Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
8 Νοεμβρίου 2024, 21:22:39

Αποστολέας Θέμα: Στη χώρα της ακριβοφαρμακίας  (Αναγνώστηκε 222932 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

4 Νοεμβρίου 2013, 20:02:41
Απάντηση #285
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Σήμερα δέχθηκα ιατρικούς επισκέπτες που προωθούσαν, μεταξύ άλλων, τη σιταγλιπτίνη και το σταθερό συνδυασμό σιμβαστατίνης/εζετιμίμπης.
Αφού τους άκουσα, έκανα τις εξής ερωτήσεις:
Σε μία επίσημα χρεωκοπημένη χώρα, θεωρείτε σωστό να γράφονται τέτοια φάρμακα;
Όταν το 50% των ανθρώπων έχουν απωλέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα, μπρούμε να χρεώνουμε τα ποσά που θα χρειάζονται 10 ασθενείς για να ρυθμίσουν ανάλογες παθήσεις στα περισσότερα... ευνομούμενα κράτη για να καλύψουμε έναν;
Η προσωπική μου άποψη είναι ότι αφού η λογική είναι αυτή που ξέρουμε, και ο προϋπολογισμός αυτός που διαθέτουμε, δεν έχουμε παρά να καλύψουμε όλους, έστω και με την υποβέλτιστη σγωγή. Αλλιώς δε νοοείται ο όρος κοινωνία - παρά μόνο αγέλη ή κάτι παρεμφερές.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

4 Νοεμβρίου 2013, 23:09:35
Απάντηση #286
Αποσυνδεδεμένος

timex

4 Νοεμβρίου 2013, 23:13:49
Απάντηση #287
Αποσυνδεδεμένος

Βέρρας Οδυσσέας

Επώνυμοι
Όταν το 50% των ανθρώπων έχουν απωλέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα, νοοείται ο όρος κοινωνία ή παρά μόνο αγέλη ή κάτι παρεμφερές;
Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ!

4 Νοεμβρίου 2013, 23:14:31
Απάντηση #288
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Και τι απαντησαν;
Τίποτε, και πολύ καλά έκαναν. Θα βρουν άλλο να πείσουν.

4 Νοεμβρίου 2013, 23:16:09
Απάντηση #289
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Όταν το 50% των ανθρώπων έχουν απωλέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα, νοοείται ο όρος κοινωνία ή παρά μόνο αγέλη ή κάτι παρεμφερές;
Και στην Κατοχή ακόμη δεν χάθηκε η κοινωνική συνοχή.
Είναι στο χέρι μας αν θέλουμε να λεγόμαστε έτσι ή αλλιώς, ανάλογα με το προσωπικό μας παράδειγμα.

4 Νοεμβρίου 2013, 23:26:10
Απάντηση #290
Αποσυνδεδεμένος

Βέρρας Οδυσσέας

Επώνυμοι
Το ζήτημα είναι τι θέλουμε να λεγόμαστε;
Θεωρούμε φυσιολογική ή υπεράνω των δυνάμεών μας μία τέτοια πραγματικότητα και την αποδεχόμαστε μοιρολατρικά, υποκύπτοντας;
Δηλαδή το ερώτημά μου που αρχικά, δεν έγινε άμεσα αντιληπτό, είναι: ένα σύνολο που ανέχεται να υπάρχουν 50% ανασφάλιστοι, είναι κοινωνικό σύνολο ή κάτι άλλο;
« Τελευταία τροποποίηση: 4 Νοεμβρίου 2013, 23:30:19 από Βέρρας Οδυσσέας »

4 Νοεμβρίου 2013, 23:36:49
Απάντηση #291
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Το ζήτημα είναι τι θέλουμε να λεγόμαστε;
Θεωρούμε φυσιολογική ή υπεράνω των δυνάμεών μας μία τέτοια πραγματικότητα και την αποδεχόμαστε μοιρολατρικά, υποκύπτοντας;
Δηλαδή το ερώτημά μου που αρχικά, δεν έγινε άμεσα αντιληπτό, είναι: ένα σύνολο που ανέχεται να υπάρχουν 50% ανασφάλιστοι, είναι κοινωνικό σύνολο ή κάτι άλλο;
Θα επαναλάβω την άποψή μου. Ο καθένας μας χαρακτηρίζεται από το προσωπικό του έμπρακτο παράδειγμα. Έτσι, αν εγώ λειτουργώ σαν οι άλλοι να είναι αγέλη, είμαι κι εγώ αναπόφευκτα μέλος αυτής. Αν όμως το προσωπικό μου, έμπρακτο παράδειγμα και η όλη μου βιοτή δικαιολογούν να λέω ότι τους βλέπω ως κοινωνία, δικαιούμαι κι εγώ να θεωρούμαι μέλος της κοινωνίας.
« Τελευταία τροποποίηση: 4 Νοεμβρίου 2013, 23:40:04 από Denominator »

