Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
14 Νοεμβρίου 2024, 17:47:27

Αποστολέας Θέμα: Οικονομική κρίση - Ελληνική οικονομία και αξιοπιστία  (Αναγνώστηκε 198139 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

14 Μαΐου 2013, 13:25:32
Απάντηση #345
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


ΓΑΠ: Ελλάδα σημαίνει ψευτιά και διαφθορά.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

«Η Άγκελα Μέρκελ μέσα στην ελληνική παγίδα» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της γαλλόφωνης εφημερίδας του Bελγίου «La Libre Belgique» το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται στα όσα συνέβησαν στην Ελλάδα στην αρχή της οικονομικής κρίσης, δηλαδή από το 2008 και μετά.
 Το εν λόγω δημοσίευμα αποτελεί τμήμα συνολικότερου αφιερώματος της εφημερίδας στη Γερμανίδα καγκελάριο. Το πλήρες κείμενό του είναι το εξής: «Η Γερμανίδα Καγκελάριος είναι βαθιά σοκαρισμένη με όσα αποκαλύπτονται το βράδυ της 10ης Δεκεμβρίου 2010. Στις Βρυξέλλες, οι Αρχηγοί Κρατών και Κυβερνήσεων υποδέχονται τον νέο Έλληνα πρωθυπουργό. Ο σοσιαλιστής Γιώργος Παπανδρέου εξηγεί: ''Ακούστε, όλοι οι αριθμοί μας είναι ψεύτικοι. Η χώρα μου ταλανίζεται από τη διαφθορά. Θα χρειαστούν χρόνια, αλλά είμαι αποφασισμένος να την καταπολεμήσω. Θα χρειαστώ βέβαια υποστήριξη και βοήθεια, διότι πρόκειται για μία τεράστια επιχείρηση".

Η Σύνοδος παραμένει άφωνη. Η Άγκελα Μέρκελ αισθάνεται διπλά προδομένη. Όχι μόνο η Ευρώπη, ως κοινότητα αξιών, αμφισβητείται από τα διαδοχικά ψέματα των ελληνικών κυβερνήσεων, αλλά και το ευρωπαϊκό σύστημα έχει καταστεί συνένοχο. Την τοποθετούν απέναντι σε ευθύνες που δεν μπορεί να αναλάβει, διότι οι Ευρωπαίοι δεν διαθέτουν ούτε τα εργαλεία για να χρηματοδοτήσουν την Ελλάδα στη θέση των αγορών, ούτε τα μέσα για να πάρουν τα ηνία της Ελλάδας που βυθίζεται. Της ζητάνε να εγγυηθεί απατεώνες έναντι της Bundestag και του λαού της. Είναι αδύνατο.

Το ελληνικό μυστικό ήταν διάτρητο. Εκείνο που εντυπωσιάζει τους Ευρωπαίους ηγέτες τη βραδιά της 10ης Δεκεμβρίου - περισσότερο από τη σοβαρότητα της κατάστασης της χώρας του - είναι η ειλικρίνεια του Παπανδρέου. Στην πραγματικότητα, η Ελλάδα ήταν υπό παρατήρηση, εδώ και πολλούς μήνες. Οι ιθύνοντες της ΕΚΤ είχαν συνειδητοποιήσει πολύ καλά ότι η τραπεζική κρίση του 2008 κινδύνευε να επεκταθεί στα Κράτη και ότι πρώτα θα εθίγοντο τα πιο ευάλωτα.

Δύο φορές, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ είχε επισκεφτεί την Αθήνα με μεγάλη μυστικότητα για να εξετάσει τις προθέσεις του Καραμανλή. «Εάν εστάλη, είναι επειδή όλοι γνώριζαν ότι η κατάσταση μπορούσε να ξεφύγει», παρατηρεί ένα υψηλό στέλεχος της Ε.Ε. Αλλά ο Λουξεμβούργιος γυρίζει χωρίς αποτελέσματα, χωρίς καμιά δέσμευση του προκάτοχου του Παπανδρέου σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται να σώσει την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας του στις διεθνείς αγορές.

Με τον μεγαλύτερο κυνισμό ο Καραμανλής διακινδυνεύει τη στάση πληρωμών. Η Ελλάδα το έχει ξαναζήσει, αλλά τώρα ανήκει στην Ευρωζώνη. Σε περίπτωση στάσης πληρωμών, ο Καραμανλής εμπλέκει την υπευθυνότητα και τη φερεγγυότητα 16 άλλων χωρών. Συνεχίζει όμως να μην κάνει τίποτα, αναμένοντας τις εκλογές του Φθινοπώρου 2009.

Γίνεται τότε εμφανές ότι κάτι λείπει στην νομισματική ένωση. Η αυτοπειθαρχία δεν λειτουργεί. Η ομαδική πειθαρχία και η φιλική πίεση ακόμη λιγότερο».
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

20 Ιουνίου 2013, 19:42:30
Απάντηση #346
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Ο χρυσός των Ελλήνων στα χέρια των Κινέζων

Read more: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Οι Kινέζοι αγοράζουν των χρυσό που πουλά κοψοχρονιάς ο Έλληνας πολίτης, στα διάφορα ... «ενεχυροδανειστήρια»  που ξεπετάγονται σαν τα μανιτάρια στης Ελληνικές γειτονιές τις οικονομικής κρίσεις.
 
Η αποκάλυψη είναι σοβαρή και στηρίζεται σε επίσημα έγγραφα Ευρωπαϊκών Υπηρεσιών ανάμεσα τους και Ελληνικές, και βέβαια καταρρίπτουν το μύθο τις Γερμανίας, όσων αφορά στην καταλήξη του Ελληνικού Χρυσού.
Οι πληροφορίες του «Newsbomb» αναφέρουν πως η ΕΥΠ έπειτα από έρευνες και συλλογή πληροφοριών που πραγματοποίησε διαπίστωσε πως απλά η Γερμανία είναι ο διαμετακομιστικός σταθμός τους Ελληνικού χρυσού οποίος καταλήγει σχεδόν στο σύνολο του στα Κινεζικά κρατικά χρηματοκιβώτια.
Πρόκειται για μια επίσης καλοσχεδιασμένη επιχείρηση των Κινεζικών Μυστικών Υπηρεσιών το οποίο εάν συνεχιστεί με αυτή την ένταση τότε σε μικρο χρονικό διάστημα η Κίνα θα έχει συγκεντρώσει ένα μεγάλο απόθεμα χρυσού που θα τις επιτρέπει να κάνει καίριες κινήσεις στο Διεθνές οικονομικό “status”.
Η αποκάλυψη
Οι Ελληνικές Υπηρεσίες, ανάμεσα τους και η ΕΥΠ, τα τελευταία χρόνια ασχολήθηκαν επισταμένα με την λειτουργία των διάφορων ενεχυροδανειστηρίων, τα οποία μεσούσης τις κρίσης, άρχισαν να ξεπετάγονται σαν τα μανιτάρια στης γειτονιές των μεγάλων αστικών κέντρων τις χώρας.
Έπειτα από τις τρεις συλλήψεις Γερμανών υπηκόων τόσο το 2012 όσο και το 2013, στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος οι οποίοι με αδιαφανείς διαδικασίες προσπάθησαν να βγάλουν από την Ελλάδα, μεγάλες ποσότητες Χρυσού αλλά και ασημιού, δημιουργήθηκε η εντύπωση πως η χώρα υποδοχής είναι η Γερμανία.
Ωστόσο αυτός ο «μύθος» γρήγορα κατέρρευσε και μάλιστα στους σκοτεινούς διαδρόμους των Μυστικών Υπηρεσιών, όχι μόνο τις Γηραιάς Ηπείρου αλλά και τις Ασίας.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες, έπειτα από έγγραφο που έστειλαν Ελληνικές Υπηρεσίες σε αντίστοιχες Ευρωπαϊκές, βρέθηκαν μπροστά σε μια σοβαρή αποκάλυψη.
Οι Υπηρεσίες τις Γηραιάς Ηπείρου παρακολούθησαν την διαδρομή, όχι μόνο του Ελληνικού Χρυσού αλλά και των υπολοίπων κρατών τις Ε.Ε. με αποτέλεσμα να καταλήξουν σε συγκεκριμένα, όσο και συγκλονιστικά συμπεράσματα.
Εταιρείες που εδρεύουν στην Γερμανία και τα «νήματα» τους κινούν από το παρασκήνιο Κινέζοι, αγοράζουν χρυσό σε καλές τιμές και τα εξάγουν στην Κίνα.
«Πρόκειται για ένα καλοστημένο σχέδιο των Κινεζικών Μυστικών Υπηρεσιών. Είναι η ποιο αθόρυβη Υπηρεσία του κόσμου με τις πλέον σκοτεινές και μυστικές διαδικασίες», λέει χαρακτηριστικά στο «Newsbomb» άνθρωπος, οποίος γνωρίζει πολλή καλά το «κόσμο τις σιωπής», όπως λένε στην γλώσσα τους οι πράκτορες τις Μυστικές Υπηρεσίες.
Ο ίδιος άνθρωπος μας εξηγεί, πως οι Κινέζοι ακολούθησαν ένα παλιό σχέδιο που είχε βάλει σε εφαρμογή η Μυστική τους Υπηρεσία και αφορούσε στην εμπορική διείσδυση Κινέζων μεταναστών στης μικροοικονομίες των Ευρωπαϊκών Κρατών.
Τα μικρά κινεζικά κατάστημα που είχαν κατακλύσει της Ελληνικές γειτονιές με φθηνά ρούχα και μικροαντικείμενα κατά την διάρκεια τις δεκαετίας του 1990, δεν ήταν τίποτε άλλο, παρά ένα καλοστημένο σχέδιο των Κινεζικών Μυστικών Υπηρεσιών με την επωνυμία «Τίγρης».
Βέβαια όλα αυτά τα μαγαζάκια, αποτελούν πια μακρινό παρελθόν πλην όμως ο τελικός σκοπός του σχεδίου «τίγρης» επετεύχθη και δεν ήταν άλλο από το άνοιγμα των εμπορικών συναλλαγών με τις χώρες του Δυτικού κόσμου.
Οι Κινέζοι μαγαζάτορες τις δεκαετίας του 1990, είναι πια εμπορικοί αντιπρόσωποι μεγάλων Κινεζικών Εταιρειών που εξάγουν κατά εκατοντάδες πια τα προϊόντα τους στης Δυτικές αγορές.
Ακριβώς το ίδιο προσπαθούν να κάνουν και με το χρυσό, τόσο των Ελληνικό, όσο και των Ευρωπαϊκό. Εκμεταλλεύονται την οικονομική κρίση στο Νότο τις Ευρώπης με αποτέλεσμα να αγοράζουν πλάκες χρυσού σε συμφέρουσες για τους ίδιους τιμές.
Έτσι, σταδιακά στο μέλλον θα φθάσει η Κίνα να είναι η πρώτη χώρα σε απόθεμα χρυσού και κατά συνέπεια να είναι σε θέση να χειραγωγεί την παγκόσμια οικονομία, η οποία στηρίζεται σε δυο βασικούς πυλώνες: «απόθεμα χρυσού και απόθεμα πετρελαίου.»
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

24 Ιουλίου 2013, 11:57:09
Απάντηση #347
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

26 Ιουλίου 2013, 20:39:55
Απάντηση #348
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Μετά τις γερμανικές εκλογές

Μέχρι τώρα, η λογική και η ανάγκη μιας ενωμένης Ευρώπης έλεγε  πως μετά τις γερμανικές εκλογές,  η Γερμανία θα αλλάξει στάση και θα προχωρήσει γρηγορότερα σε όλα όσα αρνήθηκε πεισματικά τόσα χρόνια για την άρρωστη ελληνική οικονομία. Αφενός να ανοίξει κάποιες οδούς χρηματοδότησης επενδυτικών σχεδίων, αφετέρου να χαλαρώσει την πιεστική λιτότητα και να αφήσει την κακοπαθημένη ελληνική κοινωνία να πάρει μιαν ανάσα. Κυρίως όμως, να δρομολογήσει πολιτικές και οικονομικές αποφάσεις που είναι απαραίτητες για την περεταίρω πολιτική και οικονομική ενοποίηση της ευρωζώνης. Οι πολιτικές και οικονομικές αυτές αποφάσεις, γνωστές και αναμενόμενες ως «μάννα εξ ουρανού» για τον δυσπραγούντα ευρωπαϊκό νότο, θα ήταν ευεργετικές τα μάλα και για την εξουθενωμένη οικονομικώς και κοινωνικώς χώρα μας.

Η πρόσφατη επίσκεψη του κ. Σόιμπλε όμως στην Αθήνα, έδειξε πως η ευρωπαϊκή αυτή υπερδύναμη δεν έχει στις προτεραιότητές της κινήσεις σαν αυτές που προαναφέραμε. Ο κ. Σόιμπλε, στο μόνο που επέμεινε μονότονα ήταν στην υποχρέωση της Ελλάδας να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, ενώ δεν είπε κουβέντα για την ανάγκη γενναίου κουρέματος (OSI) του ελληνικού χρέους ώστε να μπορέσει αυτό να καταστεί βιώσιμο. Πολλοί μάλιστα, σπεύδουν ήδη να προεξοφλήσουν την σκλήρυνση της στάσης Μέρκελ και Σόιμπλε, αμέσως μόλις «ξεμπερδέψουν» με την εκλογική διαδικασία και επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις που τους θέλουν θριαμβευτές των εκλογών.

Όλο το κλίμα μοιάζει να μας προϊδεάζει πως αν οι Γερμανοί επιμείνουν στις αρχικές τους απόψεις όσον αφορά την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους του ευρωπαϊκού νότου, οδηγούμαστε μοιραία σε μια ευρωζώνη πολλών ταχυτήτων, στην οποία ευρωζώνη φυσικά, η θέση της Ελλάδας θα είναι στην τελευταία ταχύτητα. Αν πράγματι οι Γερμανοί προκρίνουν αυτό το σενάριο για το μέλλον της ευρωζώνης, φοβάμαι πως θα έχουν διαπράξει ένα δυνάμει μοιραίο λάθος, που θα οδηγήσει πολύ σύντομα στην διάλυσή της. Αυτή η κατάληξη, εκτός του ότι θα καταστρέψει τις αδύναμες οικονομίες του νότου, θα έχει τεράστιο αρνητικό αντίκτυπο και στην ίδια την Γερμανία και την οικονομία της. Δεν ξέρω πως είναι δυνατόν οι Γερμανοί να φαντάζονται μιαν ευημερούσα γερμανική οικονομία χωρίς την ευρωζώνη και την ευρωπαϊκή ένωση. Αν κάτι τέτοιο το ελπίζουν, αυτοί μεν κάνουν λάθος, εμείς δε θα πρέπει να αλλάξουμε τα άμεσα σχέδιά μας αν θέλουμε να επιβιώσουμε  ως χώρα.

Από αυτό εδώ το βήμα, έχουμε πολλάκις γράψει, φωνάξει και υποστηρίξει (συχνά μέχρι παρεξηγήσεως) για την ανάγκη εκπόνησης ενός ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ. Αν επιχειρήσω να παραθέσω τους συνδέσμους προς ανάλογα σημειώματα του γράφοντος μονάχα, θα πρέπει να γεμίσω ολόκληρη την σελίδα. Η διαφαινόμενη πιθανότητα, μετά τις γερμανικές εκλογές η ευρωζώνη να παραμείνει εγκλωβισμένη στην γνωστή και αδιέξοδη γερμανική πολιτική για την αντιμετώπιση της κρίσης, θα πρέπει να έχει  χτυπήσει ήδη συναγερμό στην κυβέρνηση και σε όλο το πολιτικό σύστημα γενικότερα. Αν οι Γερμανοί δεν είναι πραγματικά διατεθειμένοι να αλλάξουν «τροπάριο» εμείς ως χώρα θα πρέπει από το Φθινόπωρο κιόλας να χαράξουμε δικό μας δρόμο αντιμετώπισης της κρίσης.

Ο δρόμος αυτός θα λαμβάνει φυσικά υπόψη την θέση της χώρας πολιτικά και γεωστρατηγικά, καθώς και τις υπάρχουσες δεσμεύσεις και συμμαχίες της. Οικονομικά όμως, θα πρέπει να εφαρμοστεί ένα σχέδιο ειδικά μελετημένο και προσαρμοσμένο στις ανάγκες μιας οικονομίας και μιας κοινωνίας που ζουν ήδη σε συνεχή εξαετή υφεσιακή κάθοδο. Επειδή, αν οι Γερμανοί επιμείνουν στην ίδια λανθασμένη συνταγή, «διορθώνοντας» -  περιστασιακά και χωρίς σχέδιο – δια της προκρούστειας  μεθόδου τις όποιες δυσαρμονίες, είναι περίπου μαθηματικώς βέβαιο πως η ελληνική κοινωνία θα οδηγηθεί σε δυσάρεστες καταστάσεις, που μπορεί να είναι μεσοπρόθεσμα δύσκολο να ανατραπούν ή να ελεγχθούν. Αυτό μπορεί να μην ενδιαφέρει ιδιαίτερα τους «ξεροκέφαλους» γερμανούς, αλλά δεν μπορεί να μην είναι πρώτη προτεραιότητα για όποιον θέλει την σωτηρία της χώρας, ΜΑΖΙ ΜΕ τους πολίτες της. Επειδή, ΧΩΡΙΣ τους πολίτες της, την σώζει και η γάτα του Σόιμπλε!

- See more at: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

30 Ιουλίου 2013, 17:47:10
Απάντηση #349
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
« Τελευταία τροποποίηση: 30 Ιουλίου 2013, 17:50:48 από Gatekeeper »
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

16 Σεπτεμβρίου 2013, 18:58:21
Απάντηση #350
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Βλέπω στη μπλογκόσφαιρα ότι κάποιοι έχουν ανησυχία μεγάλη... Σχετικά με την επιστροφή στη δραχμή και τα δάνεια που οι καταναλωτές οφείλουν στις τράπεζες. Δεν λέω ότι είναι καλό να επιστρέψουμε στη δραχμή. Δεν είμαι όμως και σίγουρος, αν είναι καλό να μείνουμε στο ευρώ με τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα…

Διακινείται σε μπλογκς μεγάλης επισκεψιμότητας, άρθρο που αναφέρεται στο σενάριο επιστροφής στη δραχμή και στις επιπτώσεις που αυτό θα έχει «στις δόσεις των στεγαστικώνδανείων». Εντύπωση κατ αρχήν προκαλεί ότι το περιφερόμενο σενάριο δεν αναφέρεται στις δόσεις των δανείων γενικά, αλλά στις δόσεις ειδικά των στεγαστικών δανείων (!) έχοντας ως προφανή σκοπό, τη δημιουργία συνειρμού μεταξύ των καταστροφικών συνεπειών που η επιστροφή «σε εθνικό νόμισμα» θα έχει για τα σπίτια των νοικοκυραίων…

Το άρθρο που τιτλοφορείται με τον εύηχο τίτλο «ΣΟΚ! Τι θα γίνει με τις δόσεις των στεγαστικών αν γυρίσουμε σε εθνικό νόμισμα» αναφέρει τα εξής: «Ειδικοί απαντούν πως αν πάμε σε δραχμή ή άλλο εθνικό νόμισμα , αυτόματα θα υποτιμηθεί απέναντι σε όλα τα υπόλοιπα νομίσματα περίπου 70% έως 100% σε πρώτη φάση και θα συνεχίσει να υποτιμάται μέχρι τη σταθεροποίηση της οικονομίας. Τι θα συμβεί με τους δανειολήπτες; Αν έχουν δυνατότητα να κρατήσουν τα δάνεια τους σε Ευρώ θα πρέπει με καινούργιο εισόδημα αξίας μόνον 50% του προηγούμενου τους εισοδήματος που συνεχώς θα μειώνεται να εξυπηρετούν το δάνειο που θα είναι σταθερής αξίας – αυτό θα σημάνει την αδυναμία εξυπηρέτησης μεγάλου αριθμού δανείων. Ακόμα αν το δάνειό τους μετατραπεί σε εθνικό νόμισμα τα επιτόκια που θα χρεώνονται θα είναι της τάξης του 40%, δηλαδή το βάρος του χρέους του πολλαπλασιάζεται με το ίδιο αποτέλεσμα όσον αφορά την δυνατότητα εξυπηρέτησης τους". Το άρθρο καταλήγει σπέρνοντας τον όλεθρο και την καταστροφή ως εξής: «Αδιέξοδος!». Μια βερσιόν του άρθρου είναι εδώ. Μια άλλη εδώ.

Πρόκειται δυστυχώς για ανυπόστατες νομικά ανακρίβειες.
Αν λοιπόν επιστρέψουμε στη δραχμή θα συμβούν τα εξής:

Θα επιβληθεί ΑΜΕΣΩΣ Δικαιοστάσιο. Με τον όρο Δικαιοστάσιο (Moratorium) στη νομική ορολογία ονομάζεται η προσωρινή γενική ή μερική ΑΝΑΣΤΟΛΗ δικαστικών πράξεων των εκδικασθέντων από τα Δικαστήρια υποθέσεων ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΟΛΗ της δικαστικής άσκησης δικαιωμάτων, ιδίως επί υποθέσεων που ανάγονται συνηθέστερα στο Αστικό και Εμπορικό Δίκαιο. Τούτο σημαίνει ότι για όσο χρόνο διαρκεί το Δικαιοστάσιο κανείς ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΔΟΣΕΙ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ. Ούτε φυσικό ούτε νομικό πρόσωπο όπως είναι η τράπεζα. Το ίδιο θα συμβεί και με τις απαιτήσεις του Δημοσίου έναντι των φορολογούμενων. Το Δικαιοστάσιο θα διαρκέσει για όσο χρόνο διαρκέσουν οι έκτακτες συνθήκες, έως ότου ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην οικονομία (μπορεί 6 μήνες, ένα χρόνο ή και περισσότερο).

Τα δάνεια των καταναλωτών προς τις τράπεζες θα ρυθμιστούν υποχρεωτικά με νόμο, με το σκεπτικό του άρθρου 388 του Αστικού Κώδικα (απρόοπτη μεταβολή των συνθηκών). Αν δεν ρυθμιστούν με νόμο θα ρυθμιστούν σίγουρα ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ. Σύμφωνα με το άρθρο 388 ΑΚ «αν τα περιστατικά στα οποία κυρίως, ενόψει της καλής πίστης και των συναλλακτικών ηθών, τα μέρη στήριξαν τη σύναψη αμφοτεροβαρούς σύμβασης, ΜΕΤΑΒΛΗΘΗΚΑΝ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΚΤΑΚΤΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΦΘΟΥΝ, και από τη μεταβολή αυτή η παροχή του οφειλέτη, ενόψει και της αντιπαροχής, έγινε ΥΠΕΡΜΕΤΡΑ ΕΠΑΧΘΗΣ, το δικαστήριο μπορεί κατά την κρίση του με αίτηση του οφειλέτη να την ΑΝΑΓΕΙ στο μέτρο που ΑΡΜΟΖΕΙ και να αποφασίσει τη λύση της σύμβασης εξολοκλήρου ή κατά το μέρος που δεν εκτελέστηκε ακόμη».

Η χρεωκοπία και η επιστροφή στη δραχμή αποτελεί νομικά "λόγο έκτακτο που δεν μπορούσε να προβλεφθεί" κατά το χρόνο που υπογράφηκε η σύμβαση του δανείου με την τράπεζα. Από την επιστροφή στη δραχμή και τη ραγδαία -η αλήθεια είναι- υποτίμηση που θα ακολουθήσει, είναι προφανές ότι η παροχή του οφειλέτη (η δόση δηλ του δανείου που θα πληρώνεται κατόπιν μετατροπής των ευρώ σε δραχμές), ενόψει και της αντιπαροχής (του δανείου δηλ που χορηγήθηκε παλαιότερα σε ευρώ), ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΕΡΜΕΤΡΑ ΕΠΑΧΘΗΣ, λογω της ραγδαίας υποτίμησης της δραχμής, οπότε με νόμο αλλιώς με απόφαση του δικαστηρίου, το δάνειο θα ΑΝΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΙΣ θα ΑΡΜΟΖΕΙ (κούρεμα).

