Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
8 Νοεμβρίου 2024, 16:44:09

Αποστολέας Θέμα: Εκπαιδευτική άδεια  (Αναγνώστηκε 44191 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

27 Ιουνίου 2011, 03:37:12
Απάντηση #15
Αποσυνδεδεμένος

timex


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
  Παράκληση αν μπορεί κάποιος να με ενημερώσει για το τι ισχύει με τις μετεκπεδευτικές άδειες. Μπορούμε για παράδειγμα να συμμετέχουμε στις εργασίες μιας κλινικές για (παράδειγμα για μετεκπέδευση στους υπερήχους) 15 ημέρες του μήνα και τις υπόλοιπες 15 να εργαζόμαστε κανονικά ή θα πρέπει να υπάρχει συνέχεια;

Τελικά αυτό ισχύει;

29 Ιουνίου 2011, 17:13:31
Απάντηση #16
Αποσυνδεδεμένος

γιαννης παιδιατρος


  ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΙΔΙΩΣ ΑΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΙ.ΠΑΝΤΩΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΕΣΥ.

12 Αυγούστου 2011, 12:54:25
Απάντηση #17
Αποσυνδεδεμένος

timex


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Από σημερινό (24/05/2009) ενημερωτικό email του συναδέλφου κ. Δημήτρη Βαρνάβα:

Δεκαεπτά χρόνια μετά την ψήφιση του νόμου 2071 ορισμένα Γραφεία Προσωπικού δεν έχουν αντιληφθεί ότι οι ειδικευόμενοι δικαιούνται 15 μέρες εκπαιδευτική άδεια για παρακολούθηση συνεδρίων και προκαλούν προβλήματα. Παραθέτουμε λοιπόν αυτούσιο το ανάλογο σημείο από το άρθρο 74 νόμου 2071/92

"Κάθε ιατρός του Ε.Σ.Υ., καθώς και οι ειδικευόμενοι ιατροί δικαιούνται 15 ημέρες το χρόνο άδεια μετ' αποδοχών για παρακολούθηση επιστημονικών συνεδρίων. Η παρακολούθηση πρέπει να πιστοποιείται αμέσως μετά τη λήξη του συνεδρίου, άλλως σε αντίθετη περίπτωση παρακρατούνται οι αποδοχές και δεν προσμετράται ο χρόνος στην ειδικότητα".




Σχετικά με το παραπάνω θελω να ρωτησω:

1.Ισχυει και για τους αγροτικούς; (Φαντάζομαι ναι, αλλά θα ήθελα να το επιβεβαιώσω)
2.Τί γίνεται για κάποιον που τελειώνει στη μέση της χρονιάς; Για παράδειγμα κάποιος τελειώνει τον Μάιο-Ιούνιο.Μπορεί να πάρει μέχρι τότε και τις 15 μέρες εκπαιδευτικής άδειας που δικαιούται ή τις μισές;

12 Αυγούστου 2011, 17:36:20
Απάντηση #18
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Δες τι λέει ο νόμος 2071/92, άρθρο 74, παράγραφοι 3 & 6 και άσε τι λέει ο Βαρνάβας.....
Επίσης, οι αγροτικοί ιατροί δεν είναι γιατροί του ΕΣΥ. Επιπλέον, ο διορισμός τους δεν γίνεται με βάση τους νόμους για το ΕΣΥ.
Συνεπώς, μπορεί να ερμηνευτεί κατά το δοκούν.... Εάν κάποιος έχει σχετική διασαφήνιση σε έγγραφο ας το ανεβάσει.