4 Νοεμβρίου 2013, 23:46:53
Απάντηση #292
Αποσυνδεδεμένος

Βέρρας Οδυσσέας

Επώνυμοι
Θεωρώ πως δεν καταλάβατε το πνεύμα της ερώτησής μου και δίνετε μία άσχετη απάντηση, που θα ήταν σχετικότατη, αν ήταν άλλη η ερώτηση.
Ελπίζω να συμφωνούμε πως αυτός που εκφέρει την ερώτηση, έχει πρωτίστως (σε σχέση με άλλους) το δικαίωμα και το μέτρο της κρίσης, να κρίνει τη σχέση της απάντησης με το ερώτημά του.Φυσικά φταίω, στο βαθμό που δεν έγινε κατανοητή η ερώτηση.Δυστυχώς, όμως, δεν έχω το χρόνο και τη διάθεση για μεγαλύτερη ανάλυση και ζητώ συγγνώμη για το δυσνόητο της σκέψης μου.Ίσως κάποια άλλη φορά.

4 Νοεμβρίου 2013, 23:51:43
Απάντηση #293
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Θεωρώ πως δεν καταλάβατε το πνεύμα της ερώτησής μου και δίνετε μία άσχετη απάντηση, που θα ήταν σχετικότατη, αν ήταν άλλη η ερώτηση.
Ελπίζω να συμφωνούμε πως αυτός που εκφέρει την ερώτηση, έχει πρωτίστως (σε σχέση με άλλους) το δικαίωμα και το μέτρο της κρίσης, να κρίνει τη σχέση της απάντησης με το ερώτημά του.Φυσικά φταίω, στο βαθμό που δεν έγινε κατανοητή η ερώτηση.Δυστυχώς, όμως, δεν έχω το χρόνο και τη διάθεση για μεγαλύτερη ανάλυση και ζητώ συγγνώμη για το δυσνόητο της σκέψης μου.Ίσως κάποια άλλη φορά.
Το ότι δεν κατάλαβα είναι προσωπική σας άποψη.
Το τι θέλουμε να λεγόμαστε και το τι δικαιούμαστε να λεγόμαστε είναι πολλές φορές τελείως διαφορετικό.
Εκεί ακριβώς υπεισέρχεται η προσωπική ευθύνη του καθενός και το παράδειγμα της βιοτής μας.
Εκεί επίσης αναφέρεται και η άποψή μου ότι η συλλογική ευθύνη είναι πολλές φορές στην πραγματικότητα ένας τρόπος αποποίησης της προσωπικής.

4 Νοεμβρίου 2013, 23:56:20
Απάντηση #294
Αποσυνδεδεμένος

Βέρρας Οδυσσέας

Επώνυμοι
Φυσικά, και είναι προσωπική μου άποψη, με τη μικρή λεπτομέρεια πως είμαι ο ερωτών, είπαμε.
Μα ακριβώς στην προσωπική ευθύνη του καθενός αναφέρομαι κι εγώ, που επιτρέπει να υπάρχουν 50% ανασφάλιστοι και έρχεται κατόπιν να τους "στέρξει". Σφάξε με αγά μου, ν' αγιάσω.
« Τελευταία τροποποίηση: 4 Νοεμβρίου 2013, 23:59:16 από Βέρρας Οδυσσέας »

5 Νοεμβρίου 2013, 12:09:59
Απάντηση #295
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός

Διάβασα στο ΥγειάΝετ στο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος σε ενα αναδημοσίευμα της "Αυγής" ότι σύμφωνα με τον Π. Κουρουμπλή "αυξήθηκαν οι τιμές σε 200 φάρμακα και μόνο από την αύξηση του «ΚΡΕΣΤΟΡ» χάθηκαν 150 εκατ."
   Να ρωτήσω απλά αν αυξήθηκε όντως η τιμή του CRESTOR (και ποια τιμή: η λιανική ή η αφαλιστική).

5 Νοεμβρίου 2013, 13:00:56
Απάντηση #296
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
   Διάβασα στο ΥγειάΝετ στο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος σε ενα αναδημοσίευμα της "Αυγής" ότι σύμφωνα με τον Π. Κουρουμπλή "αυξήθηκαν οι τιμές σε 200 φάρμακα και μόνο από την αύξηση του «ΚΡΕΣΤΟΡ» χάθηκαν 150 εκατ."
   Να ρωτήσω απλά αν αυξήθηκε όντως η τιμή του CRESTOR (και ποια τιμή: η λιανική ή η αφαλιστική).
Ναι... δυστυχώς. Πήγε πάνω από 10 ευρώ.

