Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
8 Νοεμβρίου 2024, 13:31:02

Ψηφοφορία

Θα ενημερώνατε την επίτροπο ότι δεν επιθυμείτε υπέρβαση του 48ωρου;

Ναι, με οποιοδήποτε κόστος.
12 (52.2%)
Όχι, φοβάμαι τα αντίποινα από την κλινική/διευθυντή/διοικητή
3 (13%)
Όχι, δεν θέλω να ρισκάρω να μην πληρωθώ εφημερίες που έχω κάνει.
1 (4.3%)
Όχι, έχω έξοδα αυτή την εποχή και χρειάζομαι τις επιπλέον εφημερίες
7 (30.4%)
Όχι, γιατί θα σταματήσει να λειτουργεί η κλινική/ΚΥ
0 (0%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 23

Η ψηφοφορία έληξε: 30 Μαρτίου 2009, 01:32:56

Αποστολέας Θέμα: Εφημερίες ΕΣΥ -ΥΥ-ΚΑ και Ε.Ε.  (Αναγνώστηκε 708827 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

8 Απριλίου 2008, 09:03:46
Απάντηση #75
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Όπως ενημερωθήκαμε από το Σύλλογο Νοσοκομειακών Ιατρών Γ.Ν. Ρόδου δημοσιεύθηκε το περιβόητο ΦΕΚ για την αναστολή της εφαρμογής των Προεδρικών Διαταγμάτων σχετικά με τα ωράρια εργασίας των γιατρών.Για περισσότερα διαβάστε Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος.
«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

8 Απριλίου 2008, 09:55:01
Απάντηση #76
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Μπράβο στους συναδέλφους της Ρόδου για την πολύ έγκαιρη ενημέρωση.

Νόμος 3654, ΦΕΚ 57 Α' / 3-4-2008
Δεν μπόρεσα να το κατεβάσω, λόγω κακής σύνδεσης
Όποιος το κατεβάσει και έχει χρόνο, ας αντιγράψει την ακριβή διατύπωση.
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

8 Απριλίου 2008, 13:12:14
Απάντηση #77
Αποσυνδεδεμένος

Πατρωνάκης Μάνος

Moderator
 Αρθρο ενδέκατο
 Αναστέλλεται μέχρι τις 30.6.08 η ισχύς της διάταξης του άρθρου 6 του π.δ. 88/1999 και τς διάταξης του άρθρου 5 του π.δ. 76/2005,
ως προς του ειδικευμένους ιατρούς, τους ειδικευόμενους ιατρούς και το προσωπικό των νοσηλευτικών και παρομοίων ιδρυμάτων. Η ανα-
στολή της ισχύος των εν λόγω διατάξεων δύναται να παραταθεί έως τις 31.12.2008, με κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργών Οικο-
νομίας και Οικονομικών και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
 Η διάταξη αυτή ισχύει αναδρομικά από 1.1.2008
« Τελευταία τροποποίηση: 8 Απριλίου 2008, 13:39:46 από Πατρωνάκης Μάνος »

8 Απριλίου 2008, 19:28:49
Απάντηση #78
Αποσυνδεδεμένος

deleteduser

Το ελεγκτικό συνέδριο ζήτησε η κατάθεση των προγραμμάτων Μαϊου να συνοδεύεται από υπεύθυνη δήλωση του ιατρού ότι η υπέρβαση των ορίων εργασίας γίνεται με την ευθύνη του ιδίου. Άρα και το υπουργείο δεν αισθάνεται πολύ καλά με τη νέα αναβολή. Γι αυτό κιόλας πιέζουν για συλλογική σύμβαση. Ο πέλεκυς της ΕΕ πλησιάζει. (Θεέ μου πού καταντήσαμε;)

Επίσης να θυμίσω ότι ο καθένας μπορεί να επικαλεστεί την ευρωπαϊκή νομοθεσία (η οποία υπερισχύει της ελληνικής) και να υπογράψει υπεύθυνη δήλωση για το αντίθετο. Αυτό σκοπεύω να κάνω και γώ.

