Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
8 Νοεμβρίου 2024, 14:29:31

Αποστολέας Θέμα: Εκπαιδευτική άδεια  (Αναγνώστηκε 44183 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

21 Αυγούστου 2015, 17:27:49
Απάντηση #45
Αποσυνδεδεμένος

timex

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Με έχουν δεχτεί με υποτροφία σε νοσοκομείου του εξωτερικού για μετεκπαίδευση-fellowship ( αυτό ούτε ο μεταφραστής δεν ήξερε πως ακριβώς να το μεταφράσει με σιγουριά!! Πώς είναι άραγε;)
Fellowship = Υποειδίκευση

Εξειδίκευση;

21 Αυγούστου 2015, 22:35:16
Απάντηση #46
Αποσυνδεδεμένος

paracelsus

Ο ορος fellowship μπορει να μεταφραστει διαφορετικα αναλογως με την χρονικη διαρκεια και το αντικειμενο, πχ οι παθολογικες ειδικοτητες της καρδιολογιας, της ενδοκρινολογιας κοκ στις ΗΠΑ που διαρκουν 3 ετη λεγονται ολες fellowship. Ενα 3μηνο fellowship μαλλον θα μπορουσε να μεταφραστει ως μετεκπαιδευση  ή εξειδικευση. Επειδη το εξειδικευση ακουγεται πιο σημαντικο (βλεπε πχ τις διαμαχες για την "εξειδικευση" στον ΣΔ) και αφου δεν υπαρχει καμια σαφης απαγορευση στο πως θα το μεταφρασεις, νομιζω οτι σε συμφερει να το αποδοσεις ως εξειδικευση (αν και σωστοτερος νομιζω ειναι ο ορος μετεκπαιδευση καθως ειναι ενα fellowship μικρης διαρκειας και κυριως παρακολουθησης με περιορισμενη-ελεγχομενη συμμετοχη στην κλινικη πραξη).

22 Αυγούστου 2015, 15:54:44
Απάντηση #47
Αποσυνδεδεμένος

timex

Ευχαριστω! Θα επανελθω με νεοτερα!

9 Νοεμβρίου 2015, 23:36:59
Απάντηση #48
Αποσυνδεδεμένος

Gr

Καλημμέρα,

Σας ευχαριστώ θερμά. Θα κάνω την αίτηση με την αναφορά του νόμου 2071 /1992 άρθρο 74.

Όταν με διαφωτήσατε, διάβασα τις διατάξεις του. 

Όντως λέει για την εκπαιδευτική άδεια των ιατρών ότι μπορούν να την πάρουν και ότι εάν ο ιατρός πάει στο εξωτερικό θα πρέπει να έχει διπλές αποδοχές.

Εντός ημερών θα κάνω την αίτηση και θα σας ενημερώσω για την έκβαση με τη πρώτη διπλή πληρωμή.

Σας ευχαριστώ και πάλι

Καλησπέρα σας! Δεν πληρώθηκα διπλά αλλά θα πρέπει να σας ενημερώσω... Όπως υποσχέθηκα, σας ενημερώνω για τις εξελίξεις με την εκπαιδευτική μου άδεια μετά από την πιο πάνω τελευταία επικοινωνία μας εδώ. 

Πρώτα από όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω ξανά όλους τους συναδέλφους που με έχουν βοηθήσει για να πάρω την εκπαιδευτική μου άδεια.

Η ιστορία μου ξεκίνησε από αυτό εδώ το μήνυμα εδώ στο forum:

"Επειδή κατά πάσα πιθανότητα στις 30/11/2016 θα λήξει αυτόματα η παράταση της επί θητείας σύμβασής μου με το νοσοκομείο (διορισμένος μετά τον Μάρτιο του 2009), ήθελα να εκμεταλλευτώ τον υπάρχοντα θεσμό και να πάρω εκπαιδευτική άδεια διάρκειας 10μηνών και να φύγω στο εξωτερικό. Δηλαδή, να λείπω στο εξωτερικό με εκπαιδευτική άδεια και με διπλές αποδοχές από τις 30/01/2015 μέχρι τις 30/11/2015.

