Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
15 Νοεμβρίου 2024, 11:49:51

Ψηφοφορία

Θα ενημερώνατε την επίτροπο ότι δεν επιθυμείτε υπέρβαση του 48ωρου;

Ναι, με οποιοδήποτε κόστος.
12 (52.2%)
Όχι, φοβάμαι τα αντίποινα από την κλινική/διευθυντή/διοικητή
3 (13%)
Όχι, δεν θέλω να ρισκάρω να μην πληρωθώ εφημερίες που έχω κάνει.
1 (4.3%)
Όχι, έχω έξοδα αυτή την εποχή και χρειάζομαι τις επιπλέον εφημερίες
7 (30.4%)
Όχι, γιατί θα σταματήσει να λειτουργεί η κλινική/ΚΥ
0 (0%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 23

Η ψηφοφορία έληξε: 30 Μαρτίου 2009, 01:32:56

Αποστολέας Θέμα: Εφημερίες ΕΣΥ -ΥΥ-ΚΑ και Ε.Ε.  (Αναγνώστηκε 709579 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

21 Νοεμβρίου 2008, 00:42:02
Απάντηση #465
Αποσυνδεδεμένος

mandreou

Μήπως μια καλή ιδέα είναι να στείλουμε email όλοι μας σε αυτούς που διαχειρίστηκαν το μέλλον μας ( επαγγελματικό, οικονομικό, προσωπικό, σωματικής και ψυχικής ευεξίας) απλά για να θυμίσουμε ότι χάσαμε μια μάχη αλλά όχι τον πόλεμο; Μας ξεπούλησαν για ένα χρόνο μας έκαναν να τους πιστέψουμε και να ελπίσουμε. Σε ένα χρόνο θα ξαναδιαπραγμετευθούμε ελπίζω όχι με τους ίδιους !!!!!!!!!!!!!!!!
(ΥΓ στο προηγούμενο μήνυμα αναφερόμουν στην αγωνιστική αριστερά) 

21 Νοεμβρίου 2008, 01:03:57
Απάντηση #466
Αποσυνδεδεμένος

flone

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
El Cados…

Προφανώς ΔΕΝ μιλάμε για συνδικαλιστές, διαπραγματευτές, καθοδηγητές κλπ
Ο νοών νοείτω

21 Νοεμβρίου 2008, 01:06:54
Απάντηση #467
Αποσυνδεδεμένος

eliastheod

όταν ανάρτησα χτες το βράδυ το κείμενο της κλαδικής μας σύμβασης, κάποιοι πιθανώς να το θεώρησαν απίστευτο και προ'ι'όν φωτομοντάζ. Να σας πω την αλήθεια και εγώ στην αρχή που το έλαβα είπα "πλλάκα με κάνεις". Δεν είμαι και δημοσιογράφος να το διασταυρώσω....
   Αν το δούμε όμως ψύχραιμα, και αν είχαμε παρακολουθήσει - υποψιαστεί τις κινήσεις που γινόνουσαν κάτω από το τραπέζι, όλο αυτό τον καιρό, δεν πρέπει να πέφτουμε από τα σύννεφα. Έχω διαβάσει πολύ αξιόλογες αναλύσεις όλο αυτό τον καιρό για την ουσία των πραγμάτων, στο forum, για το τι είναι εφημερία, τι εργασία,τι θέλουμε να είναι το ΕΣΥ και πως θέλουμε να λειτουργούμε και να αναπνέουμε μέσα σ' αυτό. Μάλιστα το τελευταίο 24ωρο γράφτηκαν πολύ ωραία πράγματα. Χωρίς να θέλω να αδικήσω τις υπόλοιπες, με κάλυψε η τοποθέτηση του κ,Βασιλείου σήμερα. Αυτό, όπως λέει και ο κ.Μιχάλης είναι το αισιόδοξο του πράγματος, μέσα στη μίζερη πραγματικότητα που βιώνουμε.
   Μπορεί κάποια στιγμή, εμείς που συμφωνούμε, να μπορέσουμε να βρεθούμε και να ανατρέψουμε τα τραπέζια των διαπραγματεύσεων, να ξεσκεπάσουμε τις διαπλεκόμενες ομοφωνίες της αντίπερα όχθης και να χτίσουμε αυτό που ονειρευόμαστε.

