Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
8 Νοεμβρίου 2024, 23:48:58

Ψηφοφορία

Θα ενημερώνατε την επίτροπο ότι δεν επιθυμείτε υπέρβαση του 48ωρου;

Ναι, με οποιοδήποτε κόστος.
12 (52.2%)
Όχι, φοβάμαι τα αντίποινα από την κλινική/διευθυντή/διοικητή
3 (13%)
Όχι, δεν θέλω να ρισκάρω να μην πληρωθώ εφημερίες που έχω κάνει.
1 (4.3%)
Όχι, έχω έξοδα αυτή την εποχή και χρειάζομαι τις επιπλέον εφημερίες
7 (30.4%)
Όχι, γιατί θα σταματήσει να λειτουργεί η κλινική/ΚΥ
0 (0%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 23

Η ψηφοφορία έληξε: 30 Μαρτίου 2009, 01:32:56

Αποστολέας Θέμα: Εφημερίες ΕΣΥ -ΥΥ-ΚΑ και Ε.Ε.  (Αναγνώστηκε 708891 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

15 Σεπτεμβρίου 2008, 22:31:30
Απάντηση #180
Αποσυνδεδεμένος

Τ.Μαλλές

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση ενημέρωση.

18 Σεπτεμβρίου 2008, 11:53:46
Απάντηση #181
Αποσυνδεδεμένος

Τ.Μαλλές

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Η απόφαση για πενθήμερη απεργία είναι απόφαση του εκτάκτου θεματικού συνεδρίου ,ανώτατου οργάνου της ΟΕΝΓΕ.Επόμενα καλύπτει οποιονδήποτε , οπουδήποτε ανεξαρτήτως απόφασης της κάθε τοπικής Ένωσης

Κυκλοφορεί έντονα η φήμη για ένα υποτιθέμενο έγγραφο της ΟΕΝΓΕ που λέει ότι οι αποφάσεις των τοπικών ενώσεων νοσοκομειακών γιατρών είναι δεσμευτικές για τα μέλη τους,και άρα απεργούμε μόνο τις μέρες απεργίας που έχει ορίσει η τοπική μας ένωση και όχι η ΟΕΝΓΕ.
      Ήδη κάποιοι συνάδελφοι δέχονται ενοχλήσεις από τα νοσοκομεία τους,γιατί απεργούσαν σε μέρα που είχε ορίσει η ΟΕΝΓΕ αλλά δεν απεργούσε η τοπική τους ένωση.
      Επειδή όλη αυτή η φημολογία είναι ιδιαίτερα έντονη στην Αττική όσο και ύποπτη...αναρωτιέμαι αν κάποιος συνάδελφος γνωρίζει τι ισχύει και τι τελικά συμβαίνει.

