Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
14 Νοεμβρίου 2024, 23:43:46

Αποστολέας Θέμα: Οικονομική κρίση - Ελληνική οικονομία και αξιοπιστία  (Αναγνώστηκε 198151 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

24 Σεπτεμβρίου 2012, 23:27:54
Απάντηση #330
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Κάποια στιγμή πρέπει να δοθεί συνολική λύση στο ζήτημα του Ελληνικου χρέους.
Το χρέος είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ και δεν υπάρχει περίπτωση να πληρωθει ΠΟΤΕ.
Ως εκ τούτου υπάρχουν 3 επιλογές

1. Χρεοκοπία , εξωτερικη (διοτι εσωτερική έχει ήδη επιτελεστει).
2.Γενναια διαγραφή χρεους του επισημου τομέα( πλην ιδIωτων) , γνωστο ως OSI.
3.Διαγραφη χρέους μέσω πληθωρισμού, τυπωμα δηλαδη χρηματος απο την ΕΚΤ.

Η επιλογη της λύσης όσο και το timing ειναι καθαρα ΠΟΛΙΤΙΚΗ επιλογη.
Παντως οι εξελιξεις μετα τις Αμερικάνικες εκλογές θα ειναι ραγδαιες,προκειμενου να βρεθει η Μερκελ στην γωνια ενοψει των γερμανικων εκλογων το 2013. 
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

9 Οκτωβρίου 2012, 20:04:04
Απάντηση #331
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Lewis Carroll, 1872,

11 Οκτωβρίου 2012, 21:48:03
Απάντηση #332
Αποσυνδεδεμένος

Loumakis

Επώνυμοι
    Αναδημοσιεύω απο το Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Γερμανική βόμβα από το IfO: "Η Ελλάδα ή θα βγει από το ευρώ ή θα έχει εμφύλιο"
08-10-2012    

Σίγουρα "δεν μασάει τα λόγια του" ο πρόεδρος του IfO του κρατικού συμβουλευτικού οικονομικού οργανισμού της γερμανικής κυβέρνησης, Χανς Βέρνεν Σινν, ο οποίος σε συνέντευξή του με τίτλο: «Στοίχημα πως η Ελλάδα θα βγει από την Ευρωζώνη;» στην εφημερίδα «Welt am Sonntag», επιτίθεται στην Α.Μέρκελ γιατί κατά την άποψή του "χρεώνει με φόρους τους Γερμανούς για να πληρώνει τα χρέη της Ελλάδας που στο τέλος σίγουρα θα βγει από το ευρώ, αλλιώς θα έχει εμφύλιο πόλεμο"!

Ούτε ο Χανς Βέρνεν Σινν είναι τυχαίος ή ένας από τους πολλούς, ούτε το IfO είναι "ένα ακόμα ινστιτούτο": Είναι το κορυφαίο συμβουλευτικό όργανο της εκάστοτε γερμανικής κυβέρνησης.

«Εάν η Ελλάδα αποχωρήσει από την ευρωζώνη και υποτιμήσει το νέο της νόμισμα, οι Έλληνες θα βρουν δουλειές, γιατί θα αγοράζουν και πάλι τα δικά τους προϊόντα και όχι τομάτες από την Ολλανδία.

Η Ελλάδα θα είναι τότε και πάλι σε θέση να πετύχει πλεονάσματα στο εξωτερικό εμπόριο και θα ξεκινήσει να αποπληρώνει τα χρέη της.

Εάν όμως η Ελλάδα παραμείνει στο ευρώ, τότε τα ελλείμματα θα παραμένουν και το εξωτερικό χρέος θα μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο.

Για τη Γερμανία θα είναι φθηνότερο να αποχωρήσει η Ελλάδα προσωρινά, και για τον ελληνικό πληθυσμό είναι ο μοναδικός τρόπος να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. (…) Οι τιμές και οι μισθοί στην Ελλάδα θα πρέπει, όσο παραμένει στην ευρωζώνη, να μειωθούν κατά 30 έως 40%. Κάτι τέτοιο αποτελεί συνταγή για εμφύλιο πόλεμο. Σκεφτείτε τη Δημοκρατία της Βαϊμάρης»!

Δηλαδή ο Γερμανός επικεφαλής του συμβολευτικού οικονομικού οργάνου της γερμανικής κυβέρνησης, δεν πιστεύει απλά ότι η Ελλάδα βγεί από το ευρώ, αλλά και ότι αν δεν εγκαταλείψει "έστω προσωρινά" την ευρωζώνη θα βιώσει έναν εμφύλιο πόλεμο!

«Θεωρώ ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν η καλύτερη λύση τόσο για τους Έλληνες όσο και για μας. Όμως η απόφαση ανήκει στους ίδιους τους Έλληνες. Θα δούμε τι θα συμβεί στο τέλος. Η Ελλάδα θα αποχωρήσει (από την ευρωζώνη) και η Καγκελάριος θα αποδειχθεί ότι δεν έχει δίκιο, βάζουμε στοίχημα; Τα οικονομικά προβλήματα που προκύπτουν, εάν η Ελλάδα παραμείνει στην ευρωζώνη, είναι απλώς άλυτα. Στην πολιτική υπάρχει πάντοτε η σκέψη ότι έχει τα πρωτεία έναντι των οικονομικών νόμων. Όμως αυτό δεν ισχύει. Σε βάθος χρόνου νικούν πάντοτε οι οικονομικοί νόμοι. Το σημερινό “μπέρδεμα” είναι ακριβώς το αποτέλεσμα μιας πολιτικής που πίστευε ότι μπορεί να περιφρονεί τους οικονομικούς νόμους».

«Έχω ευθύνη έναντι του γερμανικού λαού και όχι έναντι της κυβέρνησης. Δε μπορώ να εξαρτώ αυτό που θεωρώ μακροπρόθεσμα σωστό από τις γνώμες των  πολιτικών».

