Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
18 Νοεμβρίου 2024, 18:53:12

Αποστολέας Θέμα: Καθορισμός ποσοστών συμμετοχής ασφαλισμένων  (Αναγνώστηκε 421950 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

25 Απριλίου 2012, 12:57:40
Απάντηση #360
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Και το μεγάλης επισκεψιμότητας newsit.gr πληροφορεί τους ασφαλισμένους και όλους τους ενδιαφερόμενους για τη νέα πραγματικότητα:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω!
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

25 Απριλίου 2012, 13:58:15
Απάντηση #361
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Τι παραπληροφόρηση είναι αυτή!!!!!!
Πού την είδαν την μετάβαση σε μειωμένη συμμετοχή (πλην αντιδιαβητικών δισκίων) σε εκατοντάδες φάρμακα τα παραπάνω άρθρα;
Τις κατηγορίες με ευρείας κατανάλωσης φάρμακα που πήγαν στο 25% γιατί δεν τις αναφέρουν;

25 Απριλίου 2012, 14:53:52
Απάντηση #362
Αποσυνδεδεμένος

ΦΙΛΙΩ ΤΟΠΚΑΡΙΔΟΥ

αρα για να καταλαβω αν καταλαβε κανεις απο σημερα σδ με 10% βαλβιδοπαθεια 10%  ρα,οστεοπορωση 10%.χαπ????????????ινσουλινη τυπου 2 σδ????????? δυσ/μια??????/σν???ηή περιμενουμε καμμια κοινοποιηση?διοτι πλην του φορουμ επισημα δεν εχει γινει καμμια ενημερωση.

25 Απριλίου 2012, 15:46:33
Απάντηση #363
Αποσυνδεδεμένος

Zachariadis

Έπρεπε να να τεθεί κάπως έτσι :

1-Είμαι Βουδουριστής ΕΟΠΥΥικός και γράφω με τα παλαιά ποσοστά
2-Είμαι νομοταγής πολίτης -Ιατρός και γράφω με τα νέα ποσοστά
3-Είμαι τυπικός νεοέλληνας ιατρός του χάους και γράφω ότι μου καπνίσει

;D
Την επόμενη φορά που θα μπεις στον πειρασμό να κομπάσεις,
βάλε τη γροθιά σου μέσα σε έναν κουβά με νερό
και η τρύπα που θα μείνει όταν τη βγάλεις,
θα σου δείξει το μέτρο της σπουδαιότητάς σου.

25 Απριλίου 2012, 16:26:23
Απάντηση #364
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Έπρεπε να να τεθεί κάπως έτσι :

........................................
2-Είμαι νομοταγής πολίτης -Ιατρός και γράφω με τα νέα ποσοστά
.........................................

Συνάδελφε,
επίτρεψε μου μια παρατήρηση/ερώτημα:
Τους γιατρούς που τόσα χρόνια έγραφαν (από άγνοια) λανθασμένα ποσοστά συμμετοχής σε ασφαλισμένους του Οίκου Ναύτου π.χ. δυσλιπιδαιμία με 10% ενώ ήταν νόμος του κράτους η συμμετοχή με 20% ή 25%, τους φαρμακοποιούς που (από άγνοια) εκτελούσαν τις συγκεκριμένες συνταγές και τέλος το ταμείο Ο.Ν. που (από άγνοια; έλλειψη ελέγχου; ) αποζημίωνε τα λανθασμένα ποσοστά, πώς θα τους χαρακτήριζες; Μπορείς να χαρακτηρίσεις τουλάχιστον τους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς μη νομοταγείς;
Υπάρχουν συνάδελφοι που δεν έχουν καμιά επίσημη ενημέρωση (από συλλόγους, νοσοκομεία κλπ) για όλες αυτές τις αλλαγές. Μπορεί να λέμε ότι κάθε νόμος ισχύει από την επόμενη μέρα της δημοσίευσής του όμως να είμαστε προσγειωμένοι και στην πραγματικότητα.
Επαναλαμβάνω ότι μέχρι τώρα δεν έχω λάβει ενυπόγραφη ενημέρωση από την υπηρεσία μου για καμιά από τις αλλαγές (ΦΕΚ 497 και απόφαση Βουδούρη)
« Τελευταία τροποποίηση: 25 Απριλίου 2012, 19:25:28 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

25 Απριλίου 2012, 17:11:51
Απάντηση #365
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

αρα για να καταλαβω αν καταλαβε κανεις απο σημερα σδ με 10% βαλβιδοπαθεια 10%  ρα,οστεοπορωση 10%.χαπ????????????ινσουλινη τυπου 2 σδ????????? δυσ/μια??????/σν???ηή περιμενουμε καμμια κοινοποιηση?διοτι πλην του φορουμ επισημα δεν εχει γινει καμμια ενημερωση.

Ο Βουδούρης πρέπει επιτέλους να λύσει τη σιωπή του και να πάρει ξεκάθαρη θέση, ήδη από μια βδομάδα νωρίτερα.

