Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
15 Νοεμβρίου 2024, 16:43:00

Ψηφοφορία

Θα ενημερώνατε την επίτροπο ότι δεν επιθυμείτε υπέρβαση του 48ωρου;

Ναι, με οποιοδήποτε κόστος.
12 (52.2%)
Όχι, φοβάμαι τα αντίποινα από την κλινική/διευθυντή/διοικητή
3 (13%)
Όχι, δεν θέλω να ρισκάρω να μην πληρωθώ εφημερίες που έχω κάνει.
1 (4.3%)
Όχι, έχω έξοδα αυτή την εποχή και χρειάζομαι τις επιπλέον εφημερίες
7 (30.4%)
Όχι, γιατί θα σταματήσει να λειτουργεί η κλινική/ΚΥ
0 (0%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 23

Η ψηφοφορία έληξε: 30 Μαρτίου 2009, 01:32:56

Αποστολέας Θέμα: Εφημερίες ΕΣΥ -ΥΥ-ΚΑ και Ε.Ε.  (Αναγνώστηκε 709608 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

2 Δεκεμβρίου 2008, 16:18:56
Απάντηση #510
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Διαβάστε τον"Ζούγκλα" με προσοχή.: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

2 Δεκεμβρίου 2008, 16:26:11
Απάντηση #511
Αποσυνδεδεμένος

πρώτη & καλύτερη

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Διαβάστε τον"Ζούγκλα" με προσοχή.: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

ΟΧΙ ΜΙΖΕΡΙΕΣ βρε Αγωνιστική
« Τελευταία τροποποίηση: 2 Δεκεμβρίου 2008, 17:19:44 από πρώτη & καλύτερη »

2 Δεκεμβρίου 2008, 16:50:16
Απάντηση #512
Αποσυνδεδεμένος

Nikos22

Στο συγκεκριμένο θέμα και γενικότερα στο φόρουμ (βλέπε και άλλα τοπικς όπως "Κρίσεις Αποτίμηση κινητοποιήσεων") υπάρχει μια επαναλαμβανόμενη κατακραυγή από τουλάχιστον 12-15 (ενεργά) συμμετέχοντες στο φόρουμ, κατά της συνδικαλιστικής ηγεσίας ή έστω για την ακρίβεια των επιλογών της.
Αν ανατρέξεις στις τηλεοράσεις και στο ίντερνετ όπως δημοψηφίσματα στο Medvoi365 Πχ και αυτό της προηγούμενης καταχώρησης της "Αγωνιστικής Παρέμβασης" για τον Ζούγκλα, παρουσιάζεται η ακριβώς αντίθετη πεποίθηση περί επιτεύγματος δηλαδή των συνδικαλιστών.
Προσωπικά έχω ήδη τοποθετηθεί στο φόρουμ υπέρ της δεύτερης αυτής άποψης, όμως αλήθεια γιατί τόση διάσταση απόψεων μεταξύ μας και που τελικά είναι η αλήθεια; Ίσως η ποικιλότητα των καθηκόντων (ανάλογα με ειδικότητα θέση βαθμό και άλλες συγκυρίες) σε ένα τόσο αόριστο επάγγελμα όπως Ιατρός ΕΣΥ είναι μια εξήγηση.
Πάντως θα είχε ενδιαφέρον και θα ήταν διαφωτιστικές δημοσκοπίσεις με μεγάλο πλήθος ψηφοφόρων πιστεύω.
« Τελευταία τροποποίηση: 2 Δεκεμβρίου 2008, 16:56:50 από Nikos22 »

2 Δεκεμβρίου 2008, 17:27:44
Απάντηση #513
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Nikos22
έχω την πεποίθηση ότι:
α.Το συγκεκριμένο κίνημα,παρά τις αδυναμίες του, μπορούσε στη σημερινή φάση να καταφέρει πολύ περισσότερα,κόντρα στα "γκρίζα ανθωπάκια" και στις "μοιρολογίστρες"(ξέρεις ,αυτούς που μονίμως οδύρονται για την ανωριμότητα , για την αδυναμία του κινήματος κλπ, κλπ.).Επόμενα κακώς "έκλεισαν" από τα πάνω οι κινητοποιήσεις.
β.Ότι επιτεύχθηκε , άσχετα αν είναι πολύ πίσω από τους στόχους, επιτεύχθηκε κυρίως  από αυτό το κίνημα των "κάτω" και όχι από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες.Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα θα σου πω.;Oταν ακόμα οι κινητοποιήσεις ήταν στα αρχικά στάδια , αλλά διαφαινόταν ότι θα γινόταν μαζικές , κάποιοι πρότειναν στις γενικές συνελεύσεις να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις για "να μην εκφυλιστεί το κίνημα".Προφανώς γιατί δεν πίστευαν σε αυτό.
γ.Μην έχεις καμιά αυταπάτη για τις αυξήσεις,Απλά έγινε μεταφορά κονδυλίων από τις ενεργές εφημερίες στο βασικό μισθό.Προφανώς αυτό είναι κάτι.Αλλά δεν είναι αυτό που περίμεναν οι εργαζόμενοι γιατροί.Θα πάρουν , όσους πάρουν τελικά, κυρίως ειδικευόμενους και θα ταράξουν το κόσμο στις εφημερίες ετοιμότητας.
δ. Για να είναι έγκυρη μια ψηφοφορία πρέπει αυτός που ψηφίζει να ξέρει τι ψηφίζει.Πόσο όμως ενημερωμένος είναι ο κόσμος για τα διαγενόμενα στο προσκήνιο και παρασκήνιο αυτής της σύμβασης.Εδώ ούτε οι γιατροί οι ίδιοι τα ξέρουν.Πριν από δυο μέρες είχαμε ενημέρωση ότι θα συνεδρίαζε σήμερα το ΓΣ της ΟΕΝΓΕ προκειμένου να συζητήσει στο τελικό κείμενο της σύμβασης, ώστε την επομένη να κατατεθεί στη Βουλή.
Και χθες μάθαμε ότι υπογράφηκε η σύμβαση!Μέχρι και ο γραμματέας της ΕΙΝΑ αιφνιδιάστηκε.
«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