Aυτό με έχουν συμβουλέψει από το γραφείο προσωπικού του νοσοκομείου μου.  Συγκεκριμένα μου είπαν ότι όταν επιστρέψω στις 30/11/2015 (όταν λήξει η επί θητεία σύμβασή μου με το συγκεκριμένο νοσοκομείο) θα πρέπει να δουλέψω για όσο χρόνο έλειπα. Η περίοδος εκείνη (30/11/2015 - 30/11/2016) θα αντιστοιχεί στην παράταση της θητείας μου στο νοσοκομείο, διάρκειας ενός χρόνου και η οποία προβλέπεται από τη σχετική, πρόσφατη τροπολογία για τους ιατρούς που βρίσκονται σε 5-έτη θητεία και οι οποίοι διορίστηκαν στο ΕΣΥ μετά τον Μάρτιο του 2009"....

Από τη τελευταία μου δημοσίευση εδώ έχουν συμβεί τα εξής:
1.   Έκανα την αίτηση για την εκπαιδευτική άδεια με διπλές αποδοχές με τον νόμο νόμου 2071 /1992 άρθρο 74.
2.   Η άδεια μου εγκρίθηκε: «....ομόφωνα αποφασίζει... εγκρίνει τη εκπαιδευτική άδεια για (10) μήνες με διπλές αποδοχές στον ΓΡ.. Επιμελητή Α΄ , του κλάδου ιατρών ΕΣΥ επί θητεία  (λήξη θητείας 30.11.2016), προκειμένου να μετεκπαιδευτεί στον τομέα ........ , στο Νοσοκομείο ..... στο Λονδίνο, σύμφωνα με τον Ν.3329/2005 άρθρο 7 παρ14.
3.   Πριν εγκριθεί η εκπαιδευτική μου άδεια η τροπολογία που κατά κάποιο τρόπο απειλούσε τη μονιμοποίησή μου καταργήθηκε και έτσι άνοιξαν οι ορίζοντες για την μονιμοποίηση μου μετά τις 30/11/2015. Ωστόσο, αφού εγκρίθηκε η εκπαιδευτική μου άδεια δεν τη ματαίωσα.
4.   Χάρηκα πολύ για αυτά τα δύο καλά νέα (την ακύρωση της τροπολογίας και την έγκριση της άδειάς μου). Ωστόσο, τρομαγμένος από τη πρόσφατη ανασφάλεια που μου προκάλεσε η εν λόγω τροπολογία, προληπτικά και ευγενικά ζήτησα από τον υπάλληλο και τη προϊσταμένη του γραφείου προσωπικού του νοσοκομείου μου να με ενημερώσουν σχετικά με το τι θα πρέπει να γίνει σε περίπτωση που θα διέκοπτα την εκπαιδευτική μου άδεια και θα επέστρεφα από το εξωτερικό με σκοπό να είμαι στην Ελλάδα κατά τη μονιμοποίησή μου στις 30/11/2015 (για ότι χρειαστεί). Τους είπα ότι δεν έχω κανένα να τρέξει για μένα και προτιμούσα να τα κάνω όλα μόνος. Και οι δύο υπάλληλοι του γραφείου προσωπικού με καθησύχασαν με την εξής έκφραση «Γύρνα με το καλό και το βλέπουμε τότε». Και οι δύο στεκόταν μαζί στο διάδρομο και μου απάντησαν προφορικά. Μέσα στη χαρά μου έφυγα και ............. που να ήξερα ότι αυτό το «Γύρνα με το καλό και το βλέπουμε τότε» έπρεπε και αυτό να τους το ζητήσω γραπτώς.
5.   Μπόρεσα και έφυγα τελικά στις 02/03/2015. Ανέλαβα Clinical Attachment  στο Λονδίνο στις 16/03/2015, τότε μου ζήτησαν να ξεκινήσω οι Άγγλοι.
6.   Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής άδειας έπαιρνα τηλέφωνο στη μισθοδοσία διότι δεν έβλεπα διπλό μισθό. Έβλεπα απλά να μου βάζουν τα  συνηθισμένα 800€ κάθε 15 ημέρες. Ο υπάλληλος του γραφείου προσωπικού που μου είπε το «Γύρνα με το καλό και το βλέπουμε τότε» σχεδόν με πανικό μου ανακοινώνει ότι πρέπει να στέλνω fax κάθε μήνα ότι είμαι εκεί όπου είπα ότι πήγα και ότι κάνω αυτό που είπα ότι κάνω. Παρόλο που μου φάνηκε τρελό αυτό το πράγμα, το έκανα ζαλίζοντας κάθε φορά τον supervisor μου.