11 Νοεμβρίου 2013, 16:29:03
Απάντηση #297
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Έκθεση-κόλαφος της ΕΛΣΤΑΤ, ξεσκεπάζει όσους προσπαθούν να μας κοροϊδέψουν: "Μέσα στον τελευταίο χρόνο, οι τιμές των φαρμάκων αυξήθηκαν κατά 12.6%!"

Δήμητρα Σκούφου  Τα Νέα

Δραστική μείωση 2% κατέγραψε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Οκτώβριο , γεγονός που αποδεικνύει σημαντική αύξηση των αποπληθωριστικών πιέσεων. Πρόκειται για την χαμηλότερη επίδοση του τιμαρίθμου τα τελευταία 51 χρόνια καθώς ο χαμηλότερος πληθωρισμός είχε καταγραφεί τον Φεβρουάριο του 1962.

Από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής προκύπτει ότι τον περασμένο Οκτώβριο σε σύγκριση με τον Οκτωβρίου 2012, σημειώθηκε μείωση της τάξης του 2%, έναντι αύξησης 1,6%, που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση του έτους 2012 σε σχέση με το 2011 . Ωστόσο παρά την σημαντική μείωση του πληθωρισμού η Ελληνική Στατιστική Αρχή κατέγραψε περαιτέρω αυξήσεις, σε ετήσια βάση, σε μια σειρά αγαθών και υπηρεσιών που επηρεάζουν τις συνθήκες διαβίωσης των νοικοκυριών. Αύξηση παρουσίασαν οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος κατά 18,7%, των φαρμάκων κατά 12,6%, του καπνού κατά 4,7%, των νωπών φρούτων κατά 4,1% , των γαλακτοκομικών κατά 1,7%, των αυγών κατά 1,7% καθώς και στις νωπές πατάτες κατά 11,2%.Σημαντικές μειώσεις το ίδιο διάστημα σημειώθηκαν στα ασφάλιστρα των αυτοκίνητων κατά 12%, στα δίδακτρα κατά 4,4%, στις ιατρικές υπηρεσίες κατά 4,2% αλλά και στα ενοίκια των κατοικιών κατά 8,5%.

Παράλληλα η μείωση σε σχέση με τον περασμένο Σεπτέμβριο ήταν της τάξης του 0,1% . Σε σύγκριση με τον περασμένο Σεπτέμβριο οι σημαντικότερες μειώσεις αφορούν τις μεταφορές κατά 0,9%, την στέγαση κατά 0,4% και τον κλάδο της εκπαίδευσης κατά 0,4% ενώ αυξήσεις σημειώθηκαν κατά 2,3% στον τομέα της υγείας και κατά 0,1% στα είδη διατροφής και τα μη αλκοολούχα.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

11 Νοεμβρίου 2013, 17:22:25
Απάντηση #298
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Έκθεση-κόλαφος της ΕΛΣΤΑΤ, ξεσκεπάζει όσους προσπαθούν να μας κοροϊδέψουν: "Μέσα στον τελευταίο χρόνο, οι τιμές των φαρμάκων αυξήθηκαν κατά 12.6%!"

Δήμητρα Σκούφου  Τα Νέα

Δραστική μείωση 2% κατέγραψε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Οκτώβριο , γεγονός που αποδεικνύει σημαντική αύξηση των αποπληθωριστικών πιέσεων. Πρόκειται για την χαμηλότερη επίδοση του τιμαρίθμου τα τελευταία 51 χρόνια καθώς ο χαμηλότερος πληθωρισμός είχε καταγραφεί τον Φεβρουάριο του 1962.

Από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής προκύπτει ότι τον περασμένο Οκτώβριο σε σύγκριση με τον Οκτωβρίου 2012, σημειώθηκε μείωση της τάξης του 2%, έναντι αύξησης 1,6%, που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση του έτους 2012 σε σχέση με το 2011 . Ωστόσο παρά την σημαντική μείωση του πληθωρισμού η Ελληνική Στατιστική Αρχή κατέγραψε περαιτέρω αυξήσεις, σε ετήσια βάση, σε μια σειρά αγαθών και υπηρεσιών που επηρεάζουν τις συνθήκες διαβίωσης των νοικοκυριών. Αύξηση παρουσίασαν οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος κατά 18,7%, των φαρμάκων κατά 12,6%, του καπνού κατά 4,7%, των νωπών φρούτων κατά 4,1% , των γαλακτοκομικών κατά 1,7%, των αυγών κατά 1,7% καθώς και στις νωπές πατάτες κατά 11,2%.Σημαντικές μειώσεις το ίδιο διάστημα σημειώθηκαν στα ασφάλιστρα των αυτοκίνητων κατά 12%, στα δίδακτρα κατά 4,4%, στις ιατρικές υπηρεσίες κατά 4,2% αλλά και στα ενοίκια των κατοικιών κατά 8,5%.

