Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
18 Νοεμβρίου 2024, 04:48:10

Αποστολέας Θέμα: Καθορισμός ποσοστών συμμετοχής ασφαλισμένων  (Αναγνώστηκε 421910 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

25 Μαΐου 2012, 16:04:20
Απάντηση #555
Αποσυνδεδεμένος

Xouzouris

Μου ετυχε προσφατως το εξης:

ειδα μια ασθενη η οποια εχει υποστει ακρωτηριασμο των κατω ακρων αμφω στο υψος του μηρου λογω περιφερικης αρτηριοπαθειας. Ηταν ασφαλισμενη του ΗΣΑΠ (=ΤΑΥΤΕΚΩ σε πιο προσφατους καιρους) και, για οσο διαστημα ηταν ασφαλισμενη εκει λαμβανε τα φαρμακα της με μηδενικη συμμετοχη ενεκα της αναπηριας της.

Οπως ξερετε, προσφατως το ταμειο της εισηχθη στον ΕΟΠΥΥ. Ο ΕΟΠΥΥ ομως δεν προβλεπει πουθενα (ουτε στην Η/Σ, ουτε στον κανονισμο παροχων) καθολικη μηδενικη συμμετοχη για αναπηρους εξ'ακρωτηριασμου παρα μονον για τις γνωστες κατηγοριες παραπληγικων, αιμοκαθαιρομενων, μεταμοσχευμενων κ.ο.κ.

Πραγματι, μια προηγουμενη συνταγογραφηση που της ειχε γινει απο αλλο συναδελφο μεσω ΕΟΠΥΥ την ειχε καταταξει στους παραπληγικους, πραγμα προφανως λαθος.

Φυσικα, αν και η λογικη λεει οτι δικαιουται, ξερουμε ολη οτι η λογικη δεν ειναι μεταξυ των αρετων του ΕΟΠΥΥ (ή του ελληνικου δημοσιου γενικοτερα, for that matter). Eπιπλεον, απαντηση στο ερωτημα δεν ηξεραν να δωσουν ουτε οι ελεγκτες ιατροι του ΟΠΑΔ σε σχετικο ερωτημα μου μια μερα που βρεθηκα εκει.

Ξερει μηπως κανεις κατι περισσοτερο? Εχετε αντιμετωπισει παρομοιο θεμα μηπως και, αν ναι, πως το εχετε χειριστει?

Δεν θελω ουτε να αδικησω την ασθενη, αλλα φυσικα δεν θελω ουτε να εκτεθω με ψευδεις διαγνωσεις.

25 Μαΐου 2012, 17:14:17
Απάντηση #556
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Μου ετυχε προσφατως το εξης:

ειδα μια ασθενη η οποια εχει υποστει ακρωτηριασμο των κατω ακρων αμφω στο υψος του μηρου λογω περιφερικης αρτηριοπαθειας. Ηταν ασφαλισμενη του ΗΣΑΠ (=ΤΑΥΤΕΚΩ σε πιο προσφατους καιρους) και, για οσο διαστημα ηταν ασφαλισμενη εκει λαμβανε τα φαρμακα της με μηδενικη συμμετοχη ενεκα της αναπηριας της.
..........................................................................................

Φυσικα, αν και η λογικη λεει οτι δικαιουται.........................................................

Γιατί η λογική λέει ότι δικαιούται όλα τα φάρμακα με μηδενική συμμετοχή λόγω της αναπηρίας της; (Περιφερική αρτηριοπάθεια και ακρωτηριασμός λόγω σακχαρώδη διαβήτη να υποθέσω; )
Δεν θα συμφωνήσω μ' αυτή τη λογική.

Να προσθέσω κι εγώ μια περίπτωση που αντιμετώπισα τελευταία (εις διπλούν μάλιστα) με ασφαλισμένες του Οίκου Ναύτου.
Συνάντησα δύο ηλικιωμένες μοναχές (ηλικίας 80+) που έφεραν βιβλιάριο Οίκου Ναύτου που έγραφε πάνω με έντονα γράμματα "Ορφανό τέκνο. Άνευ συμμετοχής"
Στην απορία μου τι σημαίνει αυτό, μου απάντησαν ότι έχασαν τον πατέρα τους σε παιδική ηλικία (δεν ήταν αδερφές, ήταν διαφορετικές περιπτώσεις) και βάσει του κανονισμού του Οίκου Ναύτου είχαν το δικαίωμα να έχουν ασφάλιση και δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη για όσο διάστημα παρέμεναν ανύπαντρες (κι επομένως "ανυπεράσπιστες"). Ούσες μοναχές (και ανύπαντρες) είχαν φτάσει λοιπόν σε ηλικία 80+ κι έπαιρναν όλα αυτά τα χρόνια δωρεάν φάρμακα ως "Ορφανά τέκνα"!
Αντέδρασαν στο άκουσμα ότι η ένταξη στον ΕΟΠΥΥ καταργεί τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις αλλά δεν μπορούσα να κάνω κάτι περισσότερο.
« Τελευταία τροποποίηση: 25 Μαΐου 2012, 17:49:57 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

25 Μαΐου 2012, 18:18:03
Απάντηση #557
Αποσυνδεδεμένος

Xouzouris

Παράθεση
Γιατί η λογική λέει ότι δικαιούται όλα τα φάρμακα με μηδενική συμμετοχή λόγω της αναπηρίας της; (Περιφερική αρτηριοπάθεια και ακρωτηριασμός λόγω σακχαρώδη διαβήτη να υποθέσω; )

Το ιστορικο δεν ειναι 100% ξεκαθαρο, εχει μεν ΣΔ αλλα το ολο θεμα προεκυψε μετεγχειρητικα απο μια αρθροπλαστικη ισχιου αρχικα στο ενα ακρο και κατοπιν στο αλλο, οποτε υπαρχει και το ενδεχομενο του θρομβοεμβολικου αιτιου (φυσικα ολα τα σχετικα εγγραφα νοσηλειας κλπ δεν ειναι διαθεσιμα πια).

Η λογικη ειναι οτι ο μηριαιος ακρωτηριασμος και των δυο ακρων προσδιδει ενα ποσοστο αναπηριας >80%, ισο ή μεγαλυτερο απο πολλες μορφες MS ή νεφρικης ανεπαρκειας πχ που δικαιουνται by default 0%. Δεν εχω καν προχειρο τον κανονισμο παροχων του ΗΣΑΠ ωστε να διαπιστωσω εαν εκει προβλεποταν η περιπτωση του ακρωτηριασμου, αλλα βρισκω παραλογη την παροχη 0% συμφωνα με τα στανταρ του ΕΟΠΥΥ οπου η απαλλαγη απο συμμετοχη προβλεπεται βασει διαγνωσης και οχι βασει της βαρυτητας της αναπηριας που αυτη προσδιδει.

Ετσι, εχω πχ ασθενη με προϊουσα MS που πνεει τα λοισθια με τραχειοστομια, αναπνευστηρα κλπ και ασθενη με MS που εργαζεται κανονικα και δεν εχει κανενα εμφανες νευρολογικο ελλειμμα εδω και πολλα χρονια, και οι δυο δικαιουνται 0% λες και η κατασταση τους ή η αναπηρια εκ της παθησης τους ειναι παρομοια.

25 Μαΐου 2012, 19:54:24
Απάντηση #558
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Η λογικη ειναι οτι ο μηριαιος ακρωτηριασμος και των δυο ακρων προσδιδει ενα ποσοστο αναπηριας >80%, ισο ή μεγαλυτερο απο πολλες μορφες MS ή νεφρικης ανεπαρκειας πχ που δικαιουνται by default 0%.