ΥΓ1. αυτό που έλεγα σε προηγούμενο μήνυμα για το πώς προέκυψε το 11 παντός τύπου, επιβεβαιώνεται με τη σημερινή ανακοίνωση.
Εμείς είχαμε φωνάξει ομοφώνως "ε, όχι και 12", έρχεσαι σήμερα υπουργείο και προτείνεις 15, είσαι 4 πάνω, "ε, είναι casus beli" (μην ξεχνάμε είμαστε και ένα κίνημα)
ΥΓ.2 μεταξύ μας, αυτό που προτείνει το υπουργείο για τη σύνθεση του εκλεκτορικού σώματος μου ακούγεται πιο δημοκρατικό, αξιοκρατικό και ηθικό για τη χώρα των ελ που ζούμε

21 Νοεμβρίου 2008, 12:23:29
Απάντηση #468
Αποσυνδεδεμένος

tabis

Απλά να συμπλήρωσω στην απόλυτα σύμφωνη αποψη μου με όσα ειπώθηκαν για την εξέλιξη και πύλη εισόδου των ιατρών και ασφαλώς τις πολύ εύστοχες όπως πάντα παρατηρήσεις του Δ. Μιχάλη.
Είναι ολοφάνερο ότι οι ρυθμίσεις ευνοούν μόνο τους έχοντες προυπυρεσία άνω των 15 ετών και τους Διευθυντές. Πραγματικά φοβερή σύμπτωση να τυχαίνει να είναι σε αυτή τη κατηγορία και τα μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας. Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς το ΕΣΥ αποτελείται κυρίως από τέτοιους ιατρούς, οπότε αυτοί θα είναι και πολύ ευχαριστημένοι. Άδικο φαίνεται στα μάτια μου αλλά δεν φαίνεται να μπορώ να κάνω κάτι ή να βρίσκω συμπαράσταση. Οι νέοι γιατροί θα πάρουν κάτι τις από αυτές τις ρυθμίσεις αλλά τα πολλά είπαμε θα τα πάρουν οι έχοντες 15 χρόνια προυπηρεσία. Μα τι σύμπτωση πάλι τα επιστημονικά συμβούλια να αποτελούνται κυρίως από διευθυντές που θα είναι εν τέλει και αυτοί που θα φροντίσουν να διατηρήσουν τη πειθαρχία στο σύστημα και να συνετίσουν τους << μικρούς>> (να με συχωρείται για την έκφραση είναι καθαρά δική μου άποψη) να συνεχίσουν να εργάζονται ομαλά χωρίς αναταραχές.
Και για  οποιον γελιέται ακόμα και είναι ευχαριστημένος με το κόκαλο που θα πάρει, σε 15 χρόνια που θέλει για να γίνει διευθυντής θα έχει αλλάξει ο νόμος. Πολλά θέλω να γράψω ακόμα, αλλά φτάνει, περιμένω προτάσεις αντίδρασης. Οτιδήποτε προτείνεται οι υπόλοιποι το κάνω δεκτό.

21 Νοεμβρίου 2008, 16:51:40
Απάντηση #469
Αποσυνδεδεμένος

flone

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αναρωτιέμαι:
Πώς εξασφαλίζεται η επικοινωνία της ομοσπονδίας και των οργάνων της με τους γιατρούς και τις συνελεύσεις?
ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ:
1. Βάζουμε homepage το Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Επειδή τα άλλα παιδάκια δεν μας μιλάνε και κρύβουνε και τις κόλλες τους, (ή, όπως λέμε στα όρια της Ι.Μ. Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, 'άλαλα τα χείλη των ασεβών') 'αντιγράφουμε' από το Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