7.   Στα μέσα του Αυγούστου μου πρότειναν οι Άγγλοι να σταματήσω διότι ήταν υπεραρκετό αυτό που έκανα (είδα 600 ασθενείς και περί τις 400 επεμβάσεις, αρκετές από αυτές με hands on). Μου έδωσαν ένα report (to whom it might concern) που ταυτόχρονα ήταν και θερμότατη ευχαριστήρια επιστολή η οποία στις πρώτες της γραμμές (μάλλον ευτυχώς) έλεγε ότι ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΑ την άμισθή μου συνεργασία με το νοσοκομείο τους. Ακολούθησαν οι αριθμοί των ασθενών που είδα (βλ. πιο πάνω) και τα αντικείμενα της μετεκπαίδευσής μου.
8.   Γύρισα πίσω στις 16/09/2015, κλείνοντας έτσι 6 μήνες στην Αγγλία (16/03/2015-16/09/2015). Θυμίζω εδώ ότι η άδεια εγκρίθηκε στις 13/2/2015, πέταξα στο Λονδίνο στις 02/03/2015. Όταν γύρισα στην Αθήνα και πήγα στο γραφείο προσωπικού με υποδέχτηκε ο ίδιος υπάλληλος.  Μου ζήτησε να γράψω την αίτηση της διακοπής της εκπαιδευτικής μου άδειας για λόγους όποιους ήθελα εγώ. Εγώ επικαλέστηκα τους οικονομικούς και τους οικογενειακούς λόγους. Όντως δεν μπορούσα άλλο να δίνω κάθε μήνα 2000€ για μια τρύπα στο κέντρο του Λονδίνου. Επίσης τα πολιτικά δρώμενα της Ελλάδας με έκαναν να αισθανθώ ότι πρέπει να είμαι κοντά στη πενταμελή οικογένειά μου.
9.   15 ημέρες μετά από την αίτηση της διακοπής της εκπαιδευτικής μου άδειας με καλεί στο τηλέφωνο η προϊσταμένη και ο ίδιος υπάλληλος του γραφείου προσωπικού. Όταν ήρθα τρέχοντας αυτοί οι δύο με τρόμο στα μάτια μου ανακοίνωσαν ότι χρωστάω 20.000€ στο Δημόσιο. Ότι δεν έπρεπε να γυρίσω πίσω από την Αγγλία πριν λήξουν οι δέκα μήνες που ζήτησα να είμαι εκεί. Μου έδειξαν μια υπουργική απόφαση από τις 02/11/1994 στο 824 φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (τεύχος δεύτερο). Στο Αριθ. ΔΥ13α/οικ. 19161 (3), Προϋποθέσεις  και διαδικασίες για τη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών στους ιατρούς ΕΣΥ, όπου λέει στη παράγραφο ι)  ..... για μετεκπαίδευση στο εξωτερικό η άδεια χορηγείται από δύο μήνες μέχρι ένα χρόνο με διπλές αποδοχές και δύο χρόνια με απλές αποδοχές.  Οι ιατροί ΕΣΥ, μπορούν να λάβουν εκπαιδευτική άδεια, συνολικά μέχρι τρία (3) χρόνια σε κάθε βαθμίδα. Οι ιατροί που παίρνουν εκπαιδευτική άδεια με αποδοχές και αποχωρούν προ της λήξεως της θητείας του, ή διακόπτουν την εκπαιδευτική τους άδεια, υποχρεώνονται να επιστρέψουν στο διπλάσιο το σύνολο των αποδοχών που έλαβαν κατά το χρόνο της άδειας. Η είσπραξη γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις  του Νόμου για την είσπραξη των δημοσίων εσόδων......