Από που προκύπτει ότι MS και νεφρική ανεπάρκεια δικαιούνται 0% (για όλα τα φάρμακα)με το νέο κανονισμό του ΕΟΠΥΥ ;

26 Μαΐου 2012, 02:49:58
Απάντηση #559
Αποσυνδεδεμένος

Xouzouris

OK, point taken, με τον νεο και αμφιλεγομενο κανονισμο μπορει να μην προκυπτει.

(Λεω "μπορει" και "αμφιλεγομενο" γιατι πολυ θα ηθελα να ξερω ποια ειναι πχ τα "φαρμακα για την αντιμετωπιση της καταστασης" του παραπληγικου)

Η αληθεια ειναι ομως οτι η επιχειρηματολογια σου με "συνεφερε" καπως: συνειδητοποιησα οτι με βαση τον νεο κανονισμο, παυουν πρακτικα να υπαρχουν παθησεις που δικαιολογουν 0% για ολα τα φαρμακα (δεν θεωρω την λοχεια και την εγκυμοσυνη παθηση). Οποτε λυθηκε η απορια μου. Σε ευχαριστω πολυ.

ΥΓ: On second thought, η απορια μου εξακολουθει να ισχυει για τους παραπληγικους...

26 Μαΐου 2012, 08:56:00
Απάντηση #560
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

(Λεω "μπορει" και "αμφιλεγομενο" γιατι πολυ θα ηθελα να ξερω ποια ειναι πχ τα "φαρμακα για την αντιμετωπιση της καταστασης" του παραπληγικου)

Η αληθεια ειναι ομως οτι η επιχειρηματολογια σου με "συνεφερε" καπως: συνειδητοποιησα οτι με βαση τον νεο κανονισμο, παυουν πρακτικα να υπαρχουν παθησεις που δικαιολογουν 0% για ολα τα φαρμακα (δεν θεωρω την λοχεια και την εγκυμοσυνη παθηση). Οποτε λυθηκε η απορια μου. Σε ευχαριστω πολυ.

ΥΓ: On second thought, η απορια μου εξακολουθει να ισχυει για τους παραπληγικους...

Την ίδια απορία για τα φάρμακα για την αντιμετώπιση της κατάστασης του παραπληγικού την είχα διατυπώσει κι εγώ εδώ Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος όμως όπως μπορείς να δεις με το διευκρινιστικό έγγραφο που έβγαλε ο ΕΟΦ και το ανέβασε ο συνάδελφος Βασίλης εδώ Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος (δες και το σχόλιό μου αμέσως μετά) μας απάλλαξε από τέτοιες απορίες αφού το γράφει καθαρά πλέον: "Σύμφωνα με την Υ.Α. Φ42000/οικ.2555/353 (ΦΕΚ Β΄497/2012) οι πάσχοντες από παραπληγία, τετραπληγία, οι μεταμοσχευθέντες συμπαγών ή ρευστών οργάνων και ιστών, οι γυναίκες κατά την περίοδο της κύησης και της λοχείας και οι εργαζόμενοι που έτυχαν σε εργατικό ατύχημα δικαιούνται 0% συμμετοχή για όλα τα φάρμακα."
Μάλιστα το σχετικό έγγραφο του ΕΟΦ υιοθετεί ο ΕΟΠΥΥ με το έγγραφό του εδώ Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος (copyright κ. Κουναλάκης απάντηση #553)
« Τελευταία τροποποίηση: 26 Μαΐου 2012, 13:06:57 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

26 Μαΐου 2012, 09:32:04
Απάντηση #561
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Την ίδια απορία για τα φάρμακα για την αντιμετώπιση της κατάστασης του παραπληγικού την είχα διατυπώσει κι εγώ εδώ Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος όμως όπως μπορείς να δεις με το διευκρινιστικό έγγραφο που έβγαλε ο ΕΟΦ και το ανέβασε ο συνάδελφος Βασίλης εδώ Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος (δες και το σχόλιό μου αμέσως μετά) μας απάλλαξε από τέτοιες απορίες αφού το γράφει καθαρά πλέον: "Σύμφωνα με την Υ.Α. Φ42000/οικ.2555/353 (ΦΕΚ Β΄497/2012) οι πάσχοντες από παραπληγία, τετραπληγία, οι μεταμοσχευθέντες συμπαγών ή ρευστών οργάνων και ιστών, οι γυναίκες κατά την περίοδο της κύησης και της λοχείας και οι εργαζόμενοι που έτυχαν σε εργατικό ατύχημα δικαιούνται 0% συμμετοχή για όλα τα φάρμακα."