'Προς Υπογραφή-21/11/08
21 Νοέμβριου 2008
Παραθέτω την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της 20/11/08, που δρομολογεί επιτέλους την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Συνάδελφοι,
Το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ στη συνεδρίασή του της 20ης Νοεμβρίου 2008 συζήτησε τις εξελίξεις σχετικά με τη διαπραγμάτευση για την υπογραφή της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης με το υπουργείο Υγείας. Το Γενικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι:
1. Οι διαπραγματεύσεις με το υπουργείο Υγείας για τη σύναψη Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης έφτασαν στο τέλος τους. Έγινε αποδεκτό τόσο από εμάς όσο και από το υπουργείο Υγείας το τελευταίο σχέδιο κειμένου Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που καταθέσαμε. Απομένει η νομοτεχνική επεξεργασία του κειμένου της Συλλογικής Σύμβασης και η τελική υπογραφή της μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου 2008, απαιτώντας την εν συνεχεία άμεση κατάθεσή της στη Βουλή, ώστε να έχει κυρωθεί με νόμο εντός του Δεκεμβρίου.
2. Θεωρούμε ότι επιβάλλεται συνεχής αγωνιστική επαγρύπνηση των Ενώσεων και των συναδέλφων, έτσι ώστε να κατοχυρώσουμε όσα έχουν μέχρι στιγμής συμφωνηθεί και να υλοποιηθούν τα μέτρα ενίσχυσης του ΕΣΥ και αναβάθμισης της θέσης των νοσοκομειακών γιατρών που καταφέραμε να επιβάλουμε.
Και διαπιστώνει ότι:
A) Η διαχρονική υποχρηματοδότηση του Δημόσιου Εθνικού Συστήματος Υγείας έχει δημιουργήσει μεγάλες ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και βιοτεχνολογικό εξοπλισμό, αλλά και σε υγειονομικό ακόμη υλικό καθημερινής χρήσης.
Η κατάσταση αυτή απαξιώνει το ΕΣΥ και στρέφει τους πολίτες προς τον ιδιωτικό τομέα της υγείας που συνεχώς γιγαντώνεται. Έτσι οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί επιβαρύνονται αναίτια, επειδή δεν υπήρχε και δεν υπάρχει η πολιτική βούληση στήριξης του δημόσιου τομέα της υγείας.
B) Σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης και ασφυκτικής λιτότητας για τα εισοδήματα των εργαζομένων, το κοινωνικό κράτος χρειάζεται σταθερό κοινωνικό μέτωπο για τη στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και τη διασφάλιση του δικαιώματος των πολιτών σε δωρεάν και υψηλού επιπέδου περίθαλψης.
Τέλος, καλούμε τις Ενώσεις να αποστείλουν μέχρι τις 15/12/08 έγγραφο στην ΟΕΝΓΕ στο οποίο θα καταγράφουν τις θέσεις γιατρών ΕΣΥ και ειδικευομένων των νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας που πρέπει να προκηρυχθούν μέσα στο 2009, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος των 7 ενεργών εφημεριών ή 11 εφημεριών κάθε είδους κατά ανώτερο αριθμό/μήνα από 01/07/09.'

Νευρολογικά σχόλια:
1. Προσέξτε εκείνο το 'επιτέλους' (δεν είναι τίποτα, λίγο γάλα αμνησίας ήθελε..)
2. 'το τελευταίο σχέδιο κειμένου' : δεν αναφέρεται ότι τα δικαιώματα δημοσίευσης δόθηκαν αποκλειστικά στο forum pfy
3. 'αγωνιστική επαγρύπνηση': εμείς για αγωνιστική ετοιμότητα ξέραμε, θα έχουμε και εφημερίες επαγρύπνησης?
4. Για άλλη μια φορά δεν διατυπώνεται το καίριο αίτημα 'λευτεριά στον Οτσαλάν'
5. 'καλούμε τις ενώσεις': προφανώς οι Συνελεύσεις έχουν υπερβεί το μέγιστο επιτρεπτό 48ωρο
6. 'ο στόχος των 7 ενεργών εφημεριών ή 11 εφημεριών κάθε είδους κατά ανώτερο αριθμό/μήνα από 01/07/09': Ή βρίσκονται με τον κ. ΥΥΚΑ στο Νταβός ή επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά η παλιά κινέζικη παροιμία ci vis pacem, para bellum, αφού 'Έγινε αποδεκτό τόσο από εμάς όσο και από το υπουργείο Υγείας', οπότε δεν υπάρχει πια casus belli, άρα...
...η επιστράτευση λήγει.
Οι στρατεύσιμοι και έφεδροι καλούνται να επιστρέψουν εις τας θέσεις των και διατάσσονται όπως παρουσιασθώσιν πάραυτα ενώπιον των Διοικητών των και αναφερθώσιν.

