Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
29 Νοεμβρίου 2024, 01:34:30

Αποστολέας Θέμα: Η κυβέρνηση υπόσχεται, με νέο σύστημα, τη σύντομη κάλυψη των κενών θέσεων αγροτι  (Αναγνώστηκε 11841 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

24 Φεβρουαρίου 2008, 17:14:46
Αναγνώστηκε 11841 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Σας παραθέτουμε μια δημοσίευση που κάναμε από το ιστολόγιό μας σχετικά με συζήτηση που έγινε στη Βουλή για θέματα κάλυψης των κενών σε αγροτικά  περιφερικά ιατρεία και Κέντρα Υγείας με αφορμή σχετικής επερώτησης της Βουλευτού κ.Περλεπέ-Σηφουνάκη.
Διαβάστε Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεκτές παρατηρήσεις σε οπιαδήποτε ύφος 8)
«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

24 Φεβρουαρίου 2008, 21:05:38
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Τα περί συντόμευσης του χρόνου « ώστε από την ώρα προκήρυξης να μεσολαβούν 2-3 εβδομάδες μέχρι την έκδοση τελικών αποτελεσμάτων.» τα έχει πεί ο κ. υφυπουργός πρό μηνών, αλλά αυτός (ο χρόνος) όλο και επιμηκύνεται. Πότε θα δράσει? Όταν θα καταρρεύσουν τα Π.Ι. και τα Κ.Υ. ?
Φοβάμαι ότι οι καθυστερήσεις είναι σκόπιμες, αφού έτσι εξοικονομούνται σοβαρά ποσά στον κρατικό προϋπολογισμό από τον «εσωτερικό δανεισμό» που προκύπτει με αυτές τις καθυστερήσεις, γι’ αυτό και πιστεύω ότι «θα αργήσει να φέξει».
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

29 Φεβρουαρίου 2008, 16:15:24
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

kefalidisg

Επώνυμοι
  Στις 26 του τρέχοντος μηνός δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ 306/26.02.2008 την περίληψη του οποίου βρίσκετε εδώ Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος. Αφορά τις αλλαγές που έκανε το υπουργείο στους διορισμούς των αγροτικών ιατρών που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν αλλαγές στον τρόπο μοριοδότησης τους(π.χ. μη προμοδότηση λόγω εντοπιότητας, γάμου, τέκνων, κ.α.). Δεν είμαι συνδρομητής του Ε.Τ. για αυτό και δεν μπορώ να διαβάσω όλο το ΦΕΚ, όμως όλοι μπορούν να πάρουν μια ιδέα.
  Η προκύρηξη των αγροτικών ιατρείων θα βγει την Δευτέρα 3 Μαρτίου ύστερα από 7 μήνες........., αυτό τουλάχιστο υποστήριζουν στο υπουργείο......
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Χ. ΚΕΦΑΛΙΔΗΣ
ΙΑΤΡΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

29 Φεβρουαρίου 2008, 16:24:56
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

Koterakis

Επώνυμοι
« Τελευταία τροποποίηση: 26 Αυγούστου 2010, 10:17:35 από Koterakis »