Τα ελληνικά δικαστήρια δεν είναι η πρώτη φορά που θα κρίνουν τέτοιες περιπτώσεις. Υπάρχουν δεκάδες υποθέσεις που έχουν κριθεί από τη Δικαιοσύνη στην περίοδο που το εθνικό μας νόμισμα ήταν η δραχμή. Στις περιπτώσεις αυτές έχει κριθεί ότι εφαρμόζεται το το άρθρο 388 Α.Κ, όταν το τίμημα από μια συναλλαγή (πχ αγοραπωλησία) είχε συμφωνηθεί να πληρωθεί σε ξένο νόμισμα (με την ισοτιμία δραχμής/ξένου νομίσματος που θα ίσχυε κατά το χρόνο που συμφωνήθηκε να γίνει η πληρωμή), ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ Η ΔΡΑΧΜΗ ΥΠΟΤΙΜΗΘΗΚΕ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΞΕΝΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ.

Είναι λυπηρό να διακινούνται αυτού του είδους τα δημοσιεύματα, όταν ακόμη και ο τελευταίος πολίτης έχει ακούσει ότι από τον πρώτο κιόλας χρόνο της κρίσης τα δικαστήρια μειώνουν τα ενοίκια των καταστημάτων λόγω ΤΗΣ ΔΥΣΜΕΝΟΥΣ ΜΕΤΑΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ. Πρόκειται για κλασική εφαρμογή του άρθρου 388 του Αστικού Κώδικα, στην απείρως πιο light κατάσταση που επικρατεί σήμερα, σε σχέση με αυτή που θα επικρατεί στην περίπτωση επιστροφής στη δραχμή...

Είναι από αυτά προφανές, ότι πρόκειται για ύποπτα δημοσιεύματα που ως στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν τους νοικοκυραίους, επενδύοντας στο φόβο του Έλληνα για ότι πιο ιερό έχει. ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ.
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

17 Σεπτεμβρίου 2013, 01:24:44
Απάντηση #351
Αποσυνδεδεμένος

tasath


Ψύχραιμη η ανάλυση, αλλα ενδεχόμενη επιστροφή στη δραχμή θα προκαλεσει τέτοιο χάος αρχικά, που η νομική "θεώρηση" φαντάζει λίγο ανεδαφική...
Οσον αφορά στα δάνεια, ιδού σημερινό άρθρο που αναφέρει - μεταξύ άλλων - τη διάρθρωση τους (τα στεγαστικά είναι τα περισσότερα στα φυσικά πρόσωπα), αλλα και τις δυσκολίες πιστωτικής επέκτασης τα επόμενα χρόνια.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςγιατί-η-τρόικα-μπλοκάρει-την-πιστωτική-επέκταση-στην-ελλάδα-γιατί-θέτει-φραγμούς-σε-εθνική-και-eurobank-γιατί-έχει-προειδοποιήσει-πειραιώς-και-alpha-bank-το-συμπέρασμα-ξεχάστε-την-πιστωτική-επέκταση
Μπουμπούκος γιοκ. Τσεκούρι τώρα.

17 Σεπτεμβρίου 2013, 08:29:17
Απάντηση #352
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Επιστροφή των δανείων σε άλλο νόμισμα και ιδιαίτερα σε κάποιο αμιγώς ελληνικό (δραχμές) δημιουργεί δύο επιλογές για τα στεγαστικά δάνεια: Ή χάρισμα του δανείου για τον οφειλέτη και απώλεια του δανείου για την τράπεζα ή απώλεια του σπιτιού για τον οφειλέτη. Δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα αποπληρωμής με επιτόκια 1-3 μονάδες πάνω από τον πληθωρισμό και πληθωρισμούς 40-60% σε τυχόν επιστροφή σε αμιγώς ελληνικό νόμισμα. Όλες οι άλλες σκέψεις είναι όνειρα θερινής νυκτός.
Εάν κάποιος επιλέξει να το κρατήσει σε ευρώ και επιτρέπεται κάτι τέτοιο, θα διατηρήσει τα σημερινά χαμηλά επιτόκια του Ευρώ αλλά η δόση του θα εξαρτάται από την ισοτιμία του νέου ελληνικού νομίσματος με το ευρώ. Σε μια τέτοια περίπτωση με πληθωρισμό 50% για ένα έτος, η δόση του δανείου θα διπλασιαστεί.

Όποιος αυτή τη στιγμή ονειρεύεται επιστροφή σε ελληνικό νόμισμα απλά δεν έχει ιδέα τι είναι αυτό που επιθυμεί και τις συνέπειες του.
Και επί τη ευκαιρία έχω τον εξής προβληματισμό....: Ας υποθέσουμε ότι για 4-6 μήνες πάμε σε στάση πληρωμών και γυρνάμε σε κάποιο άλλο νόμισμα τι θα γίνει με τους παρακάτω τους 6-14 μήνες  μέχρι να πέσει ο πληθωρισμός σε ένα αποδεκτό επίπεδο του 20% και μιλάω μόνο για την υγεία και όχι για άλλους τομείς που επίσης θα υπάρχει πρόβλημα:
α) Ένας ασθενής πχ με νόσο wilson και 400€ κόστος μηνιαίας θεραπείας θα συνεχίσει να λαμβάνει την θεραπεία του;
β) Ένας ασθενής που παθαίνει έμφραγμα θα έχει τα εισαγόμενα υλικά για να κάνει θρομβόλυση, αγγειοπλαστική, ή θα καταλήγει με καρδιακή ανεπάρκεια;
γ) Φάρμακα για καρκινοπαθείς που χρησιμοποιούνται σήμερα θα έχουμε ή θα τους αφήσουμε να πεθάνουν;
δ) Χαλάει ο μαγνητικός ή ο αξονικός θα επισκευάζεται ξανά; και με τι κόστος; Θα γυρίσουμε πίσω στην αποκλειστική κλινική εξέταση;
ε) Οι νεφροπαθείς; Θα κάνουμε διαγωνισμό επιβίωσης, ο καλύτερος κερδίζει το τελευταίο σετ για να κάνει νεφρό ;
Αυτοί οι θάνατοι θα είναι περισσότεροι ή λιγότεροι από τις σημερινές αυτοκτονίες; Φαντάζομαι ότι θα είναι επιλογή των ασθενών εάν θέλουν να επιζήσουν: Θα πρέπει να πουλήσουν τα υπάρχοντα τους για να φύγουν έξω και να βρουν την υγεία τους όπως γινόταν δεκαετίες πριν..... Αυτό δεν θα το λέμε ξενιτεμό, θα το λέμε ιατρικό τουρισμό
« Τελευταία τροποποίηση: 17 Σεπτεμβρίου 2013, 08:36:27 από Δ. Κουναλάκης »
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

17 Σεπτεμβρίου 2013, 13:19:34
Απάντηση #353
Αποσυνδεδεμένος

Δημήτρης Μακρέας

Επώνυμοι
Δημήτρη χωρίς να διαφωνώ σε όσα λες σε σχέση με τη δραχμή, έχω την εντύπωση ότι τα ερωτηματικά που θέτεις εξακολοθούν να είναι σε ισχύ , όσο συνεχίζεται η συγκεκριμένη πολιτική και εξαθλιώνεται ο κόσμος της εργασίας.
Πολύ σύντομα πάνω από 50% του πληθυσμού θα είναι ανασφάλιστοι.
Αλλά και για όσους ακόμα θα έχουν θεωρητικά ασφαλιστική κάλυψη , με χρεοκωπημένα ταμεία... Θυμάμαι και τρελαίνομαι την προπαγάνδα του "κολοσσού των δέκα εκατομμυρίων ασφαλισμένων"!
Μέχρι να υπάρξει η μετάβαση σε νέο (επαχθές για τον κόσμο της εργασίας) ασφαλιστικό περιβάλλον, τα ερωτήματα σου θα ισχύουν στο ακέραιο.
Τουλάχιστον για πολύ μεγάλη μερίδα του κόσμου που θα μοχθεί για να εξασφαλίσει τα στοιχειώδη.
Την προηγούμενη εβδομάδα εξέταζα έναν άνθρωπο 45 χρονών. Ο ίδιος δουλεύει δεκάωρο στον εργολάβο που έχει αναλάβει την ανακύκλωση, η γυναίκα του εξάωρο σε σούπερ μάρκετ. Συνολικές αποδοχές 1050 ευρώ το μήνα και για τους δύο...
Ένα παιδί στο γυμνάσιο και ένα στο λύκειο. Από που θα περισσέψουν για ασφάλεια?
Και συζητάμε για οικογένεια στην οποία δουλεύουν και οι δύο...
Η όλη ιστορία με την κρίση αυτό το σκοπό είχε. Να εξευτελίσει τον πόλο της εργασίας. Να αφανίσει τους ανθρώπους του μόχθου.
Το χρέος ,κατά τη γνώμη μου είναι ένα μεγάλο παραμύθι. Αν υπολογίσεις το δημόσιο ή κρατικό (ας το πούμε όπως θέλουμε) και τα κέρδη των ιδιωτών που παρασιτούσαν από το δημόσιο, μικρο και μεγαλοεργολάβοι, προμηθευτές, καναλάρχες, κλινικάρχες, μικρο και μεγαλογιατροί που θησαύρισαν με τα χαρτάκια του δημοσίου, διαγνωστικά που-ακόμα και σήμερα- απομυζούν από τα χρεοκοπημένων ταμεία, φοροφυγάδες επιχειρηματίες καθόλα γνωστοί.... Η λίστα ατελείωτη. Απλούστατα κανείς δεν ενδιαφέρεται να βάλει χέρι στα κέρδη που συσσωρεύτηκαν στον απόλυτα παρασιτικό-σχεδόν στο σύνολό του- ιδιωτικό τομέα.
Και αν γνωρίζουμε (κατά προσέγγιση ή κατά εκτίμηση λάθος στοιχείων) το δημόσιο χρέος, πόσα ήταν τα ιδιωτικά κέρδη που παρασιτικά παράχθηκαν και και φυγαδεύτηκαν, σε φορολογικούς παραδείσους και οφσορ??  Μήπως αυτά δημιούργησαν τα χρέη και όχι οι μισθοί και συντάξεις?
Υποτίθεται ότι ο μεγάλος ασθενής ο δημόσιος τομέας. Και ήταν... Η μεγάλη του ασθένεια όμως ήταν και είναι αυτό το τεράστιο παράσιτο. Η ιδιώτευση σε όλες της τις μορφές.
Από τη χρήση ως χώρος εξυπηρέτησης των αναγκών της πολιτικής ελίτ ως την ιδιοτελή ένταξη των δημόσιων υπαλλήλων οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό αντιλαμβάνονταν την εργασία τους ως χώρο επίτευξης των ατομικών τους συμφερόντων.
Προσωπικά είμαι απόλυτα σίγουρος ότι τα ερωτήματά σου είναι η πραγματικότητα για αρκετούς ανθρώπους σήμερα και για τη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου της εργασίας-ανεργίας πολύ σύντομα.
Δε χρειάζεται καμία δραχμή ...

« Τελευταία τροποποίηση: 17 Σεπτεμβρίου 2013, 13:26:13 από Δημήτρης Μακρέας »

17 Σεπτεμβρίου 2013, 14:00:44
Απάντηση #354
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
@Κουναλακης
Θα μπορούσε η δραχμή να ναι ..... Φοίνικας!
Σταθερά συνδεδεμένος με καλάθι νομισμάτων με ισοτιμία ....,
1€=1$=100¥  σου θυμίζει τίποτα αυτό ;)
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

17 Σεπτεμβρίου 2013, 14:40:00
Απάντηση #355
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
G. d΄Estaing: Η Ελλάδα πρέπει να επιλέξει πώς θέλει το μέλλον της

Θα συναντήσει τον Α.Σαμαρά «αλλά δεν θα τον συμβουλέψω» δηλώνει ο Valéry Giscard d΄Estaing, που θα βρεθεί στην Αθήνα για επίσκεψη-αστραπή, στα εγκαίνια της πλατείας Ζακλίν ντε Ρομιγύ, στους πρόποδες της Ακρόπολης.

«Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι τόσο δύσκολη και ο αριθμός των ανθρώπων, που παρέχουν συμβουλές τόσο αυξημένος, που δεν υπάρχει λόγος να προστεθώ σε αυτούς», όπως σημειώνει ο ίδιος.

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, μιλώντας στην «Καθημερινή» επισημαίνει πως η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει μια επιλογή για το πώς βλέπει η ίδια το μέλλον της.

«Πρέπει να γνωρίζει εάν βλέπει το μέλλον της όπως ένα κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος ή όπως μια επαρχία, αλλά με την καλή έννοια του όρου, εντός της μεσογειακής Ευρώπης  ??? , στην οποία ανήκουμε όλοι. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή ένα σύστημα αλληλεγγύης», εξηγεί.

Ο ίδιος εμφανίζεται έκπληκτος από την προσκόλληση των Ελλήνων στο ενιαίο νόμισμα. «Το ευρώ είναι επιλογή που έκαναν οι Έλληνες, αλλά και η διεθνής κοινότητα για λόγους λιγότερο αρεστούς. Αντίθετα, αυτό που έχει σημασία είναι η προσκόλληση  ??? των Ελλήνων στο ευρώ. Κανείς δεν αναζητά να ξεφορτωθεί τα ευρώ του».

Και εξηγεί πως «με άλλα λόγια, η φρόνηση του λαού έγκειται στο γεγονός ότι οι πολίτες βλέπουν το μέλλον τους στο πλαίσιο μιας ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Το πρόβλημα είναι η μετάβαση, δηλαδή εάν θα έχει μακρά διάρκεια και πώς θα γίνει αντικείμενο διαχείρισης. Θα πραγματοποιηθεί με το σωστό τρόπο; Θα τι διακρίνει η αποφασιστικότητα; Αυτά είναι τα πραγματικά ερωτήματα».

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Να σου πω Giscard...
Φαντάζομαι το Ελληνικό χώρο (Ελλάδα και Κύπρο ) ενιαίο και ΑΥΤΟΝΟΜΟ μέσα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ενωσης και ΟΧΙ του ευρώ .
Θα προτιμούσα για νόμισμα τον φοίνικα συνδεδεμένο με ένα καλάθι νομισμάτων με ισοτιμία 1€=1$=100¥. Ο ορυκτός πλούτος ειναι asset που βοηθά!

« Τελευταία τροποποίηση: 17 Σεπτεμβρίου 2013, 14:41:58 από Gatekeeper »
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

17 Σεπτεμβρίου 2013, 14:51:08
Απάντηση #356
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
[εντός της μεσογειακής Ευρώπης  ??? , στην οποία ανήκουμε όλοι.

Εχω την αίσθηση πως έχει αποφασιστεί η διχοτόμηση της ευρωζώνης και μας ρωτουν αν θέλουμε να συμμετέχουμε στην ..... μεσογειακή Ευρώπη.    :-\  
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