24 Σεπτεμβρίου 2008, 07:44:25
Απάντηση #182
Αποσυνδεδεμένος

deleteduser

H συνάθροιση της περασμένης Πέμπτης στα πλαίσια των απεργιακών κινητοποιήσεων των ιατρών ξεπέρασε και τις πιο απαισιόδοξες προσδοκίες. Αποτέλεσμα των αόκνων προσπαθειών μας- ημάς όλων και υμάς της διαπραγματευτικής ομάδας-  η συμμετοχή δεν ξεπέρασε τα 100 άτομα. Κρίμα να μην έχουμε φωτογραφίες της εκδήλωσης, καθώς μεταφέρθηκε μια εικόνα επιτυχημένης κινητοποίησης, χωρίς όμως να προμηθευτούμε αυτή τη φορά με εποπτικό υλικό (ούτε ο Μπιρσίμ δεν μας έσωζε) . Διασκορπισμένοι σε παρέες, παλιοί γνωστοί και φίλοι παραμείναμε για 2 περίπου ώρες έμπροσθεν του υπουργείου αδυνατώντας να καλύψουμε γεωγραφικά όλο το μήκος της εισόδου του και με πυκνότητα που επέτρεπε άνετα τη διέλευση ποδηλάτου από το οδόστρωμα και τη διέλευση πεζών από το πεζοδρόμιο. Το κλίμα ήταν χαλαρό, φιλικό, σα συνάντηση παλιών συμμαθητών και η θεματολογία αντίστοιχη. Η μουσική υπόκρουση δε  την περισσότερη ώρα είχε την υπογραφή του Σπανουδάκη(!!!!).  Έξω από  το  "όριο" που δημιουργούσε το πανό της Ένωσης της Αχαΐας (ηρωικοί πραγματικά σημαιοφόροι οι Γιαννάκενας και Γιακουμής) στέκονταν 4- 5 άτομα του ΠΑΜΕ με μια διπλωμένη σημαία οι οποίοι αυξήθηκαν (πώς πολλαπλασιάζονται τα άτιμα) σε 7 - 8 άτομα όταν έφτασε το συνεργείο του 902 για να τους πάρει συνέντευξη. Μια μικρή ομάδα νέων πιθανότατα μέλη των ΕΑΑΚ (από τις λίγα νέα "πρόσωπα") φώναξαν κάποια στιγμή δύο συνθήματα κλισέ - τα μοναδικά που ακούστηκαν. Φταίω εγώ που στα αυτιά μου ακούστηκαν σαν βελάσματα; Για μια ακόμη φορά μια κινητοποίηση που ξεκίνησε από τα κάτω (ειδικευόμενοι ΓΝ Αμαλιάδας, ΓΝ Πατρών και με προσπάθεια πανελλήνιου συντονισμού) με θέμα τη διαχείριση του χρόνου, την ποιότητα εργασίας και την παροχή υπηρεσιών υγείας μετατράπηκε σε συντεχνιακό αίτημα για καλύτερες οικονομικές απολαβές με κεντρικό συνδικαλιστικό άνωθεν έλεγχο. Η αποτυχία ήταν εγγυημένη.
« Τελευταία τροποποίηση: 24 Σεπτεμβρίου 2008, 07:45:58 από Απόστολος Βασιλείου »

24 Σεπτεμβρίου 2008, 20:45:08
Απάντηση #183
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Αγαπητέ Αποστόλη, «ήμουν και ‘γω εκεί»
Δεν θα συμφωνήσω 100% με τα συμπεράσματα, αλλά η περιγραφή σου είναι αποτύπωση της πραγματικότητας.
Αν και η φωτογραφία είναι χίλιες λέξεις, δεν θα έλεγε στην περίπτωση αυτή περισσότερα από όσα περιέγραψες.

Αγώνες και φραπεδιές στον καναπέ δεν πάνε μαζί.
Αν δεν ιδρώσει ο κ… δεν μπορείς να γευτείς καρπούς. Αλλά και αν τους κερδίσουν άλλοι, δεν μπορείς να νοιώσεις τη χαρά της επιτυχίας, όπως έλεγε στα «γκρίζα ανθρωπάκια» ο Γιακουμής. Και «ο μη εργαζόμενος, μηδέ εσθιέτω» λέει η Γραφή από αιώνες τώρα και εδώ κολλάει γάντι.
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

24 Σεπτεμβρίου 2008, 22:49:53
Απάντηση #184
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Σύμφωνα με δημοσίευμα του ιστολογίου του Συλλόγου Νοσοκομειακών Γιατρών Γ.Ν.Ρόδου(διαβάστε εδώ: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος , καθαρογράφηκε η περιλάλητη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου σχετικά με τις ώρες εργασίας.
Η ουσία της απόφασης :

1.Ο Γιατρός δύναται να επιλέξει μεταξύ του 48ωρου και 56ωρου χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα του "εντέλλεσθαι" εκ μέρους της Διοίκησης και με όλα τα παρεπόμενα.
   2.Ο Γιατρός δύναται, αφού δηλώσει ρητά και κατηγορηματικά ότι παραιτείται του δικαιώματός του από το 48ωρο-56ωρο, να κάνει όσες εφημερίες προβλέπονται και αμείβονται από το πλαφόν του, με την προϋπόθεση οτι αυτή η παραίτησή του θα είναι καταγεγραμμένη στη μισθολογική κατάσταση των εφημεριών.
«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