2 Δεκεμβρίου 2008, 18:06:20
Απάντηση #514
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Σκεφτόμουν όπως στο σκάκι τις πιθανές εκδοχές που αλλάζουν ποσοστά πιθανότητας τώρα που "υπογράφηκε" η σύμβαση...
Ας σκεφτούμε μια απλή περίπτωση που μπορεί να συμβεί:
Η σύμβαση έχει γίνει νόμος αλλά το γενικό λογιστήριο, ο υπ. οικονομίας, και ότι άλλο θεωρείτε σχετιζόμενο βάλουν το χέρι στο μαγικό καπέλο και πουν κάποια κρίσιμη στιγμή: "δεν υπάρχουν λεφτά για φέτος" ή "δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε όλα τα οικονομικά αιτήματα"
Και φτάνει η κατάσταση στους δικαστικούς που μόλις πήραν αύξηση, τι θα γίνει;

Για σκεφτείτε ότι δεν θα είναι πρώτη φορά που ένας νόμος δεν εφαρμόζεται πλήρως.... Ας σας πω πόσα είναι στο νόμο υποχρεωτικά και σε ισχύ και δεν εφαρμόζεται τίποτα.... Και με δικαστήριο να πάρεις τις αυξήσεις, θα τα δώσει η επόμενη ή μεθεπόμενη κυβέρνηση, πράγμα πόσο βολικό στην παρούσα φάση...

Τι πιστεύεται ότι θα μείνει και θα εφαρμοστεί άμεσα γιατί δεν χρειαζεται χρήματα; Μήπως η εφαρμογή αυτού του πράγματος θα μπορούσε να λύσει εν μέρη και το θέμα του 48ωρου με "εθελοντική" εργασία από τους μικρότερους;;;;

Συνεπώς, τίποτα δεν είναι ακόμη σίγουρα και όλα είναι στη διαπραγμάτευση....
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

2 Δεκεμβρίου 2008, 18:49:08
Απάντηση #515
Αποσυνδεδεμένος

deleteduser

Είναι κοινή η πεποίθηση ότι δε θα εφαρμοστούν όλα όσα υπογράφησαν.
Κι αν δεν εφαρμοστούν τι έγινε; Θα ξεσηκωθεί το κίνημα που διαμορφώθηκε όλα αυτά τα χρόνια;
Η μήπως θα απειλήσουμε πάλι ότι θα εφαρμόσουμε το 48ωρο που ξεπουλήσαμε;

Τα πυρηνικά θέματα αυτής της ιστορίας τώρα που καταλάγιασε (κοινώς κουκουλώθηκε) είναι:
1 Με τους όρους που διαμορφώθηκε η "κινητοποίηση" δε δημιουργήθηκε ή δεν επιτράπηκε να δημιουργηθεί κίνημα από "τα κάτω" το οποίο θα μπορούσε να έχει μια συνέχεια και να διαμορφώσει μια διαλεκτική για μια διαρκώς βελτιούμενη δημόσια υγεία για όλους.
2. Δεν έπεσε στο τραπέζι καμία πρόταση και δεν προτάθηκε καμία λύση που να αγγίζει τα δομικά προβλήματα του ίδιου του δημοσίου συστήματος υγείας (κακή κατανομή μονάδων, απουσία ΤΕΠ και ΠΦΥ, ελλιπής εξοπλισμός και στελέχωση κυρίως σε μη ιατρικό προσωπικό, έλλειψη μηχανοργάνωσης, γραφειοκρατεία κλπ κλπ)

Η σημαία της νίκης και η σύνδεση της σύμβασης με τη βελτίωση συνθηκών εργασίας και παρεχομένων υπηρεσιών υγείας είναι οι 2000 προσλήψεις. Οι πρώτες που δε θα εφαρμοστούν λόγω έλλειψης κονδυλίων. Και η κατανομή των όσων γίνουν θα πραγματοποιηθεί με βάση τις ανάγκες (!!!). Αλήθεια χωρίς υγειονομικό χάρτη πώς θα καθοριστούν αυτές οι ανάγκες;
Και θα εξυπηρετήσουν πραγματικά τους γιατρούς εκείνους που υπερβάλουν εαυτόν; Θα βελτιώσουν την παρεχόμενη περίθαλψη;Αν πάρουμε σαν μέτρο σύγκρισης τα νοσοκομεία της Αθήνας σε μερικές κλινικές των οποίων υπάρχει πληθώρα ειδικευμένων ιατρών η απάντηση είναι όχι.

Νομίζω ότι σύντομα πρέπει αυτή η ενότητα να κλείσει. Παρασυρθήκαμε κάποιοι και πιστέψαμε ότι για ΜΙΑ φορά υπήρχε ελπίς. Επιστρέφουμε στο παλιό μας μοτό. Έχουμε την υγεία που μας αξίζει.

2 Δεκεμβρίου 2008, 19:13:19
Απάντηση #516
Αποσυνδεδεμένος

Δημήτρης Μακρέας

Επώνυμοι
Καμμία πρόταση υπάρχει?Αν υπάρχει ,επιτέλους ας κατατεθεί!Να ξέρουμε τι επιλογές έχουμε.Εκτός και αν θεωρούμε ,για παράδειγμα,ότι σε ΚΥ με έξι γιατρούς το κυκλικό ωράριο είναι λύση που δε θα διαλύσει τα Π.Ι.Από γκρίνια χόρτασα.Η δική μου μόνο ,μου φτάνει και μου περισεύει.!

2 Δεκεμβρίου 2008, 19:25:29
Απάντηση #517
Αποσυνδεδεμένος

deleteduser

Από προτάσεις άλλο τίποτα. Απλά κοστίζουν.
Να πω μία; Ανεξάρτητα ΤΕΠ κατανεμημένα με βάση τις ανάγκες του πληθυσμού και με στελέχωση με ειδικευμένο νέο προσωπικό. Και τίποτα άλλο να μη γίνει οι γιατροί των κλινικών (ειδικευμένοι και κυρίως ειδικευόμενοι) θα απαλλάσσονταν από ένα μεγάλο βάρος δουλειάς (τη γενική εφημερία) και οι γιατροί του Κ.Υ. που εφημερεύουν με μια αμφιβόλου αξίας γενική αίματος και τα δύο τους χέρια θα μπορούσαν να επικεντρωθούν στην κύρια "δουλειά" τους: την προαγωγή υγείας του πληθυσμού ευθύνης τους. Ταυτόχρονα όπως γίνεται αντιληπτό η αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών θα αναβαθμιζόταν. Απλό δεν είναι;

2 Δεκεμβρίου 2008, 21:36:03
Απάντηση #518
Αποσυνδεδεμένος

Ν.ΔΗΜΟΥ

Επώνυμοι
Καλές και σωστές οι απόψεις που ακούστηκαν σχετικά με την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εργασίας ,αλλά μήπως γινόμαστε λίγο ΄΄περίεργοι'' όταν υποστηρίζουμε την επόμενη μέρα, ότι πιθανά δεν θα εφαρμοστεί η σύμβαση...Μήπως δεν το πιστεύουμε οτι υπογράφηκε?
Δεν ξέρω, αλλά μήπως πλησιάζουμε την ΄΄εμπάθεια΄΄?
Ψυχραιμία παιδιά....
ΓΕΝΙΚΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ

3 Δεκεμβρίου 2008, 00:09:03
Απάντηση #519
Αποσυνδεδεμένος

πρώτη & καλύτερη

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Από προτάσεις άλλο τίποτα. Απλά κοστίζουν.
Να πω μία; Ανεξάρτητα ΤΕΠ κατανεμημένα με βάση τις ανάγκες του πληθυσμού και με στελέχωση με ειδικευμένο νέο προσωπικό. Και τίποτα άλλο να μη γίνει οι γιατροί των κλινικών (ειδικευμένοι και κυρίως ειδικευόμενοι) θα απαλλάσσονταν από ένα μεγάλο βάρος δουλειάς (τη γενική εφημερία) και οι γιατροί του Κ.Υ. που εφημερεύουν με μια αμφιβόλου αξίας γενική αίματος και τα δύο τους χέρια θα μπορούσαν να επικεντρωθούν στην κύρια "δουλειά" τους: την προαγωγή υγείας του πληθυσμού ευθύνης τους. Ταυτόχρονα όπως γίνεται αντιληπτό η αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών θα αναβαθμιζόταν. Απλό δεν είναι;

Όχι μόνο κοστίζουν, αλλά απαιτούν και γνώση και ανοικτό μυαλό.

Αυτό που περιγράφει ο Απόστολος είναι η εφημερία. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Στο σύστημα υγείας, υπάρχει ειδικό τμήμα για τα επείγοντα προβλήματα υγείας, που λειτουργεί 24ώρες και 7 μέρες την εβδομάδα, ειδικοί εκπαιδευμένοι άνθρωποι για αυτή τη δουλειά.

Εμείς τι ονομάζουμε "εφημερία"? Εμείς έχουμε φτιάξει ένα δαίδαλο ενεργών, μικτών, πλαστών, ετοιμότητας και παντός τύπου. Ποιός "εφημερεύει" σε αυτή τη χώρα, σε αυτό το σύστημα υγείας? Μήπως ο ΓΙ με μόνο το στηθοσκόπιο και το ΗΚΓ, που δε ξέρει ούτε και να το διαβάζει (ΗΚΓ: επισυνάπτεται) ? Ή ο παθολόγος που κάνει εκτός πρωινού ωραρίου τις δουλειές που θα έπρεπε να έχουν γίνει το πρωί, στο συνεχές πρωινό ωράριο 10 με 2 (εκτός Παρασκευής που είναι 10 με 12) ? Ή ο δύσμοιρος ειδικευόμενος που καλείται στα επείγοντα χωρίς εκπαίδευση και εποπτεία να αντιμετωπίσει περιστατικά που σε άλλες χώρες πρέπει να είσαι πιστοποιημένος μία φορά, δεύτερη, πάλι και πάλι.

Αυτή την "αθλιότητα" που χρησιμοποιούν οι ιατροί του ΕΣΥ, να αυξάνουν το εισόδημά τους με "εφημερίες" (μικτές, ετοιμότητας, ενεργείς, χαλαρές, παντός τύπου, πλασματικές, πλαφόν) αντί να την καταλάβουμε, να την πολεμήσουμε, τί κάνουμε? Την αναπαράγουμε. Και μάλιστα ομόφωνα και σε συμφωνία με το Υπουργείο. Αυτό συμβαίνει σήμερα. Τίποτα παραπάνω, τίποτα παρακάτω. Και πάλι μετά από καιρό, κάποιο επεισόδιο "μη παρουσίας ιατρού στην εφημερία" θα παίξει για λίγο, και τότε πάλι θα πούμε το γνωστό ποίημα. Σύμφωνα με την παρ4/15/άρθρο 666 ο ιατρός δικαιούται να αποχωρήσει από την εφημερία, εφόσον το κρεβάτι στο εφημερίο έχει κατεύθυνση δυτικά και όχι ανατολικά. Και ο υπουργός θα κάνει έφοδο, και θα έρθουν τα κανάλια, και ο ΠΕΣΥάρχης θα κάνει ΕΔΕ και κλπ, κλπ.

Εν τω μεταξύ, αφού θα έχει εφαρμοστεί η καινοτόμος μεταρρύθμιση για τις "εφημερίες", θα συνεχίσουν να πεθαίνουν 2200 ασθενείς το χρόνο, λόγω ελλείψεων στην επείγουσα και εντατική φροντίδα. Δηλαδή, λόγω ελλείψεων στο σύστημα που περιθάλπτει ασθενείς με επείγοντα προβλήματα υγείας. Δηλαδή, λόγω ελλείψεων στο σύστημα "εφημεριών". Αλλά νόμο για τις "εφημερίες" θα έχουμε. Όπως και κλαδική σύμβαση, που έγινε μετά από διαπραγματεύσεις για τις "εφημερίες".

Είναι προφανές, έχω χάσει κάθε ψυχραιμία...
« Τελευταία τροποποίηση: 3 Δεκεμβρίου 2008, 13:54:09 από πρώτη & καλύτερη »

3 Δεκεμβρίου 2008, 09:32:27
Απάντηση #520
Αποσυνδεδεμένος

Nikos22

Συνάδελφε συμφωνώ με μερικά από όσα αναφέρεις. Γενικά κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις και ότι είναι για εμένα καλό, για έναν άλλο συνάδελφο μπορεί να είναι κακό. Διαφωνώ με την προκατάληψη, την προπαγάνδα και την χειραγώγηση γενικά, μόνο που εξ ορισμού αυτές οι έννοιες προϋποθέτουν άγνοια και εσφαλμένη αντίληψη αυτού που τις βιώνει. Είναι δύσκολο να ανακαλύψεις ποιός και πότε σε χειρίζεται όταν είναι δύσκολο να ανακαλύψεις πολύ περισσότερο χειροπιαστά πράγματα της καθημερινότητας όπως αν σήμερα πχ θα βρέξει. Αναζητώ γενικότερα (στη ζωή μου) την αλήθεια μέσα από κρίσεις - συγκρίσεις, είμαι ανοιχτός σε απλές κουβέντες και όχι σε πολυσύνθετες θεωρίες γεμάτες από αξιώματα, υποθέσεις και αυθαίρετες παραδοχές που τις κάνουν (τις θεωρίες) να απέχουν χιλιόμετρα από το υπαρκτό, από την πραγματικότητα.
Συμφωνώ ότι τα 300 ευρώ δεν λύνουν το πρόβλημα όλων των συναδέλφων ίσως μάλιστα κανενός, όμως από εκεί και πέρα κατηγορίες όπως προδοσία, γκρίζα ανθρωπάκια, αποτυχία, ξεπούλημα, εξαπάτηση και πολλές άλλες που εύκολα κάποτε εκτοξεύουμε παραπέμπουν σε φανατισμό και με απογοητεύουν.

3 Δεκεμβρίου 2008, 12:48:32
Απάντηση #521
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Αγαπητέ Nicos22 όσοι τοποθετήθηκαν εδώ δεν έκαναν αφορισμούς. Έκαναν ανάλυση των σημείων που διαφωνούν και ανέδειξαν το γιατί διαφωνούν.
Εσύ βρίσκεις τη σύμβαση θετική. Δικαίωμά σου. Αφού όμως θέλεις να αντιπαραθέσεις τη θέση σου στους ήδη τοποθετηθέντες κατά σημείο, γιατί δεν αναλύεις τα σημεία που σε κάνουν να τη θεωρείς «καλή» τη σύμβαση και δεν αναλύεις, αναδεικνύοντας το ¨καλό» τους σημείο?
Ακόμη πιο ενδιαφέρον θα ήταν να αντιτείνεις τη θετική πλευρά στα σημεία που ανέλυσαν οι προλαλήσαντες και ανέδειξαν αρνητική του πλευρά.
Δεν είδα να έκανες κάτι τέτοιο ως τώρα, πέραν της έκφρασης ικανοποίησής σου για τη σύμβαση και δυσφορίας σου για το ότι κάποιοι δεν την υιοθετούν.
Θες ένα παράδειγμα? Προσωπικά κατέκρινα την επιβολή ποινής στους μετακινούμενους . Ανέλυσα διεξοδικά το γιατί, αλλά συνοψίζω στο ότι δεν έχει να προσφέρει τίποτε στο σκοπό της σύμβασης, αφού οι νέες θέσεις θα αφορούν υποστελεχωμένα τμήματα και όποιος μετακινείται, επιδιώκει μετακίνησή του σε κεντρικότερα τμήματα. Ακόμη είπα ότι είναι και αντισυνταγματικό γιατί αποτελεί διαφορετική μεταχείριση δύο γιατρών με βάση το αν ο ένας δουλεύει σε έναν εργοδότη και ο άλλος όχι.
Γιατί δεν αναπτύσσεις π.χ. τα επιχειρήματα υποστήριξης αυτής της θέσης, όπως έκαναν όσοι την καταδίκασαν?
Το να ψάχνουμε ψηφοφορίες σε συναδέλφους που δεν εφημερεύουν ποτέ (ή σχεδόν ποτέ) δεν προσφέρει τίποτε. Σαφώς θα είναι ευχαριστημένοι.
Τέλος –τέλος και εγώ είμαι ευχαριστημένος που θα βάλω άλλα 800 ευρώ στην τσέπη μου. Όταν κατέβαινα όμως στο δρόμο δεν διεκδικούσα αυτό. Διεκδικούσα ανθρώπινα ωράρια εργασίας. Παράλληλα διεκδικούσα να αρχίσει η επεξεργασία ενός νέου μισθολογίου.
Διαφορά προσανατολισμού λοιπόν που δεν έχει να κάνει με ψηφοφορίες και βάφτισμα της σύμβασης σα «καλής» ή «κακής».

Και τέλος το να αναδεικνύει και αναλύει τα αρνητικά κάποιος δεν κατάλαβα γιατί είναι «γκρίνια» και αρνητισμός ή ακόμη χειρότερα προκατάληψη, προπαγάνδα και χειραγώγηση με τα οποία λές ότι διαφωνείς (και φυσικά πολύ σωστά). Εδώ όμως, πού τα είδες? Η ανάλυση, η τεκμηριωμένη τοποθέτηση, η αντιπαράθεση θέσεων με περιγραφή των σημείων συμφωνίας και διαφωνίας, σε τίποτε δεν έχουν να κάνουν με αυτά, αλλά αποτελούν την ανάδειξη των πραγματικών δεδομένων και τη βάση της δημοκρατίας.
Εκτός αν χάσανε και οι λέξεις το νόημά τους (και ανάμεσά μας εννοώ, γιατί στην πολιτική και το συνδικαλισμό το χάσανε από καιρό).
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

3 Δεκεμβρίου 2008, 13:48:36
Απάντηση #522
Αποσυνδεδεμένος

Nikos22

Παράθεση
Αφού όμως θέλεις να αντιπαραθέσεις τη θέση σου στους ήδη τοποθετηθέντες κατά σημείο, γιατί δεν αναλύεις τα σημεία που σε κάνουν να τη θεωρείς «καλή» τη σύμβαση και δεν αναλύεις, αναδεικνύοντας το ¨καλό» τους σημείο?

1)Θεωρώ ότι είναι πολύ θετική για την τσέπη ΟΛΩΝ των συναδέλφων αύξηση της τάξης 20% που ούτε στα όνειρά μας πολλοί δεν περιμέναμε και που τελικά από άλλες κοινωνικές ομάδες ίσως πράγματι εκληφθεί προκλητική δεδομένου ότι δεν γνωρίζουν τις εξαθλιωτικές συνθήκες εργασίας των Ιατρών μέχρι σήμερα.
2)Θεωρώ ότι είναι άδικο συμβούλια που μετρούν πιστοποιητικά που θεωρώ ότι παράγονται μαζικά και κυρίως για αυτό το λόγο (για τις κρίσεις) και τελικά εμποδίζουν(οι αντίστοιχες εργασίες) παρά οφελούν την επιστήμη (γεμίζοντας μας με αμφιβόλου ποιότητας πληροφορίες) να καθορίζουν τη μονιμότητα ή τη συγκριτική μας επιλογή. Δίνω λοιπόν πολύ μεγαλύτερο βάρος στην επετηρίδα παρά στην αέναη εξεταστική διαδικασία μέχρι θανάτου. ΆΡα προτιμώ να κρίνομαι τυπικά από μια "λαοσύναξη" συνεργατών όπως ονομάσατε για να διατηρήσω την θέση μου στην πενταετία, ακριβώς όπως ψηφίστηκε δηλαδή με βάση την προσφορά μου στο Νοσοκομείο μου στους συναδέλφους μου, στην κοινωνία. Εγκρίνω λοιπόν την ψήφιση της κατάργησης της επαναπροκύρηξης στην πενταετία.
3) Νομίζω ενθυμούμενος δικές σας καταχωρήσεις ότι αύξηση του μισθού και μείωση των ωρών εργασίας (εφημεριών) είναι αλληλένδετα. Γνωρίζουμε νομίζω συναδέλφους (ή τους ίδιους μας τους εαυτούς σε κάποιες εποχές) διατεθειμένους να πραγματοποιήσουμε "παράνομες εφημερίες" στο όνομα άλλων προκειμένου να σπάσουμε το πλαφόν και να πληρωθούμε παραπάνω και από δέκα ή δώδεκα που ΘΕΛΟΥΜΕ να πραγματοποιήσουμε. Περισσότερα χρήματα στο βασικό μισθό λοιπόν, λιγότερους από εμάς θα στείλουν σε αυτήν την επιλογή και όχι μόνο αυτή. Οι περισσότεροι δεν νομίζω ότι κάνουν επτά οκτώ ενννέα ή δέκα  επειδή εξαναγκάζονται από την "εύρυθμη λειτουργία του τμήματός τους" ΝΟμίζω ότι εξαναγκάζονται από τις οικογενειακές τους ανάγκες σε συντριπτικό ποσοστό και ότι έχουν τρόπο να αφήσουν κάποιες από τις πολλές που πραγματοποιούν αν αμοιφθούν καλύτερα. Είναι νομίζω μια θέση που ό ίδιος έχετε παραδεχτεί εμμέσως πλην σαφώς. (Μισθός και ώρες εργασίας πάνε χέρι χέρι)
4) Το ρεπό μετά από εφημερία δεν μπορώ να διαννοηθώ ότι φτάνουμε σε σημείο να το υποτιμούμε τόσο λέγοντας ακόμη και ότι δεν θα πληρωθεί (μα θα ήταν επιπλέον κανονική άδεια τότε) ή να διαμαρτυρόμαστε που μπορεί να μεταφερθεί μία εβδομάδα. Πόσοι συνάδελφοι δουλεύουν 2 ώρες μακριά και θα άντεχαν οικοιοθελώς να παρατείνουν την παραμονή τους σε 30 ώρες προκειμένου την επόμενη μέρα ή βδομάδα να ξεκουραστούν και από το πρωινό ωράριο και από τη διαδρομή ή να κάνουν πρωινές δουλειές άνετα τις οποίες καπάκι μετά από 24 ώρες και τη διαδρομή θα τους είναι δύσκολο; Δεν μπορώ να καταλάβω πως μας πείραξε και το ρεπό μετά από κάθε ενεργή εφημερία ή το ότι μεταφέρεται για μιά εβδομάδα.
5)Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μας πειράζει να μπούμε όλοι σαν Β και να γίνουμε όλοι Διευθυντές . Δηλαδή με το ισχύον σύστημα μπορούσε κάποιος φτωχός να γινει ποτέ Διευθυντής; Τι να πρωτοκάνει δημόσιες σχέσεις για τους γνωστούς αγνώστους κριτές του την ώρα των κρίσεων, συγκομιδή πιστοποιητικών και εργασιών, συνέδρια, οικογένεια, μεταπτυχιακά, εφημερίες, μελέτη, δουλειά; Να προοδεύουν οι καλύτεροι αλλά μην ξεχνάμε ότι σε έναν κόσμο που όλα νοθεύονται το "καλύτερος" βάσει πιστοποιητικών είναι σχετικό. Το μεγαλύτερος όμως  με τόσα χρόνια προϋπηρεσία είναι λίγο δύσκολο να νοθευτεί.

Παράθεση
Δεν είδα να έκανες κάτι τέτοιο ως τώρα,
Νομίζω ότι η πρώτη μου καταχώρηση εμμέσως πλην σαφώς συνοπτικά περιεκτικά αναφερόταν στα παραπάνω.

Παράθεση
Τέλος –τέλος και εγώ είμαι ευχαριστημένος που θα βάλω άλλα 800 ευρώ στην τσέπη μου. Όταν κατέβαινα όμως στο δρόμο δεν διεκδικούσα αυτό

Μήπως είναι λίγο αλαζονικό να κατηγορούμε τόσο έντονα κάποιους που μας ωφέλησαν αλλά όχι ακριβώς όπως θέλαμε; Γιατί αυτό που με στεναχώρησε είναι όχι η κριτική και η συζήτηση αλλά επαναλαμβανόμενες ειρωνικές καταχωρήσεις με σκληρούς χαρακτηρισμούς κάποιες φορές και σκέφτηκα δηλαδή πως πρέπει να αισθάνεται κανείς (βλέπε Τσούκαλος Βαρνάβας κλπ) όταν πετυχαίνει σαν συνδικαλιστής κάτι που προκαλεί αντίδραση άλλων κοινωνικών ομάδων και τελικά οι δικοί του του ασκούν τόσο έντονη κριτική. Νομίζω από την έντονη δράση σας τόσα χρόνια πολλές φορές θα είχατε τέτοιες δυσάρεστες εμπειρίες και νομίζω ότι και εσείς κάπως έτσι θα το βλέπατε.

Παράθεση
Το να ψάχνουμε ψηφοφορίες σε συναδέλφους που δεν εφημερεύουν ποτέ (ή σχεδόν ποτέ) δεν προσφέρει τίποτε
Δεν νομίζω ότι απευθύνθηκα σε τέτοιο κοινό. Και απορώ γιατί αυτή η εκτίμηση.

Παράθεση
Παράλληλα διεκδικούσα να αρχίσει η επεξεργασία ενός νέου μισθολογίου
ΝΟμίζω με ικανοποιητικό τρόπο ξεκίνησε η διαδικασία. Με σχετικά ικανοποιητική αύξηση θαρρώ.

Παράθεση
Εδώ όμως, πού τα είδες

Δεν είπα ότι εδώ γίνεται χειραγώγηση Είπα ότι γίνεται οπούδήποτε οποτεδήποτε χωρίς φυσικά να το καταλαβαίνεις στο συνάδελφο που ένιωθε νομίζω πολύ θυμωμένος γιατί αυτό πιστεύει ότι του συνέβη. Συμπληρώνω και επαυξάνω ότι την χειραγώγηση συνήθως αργείς πολύ να την αντιληφθείς και όχι τόσο γρήγορα (σε λίγες μέρες) όπως εκείνος νομίζει ότι έκανε οπότε ίσως και να μην του έγινε όση σήμερα θεωρεί. Πάντα μια πληροφορία (αληθής η ψευδής) μπορεί να μας αλλάξει 180 μοίρες άποψη. Ας παραμείνουμε ψύχραιμοι όπως πολύ σωστά άλλος συνάδελφος παρατήρησε.

3 Δεκεμβρίου 2008, 14:19:27
Απάντηση #523
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
χμμμ... το χρήμα ουδείς εμίσησε, συνεπώς δεν σου κατηγορεί κανείς την αύξηση στο βασικό μισθό που δόθηκε και το αφορολόγητο των εφημεριών. Το αφορολόγητο της βιβλιοθήκης δεν μας κάναν χάρη. Υπάρχουν ήδη αποφάσεις δικαστηρίων για αυτό.
Το ρεπό μετά την εφημερία που είναι κεκτημένο δικαίωμα στην ευρωπαϊκή οδηγία, έγινε "ρεπό μετά από ενεργή εφημερία που δίδεται εντός μιας εβδομάδας" Δεν ξέρω αγαπητέ Νίκο εάν κάνεις "μάχιμες" εφημερίες αλλά το ρεπό το χρειάζεσαι το επόμενο πρωι μετά την εφημερία γιατί μπορεί να μην βλέπεις μπροστά σου από την κούραση, αν στο δώσουν μετά από 2-3 ημέρες μάλλον άδεια μου μοιάζει. Την ιδέα ότι μπορεί να μην πληρώνεται δεν ήταν δική μου, ήταν του διοικητή του νοσοκομείου στο οποίο ανήκω και αναρωτιέμαι τι σκοπεύει να κάνει και μετά την συλλογική σύμβαση.

Υπάρχει κάτι που για μένα δημιουργεί αντίθεση στα γραφόμενα σου: Από την μια θέλεις να κρίνεσαι από τους συναδέλφους σου στο ίδιο νοσοκομείο για την "προσφορά σου" από την άλλη θεωρείς φτωχό αυτόν που δεν θα γίνει διευθυντής. Όμως το ζήτημα είναι πιο απλό εάν το θέσουμε αλλιώς: Είσαι διευθυντής πχ πνευμονολογίας κάπου και σου προκύπτει ένας νέος επιμΑ που ξέρει να κάνει βρογχοσκοπίσεις ενώ εσύ δεν ξέρεις. Και το νοσοκομείο όλο χαρά του αγοράζει βρογχοσκόπιο και ο διοικητής του είναι όλο μέλι-γάλα και κάνει μια συνέντευξη τύπου για την νέα εξέταση που γίνεται στο νοσοκομείο. Εσύ πως νοιώθεις σαν διευθυντής; Να σου πω τι έγινε στο 90% τέτοιων περιπτώσεων στο παρελθόν; Πως θα ελέγξουμε τον επιμΑ που μας χαλάει την πιάτσα. Φαντάσου τώρα που θα έχει και την δυνατότητα να αποφασίζει μονιμότητα ή εξέλιξη. Θα του το κάνει σαφές από την πρώτη μέρα, ότι το αφεντικό είναι ο διευθυντής. Δυστυχώς, αυτό θα γίνει στο 90% των περιπτώσεων, γιατί πάντα όσο γερνάμε υπάρχει το αίσθημα ότι μας απειλούν οι νεώτεροι με τις γνώσεις ή με τις δεξιότητες τους και λίγοι διευθυντές είναι αυτοί που έχουν την οξυδέρκεια να χρησιμοποιήσουν την γνώση και δεξιότητα των νεώτερων για να φανεί η κλινική, γιατί όταν φανεί η κλινική δοξάζεται και ο διευθυντής.... αλλά ξέχασα όλοι μπορούν να γίνουν διευθυντές.... και δεν υπάρχει κανένα κίνητρο να γίνεις καλύτερος ιατρός. Γιατί να γίνεις; Εάν κάνεις ότι κάνει όλη η κλινική, κερνάς καφέ, λες ανέκδοτα, δεν λες ποτέ όχι στο διευθυντή, σίγουρα μια μέρα θα πάρεις και το βαθμό του διευθυντή ή μήπως όχι;

Υπάρχει κάτι που δεν έγινε κατανοητό γιατί λίγοι διάβασαν την ευρωπαϊκή οδηγία: Δεν εξαναγκάζεται πουθενά ο εργαζόμενος σε 48ωρο. Εχει το δικαίωμα να αρνηθεί πάνω από 48ωρο όταν του το επιβάλει ο εργοδότης. Συνεπώς, αυτά που γράφεις ότι θα δούλευε συνάδελφος με άλλο όνομα γιατί του επιβάλλαν 48ωρο καμιά σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα. Σαφώς και κάποιος με ατομική του ευθύνη μπορεί να δουλέψει όσες ώρες επιθυμεί. Όμως δεν μπορεί η υπηρεσία να με εξαναγκάζει να δουλεύω 90ωρο όταν δεν το θέλω. Είναι τόσο δύσκολο να γίνει κατανοητό; Αυτό η συλλογική συμβαση το καταργεί και μου επιβάλλει ότι πρέπει να δουλεύω όσες ώρες επιθυμεί η υπηρεσία. Πως σου μοιάζει αυτό;

Και το κερασάκι, για όσους ελπίζουν στον Οκτώβριο 2009, η ΕΕ κατέθεσε πρόταση με την οποία ο μέσος εβδομαδιαίος χρόνος εργασίας θα μείνει 48ωρο, θα υπολογίζεται ανά έτος και όχι ανα τετράμηνο και μπορεί να φτάσει σε περιόδους που επιθυμεί ο εργοδότης στις 70ώρες ανά εβδομάδα, χωρίς να είναι υποχρεωτικό το συνεχές 8ωρο ή 7ωρο. Θα μπορεί να σε έχει για 3ώρες εργασία, κενό 2 ωρών και άλλες 5 ώρες εργασίας μετά και αυτό μετράει σαν 8ωρο.

Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

3 Δεκεμβρίου 2008, 14:21:18
Απάντηση #524
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Κάποιοι μίλησαν για φανατισμό,εμπάθεια,γκρίνια κτλ...Λες και κάποιοιείναι ψύχραιμοι,λόγιοι,λογικοί και οι υπόλοιποι οι Ταλιμπάν-τρομοκράτες  του ΕΣΥ

Με προσβάλλουν προσωπικά και δείχνουν να μην έχουν καταλάβει τίποτα....Μα απολύτως τίποτα...αν νοιάστηκαν ποτέ!!!

Προσωπικά ούτε γκρινιάζω,ούτε εμπαθής είμαι ούτε φανατικός...

Ούτε λέω πως δεν έγινε κανένα θετικό βήμα...σίγουρα έγινε!!!Σε άλλη εποχή θα ήμουν τα μάλλα ευχαριστημένος

Αλλά τι να πω εγώ τώρα στο διευθυντή μου με τον οποίο πλακώθηκα για το 48ωρο,όταν πανηγυρικάτου έδειχνα την απόφαση του ελεγτικού συνεδρίου για το 48ωρο,όταν αρνήθηκα να κάνω πάνω από 48 ώρες τη βδομάδα και τώρα,εντελώς ξαφνικά, είμαι με τα σκέλια στη ουρά και υποψήφιο θύμα  προς 7-11 εφημερίες το μήνα  

Ξεχνάτε μήπως τις βαρύγδουπες αφίσες προ συλλογικής σύμβασης για εργασιακό μεσαίωνα?Άραγε 11 εφημερίες το μήνα αλλαμε 300 ευρώ παραπάνω δεν παραμένουν εργασιακός μεσαίωνας?Κοροιδευόμαστε?

Όταν λέγαμε πως είμαστε επικίνδυνοι για τους ασθενείς μετά 32 ώρες συνεχούς εργασίας,και μιλάγε στον κόσμο για αυτό και μας άκουγαν  ξαφνικά γίναμε ακίνδυνοι και ετοιμοπόλεμοι τσεπώνοντας  300 ευρώ παραπάνω?

Όταν μου έλεγαν να απεργήσω...ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΟΥΣΑ για το 48ωρο,την ποιότητα στην εργασία,γαι τον υπερωριακο΄χρόνο τηε εφημερίας και τις προσφερόμενες υπηρεσίες στον ασθενή τότε τι ήμουν?Αβουλο ον που μάσαγε σανό,εμπαθής,φανατικός ή οραματιστής ενός καλύτερου ΕΣΥ?

Δε νιώθω πως δεν έγινε τίποτα...Το ξαναείπα...Σαφώς και έγιναν θετικά βήματα...
Απλά δεν έγινε τίποτα από όσα μας ΕΤΑΖΑΝ,τίποτα από όσα μας είπαν όταν ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις...

Αντίθετα διευθυτήθηκαν θέματα που βόλευαν πρωταρχικά άλλους...τους ΜΕΓΑΛΛΟΥΣ του χώρου μας

Να μη σας πω τώρα που γράφω το διευθυντιλίκι και γίνω πραγματικά...εμπαθής!!!
Όργισμένος νιώθω και προδομένος σε έναν αγώνα που ξεκίνησε με άλλα συνθήματα και κατέληξε...αλλού!!!

Κάπου στο δρόμο....χάσαμε τη σημαία μας !!!...Ή μάλλον την αφήσαμε να πέσει...

Αυτό δεν είναι προδοσία?
Πως μπορούν κάποιοι και είναι τόσο ήσυχοι..μήπως γιατί ποτέ δεν νοιάστηκαν πραγματικά για τα παραπάνω???

Στους βολεμένους με τις πλασματικές,τις φιλοδοξίες για διαυθυντιλίκια καθώς και την αποδοχή των 7-11 εφημεριών σαν μέσο πλουτισμού και επιπλέον αναγραφής των φασόν,τους επιστρέφω τους αήθειις χαρακτηρισμούς τους...

Γιατί όποιος σέβεται στοιχειωδώς την προσωπικότητά του,το χώρο που υπηρετεί και τον "πελάτη" που πρέπει να μάθει να αποκαλέι ασθενή θα ένιωθε προσβεβλημένος από την αλλαγή της σημαίας κατά τη διάρκεια του αγώνα,την αλλαγή των πρωταρχικών θέλω καθώς και τη μουλωχτή υπογραφή της συλλογικής σύμβασης

Ειλικρινά ντρέπομαι για κάποιους παρτάκηδες,βολεμένους οσφυοκάμπτες "συναδέλφους"
+

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
16 Απαντήσεις
47077 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Ιουνίου 2018, 12:56:39
από Γ.Κτιστάκης
1 Απαντήσεις
81013 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Μαΐου 2008, 13:34:10
από D-Michalis
0 Απαντήσεις