Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
16 Νοεμβρίου 2024, 15:41:17

Ψηφοφορία

Θα ενημερώνατε την επίτροπο ότι δεν επιθυμείτε υπέρβαση του 48ωρου;

Ναι, με οποιοδήποτε κόστος.
12 (52.2%)
Όχι, φοβάμαι τα αντίποινα από την κλινική/διευθυντή/διοικητή
3 (13%)
Όχι, δεν θέλω να ρισκάρω να μην πληρωθώ εφημερίες που έχω κάνει.
1 (4.3%)
Όχι, έχω έξοδα αυτή την εποχή και χρειάζομαι τις επιπλέον εφημερίες
7 (30.4%)
Όχι, γιατί θα σταματήσει να λειτουργεί η κλινική/ΚΥ
0 (0%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 23

Η ψηφοφορία έληξε: 30 Μαρτίου 2009, 01:32:56

Αποστολέας Θέμα: Εφημερίες ΕΣΥ -ΥΥ-ΚΑ και Ε.Ε.  (Αναγνώστηκε 709752 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

15 Μαρτίου 2009, 21:41:59
Απάντηση #855
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ο νόμος ισχύει από τη δημοσιευσή του σε ΦΕΚ. Δεν χρειάζεται ούτε Υπουργική Απόφαση, ούτε Ερμηνευτική Εγκύκλιος. Είναι Υποχρέωση του Δ/ντή. Εγω το δίνω ήδη από την δημοσίευση του. Με τις εφημερίες ζητάω και από τους γιατρούς να συντάξουν πρόγραμμα και για τα ρεπό του μήνα ώστε να υπάχει εύρυθμη λειτουργία.

Επειδή είμαι παθών σου λέω ότι το Φεβρ 2007 δημοσιεύτηκε ο νέος υπαλληλικός κώδικας, αλλά μέχρι τον Μαϊο 2007 σε όλη την Ελλάδα χρησιμοποιούσαν τον παλαιό με το πρόσχημα της εγκυκλίου για το πως θα γίνει η εφαρμογή του.
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

15 Μαρτίου 2009, 21:49:27
Απάντηση #856
Αποσυνδεδεμένος

ZArk

Επώνυμοι

Επειδή είμαι παθών σου λέω ότι το Φεβρ 2007 δημοσιεύτηκε ο νέος υπαλληλικός κώδικας, αλλά μέχρι τον Μαϊο 2007 σε όλη την Ελλάδα χρησιμοποιούσαν τον παλαιό με το πρόσχημα της εγκυκλίου για το πως θα γίνει η εφαρμογή του.

Μήπως σου είναι εύκαιρη η εν λόγω εγκύκλιος ?  Γιατί στο Κ.Υ. μου δεν έχει φτάσει απο ότι ξέρω ούτε το ηλεκτρικό, ούτε ο νέος υπαλληλικός κώδικας.....

(K.Y. Μπανανιστάν United )
"Έχω παρατηρήσει ότι, ακόμα και οι άνθρωποι που ισχυρίζονται ότι τα πάντα είναι προκαθορισμένα και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να τα αλλάξουμε, κοιτάζουν αριστερά-δεξιά πριν περάσουν τον δρόμο."

"Stephen Hawkings"