1  Στους ιατρούς του Ε.Σ.Υ. χορηγείται κάθε χρόνο άδεια 25 εργάσιμων ημερών. Από το χρόνο αυτόν αφαιρείται ο χρόνος αδικαιολόγητης απουσίας  από την εργασία. Εφόσον το ζητήσουν οι ιατροί με αίτησή τους,  τα  2/3 τουλάχιστον  της κανονικής αδείας πρέπει να χορηγούνται για τη χρονική  περίοδο από 1η Ιουνίου έως το τέλος  Σεπτεμβρίου,  εκτός  αν  έκτακτες  ανάγκες επιβάλλουν την παρουσία τους στη θέση τους. Η άδεια χορηγείται  από  το  διοικητικό  συμβούλιο  του  νοσοκομείου  μετά  από  γνώμη του  διευθυντή του τομέα στον οποίο ανήκουν οι ιατροί. Ιατροί με ειδικότητα  ακτινολόγων  ή  ιατροί,  που  εργάζονται  σε  περιβάλλον   ιοντίζουσας  ακτινοβολίας  διατηρούν  το  δικαίωμα πρόσθετης άδειας, σύμφωνα με τις  κείμενες διατάξεις. Στους ιατρούς του  Ε.Σ.Υ.   μπορεί  να  χορηγείται  εκπαιδευτική  άδεια για συγκεκριμένο εκπαιδευτικό σκοπό, μέχρι ένα (1)  χρόνο με διπλάσιες αποδοχές και μέχρι δύο (2) χρόνια χωρίς αποδοχές σε  κάθε βαθμό για μετεκπαίδευση  ή  παρακολούθηση  ειδικών  επιστημονικών  προγραμμάτων  και  μετεκπαιδευτικών προγραμμάτων στο εξωτερικό. Για τη  μετεκπαίδευση ή την παρακολούθηση ειδικών  επιστημονικών  προγραμμάτων  στην  Ελλάδα,  οι  ιατροί  του  κλάδου  Ε.Σ.Υ. λαμβάνουν τις κανονικές  αποδοχές τους. Η  μετεκπαιδευτική  άδεια  χορηγείται  με  απόφαση  του  Υπουργού Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, μετά από εισήγηση  του  ΚΕ.Σ.Υ.,  και  γνώμη  του  οικείου ΠΕ.Σ.Υ., εφόσον έχει συσταθεί,  άλλως μετά γνώμη του ΚΕ.Σ.Υ. Για τη χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας  στο  εξωτερικό  απαιτείται  η  πιστοποίηση και βεβαίωση του ιδρύματος ή του  διευθυντή του τμήματος της αλλοδαπής ότι αποδέχονται τον υποψήφιο προς  μετεκπαίδευση  ιατρό.  Είναι  δυνατόν  η  μετεκπαιδευτική   άδεια   να  χορηγείται  και  σε  μικρότερα  του ενός έτους χρονικά διαστήματα, όχι  όμως λιγότερα των δύο (2) μηνών. Για τη χορήγηση εκπαιδευτικής  άδειας  στο  εξωτερικό,  είναι  απαραίτητη  η  αποδεδειγμένη  γνώση  της ξένης  γλώσσας, που απαιτείται κάθε φορά.

   2. Οι ιατροί,  που  παίρνουν  εκπαιδευτική  άδεια  με  αποδοχές  και  αποχωρούν   προ   της   λήξεως  της  θητείας  τους,  υποχρεώνονται  να επιστρέψουν στο διπλάσιο το σύνολο των αποδοχών  που  έλαβαν  κατά  το  χρόνο  της  άδειας.  Η  είσπραξη  γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του  νόμου για την είσπραξη των δημοσίων εσόδων.

   3. Στους ιατρούς των νομαρχιακών νοσοκομείων, των κέντρων υγείας και  των υγειονομικών  σταθμών  24ωρης  εφημερίας  χορηγείται,  ύστερα  από  αίτησή  τους,  με απόφαση του Υπουργού Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών  Ασφαλίσεων  και  σύμφωνη  γνώμη  της   επιστημονικής   επιτροπής   του  νοσοκομείου,  εκπαιδευτική  άδεια  με  αποδοχές μέχρι ένα (1) μήνα για  κάθε διετία, για παρακολούθηση  μετεκπαιδευτικών  προγραμμάτων  ή  για  απασχόληση  σε ερευνητική εργασία σε περιφερειακά νοσοκομεία, πέρα από  την εκπαιδευτική άδεια της παρ. 1 του άρθρου αυτού.

   4. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Προεδρίας της  Κυβέρνησης,  Υγείας,  Πρόνοιας  και  Κοινωνικών  Ασφαλίσεων,  μετά  από  γνώμη  του ΚΕ.Σ.Υ.,  καθορίζονται οι προϋποθέσεις και η  διαδικασία  για  τη  χορήγηση  των  εκπαιδευτικών αδειών και κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια.

   5.  Στους  ιατρούς  χορηγούνται αναρρωτικές άδειες και επιπλέον στις  γυναίκες άδειες κυήσης και  λοχείας,  σύμφωνα  με  τις  διατάξεις  του  υπαλληλικού κώδικα.