Παράλληλα η μείωση σε σχέση με τον περασμένο Σεπτέμβριο ήταν της τάξης του 0,1% . Σε σύγκριση με τον περασμένο Σεπτέμβριο οι σημαντικότερες μειώσεις αφορούν τις μεταφορές κατά 0,9%, την στέγαση κατά 0,4% και τον κλάδο της εκπαίδευσης κατά 0,4% ενώ αυξήσεις σημειώθηκαν κατά 2,3% στον τομέα της υγείας και κατά 0,1% στα είδη διατροφής και τα μη αλκοολούχα.

Για να μην έχει κανείς αμφιβολία.
Και αν προστεθεί και η αύξηση στη μέση συμμετοχή (μέσω του 100% της διαφοράς ασφαλιστικής-λιανικής τιμής), η επιβάρυνση είναι ακόμη μεγαλύτερη.
Όντως τα γενόσημα έγιναν σχετικά πιο φθηνά, αλλά αυτό επιτεύχθηκε όχι με μείωση των τιμών τους, αλλά με αύξηση των τιμών των πρωτοτύπων.
Πραγματικά πρωτότυπος τρόπος...

15 Νοεμβρίου 2013, 12:37:22
Απάντηση #299
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Health Daily, 14/11/2013.

ΣΦΕΕ ΚΑΙ ΠΕΦ: ∆ΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ
 ∆ηλώσεις σε εκδήλωση για το φάρμακο
Σε έντονα αντιμνημονιακό τόνο και με σχόλια και προτάσεις που θα συζητηθούν
κυμάνθηκαν χθες στην ειδική εκδήλωση της Stat Bank για το φάρμακο οι
ομιλίες του Κωνσταντίνου Φρουζή, προέδρου του ΣΦΕΕ και του Θεόδωρου
Τρύφωνα, αντιπροέδρου της ΠΕΦ. Ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ δήλωσε ότι σοβαροί
και «διαβασμένοι» πολιτικοί δεν υποχωρούν συνεχώς, αλλά αντιθέτως ξέρουν να
υποδείξουν τα όρια της διαπραγμάτευσης στην τρόικα. Αντιθέτως, στην Ελλάδα
η τρόικα έχει λόγο και για πράγματα που δεν την αφορούν, όπως στο περίφημο
«κατασκεύασμα» του 1% του ΑΕΠ, το οποίο έφτιαξε η τρόικα με βάση τις χώρες
του Βορρά και το οποίο αντιμετωπίζει την Ελλάδα ως πειραματόζωο, ώστε να
επιβάλλει μετά το επιβληθέν σύστημα και στις άλλες χώρες του Νότου. ∆ήλωσε
ότι για 5η
 συνεχή χρονιά το φάρμακο είναι το πρώτο θύμα στη μείωση δαπανών
για την υγεία, ενώ προσέθεσε ότι το 2013 κλείνει με κατά κεφαλήν δημόσια
δαπάνη για το φάρμακο που βρίσκεται στο 60% του μέσου όρου της Ευρώπης
και τα πρώτα θύματα αυτής της μείωσης θα είναι και πάλι οι Έλληνες ασθενείς.
Ο αντιπρόεδρος της ΠΕΦ, Θεόδωρος Τρύφων, τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση
κάνει επί τρία χρόνια διαχείριση κρίσεως και όχι πολιτική και θα έπρεπε να δει πώς
θέλει να είναι η Ελλάδα σε 5 χρόνια από τώρα. Πρότεινε ορισμένες κατηγορίες
φαρμάκων, όπως τα εμβόλια, να μην συνυπολογίζονται στο εξής στη συνολική
φαρμακευτική δαπάνη, αλλά να μπουν σε μια ειδική λίστα «πρόνοιας»
ωραίος..., ώστε να
χορηγούνται σε όλους τους ασθενείς που τα χρειάζονται. Τόνισε ότι δε θα πρέπει
πλέον να μιλάμε μόνο για τιμές, αλλά και για όγκο, γιατί οι τιμές μόνο οδηγούν σε
ελλείψεις και dumping. Τέλος, πρόσθεσε ότι η ελληνική φαρμακοβιομηχανία θα
διεκδικήσει μερίδιο 30%-35% της αγοράς των 2 δισ. ευρώ, με όπλο γενόσημα σε
χαμηλές τιμές, που μπορούν να δώσουν ώθηση και στα ασφαλιστικά ταμεία.
« Τελευταία τροποποίηση: 15 Νοεμβρίου 2013, 12:40:32 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

Λέξεις κλειδιά: σκάνδαλο Νοβάρτις 

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
1261 Απαντήσεις
610670 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Σεπτεμβρίου 2018, 16:55:18
από Denominator
0 Απαντήσεις
6833 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 24 Ιανουαρίου 2013, 23:47:26
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις