Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή
ΕίσοδοςΜε ανακοίνωσή τους,
τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά αφήνουν αιχμές για μεθοδεύσεις που έχουν ως στόχο τη διάλυση του συστήματος υγείας που οδηγεί στην ελλιπή νοσοκομειακή περίθαλψη των πολιτών.
Η
ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Καταγγέλλουμε τις μεθοδεύσεις διάλυσης της νοσοκομειακής περίθαλψης των πολιτών, που ξεκινά με την πλήρη αποσύνθεση των Νοσοκομείων του ΙΚΑ, που αυθαίρετα χωρίς πρόγραμμα και εμπεριστατωμένη μελέτη μέσα σε μικρό διάστημα τα διάλυσαν, στερώντας τους πολίτες από την περίθαλψή τους και τους εργαζόμενους ιατρούς και λοιπό νοσηλευτικό-παραϊατρικό-διοικητικό προσωπικό το εργασιακό τους αντικείμενο. Στους ειδικευόμενους δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα στην ειδίκευσή τους και σε όσους περιμένουν για ειδικότητα αυξάνει ο χρόνος αναμονής στις λίστες.
Περί όλων αυτών, τα «παπαγαλάκια» της Πολιτείας και οι εκφραστές των καταστροφικών αυτών επιλογών, αφού έχουν τακτοποιήσει τους εαυτούς τους, ρίχνουν στον «Καιάδα» της απόγνωσης τους άλλους συναδέλφους και συνεργάτες τους.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά ζητά την άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας όλων των Νοσοκομείων της χώρας και δη των άμεσα πληττόμενων όπως είναι αυτά του ΙΚΑ και καθιστά υπόλογους όσους θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών και την επιστημονική και επαγγελματική ανέλιξη των ιατρών και των λοιπών εργαζόμενων. Είμαστε αλληλέγγυοι και ζητάμε την άμεση εργασιακή και επιστημονική στήριξη των υπηρετούντων στα Νοσοκομεία του ΙΚΑ. Έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε το αγαθό της Υγείας, ως Κοινωνικό Αγαθό. Τα δε περί οικονομίας λόγια, κρύβουν άλλα.
Κύριοι, φερέφωνα της λογικής «έχω το μαχαίρι, έχω και το καρπούζι», έχω δηλαδή την εξουσία και την ασκώ κατά το δοκούν, σας προειδοποιούμε: «Η εξουσία έρχεται και παρέρχεται, η νομική αναζήτηση ευθυνών όμως, εκείνων που εξαθλίωσαν πολίτες, ιατρούς και εργαζόμενους, είναι προ των πυλών».
Αφήστε τα Νοσοκομεία να λειτουργήσουν!
Τα έχει ανάγκη ο κόσμος τις δύσκολες μέρες που διανύουμε!»