«Καταλαβαίνω τη στάση της καγκελαρίου, αλλά θα περίμενα απ’ αυτή μεγαλύτερη σκληρότητα (σ.σ.:!). Η υπόθεση με το ευρώ είναι όπως με ένα αυτοκίνητο, το οποίο κατεβαίνει ένα βουνό και τρέχει ολοένα και περισσότερο. Οι ευρω-διασώστες λένε: εάν σταματήσουμε, ίσως το αυτοκίνητο διαλυθεί, οπότε καλύτερα ας μην φρενάρουμε».

«Εάν η Ελλάδα παραμείνει στην ευρωζώνη, θα πρέπει σε μόνιμη βάση να ενισχύεται (οικονομικά). Σ’ αυτή την περίπτωση θα έπρεπε τουλάχιστον η κ. Μέρκελ να αυξήσει τους φόρους (στη Γερμανία) αντί να δημιουργεί χρέη. Γιατί τότε, αυτοί που επιβαρύνονται από την πολιτική αυτή, τουλάχιστον θα το αντιληφθούν- και η πολιτική δε γίνεται να μεταθέτει τα έξοδα σε πολίτες που δε μπορούν καν να ψηφίζουν (για το θέμα)».

«Δεν είμαι ευρωσκεπτικιστής. Θεωρώ αναγκαίο το δρόμο της ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης, όμως δεν πιστεύω ότι ο δρόμος που έχουμε προτείνει θα οδηγήσει στο στόχο».

Θέσεις που ταιριάζουν απόλυτα με αυτές ξένων κολοσσών όπως η PIMCO και η Citi. Θα επιβεβαιωθούν; Το βέβαιο είναι ότι δεν λαμβάνουν υπ'όψιν ότι καταστάσεις όπως η "Δημοκρατία της Βαϊμάρης" ελλοχεύουν και στην περίπτωση εξόδου από το ευρώ και ίσως σε αυτή την περίπτωση είναι ακόμα πιο έντονες.

Γιατί δεν λαμβάνουν υπ'όψιν την βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας (75% στις δημοσκοπήσεις) των πολιτών να παραμείνουν στην ευρωζώνη και το σοκ στο εσωτερικό της χώρας που θα προκληθεί από μια τέτοια διαδικασία. Σοκ που μπορεί να αποβεί διαλυτικό και να σημάνει την αποχώτηση της Ελλάδας γενικά από το δυτικό στρατόπεδο...
"Οσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας άς έχωσι. Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία" (Ανδρέας Κάλβος, ωδή εις Σάμον)
   Συμπέρασμα: η πατρίδα δεν μπορεί να περιμένει σωτηρία απο ενάρετους δειλούς, θα πρέπει να το λέει και η καρδιά τους.

13 Οκτωβρίου 2012, 22:09:47
Απάντηση #333
Αποσυνδεδεμένος

eliastheod

Αυξήθηκαν οι επενδύσεις στο Αφγανιστάν

Αφγανοί αξιωματούχοι των Υπουργείων Εμπορίου-βιομηχανίας και των Οικονομικών, μιλώντας το Σάββατο στο Γερμανικό Πρακτορείο, εστίασαν στο ότι «πραγματοποιήθηκαν ήδη επενδύσεις σχεδόν μισού δισεκατομμυρίου ευρώ στη χώρα έως τώρα, φέτος - αύξηση σε ποσοστό 20% ως προς το 2011».
Από αυτό το αυξημένο ποσό, «πιο πολλά από τα τρία τέταρτα έχουν επενδυθεί από Αφγανούς», πρόσθεσαν οι ίδιοι, με πολύ μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον «στις σύγχρονες υποδομές στον τομέα των ορυχείων».
Οι ίδιοι εκτίμησαν, τέλος, ότι «σήμερα το Αφγανιστάν διαθέτει φυσικούς πόρους που η αξία τους μπορεί να αγγίζει ακόμα και τα τρία τρισεκατομμύρια αμερικανικά δολάρια και, όταν η εκμετάλλευσή τους θα έχει γίνει συστηματική τότε ασφαλώς, αλλά μετά την παρέλευση σχεδόν μιας 10ετίας από σήμερα, θα ενδυναμωθεί πολύ η αφγανική ανεξαρτησία»
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

έτσι θα αναφέρει το άρθρο και μετά από 10-15χρ για τη χώρα μας
Αυξήθηκαν οι επενδύσεις στην Ελλάδα
     θα πραγματοποιούνται πλέον επενδύσεις όχι μισού αλλά πολλών δισεκατομμυρίων, αν όχι τρεις και τετράκις, σε μια χώρα που το μηνιάτικο θα αγγίζει τα 200ευρώ(με κάθε κόστος στο ευρώ, ας μην ξεχνιόμαστε...)
"εκεί να δείτε σύγχρονες υποδομές στον τομέα των ορυχείων" που θα έχουμε, για να αποφεύγουμε τις λιποθυμίες κάτω από τη γη που καθυστερούν την παραγωγή
     και το πιο φοβερό στην  έγκυρη ενημέρωση που προσφέρει το site:
"όταν η εκμετάλλευσή τους θα έχει γίνει συστηματική τότε ασφαλώς, αλλά μετά την παρέλευση σχεδόν μιας 10ετίας από σήμερα, θα ενδυναμωθεί πολύ η αφγανική ανεξαρτησία"
......