25 Απριλίου 2012, 19:18:12
Απάντηση #366
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Ο Βουδούρης πρέπει επιτέλους να λύσει τη σιωπή του και να πάρει ξεκάθαρη θέση, ήδη από μια βδομάδα νωρίτερα.

Να πάρει θέση, που θα "ξεκαθαρίσει" το τοπίο και θα βάλει να πληρώνουν 25% Σ.Ν. (και γιαλαντζί ΣΝ) και δυσλιπιδαιμίες; 25% β-2 διεγέρτες και κορτικοστεροείδή στη ΧΑΠ; 25% ο ινσουλινοθεραπευόμενος ΣΔ τύπου ΙΙ;
10 μέρες πριν τις εκλογές;
Το πιστεύεις σοβαρά αυτό;
« Τελευταία τροποποίηση: 25 Απριλίου 2012, 19:26:40 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

25 Απριλίου 2012, 19:54:17
Απάντηση #367
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Να πάρει θέση, που θα "ξεκαθαρίσει" το τοπίο και θα βάλει να πληρώνουν 25% Σ.Ν. (και γιαλαντζί ΣΝ) και δυσλιπιδαιμίες; 25% β-2 διεγέρτες και κορτικοστεροείδή στη ΧΑΠ; 25% ο ινσουλινοθεραπευόμενος ΣΔ τύπου ΙΙ;
10 μέρες πριν τις εκλογές;
Το πιστεύεις σοβαρά αυτό;

Μα το πρόβλημα είναι εκρηκτικό!

Η τοπική (εδώ) ελεγκτής του ΕΟΠΥΥ, τελεί σε μακάρια αδιαφορία (δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα) για τα νέα ποσοστά και τη σχετική λίστα του ΕΟΦ.
Προσωπικά εξακολουθώ να δουλεύω με τα παλαιά ποσοστά , αλλά σταμάτησα να εκδίδω ηλεκτρονικές συνταγές και το γύρισα σε χειρόγραφες συνταγές, πιστεύοντας (στρουθοκαμηλίζοντας) ότι με αυτό τον τρόπο δεν θα με αντιληφθούν. Αλλά για πόσο ακόμη θα μπορώ να βάζω τις ινσουλίνες (τ.ΙΙ) και τη Humira με 0% και να κοιμάμαι ήσυχος;

Δίνω περιθώριο στο βουδούρι μέχρι και Κυριακή 29 Απριλίου να πάρει θέση. Αν δεν το κάνει, ξεκινώ από Δευτέρα 30 Απρ. να συνταγογραφώ και πάλι ηλεκτρονικά, αυτή τη φορά με τα νέα ποσοστά, μέχρι να πάρει φωτιά ο πισινός των τοπικών βο(υ)λευτών σε πρώτη φάση, και να μεταδοθεί η πυρκαγιά στη συνέχεια και στον αντίστοιχο του βουδούρι.

Αν μη τι άλλο, με το να καταστώ ο πρώτος στην περιοχή που θα υιοθετήσω τα νέα ποσοστά, θα προκαλέσω τοπική σύγχυση και πανικό, αφού οι ασφαλισμένοι μετά από μένα θα αναζητούν άλλον ιατρό για να συνταγογραφήσουν εκ νέου τα φάρμακά τους, και έτσι το ντόμινο θα παρασύρει και τους συναδέλφους που βρίσκονται κοντά μου και θα τους αναγκάσει αργά ή γρήγορα να προσχωρήσουν κι εκείνοι στα νέα ποσοστά (αν δεν επιθυμούν να επωμιστούν όλο τον όγκο των ασφαλισμένων που θα αναζητούν τα παλαιά ποσοστά).
« Τελευταία τροποποίηση: 25 Απριλίου 2012, 19:58:15 από Ο διακομιστής »

25 Απριλίου 2012, 22:10:16
Απάντηση #368
Αποσυνδεδεμένος

ΦΙΛΙΩ ΤΟΠΚΑΡΙΔΟΥ

διαβαζω ξανα την αναρτηση του εοφ για τα φαρμακα της θετικης λιστας και διαπιστωνω οτι δεν εχει ολα τα σκευασματα του διαβητη τυπου 2 δηλ.το σολοσα δεν περιλαμβανεται στο 10%?εχει γλιμεπιριδη της τεβα  μονο.επισης απο σιταγλιπτινη μονο το xelevia.πως να ερμηνευτει αυτο?μονο αυτα πανε 10 και τα υπολοιπα 25????????????