29 Φεβρουαρίου 2008, 18:32:29
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Αριθμ. Υ10γ/οικ. 24249 Καθορισμός κριτηρίων διορισμού γιατρών υπηρεσίας υπαίθρου σε Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία.
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
‘Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις:
α. Του ν.δ. 67/1968 άρθρ. 1 παρ. 1 και 8 (ΦΕΚ 303 τ.Α΄).
β. Του ν. 1397/1983 άρθρ. 14 παρ. 1 (ΦΕΚ 143 τ.Α΄).
γ. Του ν. 1579/1985 άρθρ. 4 παρ. 2 (ΦΕΚ 217 τ.Α΄)
δ. Του ν. 1759/1988 άρθρ. 54 παρ. 1 (ΦΕΚ 50 τ.Α΄).
ε. Του ν. 1963/1991 άρθρ. 20 παρ. 3 (ΦΕΚ 138 τ.Α΄).
στ. Του ν. 2194/1994 άρθρ. 5 παρ. 1 (ΦΕΚ 34 τ.Α΄).
ζ. Του ν. 2519/1997 άρθρ. 26 (ΦΕΚ 165 τ.Α΄).
η. Του ν. 2646/1998 άρθρ. 28 (ΦΕΚ 236 τ.Α΄).
θ. Του ν. 2716/1999 άρθρ. 24 παρ. 10 (ΦΕΚ 96 τ.Α΄).
ι. Του ν. 2737/1999 άρθ. 21 παρ. 4 (ΦΕΚ 174 τ.Α΄).
ια. Του ν. 3580/2007 άρθρ. 21 παρ. 3Α (ΦΕΚ 134 τ.Α΄).
ιβ. Του άρθρου 90 του Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά Όργανα που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του π.δ/τος 63/2005 (ΦΕΚ 98 τ.Α΄).
ιγ. Του π.δ/τος 95/2000» Οργανισμός του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας» (ΦΕΚ 76 τ.Α΄).
ιδ. Της υπ’ αριθμ. Γ. Π. οικ. 125558/2007 απόφασης «Μεταβίβαση αρμοδιοτήτων και του δικαιώματος υπογραφής εγγράφων «Με εντολή Υπουργού» στους Γενικούς Γραμματείς του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης» (ΦΕΚ 1962 τ.Α΄).
2. Τις ανάγκες ιατρικής περίθαλψης στην ύπαιθρο.
3. Το γεγονός ότι με την παρούσα δεν προκαλείται δαπάνη στον Κρατικό Προϋπολογισμό.
Ορίζουμε ότι για την τοποθέτηση γιατρών υπηρεσίας υπαίθρου (αγροτικών) σε Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία για την εκπλήρωση της υποχρεωτικής υπηρεσίας υπαίθρου του ν.δ. 67/1968 ακολουθείται η παρακάτω διαδικασία:
Η υπηρεσία καταρτίζει κατάσταση των κενών και κενουμένων θέσεων Ιατρών υπηρεσίας υπαίθρου σε Κ.Υ. και Π. Ι., ύστερα από πρόταση των Νοσοκομείων και στη συνέχεια αναρτά αυτή σε ειδική θέση στην είσοδο του Υπουργείου καθώς και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος.
Οι θέσεις προκηρύσσονται πέντε μήνες πριν τη λήξη της θητείας των γιατρών που υπηρετούν σε αυτές. Στις κενές και κενούμενες θέσεις των γιατρών υπηρεσίας υπαίθρου διορίζονται κατά προτεραιότητα γιατροί με ειδικότητα Γενικής Ιατρικής. Αν δεν υπάρχουν υποψήφιοι με ειδικότητα Γενικής Ιατρικής στις θέσεις που ανακοινώνονται, τοποθετούνται γιατροί υπόχρεοι υπηρεσίας υπαίθρου.Για τις ανωτέρω θέσεις οι ενδιαφερόμενοι γιατροί υπόχρεοι και με θητεία (που έχουν εκπληρώσει την υπηρεσία υπαίθρου) μπορούν να υποβάλουν σχετική έντυπη αίτηση για μέχρι δύο (2) κενές ή κενούμενες θέσεις,μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για το διορισμό τους, μεταξύ των οποίων είναι και η νόμιμη αναβολή από το στρατό, το χρονικό διάστημα της οποίας να είναι τουλάχιστο ένα (1) έτος κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης, ή η εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων. Σε διαφορετική περίπτωση οι αιτήσεις δε θα γίνονται δεκτές.
2. Η επιλογή των υπόχρεων γιατρών για τοποθέτηση στις προκηρυσσόμενες κενές και κενούμενες θέσεις, γίνεται με αυστηρή βαθμολογική σειρά, όπως αυτή προκύπτει από τα παρακάτω κριτήρια και την αντίστοιχη βαθμολόγηση για καθένα από αυτά:
ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΒΑΘΜΟΣ
α. Ημερομηνία κτήσης πτυχίου: ανά δίμηνο συμπληρωμένο 1
β. Βαθμός πτυχίου Λίαν καλώς 1 Άριστα 2
Για πτυχία Πανεπιστημίων της αλλοδαπής και προκειμένου να καθοριστεί η βαθμολογία αυτών ως προς την αντίστοιχη των ελληνικών πτυχίων οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να προσκομίζουν σχετική βεβαίωση από το ΔΙΚΑΤΣΑ ή τον ΔΟΑΤΑΠ.
3. α. Για τους γιατρούς που κατέχουν πτυχία Πανεπιστημίων της αλλοδαπής εκτός χωρών – μελών της Ε.Ε. και που έχουν την ελληνική ιθαγένεια από τη γέννησή τους, ο υπολογισμός των βαθμών ως προς την ημερομηνία κτήσεως του πτυχίου τους αρχίζει από την ημερομηνία έκδοσης της σχετικής πράξης αναγνώρισης του πτυχίου τους από το ΔΙΚΑΤΣΑ ή τον ΔΟΑΤΑΠ, για δε τους πτυχιούχους ιατρικών σχολών χωρών−μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την ημερομηνία κτήσης του πτυχίου τους, εφόσον είναι μεταγενέστερη της ημερομηνίας ένταξης της χώρας στην Ε.Ε. άλλως από την ημερομηνία έκδοσης της πράξης αναγνώρισης από το ΔΙΚΑΤΣΑ ή τον ΔΟΑΤΑΠ., ή την ημερομηνία ένταξης της χώρας στην Ε.Ε., αν δε διαθέτουν την προαναφερόμενη αναγνώριση.
β. Οι γεννηθέντες εκτός Ελλάδας, γιατροί, υποχρεούνται μεταξύ των λοιπών δικαιολογητικών να προσκομίζουν βεβαίωση από το Τμήμα Ιθαγένειας του Υπουργείου Εσωτερικών ή από το Δήμο ή την Κοινότητα από την οποία να προκύπτει η κτήση της ελληνικής ιθαγένειας από τη γέννησή τους.
4. α. Γιατροί που έχουν ιθαγένεια Κράτους – Μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιτρέπεται να διορίζονται σε κενές και κενούμενες θέσεις γιατρών υπηρεσίας υπαίθρου σύμφωνα με το σύστημα επιλογής των παραγράφων 2 και 3α εφόσον δεν έχουν τύχει απαλλαγής της υποχρέωσης υπηρεσίας υπαίθρου ως αλλοδαποί ή κατέχουν τίτλο ειδικότητας από το εξωτερικό και υποχρεούνται να εκπληρώσουν την υπηρεσία υπαίθρου στην Ελλάδα.
β. Απαραίτητη προϋπόθεση διορισμού τους είναι η επαρκής γνώση της ελληνικής γλώσσας και ορολογίας βεβαιωμένη από το Κ.Ε.Σ.Υ.
γ. Η εξέταση της γλώσσας δεν απαιτείται για τους γιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου ιθαγένειας Κράτους – Μέλους της Ε.Ε., οι οποίοι είναι απόφοιτοι Ελληνικών Πανεπιστημίων ή έχουν αποκτήσει τίτλο ειδικότητας στην Ελλάδα ή έχουν πιστοποιητικό ευδόκιμης άσκησης τουλάχιστο έξι (6) μηνών από το κατά το νόμο αρμόδιο όργανο ελληνικού νοσοκομείου, στο οποίο είχαν τοποθετηθεί ως υπεράριθμοι αλλοδαποί για ειδίκευση, ή έχουν πράξη αναγνώρισης του πτυχίου τους από το ΔΙΚΑΤΣΑ ή τον ΔΟΑΤΑΠ.
5. α. Για τους αλλοδαπούς γιατρούς που αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια, ο υπολογισμός των βαθμών ως προς την ημερομηνία κτήσης του πτυχίου τους αρχίζει από την ημερομηνία δημοσίευσης της σχετικής απόφασης πολιτογράφησης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
β. Για τους αλλοδαπούς γιατρούς που έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια και συνεχίζουν να υπηρετούν ως ειδικευόμενοι αλλοδαποί υπότροφοι, ο υπολογισμός των βαθμών ως προς την ημερομηνία κτήσης του πτυχίου τους αρχίζει από την ημερομηνία διαγραφής τους από
τη θέση του ειδικευόμενου αλλοδαπού υπότροφου.
6. Για του ομογενείς γιατρούς από τη Βόρειο Ήπειρο, την Ίμβρο, την Τένεδο και την Κωνσταντινούπολη, ο υπολογισμός των βαθμών ως προς την κτήση του πτυχίου τους, αρχίζει από την ημερομηνία έκδοσης της σχετικής πράξης αναγνώρισης του πτυχίου τους από τον ΔΟΑΤΑΠ, για δε τις περιπτώσεις των γιατρών που κατέχουν πτυχία Ιατρικών σχολών χωρών μελών της Ε.Ε. από την ημερομηνία που προβλέπεται στην παρ. 3α της παρούσας.
7. Σε περίπτωση ισοβαθμίας επικρατέστερος είναι ο υποψήφιος με την προγενέστερη ημερομηνία πτυχίου. Σε περίπτωση που οι ισοβαθμούντες έχουν την ίδια ημερομηνία κτήσης πτυχίου, γίνεται κλήρωση για την επιλογή εκείνου του γιατρού που θα διορισθεί.
8. Σε περίπτωση μη αποδοχής του διορισμού ή διακοπής της υποχρεωτικής εκπαίδευσης και υπηρεσίας υπαίθρου, σε επόμενη διεκδίκηση θέσεων σε Κ.Υ. και Π.Ι. οι υποψήφιοι δεν έχουν δικαίωμα επιλογής αλλά διορίζονται ή τοποθετούνται εκ νέου για εκπλήρωση ή συμπλήρωση των σχετικών υποχρεώσεών τους σε κενά Κ.Υ. και Π. Ι. που η Υπηρεσία κρίνει ότι πρέπει να καλυφθούν.
9. Γιατροί με θητεία (μη υπόχρεοι υπηρεσίας υπαίθρου του ν.δ. 67/1968) μπορούν να διεκδικούν με αίτησή τους θέση μόνο από την ειδική προκήρυξη για κενά μονοθέσια Π.Ι. και Κ.Υ. νησιών στα οποία δεν λειτουργούν Νοσοκομεία.
Σε περίπτωση που υπάρχουν περισσότεροι του ενός υποψήφιοι για τις θέσεις με θητεία και ο επικρατέστερος από πλευράς μορίων έχει ήδη ολοκληρώσει ένα τουλάχιστον χρόνο με θητεία θα επιλέγεται ο αμέσως επόμενος επικρατέστερος που δεν έχει διορισθεί ήδη μια φορά με θητεία.
Ο υπολογισμός των μορίων για τους ανωτέρω γιατρούς θα γίνεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που ισχύει και για τους υπόχρεους υπηρεσίας υπαίθρου. Σε περίπτωση μη αποδοχής του διορισμού ή διακοπής της νέας θητείας τους πριν την ολοκλήρωσή της, υπόκεινται στους περιορισμούς που προβλέπονται στην παράγραφο 8 της παρούσας.
Οι γιατροί μη υπόχρεοι υπηρεσίας υπαίθρου (με θητεία) μπορούν να διεκδικούν τις ανωτέρω θέσεις εφόσον έχουν αναμονή για ειδικότητα για χρονικό διάστημα πλέον του ενός (1) έτους. Για τους γιατρούς αυτούς δεν ισχύει η υποχρέωση τρίμηνης εκπαίδευσης.
10. Επίσης δεν επιτρέπεται μετάθεση για τους γιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου.
11. Σε περίπτωση μη αποδοχής της τοποθέτησης από τον επικρατέστερο για τη συγκεκριμένη θέση γιατρό, εντός δέκα (10) ημερών από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η Υπηρεσία προχωρά στην τοποθέτηση του αμέσως επόμενου υποψήφιου γιατρού για την ίδια θέση.
12. Ενστάσεις μπορούν να υποβάλλονται μέσα σε αποκλειστική προθεσμία δέκα (10) ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων.
13. Η υπ’ αριθμ. Υ10γ/οικ. 62940/2006 απόφαση «Συμπλήρωση της υπ’ αριθμ. Υ10γ/126893/2002 (ΦΕΚ 1628 Β΄) απόφασης με θέμα: «Καθορισμός κριτηρίων διορισμού αγροτικών γιατρών σε Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία» (ΦΕΚ 703 τ.Β΄) εξακολουθεί να ισχύει.
Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στη Εφημερίδα της Κυβερνήσεως με έναρξη ισχύος από την πρώτη προκήρυξη θέσεων που θα γίνει μετά την ημερομηνία δημοσίευσής της.
Αθήνα, 21 Φεβρουαρίου 2008
Με εντολή Υπουργού
Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΡΙΖΑΣ
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

29 Φεβρουαρίου 2008, 19:29:10
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

kefalidisg

Επώνυμοι
-Ευχαριστώ κύριε Κουναλάκη που μου δώσατε την ευκαιρία να το διαβάσω.
-Αυτή λοιπόν ήταν η αιτία της μη εμφάνισης προκύρηξης επί 7 μήνες.
-Ελπίζω να ομαλοποιηθούν τα πράγματα ααπό εδώ και πέρα.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Χ. ΚΕΦΑΛΙΔΗΣ
ΙΑΤΡΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

29 Φεβρουαρίου 2008, 21:37:03
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Τίποτε δεν εξασφαλίζει ότι θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση.
Το ότι θα προκηρύσσονται οι θέσεις 5 μήνες πρίν δεν σημαίνει τίποτε, αφού δεν συνοδεύεται από διάταξη που να ορίζει την περιοδικότητα έκδοσης προκηρύξεων και έκδοσης αποτελεσμάτων
Η μόνη θετική διάταξη είναι αυτή που ορίζει συνέπειες (αδυναμία επιλογής Π.Ι.) για όσους διακόπτουν τη θητεία τους.
Παραμένει αρρύθμιστο το μέγα πρόβλημα του ενιαίου διορισμού (διορίζεσαι δηλαδή στο Π.Ι., αλλά για 3 μήνες δεν θα πάς εκεί, αφού πρέπει να πάς στο νοσοκομείο). Αποτέλεσμα: Να μην μπορεί να μείνει στο Π.Ι. ούτε ο προηγούμενος με παράταση. Τελολογικά λοιπόν το Π.Ι. θα μένει 3 μήνες στους 9 χωρίς γιατρό, ήτοι 33,3% ετησίως που σημαίνει και παράλληλη 33,3 % μείωση δαπανών μισθοδοσίας αγροτικών γιατρό.
Λέτε να είναι τυχαίο?

Συμπερασματικά: εποιήσαμεν ουδέν
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

29 Φεβρουαρίου 2008, 21:48:26
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

Koterakis

Επώνυμοι
« Τελευταία τροποποίηση: 26 Αυγούστου 2010, 10:15:46 από Koterakis »

29 Φεβρουαρίου 2008, 21:53:34
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

Koterakis

Επώνυμοι
« Τελευταία τροποποίηση: 26 Αυγούστου 2010, 10:15:10 από Koterakis »

29 Φεβρουαρίου 2008, 21:56:51
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Έγραφα το μηνυματάκι μου ωραία ωραία, πάω να το στείλω, και βλέπω ότι με πρόλαβε σε πολλά σημεία ο συνάδελφος Μιχάλης. (πρέπει να μάθω να δακτυλογραφώ γρηγορότερα…)
Παρ’ όλα αυτά το στέλνω, κι ελπίζω να μην είναι κουραστικές οι επαναλήψεις που θα διαβάσετε!

«Ώδινεν όρος και έτεκεν μυ»

Παράθεση
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
‘Έχοντας υπόψη:...............................................
2. Τις ανάγκες ιατρικής περίθαλψης στην ύπαιθρο.

7 μήνες μετά έλαβαν υπόψην τις ανάγκες ιατρικής περίθαλψης στην υπάιθρο…..

Παράθεση
Οι θέσεις προκηρύσσονται πέντε μήνες πριν τη λήξη της θητείας των γιατρών που υπηρετούν σε αυτές.

Οι θέσεις θα προκηρύσσονται πέντε μήνες πριν τη λήξη της θητείας; Αυτό σημαίνει ότι ανά βδομάδα θα πρέπει να προκηρύσσονται τα αγροτικά του λήγουν σε 5 μήνες. Γιατί αν προκηρύσσονται ανά 7 μήνες όπως τώρα τότε σίγουρα θα έχει λήξει η θητεία ΟΛΩΝ των αγροτικών.

Ας δεχτούμε ότι θα προκηρύσσονται πέντε μήνες πριν τη λήξη της θητείας. Ένα άλλο πρόβλημα που προκύπτει είναι: τα αποτελέσματα πότε θα εκδίδονται;; Σε άλλους 5 μήνες; Εκτός αν η ψηφιοποίηση του συστήματος (τι ωραία λέξη ε; ) που υποσχέθηκε ο υφυπουργός τα λύσει όλα. (Πάντως εμένα η λέξη «ψηφιοποίηση» μου φέρνει στο μυαλό «virtual reality». Είμαι ο μόνος; Δηλ. οι υπάλληλοι που εως τώρα επεξεργάζονταν τα αποτελέσματα «στο χέρι», σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, ξαφνικά θα γίνουν μέλη του ψηφιοποιημένου συστήματος;; Ελπίζω τα αποτελέσματα αντί να βγαίνουν «στο χέρι» να μην αρχίσουν να βγαίνουν «στο πόδι»)

Παράθεση
6. Για του ομογενείς γιατρούς από τη Βόρειο Ήπειρο, την Ίμβρο, την Τένεδο και την Κωνσταντινούπολη....