Αυτά.
« Τελευταία τροποποίηση: 21 Νοεμβρίου 2008, 17:02:55 από flone »

21 Νοεμβρίου 2008, 17:10:26
Απάντηση #470
Αποσυνδεδεμένος

flone

Ιατροί
ΥΓ επαγρύπνιση+ήττα=επαγρύπνηση

άλλο επαγρύπνηση, άλλο αφύπνιση
« Τελευταία τροποποίηση: 21 Νοεμβρίου 2008, 19:47:47 από flone »

21 Νοεμβρίου 2008, 21:45:03
Απάντηση #471
Αποσυνδεδεμένος

mandreou

Η τελευταία ανακοίνωση για την συλλογική σύμβαση από την ΟΕΝΓΕ και με σχόλια από τον κ. Βαρνάβα.....

21 Νοεμβρίου 2008, 22:10:55
Απάντηση #472
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Ο κάδος παρέμεινε κάδος. Πώς και δεν το διόρθωσε; Αφού μας διαβάζει...
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

21 Νοεμβρίου 2008, 22:33:10
Απάντηση #473
Αποσυνδεδεμένος

Loumakis

Επώνυμοι
    Στην τούρτα  των παραπάνω σχολίων για το εφημεριακό επιτρέψτε μου να  προσθέσω ένα γεγονός ως κερασάκι.
    Η Ενωση Γιατρών ΕΣΥ του νομού Αρκαδίας (Ε.Γ.ΕΣΥ.Ν.Α.) στην τελευταία Γενική Συνέλευση της στις 6 Νοεμβρίου αποφάσισε σχεδόν ομόφωνα την κατάθεση προγραμμάτων εφημεριών μεχρι τέλους Νοεμβρίου, αλλά ταυτόχρονα τη λήψη ρεπό μετα από εφημερία. Όταν ανακοίνωσα στη Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Αστρους την πρόθεση μου να εφαρμόσω την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, μου απάντησε ότι δεν δεσμεύεται από αυτή και ότι θα με καταχωρίσει στο βιβλίο ημερήσιας κίνησης του Κέντρου Υγείας ως "αδικαιολογήτως απόντα". Μετα από αυτή τη δήλωση απευθύνθηκα στο γνωστό δικηγόρο κ.Μιχαήλ, ο οποίος συνέταξε ένα κείμενο το οποίο της επέδωσα στις 10/11 για να δικαιολογήσω νομικά την πράξη μου (συνημμένο eggrafo_1) και το κοινοποίησα φυσικά και στο Νοσοκομείο Τρίπολης. Από το Κέντρο Υγείας Αστρους ήμουν ο μόνος που εφάρμοσε την απόφαση της γενικής συνέλευσης για ρεπό μετα από εφημερία, αλλά ενδεχομένως και ο μόνος που το έκανε φανερά και επίσημα σε όλο το νομό, κρίνοντας από όσα επακολούθησαν. Μετά από δύο ημέρες (στις 12/11) κατέφθασε στο Κέντρο Υγείας εγγραφο από τον Διοικητή του Νοσοκομείου Τρίπολης (συνημμένο eggrafo_2) το οποίο μετά από σχετική εντολή μού κοινοποιήθηκε μόλις χθές, δηλαδή με καθυστέρηση οκτώ ημερών. Με το εγγραφο αυτό δίνεται για "σωφρονισμό" μου η εντολή για μετατροπή των πέραν των 4 εφημεριών από ενεργές σε ετοιμότητας από τον μήνα Δεκέμβριο και μετά.
    Δεν θα σχολιάσω το μνημειώδες σκεπτικό της απόφασης. Αυτό το αφήνω για άλλους. Απλά θα διατυπώσω ένα ερώτημα. Γιατί άραγε καθυστέρησαν τόσο πολύ την κοινοποίηση του εγγράφου, που ουσιαστικά έγινε μετά από συνεχείς δικές μου οχλήσεις;  Μήπως για να μην έχω επαρκή χρόνο να αντιδράσω προσπαθώντας να ανατρέψω την απόφαση; Η μήπως για να μη μας δώσουν την ευκαιρία να αντιληφθούμε πριν την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης για το πώς σκοπεύουν να λύσουν το εφημεριακό και να εφαρμόσουν το 48ωρο πανελλαδικά από 1/1/2009; (Ως γνωστόν "μετα την απομάκρυνσιν εκ του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται"). Η μήπως για άλλους λόγους που μου διαφεύγουν;
    Αδύνατο να γνωρίζει κάποιος με βεβαιότητα. Κύριος (μόνον) οίδε.