Με τρόμο λοιπόν με ενημέρωσαν ότι επειδή μου πλήρωναν απλά (τις διπλές αποδοχές δεν τις έλαβα ποτέ) τους είπαν  από το ΚΕΣΥ ότι θα κλιθώ να καταβάλλω 1650€ χ 6 χ 2= 19.800€.

Εγώ, εν τω μεταξύ, ανέλαβα κανονικά τα καθήκοντά μου και τις εφημερίες στο τμήμα μου από τις 17/09/2015. Αυτό φαίνεται στη δύναμη των εφημερευόντων.

Όλοι χωρίς εξαιρέσεις λογικοί άνθρωποι συμπεριλαμβανόμενων και της προϊσταμένης και του υπαλλήλου του γραφείου προσωπικού τρίβαν τα μάτια τους όταν είδαν και διάβασαν αυτή τη υπουργική απόφαση που ουσιαστικά εξισώνει εκείνους τους ιατρούς που αποχωρούν από τη θητεία τους διακόπτοντας την εκπαιδευτική τους άδεια με εκείνους που απλά  τη διέκοψαν χωρίς να αποχωρήσουν από τη θητεία. Προκειμένου για μένα, εγώ δεν θεωρώ ότι διέκοψα κάτι, διότι οι αριθμοί και το πιστοποιητικό που μου δώσαν οι εκπαιδευτές μου λένε σαφώς ότι ήταν υπεραρκετό αυτό που είδα και έκανα στην Αγγλία και ότι ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΑ  το  Clinical Attachment.

Όσο περιμένω να συμβουλευτούν οι υπάλληλοι του γραφείου προσωπικού (που με πήραν στο λαιμό τους με το δικό τους "Γύρνα με το καλό και το βλέπουμε τότε» και τώρα δηλώνουν ότι θα είναι στο πλευρό μου) με τον νομικό σύμβουλο του Νοσοκομείου μας, Θα μπορούσατε σας παρακαλώ πολύ να με συμβουλέψετε τι θα πρέπει να γίνει με όλο αυτό το παράλογο σκηνικό στο οποίο έχω παγιδευτεί? 

Δεν νομίζω να χρωστώ σε κανέναν τίποτε. Και δεν μπορώ να πληρώσω 20.000€ μόνο και μόνο επειδή η υπουργική απόφαση ή ο νόμος γράφτηκαν λάθος.

Το σωστό είναι να αλλαχθεί η έκφραση στην υπουργική απόφαση και να γίνει σαφές τι ακριβώς ήθελαν να πούνε, αλλά αυτό από ότι μου είπανε είναι αδύνατον να γίνει... συνήθως.

Παρακαλώ βοηθήστε με ότι ξέρετε ή ότι νομίζετε. Δεν θέλω να βάζω περισσότερους συναισθηματισμούς εδώ μέσα αλλά είμαι στα όρια της τρέλας.
Aliis Insreviendo Ipse Consumor

15 Ιανουαρίου 2016, 20:28:55
Απάντηση #49
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
NOMOΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 3528/2007

Αρθρο 58. Άδειες υπηρεσιακής εκπαίδευσης

1. Για τη συμμετοχή του υπαλλήλου σε προγράμματα μετεκπαίδευσης και προγράμματα ή κύκλους μεταπτυχιακής εκπαίδευσης, ο υπάλληλος δικαιούται να ζητήσει άδεια υπηρεσιακής εκπαίδευσης. Άδεια δεν χορηγείται αν ο χρόνος υπηρεσίας του υπαλλήλου που απομένει μετά το πέρας της άδειας είναι μικρότερος του τετραπλάσιου της χρονικής διάρκειας της άδειας. Επίσης η ανωτέρω άδεια δεν χορηγείται αν ο υπάλληλος δεν έχει συμπληρώσει τη δοκιμαστική υπηρεσία.

2. Η άδεια υπηρεσιακής εκπαίδευσης χορηγείται από τον αρμόδιο Υπουργό ή από τη διοίκηση του οικείου νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου ύστερα από αίτηση του υπαλλήλου και μετά από σύμφωνη γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου, το οποίο ελέγχει τη συνδρομή των προϋποθέσεων της παρ. 1 και συνεκτιμά τη συνάφεια της μετεκπαίδευσης ή της μεταπτυχιακής εκπαίδευσης με το αντικείμενο της υπηρεσίας του, την υπηρεσιακή επίδοση και τις γνώσεις του υπαλλήλου. Ειδικά, προκειμένου περί εκπαιδευτικής άδειας στο εξωτερικό, απαιτείται πολύ καλή γνώση της γλώσσας της χώρας στην οποία πρόκειται να μεταβεί ο υπάλληλος.

3. Η άδεια χορηγείται υποχρεωτικά, εάν ο υπάλληλος έχει λάβει υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών. Υποτροφία από άλλο ίδρυμα ή οργανισμό ημεδαπό, διεθνή ή αλλοδαπό ή αλλοδαπή κυβέρνηση για μετεκπαίδευση ή μεταπτυχιακή εκπαίδευση σχετιζόμενη με το αντικείμενο της υπηρεσίας του υπαλλήλου συνεκτιμάται για τη χορήγηση της άδειας. Η άρνηση χορήγησης της άδειας πρέπει να αιτιολογείται ειδικώς.