Όποιος βρει ομογενή ιατρό από την Ίμβρο ή την Τένεδο κερδίζει προσωποπαγή θέση σε ιατρείο της αρεσκείας του! (Σε λίγα χρόνια το ίδιο έπαθλο θα υπάρχει για όποιον βρει ομογενή – όχι απαραίτητα ιατρό- από τα παραπάνω νησιά…)

Υπενθυμίζω το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τις παρατάσεις γιατρών σύμφωνα με το νέο τρόπο διορισμού των αγροτικών. Ο διορισμός πλέον είναι ενιαίος, οπότε από την αρχή θεωρείται ότι ο γιατρός είναι διορισμένος στο αγροτικό ιατρείο και η «τρίμηνη εκπαίδευση» θεωρείται ως απόσπαση του αγροτικού στο νοσοκομείο. Άρα 3 μήνες κενό το ιατρείο αφού ο παλιός γιατρός δεν μπορεί να παραμείνει σε παράταση αφού η θέση φαίνεται καλυμένη από το νέο γιατρό που όμως είναι αποσπασμένος στο νοσοκομείο! Διορισμός νέου γιατρού, φεύγει (υποχρεωτικά) ο παλιός γιατρός, φεύγει στη συνέχεια και ο νέος γιατρός για τρίμηνο και μένει το ιατρείο (κενό).
Ας κλείσω λοιπόν με ότι άρχισα:
Παράθεση
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
‘Έχοντας υπόψη:...............................................
2. Τις ανάγκες ιατρικής περίθαλψης στην ύπαιθρο.

Χα χα χα χα χα χα.....
« Τελευταία τροποποίηση: 29 Φεβρουαρίου 2008, 21:58:46 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

29 Φεβρουαρίου 2008, 22:40:47
Απάντηση #10
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αυτό δεν το κατάλαβα κ Μιχάλη, αφού έτσι και αλλιώς θα τον πληρώνει έστω και για να εργάζεται στο νοσοκομείο, πως προκύπτει μείωση δαπανών μισθοδοσίας αγροτικών;

Έχουμε και λέμε: Πρίν ήταν 3 μήνες ξεχωριστός διορισμός στο Νοσοκομείο και το ίδιο τρίμηνο διάστημα υπηρετούσε στο Π.Ι. ο προηγούμενος γιατρός. Το 3μηνο διάστημα δηλαδή υπήρχαν σε υπηρεσία 2 γιατροί. ένας στο νοσοκομείο προετοιμαζόμενος και ένας στο Π.Ι. αναμένοντας τον νέο. Τώρα έχουμε μόνο έναν υπηρετούντα, στο νοσοκομείο και στο Π.Ι. κανέναν. ήτοι 33,3 % λιγότερες μισθοδοσίες.
« Τελευταία τροποποίηση: 6 Μαρτίου 2008, 14:07:53 από D-Michalis »
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

6 Μαρτίου 2008, 13:43:42
Απάντηση #11
Αποσυνδεδεμένος

kefalidisg

Επώνυμοι
  Σήμερα έμαθα από συνάδερφο που πήγε να καταθέσει τα χαρτιά της στο υπουργείο, ότι το περίφημο ψηφιακό σύστημα ''κατέρευσε'' και τα αποτελέσματα θα δουλευτούν κα πάλι στο χέρι από τους 3 υπαλλήλους που είναι υπεύθυνοι για την δουλεία αυτή!!!!!!!! Αν λοιπόν για την προηγούμενη προκύρηξη που περιείχε το 1/3 των σημερινών αγροτικών θέλανε 7 μήνες, πότε πιστεύετε ότι θα βγει η επόμενη προκύρηξη?  Μάλλον λοιπόν το σενάριο που λέει πως  θα μλούμε για προκύρηξη έτους γίνεται ολοένα και πιο αληθινό.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Χ. ΚΕΦΑΛΙΔΗΣ
ΙΑΤΡΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

27 Μαΐου 2015, 13:40:34
Απάντηση #12
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Οι φαντάροι θα καλύψουν τα κενά στα άγονα ΠΙ.

