Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
8 Νοεμβρίου 2024, 17:08:15

Αποστολέας Θέμα: humor  (Αναγνώστηκε 324319 φορές)

0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

17 Σεπτεμβρίου 2009, 20:24:27
Απάντηση #120
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Για πρόσιχι αγουνιστική παρέμβας, γιατί καλά’ ειν’ αυτά, αλλά ν’άνι κι σουστά, αλλοιώς θα φας καμιά στουμπιά. (να 'δω, τη "στουμπιά" θα τη βρείς?) (ή θα φάς καμιά μπλάνα -αυτή την παρέλειψες).

Λοιπόν, επί το Ελληνικότερον:
1.   Το Φούλιμ, έπρεπε να είναι πρώτο, αφού αποτελεί σημαντική και μοναδική έκφραση κοινωνικής επαφής. Προέρχεται από το ΑΔΕΛ-ΦΟΥΛΙ μου
2.   Το «να μι σμπαθάτε» είναι πολύ μοντέρνο. «Να μι σμπαθάτΙ» είναι το σωστό.
3.   Το «Παένω» επίσης. Το «Παένου» είναι το σωστό.
4.   Το έπεσα λέγεται εκτός από «Σκουτούμλισα» και «Έφαγα σκουτουμλιά» και συνήθως λέμε «έφαγα σκουτουμλιά π’ ούδα τουν ουρανό σφουντίλ» (είδα αστεράκια)
5.   «Μπικιόνι» είναι προσβολή να βάνεις ι στο τέλος. «ΜπικιόΝ» είναι το σωστό και σημαίνει όχι απλά κύπελλο, αλλά κύπελλο μεταλικό.
6.   Το «Κατσίτε» δεν είναι αγρινιώτικο. Αγρινιώτικο είναι το «Κάτστι»
7.              Το "Ούι" είναι μόριο Θαυμασμού, αλλά και απορίας.

Τέλος:
Α. Για να είναι πιο κατανοητοί τέτοιοι λόγοι πρέπει να είναι γραμμένοι με μικρά και με σημεία στίξης.
Β. Είναι προσβολή για τους αγρινιώτες, όταν αναφέρεσαι στην «τοπολαλιά τους» να παραλλείπεις –εσκεμένα ή όχι- το «πούθε» που είναι παρήχηση του αρχαίου «πόθεν». (π.χ. πούθε είσαι?, πούθε έρχεσαι?)

Αυτά από έναν Αγρινιώτη που ναι μεν λείπει χρόνια, αλλά δουλεύει πολύ καλά τη γλώσσα αυτή, όταν χρειαστεί.

Υ.Γ.: Και κάτι άλλο: Πώς θα πείς σε κάποιον όταν δείς ένα φίδι να φυλαχτεί? Λογικά «Δημήτρη πρόσεχε. Είναι ένα φίδι δεξιά σου».
Σύνολο 6 λέξεις. Μέχρι να τις πείς, μέχρι να τις επεξεργαστεί ο άλλος εγκέφαλος, μέχρι να πάρουν εντολές οι κινητικοί νευρώνες, πήγες για οντιοφικό ορό από χέρι.

Πώς θα ενεργούσε (φραστικά) ο Αγρινιώτης?

« Τελευταία τροποποίηση: 17 Σεπτεμβρίου 2009, 23:05:48 από D-Michalis »
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

17 Σεπτεμβρίου 2009, 20:42:41
Απάντηση #121
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Ώπα! ;D
Είναι αλήθεια ότι δεν περίμενα ότι θα έπεφτα σε κάποιον με master στα ...  Αγρινιώτικα :D

Αναμένω την Αγρινιώτικη προτροπή "να φυλαχτώ από το φίδι"
«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

17 Σεπτεμβρίου 2009, 21:29:20
Απάντηση #122
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Το σύνηθες: «Δημήτρη πρόσεχε. Είναι ένα φίδι δεξιά σου». (Σύνολο 6 λέξεις, 17 συλλαβές.)

Ο Αγρινιώτης θα το πεί «Φλάξ’ φίδ» (2 λέξεις 2 συλλαβές. Και ο «ακούσας» απλός απομακρύνεται τρέχοντας με μιά υπέροχη «πιλάλα» και ας ήταν δεξιά, αριστερά, πίσω ή όπου αλλού το φίδι. Η απομάκρυνση μετράει.ο ελάχιστος δυνατός χρόνος ενημέρωσης –αντίδρασης επετεύχθη. Αμ’ πώς !!!)
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

17 Σεπτεμβρίου 2009, 22:56:41
Απάντηση #123
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Το σύνηθες: «Δημήτρη πρόσεχε. Είναι ένα φίδι δεξιά σου». (Σύνολο 6 λέξεις, 17 συλλαβές.)