Κι όμως, στη νέα έκδοση της ηλεκτρονικής καφετιέρας, οι επιλογές της "Μηδενικής συμμετοχής για όλη τη συνταγή", έχουν αυξηθεί πάρα πολύ: έχει συμπεριληφθεί μέχρι και η ψύχωση! Ελέγξτε το και μόνοι σας!
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

26 Μαΐου 2012, 19:10:15
Απάντηση #562
Αποσυνδεδεμένος

akis24

Κι όμως, στη νέα έκδοση της ηλεκτρονικής καφετιέρας, οι επιλογές της "Μηδενικής συμμετοχής για όλη τη συνταγή", έχουν αυξηθεί πάρα πολύ: έχει συμπεριληφθεί μέχρι και η ψύχωση! Ελέγξτε το και μόνοι σας!

Μπαχαλο τι να πω!

26 Μαΐου 2012, 20:21:15
Απάντηση #563
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
… Κι όμως, στη νέα έκδοση της ηλεκτρονικής καφετιέρας, οι επιλογές της "Μηδενικής συμμετοχής για όλη τη συνταγή", έχουν αυξηθεί πάρα πολύ: έχει συμπεριληφθεί μέχρι και η ψύχωση! …

Ας μη τρελαθούμε κιόλας παιδιά.
Οι κανονισμοί και οι νόμοι ισχύουν και όχι οι λίστες μίας ηλεκτρονικής εφαρμογής.

Προφανώς –αφού τα μενού τα γράφουν πληροφορικάριοι που ποτέ δε συνομιλούν με γιατρούς- πιστεύουν ότι όταν γράφεις μία συνταγή στον ψυχωσικό, γράφεις μόνον αντιψυχωσικά. Άρα, γιατί –σου λέει- να μην βάλω εξ’ αρχής το 0% αφού όλα αυτό το ποσοστό έχουν?

Άμποτε γίνουν προγράμματα με συνεργασία πληροφορικάριων –γιατρών, τότε τέτοια μαργαριτάρια –όπως και αυτά του e-diagnosis- σίγουρα θα εκλείψουν.

Ως τότε (σε πιο αιώνα άραγε?) ψυχραιμία και τήρηση των νόμων –υπ. Αποφάσεων –εγκυκλίων.
« Τελευταία τροποποίηση: 27 Μαΐου 2012, 00:25:12 από D-Michalis »
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

28 Μαΐου 2012, 10:02:36
Απάντηση #564
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Ο ΕΟΦ σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 38 του ν. 4025/2011 (228 Α΄/2012) και της Υ.Α. Φ42000/οικ.2555/353 (ΦΕΚ Β΄497/2012) αναρτά στην ιστοσελίδα του, κατάλογο με τις δραστικές ουσίες και τα αντίστοιχα προς αυτές κυκλοφορούντα προϊόντα που περιλαμβάνονται στον ισχύοντα Θετικό Κατάλογο και στο Συμπλήρωμα αυτού και που ορίζονται ως θεραπεία βάσει των εγκεκριμένων τους ενδείξεων που αναγράφονται στα φύλλα περίληψης χαρακτηριστικών των προϊόντων για τις δημοσιευμένες παθήσεις, η φαρμακοθεραπεία των οποίων αποζημιώνεται με μειωμένη (10%) ή συμμετοχή μηδέν (0%) του ασφαλισμένου στα φάρμακα. Για όλα τα υπόλοιπα φάρμακα του Θετικού Καταλόγου η συμμετοχή του ασφαλισμένου είναι 25% εκτός αν εμπίπτουν στις διατάξεις του ν. 3816/2010.
Στον κατάλογο υπάρχει η κατηγοριοποίηση των φαρμάκων σύμφωνα με το σύστημα ATC και η ένδειξη «75, 90, 100» αναφέρεται στην εναπομένουσα συμμετοχή του κράτους στην αποζημίωση του φαρμάκου αφού αφαιρεθεί η συμμετοχή του ασφαλισμένου.

Επισημαίνεται ότι τα φάρμακα της παρ. 2 του άρθρου 12 του ν.3816/2010, τα οποία περιλαμβάνονται στο ΦΕΚ Β΄1003/2012 χορηγούνται με μηδενική συμμετοχή του ασφαλισμένου ανεξάρτητα των ενδείξεων τους. Συνεπεία αυτού κάποια φάρμακα που ενώ με τον παρόντα κατάλογο έχουν π.χ συμμετοχή ασφαλισμένου 10%, εμπίπτουν όμως και στις διατάξεις του ν. 3816/2010 χορηγούνται τελικά με συμμετοχή 0%. Αυτές οι περιπτώσεις σημειώνονται στον κατάλογο προς διευκόλυνση των ενδιαφερομένων. Ανάλογα φάρμακα με συμμετοχή 25% βάσει ενδείξεων, εφόσον περιλαμβάνονται στον κατάλογο του ΦΕΚ Β΄1003/2012 χορηγούνται με συμμετοχή 0% π.χ. Lucentis.

Σύμφωνα με την Υ.Α. Φ42000/οικ.2555/353 (ΦΕΚ Β΄497/2012) οι πάσχοντες από παραπληγία, τετραπληγία, οι μεταμοσχευθέντες συμπαγών ή ρευστών οργάνων και ιστών, οι γυναίκες κατά την περίοδο της κύησης και της λοχείας και οι εργαζόμενοι που έτυχαν σε εργατικό ατύχημα δικαιούνται 0% συμμετοχή για όλα τα φάρμακα. Επίσης, με συμμετοχή του ασφαλισμένου 0% χορηγούνται τα φάρμακα από τα φαρμακεία των νοσοκομείων και τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ (στο ΦΕΚ Β’ 1003/2012 επισημαίνονται τα φάρμακα που χορηγούνται από νοσοκομεία ή από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ). Για τους δικαιούχους ΕΚΑΣ, η γενική συμμετοχή στα φάρμακα είναι 10% και 0% για τις παθήσεις που εμπίπτουν στην μηδενική συμμετοχή.
« Τελευταία τροποποίηση: 28 Μαΐου 2012, 10:07:05 από Ο διακομιστής »

28 Μαΐου 2012, 10:27:57
Απάντηση #565
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Εύχρηστος πίνακας με τα ποσοστά συμμετοχής (2η ανάρτηση στο φόρουμ για όποιον δεν είδε την 1η):

« Τελευταία τροποποίηση: 28 Μαΐου 2012, 10:30:36 από Ο διακομιστής »

28 Μαΐου 2012, 20:59:14
Απάντηση #566
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Από τι στιγμή που σου ποστάρει τον κατάλογο διανθισμένο με στολίδια –παιχνίδια –ταλαιπωρίες- επιλογής του και από τι στιγμή που για να κατεβάσεις το αρχείο σε υποχρεώνει να κάνεις εγγραφή (ή να έχεις –το φασιστικώς απαιτούμενο σιγά –σιγά- από όλο και περισσότερους ιστότοπους) δεν νομίζω ότι μπορεί να χαρακτηριστεί εύχρηστος και πολύ περισσότερο να δικαιούται ποσταρίσματος σε τόπο σοβαρών επιστημόνων, πολύ δε περισσότερο, δίς.
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

28 Μαΐου 2012, 22:24:13
Απάντηση #567
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Από τι στιγμή που σου ποστάρει τον κατάλογο διανθισμένο με στολίδια –παιχνίδια –ταλαιπωρίες- επιλογής του και από τι στιγμή που για να κατεβάσεις το αρχείο σε υποχρεώνει να κάνεις εγγραφή (ή να έχεις –το φασιστικώς απαιτούμενο σιγά –σιγά- από όλο και περισσότερους ιστότοπους) δεν νομίζω ότι μπορεί να χαρακτηριστεί εύχρηστος και πολύ περισσότερο να δικαιούται ποσταρίσματος σε τόπο σοβαρών επιστημόνων, πολύ δε περισσότερο, δίς.

Καλησπέρα Δημήτρη.
Το θέμα με το facebook το είχα κι εγώ και νόμιζα ότι απαιτούσε εγγραφή για να κατεβάσεις το αρχείο. Άλλωστε οι οδηγίες που λέει στην αρχή "Για να το δείτε καθαρά πατήστε το πλήκτρο “Fullscreen", ενώ για να το κατεβάσετε το πλήκτρο “Download” " σε οδηγούν σ' αυτό.
 Όμως αν πας στην αρχική σελίδα κάτω από την πρώτη σελίδα του καταλόγου εκεί που λέει "Scribd Download Share Embed" και πατήσεις το Download, κατεβαίνει το αρχείο αμέσως χωρίς το θέμα του facebook.
« Τελευταία τροποποίηση: 28 Μαΐου 2012, 22:37:39 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

29 Μαΐου 2012, 01:35:51
Απάντηση #568
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Παύει να ισχύει η παρατήρησή μου για έλλειψη σεβασμού στον αναγνώστη με την μορφή που είναι στημένη η παράθεση του εγγράφου?
Πρέπει μήπως να σπουδάσω μαντική ή να ελέγξω ένα-ένα τα σημεία που ο κέρσορας γίνεται χεράκι για να ανακαλύψω πώς θα κατεβάσω το αρχείο?

Να μου λείπει φίλε τέτοια "διευκόλυνση". Έχω πιό ενδιαφέροντες και παραγωγικούς τρόπους να περνάω την ώρα μου.

29 Μαΐου 2012, 08:38:33
Απάντηση #569
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Πρώτα είχα προσπαθήσει να ανεβάσω το αρχείο xls ως συνημμένο, αλλά δεν τα κατάφερα λόγω (μάλλον) του μεγάλου όγκου του.
Έτσι αναγκάστηκα να παραθέσω το σχετικό σάιτ που δίνει πραγματικά με ευκολία (όπως περιγράφει παραπάνω ο @Διαμαντής) τη δυνατότητα downlοading του αρχείου.
(Το οποίο είναι όντως εύχρηστο καθώς περιλαμβάνει όλα τα ποσοστά σε έναν μόνο πίνακα κι έτσι μπορείς κάνοντας "Αναζήτηση" να βρεις το ποσοστό του φαρμάκου που σε ενδιαφέρει).
Δεν είχε υποπέσει στην αντίληψή μου ότι απαιτεί διατήρηση λογαριασμού στο FB*, ούτε μου βγήκαν διαφημίσεις, παιχνίδια ή άλλα μπαρμπαδέλια όταν κατέβασα το αρχείο.
Αν έφταιξα, μπαρδόν και παίρνω το ποστ όπισθεν.

* On a second thought, ίσως να είχα τηρήσει τη σχετική διαδικασία στο παρελθόν και να μη το θυμάμαι... Άλλωστε, είναι τόσος καιρός τώρα που επισκέπτομαι τα μπλογκ των φμφ.
« Τελευταία τροποποίηση: 29 Μαΐου 2012, 21:21:34 από Ο διακομιστής »

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
6835 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 22 Ιουλίου 2009, 11:35:28
από Argirios Argiriou
43 Απαντήσεις
39409 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Μαρτίου 2012, 20:39:27
από Αδαμάντιος Σκούφαλος
13 Απαντήσεις
13341 Εμφανίσεις