16 Μαρτίου 2009, 00:20:03
Απάντηση #857
Αποσυνδεδεμένος

orfeo

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΛΑΒΕ ΤΕΛΟΣ?
Η γνώμη μου είναι ότι το αποτέλεσμα ήταν αυτό που μας άξιζε!
Συμφωνώ απολύτως. Μερικοί βέβαια πήραν και πολύ περισσότερα απ' ότι τους άξιζε, ή απ' ότι επιδίωξαν.
Μαθαίνω ας πούμε ότι τελευταία, εν όψει των καλύτερων αποζημιώσεων των εφημεριών, άτομα που επέλεγαν να μην εφημερεύουν καθόλου-γιατί υπήρχε αυτή η δυνατότητα- διεκδικούν τώρα με μεγάλο ζήλο όσο περισσότερες εφημερίες μπορούν. Περιττό να πούμε ότι δεν είχαν ιδιαίτερη συμμετοχή κατά την περίοδο των συζητήσεων και συνελεύσεων. Να δω τί θα κάνουν όταν δε θα πληρωθούν όλες τις εφημερίες τους ή όταν θα τους ζητηθούν αναδρομικά τα λεφτά πίσω. Αλλά ας είναι καλά τα παιδιά με τα μαύρα (Black is beautiful!)...
Εγώ πάντως δε θα κουνήσω ούτε το δαχτυλάκι μου να διεκδικήσω δεδουλευμένα για ανθρώπους που εθελοντικά εφημέρευσαν πάνω απ' το 48ωρο. Αν δήλωσαν ότι θέλουν 48ωρο και εξαναγκάστηκαν σε περισσότερες ώρες, αλλάζει το πράγμα, αλλά βαρέθηκα αυτούς που βγαίνουν πάντα από πάνω κοιτάζοντας μόνο τον εαυτό τους και γλύφοντας εκεί που έφτυναν. Δυστυχώς δεν είναι λίγοι, αλλά δε θα τους κάνω παρέα. 

16 Μαρτίου 2009, 14:59:02
Απάντηση #858
Αποσυνδεδεμένος

flone

Ιατροί
Με την με αρ. πρ.1234/16-3-2009 αίτησή μου στο Νοσοκομείο ζήτησα 2(δύο) 24ωρα ανάπαυσης (ρεπό) για ενεργές εφημερίες που έκανα μετά τη δημοσίευση του νόμου. Η αίτηση -προτυποποιημένο έντυπο ΥΥΚΑ που ζητάμε τις άδειες, όπου περιλαμβάνεται η επιλογή "ρεπό"- έχει την υπογραφή-έγκριση του Δ/ντή Νευρολογίας και του Προϊσταμένου Τομέα (που εκτελεί και χρέη ΔΙΥ).
Δεν τίθεται ζήτημα "κάλυψης" νοσοκομείου, αφού τις αντίστοιχες μέρες εφημερεύει ο συνάδελφος νευρολόγος.
Ο κ. Διοικητής σήμερα απουσιάζει.
Όταν έχω νέα, θα σας πω.

Και το pdf του ΦΕΚ, από τον κ. Πρόεδρο: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 16 Μαρτίου 2009, 15:34:34 από flone »

16 Μαρτίου 2009, 15:33:04
Απάντηση #859
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
 ΧΑΜΟΣ!

Ομάδα 5 γιατρών είχε συνάντηση με διοικητή νοσοκομείου ζητώντας τα ρεπό μετά τις ενεργές εφημερίες όπως προβλέπεται.
Ο διοικητής καλεί τον ΔΙΥ και τον Προσωπάρχη για να έχει και... συμβούλους.
Κατά τη γενομένη συζήτηση οι διοικούντες διαπιστώνουν αδυναμία χορήγησης των ρεπό(!), δηλώνουν αδυναμία εφαρμογής του νόμου(!) και αρχίζουν να τηλεφωνούν στην οικεία ΔΥΠΕ ζητώντας ...διευκρινιστικές εγκυκλίους εφαρμογής του νόμου!!! ;D
Κατατίθενται γραπτές αιτήσεις (πρωτοκολλημένες) χορήγησης των ρεπό.Ο Διοικητής  για να πετάξει το ζόρι από πάνω του παραπέμπει το θέμα στο Επιστημονικό συμβούλιο (συνεδριάζει στις 20 του μήνα) για να λάβει υπόψιν τις αιτήσεις κατά τη σύνταξη του προγράμματος εφημεριών.
Τρείς γιατροί καταθέτουν εγγράφως αίτημα εφαρμογής του 48ώρου.Ο διοικητής αφού συμβουλεύεται ούτε και γω ξέρω ποιους, παραπέμπει και αυτό το θέμα στο επιστημονικό συμβούλιο.

Ο ΔΙΥ ισχυρίζεται κατά τη συζήτηση

α) ότι δεν υπάρχει περίπτωση να εφαρμοστεί αυτός ο νόμος .
β) ότι δεν συνυπογράφει χορήγηση ρεπό μετά από ενεργό εφημερία , γιατί θα διαλυθεί το νοσοκομείο και προτιμά να τον καθαιρέσουν για παράβαση της νομοθεσίας(μη χορήγηση ρεπό) παρά να τον επισκεφτεί σπίτι... ο εισαγγελέας.
γ) ότι το κονδύλι που χορηγούνε στο Νοσοκομείο για τις φετινές εφημερίες δεν βγαίνει  (μίλησε για χρήματα με βάση το νέο μισθολόγιο  μέχρι και Ιούλιο) και ότι αυτός ανεξάρτητα από τη πρόταση του επιστημονικού συμβουλίου θα εισηγηθεί σε δυο τρεις "βασικές" ειδικότητες  ενεργές εφημερίες και στις υπόλοιπες  ειδικότητες ετοιμότητας....
δ) ανέφερε πιθανότητα εξελίξεων σύντομα (νομοθέτηση συμμετοχής ιδιωτών, μάλλον εδώ πάνε τα "τοπικά σύμφωνα εργασίας";)

Δεν ξέρω τι συμβαίνει σε άλλα νοσοκομεία αλλά εδώ ψάχνουνε τη...μπάλα.

...και κατι ακόμα :σήμερα καταθέσανε στις τράπεζες τα λεφτά των εφημεριών Δεκεμβρίου για τους μισούς. Για τους υπόλοιπους ...αύριο.
« Τελευταία τροποποίηση: 16 Μαρτίου 2009, 15:40:25 από Αγωνιστική Παρέμβαση »
«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

16 Μαρτίου 2009, 21:19:43
Απάντηση #860
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Ουδεμία εγκύκλιος χρειάζεται. Πουθενά δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο στο άρθρο 2, όπου νομοθετείται το ρεπό.
Ο Δ/ντής –λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις ανάγκες της μονάδας του- χορηγεί τα ρεπό τις επόμενες μέρες, καθ’ ότι είναι υποχρεωμένος από το νόμο.
Ο Δ/ντης οφείλει να βρει λύσεις που να δημιουργούν στη μονάδα τις ελάχιστες δυνατές αρνητικές συνέπειες. Ο προγραμματισμός των ρεπό που ανέφερε ο κ. Μάρκου είναι μία καλή λύση.
Προσωπικά έχω συνάντηση με τους γιατρούς μου μεθαύριο για να μου εκθέσουν τις απόψεις τους για το πώς θα ήθελαν να παίρνουν το ρεπό τους.
Αν μου προτείνουν λύσεις που δεν θα φέρουν σε δύσκολη θέση τη μονάδα, θα τις εφαρμόσω. Αλλιώς θα το δίδω «υποχρεωτικά» την επομένη της εφημερίας. Έτσι, θα δημιουργηθεί η ελάχιστη δυσλειτουργία, αφού οι γιατροί έχουν διασπορά εφημεριών και άρα θα προκύψει και διασπορά των ρεπό.

Ούτως ή άλλως ο εν λόγω νόμος θα οδηγήσει τη μονάδα να λειτουργεί σα να έχει λιγότερους γιατρούς (τα πρωινά) και αυτό δεν είναι δικό μου θέμα ή του κάθε Δ/ντη. Αυτή είναι η δύναμη που έχω, αυτά είναι και τα δικαιώματα των εργαζομένων γιατρών. Κανείς δεν μπορεί να τα παραβλέψει και να μιλά για «αδυναμία εφαρμογής του νόμου». Οφείλει ο κάθε αρμόδιος να πράξει τα δέοντα για αντιμετώπιση των ανωμαλιών που θα επιφέρει η εφαρμογή (οι Δ/ντές να εισηγηθούν τεκμηριωμένα, οι διοικήσεις να εγκρίνουν κατ’ αρχάς και να προωθήσουν στο υπουργείο, το υπουργείο να υλοποιήσει, …).
Εξ’ άλλου ο νόμος αυτός, για να λειτουργήσει χωρίς αρνητικές για τις υπηρεσίες προς τους πολίτες συνέπειες, προβλέπει νέες εισροές γιατρών με σύντομες διαδικασίες. Αν η πρόθεση είναι αυτή η πτυχή του νόμου να μπεί στο «ψυγείο», δεν σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι γιατροί θα πρέπει να είναι διατεθειμένοι να το πληρώσουν με την στέρηση του νόμιμου ρεπό τους.
Ουδείς, αδυνατώντας να κάνει αυτά (ή αδιαφορώντας να τα κάνει) δεν δικαιούται να εξαργυρώνει τις συνέπειες των πράξεών του με την στέρηση από τους εργαζομένους αυτών που ο νόμος τους δίδει με ένα ξερό, «ο νόμος είναι ανεφάρμοστος» που υποκρύπτει σαδιστική διάθεση ή αδυναμία διαχείρισης δεδομένων καταστάσεων.

Απαιτήστε λοιπόν χωρίς διαπραγμάτευση το ρεπό σας και πές τε σε όλους τους κωλυσιεργούντες ότι ούτε υπουργική απόφαση προβλέπεται για την εφαρμογή του, ούτε οι διατάξεις του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα έχουν να κάνουν με το θέμα.
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

17 Μαρτίου 2009, 22:04:30
Απάντηση #861
Αποσυνδεδεμένος

Ν.ΔΗΜΟΥ

Επώνυμοι
Επτρέψτε μου τον παρακάτω υπολογισμο
Στο Νοσοκομείο της περιφέρειάς μου οι ειδικευόμενοι των περισσοτέρων κλινικών κάνουν 9-10 εφημερίες τον μήνα. Δικαιούνται 10 ρεπό τον μήνα,δηλαδή 120 τον χρόνο, δηλαδή στα 3 χρόνια που δίνει ειδικότητα το νοσοκομείο 360 ρεπό,δηλαδή τον ένα από τα τρια χρόνια ειδικότητας.Τί προβλέπεται για αυτό?
ΓΕΝΙΚΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ

17 Μαρτίου 2009, 23:19:38
Απάντηση #862
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Κύριε Δήμου , μάλλον...ερμηνευτική εγκύκλιος.Και για πολλά άλλα που θα προκύψουν.
«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

18 Μαρτίου 2009, 15:50:39
Απάντηση #863
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Μόλις μας ήλθαν ...οδηγίες προς ναυτιλομένους από την οικεία Ένωση.
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

18 Μαρτίου 2009, 16:42:10
Απάντηση #864
Αποσυνδεδεμένος

Μαρία Χόρτη

Ιατροί
Και στο δικό μας ΚΥ ο διευθυντής αρνείται να παραχωρήσει το ρεπό μετά απο εφημερία, αν και υπάρχουν αρκετά άτομα και δεν τίθεται θέμα ασφαλούς λειτουργίας. Φυσικά απο τα αρκετά άτομα μόνο εγω κι ένας άλλος ειδικευόμενος το ζητάμε διακαώς, οι υπόλοιποι ...μόκο. Μάλιστα κάποιοι δήλωσαν πως και να τους το παραχωρήσουν δεν θα το κάνουν χρήση!!!.
Ο λόγος που δεν θέλει να μας το δώσει είναι γιατί σύμφωνα με τις πληροφορίες του δεν δίνεται σε καμμία κλινική του Νοσοκομείου στο οποίο υπαγόμαστε και δεν θέλει να "πρωτοτυπήσει" αυτος, θα το πάρουμε όταν το πάρουν και οι υπόλοιποι. ΕΛΕΟΣ.

18 Μαρτίου 2009, 17:16:24
Απάντηση #865
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Συνάδελφοι κάτι τρέχει!!!

Από το διαδικτυακό τόπο της Ναυτεμπορικής: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δεν θα λάβουν καμία αύξηση για το 2009 οι δημόσιοι υπάλληλοι με μηνιαίο εισόδημα άνω των 1.700 ευρώ, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννης Παπαθανασίου.