Ο Αγρινιώτης θα το πεί «Φλάξ’ φίδ» (2 λέξεις 2 συλλαβές. Και ο «ακούσας» απλός απομακρύνεται τρέχοντας με μιά υπέροχη «πιλάλα» και ας ήταν δεξιά, αριστερά, πίσω ή όπου αλλού το φίδι. Η απομάκρυνση μετράει.ο ελάχιστος δυνατός χρόνος ενημέρωσης –αντίδρασης επετεύχθη. Αμ’ πώς !!!)

Θα μου πεις έχει 25% πιθανότητες να συμβεί όμως τι γίνεται αν η πιλάλα έχει κατεύθυνση στα δεξιά που βρίσκεται το φίδι;  ;D

17 Σεπτεμβρίου 2009, 23:02:47
Απάντηση #124
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Η "πιλάλα΄" είναι πάντα πρός τα εμπρός. Αν τώρα και το φίδι ήταν εμπρός, θα το είχες δεί μόνος σου και η ενημέρωση ήταν περιττή.
Θα είχες αντιδράσει μόνος σου. Έτσι το 25 % του δεξιά απαλείφεται. Ντίπ στούρνους είσι? !!! Αμ πώς δα.

17 Σεπτεμβρίου 2009, 23:06:22
Απάντηση #125
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Άσχετο, αλλά αν θέλει κάποιος να εντρυφήσει στη γλώσσα των Ρομά που ζουν στη χώρα μας, ιδού ένα γλωσσάρι:
Προσέξτε ότι το νοσοκομείο λέγεται "σουκουμίους" και το ιατρείο "γιατρίους".
« Τελευταία τροποποίηση: 17 Σεπτεμβρίου 2009, 23:13:32 από Ο διακοσμητής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

24 Σεπτεμβρίου 2009, 22:48:48
Απάντηση #126
Αποσυνδεδεμένος

Γ.Κτιστάκης

Moderator
Αναμένουμε αντίστοιχο από άλλα μέρη :)

26 Σεπτεμβρίου 2009, 15:50:29
Απάντηση #127
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Μία δασκάλα του δημοτικού ρώταγε κάποτε τα παιδιά με τι ασχολούνται οι γονείς τους:
- 'Εσένα Γιωργάκη η μαμά σου τι κάνει όλη μέρα;'
Ο Γιωργάκης σηκώθηκε όρθιος και είπε με πολλή περηφάνια:
- 'Είναι οδοντογιατρός κυρία!'
- 'Εσένα Μαρία οι δικοί σου γονείς με τι ασχολούνται;', ρώτησε στη συνέχεια ένα κοριτσάκι που φαινότανε κάπως φοβισμένο.
Αυτό σηκώθηκε και διστακτικά ψιθύρισε:
- 'Είναι ταχυδρόμος ο μπαμπάς μου κυρία και η μαμά μου δεν δουλεύει'.
- 'Πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για τη δουλειά που κάνουν οι γονείς μας', είπε η δασκάλα θέλοντας να την εμψυχώσει. 'Εσένα Τοτέ τι δουλειά κάνει ο μπαμπάς σου;', συνέχισε.
Ο Τοτός πετάχτηκε επάνω και με ζωηρό και περήφανο ύφος έριξε τη βόμβα:
- 'Εμένα κυρία ο μπαμπάς μου δουλεύει πιανίστας σε μπουρδέλο!'
Κάγκελο η δασκάλα! Το ίδιο απόγευμα η δασκάλα πάει στο σπίτι του Τοτού και χτυπάει αποφασιστικά το κουδούνι. Η πόρτα άνοιξε και στο κατώφλι φάνηκε ο περιβόητος μπαμπάς.
- 'Συγνώμη που σας ανησυχώ, αλλά έχω σοβαρό πρόβλημα με το μικρό. Ισχυρίζεται ότι δουλεύετε πιανίστας σε μπουρδέλο και μάλιστα υπερηφανεύεται γι' αυτό! Τι έχετε να πείτε;'

- 'Κοιτάτε να δείτε', άρχισε να λέει χαμογελώντας ο πατέρας του Τοτού, 'στην πραγματικότητα είμαι αναλυτής προγραμματιστής πληροφοριακών συστημάτων, εξειδικευμένος σε θέματα επικοινωνίας πρωτοκόλλου TCP/IP σε περιβάλλον UNIX, και σε ανάπτυξη εφαρμογών με χρήση νέων τεχνολογιών κατανεμημένων συστημάτων αρχιτεκτονικής CORBA, σε περιβάλλοντα αντικειμενοστραφών σχεσιακών βάσεων δεδομένων OODBMS και σε χρήση εργαλείων Business Objects σε μια εταιρεία επιεικώς απαράδεκτη.

Ε! πως να το πω αυτό σε ένα 7χρονο παιδάκι;;;
«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

26 Σεπτεμβρίου 2009, 19:20:16
Απάντηση #128
Αποσυνδεδεμένος

Γ.Κτιστάκης

Moderator

Βρίσκεται ένας τύπος µε το αυτοκίνητό του οδηγώντας στην Εθνική οδό. Στην πορεία του ξαφνικά µένει από µηχανική ßλάßη. Σκέπτεται ότι δεν έχει οδική ßοήθεια και αποφασίζει να κάνει ωτοστόπ να πάει σε κοντινή πόλη για ανεύρεση συνεργείου κλπ.

Σταµατάει ένα φορτηγό εξηγεί στον οδηγό την πορεία του και ο οδηγός προθυµοποιείται να τον πάει στην πόλη. Στην διαδροµή µετά από πολλές συζητήσεις ο οδηγός τον ρωτά τη ψηφίζει, αυτός µε καµάρι του απαντά Ν.Δ., φρενάρει απότοµα ο οδηγός το φορτηγό και του λέει: κατέßα γρήγορα από το αυτοκίνητό µου ρε µαλάκα!!!

Απορηµένος ο κακοµοίρης τη να κάνει κατεßαίνει και ξανά πάλι ωτοστόπ. Σταµατάει ένα αυτοκίνητο εξηγεί στον οδηγό την πορεία του και ο οδηγός προθυµοποιείται να τον πάει στην πόλη.

Στην διαδροµή µετά από πολλές συζητήσεις ο οδηγός τον ρωτά τη ψηφίζει, αυτός µε καµάρι του απαντά Ν.Δ., φρενάρει απότοµα ο οδηγός το αυτοκίνητο και του λέει: κατέßα γρήγορα από το αυτοκίνητό µου ρε ηλίθιε!!!

Απορηµένος ο κακοµοίρης τη να κάνει κατεßαίνει και ξανά πάλι ωτοστόπ.

Σταµατάει ένα αυτοκίνητο µε µια πολύ ωραία γυναίκα τις εξηγεί την πορεία του και αυτή προθυµοποιείται να τον πάει στην πόλη. Στην διαδροµή µετά από πολλές συζητήσεις η γυναίκα τον ρωτά τη ψηφίζει, αυτός σκέπτεται και της απαντά ΠΑΣΟΚ, µπράßο του απαντά αυτή χαρούµενη και εγώ ΠΑΣΟΚ ψηφίζω και συνεχίζουν την συζήτηση και την πορεία τους χαρούµενοι. Μετά από πολλές συζητήσεις και χαριεντίσµατα σταµατούν σε ένα ξενοδοχείο για τα περαιτέρω , µπαίνουν σε ένα δωµάτιο, φιλάκια, αγκαλιές κλπ. Σε κάποια στιγµή της ερωτικής πράξης λέει η γυναίκα στον τύπο: ξέρεις εµένα όταν κάνω έρωτα µου αρέσει να µε χτυπούν. Τι να κάνει ο τύπος µέσα σε όλα αρχίζει να την χτυπά, απέναντι από το κρεßάτι ήταν ένας καθρέφτης κοιτάζει ο τύπος στον καθρέφτη ßλέπει τα γενόµενα σηκώνει τα χέρια ψηλά και λέει: Ε ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΕΓΙΝΑ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΓΑΜΩ ΚΑΙ ΔΕΡΝΩ ΚΙΟΛΑΣ!!!

29 Σεπτεμβρίου 2009, 00:45:20
Απάντηση #129
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

29 Σεπτεμβρίου 2009, 01:05:58
Απάντηση #130
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Σεπτέμβριος 2009 Αναστάσιε! Άντε, ότι προλάβουμε παιδιά!
Τα εσπευσμένα εγκαίνια οδήγησαν σε μερικά λαθάκια!
Ας μην το κάνουμε θέμα!
Στο παρακάτω link του Δήμου Πρώτης Σερρών κάτω κάτω ο Κωνσταντίνος Καραμανλής (junior) αναφέρεται ότι είναι (πόσο ακόμη; ) Προθυπουργός της Ελλάδος

29 Σεπτεμβρίου 2009, 01:49:33
Απάντηση #131
Αποσυνδεδεμένος

πρώτη & καλύτερη

Ιατροί
Είσαι σίγουρος Διαμαντή ότι στη φωτό είναι ο Καραμανλής? Με το Μητσοτάκη δε μοιάζει?

Εν τω μεταξύ, ξέρει κανείς πως είναι ο Λέγκας? Τόση κουβέντα, και δε ξέρουμε το πρόσωπο του ανθρώπου...

29 Σεπτεμβρίου 2009, 15:30:54
Απάντηση #132
Αποσυνδεδεμένος

Μαρία Χόρτη

Ιατροί

30 Σεπτεμβρίου 2009, 19:42:56
Απάντηση #133
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Άσθμα....

Τα χάπια μου...
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

7 Οκτωβρίου 2009, 13:13:34
Απάντηση #134
Αποσυνδεδεμένος

Γ.Κτιστάκης

Moderator

-Μια μέρα ένας ξυλοκόπος εκεί που πελεκούσε ένα κορμό δίπλα σ' ένα ποτάμι,
του φεύγει το τσεκούρι και πέφτει μέσα στο θολό νερό. Μεγάλη η ζημιά και τον είχαν πάρει σχεδόν τα κλάματα, όταν εμφανίζεται η καλή Νεράιδα  και τον ρωτάει:
- Γιατί κλαις;
Ο ξυλοκόπος του λέει για το τσεκούρι, η καλή Νεράιδα   βυθίζεται στο ποτάμι και, όταν ξαναεμφανίζεται, κρατάει ένα χρυσό τσεκούρι:
- Αυτό είναι το τσεκούρι σου; τον ρωτάει.
Ο ξυλοκόπος απαντάει:
- Όχι!
Η καλή Νεράιδα  ξαναβυθίζεται και εμφανίζεται με ένα ασημένιο τσεκούρι:
- Αυτό είναι το τσεκούρι σου; ρωτάει.
Ο ξυλοκόπος:
- Όχι!
Τρίτη βουτιά η καλή Νεράιδα  και βγαίνει με ένα σιδερένιο τσεκούρι:
- Μήπως, αυτό είναι το τσεκούρι σου;
- Ναι, αυτό είναι!
Η καλή Νεράιδα  χάρηκε για την τιμιότητα του ξυλοκόπου και του χάρισε ΚΑΙ τα άλλα
δυο πολύτιμα τσεκούρια. Ο ξυλοκόπος γύρισε σπίτι του πασιχαρέστατος.

Μετά από καιρό, καθώς έκαναν βόλτα με τη γυναίκα του άκρη - άκρη στο ποτάμι,
τρώει αυτή μια γλίστρα και παρ' την μέσα. Ο ξυλοκόπος, που δεν ήξερε μπάνιο, το 'ριξε στο κλάμα, οπότε να σου πάλι η καλή Νεράιδα:
- Γιατί κλαις;
- Νεράιδα μου, η γυναίκα μου έπεσε μέσα στο ποτάμι!
Η καλή Νεράιδα  ρίχνει μια βουτιά και βγαίνει με την Κλώντια Σίφερ:
- Αυτή είναι η γυναίκα σου;
- Ναι, αυτή είναι! φώναξε ο ξυλοκόπος.
Η καλή Νεράιδα  έγινε έξαλλη:
- Τι λες, ρε ψεύτη του κερατά!
Κι ο ξυλοκόπος:
- Συγχώρεσέ με, καλή Νεράιδα μου. Πρόκειται για παρανόηση. Αν έλεγα "όχι" στην Κλώντια Σίφερ, μετά θα μου έβγαζες τη Σάρον Στόουν. Και αν έλεγα "όχι" και
σ' αυτήν, μετά θα μου έβγαζες τη γυναίκα μου. Τότε εγώ θα έλεγα ναι, και θα μου τις έδινες και τις τρεις. Αλλά, καλή Νεράιδα μου, εγώ είμαι ένας φτωχός ξυλοκόπος,
πώς να τις συντηρώ ΤΡΕΙΣ γυναίκες;... γι' αυτό είπα "ναι"!

Λέξεις κλειδιά: χιούμορ ανέκδοτα