Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
24 Οκτωβρίου 2024, 23:17:10

Αποστολέας Θέμα: Ανακαλείται το Reductil.  (Αναγνώστηκε 3664 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

22 Ιανουαρίου 2010, 07:46:15
Αναγνώστηκε 3664 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
ΤΟ ΒΗΜΑ, 22/01/2010.
.......
.........
.................
Την ανάκληση της άδειας κυκλοφορίας για τη φαρμακευτική δραστική ουσία sibutramine, η οποία κυκλοφορεί στην Ελλάδα με την εμπορική ονομασία Reductil, συνιστά ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΕΑ). Το φάρμακο συνταγογραφείται ως συμπληρωματική αγωγή για την απώλεια βάρους σε παχύσαρκους ή υπέρβαρους ασθενείς με διαβήτη τύπου 2 ή δυσλιπιδαιμία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΜΕΑ, οι γιατροί δεν θα πρέπει να συνταγογραφούν και οι φαρμακοποιοί δεν θα πρέπει να διαθέτουν το φάρμακο, καθώς η δραστική ουσία του συσχετίστηκε με αυξημένα μη θανατηφόρα καρδιαγγειακά συμβάματα, όπως αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο ή καρδιακή προσβολή.


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

22 Ιανουαρίου 2010, 10:20:18
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Σύμφωνα με την  ανακοίνωση του ΕΜΕΑ, οι γιατροί δεν θα  πρέπει να συνταγογραφούν και οι φαρμακοποιοί δεν θα πρέπει να διαθέτουν το  φάρμακο, καθώς η δραστική ουσία του συσχετίστηκε με αυξημένα μη θανατηφόρα  καρδιαγγειακά συμβάματα, όπως αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο ή καρδιακή προσβολή.

Δεν πρέπει να απολογηθεί αυτός που έσπευσε να το εισάγει από την πρώτη κιόλας  στιγμή της κυκλοφορίας του ως συνταγογραφούμενο ( με γνωμάτευση ....αναντικατάστατου! ) στα Ασφαλιστικά Ταμεία;

Mε την ενέργειά του αυτή, προκάλεσε διπλή ζημιά:
- βλάβη ή έκθεση σε κίνδυνο βλάβης της υγείας των Ασφαλισμένων
- σπατάλη οικονομικών πόρων των Ταμείων
« Τελευταία τροποποίηση: 22 Ιανουαρίου 2010, 13:54:21 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

23 Ιανουαρίου 2010, 14:16:51
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος (Ελευθεροτυπία, 23/01/10)

Την αναστολή των αδειών κυκλοφορίας για τα φαρμακευτικά σκευάσματα που περιέχουν την ουσία sibutramine συνιστά ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων. Οπως ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΦ επίκειται η απόσυρση από όλες τις αγορές της Ευρωπαϊκής Ενωσης των συγκεκριμένων φαρμάκων για την απώλεια σωματικού βάρους που συσχετίστηκε με αυξημένα καρδιαγγειακά συμβάματα.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (European Medicines Agency, ΕΜΑ) ολοκλήρωσε την ανασκόπηση της ασφάλειας των φαρμάκων που περιέχουν sibutramine.

Η Επιτροπή για τα Φαρμακευτικά Προϊόντα για Ανθρώπινη Χρήση του ΕΜΑ (CHMP) συμπέρανε ότι οι κίνδυνοι των φαρμάκων αυτών είναι μεγαλύτεροι από τα οφέλη τους και συνέστησε την αναστολή των αδειών κυκλοφορίας για τα φάρμακα αυτά σε όλη την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Τα φάρμακα που περιέχουν sibutramine έχουν εγκριθεί με τις εμπορικές ονομασίες Reductil, Reduxade και Zelium, όπως και με άλλες εμπορικές ονομασίες στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Χρησιμοποιούνται ως συμπληρωματική αγωγή για την απώλεια σωματικού βάρους σε παχύσαρκους ασθενείς και σε υπέρβαρους ασθενείς που έχουν και άλλους παράγοντες κινδύνου όπως διαβήτης τύπου 2 ή δυσλιπιδαιμία (μη φυσιολογικά επίπεδα λιπιδίων στο αίμα), μαζί με δίαιτα και άσκηση.

«Εφεξής, οι ιατροί δεν θα πρέπει να συνταγογραφούν και οι φαρμακοποιοί δεν θα πρέπει να διαθέτουν το φάρμακο.

Οι ασθενείς που λαμβάνουν sibutramine θα πρέπει να επισκεφτούν τον ιατρό τους προκειμένου να τον συμβουλευτούν για εναλλακτικά μέτρα απώλειας σωματικού βάρους.

Οι ασθενείς που επιθυμούν να διακόψουν τη λήψη sibutramine πριν από την επίσκεψη στον ιατρό τους μπορούν να το πράξουν ανά πάσα στιγμή», επισημαίνεται στην ανακοίνωση. *
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

Λέξεις κλειδιά: