04:33:38 από Koterakis »

6 Ιουνίου 2010, 15:48:51
Απάντηση #1314
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ

Το προτείνετε γράφετε κ.Κοτεράκη. Παρόλο αυτά δεν καταλαβαίνω γιατί είναι πιο οικονομικό αυτό που προτείνετε από το να εφημερεύει ένας γενικός γιατρός σε κέντρο υγείας. Τι κάνει την διαφορά?
Και επιπλέον δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρείτε ότι είναι καλύτερα να εφημερεύετε κάπου χωρίς νοσηλεύτρια, χωρίς θυρωρό (ασφάλεια), χωρίς ασθενοφόρο ( εκτός αν εννοείτε ότι ο γενικός ιατρός θα κάνει χρήση των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ) κλπ. Τότε θα ήταν ακόμα πιο οικονομικό να υπάρχει μόνο το ΕΚΑΒ (και έτσι εξοικονομείται και η θέση καθαρίστριας στο Π.Ι) και τα νοσοκομεία ενώ οι γενικοί ιατροί να αποτελέσουν ιατροί του ΕΚΑΒ που θα διακομίζουν περιστατικά από τα σπίτια στα νοσοκομεία.
« Τελευταία τροποποίηση: 6 Ιουνίου 2010, 16:01:40 από ΑΡΗΣ »

6 Ιουνίου 2010, 16:14:18
Απάντηση #1315
Αποσυνδεδεμένος

Koterakis

Επώνυμοι
« Τελευταία τροποποίηση: 25 Αυγούστου 2010, 04:50:05 από Koterakis »

6 Ιουνίου 2010, 16:40:19
Απάντηση #1316
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ

Θεωρείτε λοιπόν όπως και η κυβέρνηση ότι η σπατάλη οφείλεται στους μισθούς και για αυτό και έγιναν οι περικοπές μισθών.

Υπάρχουν και κέντρα υγείας που εφημερεύει ένας ιατρός ή δύο και όχι τρεις, νοσηλεύτρια σε μία βάρδια ή σε καμία, χωρίς θυρωρό και με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Δεν καταλαβαίνω τελικά αν αυτά τα προτείνετε όπως είπατε σε παραπάνω σας μήνυμα ή είναι οι προβλέψεις σας.

Επίσης καλό θα ήταν να μην ταυτοποιούνται οι έννοιες ΠΦΥ και γενική ιατρική. Έχουμε και άλλες ειδικότητες λόγο στην ΠΦΥ, ενώ και οι γενικοί γιατροί είναι και αυτοί ειδικοί. 

Τέλος, αν διερωτάστε γιατί όλοι οι ασθενείς να μην πηγαίνουν στα ΤΕΠ και οι γεν. γιατροί να κάνουν δουλειά στα ΤΕΠ, απαντήστε μου στην ερώτηση που έκανα και στον κ. Κουναλάκη. Σε ποιο ιατρείο των ΤΕΠ να πάνε οι γεν.γιατροί?

6 Ιουνίου 2010, 16:59:01
Απάντηση #1317
Αποσυνδεδεμένος

Koterakis

Επώνυμοι
« Τελευταία τροποποίηση: 25 Αυγούστου 2010, 04:48:39 από Koterakis »

6 Ιουνίου 2010, 19:15:04
Απάντηση #1318
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ

Η αναφορά μου σε κέντρα υγείας που ήδη λειτουργούν σε εφημερία με ένα γιατρό και καθόλου λοιπό προσωπικό έγινε για να αντιπαρατεθώ στο επιχείρημα ότι η εφημερία σε ΠΙ μπορεί να είναι οικονομικότερη από ότι σε κέντρο υγείας. Κι αν τέλος πάντων το θέμα είναι να βρούμε την οικονομικότερη λύση, πρότεινα στη συνέχεια ότι οικονομικότερο τότε είναι να μην εφημερεύουν ούτε και τα Π.Ι. και να υπάρχει μόνο το ΕΚΑΒ και τα νοσοκομεία. Ή άλλη οικονομικότερη λύση θα ήταν να αντικατασταθούν οι γενικοί γιατροί από αγροτικούς καθώς αυτοί πληρώνονται χαμηλότερο μισθο.Τέλος, το ότι εφαρμόζεται ήδη σε κάποια κέντρα υγείας το παραπάνω παράδειγμά μου, δε σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και η άριστη λύση, είναι αντεπιχείρημα και όχι επιχείρημα όπως το χρησιμοποιείται. Αλλίμονο αν η συρρίκνωση και η ύπαρξη ιατρών στην επαρχία μας επιστρέψει σε εποχές προ υγειονομικών σταθμών επί υπουργίας Παπάγου που θεσπίστηκε ο θεσμός του αγροτικού ιατρού και τα αγροτικά ιατρεία. Η ύπαρξη των κέντρων υγείας είναι εξέλιξη και σεις προτείνετε οπισθοδρόμηση?

Επιπλέον δεν μας λέτε γιατί τα Π.Ι είναι δομές που πρέπει να υποστηριχθούν/ενισχυθούν. Γιατί έτσι απλά το πιστεύετε? Χωρίς επιχειρήματα?

Τέλος δεν καταλάβατε καθόλου καλά τι θεωρω εγώ. Βγάλατε ένα αυθαίρετο συμπέρασμα. Εκανα μια ερώτηση και απάντηση δεν πήρα μέχρι στιγμής και χωρίς να έχει γίνει έτσι συζήτηση βγάλατε συμπέρασμα τι θεωρώ καλό. Εκτός αν το ερώτημα που θέτω είναι αναπάντητο όπως λέτε ή αν σας βάζει σε διλήμματα όπως λέτε αλλά καλό θα ήταν να μας πείτε τι είδους διλλήματα.

6 Ιουνίου 2010, 19:38:23
Απάντηση #1319
Αποσυνδεδεμένος

Koterakis

Επώνυμοι
« Τελευταία τροποποίηση: 25 Αυγούστου 2010, 04:49:40 από Koterakis »

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
16 Απαντήσεις
47122 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Ιουνίου 2018, 12:56:39