17 Οκτωβρίου 2012, 10:54:02
Απάντηση #334
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

O Έλληνας πρωθυπουργός αισθάνεται ήδη τη καυτή ανάσα του Μιτ Ρόμνευ.
Το μήνυμα του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου προς το ΔΝΤ  είναι "αφήστε την Ελλάδα να πεθάνει"-τίποτε λιγότερο.
Το πιο πιθανό μάλιστα είναι σε περίπτωση νίκης του Ρόμνευ να αποσυρθεί εντελώς το ΔΝΤ από την παροχή βοήθειας στη χώρα μας. Αυτό θα στερήσει από την Ευρωπαική Ένωση και συγκεκριμένα από την Γερμανία την δυνατότητα καταβολής της δόσης των 31 δις.
Το πιο πιθανό είναι να σπάσει σε μικρότερες όπως αποκάλυπτε το "Κουρδιστό Πορτοκάλι" στο ρεπορτάζ για τους διαλόγους Σαμαρά-Μέρκελ στην Αθήνα.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

18 Οκτωβρίου 2012, 13:58:45
Απάντηση #335
Αποσυνδεδεμένος

Loumakis

Επώνυμοι
   Πριν απο λίγο γύρισα απο την πορεία διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ στο κέντρο της Λάρισας ενάντια στην πολιτική της νεοκατοχικής κυβέρνησης. Μόνο που εκεί ηταν κάτι τύποι που μοίραζαν το παρακάτω κείμενο που το ειχαν πάρει απο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςκαι εκθείαζε τον δυναμισμό και την προοδευτικότητα του φιλελευθερισμού. Με προβλημάτισε. Μπας και ειμαι λάθος και πρεπει να μεταπηδήσω στο νεοφιλελεύθερο στρατόπεδο;

ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
Ειμαι φιλελευθερος. Οπως το λεει και η λεξη, αγαπαω την ελευθερια. Δε γουσταρω κανεναν πανω απο το κεφαλι μου να μου λεει τι θα κανω, πως θα φερομαι στο σωμα μου, τι φορους θα πληρωνω στο κρατος, σε τι ρυθμισεις πρεπει να υπαχτω εγω και η εταιρεια μου.
Ειμαι φιλευθερος, libertarian, tea party.
Kρυβω τα εσοδα της εταιρειας μου σε επικρατειες εχεμυθειας (offshore), ο,τι ειναι νομιμο ειναι και ηθικο, εχω πολλες διεξοδους, εχω τα Εξαρτημενα Εδαφη (Μαν και Τζερσευ) και τις Υπερποντιες Κτησεις της Μεγαλης Βρετανιας. Εχω τα Νησια Κευμαν, δηλωνω τα εσοδα μου εκει που υπαρχει μηδενικη φορολογια και τα εξοδα μου εδω, οπου κι αν ειναι το εδω, για να εκπιπτουν απο τον φορο. Ζήτω το Σιτυ του Λονδινου, ζήτω οι USA, ζήτω οι ενδοομιλικες συναλλαγες. Συνεταιρος με το Κρατος εγω δε γινομαι. Οι πολυεθνικες μου δε χρωστανε τιποτα και σε κανεναν. Μονο καμια χορηγια πληρωνω που και που, καμια φιλανθρωπια της πουτσας και τη μιζα στον Υπουργο.
Πες του Κρατους να παει να γαμηθει.

Ειμαι φιλελευθερος, μονεταριστης, οπαδος του Χαγιεκ και της Αυν Ραντ. Υπαρχει ολοκληρη φιλοσοφια απο πισω μου. Ειμαι ο πραγματικα προοδευτικος ανθρωπος, με κυνηγανε ολοι οι συντηρητικοι, οι σοσιαλιστες δηλαδη, οι κωλομαρξιστες. Θεωρω σοσιαλιστη ακομα και τον Ομπαμα.
Δε τα βγαλαμε μαζι, δε θα τα φαμε και μαζι. Τα απολιθωματα του παρελθοντος δε θελουν να με αφησουν να παω την Ανθρωποτητα μπροστα. Αν τους ακουγαμε, θα μεναμε ακομα στο 1950.
Δεν το κανω μονο για τα χρηματα, ειμαι Πιονερος. Οδηγω την Ανθρωποτητα μπροστα, σε απατητα μονοπατια, σε παρθενες χωρες, εκει οπου δεν εχει πατησει το ποδι του κανεις. Τωρα που ολη η Γη πατηθηκε απο ανθρωπο, ειμαι ο Εξερευνητης του Καινουριου.
Και το Καινουριο ειναι το Αυλο.
 Μπορω να αβγατισω τη περιουσια μου απο το πουθενα. Μπορω να παραγω πλουτο απο το Τιποτα. Πουλαω ομολογα δεκα φορες το ΑΕΠ του πλανητη. Στοιχηματιζω την αξια της ταδε μετοχης στο ταδε μερος, στοιχηματιζω την αξια των σιτηρων της Ρωσιας, τα ορυκτα της Αργεντινης, στοιχηματιζω την αξια του μοσχαρισιου κρεατος στην Αργεντινη, στοιχηματιζω και βγαζω δισεκατομμυρια δολλαρια και κανεις δεν εχει καταλαβει Χριστο.
Δε μπορεις να σταματησεις την προοδο. Παω τα πραγματα καθε φορα ενα βημα μπροστα.
Καταργω τις εναπομεινασες κρατικες ρυθμισεις με την απειλη οτι θα παρω τα λεφτα μου και θα φυγω. Μπουκαρω σε αναπτυσσομενες χωρες, τις γεμιζω με αερα κοπανιστο κι υστερα φευγω με τον πλουτο τους.

Ειμαι φιλελευθερος, ειμαι Πιονερος, Στοιχηματιζω και βγαζω λεφτα οταν οι χωρες καταστρεφονται.
Βγαζω λεφτα στοιχηματιζοντας στην καταστροφη τους. Συγχωνευω επιχειρησεις και τραπεζες, δημιουργω μονοπωλια, κι υστερα σε αναγκαζω να αποδεχεσαι τους ορους και τις τιμες μου. Χειραγωγω την αξια των μετοχων, ειμαι ο Τζον Πολσον και φτιαχνω αχρηστα χρεογραφα τυπου ABACUS 2007-C1 παρεα με τη Γκολντμαν Σαξ, τα πουλαω χρυσαφι γνωριζοντας οτι ειναι junk,
κι οταν αυτο αποκαλυπτεται, η Επιτροπη Κεφαλαιαγορας μου κλανει τα αρχιδια γιατι την εχω αγορασμενη. Ειμαι ο Λουντ Μπλανκφειν και "κανω το εργο του Θεου". Ειμαι ο Γουορεν Μπαφετ και στο λεω στα ισα οτι φυσικα και υπαρχει ακομα ταξικος πολεμος, αλλα η δικια μου η ταξη ειναι αυτη που κερδιζει. Υστερα, για να παιξω με τον πονο σου, δηλωνω οτι ειναι αδιανοητο η γραμματεας μου να πληρωνει φορο περισσοτερο απο οτι εγω.

Ειμαι φιλελευθερος, ειμαι ελευθεριακος, ειμαι neocon,
 ειμαι η τρανοτερη αποδειξη οτι κοινωνια διχως κανονες κι αρχες ειναι μια φασιστικη κοινωνια.
 Ειμαι εφοπλιστης και σου δηλωνω οτι "Για να με φορολογησεις, πρεπει πρωτα να με βρεις".
Ειμαι ο Μπερνι Μααντοφ και χτιζω πυραμιδες, εμενα με πιασαν επειδη δεν ημουν πραγματικα ισχυρος. Ξεπλενω τα κερδη μου, προιον εγκληματικων ενεργειων με τη βοηθεια του υπερακτιου χρηματοπιστωτικου συστηματος και κανεις δε μπορει να με αγγιξει.
Ειμαι ενας πραγματικα προοδευτικος ανθρωπος. Εσεις ειστε οι συντηρητικοι.
Πιστευω οτι ο ανθρωπος μπορει να κανει ο,τι νομιζει, μακρυα απο κρατικες παρεμβασεις.
Αν θελει να αυτοκτονησει, ας αυτοκτονησει. Αν θελει να παρει ναρκωτικα, να παρει, ποιο ειναι το προβλημα σου; Αν θελει να ζει σε δικτατορικες κοινωνιες, ας ζησει, αρκει οι δικτατορες να συνεργαζονται μαζι μου, οπως ο Πινοσετ η ο Σουχαρτο.
Αν θελει να ζητιανεψει, ας ζητιανεψει, γιατι ταρασσεσαι; Επιλογη του δεν ειναι;

Αν θελει να φαει ληγμενα προιοντα στα σουπερ μαρκετ, γιατι να μη του δοθει η δυνατοτητα;
Ποιο ειναι το προβλημα σου ρε γαμημενε σοσιαλιστη, κοινωνικη συνειδηση δεν εχεις;
 Γιατι να του στερησεις το ιερο δικαιωμα της επιλογης; Αν θελει να φαει κατσαριδες, να τις φαει.
Αν θελει να φαει χωμα, ας το φαει. Αν θελει να φαει ασβεστη, ας το φαει.
Αν θελει να δουλευει για τα μισα λεφτα στην επιχειρηση γιατι η επιχειρηση θα κλεισει,
ας το κανει. Γιατι να παρεμβεις στους μισθους και τις απολυσεις ρε κρατιστη; Για να παρω
την επιχειρηση μου και να τη κανω για αλλου που θα με παρακαλανε;
Αν θελει να δουλευει 12ωρο αλα γαλερα, γιατι να μη δουλεψει;
Αν θελει να θυσιαστει για το καλο της Εταιρειας, γιατι να μη του το επιτρεψεις;

Eιμαι φιλελευθερος. Αγαπαω πολυ την ελευθερια. Τη δικη μου δηλαδη. Για τη δικη σου ελευθερια απλως να υπαρχεις διχως αλυσιδες στα ποδια, δε δινω μια.

Οχι, τα παιρνω ολα πισω.
Δεν ειμαι φιλελευθερος, δεν ειμαι λιμπερταριαν, δεν ειμαι tea party, δεν ειμαι Καπιταλιστης.
Θες να σου πω τι πραγματικα ειμαι;
Ειμαι το ΜΕΛΛΟΝ. Ερχομαι απο το Μελλον, ερχομαι απο το παρον, απο το παρελθον απο παντου.
Ειμαι το Αυριο και για να εχεις κι εσυ μια θεση στο Αυριο, ακολουθησε με.
Δε μπορεις να με νικησεις, εχω τους πολιτικους, την Αστυνομια, τη Δικαστικη Εξουσια, τον Τυπο και τους περισσοτερους ακαδημαικους, οικονομολογους η μη, που και για ενα ξεροκομματο, μου δινουν και τα παιδια τους να πηδηξω, κι υστερα βγαινουν στην Τηλεοραση να σου εξηγουν την αναγκαιοτητα των Μνημονιων, δηλαδη του Θανατου σου.
Δε μπορεις να με νικησεις, και χαιρομαι που το εχεις καταλαβει, χαιρομαι που το αποδεχεσαι.
Σημερα θα παιξω στη Λοταρια, τους λαχνους εκεινων που θα επιβιωσουν, δε θα ειναι πολλοι,
προσευχησου να βγει το ονομα σου
αλλιως ετοιμαζε σιγα σιγα τα πραγματα σου..

"Οσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας άς έχωσι. Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία" (Ανδρέας Κάλβος, ωδή εις Σάμον)
   Συμπέρασμα: η πατρίδα δεν μπορεί να περιμένει σωτηρία απο ενάρετους δειλούς, θα πρέπει να το λέει και η καρδιά τους.

18 Οκτωβρίου 2012, 15:34:52
Απάντηση #336
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Μια και σε λίγες μέρες γιορτάζουμε τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης:

Υ.Γ. Οι "ταμπέλες" είναι μόνο για τα κρασιά και δεν έχουν κανένα νόημα όταν τοποθετούνται στους ανθρώπους.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

30 Οκτωβρίου 2012, 18:01:39
Απάντηση #337
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι

αντίθετα ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης υπεραμύνθηκε της ψήφισης των μέτρων και άφησε αιχμές κατά του Φώτη Κουβέλη : «Υπηρετήσαμε το ψέμα τόσα χρόνια , φορτώσαμε 150 δις τα ασφαλιστικά ταμεία, σήμερα συζητάμε αν θα υποστηρίξουμε το επίδομα γάμου ή όχι.

Ο διάλογος των βουλευτών οδήγησε σε ακραίες θέσεις αφού ο Γιώργος Ντόλιος ζήτησε από τους βουλευτές που δεν θα ψηφίσουν τα μέτρα να παραδώσουν την έδρα τους. «Δεν παραδίδω καμία έδρα, δεν θα ψηφίσω και θα παραμείνω στο ΠΑΣΟΚ. Πουλήσατε την Ακρόπολη της ηπείρου με αδιαφάνεια (Δωδώνη) και μου λέτε να εμπιστευθώ τις αποκρατικοποιήσεις;»

Ειδικότερα ο Κ.Σκανδαλίδης είπε :" Για ποιές αποκρατικοποιήσεις μιλάμε ; Πως μπορεί ένας βουλευτής να εμπιστευθεί ότι όλα θα γίνουν με διαφάνεια, όταν ο διοικητής της Αγροτικής έβγαλε τα λεφτά του στο εξωτερικό" και συνέχισε "Ψήφιση των μέτρων, ισοδυναμεί με παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας. Να μην ψηφίσει τα μέτρα το ΠΑΣΟΚ" είπε ο πρώην υπουργός αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο ίδιος δεν θα τα ψηφίσει.Ο κ. Σκανδαλίδης άσκησε και έντονη κριτική στον Πρωθυπουργό λέγοντας ότι «Θέλει να λύσει το πρόβλημα των τραπεζιτών».
« Τελευταία τροποποίηση: 30 Οκτωβρίου 2012, 18:06:04 από Gatekeeper »
Lewis Carroll, 1872,

8 Νοεμβρίου 2012, 00:14:46
Απάντηση #338
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι

«ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΚΒΙΑΣΜΩΝ ΕΧΕΙ ΣΤΗΣΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
...αν ισχύουν τα καυτά και αναπάντητα ερωτηματικά!
Αν δεν θυμάστε κάτι κα. Μέρκελ... δεν πειράζει θα σας βοηθήσουμε εμείς.
Διαθέτουμε όλα τα αποδεικτικά στοιχεία... για τόπο, χρόνο, τραπεζικούς λογαριασμούς και διαπλεκόμενα πρόσωπα... έως και για τα εσώρουχα που φορούσαν.
1) Είναι ΑΛΗΘΕΙΑ κα Μέρκελ, ότι από τον Ιούνιο του 1998 έως σήμερα, η γερμανική καγκελαρία επιστατεί, προωθεί και κατευθύνει τόσο την είσπραξη όσο και τη «νομιμοποίηση» των παράνομων προμηθειών όλων των πολιτικών προσώπων τόσο των εκάστοτε κυβερνήσεων, όσο και των κομμάτων της αντιπολίτευσης σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Ουγγαρία, η Σλοβενία, η Σλοβακία, η Τσεχία, η Κροατία και η Ρουμανία;
2) ΑΛΗΘΕΥΕΙ ότι ένα ποσοστό του 15% επί του συνόλου των εισπραχθέντων προμηθειών, ρέει σε μυστικούς λογαριασμούς χριστιανοσοσιαλιστικού κόμματος της Βαυαρίας (CSU) και από εκεί διανέμεται στα άλλα γερμανικά κόμματα ή εξασφαλίζεται η χρηματοδότηση των μυστικών επιχειρήσεων;
3) ΑΛΗΘΕΥΕΙ ότι η αρχή αυτού του επενδυτικού ταμείου της πολιτικής μάσας έγινε στις 6 Ιουνίου του 1998 με την παραλαβή στο Βερολίνο ενός πακέτου αμερικανικών ομολόγων αξίας 80 εκατομμυρίων δολαρίων, που απεστάλη από ένα ελληνικό κόμμα (προμήθειες από το πρόγραμμα των ολλανδικών φρεγατών) και παρελήφθη από τους εκπροσώπους των γερμανικών υπηρεσιών, μιας κεντρικής γερμανικής τραπέζης και μιας γαλλικής τραπέζης;
4) Είναι ΑΛΗΘΕΙΑ κα Μέρκελ ότι για αντάλλαγμα των συνταξιοδοτικών εξασφαλίσεων που προσφέρετε σε αυτούς τους διεφθαρμένους πολιτικούς, τους πείθετε (!!!) να παίρνουν πάντα αποφάσεις ανάλογες με τις ορέξεις και τα συμφέροντα της γερμανικής κυβέρνησης;
5) ΑΛΗΘΕΥΕΙ ότι από τα ίδια ταμεία προέρχονται τα 2 εκ. Δυτ. Μάρκα που εισέπραξε ο προκάτοχός σας Χέλμουτ Κολ;
6) Είναι ΑΛΗΘΕΙΑ κα Μέρκελ, ότι τον Απρίλιο του 2009 έγιναν επώνυμες καταγγελίες στην ευρωπαϊκή υπηρεσία κατά της διαφθοράς (OLAF) για το ίδιο θέμα, τις οποίες ο τότε γερμανός διευθυντής της υπηρεσίας (κατ' εντολήν της κυβέρνησής σας) φρόντισε να τις θάψει;
7) ΑΛΗΘΕΥΕΙ ότι την ίδια χρονική στιγμή κατετέθη στην Εισαγγελία του Βερολίνου για το ίδιο θέμα εμπεριστατωμένα στοιχειοθετημένη μήνυση, η οποία κατ' εντολή της κυβέρνησης σας θάφτηκε, κατά το γερμανικό ρητό, ότι όπου δεν υπάρχει καταγγελία... δεν υπάρχει και δικαστής;
8) ΑΛΗΘΕΥΕΙ κα Μέρκελ ότι τόσο εσείς, ως πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος όπως και οι προκάτοχοι σας στο ίδιο αξίωμα κ.κ. Κολ και Σόιμπλε, δεν σεβαστήκατε ποτέ τους γερμανικούς νόμους που διέπουν την χρηματοδότηση των κομμάτων στην Γερμανία; Ή μήπως δηλώσατε στο προεδρείο της Βουλής αναδρομικά τα 18 εκ. Μάρκα που μεταφέρθηκαν με βαλίτσες σε συμβολαιογράφο του Μονάχου από δύο βιομηχάνους προκειμένου να διατεθούν στον προεκλογικό αγώνα του κόμματός σας, μέσω μιας συγκεκριμένης διαφημιστικής εταιρείας;!
9) Είναι ΑΛΗΘΕΙΑ κα Μέρκελ ότι τον Φεβρουάριο του 2006 ασκήσατε πιέσεις μέσω εκβιασμού στον τότε Έλληνα Πρωθυπουργό, προκειμένου να θάψει την υπόθεση των υποκλοπών;
10) Είναι ΑΛΗΘΕΙΑ κα Μέρκελ ότι από τον Οκτώβριο 2002 οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες έβαλαν χέρι σε Έλληνες πολίτες που διέμεναν ως τουρίστες στην Δρέσδη και μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν (υπεύθυνοι για τη χρηματοδότηση της οργάνωσης) καθώς και κορυφαία μέλη του ελληνικού υποκόσμου; Τους αφήσατε να εισπράξουν μια επιταγή ύψους 5,7 εκατ. και μετά τους κρύψατε στην πόλη Σους της Τυνησίας μέχρι να ξεχαστεί η υπόθεση; Δουλεύουν αυτά τα άτομα τώρα στην Ελλάδα για τις γερμανικές υπηρεσίες;
Γιατί δεν δώσατε καμία πληροφόρηση στην ελληνική αντιτρομοκρατική υπηρεσία;
11) ΑΛΗΘΕΥΕΙ κα Μέρκελ, ότι γερμανός αξιωματούχος ανάγκασε το 2007 τον πολιτικό αρχηγό ενός πολιτικού κόμματος της αριστεράς, με την απειλή ότι θα δημοσιευτούν λεπτομέρειες για την προσωπική του ζωή, να παραιτηθεί από μια νέα υποψηφιότητα για την αρχηγία του κόμματος; ΑΛΗΘΕΥΕΙ κα Μέρκελ ότι φέτος χρηματοδοτήθηκαν τρία ελληνικά κόμματα με 16,4 εκατ. από την κυβέρνηση σας μέσω μυστικών κονδυλίων;
12) Είναι ΑΛΗΘΕΙΑ κα Μέρκελ, ότι υπάρχει πρόβλεψη και σχεδιασμός μιας στρατιωτικής κάλυψης και προστασίας των γερμανών υπηκόων που δρουν για λογαριασμό της κυβέρνησης σας στην Ελλάδα; Ανέλαβε το 4ο γραφείο (GNTA) του γερμανικού αρχηγείου στρατού στο στρατόπεδο φαλκενστάιν στην πόλη του Κόμπλενζ τον επιχειρησιακό σχεδιασμό μιας «νατοϊκής» αστυνομικοστρατιωτικής επέμβασης στην Ελλάδα;
13) ΑΛΗΘΕΥΕΙ κα Μέρκελ, ότι η κυβέρνησή σας επινόησε, χρηματοδότησε και υποστήριξε την προσφυγή της κυβέρνησης των Σκοπίων στο δικαστήριο της Χάγης;
14) ΑΛΗΘΕΥΕΙ κα Μέρκελ, ότι σε συζητήσεις με αντιπροσώπους δύο κρατών, προβλέψατε πως στο εγγύς μέλλον ορισμένες περιοχές της Δυτικής Θράκης και μια ζώνη γύρω από τη Φλώρινα θα ανεξαρτητοποιηθούν, προκειμένου να παράσχουν προστασία στις μειονότητες που διαμένουν εκεί;
15) ΑΛΗΘΕΥΕΙ κα Μέρκελ, ότι τα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης σας εζήτησαν, υπό τον φόβο μελλοντικών διώξεων εκ μέρους της ελληνικής δικαιοσύνης, να δεσμευτείτε ότι θα τους προστατεύσετε;
16) ΑΛΗΘΕΥΕΙ κα Μέρκελ, ότι οι γερμανικές εμπορικές αλυσίδες στην Ελλάδα πληρώνουν μέσω υπερτιμολογήσεων των προϊόντων τους, μίζες προς τρίτους; Ήταν αυτός ο λόγος που αποχώρησε από την ελληνική αγορά η εταιρεία ALDI; Χρησιμοποιούνται αυτές οι μίζες για να εξαγοραστούν συνειδήσεων ελλήνων πολιτικών και δημοσιογράφων;
17) Εν τέλει κα Μέρκελ είναι ΑΛΗΘΕΙΑ ότι ένας υπουργός της κυβέρνησης σας μάζεψε την άνοιξη του 2010 στο Βερολίνο όλους τους εισαγωγείς και εξαγωγείς της ελληνικής αγοράς των φωτοβολταϊκών και έστησε ένα καρτέλ με προσυμφωνημένες τιμές και διανομή περιφερειών ανά την ελληνική επικράτεια;».

Lewis Carroll, 1872,

4 Δεκεμβρίου 2012, 20:38:50
Απάντηση #339
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Lewis Carroll, 1872,

14 Φεβρουαρίου 2013, 22:28:09
Απάντηση #340
Αποσυνδεδεμένος

Loumakis

Επώνυμοι

Εδώ και πέντε χρόνια, η χώρα κατρακυλάει από το κακό στο χειρότερο, και καθόμαστε ακόμα να το συζητάμε. Στα παράθυρα, στα ραδιόφωνα, στις εφημερίδες, στα βιβλία, στο διαδίκτυο. Παρατηρούμε αυτούς που μας βασανίζουν, μας κακοποιούν, μας προδίδουν, μας εκπορνεύουν, μας καταστρέφουν, μας ξεπουλάνε. Και το μόνο που κάνουμε είναι να τους σχολιάζουμε. Δεν υπάρχει, λοιπόν, καμία διέξοδος στο τούνελ.
Της Κρυσταλίας Πατούλη

Ούτε να μας λυπηθεί ακριβώς μπορεί κανείς. Ούτε και να γελάσει. Ένας κλαυσίγελος γελοίος – πικρός ντουμανιάζει τη χώρα.
Για ποιούς να πρωτογελάσεις; Για ποιούς να πρωτοκλάψεις;
Τους χιλιάδες αυτόχειρες; Τα 3 εκατομμύρια άνεργους που κάθονται και κοιτάνε; Τα 3,9 εκατομμύρια έλληνες κάτω από το όριο της φτώχειας; Τους τόσους χιλιάδες υποαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες που φυτοζωούν; Τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, τους έσχατους σκλάβους αυτής της χώρας; Ή για τους δημόσιους -κατά πλειοψηφία- παρτάκηδες; Τους χιλιάδες απλήρωτους εργαζόμενους ή τους επιστρατευμένους απεργούς; Τους ανασφάλιστους; Τους συνταξιούχους; Ή μήπως τους χιλιάδες άστεγους;
Φυσικά και τολμάει σε ένα τέτοιο σκηνικό, να ξεμυτίσει μια μαριονέτα για να ξεστομίσει ότι είναι υψηλός ο κατώτατος μισθός! Αυτή είναι η στιγμή της κορύφωσης της παρωδίας της τραγωδίας μας.
Ανάθεμα τα τάλαρα. Τι ακριβώς περιμένουμε; Τι χειρότερο πρέπει να δούμε, για να κάνουμε μία γενική απεργία διαρκείας – συγκέντρωση που θα συμμετέχουν οι πάντες; Άνεργοι και εξαθλιωμένοι, άποροι και άστεγοι, μαζί με τους… προνομιούχους εργαζόμενους δημόσιους, ελεύθερους και ιδιωτικούς; Να απαιτήσουμε. Να αλλάξουμε. Να δηλώσουμε έστω την ύπαρξή μας;
Ως άφωνα φαντάσματα παρατηρούμε. Την ουσιαστική απραγία της πλειοψηφίας. Μόνο οι αγανακτισμένοι πελάτες ξεσηκώνονται πια, για να απαιτήσουν για τις συντεχνίες τους. Τι γίνεται σ’ αυτή τη χώρα; Αν ήμουν Αντιστασιακός που πολέμησα για την πατρίδα μου το ’40, θα έβγαινα στους δρόμους ουρλιάζοντας. Και όχι μόνο, για την κατακομμένη μου σύνταξη…
Μια μέρα μόνο γενική απεργία, λέει (ευφυέστατο!) στις 20 του μήνα. Μάλιστα. Σωθήκαμε.
Και η οργή σιγά σιγά ξεχειλίζει. Το ποτάμι της δεν μπορεί μια μέρα παρά να τους πνίξει. Αργά ή γρήγορα. Τα παιδιά ήδη πήραν τα καλάσνικοφ.
Τί εθελοτυφλία να νομίζουν ότι θα μπορέσουν να κλείσουν σε κελιά εκατομμύρια οργισμένους αύριο-μεθαύριο για να τους… δείξουν(την ψυχοπάθειά τους, τη δειλία τους, τον τρόμο τους).
Τι περιμένετε να συμβεί σε μια χώρα που όσοι έχουν, δεν νοιάζονται γι αυτούς που δεν έχουν; Για κείνους που τους άρπαξαν ότι είχαν και δεν είχαν; Τι περιμένετε να γίνει σε μια χώρα που ακόμα και σήμερα κυβερνήσεις που την κατέστρεψαν βγαίνουν πρώτες στις δημοσκοπήσεις;
Μια παρωδία δημοκρατίας ζούμε, μια παρωδία τραγωδίας, αλλά δεν μπορεί παρά να καταφτάνει η ώρα της τραγωδίας σκέτο.
Γιατί εκεί βαδίζουμε. Κι όσοι κάθονται και διυλίζουν τον κώνωπα, και διαστρεβλώνουν ή στην καλύτερη στρογγυλεύουν πολιτικάντικα τις γωνίες, σε λίγο θα θερίζουν τα αποτελέσματα.
Το αδιέξοδο τούνελ που μας χώσανε με τη βία, χτίζεται τουβλάκι τουβλάκι, μόνο από οργή. Και η έξοδος από αυτό μόνο μία μπορεί να είναι. Φανταστείτε την.
Καθίστε λοιπόν αναπαυτικά στις θέσεις των συμφερόντων σας να την απολαύσετε.
Και η κατάντια μας είναι, πως δεν αξίζει να μας λυπηθεί κανείς.-

12 Μαρτίου 2013, 23:29:53
Απάντηση #341
Αποσυνδεδεμένος

Loumakis

Επώνυμοι
Για όσους ακόμα αμφιβάλλουν για το άν όλη αυτή η ιστορία με τα μνημόνια ήταν στημένη για να λεηλατήσουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας μας, ιδού μία επι πλέον απόδειξη.

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΗΜΙΤΗ

To έγκλημα κατά της ελληνικής οικονομίας, αλλά και γενικότερα κατά της Ελλάδας, το οποίο διέπραξε η κυβέρνηση Σημίτη με την απόκρυψη των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων που είχαν εντοπιστεί στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης τώρα με την δημοσιοποίηση απόρρητης έκθεσης της Δημόσιας Επιχείρησης Πετρελαίου του 1997.

Στην έκθεση περιλαμβάνονται χάρτες στους οποίους αποτυπώνονται αντίστοιχες σεισμικές καταγραφές με αυτές που προέκυψαν κατά την πρόσφατη έρευνα της νορβηγικής εταιρείας PGS.