25 Απριλίου 2012, 22:19:28
Απάντηση #369
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Έχει όλα τα δισκία για το σακχαρώδη διαβήτη. Μήπως διαβάζεις μόνο τη συμπληρωματική λίστα;
Κατέβασε το ενοποιημένο αρχείο που έφτιαξε ο κ. Μιχάλης στην απάντηση Νο 350.
« Τελευταία τροποποίηση: 25 Απριλίου 2012, 22:21:55 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

25 Απριλίου 2012, 22:23:31
Απάντηση #370
Αποσυνδεδεμένος

Zachariadis

Αγαπητέ Αδαμάντιε,
Το σχόλιο μου είναι χιουμοριστικό και δέν είχε σκοπό να θίξει κανέναν.
Γράφτηκε με αφορμή της ερωτήσεις του γκάλοπ που και αυτές είναι κάπως αστείες :
δηλ το άν είναι κάποιος «παραδοσιακός» ή «νεοτεριστής» μάλλον δεν σχετίζεται ιδιάιτερα με τα
ποσοστά συμμετοχής που συνταγογραφεί. ;)
Την επόμενη φορά που θα μπεις στον πειρασμό να κομπάσεις,
βάλε τη γροθιά σου μέσα σε έναν κουβά με νερό
και η τρύπα που θα μείνει όταν τη βγάλεις,
θα σου δείξει το μέτρο της σπουδαιότητάς σου.

25 Απριλίου 2012, 22:25:52
Απάντηση #371
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Αγαπητέ Αδαμάντιε,
Το σχόλιο μου είναι χιουμοριστικό και δέν είχε σκοπό να θίξει κανέναν.
Γράφτηκε με αφορμή της ερωτήσεις του γκάλοπ που και αυτές είναι κάπως αστείες :
δηλ το άν είναι κάποιος «παραδοσιακός» ή «νεοτεριστής» μάλλον δεν σχετίζεται ιδιάιτερα με τα
ποσοστά συμμετοχής που συνταγογραφεί. ;)

Ζητώ συγνώμη.
Τις τελευταίες μέρες δεν "πιάνω" το χιουμοριστικό χαρακτήρα στα σχόλιο (έπαθα το ίδιο και με τον Medicus).

25 Απριλίου 2012, 22:44:08
Απάντηση #372
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Ειρήνη υμίν.
Εγώ αν και δεν αισθάνομαι "νεωτεριστής" είμαι φανατικός των νέων, αφού ατά είναι τα νόμιμα, αλλά συγχώρεσα το όντως ιδιότυπο χιούμορ του διακομιστή και απάντησα.

Ένας από τους δόλιους σκοπούς των πολιτικών απάλειψης υγειών δράσεων -αντιδράσεων στα τεκταινόμενα είναι και η εκτροπή μας πρός ακραίες και απόλυτες θεωρήσεις των πραγμάτων με κορύφωση την οργή που απλά ξεθυμαίνει πάνω σε ότι μας φανεί «μή αρμόζον» γύρω μας για να αποτραπεί η πραγματική οργή που θα έπρεπε να εκφραστεί πάνω στους ασελγούντες εφ' ημάς και να τους στείλει στον Καιάδα.
Μη τους κάνουμε το χατίρι να ακολουθήσουμε την πορεία -αντιδράσεις που προσπαθούν να μας βάλουν να ακολουθήσουμε και ας διατηρήσουμε το χιούμορ μας, ακόμη και στην τόσο ζοφερή πραγματικότητα.
Μπορεί να μη μοιάζει και τόσο φυσικό να έχεις χιούμορ μέσα σε τόσο ζόφο, αλλά μήπως και ο ΧΑΠιτης με την μάσκα οξυγόνου στο πρόσωπο, μοιάζει φυσιολογικός? Ή μήπως να του την αφαιρέσουμε?
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

25 Απριλίου 2012, 22:50:08
Απάντηση #373
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
..
Ελπίζω αυτό που λέει στο ΣΔ2: "A10BX     Άλλα φάρμακα για τη μείωση του σακχάρου του αίματος, εξαιρουμένων των ινσουλινών" να εννοεί ότι εξαιρούνται γιατί είναι 0% όπως στον τύπο 1...

Επίσης, στην οστεοπόρωση δεν είδα πουθενά ασβέστιο... ???

Εγώ δεν ελπίζω συνάδελφε, εκτός αν δεν ξέρουν Ελληνικά.

Όσο για την οστεοπόρωση, δεν το έψαξα να δω είναι το ασβέστιο με 10%. Άν όμως δεν το έχει, έχεις δίκαιο.
Δεν είναι λοιπόν το ασβέστιο με 10%?. Άρα, "ναι γιατρέ μου, εσύ δώσε το, αφού ιατρικώς μπαίνει στην θεραπεία της οστεοπόρωσης, εγώ όμως δεν το πληρώνω με 10%"
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

25 Απριλίου 2012, 23:04:22
Απάντηση #374
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός

Είμαι τυχερός  :D λόγω ειδικότητας (έχω μόνο οστεοπόρωση....) και θα ακολουθώ τα νέα. Τα ασβέστιο και την αλφακαλσιδόλη ας  την παίρνουν με 25% συμμετοχή.

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
6836 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 22 Ιουλίου 2009, 11:35:28
από Argirios Argiriou
43 Απαντήσεις
39411 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Μαρτίου 2012, 20:39:27
από Αδαμάντιος Σκούφαλος
13 Απαντήσεις
13343 Εμφανίσεις