Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
8 Νοεμβρίου 2024, 05:02:17

Αποστολέας Θέμα: Τα νέα συνταγολόγια του ΙΚΑ  (Αναγνώστηκε 54107 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

17 Απριλίου 2010, 14:36:08
Απάντηση #90
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Να προσθέσω κι εγώ ακόμα μία άποψη.....μάλλον βάσιμη.

Γιατί μέχρι σήμερα οι γιατροί του Ι.Κ.Α. έγραφαν τα φάρμακα σε όλους τους ασφαλισμένους του ιδρύματος άσχετα με το ποιος γιατρός έδωσε τη φαρμακευτική αγωγή;

Γιατί τώρα οι ασφαλισμένοι του ιδρύματος, με εντολές των διευθυντών των καταστημάτων δεν συνταγογραφούν στους γιατρούς του ιδρύματος φάρμακα οξέων περιστατικών (που χορηγήθηκαν από εξωτερικό ιατρό) αλλά μόνο χρόνιων περιστατικών;

Μήπως γιατί τώρα θα γίνεται αξιολόγηση των ιατρών του Ι.Κ.Α.;
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

17 Απριλίου 2010, 14:46:24
Απάντηση #91
Αποσυνδεδεμένος

Koterakis

Επώνυμοι
« Τελευταία τροποποίηση: 25 Αυγούστου 2010, 06:04:49 από Koterakis »

17 Απριλίου 2010, 14:55:21
Απάντηση #92
Αποσυνδεδεμένος

Koterakis

Επώνυμοι
« Τελευταία τροποποίηση: 25 Αυγούστου 2010, 06:04:22 από Koterakis »

17 Απριλίου 2010, 15:06:38
Απάντηση #93
Αποσυνδεδεμένος

Γ.Κτιστάκης

Moderator
Το θέμα koterakis  δεν είναι η παραλαβή ή όχι βιβλιαρίων ΙΚΑ, αλλά ο τρόπος που το ίδρυμα αντιμετωπίζει τους Ιατρούς των Κ.Υ και Π.Ι.(όπως και εσύ επισημαίνεις) που  θέλει να είναι οι β΄ κατηγορίας ιατροί και τους θεωρεί απλά «συνταγογράφους». Η χρέωση των νέων συνταγολογίων είναι η αφορμή που έχουμε για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Δυστυχώς παρά το ότι το είχαμε τονίσει από την αρχή, Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος  οι περισσότεροι ιατροί των Κ.Υ τα έχουν παραλάβει με το σκεπτικό, ότι τι θα απογίνουν όλοι οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ που θα ταλαιπωρούνται τώρα για να γράφουν τα φάρμακα τους.
Φυσικά και διαφωνώ με αυτό το σκεπτικό και διεκδικώ την ισότιμη αντιμετώπιση από το ΙΚΑ για να μπορέσω να διαχειρίζομαι (σε ότι αφορά την ειδικότητα μου πάντα και έως εκεί που έχω τις γνώσεις ) τους ασθενείς αυτούς. Όχι όμως να γίνομαι αντικείμενο εκμεταλλεύσεως, για να μπορούν και να έχουν οι Ιατροί του ΙΚΑ τα ιδιωτικά τους και να βλέπουν τους ασθενείς μετά πληρωμής  και να τους βλέπω εγώ δωρεάν στο ΕΣΥ. Θα πρέπει να συνεργαστούμε υπό ίσους όρους. Οι περισσότεροι ασθενείς λόγο των ραντεβού στο ΙΚΑ που δεν θεωρεί τον πυρετό , την οσφυαλγία τον πονοκέφαλο το κοιλιακό άλγος κτλ έκτακτο προστατικό και το κλίνει ραντεβού μετά από μια εβδομάδα στην καλύτερη περίπτωση,(ίσως και το δουν στο ιδιωτικό τους ιατρείο)  περιμένουν να ξεκινήσει η εφημερία στο Κ.Υ για να απευθυνθούν εκεί για να εξυπηρετηθούν, χάνοντας την δυνατότητα πιθανού εργαστηριακού ελέγχουν που δεν υπάρχει το απόγευμα.
Τα προβλήματα λοιπών είναι πολλαπλά και θα πρέπει το ΙΚΑ εάν θέλει να λέει ότι έχει ΠΦΥ να αναδιαμορφώσει τον τρόπο που λειτουργεί και να συνεργαστεί με το ΕΣΥ και όχι να λειτουργεί αυτόνομα.