25 Σεπτεμβρίου 2008, 09:29:12
Απάντηση #185
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Σας επισυνάπτουμε επιλεγμένες σελίδες από την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου όπως μας τις έστειλε   ο Κώστας Γιαννάκενας από  την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας (ΕΙΝΑ).
Η ουσία της απόφασης βρίσκεται στις σελίδες 33-37, δηλ. τις τελευταίες.
«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

25 Σεπτεμβρίου 2008, 10:49:15
Απάντηση #186
Αποσυνδεδεμένος

Σπ. Α. Μάρκου

Χωρίς να είμαι νομικός αλλά με εμπερια 25 ετών στο ΕΣΥ είχα εκφράσει την αποψη μου - Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος - και νομίζω δεν έπεσα έξω. Μένει να δούμε την απάντηση των κατα τόπους συνδικαλιστικών οργανώσεων. Το βάρος πέφτει οπωσδήποτε στα νοσοκομεία αφού οι ασθενείς - κάκιστα - έχουν την πλειονότητα των ΚΥ μόνο για συνταγογράφηση. Εμείς αν θέλουμε να πιέσουμε μόνον με αυστηρή εφαρμογή του ΠΔ 121/08 - ο κ. Μιχάλης αν δεν κάνω λάθος είχε μιλήσει εύστοχα για μια μορφή λευκής απεργίας - μπορούμε να το κανουμε.

25 Σεπτεμβρίου 2008, 17:27:04
Απάντηση #187
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Έλαβα σήμερα ένα απόσπασμα από την απόφαση του ελεγκτικού που έστειλε με e-mail η ΕΙΝΑ.
Υπάρχουν όμως τρια πράγματα που θα ήθελα να γνωρίζω:
α) όλη την απόφαση για να δω το σκεπτικό του Ελεγκτικού
β) Απαιτείται και η γραπτή άρνηση για την μη υπέρβαση του 48ωρου για όσους επιθυμούν 48ωρο ή μόνο για αυτους που θέλουν και πέραν του 48ώρου;
γ) Απαιτείται κάτι ακόμη για να είναι εφαρμοσιμη; Η παραπομπή στ αρμόδιο Ι τμήμα για περαιτέρω εξέταση τι σημαίνει;
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

26 Σεπτεμβρίου 2008, 01:59:18
Απάντηση #188
Αποσυνδεδεμένος

Όμηρος

Επώνυμοι
Όλη η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου από το forum greekmeds.gr:

26 Σεπτεμβρίου 2008, 07:53:58
Απάντηση #189
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Και τώρα αρχίζει η πραγματικότητα αλλά φαίνεται και η ανισότητα που χαρακτηρίζει μεταξύ τους τις μονάδες υγείας.
Σε κάποια μεγάλα νοσοκομεία, το ΤΕΠ λειτουργεί ανεξάρτητα και τις πρωινες ώρες και η ενεργής εφημερία είναι με συμφωνία κυρίων 8ωρη και τις υπόλοιπες ώρες ο ιατρός είναι σπίτι του. Στα ίδια νοσοκομεία, ο εφημερεύων της κλινικής έχει μόνο την κλινική και τίποτα άλλο, του αντιστοιχεί δε 2-3 εφημερίες το μήνα αυτής της μορφής.
Σε άλλα νοσοκομεία, το ΤΕΠ καλύπτεται με βάρδιες και πάλι αλλά μένουν μέσα ή έξω αναλόγως βαθμού (Επιμ Α ή Επιμ Β) και τα λοιπά ίδια.
Σε άλλα νοσοκομεία, κυρίως επαρχιακά, ο επιμελητής σε ενεργό εφημερία είναι μέσα όλη μέρα και ο δεύτερος εκτός, μπορείτε να φανταστείτε παρεκκλίσεις αυτού του σκεπτικού ανάλογα με βαθμό, ηλικία, ανικανότητα (όσο πιο ανίκανος είσαι, τόσο λιγότερο σε χρειάζονται), βύσμα, κίνηση ασθενών, κλπ
Και το κερασάκι συνεχίζεται στα κέντρα υγείας... Εκεί οι αγροτικοί τι κάνουν; τους πιάνει το μέτρο; γιατί η νομοθεσία διαβάζοντας την απόφαση μπορεί να ειπωθεί με αντικρουόμενους τρόπους και να "ισχύει" με βάση τα θεσμικά όργανα. Και τι γίνεται με τους εφημερεύοντες στα κέντρα υγείας; Κάποιοι θεωρούν την πλασματική εφημερία ανθρώπινο δικαίωμα, όταν τα ανθρώπινα δικαιώματα για άλλους περιορίζονται μόνο στην πραγματοποίηση των εφημεριών για να βγει η δουλειά. Και δεν έχουν όλα τα ΚΥ και ΠΙ την ίδια δουλειά....

Ίσως το επόμενο βήμα βλέπω να είναι η επαναδιαπραγμάτευση των εφημεριών με βάση τη κίνηση των ασθενών τόσο κατά την εφημερία όσο και κατά τις πρωινές ώρες σε μικρά επαρχιακά νοσοκομεία και τόσο σε ΚΥ όσο και σε ΠΙ. Δεν θα μου κάνει εντύπωση να δω και αλχημείες ρεπό που να προκύπτουν από το την ώρα προσέλευσης-αποχώρησης σε επαρχιακό νοσοκομείο, ΚΥ ή ΠΙ. Το σίγουρο είναι ότι πολλά θα κριθούν στην πράξη και εδώ θα φανούν τα γκρίζα ανθρωπάκια που ειπώθηκαν....

Το σίγουρο είναι ότι το ρεπό μετά την εφημερία αρχίζει να γίνεται καθεστώς σε όλο και περισσότερα ΚΥ
« Τελευταία τροποποίηση: 26 Σεπτεμβρίου 2008, 07:55:56 από Δ. Κουναλάκης »

26 Σεπτεμβρίου 2008, 11:19:13
Απάντηση #190
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Το σίγουρο είναι ότι το ρεπό μετά την εφημερία αρχίζει να γίνεται καθεστώς σε όλο και περισσότερα ΚΥ

Απορία: Αν παραιτηθείς εγγράφως από το δικαίωμα του 48ωρου και κάνεις παραπάνω εφημερίες, δικαιούσαι μετά να ζητάς ρεπό για τις εφημερίες αυτές;
Είναι κάπως παράλογο. "Δουλεύω παραπάνω χωρίς να μου το επιβάλει κανένας, γιατί έτσι θέλω, γιατί θέλω να παίρνω παραπάνω χρήματα, όμως γι' αυτή την παραπάνω εργασία θέλω (; ), δικαιούμαι (; ), απαιτώ (; ) ρεπό"
« Τελευταία τροποποίηση: 26 Σεπτεμβρίου 2008, 11:23:25 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

26 Σεπτεμβρίου 2008, 11:27:22
Απάντηση #191
Αποσυνδεδεμένος

timex

Αν γίνει αυτό,λίγοι θα είναι εκείνοι που δε θα κάνουν πολλές εφημερίες.
Θα δουλεύεις σχεδόν τις μισές μέρες του μήνα και θα παίρνεις περισσότερα χρήματα.