Η απόρρητη έκθεση των 200 σελίδων με τον τίτλο International Mediterranean Ridge Seismic Experiment (IMERSE), μετά την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας από την κυβέρνηση Σημίτη και την δημιουργία της νέας εταιρείας Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε., τον Απρίλιο του 1998 "θάφτηκε" στην Ελλάδα, αλλά ... μοιράστηκε στους ενδιαφερόμενους στο εξωτερικό, που άρχισαν να στέλνουν παράνομα ερευνητικά πλοία για να επιβεβαιώσουν τα ευρήματα.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στην διεθνή κοινότητα εταιρειών ερευνών υδρογονανθράκων και στα κράτη που παρακολουθούν τα διεθνή αποθέματα

Οι ΗΠΑ (USCG) από το 2002 είχαν βεβαιώσει την ύπαρξη των κοιτασμάτων. Η έρευνα ξεκίνησε το 1995, όπως επιβεβαιώνει και η Real News και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος MAST II από τη ΔΕΠ-ΕΚΥ Α.Ε., σε κοινοπραξία με το Γερμανικό Ερευνητικό Κέντρο Geomar του Κιέλου και με τη συμμετοχή του Ιδρύματος Ecole Normale Superieure του Παρισιού, του Imperial College του Λονδίνου και των πανεπιστημίων της Τριέστης και του Μπέρμιγχαμ.

Στον χώρο μεταξύ Πελοποννήσου -λιβυκών θαλάσσιων συνόρων και Κρήτης έγιναν καταγραφές συνολικού μήκους 2.650 χλμ., με τους ξένους ερευνητές να υποστηρίζουν με την τεχνογνωσία και τον θαλάσσιο εξοπλισμό το όλο εγχείρημα, ενώ η ΔΕΠ- ΕΚΥ Α.Ε. ήταν αυτή που ανέλαβε το δύσκολο έργο της ανάλυσης και επεξεργασίας των δεδομένων της έρευνας, καθώς διέθετε πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια και εξειδικευμένο προσωπικό.

Η εξαιρετική ποιότητα των καταγραφών εκείνης της εποχής επέτρεψε να εντοπιστούν, όπως αποτυπώνεται στην έκθεση, περιοχές κοιτασμάτων, ένας εκ των οποίων παρουσιάζει έκταση η οποία ξεπερνά τα 1.000 τ.χλμ. Περίπου τρεις φορές μεγαλύτερο, δηλαδή, από το κοίτασμα Λεβιάθαν του Ισραήλ που έχει έκταση 370 τ.χλμ. και βρίσκεται νότια της Κρήτης!

Μάλιστα, στην έκθεση αποτυπωνόταν και η αξία των κοιτασμάτων στην εν λόγω περιοχή με μια πρώτη οικονομοτεχνική μελέτη. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την πιθανότητα ύπαρξης 80% πετρελαίου και 20% φυσικού αερίου, οι επιστήμονες εκτιμούσαν ότι μπορεί να δώσει από 5 έως 10 δισ. βαρέλια πετρελαίου, αξίας 500 δισ. δολαρίων και καθαρής αξίας για τα ταμεία του κράτους, αν αφαιρεθούν τα έξοδα ερευνών, 150 δισ. δολαρίων.

Αν είχαν ξεκινήσει τότε οι γεωτρήσεις, η Ελλάδα θα είχε μεταμορφωθεί στην μεγαλύτερη χώρα παραγωγής υδρογονανθράκων της Ευρώπης και φυσικά δεν θα υπήρχε ούτε Μνημόνιο ούτε εξαθλίωση. Υπολογίζεται ότι ακόμα και με αργούς ρυθμούς να είχε κινηθεί ο κρατικός μηχανισμός, το 2005-2005 θα είχε ξεκινήσει η εξόρυξη που θα απέφερε στην Ελλάδα το ολιγότερο 15 δισ. ευρώ κάθε χρόνο!

Τα ερωτήματα είναι πολλά: Ποιοι έθαψαν εκείνη την έκθεση; Ποιοι την μοίρασαν στο εξωτερικό; Ποιος ο ρόλος της νέας διοίκησης που ανέλαβε τότε; Γιατί οι συντάκτες της έκθεσης σιώπησαν;

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

19 Απριλίου 2013, 10:26:45
Απάντηση #342
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Lewis Carroll, 1872,

21 Απριλίου 2013, 01:33:06
Απάντηση #343
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

«Ο τρόπος που διασώθηκαν οι τράπεζες της Κύπρου θα αποτελέσει το μοντέλο του μέλλοντος για ανάλογες περιπτώσεις», τονίζει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο οικονομικό περιοδικό Wirtschaftswoche.

«Το μοντέλο της συμμετοχής των μετόχων, πιστωτών και μη εγγυημένων τοποθετήσεων πρέπει να είναι η συνήθης πρακτική στην περίπτωση που ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα εμφανίζει προβλήματα»" δηλώνει και προσθέτει ότι, σε διαφορετική περίπτωση, εγείρεται θέμα ηθικής, όταν μια τράπεζα επιδίδεται σε επικίνδυνες πρακτικές με μεγάλα κέρδη, αλλά αναθέτουμε στο δημόσιο τις ζημιές, αν υπάρξει αποτυχία.

Σε ό,τι αφορά το νέο κόμμα "Εναλλακτική για την Γερμανία" (AfD), ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τονίζει ότι "κάθε ψήφος που δεν θα λάβουμε τελικά στις εκλογές, μπορεί να είναι αυτή που θα στερήσει την πλειοψηφία από τον συνασπισμό Χριστιανοδημοκρατών, Χριστιανοκοινωνιστών και Φιλελευθέρων" και καλεί τους Γερμανούς να αναρωτηθούν εάν θέλουν μια άλλη κυβέρνηση.

Εμφανίζεται, πάντως, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, πεπεισμένος ότι η πλειοψηφία των Γερμανών υποστηρίζει την ευρωπαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

28 Απριλίου 2013, 23:30:43
Απάντηση #344
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Νέοι φάκελοι, Αργεντινή μέρος 2
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
2711 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Μαΐου 2012, 23:30:52
από Argirios Argiriou
39 Απαντήσεις
20673 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Ιανουαρίου 2015, 11:44:32
από EzeΤΡΟΛ
1 Απαντήσεις