Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
16 Νοεμβρίου 2024, 17:42:32

Ψηφοφορία

Θα ενημερώνατε την επίτροπο ότι δεν επιθυμείτε υπέρβαση του 48ωρου;

Ναι, με οποιοδήποτε κόστος.
12 (52.2%)
Όχι, φοβάμαι τα αντίποινα από την κλινική/διευθυντή/διοικητή
3 (13%)
Όχι, δεν θέλω να ρισκάρω να μην πληρωθώ εφημερίες που έχω κάνει.
1 (4.3%)
Όχι, έχω έξοδα αυτή την εποχή και χρειάζομαι τις επιπλέον εφημερίες
7 (30.4%)
Όχι, γιατί θα σταματήσει να λειτουργεί η κλινική/ΚΥ
0 (0%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 23

Η ψηφοφορία έληξε: 30 Μαρτίου 2009, 01:32:56

Αποστολέας Θέμα: Εφημερίες ΕΣΥ -ΥΥ-ΚΑ και Ε.Ε.  (Αναγνώστηκε 709774 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

19 Μαρτίου 2009, 10:17:32
Απάντηση #870
Αποσυνδεδεμένος

flone

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ο κ. Διοικητής σήμερα απουσιάζει.
Όταν έχω νέα, θα σας πω.

Approved

19 Μαρτίου 2009, 15:43:25
Απάντηση #871
Αποσυνδεδεμένος

flone

Ιατροί
Δεν ξέρω αν διαβάζουνε Φόρουμ, προς το παρόν διαβάζουνε 3754.

Άρθρο 1
Οι νοσοκομειακοί ιατροί του ΕΣΥ, οι πανεπιστημιακοί ιατροί και οι ειδικευόμενοι πραγματοποιούν τις απαραίτητες εφημερίες....

Ο παρών νόμος αφορά το σύνολο του ιατρικού προσωπικού του κλάδου ΕΣΥ...

Άρθρο 2
Ύστερα από κάθε ενεργό εφημερία παρέχεται στον ιατρό, νοσοκομειακό ή πανεπιστημιακό, σε εργάσιμη ημέρα, εικοσιτετράωρη ανάπαυση...

Με βάση τα παραπάνω, το Human Resources και το Scientific Board αποφαίνονται (προφορικά, βεβαίως βεβαίως) ότι...

...οι ειδικευόμενοι δεν δικαιούνται ρεπό :o

Ε?

Η "Κλαδική" έλεγε
Μετά δε από κάθε ενεργό εφημερία παρέχεται στον εργαζόμενο, σε εργάσιμη ημέρα, 24ωρη ανάπαυση,

Η Εισηγητική Έκθεση στην Επιτροπή έλεγε
Ύστερα από κάθε ενεργό εφημερία παρέχεται στον ιατρό, σε εργάσιμη μέρα, εικοσιτετράωρη ανάπαυση

Τι απαντά ο ειδικευόμενος?
« Τελευταία τροποποίηση: 19 Μαρτίου 2009, 15:47:08 από flone »

19 Μαρτίου 2009, 16:20:36
Απάντηση #872
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
O Τσούκαλος  ισχυρίζεται ότι οι αυξήσεις που προβλέπει ο 3754/09 είναι κατοχυρωμένες και...ζητάει και τα ρέστα.

«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

19 Μαρτίου 2009, 18:41:58
Απάντηση #873
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Αχός βαρύς ακούγεται, πολλά τουφέκια πέφτουν ...στην Pharmacy Land. :Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Οσονούπω ...συμπεθέρα, οσονούπω

Ωπ! και άλλη ....κλαδική!:Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 19 Μαρτίου 2009, 18:45:00 από Αγωνιστική Παρέμβαση »
«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

20 Μαρτίου 2009, 16:20:29
Απάντηση #874
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Όποιος εφαρμόσει αυτό το νόμο έτσι όπως είναι , χωρίς να του ...στήσουν καρτέρι  οι υπόλοιποι συνάδελφοι ας επικοινωνήσει μαζί μας με προσωπικό μήνυμα . Κερνάμε ένα γεύμα με γαρίδες Αμβρακικού (γάμπαρη) :D :D :D :D :D
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

20 Μαρτίου 2009, 18:22:04
Απάντηση #875
Αποσυνδεδεμένος

deleteduser

Στο Σωτηρία κάποιοι ειδικευόμενοι πνευμονολογίας πήραν απόφαση - με βάση το νόμο που άλλαξε το ΕΣΥ (ατάκα που άκουσα πρόσφατα από ΑΡΣΙ μεριά!!!) - να εφαρμόσουν το ρεπό. Οι διευθυντές προσέφυγαν στον Διοικητή ο οποίος δήλωσε άγνοια του νόμου και κατέληξε λέγοντας ότι το θέμα του ρεπό αποτελεί απόφαση του Δ.Σ του νοσοκομείου.