Οι γιατροί θα κάνουν το αγροτικό στη θητεία τους. Αποδεκτή η πρόταση του Μ. Βλασταράκου.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

27 Μαΐου 2015, 16:26:45
Απάντηση #13
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Οι φαντάροι θα καλύψουν τα κενά στα άγονα ΠΙ.

Οι γιατροί θα κάνουν το αγροτικό στη θητεία τους. Αποδεκτή η πρόταση του Μ. Βλασταράκου.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Μ' αρέσει που έχει στείλει και λίστα με ιατρεία προς κάλυψη. Μάλλον όποιος είχε "βύσμα" έβαλε και κάποιο ιατρείο στη λίστα αφού στην περιοχή μου τα Ψαρά (στα οποία υπάρχει και φυλάκιο του στρατού και θα μπορούσε άνετα να δικαιολογηθεί απόσπαση οπλίτη ιατρού) έχουν να δουν αγροτικό 2 1/2 χρόνια αλλά δεν είναι στη λίστα.

Υπάρχουν φυσικά αρκετά κενά:
- Ποιος θα καλύπτει σίτιση - στέγαση του οπλίτη γιατρού ιδιαίτερα σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν στρατιωτικές μονάδες; Θα παίρνει μισθό ή τις 1000 (παρά κάτι ψιλά) δραχμές (στην εποχή μου) που ήταν η μηνιαία αποζημίωση του στρατιώτη και μ' αυτά θα πρέπει να νοικιάσει και να σιτιστεί;
- Γνωρίζω ότι οι στρατιωτικές μονάδες έχουν λειψανδρία σε οπλίτες γιατρούς. Παρόλα αυτά ο στρατός θα στέλνει τους γιατρούς στα νησάκια; Αμφιβάλω.
- Θα έχουν δικαίωμα συνταγογράφησης;
- Γιατροί που έχουν κάνει αγροτικό πριν στρατευτούν θα "υποχρεώνονται" να ξανακάνουν;

27 Μαΐου 2015, 22:10:31
Απάντηση #14
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Υπάρχουν αρκετά κενά, η συνταγογράφηση και το μισθολογικό καθεστώς είναι ένα απ' αυτά.

Επισημαίνω ότι σε αρκετές Μονάδες ΔΕΝ υπάρχουν οπλίτες-ιατροί, και συχνά στέλνονται οι στρατιώτες σε πολιτικά νοσοκομεία ή καλύπτονται από μεγαλύτερους σχηματισμούς.

Θεωρώ απαράδεκτη την πρόταση, κατανοητό ότι το Υπουργείο θέλει απλώς να καλύψει τα κενά, αν τους έρθει μάλιστα τσάμπα ακόμα καλύτερα, αλλά η λύση είναι επιπέδου συνταξιούχων ιατρών που ακούγαμε παλαιότερα και άλλων αντίστοιχων απ' την προηγούμενη κυβέρνηση.

Είναι δυστύχημα να εκλαμβάνεται η θητεία στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας ως προσφορά ΔΩΡΕΑΝ εργασίας στο κράτος, και να χρησιμοποιούνται οι στρατιώτες σαν οδοκαθαριστές, υπηρετικό προσωπικό σε ΚΑΑΥ, συλλέκτες πτωμάτων από ατυχήματα και εσχάτως να παρέχει ο Στρατός ακόμα κι ΠΦΥ...
« Τελευταία τροποποίηση: 27 Μαΐου 2015, 22:12:13 από kopritis »

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
28 Απαντήσεις
19773 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 1 Σεπτεμβρίου 2009, 15:54:56
από anastasios theodoridis
20 Απαντήσεις
17783 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Ιανουαρίου 2010, 13:10:49
από anastasios theodoridis
30 Απαντήσεις
22361 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Φεβρουαρίου 2010, 20:59:11
από anastasios theodoridis
1 Απαντήσεις
5361 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Ιουλίου 2010, 15:54:24
από anastasios theodoridis
27 Απαντήσεις
18690 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Ιουλίου 2012, 13:40:40
από anastasios theodoridis