4. Η άδεια υπηρεσιακής εκπαίδευσης δεν μπορεί να υπερβεί τη διετία. Σε περίπτωση φοίτησης σε προγράμματα ή κύκλους μεταπτυχιακών σπουδών διάρκειας δύο (2) ετών ή εκπόνησης διδακτορικής διατριβής, η άδεια υπηρεσιακής εκπαίδευσης δεν μπορεί να υπερβεί τα τρία (3) ή τα τέσσερα (4) χρόνια αντίστοιχα. Καθ΄ όλη τη διάρκεια της υπηρεσίας του υπαλλήλου δεν μπορεί να χορηγηθεί σε αυτόν άδεια υπηρεσιακής εκπαίδευσης πέρα των πέντε (5) ετών.

5. Ο υπάλληλος στον οποίο χορηγείται άδεια υπηρεσιακής εκπαίδευσης λαμβάνει τις αποδοχές του. Στους υπαλλήλους που χορηγείται άδεια για μετεκπαίδευση ή μεταπτυχιακή εκπαίδευση στο εσωτερικό παρέχονται αποδοχές αυξημένες κατά 20%. Αν η μετεκπαίδευση ή μεταπτυχιακή εκπαίδευση γίνεται εκτός της περιοχής του δήμου που εδρεύει η υπηρεσία του υπαλλήλου, μπορεί να ορίζεται προσαύξηση έως και 40% με απόφαση του υπηρεσιακού συμβουλίου. Στους υπαλλήλους που χορηγείται άδεια για μετεκπαίδευση ή μεταπτυχιακή εκπαίδευση στο εξωτερικό παρέχονται αποδοχές αυξημένες στο διπλάσιο. Η προσαύξηση των αποδοχών μειώνεται κατά το μέρος που καλύπτεται από υποτροφία ή άλλου είδους χρηματική αμοιβή ή αποζημίωση που τυχόν χορηγείται στον υπάλληλο στο εσωτερικό ή το εξωτερικό. Ο υπάλληλος δικαιούται επίσης οδοιπορικά έξοδα μετάβασης και επιστροφής.

6. Η άδεια υπηρεσιακής εκπαίδευσης μπορεί να ανακαλείται για εξαιρετικούς λόγους που αφορούν στην υπηρεσία ή για λόγους που ανάγονται στην επίδοση του υπαλλήλου πριν από την πάροδο του χρόνου της λήξης της με πράξη του αρμόδιου για τη χορήγηση της οργάνου, η οποία εκδίδεται μετά από σύμφωνη και ειδικώς αιτιολογημένη γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου.

7. Μετά το τέλος της άδειας εκπαίδευσης ο υπάλληλος υποχρεούται να υπηρετήσει στο Δημόσιο ή σε νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου για χρονικό διάστημα ίσο με το τριπλάσιο του χρόνου της άδειας. Σε περίπτωση αθέτησης της υποχρέωσης του αυτής ο υπάλληλος υποχρεούται να επιστρέψει τις αποδοχές που έλαβε κατά το χρόνο της άδειας, ο οποίος δεν υπολογίζεται στην περίπτωση αυτή ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας.

8. Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης καθορίζονται οι υποχρεώσεις των υπαλλήλων κατά τη διάρκεια της άδειας του παρόντος άρθρου, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια.

“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

17 Ιανουαρίου 2016, 11:26:48
Απάντηση #50
Αποσυνδεδεμένος

Gr

NOMOΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 3528/2007

Αρθρο 58. Άδειες υπηρεσιακής εκπαίδευσης

1. Για τη συμμετοχή του υπαλλήλου σε προγράμματα μετεκπαίδευσης και προγράμματα ή κύκλους μεταπτυχιακής εκπαίδευσης, ο υπάλληλος δικαιούται να ζητήσει άδεια υπηρεσιακής εκπαίδευσης. Άδεια δεν χορηγείται αν ο χρόνος υπηρεσίας του υπαλλήλου που απομένει μετά το πέρας της άδειας είναι μικρότερος του τετραπλάσιου της χρονικής διάρκειας της άδειας. Επίσης η ανωτέρω άδεια δεν χορηγείται αν ο υπάλληλος δεν έχει συμπληρώσει τη δοκιμαστική υπηρεσία.

2. Η άδεια υπηρεσιακής εκπαίδευσης χορηγείται από τον αρμόδιο Υπουργό ή από τη διοίκηση του οικείου νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου ύστερα από αίτηση του υπαλλήλου και μετά από σύμφωνη γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου, το οποίο ελέγχει τη συνδρομή των προϋποθέσεων της παρ. 1 και συνεκτιμά τη συνάφεια της μετεκπαίδευσης ή της μεταπτυχιακής εκπαίδευσης με το αντικείμενο της υπηρεσίας του, την υπηρεσιακή επίδοση και τις γνώσεις του υπαλλήλου. Ειδικά, προκειμένου περί εκπαιδευτικής άδειας στο εξωτερικό, απαιτείται πολύ καλή γνώση της γλώσσας της χώρας στην οποία πρόκειται να μεταβεί ο υπάλληλος.

3. Η άδεια χορηγείται υποχρεωτικά, εάν ο υπάλληλος έχει λάβει υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών. Υποτροφία από άλλο ίδρυμα ή οργανισμό ημεδαπό, διεθνή ή αλλοδαπό ή αλλοδαπή κυβέρνηση για μετεκπαίδευση ή μεταπτυχιακή εκπαίδευση σχετιζόμενη με το αντικείμενο της υπηρεσίας του υπαλλήλου συνεκτιμάται για τη χορήγηση της άδειας. Η άρνηση χορήγησης της άδειας πρέπει να αιτιολογείται ειδικώς.

4. Η άδεια υπηρεσιακής εκπαίδευσης δεν μπορεί να υπερβεί τη διετία. Σε περίπτωση φοίτησης σε προγράμματα ή κύκλους μεταπτυχιακών σπουδών διάρκειας δύο (2) ετών ή εκπόνησης διδακτορικής διατριβής, η άδεια υπηρεσιακής εκπαίδευσης δεν μπορεί να υπερβεί τα τρία (3) ή τα τέσσερα (4) χρόνια αντίστοιχα. Καθ΄ όλη τη διάρκεια της υπηρεσίας του υπαλλήλου δεν μπορεί να χορηγηθεί σε αυτόν άδεια υπηρεσιακής εκπαίδευσης πέρα των πέντε (5) ετών.

5. Ο υπάλληλος στον οποίο χορηγείται άδεια υπηρεσιακής εκπαίδευσης λαμβάνει τις αποδοχές του. Στους υπαλλήλους που χορηγείται άδεια για μετεκπαίδευση ή μεταπτυχιακή εκπαίδευση στο εσωτερικό παρέχονται αποδοχές αυξημένες κατά 20%. Αν η μετεκπαίδευση ή μεταπτυχιακή εκπαίδευση γίνεται εκτός της περιοχής του δήμου που εδρεύει η υπηρεσία του υπαλλήλου, μπορεί να ορίζεται προσαύξηση έως και 40% με απόφαση του υπηρεσιακού συμβουλίου. Στους υπαλλήλους που χορηγείται άδεια για μετεκπαίδευση ή μεταπτυχιακή εκπαίδευση στο εξωτερικό παρέχονται αποδοχές αυξημένες στο διπλάσιο. Η προσαύξηση των αποδοχών μειώνεται κατά το μέρος που καλύπτεται από υποτροφία ή άλλου είδους χρηματική αμοιβή ή αποζημίωση που τυχόν χορηγείται στον υπάλληλο στο εσωτερικό ή το εξωτερικό. Ο υπάλληλος δικαιούται επίσης οδοιπορικά έξοδα μετάβασης και επιστροφής.

6. Η άδεια υπηρεσιακής εκπαίδευσης μπορεί να ανακαλείται για εξαιρετικούς λόγους που αφορούν στην υπηρεσία ή για λόγους που ανάγονται στην επίδοση του υπαλλήλου πριν από την πάροδο του χρόνου της λήξης της με πράξη του αρμόδιου για τη χορήγηση της οργάνου, η οποία εκδίδεται μετά από σύμφωνη και ειδικώς αιτιολογημένη γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου.

7. Μετά το τέλος της άδειας εκπαίδευσης ο υπάλληλος υποχρεούται να υπηρετήσει στο Δημόσιο ή σε νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου για χρονικό διάστημα ίσο με το τριπλάσιο του χρόνου της άδειας. Σε περίπτωση αθέτησης της υποχρέωσης του αυτής ο υπάλληλος υποχρεούται να επιστρέψει τις αποδοχές που έλαβε κατά το χρόνο της άδειας, ο οποίος δεν υπολογίζεται στην περίπτωση αυτή ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας.

8. Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης καθορίζονται οι υποχρεώσεις των υπαλλήλων κατά τη διάρκεια της άδειας του παρόντος άρθρου, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια.

Ευχαριστώ πολύ. Είναι για μένα η απάντηση; Εάν ναι, τότε επιτρέψτε να σας ρωτήσω, αυτός δεν είναι από τον κώδικα των δημοσίων υπαλλήλων; Σύμφωνα με εκείνα που μου είπαν τα θέματα των εκπαιδευτικών αδειών διαφέρουν στους ιατρούς από τα θέματα των εκπαιδευτικών και υπηρεσιακών αδειών των δημοσίων υπαλλήλων (μη ιατρών).

17 Ιανουαρίου 2016, 18:24:18
Απάντηση #51
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Στην δική μου περίπτωση αυτόν τον νόμο επικαλέστηκαν για να εγκριθεί η εκπαιδευτική άδεια.

Τελικά τί εγινε με το θέμα σου ?
« Τελευταία τροποποίηση: 17 Ιανουαρίου 2016, 18:28:04 από Gatekeeper »
Lewis Carroll, 1872,

17 Ιανουαρίου 2016, 18:33:15
Απάντηση #52
Αποσυνδεδεμένος

Gr

Περιμένω ακόμη. Διοικητικό συμβούλιο και ελεγκτικό συνέδριο

17 Ιανουαρίου 2016, 18:44:19
Απάντηση #53
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
.....Συγκεκριμένα μου είπαν ότι όταν επιστρέψω στις 30/11/2015 (όταν λήξει η επί θητεία σύμβασή μου με το συγκεκριμένο νοσοκομείο) θα πρέπει να δουλέψω για όσο χρόνο έλειπα. Η περίοδος εκείνη (30/11/2015 - 30/11/2016) θα αντιστοιχεί στην παράταση της θητείας μου στο νοσοκομείο, διάρκειας ενός χρόνου και η οποία προβλέπεται από τη σχετική, πρόσφατη τροπολογία για τους ιατρούς που βρίσκονται σε 5-έτη θητεία και οι οποίοι διορίστηκαν στο ΕΣΥ μετά τον Μάρτιο του 2009"......

N.1397/83 (ΦEK A' 143/7-10-1983)

