Ένα ανέκδοτο που είπε ο Διονύσης Σαββόπουλος στη διάρκεια της συναυλίας του στο Παράλιο Αστρος (βλέπε Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος Δύο παντρεμένα ζευγάρια συναντώνται στο σπίτι του ενός, στη διάρκεια του πρόσφατου Μουντιάλ ποδοσφαίρου. Οι γυναίκες θέλουν έξοδο, αλλά οι άνδρες είναι ανένδοτοι.
- "Δεν γίνεται να χάσουμε το ποδόσφαιρο σήμερα"
- "Μα κι εμείς δεν μπορούμε να μείνουμε μέσα καλοκαιριάτικα. Θα βγούμε μόνες μας"
Ετσι κι έγινε. Βγήκαν οι γυναίκες στο κέντρο της Αθήνας σε μια ουζερί, έφαγαν, ήπιαν, ψιλομέθυσαν και όταν νύχτωσε για τα καλά πήραν το λεωφορείο της επιστροφής.
Από τα σκατολοΐδια (sic) που είχαν φάει τους έπιασε κόψιμο.
- "Να κατεβούμε γρήγορα να χέσουμε"
- "Μα πού, στο πεζοδρόμιο;"
- "Όχι, η επόμενη στάση είναι νεκροταφείο Ζωγράφου. Εκεί μέσα θα μπούμε"
- "Καλά και πώς θα σκουπιστούμε;"
- "Θα χρησιμοποιήσουμε τις κυλόττες μας και μετά θα τις πετάξουμε. Ετσι κι αλλιώς σε λίγο θα είμαστε σπίτι"
Τό 'παν και το 'καναν. Τρεκλίζοντας ανάμεσα στα μνήματα και τσαλαπατώντας πάνω σε πεταμένα λουλούδια και νεκροστέφανα, βρήκαν μια γωνιά στα σκοτεινά, τα έκαναν, σκουπίστηκαν και έφυγαν.
Την άλλη μέρα οι σύζυγοι συζητούσαν ανήσυχοι:
- "Εχω φριχτές υποψίες ότι οι γυναίκες μας χτες μάς απάτησαν"
- "Κι εγώ το ίδιο, αλλά τι αποδείξεις έχεις;"
- "Η δικιά μου ήρθε αργά τη νύχτα, μεθυσμένη και χωρίς να φοράει κυλόττα"
- "Αυτό δεν είναι τίποτα. Εμένα όχι μόνο ήρθε αργά, όχι μόνο ήταν μεθυσμένη, όχι μόνο δεν φόραγε κυλόττα, είχε και μια κορδέλλα κολλημένη στον κ… της που έγραφε "θα μας μείνεις αξέχαστος"!
Αθάνατε Νιόνιο!