8 Απριλίου 2008, 19:36:14
Απάντηση #79
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί

Ἐχουν αρχίσει και διανέμονται από τους Επιτρόπους, προς τις διοικήσεις των νοσοκομείων, οδηγίες σχετικά με τον δρόμο πού πρέπει να ακολουθηθεί για να πληρωθούν οι εφημερίες από τον Ιανουάριο και πέρα.Μέσα σε αυτές περιλαμβάνεται και η δήλωση από τον κάθε γιατρό ότι με τη θέλησή  του συναίνεσε στην υπέρβαση του χρόνου εργασίας.
Διαβάστε ένα πολύ καλό άρθρο για το θέμα αυτό  του Γραμματέα της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας, Κώστα Γιαννάκενα εδώ:Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος.
«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

8 Απριλίου 2008, 20:14:41
Απάντηση #80
Αποσυνδεδεμένος

Πατρωνάκης Μάνος

Moderator
H υπεύθυνη δήλωση που μας στάλθηκε από τον Σύλλογο Νοσοκομειακών γιατρών του Γ.Ν. Ρόδου προς υπογραφή (και θεωρημένη για το γνήσιο)
μέχρι τη Παρασκευή 11/4/ αναφέρει:
----------------------------
 Mε ατομική μου ευθύνη και γνωρίζοντας τις κυρώσεις που προβλέπονται από τις διατάξεις της παρ. 6 του αρθρου 22 τοτ Ν. 1599/86 δηλώνω ότι:
Σύμφωνα με το εδάφιο της παρ. 1 του άρθρου 22 της οδηγίας 2003/88/ΕΚ του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 4-11-2003, σχετικά
με ορισμένα στοιχεία της οργάνωσης του χρόνου εργασίας, L299/2003, και τις 144/06 και 57/07 πράξεις του τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, συ-
ναινώ να εργαστώ από 1-1-08 μέχρι κα τις 30-4-08, πέραν του προβλεπόμενου από την Οδηγία, ανωτάτου ορίου ωρών εβδομαδιαίας εργασίας, συμπε-
ριλαμβανομένων και των υπερωριών - εφημεριών (56 ώρες για ειδικευόμενους και 48 για τους ειδικευμένους).
 Επίσης έχω λάβει γνώση των α,β,γ της σχετικής οδηγίας.
-----------------------------
 Εχει επομένως αναδρομική ισχύ για να πληρωθούμε εφημερίες από 1.1.08 έως 30.4.08
« Τελευταία τροποποίηση: 8 Απριλίου 2008, 20:21:44 από Πατρωνάκης Μάνος »

8 Απριλίου 2008, 20:54:48
Απάντηση #81
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
H υπεύθυνη δήλωση που μας στάλθηκε από τον Σύλλογο Νοσοκομειακών γιατρών του Γ.Ν. Ρόδου προς υπογραφή (και θεωρημένη για το γνήσιο)
μέχρι τη Παρασκευή 11/4/ αναφέρει:
----------------------------
 Mε ατομική μου ευθύνη και γνωρίζοντας τις κυρώσεις που προβλέπονται από τις διατάξεις της παρ. 6 του αρθρου 22 τοτ Ν. 1599/86 δηλώνω ότι:
Σύμφωνα με το εδάφιο της παρ. 1 του άρθρου 22 της οδηγίας 2003/88/ΕΚ του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 4-11-2003, σχετικά
με ορισμένα στοιχεία της οργάνωσης του χρόνου εργασίας, L299/2003, και τις 144/06 και 57/07 πράξεις του τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, συ-
ναινώ να εργαστώ από 1-1-08 μέχρι κα τις 30-4-08, πέραν του προβλεπόμενου από την Οδηγία, ανωτάτου ορίου ωρών εβδομαδιαίας εργασίας, συμπε-
ριλαμβανομένων και των υπερωριών - εφημεριών (56 ώρες για ειδικευόμενους και 48 για τους ειδικευμένους).
 Επίσης έχω λάβει γνώση των α,β,γ της σχετικής οδηγίας.
-----------------------------
 Εχει επομένως αναδρομική ισχύ για να πληρωθούμε εφημερίες από 1.1.08 έως 30.4.08
Κύριε Πατρωνάκη η κατεύθυνση των ενώσεων είναι να μην υπογραφεί  δήλωση συναίνεσης.Πέραν των άλλων, ανοίγει διάπλατα το δρόμο για πιθανή δικαστική μας δίωξη ,αν συμβεί οτιδήποτε απευκταίο κατά το χρονικό διάστημα που έχουμε υπερβεί το  νόμιμο ωράριο εργασίας.Άνετα κάποιος μας κάνει αγωγή ,χρησιμοποιεί τη δήλωση ότι με δική μας ανεπιφύλακτη συναίνεση υπερβήκαμε το ωράριο εργασίας μας και μας ζητά 1 εκ. ευρώ αποζημίωση!Στη περίπτωση αυτή το νοσοκομείο και η διοίκησή του δεν έχουν καμιά ευθύνη.Θα την πληρώσουμε εμείς!Όπως καταλάβατε εκμεταλλευόμενοι το οικονομικό μας πρόβλημα ,πάνε να μας τη "φορέσουν"(Συγγνώμη για την αργκό).Θα υπάρξει σύντομα συμπληρωματική ενημέρωση  από τις ενώσεις .
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

8 Απριλίου 2008, 22:01:35
Απάντηση #82
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Όλες αυτές οι υπεύθυνες δηλώσεις είναι άνευ ουσίας.
Γιατί ο μέσος εβδομαδιαίος χρόνος υπολογίζεται σε συνολική περίοδο έξι μηνών ή έτους και συνεπώς δεν θα ζητηθεί στο τετράμηνο....
Μάλλον, κάποιοι θέλουν να προκαταλάβουν καταστάσεις.
Εάν οι επίτροποι το ζητάνε ανά μήνα, πάλι κάτι βρωμάει.
Επίσης, δεν είναι μόνο το 48ώρο που τίθεται...
Η συνεχόμενη εργασία για πάνω από 12ώρες χωρίς επίσημη ανάπαυση στο ενδιάμεσο που μπαίνει; Την ευθύνη για αυτή ποιος την υπογράφει;

Μάλλον πρόχειρα είναι όλα αυτά και σπασμωδικές κινήσεις ή καλά σχεδιασμένα από κάποιους συνδικαλιστές για να επιβάλουν μια συλλογική σύμβαση.
« Τελευταία τροποποίηση: 8 Απριλίου 2008, 22:08:32 από Δ. Κουναλάκης »
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

8 Απριλίου 2008, 22:05:46
Απάντηση #83
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Σχετικά με τις περιβόητες δηλώσεις σας παραθέτουμε μια νεότερη ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας:Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

8 Απριλίου 2008, 22:18:15
Απάντηση #84
Αποσυνδεδεμένος

deleteduser

Όντως το υπουργείο και το Ελεγκτικό Συνέδριο φαίνονται να προχωρούν σε σπασμωδικές κινήσεις. Παρόλα ταύτα είναι σημαντικό για πολιτικούς λόγους να τους τρίψουμε τις δηλώσεις στη μούρη. Και να υπογράψουμε αντι - δηλώσεις σαν αυτή που υπάρχει στην ιστοσελίδα της ΕΙΝΑ και έχει συντάξει ο κ. Μιχαήλ.

8 Απριλίου 2008, 22:27:14
Απάντηση #85
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Την "δήλωση του Μιχαήλ" την διάβασα και έσκασα στα γέλια. Σίγουρα την έχει γράψει δικηγόρος;
Με ποιο κριτήριο ορίζεται το παρακάτω εάν φτάσει το θέμα σε ένα δικαστήριο:
[ότι συναινώ να εργάζομαι από την 01-05-2008 και εφεξής καθ' υπέρβαση του ανώτατου επιτρεπόμενου εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας των 48 ωρών (Ειδικευμένος) ή των 56 ωρών (Ειδικευόμενος) συμπεριλαμβανομένων των εφημεριών και μέχρι … εφημερίες (να αναφερθεί ο αριθμός των επιπλέον εφημεριών), με την ταυτόχρονη χορήγηση σε εμένα ισοδύναμων περιόδων αντισταθμιστικής ανάπαυσης (ρεπό)].

Με βάση τις οικονομικές μου απαιτήσεις;;;;; Δηλαδή, εάν σαν διευθυντής κάνω πλασματικές εφημερίες, γράφω 10 εφημερίες το μήνα και λείπω και 20 εργάσιμες και δεν πατώ καθόλου στη δουλειά μου, είμαι νόμιμος, αυτό θέλει να πει ο ποιητής;
Αφού μπορούν να σε βάλουν να κάνεις εφημερίες και να σου δώσουν πρωινά ρεπό για να καλύψουν τον επιπλέον χρόνο εργασίας των εφημεριών...
Ποιανού ιδέα ήταν να επιβάλουμε και πόσες εφημερίες απαιτούμε;;; Όλοι δεκα θα βάλουν με βάση αυτή τη διατύπωση....
Δεν τα μαζεύουν λέω εγώ καλύτερα πριν γελάσει και το μη παρδαλό κατσίκι;;;
« Τελευταία τροποποίηση: 8 Απριλίου 2008, 22:28:45 από Δ. Κουναλάκης »

10 Απριλίου 2008, 08:57:33
Απάντηση #86
Αποσυνδεδεμένος

Πατρωνάκης Μάνος

Moderator
 Δημήτρη μην είσαι τόσο μινιμαλιστής. Το ότι τα προβλήματα μας γνωστοποιήθηκαν και τραβούν το δικό τους διακαστικό δρόμο,
το ότι αρκετές Ενώσεις ή και μεμονωμένοι συνάδελφοι, στηρίζονται σε αυτόν τον άνθρωπο πριν εκφέρουν γνώμη, δεν είναι τυχαίο.