Υ.Γ. Οι προτάσεις σας, είτε δημόσια μεσω του forum, είτε με προσωπικά μηνύματα, για το τι μπορώ να κάνω απέναντι σ' αυτή την απόφαση είναι ευπρόσδεκτες.
"Οσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας άς έχωσι. Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία" (Ανδρέας Κάλβος, ωδή εις Σάμον)
   Συμπέρασμα: η πατρίδα δεν μπορεί να περιμένει σωτηρία απο ενάρετους δειλούς, θα πρέπει να το λέει και η καρδιά τους.

21 Νοεμβρίου 2008, 23:26:19
Απάντηση #474
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Παράθεση
«Και στην Α΄ Ζώνη εφημερεύουν οι Διευθυντές σε ενεργό ή άλλου είδους εφημερία. Απαλλάσσονται  της υποχρέωσης αυτής στην Α΄ Ζώνη οι Συντονιστές Διευθυντές ή Διευθυντές τμημάτων όπου δεν υπηρετεί άλλος Διευθυντής.»
Επειδή δεν γνωρίζω, τι ίσχυε μέχρι τώρα για τους Διευθυντές της Α’ ζώνης; Δεν εφημέρευαν; Κι αν δεν εφημέρευαν, προς τι η ξαφνική «διάθεση» για εφημερίες; Μήπως για να «βοηθήσουν» το σύστημα και τους υφιστάμενους;
Λέτε να παίζει ρόλο  στο παραπάνω εδάφιο το παρακάτω εδάφιο;
Παράθεση
«Καταργείται από το μισθολόγιο των Νοσοκομειακών γιατρών του ΕΣΥ η οροφή των αποδοχών Αρεοπαγίτη με 29 χρόνια υπηρεσίας.»

Στα μέρη μου λένε: «Τώρα που έγινε η θάλασσα γιαούρτι, χάσαμε το κουτάλι.» Όμως φαίνεται ότι οι Διευθυντές της Α’ ζώνης έχουν προνοήσει κι αντί για κουτάλι κρατούν κουτάλα!

Και κάτι ακόμη:
Για τους δύσμοιρους τους αγροτικούς κανείς δεν μιλάει ούτε αναφέρει κάτι. Τι θα ισχύσει γι’ αυτούς; 100 ώρες εργασία τη βδομάδα με εφημερίες χωρίς ρεπό;

21 Νοεμβρίου 2008, 23:50:16
Απάντηση #475
Αποσυνδεδεμένος

πρώτη & καλύτερη

Ιατροί
Κατεβάστε και διαβάστε ΟΛΟΙ το κείμενο (egraffo 2) που επισυνάπτει ο κ. Λουμάκης, για να καταλάβετε τι δημιούργησαν οι συνδικαλισταράδες του ...., τι φούλησαν με ανακοινώσεις 63 Ενώσεων. Έλα, συνδικαλιστά μου, απάντα τώρα. Τί θα πεις στον κ. Λουμάκη? Κοίτα, έχεις δίκιο, αλλά ξέρεις, με όρους κινήματος..κοίτα... είναι μια ωραία κλαδική σύμβαση...

ΟΧΙ ΜΙΖΕΡΙΕΣ κ. Λουμάκη. Be happy....
« Τελευταία τροποποίηση: 22 Νοεμβρίου 2008, 00:26:56 από πρώτη & καλύτερη »

21 Νοεμβρίου 2008, 23:51:06
Απάντηση #476
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
ΕΧΩ ΕΞΟΡΓΙΣΤΕΙ!!!

Η Διοίκηση του νοσοκομείου απάντησε στον κ.Λουμάκη λέγοντας "Οι εφημερίες ετοιμότητας εφόσον δεν υπάρξει ανάγκη φυσικής παρουσίας του ιατρού για την αντιμετώπιση περιστατικού,μόνο ως χρόνος ανάπαυσης μπορεί να λογίζονται"[/font]

Και  στη συνέχεια τιμωρούν το "μαύρο πρόβατο" Λουμάκη που έβγαλε δοντάκια και θέλησε να γίνει "λύκος" με στέρηση ενεργών εφημεριών και "τιμωρόντας" τον με ετοιμότητας

Είναι-το λιγότερο που μπορώ να σκεφθώ-....ασύλληπτο!Διαισθάνομαι πως ο κ Λουμάκης είναι τυχερός που γλύτωσε το εκτελεστικό απόσπασμα!!!!Πως τόλμησες σκουλίκι!!!!

Ποιός νοσηρός νους μπορεί να θεωρεί την εφημερία ετοιμότητας χρόνο ανάπαυσης αφού και να μη σε ενοχλήσουν καθόλου,αν σε διακρίνει μια στοιχειώδης υπευθυνότητα,ο σφιγκτήρας του ορθού σου χορεύει σάμπα από το αγγούρι που σου έχουν καρφώσει για ένα 24ωρο!!!

Ποιός νοσηρός νους,με ειρωνικό τρόπο,αγνοεί κυνικά το ιερό δικαίωμα ενός ανθρώπου για ανάπαυση και με σαρκασμό και σαδισμό τον τιμωρεί λες και ζούμε σε ολοκληρωτικό καθεστώς?

ΕΙΜΑΙ ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ!!!!

Η απάντηση σε ένα νόμιμο,ανθρώπινο και λογικό αίτημα(με επιχειρήματα) απαντάται με σαρκασμό,ειρωνία και διάθεση τιμωρίας-εκδικητικότητα

Δεν ξέρω αν σηκώνει δικαστική διεκδίκηση!Θέλει ψάξιμο....
+

21 Νοεμβρίου 2008, 23:52:06
Απάντηση #477
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Σόρρυ για κάποιες άκομψες εκφράσεις

ΤΑ ΕΧΩ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΡΑΝΙΟ!!!!|
+

22 Νοεμβρίου 2008, 00:43:56
Απάντηση #478
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Συνάδελφε Λουμάκη,
αν κατάλαβα καλά η γενική συνέλευση αποφάσισε σχεδόν ομόφωνα την λήψη ρεπό και τελικά ήσουν ο μόνος που τόλμησες να το ζητήσεις – εφαρμόσεις; Συγχαρητήρια για τους λοιπούς «ομοφωνούντες»!

Παράθεση
«Απ’ αυτές (δηλ. τις εφημερίες ετοιμότητας) θα πληρώνεται μόνο για τις ώρες που καλείται και παρουσιάζεται στο Κέντρο Υγείας».
Αυτοί οι άσχετοι στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου σύμφωνα με τον διοικητή δεν ξέρουν τι τους γίνεται όμως ο αξιότιμος κ. διοικητής έχει δικαίωμα να δώσει νέα ερμηνεία στην αποζημίωση της εφημερίας ετοιμότητας. Αποζημίωση με την ώρα λοιπόν! Ωρομίσθιος γιατρός! Το διαβάσαμε κι αυτό!

Παράθεση
«Καλείστε να εφαρμόσετε απολύτως την κοινοτική οδηγία για τον κ. Λουμάκη».
Ακόμη ένα δείγμα ερμηνείας του συνταγματολόγου διοικητή. Οι κοινοτική οδηγία εφαρμόζεται πλήρως για τον κ. Λουμάκη, μερικώς για τον κ. Χ και καθόλου για τον κ.Ψ.
Ακόμη κι αν δεχτούμε τον παράλογο συλλογισμό του διοικητή, ας μας πει με ποιο τρόπο εφαρμόζεται «απολύτως» η κοινοτική οδηγία για τον συνάδελφο; Αν θεωρήσουμε ότι με 4 ενεργές εφημερίες το μήνα συμπληρώνεται το όριο των 48 ωρών, οι ώρες που θα δουλεύει και θα πληρώνεται ως ωρομίσθιος (σύμφωνα με το διοικητή) δεν αποτελούν υπέρβαση του ορίου και παραβίαση της οδηγίας;

Συνάδελφε,
για να «τρελάνω» λίγο ακόμη το διοικητή και για να τον αναγκάσω να ξεφτιλιστεί περισσότερο θα του έστελνα ένα έγγραφο που θα του ζητούσα με κάθε σοβαρότητα διευκρινήσεις για τον τρόπο υπολογισμού της αποζημίωσης στις περιπτώσεις κλήσεις σε εφημερία ετοιμότητας.
Να εξηγήσει βρε παιδί μου πως θα γίνεται. Από πότε θα μετράει ο χρόνος; Από το τηλεφώνημα που θα δεχτείς; Από τη στιγμή που θα μπεις στο Κ.Υ. (και πως θα φαίνεται αυτό; Χτυπώντας κάρτα; ). Και το κυριότερο, πως θα φαίνεται η «λήξη» της εργασίας και το πέρασμα ξανά στη φάση «ανάπαυσης». (θα χτυπάς πάλι κάρτα κατά την αποχώρηση; Θα κρατάει χρόνο ο αγροτικός; Ο φύλακας; Ο οδηγός; Η νοσηλεύτρια; )

Μια λύση θα ήταν χαλκάδες (στο χέρι, πόδι ή όπου αλλού πιστεύει ο κ. διοικητής) που δεν θα αφαιρούνται παρά μόνο με ειδικό κλειδί που θα έχει ο ίδιος και οι άλλοι "ανθρωποφύλακες". Θα εφαρμόζονται σε όσους έχουν εφημερία "ανάπαυσης" και θα αφαιρούνται την επόμενη. Κάτι σαν "Holter" εφημερίας. Με ταυτόχρονη ανίχνευση με GPS.
Ή ειδικό μηχάνημα στο ΚΥ (γιατί την κάρτα μπορεί να μας την χτυπάει κάποιος άλλος) που θα ενεργοποιείται μόνο με τα δακτυλικά αποτυπώματα ή με σκανάρισμα του αμφιβληστροειδή.
Βλέπω πολλές αστυνομικές ταινίες έ; Φαίνεται;
« Τελευταία τροποποίηση: 22 Νοεμβρίου 2008, 01:39:56 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

22 Νοεμβρίου 2008, 00:48:48
Απάντηση #479
Αποσυνδεδεμένος

flone

Ιατροί
Από τη Διοίκηση του ΓΝ Μακρονήσου ανακοινώνεται ότι ανακαλούνται οι αιτήσεις πρόσληψης επικουρικών γιατρών, λόγω υπερκάλυψης των αναγκών από μαζικές υποψηφιότητες για τις κενές θέσεις. Ενημερώνονται όλοι οι ενδιαφερόμενοι ότι αναμένεται αναθεώρηση του Οργανισμού από 1-7-2009 με προσθήκη επιπλέον θέσεων, ώστε κανείς γιατρός να μην κάνει πάνω από 2 ώρες εφημερίας το μήνα. Δεν θα υπάρχει πέναλτι για την εξέλιξη στους μετακινούμενους από και προς το Νοσοκομείο.
Πρόταση ΟΕΝΓΕ (έγινε δεκτή): 'στους μετακινούμενους προς το Νοσοκομείο'.

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
16 Απαντήσεις
47072 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Ιουνίου 2018, 12:56:39
από Γ.Κτιστάκης
1 Απαντήσεις
81003 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Μαΐου 2008, 13:34:10
από D-Michalis
0 Απαντήσεις
3740 Εμφανίσεις