Άραγε ξέρει κανείς νέα μετά από αυτό;
Οι επίτροποι και το ελεγκτικό συνέδριο ελέγχουν τη νομιμότητα οικονομικών πράξεων.Δηλαδή η παρέμβασή τους θα εκδηλωθεί μόλις καταφθάσουν τα πρώτα εντάλματα πληρωμών εφημεριών με βάση την"κλαδική".
Δεκάρα δεν δίνουν αν εσύ θα κάνεις 2 ή 22 εφημερίες. Αρκεί αυτές που θα πληρωθείς να είναι νόμιμες ή "νόμιμες".
Τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι.
Έχετε πληρωθεί εφημερίες για Δεκέμβρη, Γενάρη, Φλεβάρη;
Αν όχι αυτές δεν παίζουν με την όποια κλαδική ή νόμο. Ακόμη περισσότερο οι εφημερίες Ιουλίου, Αυγούστου, Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου, Νοεμβρίου που έχουμε πληρωθεί που έπαυε να ισχύει η γνωστή "αναστολή"
Και στις δύο περιπτώσεις το θέμα είναι ότι το ελεγκτικό πήρε μια απόφαση το Μάη που οι επίτροποι έκαναν ότι δεν έμαθαν και υπόγραψαν εφημερίες να πληρωθούμε.
Το ερώτημα μου είναι ξεκάθαρο Αγωνιστική Παρέμβαση:
Εάν έρθει αύριο ο επίτροπος και σου πει: "Δεν βλέπω να υπάρχει υπογεγραμμένη ρητή συναίνεση σου για υπέρβαση του 48ωρου για τους μήνες από Ιούλιο μέχρι σήμερα που εφημέρευες με υπέρβαση 48ωρου, άρα έχουν δοθεί παρανόμως. Ή μου υπογράφεις ότι συναινούσες ή φέρε τα λεφτά πίσω"
Εκεί τι κάνεις μάγκα; Δύο πιθανές απαντήσεις:
πληρώνεις ή υπογράφεις; Μην μου πεις για τα δικαστήρια του Μιχαήλ γιατί αυτά θα τα διεκδικήσεις από το διοικητή και όχι από ελεγκτικό και άρα θα πρέπει να επιστρέψεις τα χρήματα και μετά κάνε ότι δικαστήρια και ασφαλιστικά θέλεις...
Μην μου πεις ότι δεν γίνεται να σου ζητήσουν πίσω λεφτά, γιατί για το επίδομα τροφής υπήρχε απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου που το έκρινε παράνομο από το 2006 αλλά η επίτροπος την έκανε γαργάρα και το πλήρωνε. Τώρα ζητάει τα λεφτά πίσω κι ας υπόγραφε και το έδινε 2 χρόνια παράνομα.
Εδώ τώρα σε θέλω και ας αφήσουμε τις αμπελοφιλοσοφίες....
Εγώ έριξα μια ιδέα:
Ζητάμε από τους επιτρόπους κάθε νομού να εφαρμόσουν τους νόμους. Και ο τελευταίος νόμος δεν παίζει γιατί δεν υπάρχει δυνατότητα συλλογικής κλαδικής σύμβασης στους ιατρούς ΕΣΥ άρα όποιοι θέλουν να πληρωθούν εφημερίες υπογράφουν και ξεκαθαρίζουν οι δύο κόσμοι της Αγωνιστικής Παρέμβασης, να της φύγει κι αυτή η αγωνία. Όποιοι όμως δεν υπογράψουν κάνουν 48ωρο. τέλος.
Να σε βάλει να εφημερεύεις χωρίς να σε πληρωνει δεν μπορεί να το κάνει παρα μόνο εάν επιτάξει και τους ιδιώτες μαζί με σένα για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας όπως προκύπτει από τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι "αγωνιστές" κάνουν πίσω στην ιδέα εφαρμογής του 48ώρου, από λόγια και συνδικαλισμούς καλά πάμε....
Και μην ακούσω την κοτσάνα περί προστασίας της υγείας του λαού γιατί με τόσους πλασμα-συναδέλφους που έχουμε καμιά μονάδα δεν θα πάψει να λειτουργεί.
Έτσι κι αλλιώς εμείς με την περίθαλψη και την πρόληψη ασχολούμαστε. Η υγεία του λαού εξαρτάται περισσότερο από άλλα πράγματα (διατροφή, ύδρευση, περιβάλλον, παιδεία, κλπ) και ελάχιστα από εμάς, αλλά μην βγείτε από το όνειρο και πάθετε καμιά κατάθλιψη που δεν είστε αναντικατάστατοι.