Να ρωτήσω κάτι; Ποιο είναι το πλαφόν των εφημεριών για τους ειδικευόμενους;
Δέκα εφημερίες απο τις οποίες μπορεί να είναι 6 καθημερινές και 4 αργίες;

26 Σεπτεμβρίου 2008, 12:33:11
Απάντηση #192
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator

Απορία: Αν παραιτηθείς εγγράφως από το δικαίωμα του 48ωρου και κάνεις παραπάνω εφημερίες, δικαιούσαι μετά να ζητάς ρεπό για τις εφημερίες αυτές;
Είναι κάπως παράλογο. "Δουλεύω παραπάνω χωρίς να μου το επιβάλει κανένας, γιατί έτσι θέλω, γιατί θέλω να παίρνω παραπάνω χρήματα, όμως γι' αυτή την παραπάνω εργασία θέλω (; ), δικαιούμαι (; ), απαιτώ (; ) ρεπό"

Δεν το δικαιούσαι.

26 Σεπτεμβρίου 2008, 21:33:30
Απάντηση #193
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Από εχθές που διάβασα την καθαρογραμμένη απόφαση του Ελεγκτικού Συνέδριου, προσπαθώ να καταλάβω πόσο σοβαρό είναι το θέμα. Όπως φαίνεται, αν κανείς μείνει στα πλαίσια του 48ωρου, θα υποστεί πραγματική μείωση των αποδοχών του. Αν πάλι προτιμήσει την παραβίαση του, τότε α) θα ανεβεί πάρα πολύ ο αριθμός των εφημεριών του εφόσον είναι σχεδόν βέβαιο ότι πολλοί συνάδελφοι του στην κλινική ή το ΚΥ δεν θα τον μιμηθούν και θα προτιμήσουν να κινούνται στα πλαίσια του 48ωρου και των 2 εφημεριών το μήνα και β) δεν θα μπορεί να επικαλεστεί κόπωση σε περίπτωση ιατρικού λάθους, ενώ και η διοίκηση του Νοσοκομείου σε μια τέτοια περίπτωση θα σφυρίζει αδιάφορα.

Νομίζω ότι κατ’ αρχή πρέπει κανείς να εντάξει τον εαυτό του σε ένα από τα 4 κελιά ενός 2x2 πίνακα με σειρές το αν είναι ζόρικες οι εφημερίες του και στήλες το αν έχει ανάγκη τα γιούρος. Από εκεί και πέρα, επειδή αυτή την ώρα περνούν όλων των ειδών τα σενάρια από τη σκέψη μας και στην απόφαση βαρύνουν πολλά όπως οι οικογενειακές μας υποχρεώσεις, οι οικονομικές μας ανάγκες, η προάσπιση της σωματικής και ψυχικής υγείας μας, οι κοινωνικές μας δραστηριότητες και πάντα η συγκαλυμένη, ανομολόγητη επιθυμία μας για χαλαρότητα και καλοπέραση, θα ήταν σκόπιμο στην παρούσα φάση, όσοι νιώθουμε απλοί σκαπανείς της Δημόσιας Υγείας και δεν ταυτιζόμαστε με τους κάθε είδους προνομιούχους του χώρου, να διεκδικήσουμε το "Δικαίωμα στην Αυτοδιάθεση": Να καθορίζουμε δηλαδή εμείς, με έγγραφη δήλωση μας, τον αριθμό των εφημεριών που επιθυμούμε να κάνουμε για κάθε μήνα.
« Τελευταία τροποποίηση: 26 Σεπτεμβρίου 2008, 21:49:34 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

27 Σεπτεμβρίου 2008, 12:01:34
Απάντηση #194
Αποσυνδεδεμένος

esrgp

Μήπως κάποιος συνάδελφος μπορεί να επισυνάψει ολόκληρο το κείμενο της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου ή να υποδείξει πού μπορούμε να το βρούμε και να το κατεβάσουμε;

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
16 Απαντήσεις
46901 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Ιουνίου 2018, 12:56:39
από Γ.Κτιστάκης
1 Απαντήσεις
80661 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Μαΐου 2008, 13:34:10
από D-Michalis
0 Απαντήσεις
3729 Εμφανίσεις