 
   6.  Κάθε  ιατρός  του  Ε.Σ.Υ.,  καθώς  και  οι  ειδικευόμενοι ιατροί  δικαιούνται 15 ημέρες το χρόνο άδεια μετ` αποδοχών  για  παρακολούθηση  επιστημονικών συνεδρίων. Η παρακολούθηση πρέπει να πιστοποιήται αμέσως  μετά τη λήξη του συνεδρίου, άλλως σε αντίθετη περίπτωση παρακρατούνται  οι αποδοχές και δεν προσμετράται ο χρόνος στην ειδικότητα.

   7.   Με   απόφαση  του  Υπουργού  Υγείας,  Πρόνοιας  και  Κοινωνικών  Ασφαλίσεων επιτρέπεται να χορηγείται,  μετά  από  γνώμη  του  ΚΕ.Σ.Υ.,  άδεια   άνευ   αποδοχών  μέχρις  ενός  έτους  σε  ιατρούς  του  Ε.Σ.Υ.  προκειμένου να προσφέρουν  τις  υπηρεσίες  τους  σε  μη  κερδοσκοπικού  χαρακτήρα  ανθρωπιστικές  οργανώσεις.  Με ίδια απόφαση καθορίζονται οι  όροι, οι προϋποθέσεις και η εν γένει διαδικασία για τη χορήγηση της εν  λόγω άδειας.
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

12 Αυγούστου 2011, 17:52:15
Απάντηση #19
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Και η σχετική εγκύκλιος:


      Καθορίζουμε ως κατωτέρω τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία για την χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών στους γιατρούς του ΕΣΥ.

      Ι. Εκπαιδευτική άδεια με αποδοχές (άρθ. 74, παρ. 1, 2/Ν. 2071/92)

      α) Με απόφαση ή αποφάσεις του Υπουργού Υγείας, Πρόνοιας και     Κοινωνικών Ασφαλίσεων, μετά από γνώμη του ΚΕΣΥ καθορίζονται τα θέματα και οι τομείς μετεκπαίδευσης των γιατρών ΕΣΥ, κατά ειδικότητα, ανάλογα    με τις ανάγκες περαιτέρω εξειδίκευσης και τις υπάρχουσες κάθε φορά εκπαιδευτικές και οικονομικές δυνατότητες.

Για τον καθορισμό των θεμάτων τομέων μετεκπαίδευσης λαμβάνονται υπόψη και αξιοποιούνται κατάλληλα με ευθύνη του ΚΕΣΥ υπάρχουσες διακρατικές συμφωνίες επιστημονικών ανταλλαγών καθώς και υποτροφίες από ξένα κράτη και Διεθνείς ή ημεδαπούς οργανισμούς.

Οι αποφάσεις που καθορίζουν τα θέματα και τους τομείς μετεκπαίδευσης αναθεωρούνται κάθε δύο χρόνια προκειμένου να προσαρμόζονται στις εξελίξεις της ιατρικής επιστήμης και στις εκπαιδευτικές ανάγκες της χώρας.

Αιτήσεις γιατρών για μετεκπαίδευση σε εξειδικευμένους τομείς που δεν περιλαμβάνονται στις πιο πάνω Υπουργικές αποφάσεις θα κρίνονται δι`ειδικώς αιτιολογημένης αποφάσεως του ΚΕΣΥ.

β) Οι πιο πάνω απόφασεις θα πρέπει να γνωστοποιούνται με ευθύνη των διοικήσεων των Νοσοκομείων, σε όλους τους γιατρούς του ΕΣΥ.
   
γ) Οι ενδιαφερόμενοι γιατροί πρέπει να υποβάλλουν στο Νοσοκομείο που υπηρετούν σχετική αίτηση που θα συνοδεύεται από πλήρες βιογραφικό σημείωμα.
Σε ξεχωριστικό έντυπο θα γίνεται ανάλυση του αντικειμένου και του σκοπού της μετεκπαίδευσης.
Εφ` όοον η μετεκπαίδευση θα γίνει σε ξένη χώρα πρέπει να υπάρχει αποδεδειγμένη γνώση της ξένης γλώσσας που απαιτείται κάθε φορά.
   
δ) Οι ενδιαφερόμενοι να λάβουν εκπαιδευτική άδεια γιατροί, θα πρέπει να προσκομίζουν επίσης βεβαίωση ή άλλο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ότι έχουν γίνει δεκτοί από το μετεκπαιδευτικό κέντρο.
Η ανωτέρω βεβαίωση θα πρέπει να αναφέρει το συνολικό χρόνο και την ημερομηνία έναρξης της μετεκπαίδευσης και να είναι επίσημα μεταφρασμένη στην Ελληνική γλώσσα.
Τα μετεκπαιδευτικά κέντρα του εξωτερικού θα πρέπει να είναι αναγνωρισμένου κύρους και επιδόσεις στο γνωστικό αντικείμενο της εξειδίκευσης.
   
ε) Οι ενδιαφερόμενοι να λάβουν εκπαιδευτική άδεια θα πρέπει εγκαίρως να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση και πάντως τουλάχιστον δύο (2) μήνες πριν την έναρξη της.
Εκπαιδευτικές άδειες εκ των υστέρων, ενώ δηλ. θα βρίσκεται ο ενδιαφερόμενος στο εξωτερικό, δεν θα εγκρίνονται.
   
στ) Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων, να λάβουν εκπαιδευτική άδεια ιατρών, θα διαβιβάζονται μαζί με όλα τα δικαιολογητικά στο οικείο ΠΕΣΥ,  ή απευθείας στο ΚΕΣΥ αν δεν έχουν συγκροτηθεί τα ΠΕΣΥ, εντός προθεσμίας 15 ημερών από την ημερομηνία καταθέσεως αυτών. Οι αιτήσεις  θα συνοδεύονται από τη γνώμη του ΔΣ του Νοσοκομείου της Επιστημονικής επιτροπής, ύστερα από εισήγηση του Δ/ντού του Τομέα και του Δ/ντού του τμήματος ή του Εργαστηρίου.
   
ζ) Τα ΠΕΣΥ διαβιβάζουν τις αιτήσεις στο ΚΕΣΥ με γνωμοδότησή τους εντός προθεσμίας είκοσι (20) ημερών.
   
η) Το ΚΕΣΥ αξιολογεί τις αιτήσεις, συνδυάζει τις προτιμήσεις των γιατρών με τις ανάγκες και τα προβλήματα που διατυπώνονται στις γνώμες των ΠΕΣΥ και ΔΣ των Νοσοκομείων, και υποβάλλει την εισήγησή του στον Υπουργό Υγείας, Πρόνοιας και Κοινων. Ασφαλίσεων.
   
θ) Οι γιατροί που βρίσκονται στο εξωτερικό θα πρέπει κάθε εξάμηνο, επί ποινή ανακλήσεως της άδειας με αναφορά τους η οποία θα υποβάλλεται στο ΚΕΣΥ και θα αξιολογείται από την Επιτροπή Εκπαίδευσης - Μετακπαίδευσης, να ενημερώνουν για την πορεία της εκπαίδευσής τους. Με την παραπάνω αναφορά οι γιατροί θα υποβάλουν και βεβαίωση του φορέα στον οποίο μετεκπαιδεύονται, η οποία θα πιστοποιηθεί την τακτική παρακολούθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος. Ο εκπαιδευόμενος ιατρός οφείλει ευθύς μετά την επάνοδό του εκ της αδείας να υποβάλει βεβαίωση και έκθεση περί της εκπαιδεύσεώς του.
Ιατροί οι οποίοι αναχωρούν στο εξωτερικό για μετεκπαίδευση για χρονικό διάστημα μικρότερο των έξι (6) μηνών, θα υποβάλλουν την παραπάνω βεβαίωση και έκθεση μετά τη λήξη του εκπαιδευτικού χρόνου και την επάνοδό τους εκ της άδειας.
   
ι) Για μετεκπαίδευση στην Ελλάδα οι γιατροί μπορούν να λάβουν άδεια από δύο (2) μήνες μέχρι τρία (3) χρόνια με απλές αποδοχές σε κάθε βαθμίδα.
Οι γιατροί του ΕΣΥ, μπορούν να λάβουν εκπαιδευτική άδεια, συνολικά μέχρι τρία (3) χρόνια σε κάθε βαθμίδα.
Οι γιατροί που παίρνουν εκπαιδευτική άδεια με αποδοχές και αποχωρούν προ της λήξεως της θητείας του, ή διακόπτουν την εκπαιδευτική τους άδεια, υποχρεώνονται να επιστρέψουν στο διπλάσιο το σύνολο των αποδοχών που έλαβαν κατά τον χρόνο της άδειας.
Η είσπραξη γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου για την είσπραξη των δημοσίων εσόδων.

ΙΙ. Εκπαιδευτική άδεια χωρις αποδοχές (αρθ. 74, παρ. 1 Ν. 2071/92).

α) Σε γιατρούς που επιθυμούν να μετεκπαιδευτούν σε θέματα που δεν περιλαμβάνονται στις αποφάσεις που προβλέπονται στην παρ. 1 του προηγουμένου κεφαλαίου, καθώς και σε γιατρούς των οποίων οι αιτήσεις για χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας με αποδοχές δεν γίνονται δεκτές, μπορεί να χορηγείται εκπαιδευτική άδεια μέχρι δύο (2) χρόνια χωρίς αποδοχές.

β) Εκπαιδευτική άδεια χωρίς αποδοχές μπορεί να χορηγηθεί και σε γιατρούς που έχουν εξαντλήσει το δικαίωμα λήψεως εκπαιδευτικής άδειας με αποδοχές στο εξωτερικό.

γ) Οι γιατροί του ΕΣΥ, οι οποίοι κάνουν χρήση εκπαιδευτικής άδειας χωρίς αποδοχές και παραιτούνται από τον κλάδο γιατρών ΕΣΥ, μετά τη λήψη της χορηγηθείσης, εκπαιδευτικής άδειας, ουδεμία υποχρέωση έχουν, έναντι της Υπηρεσίας τους.                                     

δ) Οι ενδιαφερόμενοι γιατροί υποβάλλουν αίτηση με τα ίδια δικαιολογητικά που αναφέρονται στο προηγούμενο κεφάλαιο στα Νοσ/μεία που υπηρετούν, και επιπλέον σχετική αλληλογραφία (βεβαίωση αποδοχής, πρόσκληση ή υποτροφία), από την οποία να προκύπτει η εξασφάλιση της μετεκπαίδευσης, το αντικείμενο η χρονική διάρκεια και το επιστημονικό ίδρυμα στο οποίο θα γίνει.

ε) Στην συνέχεια ακολουθείται η ίδια διαδικασία, που προβλέπεται παραπάνω, ήτοι γνώμη της Επιστημονικής Επιτροπής και του Δ/ντού του αντίστοιχου τμήματος του Νοσοκομείου, απόφαση του Δ.Σ., γνώμη του ΠΕΣΥ, εισήγηση του ΚΕΣΥ και απόφαση του Υπουργείου Υγειίς, Πρόνοιας και Κοιν. Ασφαλίσεων. Εφόσον δεν έχουν συγκροτηθεί Επιστημονικές και ΠΕΣΥ δεν απαιτείται η γνώμη τους.

ΙΙΙ. Πρόσθετη εκπαιδευτική άδεια με αποδοχές γιατρών Νομαρχιακών  Νοσοκομείων Κέντρων Υγείας και Περιφερειακών Ιατρείων (άρθ. 74, παρ. 3  Ν. 2071/92).

α) Κάθε ΠΕΣΥ προγραμματίζει και προετοιμάζει μετεκπαιδευτικά προγράμματα ή Ερευνητικές εργασίες για τη μηνιαία μετεκπαίδευση των γιατρών της περιφέρειας ευθύνης τους. Μέχρι τη συγκρότηση των ΠΕΣΥ, του πιο πάνω προγραμματισμού κάνει το ΚΕΣΥ.
Οι μετεκπαιδεύσεις ή η συμμετοχή σε ερευνητικές εργασίες μπορεί να γίνουν σε Περιφερειακά Νοσοκομεία της ίδιας ή άλλης Υγειονομικής Περιφέρειας.

β) Ο πιο πάνω προγραμματισμός εγκρίνεται με απόφαση του Υπουργού Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και στη συνέχεια γνωστοποιεί στους γιατρούς με ευθύνη των Νοσοκομείων που υπηρετούν.

γ) Οι ενδιαφερόμενοι γιατροί υποβάλλουν αίτηση μαζί με βιογραφικό τους σημείωμα, στο Νοσοκομείο που υπηρετούν. Με την ίδια αίτηση μπορεί να εκδηλώνεται ενδιαφέρον για περισσότερα από ένα προγράμματα.

δ) Οι αιτήσεις των γιατρών με απόφαση του Δ.Σ. του Νοσοκομείου που λαμβάνεται μετά από σύμφωνη γνώμη της Επιστημονικής Επιτροπής του Νοσοκομείου, εφ` όσον αυτή έχει συγκροτηθεί, διαβιβάζεται στο οικείο ΠΕΣΥ ή στο ΚΕΣΥ, αν δεν έχουν συγκροτηθεί τα ΠΕΣΥ.

ε) Τα ΠΕΣΥ υποβάλλουν τις αιτήσεις με εισήγησή τους στον Υπουργό Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

      ΙV. Μεταβατική Περίοδος.

Αιτήσεις γιατρών για εκπαιδευτική άδεια, που έχουν υποβληθεί μέχρι τη δημοσίευση της απόφασης αυτής, κρίνονται από το ΚΕΣΥ χωρίς να τηρηθεί η διαδικασία των προηγουμένων κεφαλαίων (προγραμματισμός κ.λπ.).

Από την παρούσα απόφαση προκαλείται δαπάνη εις βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού, το ύψος της οποίας δεν μπορεί να υπολογισθεί.

      Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

                           Αθήνα, 5 Σεπτεμβρίου 1994

                                 ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

        ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ             ΥΓΕΙΑΣ, ΠΡΟΝ. Δ ΚΟΙΝ. ΑΣΦ/ΣΕΩΝ
               Α. ΠΕΠΟΝΗΣ                          Δ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

13 Αυγούστου 2011, 09:44:35
Απάντηση #20
Αποσυνδεδεμένος

Πατρωνάκης Μάνος

Moderator
 Mια δική μου υποσημείωση όσον αφορά γιατρούς ΕΣΥ Αγονων και προβληματικών περιοχών (ΠΔ.131/87)

 α) Χορηγείται με πλήρεις αποδοχές εκπαιδευτική άδεια πέντε (5) εργασίμων ημερών το χρόνο πέρα από τις προβλεπόμενες από τις δια-
τάξεις του άρθρου 32 του Ν.1397/1983, για συμμετοχή σε προγράμματα συνεχούς εκπαίδευσης που οργανώνονται και εφαρμόζονται στα
Περιφερειακά Νοσοκομεία της Χώρας με ευθύνη της Επιστημονικής Επιτροπής. Τα προγράμματα αυτά καταρτίζονται μια φορά το χρόνο
και εφαρμόζονται σε όλη τη διάρκεια του χρόνου σε εβδομαδιαίες σειρές με ορισμένο αριθμό Γιατρών για κάθε σειρά. Τα προγράμματα
αυτά ανακοινώνονται σε όλα τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας των προβληματικών περιοχών. Οι Γιατροί που υπηρετούν σε αυτά υ-
ποβάλλουν αίτηση συμμετοχής. Η σειρά συμμετοχής κάθε Γιατρού ορίζεται από την Επιστημονική Επιτροπή του Νοσοκομείου, ύστερα α-
πό εισήγηση του Διευθυντή του τομέα που ανήκει ο Γιατρός (άρθρο 2 παρ.4 περ.α’ Π.Δ.131/1987).
  Στους Γιατρούς που συμμετέχουν στα προγράμματα αυτά καταβάλλονται έξοδα κίνησης και εκτός έδρας αποζημίωση.
β) Χορηγούνται κατά προτεραιότητα έναντι των Γιατρών των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας μη προβληματικών περιοχών, οι εκπαι-
δευτικές άδειες που προβλέπονται από τις διατάξεις του άρθρου 32 του Ν.1397/1983, όπως ειδικότερα ρυθμίζεται με την κατά την παρά-
γραφο 4 του αυτού άρθρου κοινή απόφαση (άρθρο 2 παρ.4 περ.β’ Π.Δ.131/1987).
  Οι Γιατροί Ε.Σ.Υ. που υπηρετούν σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας των προβληματικών περιοχών, επιδοτούνται από το Νοσοκο-
μείο που υπάγονται, με χρηματικό ποσό:
α) Για συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια, όταν έχει εγκριθεί ανακοίνωσή τους ή έχουν προσκληθεί για ομιλία (άρθρο 2 παρ.5 περ.α’
Π.Δ.131/1987).
β) Για τη δημοσίευση επιστημονικών εργασιών και γενικά, την προβολή επιστημονικών τους δραστηριοτήτων σε ελληνικά ή ξένα επι-
στημονικά περιοδικά, που περιλαμβάνονται στην κατά τις διατάξεις της παρ.1 του άρθρου 27 του Ν.1397/1983 απόφαση του Υπουργού
Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Η επιδότηση χορηγείται μια φορά το χρόνο σε κάθε Γιατρό με απόφαση του Διοικητι-
κού Συμβουλίου του Νοσοκομείου, που υπάγεται ο Γιατρός, ύστερα από πρόταση της Επιστημονικής Επιτροπής. Με την ίδια απόφαση ο-
ρίζεται το ποσό της επιδότησης, που βαρύνει τις οικείες πιστώσεις του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου. Οι επιδοτήσεις αυτές χορη-
γούνται μετά την συμπλήρωση ενός χρόνου συνεχούς υπηρεσίας σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας των προβληματικών περιοχών
(άρθρο 2 παρ.5 περ.β’ Π.Δ.131/1987).
« Τελευταία τροποποίηση: 13 Αυγούστου 2011, 12:40:59 από Πατρωνάκης Μάνος »

13 Αυγούστου 2011, 14:14:32
Απάντηση #21
Αποσυνδεδεμένος

timex


Ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις!!

3 Δεκεμβρίου 2013, 10:00:19
Απάντηση #22
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Γίγας Αν. Δ/της Νοσοκομείου πατάσσει τις μαϊμουδίσιες γιορτινές άδειες του προσωπικού που αφήνουν άδεια τα Κ.Υ.!
« Τελευταία τροποποίηση: 3 Δεκεμβρίου 2013, 10:05:41 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

3 Δεκεμβρίου 2013, 12:22:00
Απάντηση #23
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Τι απαράδεκτο και προκλητικό ύφος!
Ο εργαζόμενος έχει δικαίωμα να αιτηθεί την οποιαδήποτε άδεια και η υπηρεσία να απαντήσει ανάλογα.
Ακόμη και για τις αναρρωτικές άδειες έχουν δικαίωμα με υπεύθυνη δήλωση ή με ιατρικά δικαιολογητικά και η υπηρεσία, αν αμφιβάλλει, να στείλει τον ελεγκτή ιατρό!
Αν' αυτού απειλές όπως: "Αν πάρουν αναρρωτική άδεια θα αποσπαστούν επί τρίμηνο στο νοσοκομείο για να διαφυλαχτεί η υγεία τους"
Άραγε έχει εκδώσει ανάλογο έγγραφο για τους εργαζόμενους του νοσοκομείου ή όλοι εκεί χαίρουν άκρας υγείας;

11 Φεβρουαρίου 2014, 15:05:29
Απάντηση #24
Αποσυνδεδεμένος

ntelos


Καλημέρα σε όλους και συγχαρητήρια για την καταπληκτική δουλειά που κάνετε.
Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:
Είμαι ειδικευόμενος Ιατρός σε Παν/κο Νοσοκομείο και έλαβα έγκριση από το ΚΕΣΥ εκπαιδευτικής άδειας 6 μηνών για το εξωτερικό (σε Παν/κο Νοσοκομείο μεγάλης Ευρωπαϊκής πόλης, αναγνωρισμένο για χορήγηση τίτλου Ειδικότητας, σε εξειδικευμένο τμήμα χειρ/κής τεχνικής).Η διεκπαιρέωση έγινε μέσω της υπεύθυνης κας Ανυφαντή.
Δικαιούμε το διπλάσιο των αποδοχών για το εν λόγω διάστημα?
Ποιο είναι το αρμόδιο όργανο στο οποίο πρέπει να απευθυνθώ?

12 Φεβρουαρίου 2014, 05:20:35
Απάντηση #25
Αποσυνδεδεμένος

Πατρωνάκης Μάνος

Moderator
 Ναι. Ανατρέξτε λίγο και στο ιστορικό του forum.

13 Φεβρουαρίου 2014, 12:26:35
Απάντηση #26
Αποσυνδεδεμένος

ntelos


Ευχαριστώ πολύ για τη έγκαιρη απάντηση.
Πρέπει να σας αναφέρω πως ήδη έχω ανατρέξει στο ιστορικό του forum χρησιμοποιώντας όλες τις πιθανές λέξεις κλειδιά και η πιο σχετική συζήτηση ήταν η παρούσα, με το πιο σχετικό νομοθετικό διάταγμα να είναι ο νόμος 2071/92, άρθρο 74.Ο νόμος αυτός όμως είχε κακή τύχη στο γραφείο Προσωπικού του Νοσ/μείου τον οποίο και παρουσίασα και αμφισβητήθηκε έντονα η εφαρμογή του στην δική μου περίπτωση, γιατί δεν εμπίπτει στην διατάξεις που αφορούν Ιατρούς ΕΣΥ, μιας και εγώ είμαι Ειδικευόμενος.
Η απάντησή σας ήταν λακωνική και εκπέμπει γνώση και σιγουριά!!!Θα σας παρακαλούσα να παρακάμψετε μια δική μου πιθανώς αδυναμία εύρεσης της σωστής απάντησης και να με βοηθήσετε να βρώ το σωστό Νομικό Βήμα διεκδίκησης.
Επιτρέψτε μου να εξομολογηθώ πως σχεδόν νιώθω άσχημα που αξιώνω τέτοιες παροχές από την ¨¨Υπηρεσίᨨ μου εν μέσω κρίσης, κάποιος μπορεί να με κατηγορήσει για αλλαζονεία λέγοντας: "εδώ ο κόσμος καίγεται...", από την άλλη όμως έχω πεισμώσει και σχεδόν θυμώσει  με τον εαυτό μου για το ότι δεν έχω διεκδικήσει τόσα πράγματα - τόσα χρόνια, ή τουλάχιστον δεν το έχω κάνει με τον τρόπο που έπρεπε, τα οποία ρητά περιγράφονται από τους Νόμους (όπως ρεπό, συμμετοχή σε συνέδρια, εκπαίδευση σε χειρ/κες τεχνικές, συμπεριφορές απαξίωσης και υποβάθμισης,κ.ά).
Αυτή την φορά αποφάσισα να το ψάξω όσο μπορώ, στον λίγο χρόνο που απομένει.
Ευχαριστώ...!

13 Φεβρουαρίου 2014, 12:42:20
Απάντηση #27
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Οι ειδικευόμενοι είναι γιατροί του ΕΣΥ σύμφωνα με το νόμο 3754/2009. Έχουν διαφορετική σχέση εργασίας από τους ειδικούς ιατρούς του ΕΣΥ, οι οποίοι και αυτοί με τη σειρά  τους δεν έχουν τις ίδιες σχέσεις εργασίας καθώς μπορεί να είναι είτε επί θητεία, όπως οι επιμελητές Β, είτε μόνιμοι, όπως οι υπόλοιποι. Επομένως, η σχέση εργασίας των ιατρών που εργάζονται στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας του ΕΣΥ, δεν αποτελεί καθοριστικό στοιχείο για το αν αυτοί είναι ή όχι γιατροί του ΕΣΥ.
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

13 Φεβρουαρίου 2014, 15:24:47
Απάντηση #28
Αποσυνδεδεμένος

Πατρωνάκης Μάνος

Moderator
 @ntelos
 Με πιάσατε αδιάβαστο, όσα προαναφέρονται στο ιστορικό του forum ισχύουν για γιατρούς ΕΣΥ. Συγνώμη δεν πρόσεξα ότι είστε ειδικευόμενος. Ευελπιστώ όμως ότι
 θα βρούμε απάντηση...



14 Φεβρουαρίου 2014, 20:01:40
Απάντηση #29
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4093/2012

Άρθρο πρώτο
ΥΠΟΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Γ. 1.
11. Από 1.1.2013 καταργείται η προβλεπόμενη από τις
διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 58 του ν. 3528/2007
(Α΄ 26) προσαύξηση αποδοχών σε όσους χορηγείται
άδεια υπηρεσιακής εκπαίδευσης στο εσωτερικό. Στους
υπαλλήλους που χορηγείται άδεια για μετεκπαίδευση ή
μεταπτυχιακή εκπαίδευση στο εξωτερικό, για τον υπο−
λογισμό της προσαύξησης λαμβάνεται υπόψη μόνο ο
βασικός μισθός.
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