«Στους δημόσιους υπάλληλοι με μικτές αποδοχές πάνω από 1.700 ευρώ δεν θα δοθούν αυξήσεις», ανέφερε ο κ. Παπαθανασίου σε συνέντευξη Τύπου.

«Οι αποφάσεις που σημερα ανακοινώνουμε είναι ασφαλώς δύσκολες, πιστεύω πως όλοι καταλαβαίνουν πως βιώνουμε αυτήν την πρωτογνωρη κρίση. Μόνο μια είναι η υπεύθυνη και ρεαλιστική πολιτική, να μειώσουμε δραστικά τις δαπάνες του δημοσίου, άλλη λύση, μόνιμη δεν υπάρχει», τόνισε ο υπουργός.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ. Παπαθανασίου δήλωσε ότι παραμένει ο στόχος για έλλειμμα 3,7% φέτος.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός:

- Μισθωτοί δημοσίου των οποίων οι μικτές αποδοχές στις 31/12/2008 έφταναν μέχρι και τα 1.500 ευρώ μηναίως εξαιρουμένης της οικογενειακής παροχής, θα λάβουν εφάπαξ έκτακτο οικονομικό βοήθημα 500 ευρώ. Αφορολόγητο το ποσό, δεν θα επιβαρυνθεί με εισφορές και άλλες κρατήσεις

- Αντίστοιχα, Μισθωτοί του δημοσίου των οποίων οι μικτές αποδοχές φτάνουν έως 1.700 ευρώ θα λάβουν εφάπαξ έκτακτο επίδομα 300 ευρώ

- Δεν θα δοθούν αυξήσεις για το 2009 στους μισθωτούς του δημοσίου που έχουν μεγαλύτερες αποδοχές

- Το ίδιο ισχύει για τους δημόσιους λειτουργούς με ειδικά μισθολόγια όπως δικαστικοί, βουλευτές γιατροί, για τους οποίους πρόσφατα θεσπίστηκε νέο μισθολόγιο. >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:(

- Δεν θα δοθούν αυξήσεις στα πάσης φύσεως επιδόματα για το 2009 που λαμβάνουν οι ως ανω κατηγορίες

«Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζουμε ότι οι μισθωτοί του δημοσίου με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα θα στηριχθούν ενώ οι υψηλομισθοι θα συνεισφέρουν στην εθνική προσπάθεια για τον περιορισμό των συνεπειών της κρίσης», υπογράμμισε ο υπουργός.

Για τους συνταξιούχους του δημoσίου ισχύει ανάλογη ρύθμιση: Σε όσους συνταξιούχους λαμβάνουν βασική σύνταξη έως και 800 ευρώ έκτακτο βοήθημα 500 ευρώ. Αφορολόγητο και χωρίς άλλες κρατήσεις. Επίδομα 300 ευρώ σε όσους παίρνουν βασική σύνταξη έως και 1.100 ευρώ.

Διευρύνονται τα υπάρχοντα εισοδηματικά κριτήρια που αφορούν το ΕΚΑΣ. Δηλαδή ατομικά εισοδηματα από συντάξεις, βοηθήματα, μισθούς ημερομίσθια, επιδόματα, οικογενειακό εισόδημα.

Ταυτόχρονα, καθιερώνονται επιπλέον κλιμάκια εξομάλυνσης, που προστίθενται στα ήδη υπάρχοντα και έτσι όταν αυξάνονται οριακά τα εισοδηματα το ΕΚΑΣ δεν θα διακόπτεται όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Ωφελούνται περίπου 60.000 χαμηλοσυνταξιούχοι.

Εκτακτη οικονομική εισφορά στα μεγάλα εισοδήματα

Επιβάλλεται έκτακτη οικονομική εισφορά 1.000 ευρώ στους πολίτες που δήλωσαν το 2008 (εισοδήματα 2007) συνολικό ατομικό εισόδημα από 60.000 έως 80.000 ευρώ.

2.000 ευρώ για 80.000 έως 100.000 ευρώ,

3.000 από 100.000 έως 150.000 ευρώ,

5.000 χιλιάδες ευρώ για όσους δήλωσαν πάνω από 150.000 ευρώ.

«Με αυτόν τον τρόπο όσοι έχουν υψηλότερα εισοδήματα θα συνεισφέρουν στην έκτακτη προσπάθεια για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης, χωρίς να ακυρώνεται η πολιτική σταδιακής μείωσης της άμεσης φορολογίας», δήλωσε ο υπουργός.

Συμβολική κράτηση στο μισθό των βουλευτών

- Επιβάλλεται κάθε μήνα για το 2009 συμβολική κράτηση 5% στο βασικό μισθό των βουλευτών. Θα αποδοθεί για ενίσχυση πόρων του Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής.

Διάλογος με ΑΔΕΔΥ

Η κυβέρνηση Θα κάνει διάλογο με την ΑΔΕΔΥ για νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο για τους νεοπροσλαμβανόμενους στο Δημόσιο από το 2010. Πρόκειται για μόνιμη διαρθρωτική αλλαγή, υπογράμμισε ο υπουργός.

Μόνο 12.000 προσλήψεις μόνιμων εργαζομένων
« Τελευταία τροποποίηση: 18 Μαρτίου 2009, 17:21:11 από Αγωνιστική Παρέμβαση »
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

18 Μαρτίου 2009, 19:46:00
Απάντηση #866
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Επομένως, η μισθολογική αύξηση περιορίζεται μόνο σε εκείνους τους ειδικευόμενους και επιμελητές, που κάνουν λίγες εφημερίες και δεν πιάνουν τα 1700 ευρώ το μήνα. Χαρακτηριστικό είναι ότι όσοι πάρουν την αύξηση, έρχονται να εξισωθούν με έναν επιμελητή που κάνει αρκετές εφημερίες ώστε να μη δικαιούται την αύξηση.

Επίσης, υπάρχει το ενδεχόμενο σε κάποιους ειδ/νους ή επιμ/τές να "παίζει" ο αριθμός των εφημεριών και να βρίσκονται άλλους μήνες πάνω και άλλους κάτω από το (ψυχολογικό) φράγμα των 1700 ευρώ. Με αυτούς τί θα γίνει;

Μετά το ανέφικτο της εφαρμογής του ρεπό, έρχεται να ακυρωθεί και η μισθολογική αύξηση. Αναρωτιέμαι τί από τα "θετικά" της συλλογικής σύμβασης  θα μείνει τελικά όρθιο. Για τα αρνητικά, ξέρουμε: διετής αποκλεισμός από τις προκηρύξεις, διετής καθυστέρηση στην εξέλιξη για όποιον αλλάξει θέση, κ.α.

« Τελευταία τροποποίηση: 18 Μαρτίου 2009, 19:48:52 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

18 Μαρτίου 2009, 21:09:10
Απάντηση #867
Αποσυνδεδεμένος

flone

Ιατροί
"Δεν θα δοθούν αυξήσεις για το 2009 στους μισθωτούς του δημοσίου που έχουν μεγαλύτερες αποδοχές
Το ίδιο ισχύει για τους δημόσιους λειτουργούς με ειδικά μισθολόγια όπως δικαστικοί, βουλευτές γιατροί, για τους οποίους πρόσφατα θεσπίστηκε νέο μισθολόγιο."

Λίγο δελφική η διατύπωση.
Δεν ισχύει το νέο μισθολόγιο για φέτος ή δεν δίνεται η "εισοδηματική πολιτική" επί του νέου μισθολογίου? Το "για τους οποίους" πάει στους γιατρούς ή στους δικαστικούς-βουλευτές-γιατρούς (οπότε και ισχύει το νέο μισθολόγιο)? Το "πρόσφατα" είναι λίγο...ύποπτο, αφού οι δικαστικοί πήραν τις αυξήσεις το καλοκαίρι.

Σαν άρθρο "συλλογικής" ακούγεται...

18 Μαρτίου 2009, 21:55:38
Απάντηση #868
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Τελικά από την απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης φαίνεται ότι μάλλον θα ισχύσει το νέο μισθολόγιο.Βέβαια , όπως λέγει και ο flone, όρκο δεν μπορεις να πάρεις προς το παρόν.Αναμένουμε και εδώ ...διευκρινιστικές εγκυκλίους ;D

...ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κι ένα τρίτο, μια τρίτη διευκρίνιση. Από 1.700 ευρώ και πάνω δεν έχουμε καμία αύξηση, έτσι;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Ναι.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και αυτό αφορά Δικαστικούς, Βουλευτές και γιατρούς απ’ ό,τι είπατε.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Οι γιατροί, διότι πρόσφατα, όπως ξέρετε, πριν από δύο εβδομάδες, ψηφίστηκε καινούργιο μισθολόγιο. Αφορά όμως ασφαλώς και τους Βουλευτάς, αφορά και τους Δικαστικούς.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και για επιδόματα θέλω να μου πείτε. Είπατε ότι δεν θα δοθούν..

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Όχι, δεν θα δοθούν επιδόματα. Δεν θα αυξηθούν τα επιδόματα. Δηλαδή δεν θα υπάρξει αύξηση στα επιδόματα. Ό,τι επίδομα υπάρχει, υπάρχει. Δεν πειράζουμε τα επιδόματα. Απλώς δεν υπάρχει αύξηση στα επιδόματα.

και παρακάτω

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Διευκρίνιση πάλι κ. Υπουργέ, για να το ξεκαθαρίσουμε. Μιλάμε για τους δημοσίους υπαλλήλους για τα χρήματα που βάζουν στην τσέπη τους ή για τις ονομαστικές αποδοχές;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Για το σύνολο του μισθού των δημοσίων υπαλλήλων, πλην του οικογενειακού επιδόματος.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Επιδόματα τα πάντα προστίθενται και αν κάποιος ξεπερνάει τα 1.700 ?

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Με συγχωρείτε, αν κάποιος έχει ένα μισθό 1.400 € και έχει και επιδόματα 1.000 ευρώ επιπλέον, πρέπει να συνυπολογιστεί. Η έννοια του δικαίου είναι τα εισοδήματα τα οποία έχω, μισθός και επιδόματα συνυπολογίζονται. Δεν υπολογίζεται το οικογενειακό επίδομα, διότι έχει σχέση με τον αριθμό των παιδιών.

Η απομαγνητοφωνημένη συνέντευξη εδώ:Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

19 Μαρτίου 2009, 00:08:38
Απάντηση #869
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Παράθεση
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Όχι, δεν θα δοθούν επιδόματα. Δεν θα αυξηθούν τα επιδόματα. Δηλαδή δεν θα υπάρξει αύξηση στα επιδόματα. Ό,τι επίδομα υπάρχει, υπάρχει. Δεν πειράζουμε τα επιδόματα. Απλώς δεν υπάρχει αύξηση στα επιδόματα.

Δηλ όποιος συμπληρώνει φέτος υπηρεσία (2ετία) που οδηγεί σε αύξηση του χρονοεπιδόματος π.χ. από 10% σε 14% επί του βασικού μισθού απλά έχασε;
Ή δεν θα αυξηθούν τα ποσοστά του χρονοεπιδόματος; (σιγά μην υπήρχε τέτοια πρόθεση, αλλά λέμε τώρα...).

Κάτι ανάλογο με τις τριετίες οπου δίνεται το μισό της διαφοράς του μισθού πχ, επιμελητή Β' και Α' και στην επόμενη τριετία εξισώνεται ο βασικός μισθός μ' αυτόν του Α'.
Τι θα γίνει κι εκεί; Πάλι όσοι συμπληρώνουν φέτος αυτή την τριετία έχασαν; Αυτό δεν θεωρείται επίδομα αλλά αύξηση στο βασικό μισθό οπότε γιόκ κι από εκεί;

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
16 Απαντήσεις
47095 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Ιουνίου 2018, 12:56:39
από Γ.Κτιστάκης
1 Απαντήσεις
81055 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Μαΐου 2008, 13:34:10
από D-Michalis
0 Απαντήσεις
3743 Εμφανίσεις