Οι πρώτες προκηρύξεις που ζητάνε "Υπεύθυνη δήλωση του υποψηφίου στην οποία να αναφέρεται ότι δεν υπηρετεί σε θέση ιατρού στο ΕΣΥ".
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Να επανέλθουμε στο θέμα των προκηρύξεων/προσλήψεων, γιατί είναι πολύ σημαντικό.
Στο σημερινό e-mail ο κ. Βαρνάβας αναφέρει για τις παραπάνω προκηρύξεις:
"Σε προκήρυξη θέσης Επιμελητή Β΄ στο "Ασκληπιείο Βούλας" (...) έχουν ήδη ενεργοποιήσει την απαγόρευση διεκδίκησης από ήδη υπηρετούντες, σα να πρόκειται για κάποια θέση από τις 2000".Να θυμηθούμε την ακριβή διατύπωση του 3754: "Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2010 οι νέες προσλήψεις αφορούν ιατρούς που δεν υπηρετούν στο ΕΣΥ. Ως εκ τούτου, οι υπηρετούντες ιατροί στο ΕΣΥ δεν μπορούν να διεκδικήσουν άλλη θέση στο ΕΣΥ μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2010, εκτός αν παραιτηθούν μέχρι τη λήξη της εκάστοτε προκήρυξης" (άρθρο 4)
Η ερμηνεία δηλαδή που προτείνεται από τον κ. Βαρνάβα είναι ότι
η απαγόρευση ισχύει μόνο για τις «νέες προσλήψεις». Αλλά η δεύτερη περίοδος του παραπάνω δεν αφήνει περιθώριο για κάτι τέτοιο. Αν θεωρήσουμε ότι αυτό συνάγεται από το «ως εκ τούτου»,
ποιες είναι οι «νέες προσλήψεις»? Παρακάτω στο άρθρο 5 λέει: "Στις θέσεις αυτές (τις 2000) δεν περιλαμβάνονται όσες έχουν προκηρυχθεί μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος ή
θα κενωθούν λόγω συνταξιοδότησης». Δηλαδή όσες κενώθηκαν λόγω συνταξιοδότησης πριν τον 3754 δεν είναι "νέες"? Και πιο παρακάτω «Θέσεις
που προκηρύσσονται εκτός Κοινής Επιτροπής…δεν συνυπολογίζονται στις ανωτέρω 2000». Δηλαδή ούτε αυτές είναι «νέες προσλήψεις»?
Από τις δύο παραπάνω προκηρύξεις του Ασκληπιείου Βούλας, η μία είναι για θέσεις που κενώθηκαν λόγω παραιτήσεων και η άλλη για θέση που κενώθηκε λόγω συνταξιοδότησης. Άρα η πρώτη δεν θα έπρεπε να βγει αλλά να περιμένει την επιτροπή προσλήψεων? Ναι, αλλά «κάθε θέση που κενώνεται προκηρύσσεται από το νοσοκομείο εντός ενός μηνός υποχρεωτικά» (άρθρο 4). Άρα είναι από τις «εκτός επιτροπής»? Και πώς μια θέση θα χαρακτηρίζεται «νέα» από έναν φορέα (Επιτροπή Προσλήψεων») που από ό,τι έχουμε καταλάβει λειτουργεί χωρίς επίσημη συγκρότηση οπότε εγώ που υπηρετώ στο ΕΣΥ δεν μπορώ να την διεκδικήσω, ενώ άμα είμαι … «τυχερός» και η θέση που με ενδιαφέρει βγει εκτός επιτροπής, τότε μπορώ? Και άμα είμαι κι άλλο τυχερός, μπορεί να βγει και στο βαθμό που με ενδιαφέρει…
Άλλο παράδειγμα: Το ΓΝ Καρπενησίου (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή
Είσοδος) την 12-5-09 προκηρύσσει θέση Δ/ντή (ενεργοποίηση του 20%, αλλά το % ποιο είναι? σε ποιο χρονικό διάστημα αναφέρεται?) που κενώθηκε (πριν τον 3754, άρα δεν καλύπτεται από το «θα κενωθούν…», άρα δεν θεωρείται «νέα πρόσληψη»?) λόγω συνταξιοδότησης και μια άλλη Επ. Β΄ Γ. Ι που κενώθηκε λόγω παραίτησης (άρα μη νέα πρόσληψη και «εκτός επιτροπής» ?) (η απόφαση ΥΠΕ 26-3-09 και η απόφαση ΔΣ 13-4-09). Και δέχεται ως υποψηφίους υπηρετούντες. Και ζητάει το γνωστό «δεν έχω παραιτηθεί και δεν έχω αρνηθεί κλπ». Που δεν το ζητάει η Βούλα.
Από την άλλη, η «ερμηνευτική» τι λέει για όλα αυτά?
Υπάρχει κίνδυνος να βρούνε δουλειά οι δικηγόροι (και οι…φωτογράφοι?) και προσλήψεις να μην γίνονται?
Δεν θέλω να πιστεύω ότι υπάρχουν «μπαγάσηδες».
Μπάχαλο υπάρχει.