Είπατε τίποτα;

20 Μαρτίου 2009, 18:22:56
Απάντηση #876
Αποσυνδεδεμένος

Σπ. Α. Μάρκου

Όποιος εφαρμόσει αυτό το νόμο έτσι όπως είναι , χωρίς να του ...στήσουν καρτέρι  οι υπόλοιποι συνάδελφοι ας επικοινωνήσει μαζί μας με προσωπικό μήνυμα . Κερνάμε ένα γεύμα με γαρίδες Αμβρακικού (γάμπαρη) :D :D :D :D :D

Επειδή είμαι ένας από αυτούς που εφάρμοσαν αμέσως την διατάξη του νόμου που αφορά τα ρεπό (αυτό είναι στη δική μου δικαιοδοσία) θα ήθελα να μάθω πως μπορούν να μου στήσουν καρτέρι οι συνάδελφοι μου. Δεν πρόκειται για ειρωνικό ρητορικό ερώτημα αλλά για πραγματική απορία.

20 Μαρτίου 2009, 18:29:49
Απάντηση #877
Αποσυνδεδεμένος

deleteduser

Επειδή είμαι ένας από αυτούς που εφάρμοσαν αμέσως την διατάξη του νόμου που αφορά τα ρεπό (αυτό είναι στη δική μου δικαιοδοσία) θα ήθελα να μάθω πως μπορούν να μου στήσουν καρτέρι οι συνάδελφοι μου. Δεν πρόκειται για ειρωνικό ρητορικό ερώτημα αλλά για πραγματική απορία.

Άλλο το Κ.Υ. Ακράτας συνάδελφε. Οι συνθήκες είναι διαφορετικές από τις συνηθισμένες.

Υ.Γ. Με γάμπαρη ε; Δε θα... τσιμπήσουμε;
« Τελευταία τροποποίηση: 20 Μαρτίου 2009, 18:31:28 από Απόστολος Βασιλείου »

20 Μαρτίου 2009, 18:48:27
Απάντηση #878
Αποσυνδεδεμένος

Σπ. Α. Μάρκου

Άλλο το Κ.Υ. Ακράτας συνάδελφε. Οι συνθήκες είναι διαφορετικές από τις συνηθισμένες.

Υ.Γ. Με γάμπαρη ε; Δε θα... τσιμπήσουμε;

Συμφωνώ ότι έχουμε επάρκεια γιατρών. Τα περισσότερα ΚΥ δεν έχουν αυτό το περίσσευμα ιατρικού δυναμικού. Αν όμως και αυτά τα ΚΥ δεν απαιτούν την άμεση εφαρμογή του νόμου - όπως είπε και ο κ. Μιχάλης - τότε ποιός θα τα απαιτήσει; Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες; Αυτές που επί 10 χρόνια "αγνοούσαν" το ΠΔ 88/99; Που βολέβονταν με 10 πλασματικές εφημερίες τον μήνα; Που όπου μπορούσαν "κατω από το τραπέζι" συμβάδιζαν με τις διοικήσεις των νοσοκομείων; Που η "αριστερή" τους ιδεολογία εξαντλούνταν σε ασκήσεις επι χάρτου; Είμαι αρκετά χρόνια στο ΕΣΥ που μου επιτρέπουν να γνωρίζω πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις και να μην ξεγελιέμαι με ανούσιους βερμπαλισμούς. Εκτιμώ μόνον αυτούς που έχουν ξεπεράσει τις αντιφάσεις τους και τα έργα τοους συμβαδίζουν με τα λόγια τους.

ΥΓ Τηφ γάμπαρη την έχετε τάξει. Μην υπαναχωρείτε!

20 Μαρτίου 2009, 19:16:02
Απάντηση #879
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Χμ, βλέπουμε πασίγνωστη η γάμπαρη! ;)

Το  τάξιμο ισχύει. :)

Κύριε Μάρκου έχουμε μια πρώτη  εμπειρία , πάντα σε νοσοκομειακό επίπεδο  ,από  απόπειρα σύνταξης εφημεριών   επόμενου μήνα   με βάση το γράμμα και το πνεύμα του νόμου  σε επαρχιακό νοσοκομείο.
Δηλαδή χορήγηση υποχρεωτικά των ρεπό μετά ε.ε. όπως προβλέπει ο νόμος , και ταυτόχρονα προπάθεια να κρατηθεί το ισχύον  πρόγραμμα λειτουργίας τακτικών εξωτερικών  ιατρείων και των εργαστηρίων (πχ απεικονιστικός τομέας) αλλά και των χειρουργείων.
Σας διαβεβαιώ ότι είναι μια τραυματική εμπειρία, η οποία θα περατωθεί σε..δόσεις (αν περατωθεί).
Για να μη σας αναφέρω ότι μπαίνει σε άλλη η φάση πόσες ενεργές και πόσες ετοιμότητας και σε ποιους.Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητος...
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

21 Μαρτίου 2009, 23:36:22
Απάντηση #880
Αποσυνδεδεμένος

ZArk

Επώνυμοι
Εγώ πάντως το εφάρμοσα το ρεπό, αν και είμαι σε περιφερειακό. Το μόνο ότι έκανα έκπτωση στα ρεπό, μιας και έχω 8 εφημερίες και όλες έπεσαν μετά τις 15 του μήνα.
Αλλα απο τον άλλο μήνα δεν χαρίζω ούτε ένα. Ο νόμος είναι νόμος και δεν έχει δικαιοδοσία κανένας να αρνηθεί εφαρμογή νόμου που έχει δημοσιευθεί σε ΦΕΚ, ακούτε διοικητάδες? ακούτε? ::) ;D ;D ;D
"Έχω παρατηρήσει ότι, ακόμα και οι άνθρωποι που ισχυρίζονται ότι τα πάντα είναι προκαθορισμένα και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να τα αλλάξουμε, κοιτάζουν αριστερά-δεξιά πριν περάσουν τον δρόμο."

"Stephen Hawkings"

23 Μαρτίου 2009, 16:59:08
Απάντηση #881
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Μια πρώτη γεύση της μαχητικότητας όσων ψήφισαν μέχρι στιγμής...

Ερώτηση:Θα ενημερώνατε την επίτροπο ότι δεν επιθυμείτε υπέρβαση του 48ωρου; 

Ναι, με οποιοδήποτε κόστος.    - 10 (50%)
Όχι, φοβάμαι τα αντίποινα από την κλινική/διευθυντή/διοικητή    - 3 (15%)
Όχι, δεν θέλω να ρισκάρω να μην πληρωθώ εφημερίες που έχω κάνει.    - 1 (5%)
Όχι, έχω έξοδα αυτή την εποχή και χρειάζομαι τις επιπλέον εφημερίες    - 6 (30%)
Όχι, γιατί θα σταματήσει να λειτουργεί η κλινική/ΚΥ    - 0 (0%)
Σύνολο ψηφοφόρων: 20

Να σημειώσω ότι ευχαριστώ θερμά τον κ. Αβραμόπουλο και παρακαλώ για την διατήρηση του πλαφόν του Αρεοπαγίτη καθώς θεωρώ ότι είναι έξυπνη κίνηση εφ' ενός για την αποτροπή των πλασματικών εφημεριών και αφ' ετέρου δεν είναι δυνατόν μεγάλης ηλικίας συνάδελφοι που έχουν προσφέρει την ζωή τους στο ΕΣΥ να εξαναγκάζονται τώρα να εφημερεύουν πάνω από 4 εφημερίες το μήνα.
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

23 Μαρτίου 2009, 17:09:36
Απάντηση #882
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί

Να σημειώσω ότι ευχαριστώ θερμά τον κ. Αβραμόπουλο και παρακαλώ για την διατήρηση του πλαφόν του Αρεοπαγίτη καθώς θεωρώ ότι είναι έξυπνη κίνηση εφ' ενός για την αποτροπή των πλασματικών εφημεριών και αφ' ετέρου δεν είναι δυνατόν μεγάλης ηλικίας συνάδελφοι που έχουν προσφέρει την ζωή τους στο ΕΣΥ να εξαναγκάζονται τώρα να εφημερεύουν πάνω από 4 εφημερίες το μήνα.

Σωστός...
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

24 Μαρτίου 2009, 16:02:33
Απάντηση #883
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Και μια και μιλάμε για εφημερίες:Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Το Νοσοκομείο Πατησίων θέλει «έξοδο» από τις εφημερίες
Τρίτη, 24.03.09
Οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό προκαλούν νέα αναστάτωση στον τομέα της υγείας.

Την απόσυρση του Γενικού Νοσοκομείου Πατησίων από το σύστημα εφημεριών ζητούν ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας και οι εργαζόμενοι, λόγω έλλειψης γιατρών.

Όπως ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, η Παθολογική Κλινική έχει μείνει με έναν μόνο ειδικό γιατρό, αφού ο δεύτερος έχει αναρρωτική άδεια και οι δύο επικουρικοί αποχωρούν αφού έληξε η ετήσια θητεία τους.
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

27 Μαρτίου 2009, 21:15:29
Απάντηση #884
Αποσυνδεδεμένος

Πατρωνάκης Μάνος

Moderator
 Με αυτή τη μουσική υπόκρουση:
feature=PlayList&p=47546B8F3BC6C1C2&playnext=1&playnext_from=PL&index=22
 Διαβάστε αυτό:

Σχετικά θέματα