17 Απριλίου 2010, 15:12:07
Απάντηση #94
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Και εμένα μου φαίνεται βάσιμο. Αν ένας Ιατρός ελέγχεται σαν υπεύθυνος του κάθε τι που γράφει, τότε δεν μπορεί να γράφει ότι του ζητήσει ένας συνάδελφος. Θα πρέπει επί του οξέος περιστατικού να έχει ιδία άποψη και εκτίμηση ο συνταγογράφος, αλλιώς πρόκειται για "ξέπλυμα". Έχει λογική λοιπόν για έκτακτα φάρμακα.

Εγώ τότε γιατί να "ξεπλύνω" συνταγές με σιροπάκια και αντιβιώσεις κ.α. άλλων συναδέλφων είτε συνταγογραφώ σε ΙΚΑ, είτε σε Δημόσιο είτε σε ΟΓΑ;

17 Απριλίου 2010, 15:24:33
Απάντηση #95
Αποσυνδεδεμένος

Koterakis

Επώνυμοι
« Τελευταία τροποποίηση: 25 Αυγούστου 2010, 06:03:32 από Koterakis »

17 Απριλίου 2010, 15:29:17
Απάντηση #96
Αποσυνδεδεμένος

Koterakis

Επώνυμοι
« Τελευταία τροποποίηση: 25 Αυγούστου 2010, 06:02:45 από Koterakis »

17 Απριλίου 2010, 15:39:41
Απάντηση #97
Αποσυνδεδεμένος

Γ.Κτιστάκης

Moderator
Εγώ τότε γιατί να "ξεπλύνω" συνταγές με σιροπάκια και αντιβιώσεις κ.α. άλλων συναδέλφων είτε συνταγογραφώ σε ΙΚΑ, είτε σε Δημόσιο είτε σε ΟΓΑ;
Θα πρέπει λοιπόν να γίνει αναδιαμόρφωση του συστήματος συνταγογράφησης και κάθε ασθενής να παραλαμβάνει τα φάρμακά του από το φαρμακείο με κάποιο σύστημα πχ ηλεκτρονικό, όπου την συνταγή θα την εκδίδει το ιατρείο ή ο ιατρός που τον παρακολουθεί και όχι άλλος να συστήνει την θεραπεία και άλλος να τα «γράφει» στο βιβλιάριο. Θέλουμε πολύ δουλειά ακόμα για να γίνουμε σύγχρονο κράτος και όχι ένα απέραντο και ανεξέλεγκτο super market φαρμάκων.

17 Απριλίου 2010, 15:52:25
Απάντηση #98
Αποσυνδεδεμένος

Γ.Κτιστάκης

Moderator

Στην κατάσταση που περιγράφεις,  (Ιατρείο ΙΚΑ πλησίον κ.λ.π) νομίζω το θέτεις σωστά, και στη θέση σου τα ίδια θα υποστήριζα μάλλον. Απλώς η κάθε περίπτωση έχει πάντα διαφορές από τις υπόλοιπες. Μία και μόνη διαφορά μπορεί να ανατρέψει την όλη φιλοσοφία.

Έτσι λοιπόν θα συμφωνούσα απόλυτα σε όσα λές για την περίπτωσή σου, αν και στην δική μου περίπτωση δεν μπορώ να καταθέσω ότι συμβαίνει το ίδιο, αφού το ΙΚΑ απέχει 30 χιλιόμετρα και ουδέποτε μου αρνήθηκε εξέταση που ζήτησα.

Το αυτό επικαλούνται και αλλού συνάδελφοι και ίσως έχουν δίκιο, αλλά φαρμακείο πόσο κοντά υπάρχει??  στις περισσότερες περιοχές δεν υπάρχει και έτσι κι’ αλλιώς  ο ασθενής ή το βιβλιάριο θα πρέπει να ταξιδέψει για να πάρει τα φάρμακά του. Προς τι λοιπόν η συνταγοφράφηση στα περισσότερα χωριά??

17 Απριλίου 2010, 16:03:39
Απάντηση #99
Αποσυνδεδεμένος

Koterakis

Επώνυμοι
« Τελευταία τροποποίηση: 25 Αυγούστου 2010, 06:01:44 από Koterakis »

17 Απριλίου 2010, 16:05:15
Απάντηση #100
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Το αυτό επικαλούνται και αλλού συνάδελφοι και ίσως έχουν δίκιο, αλλά φαρμακείο πόσο κοντά υπάρχει??  στις περισσότερες περιοχές δεν υπάρχει και έτσι κι’ αλλιώς  ο ασθενής ή το βιβλιάριο θα πρέπει να ταξιδέψει για να πάρει τα φάρμακά του. Προς τι λοιπόν η συνταγοφράφηση στα περισσότερα χωριά??

Απλά, να προσθέσω ότι η πείρα δείχνει πως στα ελάστιχα χωριά που έχουν απομείνει χωρίς φαρμακείο, το κενό συμπληρώνει κάποιος κυνηγός (ή ανιχνευτής=scouter) συνταγών, ο οποίος συλλέγει τις πολύτιμες συνταγές και βιβλιάρια και τα μεταφέρει με το αζημίωτο στο φαρμακείο με το οποίο "συνεργάζεται". Μάλιστα, ο άγραφος κώδικας τιμής, απαγορεύει την εισπήδηση ενός κυνηγού συνταγών σε χωριό ή περιοχή που ελέγχεται από άλλον κυνηγό. Οποιαδήποτε ομοιότητα με το Brooklyn και τις περίφημες 5 Οικογένειες (Five Families) που το ελέγχουν και που γνωρίσαμε από τα γκανγκστερικά έργα, δεν είναι καθόλου συμπτωματική.
« Τελευταία τροποποίηση: 17 Απριλίου 2010, 16:20:21 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

17 Απριλίου 2010, 16:34:48
Απάντηση #101
Αποσυνδεδεμένος

Γ.Κτιστάκης

Moderator
Με ενδιαφέρει η υπόθεση να καταργούσαμε στα χωριά την συνταγογραφία, νομίζω θα ήταν για πολλούς από εμάς ευχάριστο, αλλά έχει ισχυρή βάση αυτή η σκέψη;

Να καταργηθεί η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ.
Εάν τους ασθενείς τους διαχειρίζεσαι εσύ γιατί να μην τους γράφεις και τα φάρμακα που εσύ φυσικά κρίνεις ότι είναι απαραίτητα και όχι επειδή στο επιβάλουν οι άλλοι?  Εάν τους ασθενείς τους παρακολουθεί άλλος ας τα γράφει αυτός όσο μακριά και εάν είναι. Εάν πάλι το πρόβλημά τους δεν είσαι σε θέση να το αναλάβεις, πως μπορείς και γράφεις αφού βάση του πδ γράφεις μόνο για νοσήματα τις ειδικότητας σου αφού δείς εσύ τον ασθενή??

17 Απριλίου 2010, 18:35:45
Απάντηση #102
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Παράθεση

Νομίζω ούτε εσύ υποχρεούσαι να ξεπλύνεις, το θέμα είναι θα τα βάλεις με τον ασφαλισμένο, ή με το κράτος που θα σε ελέγξει; Συνήθως επιλέγουμε το δεύτερο καθώς είναι λίγο δυσκολότερο να μας συμβεί ακόμα και με την ηλεκτρονική συνταγογραφία. Ξεπλένουμε και είμαστε οκ, αλλά οσονούπω ίσως αντιμετωπίσουμε πολλά προβλήματα όπως φαίνεται.
Φίλε μου Κοτεράκη πίστεψέ με πως προσωπικά μου είναι δύσκολο να ξεπλένω συνταγές (μου έχει χαλάσει το πλυντήριο και η σκάφη με κουράζει) γι αυτό και αντιμετωπίζω την οργή ορισμένων φαρμακοποιών και ορισμένων ασφαλισμένων.

17 Απριλίου 2010, 19:23:23
Απάντηση #103
Αποσυνδεδεμένος

Koterakis

Επώνυμοι
« Τελευταία τροποποίηση: 25 Αυγούστου 2010, 06:00:52 από Koterakis »

17 Απριλίου 2010, 20:52:59
Απάντηση #104
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Συγνώμη αλλά για τουλάχιστον 10 χρόνια που διαβάζω τις φυλλοστόκες του "ιδρύματος", η έκφραση "συνταγογράφος ιατρός" είναι στην ημερησία διάταξη και από ότι έχω καταλάβει σημαίνει στον εγκέφαλο (εδώ υπάρχουν ενστάσεις, αλλά τέλος πάντων) των συντακτών, τον ιατρό που γράφει την όποια συνταγή. Καθώς υπάρχουν και ιατροί που δεν γράφουν συνταγές στο ίδρυμα. Καμία σχέση συνεπώς με αυτό που έχετε μάθει ότι σημαίνει συνταγογράφος. Ίδρυμα είναι και με τόση ιστορία δικαιούται μια διαφορετική θεώρηση.... της γλώσσας.
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
3480 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 1 Ιουλίου 2010, 12:09:35
από ΑΡΗΣ
6 Απαντήσεις
6737 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 25 Απριλίου 2014, 10:13:52
από spyros