17 Σεπτεμβρίου 2013, 17:03:53
Απάντηση #357
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δημήτρη χωρίς να διαφωνώ σε όσα λες σε σχέση με τη δραχμή, έχω την εντύπωση ότι τα ερωτηματικά που θέτεις εξακολοθούν να είναι σε ισχύ , όσο συνεχίζεται η συγκεκριμένη πολιτική και εξαθλιώνεται ο κόσμος της εργασίας.
Πολύ σύντομα πάνω από 50% του πληθυσμού θα είναι ανασφάλιστοι.
Αλλά και για όσους ακόμα θα έχουν θεωρητικά ασφαλιστική κάλυψη , με χρεοκωπημένα ταμεία... Θυμάμαι και τρελαίνομαι την προπαγάνδα του "κολοσσού των δέκα εκατομμυρίων ασφαλισμένων"!
Μέχρι να υπάρξει η μετάβαση σε νέο (επαχθές για τον κόσμο της εργασίας) ασφαλιστικό περιβάλλον, τα ερωτήματα σου θα ισχύουν στο ακέραιο.
Τουλάχιστον για πολύ μεγάλη μερίδα του κόσμου που θα μοχθεί για να εξασφαλίσει τα στοιχειώδη.
Την προηγούμενη εβδομάδα εξέταζα έναν άνθρωπο 45 χρονών. Ο ίδιος δουλεύει δεκάωρο στον εργολάβο που έχει αναλάβει την ανακύκλωση, η γυναίκα του εξάωρο σε σούπερ μάρκετ. Συνολικές αποδοχές 1050 ευρώ το μήνα και για τους δύο...
Ένα παιδί στο γυμνάσιο και ένα στο λύκειο. Από που θα περισσέψουν για ασφάλεια?
Και συζητάμε για οικογένεια στην οποία δουλεύουν και οι δύο...
Η όλη ιστορία με την κρίση αυτό το σκοπό είχε. Να εξευτελίσει τον πόλο της εργασίας. Να αφανίσει τους ανθρώπους του μόχθου.
Το χρέος ,κατά τη γνώμη μου είναι ένα μεγάλο παραμύθι. Αν υπολογίσεις το δημόσιο ή κρατικό (ας το πούμε όπως θέλουμε) και τα κέρδη των ιδιωτών που παρασιτούσαν από το δημόσιο, μικρο και μεγαλοεργολάβοι, προμηθευτές, καναλάρχες, κλινικάρχες, μικρο και μεγαλογιατροί που θησαύρισαν με τα χαρτάκια του δημοσίου, διαγνωστικά που-ακόμα και σήμερα- απομυζούν από τα χρεοκοπημένων ταμεία, φοροφυγάδες επιχειρηματίες καθόλα γνωστοί.... Η λίστα ατελείωτη. Απλούστατα κανείς δεν ενδιαφέρεται να βάλει χέρι στα κέρδη που συσσωρεύτηκαν στον απόλυτα παρασιτικό-σχεδόν στο σύνολό του- ιδιωτικό τομέα.
Και αν γνωρίζουμε (κατά προσέγγιση ή κατά εκτίμηση λάθος στοιχείων) το δημόσιο χρέος, πόσα ήταν τα ιδιωτικά κέρδη που παρασιτικά παράχθηκαν και και φυγαδεύτηκαν, σε φορολογικούς παραδείσους και οφσορ??  Μήπως αυτά δημιούργησαν τα χρέη και όχι οι μισθοί και συντάξεις?
Υποτίθεται ότι ο μεγάλος ασθενής ο δημόσιος τομέας. Και ήταν... Η μεγάλη του ασθένεια όμως ήταν και είναι αυτό το τεράστιο παράσιτο. Η ιδιώτευση σε όλες της τις μορφές.
Από τη χρήση ως χώρος εξυπηρέτησης των αναγκών της πολιτικής ελίτ ως την ιδιοτελή ένταξη των δημόσιων υπαλλήλων οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό αντιλαμβάνονταν την εργασία τους ως χώρο επίτευξης των ατομικών τους συμφερόντων.
Προσωπικά είμαι απόλυτα σίγουρος ότι τα ερωτήματά σου είναι η πραγματικότητα για αρκετούς ανθρώπους σήμερα και για τη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου της εργασίας-ανεργίας πολύ σύντομα.
Δε χρειάζεται καμία δραχμή ...
Δεν θα διαφωνήσω τελείως μαζί σου Δημήτρη αλλά δεν συμφωνώ και πολύ.
Το 50% δεν είναι ανασφάλιστοι και πολύ δύσκολα θα φτάσουμε σε τέτοιο ποσοστό. Αλλά πλέον από το Φεβρουάριο περιμένω ένα 10-15% των Ελλήνων να είναι ανασφάλιστοι.
Από το 15% μέχρι το 100% είναι πολύ μεγάλη διαφορά. Ακόμη και ανασφάλιστος σίγουρα έχει μεγαλύτερες ελπίδες να δεχτεί περίθαλψη στην Ελλάδα σήμερα, παρά σε μια κατάσταση όπου ότι και να του έχει μείνει θα τρέχει με πληθωρισμό 40-70% δηλαδή θα χάνει με τέτοιους ρυθμούς την αξία του. Αυτός ο άνθρωπος δεν έχει καμιά ελπίδα ούτε στο εξωτερικό.
Τώρα για τον κολοσσό των 10.000.000 ασφαλισμένων εγώ πιστεύω ότι μόνο το μοντέλο της ΕΡΤ θα δώσει λύση. Πιστεύεις εσύ ότι οι κλίκες των εργαζομένων του ΙΚΑ που περάσανε στον ΕΟΠΥΥ μπορούν να αλλάξουν σε κάτι; Και αυτό που βλέπεις σε αυτή την οικογένεια σου μοιάζει καινούργιο. Βρέθηκα να έχω ιατρείο σε μια περιοχή με 80% ασφαλισμένους του ΙΚΑ και όταν "άνοιξε" το ΙΚΑ και σε όλους τους ιατρούς απλά είδα σημεία και τέρατα. Θα μπορούσα να σου γράφω για ώρες. Δεν ήταν δημόσιοι γιατροί αυτοί στις μονάδες του ΙΚΑ; Ξεκόλα λοιπόν με το δημόσιο και το ιδιωτικό. Η ρεμούλα και η έλλειψη ελέγχου κάνει τα πάντα ίδιο χάλι.
Δεν νομίζω ότι ενδιαφέρει κανένα το χρέος ακόμη. Ενδιαφέρει να βρεθούμε με ένα θετικό ισοζύγιο σαν κράτος και αυτό θέλει πολύ δρόμο ακόμη.
Τώρα για την φοροδιαφυγή και τις παρανομίες εμένα θα με βρεις σύμμαχο σου.
Απλά, μην νομίζει ότι έχουμε καν δει τον πάτο ακόμη. Εάν πιάσεις να ρωτήσεις παπούδες, τι είχαν πριν λίγες δεκαετίες, η Ελλάδα είναι ακόμη παράδεισος... απλά δεν τα έχουμε ζήσει να τα συγκρίνουμε.... Αλλά υπάρχει και η δραχμή που θέλουν κάποιο να απολαύσουν....

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
@Κουναλακης
Θα μπορούσε η δραχμή να ναι ..... Φοίνικας!
Σταθερά συνδεδεμένος με καλάθι νομισμάτων με ισοτιμία ....,
1€=1$=100¥  σου θυμίζει τίποτα αυτό ;)
Μου θυμίζει αποτυχημένες προσπάθειες κάποιων κρατών και μετά το χάος.
Σταθερή ισοτιμία σημαίνει ότι κάποιος πληρώνει να κρατιέται αυτή η ισοτιμία όταν εισαγωγές είναι μεγαλύτερες από τις εξαγωγές. Άρα μιλάμε για τρελούς φόρους σε ότι εισάγεται.
Σε μια χώρα που δεν έχει επάρκεια ούτε στα σιτηρά που καταναλώνει, αυτό σημαίνει άγρια πείνα. Συνεπώς το ξεχνάμε.

Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

17 Σεπτεμβρίου 2013, 17:47:35
Απάντηση #358
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Αυτό ισχύει όταν κανείς pegg με ένα νόμισμα (Αργεντινή) όχι με καλάθι νομισμάτων.
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

17 Σεπτεμβρίου 2013, 18:32:47
Απάντηση #359
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Το τέλος της Βιομηχανίας.
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
2711 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Μαΐου 2012, 23:30:52
από Argirios Argiriou
39 Απαντήσεις
20671 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Ιανουαρίου 2015, 11:44:32
από EzeΤΡΟΛ
1 Απαντήσεις
8210 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 4 Δεκεμβρίου 2020, 00:03:54
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
5967 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 6 Μαρτίου 2022, 09:44:31
από Argirios Argiriou
4 Απαντήσεις
12418 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Απριλίου 2024, 07:59:21
από Argirios Argiriou