10 Απριλίου 2008, 09:20:23
Απάντηση #87
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Μινιμαλιστής δεν είμαι. Τον κ. Μιχαήλ δεν τον γνωρίζω από πουθενά πλην των δεκάδων ανακοινώσεων και ενημερωτικών τα τελευταία 3-4 χρόνια και δεν έχω προσωπικά τίποτα μαζί του. Δεν τον έχω χρησιμοποιήσει πουθενά σαν δικηγόρο για να έχω προσωπική γνώμη.
Όμως:
1) Η παραπάνω διατύπωση είναι λάθος από κάθε μεριά και αυτό είναι προσωπική μου γνώμη και ένα παράδειγμα το έδωσα παραπάνω.
2) Κάθε νομική γνωμοδότηση είναι το τι εκτιμά ο κάθε δικηγόρος που θα την δώσει για ένα θέμα με βάση την υπάρχουσα δικονομία. Αν στους γιατρούς έχεις 3 διαφορετικές γνώμες εάν ρωτήσεις 3 γιατρούς, στους 3 δικηγόρους θα έχεις 2 διαφορετικές γνώμες τουλάχιστον.
3) Βλέπω τους δικηγόρους, λίγο σαν τους ιατρούς, με ενδιαφέρει εκτός από το τι γράφουν τα βιβλία και το τι γίνεται στην πραγματικότητα. Όχι σπάνια θα δεις περιπτώσεις που ενώ ο νόμος είναι με το μέρος σου, ο δικηγόρος σου λέει πχ "το δικαστήριο αυτό δεν θα πάρει απόφαση αν και μπορεί, θα το κάνει μπαλάκι στους μεγαλύτερους". Αυτό είναι μια εμπειρική θέση που έχει αποτέλεσμα γιατί σε βοηθάει να εκτιμήσεις και να προγραμματίσεις μια κατάσταση και να δεις και τι θα κάνεις με μια περίπτωση, ποια θα είναι έξοδα, κλπ. Ο κ. Μιχαήλ στο θέμα με το 48ωρο έχει αποτύχει σε αυτό τον τομέα κατά την γνώμη μου. Εάν γυρίσεις δύο χρόνια πίσω, με βάση τις εκτιμήσεις του, το 48ωρο θα είχε λυθεί εδώ και πάνω από ένα χρόνο ή θα είχαν κλείσει τα μισά νοσοκομεία. Φαίνεται ότι βλέπει τα πράγματα από μια οπτική διαφορετική από ότι ο μέσος νομικός και αυτό σημαίνει ότι δεν πέφτει μέσα στις προβλέψεις του.

Προσωπικά, διαβάζω κάθε κείμενο του κ. Μιχαήλ με προσοχή και σέβομαι την δουλειά του, αλλά από την μέχρι τώρα εμπειρία με τα γραφόμενα του, δεν παίρνω τα πάντα εξ ορισμού τοις μετρητοίς, συνήθως το διασταυρώνω και από αλλού.

10 Απριλίου 2008, 21:34:58
Απάντηση #88
Αποσυνδεδεμένος

vasiliki

Επώνυμοι
Η νέα απόφαση της ΕΙΝΑ.Σημερινή,πριν λίγο αναρτήθηκε.

10 Απριλίου 2008, 23:48:32
Απάντηση #89
Αποσυνδεδεμένος

Γ.Κτιστάκης

Moderator
Από αύριο 11/04/08 δεν υπάρχει ιατρός σε εφημερία στο Κ.Υ Μοιρών. Υπάρχει άρνηση στο να οριστεί ιατρός να εφημερεύσει και από τον διευθυντή του Κ.Υ και από τον διοικητή του νοσοκομείου αλλά και από τον διοικητή της ΥΠΕΚ.(παραβιάζουν βλέπεις την νομοθεσία εάν το πράξουν).
Ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας παραιτήθηκε , ο διοικητής του νοσοκομείου Χανιών παραιτήθηκε, το Γ.Ν.Ν Ηρακλείου δεν έχει ιατρούς για εφημερία από αύριο αφού μετά την αποχή των ειδικευομένων, οι ειδικευμένοι πέρασαν το πλαφόν. O διοικητής του Γ.Ν Ηρακλείου μάλλον θα παραιτηθεί αύριο.
Μήπως είναι ώρα να παραιτηθεί και ο υπουργός? Μόνο αυτό θα τον σώσει. Μάλλον θα το πράξει. Δεν έχει και άλλη επιλογή.   

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
16 Απαντήσεις
46888 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Ιουνίου 2018, 12:56:39
από Γ.Κτιστάκης
1 Απαντήσεις
80638 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Μαΐου 2008, 13:34:10
από D-Michalis
0 Απαντήσεις
3729 Εμφανίσεις