Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
19 Νοεμβρίου 2024, 02:30:20

Αποστολέας Θέμα: ΡΕΠΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΦΗΜΕΡΙΑ  (Αναγνώστηκε 14922 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

12 Αυγούστου 2010, 01:37:54
Αναγνώστηκε 14922 φορές
Αποσυνδεδεμένος

ΜΙΝΑ


ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ!
ΕΙΜΑΙ ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ ΣΤΟ FORUM ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ! ΒΡΗΚΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ.
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΑΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΡΕΠΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΦΗΜΕΡΙΑ. ΥΠΗΡΕΤΩ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΩΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ Β.ΕΧΩ ΕΝΕΡΓΕΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ  ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟ ΤΙΣ ΜΙΣΕΣ ΑΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ.ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΡΕΠΟ ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ, ΠΟΣΑ;
         ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

12 Αυγούστου 2010, 02:50:47
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Τι λέει ο νόμος;

Υ.Γ. Ενημερωτικά σας αναφέρω πως δεν γράφουμε με κεφαλαία και με greeklish.
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

13 Αυγούστου 2010, 01:42:03
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

ΜΙΝΑ


Τι λέει ο νόμος; Μακάρι να΄ξερα. Μπήκα στο ανάλογο θέμα αλλά δεν βρήκα τον νόμο.Προφανώς η μικρή μου εμπειρία στους υπολογιστές έκανε πάλι το θαύμα της. Θα το παλαίψω πάντως.

13 Αυγούστου 2010, 19:32:02
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

Loumakis

Επώνυμοι
   Συναδέλφισσα, για να μην παιδεύεσαι, σου επισυνάπτω τον νόμο 3754 του 2009, που ορίζει (κεφάλαιο Α', άρθρο 2) οτι οι γιατροί μετά απο ενεργό εφημερία παίρνουν ρεπό σε εργάσιμη ημέρα. Στο Κέντρο Υγείας που εργάζομαι, αλλά φαντάζομαι και σε όλα τα Κέντρα Υγείας, εφαρμόζεται κανονικά. Κάνω δηλαδή 8 ενεργές εφημερίες (πραγματικά ενεργές, όχι κατ' όνομα) και παίρνω 8 ρεπό την αμέσως επόμενη ημέρα, εκτός απο τα ρεπό των εφημεριών Παρασκευής και Σαββάτου, που τα παίρνω μεσα στην επόμενη εβδομάδα. Κάποιοι άλλοι συνάδελφοι, όμως, προτιμούν να μην παίρνουν τα ρεπό την αμέσως επόμενη ημέρα, αλλά μέσα στην επόμενη εβδομάδα.
   
"Οσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας άς έχωσι. Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία" (Ανδρέας Κάλβος, ωδή εις Σάμον)
   Συμπέρασμα: η πατρίδα δεν μπορεί να περιμένει σωτηρία απο ενάρετους δειλούς, θα πρέπει να το λέει και η καρδιά τους.

18 Αυγούστου 2010, 23:41:10
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

ΜΙΝΑ


Σε ευχαριστώ για την αποστολή του νόμου. Λογικά δικαιούμαι 4 με 5 ρεπό μηνιαίως, τα οποία θα μπορώ να διεκδικήσω από δω και στο εξής εφόσων δεν μεταφέρονται.Να θέσω όμως και ένα διλημμά μου. Οι εφημερίες μου πραγματοποιούνται σε κέντρο εφημεριών. Αυτό σημαίνει ότι κάθομαι σπίτι μου (και κάθομαι σπίτι μου με το κινητό πάντα ανοιχτό) και σε περίπτωση κλήσης εξετάζω κατ'οίκον ή στο ιατρείο.Το σπίτι μου είναι σε όλους γνωστό στην περιοχή μου και με <σήμανση>, απέναντι από το ιατρείο. Έχουν τύχει και 0 περιστατικά σε εφημερία αλλά απο την άλλη έχουν τύχει και 15(το μέγιστο σε καθημερινή τα οποία έχω καλύψει παρ'όλο που δεν πληρώνομαι).Απο την άλλη όταν έχω εφημερία την χρησιμοποιώ για προληπτικούς ελέγχους. Θα το θεωρούσατε σωστό να διεκδικήσω ρεπό υπό αυτές τις συνθήκες;

19 Μαΐου 2017, 21:12:36
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

Όμηρος

Επώνυμοι
19 Μαΐου 2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ
Με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των γιατρών του ΕΣΥ και την εναρμόνιση της χώρας μας με το ευρωπαϊκό δίκαιο, το υπουργείο Υγείας κατέληξε σε Σχέδιο Νόμου για την οργάνωση του χρόνου εργασίας των γιατρών το οποίο και απέστειλε σήμερα στην ΟΕΝΓΕ για ενημέρωση και υποβολή παρατηρήσεων.
Πιο συγκεκριμένα, με το Σχέδιο Νόμου καθιερώνεται κατά κανόνα ως βάση για την οργάνωση του χρόνου εργασίας η μέχρι 12 ώρες συνεχής εργασία με παρουσία στο χώρο εργασίας.
Ως 12ωρη εργασία νοούνται:
 α) οι 7 ώρες του τακτικού πενθήμερου ωραρίου ακολουθούμενες από 5 ώρες ενεργής εφημερίας,
 β) οι 12 ώρες συνεχούς απασχόλησης τις καθημερινές κατά τις βραδινές και νυχτερινές ώρες με παρουσία στο χώρο εργασίας,
 γ) οι 12 ώρες συνεχούς απασχόλησης κατά το Σάββατο, Κυριακή ή Αργία με παρουσία στο χώρο εργασίας,
 δ) η συνεχής ή διακεκομμένη  απασχόληση εντός του χώρου εργασίας και μετά από κλήση κατά τις εφημερίες ετοιμότητας η οποία δεν δύναται να υπερβαίνει συνολικά το μέγιστο όριο των 12 ωρών
.

Προβλέπεται το ανώτατο όριο εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας των γιατρών το οποίο δεν μπορεί να ξεπερνά συνολικά τις 48 ώρες (τακτικό ωράριο συν ώρες εφημερίας) με περίοδο αναφοράς (μέσο όρο) τους τέσσερις μήνες. Το Σχέδιο Νόμου επιτρέπει παράλληλα τη χρήση της δυνατότητας «εθελούσιας εξαίρεσης» (opt-out) από το όριο των 48 ωρών εβδομαδιαίως, με ανώτατο όριο τις 60 ώρες εργασίας την εβδομάδα, εφόσον ο ιατρός συναινεί ρητά και ελεύθερα, και για μια μεταβατική περίοδο τριών ετών προκειμένου να διασφαλιστεί η επαρκής στελέχωση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας και η αναμόρφωση των προγραμμάτων εφημερίας με βάση τις πραγματικές ανάγκες κάθε νοσοκομείου.

Ρυθμίζονται επίσης τα ζητήματα ανάπαυσης των ιατρών σε ημερήσια και εβδομαδιαία βάση. Η καθημερινή ημερήσια ανάπαυση των ιατρών είναι 12 συνεχόμενες ώρες ανά εικοσιτετράωρο, προβλέπεται διάλλειμα 15 λεπτών μετά από 6 συνεχόμενες ώρες εργασίας, ενώ η ελάχιστη περίοδος συνεχούς ανάπαυσης την εβδομάδα είναι 24 ώρες συν τις 12 ώρες ημερήσιας ανάπαυσης (36 ώρες), όταν πραγματοποιείται εφημερία Σαββάτου, Κυριακής ή Αργίας.

Διατηρείται η χορήγηση αντισταθμιστικού χρόνου ανάπαυσης (ρεπό) μετά από νυκτερινή εφημερία, αλλά παράλληλα χορηγείται ισοδύναμος αντισταθμιστικός χρόνος ανάπαυσης σε περιπτώσεις παραβίασης του χρόνου ημερήσιας και εβδομαδιαίας ανάπαυσης. Η ελληνική νομοθεσία προέβλεπε ότι η 24ωρη ανάπαυση που πρέπει να χορηγείται σε ιατρό μετά από κάθε ενεργό εφημερία μπορεί να μεταφερθεί έως και μία εβδομάδα από της ημέρας πραγματοποιήσεως της εφημερίας αυτής. Με το Σχέδιο Νόμου καταργείται πλέον αυτή η διάταξη και διασφαλίζεται ελάχιστος ημερήσιος χρόνος ανάπαυσης ή ισοδύναμη περίοδος αντισταθμιστικής αναπαύσεως που να διαδέχεται άμεσα τον χρόνο εργασίας τον οποίο η περίοδος αυτή θεωρείται ότι αντισταθμίζει, προκειμένου να αποτραπεί η κόπωση ή η εξάντληση του εργαζομένου λόγω της συσσωρεύσεως διαδοχικών περιόδων εργασίας.     

Επισημαίνεται ότι εξακολουθούν να ισχύουν οι βασικοί κανόνες της οδηγίας, και συγκεκριμένα:

τα όρια του χρόνου εργασίας (όχι άνω των 48 ωρών εβδομαδιαίως κατά μέσο όρο, συμπεριλαμβανομένων των τυχόν υπερωριών),
ελάχιστες περίοδοι ημερήσιας και εβδομαδιαίας ανάπαυσης (τουλάχιστον ένδεκα συναπτών ωρών ημερησίως και τριανταπέντε ωρών συνεχούς εβδομαδιαίας ανάπαυσης),
χρόνος διαλειμμάτων σε περίπτωση παρατεταμένης εργασίας,
ετήσια άδεια μετ’ αποδοχών (τουλάχιστον τεσσάρων εβδομάδων ετησίως).

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

19 Μαΐου 2017, 22:49:04
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

Γ.Κτιστάκης

Moderator
Σε αυτήν την περίπτωση η ΟΕΝΓΕ δεν θα πρέπει να δεχτεί το ωρομίσθιο των εφημεριών, όπως το προβλέπει το πολύ νομοσχέδιο που ψήφισαν χθες. Θα πρέπει να πιέσει ώστε να εφαρμοστεί το ωρομίσθιο όπως προβλέπεται για άλλα επαγγέλματα πχ νοσηλευτές, όπου η κάθε ώρα προσαυξάνεται ανάλογα εάν είναι νύχτα, αργία, ή Κυριακή, μέχρι και με +75% . (νομίζω ότι τώρα τελευταία το αύξησαν αυτό)  Το ίδιο πρέπει να ισχύσει και για κάθε ώρα πέραν των  7-8 ημερησίως και ανάλογα των πέραν των 40 ανα εβδομάδα (πενθήμερη εργασία.  Εκτός και εάν καταργούν το πενθήμερο για τους Ιατρούς).
Από την ΟΕΝΓΕ όμως δεν περιμένω τέτοια πράγματα.!!!!Η εργασία πέραν του 8ώρου καθημερινά, είναι ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΉ,  μέχρι τις 48 ώρες/ εβδομάδα. (8 ώρες νόμιμη υπερωριακή εργασία /εβδομάδα). Η εργασία πέραν του 48ωρο είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΥΠΕΡΕΡΓΑΣΙΑ και πρέπει να αποζημιώθει ανάλογα (+300 %).Από την άλλη, πέραν του 48ωρου /εβδομάδα (στο 4μηνο), υπάρχει και το άλλο.  Μέχρι ένα νυκτερινό /εβδομάδα και μέχρι ένα συνεχόμενο 24ωρο /εβδομάδα. Όταν εφαρμοστούν αυτά, θα υπάρξει  εναρμόνιση με την νομοθεσία και το δίκαιο!!
« Τελευταία τροποποίηση: 19 Μαΐου 2017, 22:51:30 από Γ.Κτιστάκης »