Άρθρο 70. Θητεία των γιατρών κλάδου E.Σ.Y.- Eπαναπροκήρυξη θέσεων.
1. Kαθιερώνεται η θητεία για τους γιατρούς του E.Σ.Y. όλων των κατηγοριών και βαθμίδων. Kάθε γιατρός έχει δικαίωμα παραμονής στην ίδια ή άλλη ομοιόβαθμη θέση μέχρι τρείς (3) θητείες.
2. Kάθε θέση γιατρού του κλάδου E.Σ.Y., πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης ή μερικής απασχόλησης, επαναπροκηρύσσεται όταν ο γιατρός που την κατέχει συμπληρώσει σε αυτήν υπηρεσία τεσσάρων (4) ετών, αν πρόκειται για θέσεις επιμελητών A' ή B' ή Γ', και πέντε (5) ετών για θέσεις διευθυντών. Για την κατάληψη των θέσεων, που επαναπροκηρύσσονται, υποβάλλουν υποψηφιότητα γιατρού που υπηρετούν στον κλάδο γιατρών E.Σ.Y. ή εκτός του κλάδου γιατρών E.Σ.Y. O γιατρός, που κατέχει τη θέση που επαναπροκηρρύσσεται, έχει δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας για επανατοποθέτηση τους σε αυτήν ή άλλη ομοιόβαθμη θέση, για τρείς (3) συνολικά θητείες. Aν το αρμόδιο συμβούλιο επιλογής προκρίνει άλλον υποψήφιο για την κατάληψη της θέσεως, τότε ο γιατρός, που χάνει τη θέση, αν μεν είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και έχει διοριστεί μέχρι την έναρξη ισχύος του νόμου αυτού, τοποθετείται σε οποιαδήποτε ομοιόβαθμη κενή θέση νοσοκομείου, αν υπηρετούσε σε νοσοκομείο, ή κέντρο υγείας, ή τοποθετείται ως υπεράριθμος με τον ίδιο βαθμό και προσφέρει τις υπηρεσίες του σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, ή άλλη μονάδα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Aν ο γιατρός που χάνει τη θέση είναι μερικής απασχόλησης ή πληρους και αποκλειστικής και έχει διοριστεί στον κλάδο γιατρών E.Σ.Y. για πρώτη φορά μετά την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, εξέρχεται της υπηρεσίας του.
3. H τοποθέτηση των γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, που υπηρετούν κατά την έναρξη ισχύος του νόμου αυτού και χάνουν τη θέση κατά την επαναπροκήρυξή της γίνεται με απόφαση του Yπουργού Yγείας, Πρόνοιας και Kοινωνικών Aσφαλίσεων και γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου του άρθρου 29 του N. 1579/1985, σύμφωνα με τις ανάγκες της υπηρεσίας, στην ίδια υγειονομική περιφέρεια.
4. Όλες οι θέσεις στις οποίες υπηρετούν οι γιατροί, κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, επαναπροκηρύσσονται με τη συμπλήρωση υπηρεσίας στις θέσεις αυτές πέντε (5) ετών, από τη δημοσίευση του παρόντος στην Eφημερίδα της Kυβερνήσεως. Kατ' εξαίρεση, οι θέσεις των γιατρών εκείνων, που συμπληρώνουν συνεχή υπηρεσία εννέα (9) ετών ως επιμελητές A', B', Γ' ή δέκα (10) ετών ως διευθυντές, επαναπροκηρύσσο
Lewis Carroll, 1872,

17 Ιανουαρίου 2016, 18:52:40
Απάντηση #54
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ

Τα παραπάνω έχουν τροποποιηθεί με μεταγενέστερο.
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

17 Ιανουαρίου 2016, 18:53:38
Απάντηση #55
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
μηπως γνωρίζεις την τροποποίηση ?
Lewis Carroll, 1872,

17 Ιανουαρίου 2016, 18:59:24
Απάντηση #56
Αποσυνδεδεμένος

Gr

Συγγνώμη, θα μπορούσες να μου πεις το δικό σου συμπέρασμα; Τι από όλα αυτά θα πρέπει να προσέξω και πως με επηρεάζουν στη προκειμένη περίπτωση; Εμένα τώρα κινούνται οι διαδικασίες της μονιμοποίησης. Στις 30/11/2015 συμπλήρωσα τα 5 χρόνια της θητείας και ακόμη να συγκαλέσουν τον τομέα για να οριστούν οι καινούργιοι εισηγητές.

17 Ιανουαρίου 2016, 18:59:55
Απάντηση #57
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
@Gr

Στην εγκριση της εκπαιδευτικής σου αδειας έγινε ανοφορά στην αποφαση του ΚΕΣΥ?

Lewis Carroll, 1872,

17 Ιανουαρίου 2016, 19:03:15
Απάντηση #58
Αποσυνδεδεμένος

Gr

μηπως γνωρίζεις την τροποποίηση ?

Όχι συνάδελφε, δυστυχώς δεν γνωρίζω. Ξέρω και πάλι από αυτό εδώ το φόρουμ, κάπου ότι η τροποποίηση που απειλούσε τη μονιμοποίησης μου έχει αρθεί στις αρχές του 2015 ή στα τέλη του 2014. Κάπου εδώ στο φόρουμ έχει σχετικό θέμα. Συγγνώμη που δεν μπορώ να βοηθήσω

17 Ιανουαρίου 2016, 19:05:43
Απάντηση #59
Αποσυνδεδεμένος

Gr

@Gr

Στην εγκριση της εκπαιδευτικής σου αδειας έγινε ανοφορά στην αποφαση του ΚΕΣΥ?

Ναι εγκρίθηκε με διπλές αποδοχές από το ΚΕΣΥ, απλά δεν δίνουν τις διπλές πριν το εγκρίνει το ελεγκτικό συνέδριο. Πληρώνουν μονό μισθό κανονικά κάθε μήνα όσο βρίσκεσαι στο εξωτερικό για άδεια
« Τελευταία τροποποίηση: 17 Ιανουαρίου 2016, 19:07:20 από Gr »