19 Μαΐου 2017, 23:41:54
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

Γ.Κτιστάκης

Moderator
Ας καθίσει ο καθένας μας να υπολογίσει πόσες 8ωρες βάρδιες χρειάζεται το τμήμα του για να λειτουργήσει. Εγώ που το υπολόγισα στο Κ.Υ που είμαι, βάζοντας το πρωί τόσους ιατρούς που έχουμε τώρα και για νύκτα και ΣΚ έναν λιγότερο (από 3 έβαλα 2),μου βγήκε μια χαρά και με περίπου 17 8ωρα τον μήνα στον καθένα μας.(λιγότερα από τα 22 που πρέπει τον μήνα ) Βέβαια δεν έβαλα την πρωινή λειτουργία των ΠΙ. (έτσι κι αλλιώς και τώρα τούς χρησιμοποιούμε τις περισσότερες φορές στο ΚΥ).  Με την τωρινή σύνθεση και με το τωρινό σύστημα εφημεριών, με δυσκολία βγαίνουν οι εφημερίες και τα πρωινά και τα ρεπό και οι άδειες. Άρα σε εμάς σε μια περιοχή περί των 50000 κατοίκων, με λίγους ιατρούς επιπλέον, θα βγαίνει άνετα το πρόγραμμα με 8ωρο κυκλικό ωράριο χωρίς εφημερίες. Και εξοικονόμηση χρημάτων γίνεται (από τα κονδύλια των εφημεριών) και εμείς δεν ξεσκιζόμαστε στα ξενύχτια και στα συνεχόμενα 24ωρα, και εναρμονίζεται με το εργατικό δίκαιο, και, νομίζω , θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Το λέω αυτό γιατί πιστεύω ότι ΔΕΝ χρειάζεται τόσους πολλούς επιπλέον ιατρούς για να εφαρμοστεί το 48ωρο. Το ότι το ΕΣΥ χρειάζεται προσλήψεις και σε ιατρούς, δεν το αμφισβητώ. Όμως όταν έκατσα και τα υπολόγισα, είδα με έκπληξη ότι τελικά το σχέδιο (τουλάχιστον σε εμάς)  βγαίνει. Το θέμα όμως είναι ότι τελικά ,μήπως αντιδρούμε ως σώμα γιατί με την κατάργηση των εφημεριών θα μειωθούν και οι αποδοχές μας;;;; Εάν είχαμε έναν αξιοπρεπή μισθό θα διαφωνούσαμε σε αυτό;;;
« Τελευταία τροποποίηση: 22 Μαΐου 2017, 19:11:22 από Γ.Κτιστάκης »

22 Μαΐου 2017, 16:23:11
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

Γ.Κτιστάκης

Moderator
Στο σχέδιο νόμου για την οργάνωση του χρόνου εργασίας των γιατρών, στο άρθρο 7  και 8  αναφέρει ότι η αποζημίωση θα υπολογίζεται ως υπερωριακή απασχόληση και ότι κάθε προηγούμενη σχετική διάταξη καταργείται. Άρα με την ψήφιση αυτού του νόμου και την έναρξη εφαρμογής του, η ρύθμιση που προβλέπει το πολυνομοσχέδιο περί εφημεριών και αποζημίωσης αυτών, καταργείται.
Ως υπερωριακή απασχόληση το ωρομίσθιο πλέον της εφημερίας θα έχει άμεση σχέση με το  τακτικό ωρομίσθιο (μισθός). Άρα με το να ενσωματώσει τα επιδόματα στον μισθό, θα αυξηθεί σημαντικά και η αποζημίωση της εφημερίας. Πιστεύω να μην μετανιωσουν και τελικά  το αλλάξουν αυτό!!!!!!

22 Μαΐου 2017, 17:00:33
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

Γ.Κτιστάκης

Moderator
Το  σχέδιο νόμου σε αρχείο παρακάτω.
Άρθρο 7
Αποζημίωση εφημεριών
Στους ειδικευμένους και ειδικευόμενους ιατρούς και τους λοιπούς ως άνω επιστήμονες
καταβάλλεται αποζημίωση για υπερωριακή απασχόληση. Ο αριθμός των ωρών καθορίζεται
σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ. 5.α) και β). H αμοιβή των εφημεριών υπολογίζεται σύμφωνα
με τις κείμενες διατάξεις.(του πολυνομοσχεδιου ή του εργατικού δικαίου;;;; )
Άρθρο 8
Έναρξη ισχύος και Καταργούμενες διατάξεις
Ο νόμος ισχύει από τη δημοσίευσή του στην εφημερίδα της Κυβέρνησης. Από την ισχύ του
καταργούνται, αντικαθίστανται ή τροποποιούνται οι διατάξεις του άρθρου 45 παρ. 1, 4, 5
και 7 του ν. 3205/2003 όπως ισχύει, του άρθρου 1 παρ. 1 εδ. 1 και παρ. 2 και του άρθρου 2
του ν. 3754/2009 όπως ισχύει, του άρθρου 4 παρ. 1 «11Α i-v» του ν. 3868/2010 όπως
ισχύει, καθώς και κάθε άλλη αντίθετη σ’ αυτόν διάταξη.

22 Μαΐου 2017, 18:04:51
Απάντηση #10
Αποσυνδεδεμένος

Γ.Κτιστάκης

Moderator
Χρόνος εργασίας (νομικά θέματα).
« Τελευταία τροποποίηση: 22 Μαΐου 2017, 19:10:32 από Γ.Κτιστάκης »

22 Μαΐου 2017, 19:09:13
Απάντηση #11
Αποσυνδεδεμένος

Γ.Κτιστάκης

Moderator
Και εδώ πρόγραμμα υπολογισμού ωρομίσθιο και υπερωριακή απασχόληση για μισθωτούς με 8ωρο πενθήμερο. (σε εμάς είναι κάτι λιγότερο γιατί έχουμε 7ωρο πενθήμερο)
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος.
Έτσι έχουμε μία ιδέα τουλάχιστον το πώς υπολογίζεται η υπερωριακή εργασία, ηνυκτερινή και αργίες.
Εάν το βάλουν με τέτοιο τρόπο υπολογισμού (όπως πρέπει να είναι), τότε το ωρομίσθιο της υπερωριακής εργασίας είναι πολύ υψηλότερο από αυτά του υπολογισμού ως εφημερία (πολυνομοσχέδιο).

22 Μαΐου 2017, 22:16:27
Απάντηση #12
Αποσυνδεδεμένος

DoctorX


Όμως δεν θα γίνεται υπερωριακή απασχόληση αλλά εφημερία...
Η υπερωριακή απασχόληση θα χρειάζεται έγγραφη εντολή από τη διοικηση... Και για τους διευθυντές κλινικών θα είναι δείγμα κακής λειτουργίας...
Στόχος του συστήματος είναι να καλύπτονται υπάρχουν εφημερίες, απλά όχι 24ωρες αλλά 12ωρες...


23 Μαΐου 2017, 09:06:01
Απάντηση #13
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Όμως δεν θα γίνεται υπερωριακή απασχόληση αλλά εφημερία...
Η υπερωριακή απασχόληση θα χρειάζεται έγγραφη εντολή από τη διοικηση... Και για τους διευθυντές κλινικών θα είναι δείγμα κακής λειτουργίας...
Στόχος του συστήματος είναι να καλύπτονται υπάρχουν εφημερίες, απλά όχι 24ωρες αλλά 12ωρες...

Στόχος του συστήματος είναι να γλιτώσουμε το πρόστιμο (150 μύρια/έτος) που επέβαλε το Ευρ. Δικαστήριο το 2015.
Στόχος του συστήματος είναι χωρίς να δοθεί ούτε € παραπάνω να κρύψουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί.
Στόχος του συστήματος είναι με τις ρυθμίσεις του «νέου» νομοσχεδίου και σε συνδυασμό με την δήλωση opt out να έχουμε 35 ώρες πρωινό ωράριο + 3 πεντάωρες καθημερινές εφημερίες + 1 εφημερία 12ωρη = 62 ώρες την εβδομάδα άρα ο γιατρός θα αναγκάζεται να κάνει 4 (ΤΕΣΣΕΡΙΣ) εφημερίες την εβδομάδα.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
23 Απαντήσεις
66163 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 9 Φεβρουαρίου 2020, 13:30:49
από Αρχίατρος
6 Απαντήσεις
7525 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 24 Ιουνίου 2009, 16:50:28
από flone
30 Απαντήσεις
153603 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 17 Ιουλίου 2013, 23:09:01
από ΑΡΗΣ
15 Απαντήσεις
17040 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Φεβρουαρίου 2016, 14:07:02
από Αρχίατρος
3 Απαντήσεις
7964 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 29 Δεκεμβρίου 2016, 17:11:33
από Αδαμάντιος Σκούφαλος