Έβαλα π.χ. λίθιο (που θέλει εμπορική λόγω στενού θεραπευτικού εύρους)
Μια χαρά γράφεται το λίθιο με δραστική. Δεν κλικάρεις συνταγογράφηση με εμπορική ονομασία, στην προσθήκη φαρμάκου βάζεις αναζήτηση Milithin ή Lithiofor, το επιλέγεις και σου το περνάει ως δραστική ουσία.
Όπως έγραψα και παραπάνω, έτσι όπως είναι αυτή τη στιγμή φτιαγμένο το σύστημα συνταγογράφησης με τη δραστική μπορείς άνετα να είσαι στο 0% συνεχώς στα εμπορικά και να γράφεις (έμμεσα) αυτό που θες.
Αν αποφασίσουν να κάνουν διάκριση συνταγογράφησης δραστικής ουσίας που έχει γενόσημα και αυτής που δεν έχει, τότε το συζητάμε.
Λίγες μέρες νωρίτερα έγραψα Gilenya (Filgolimod) για MS. Αυτό έχει σχεδόν 2000 ευρώ. Προμήθεια από φαρμακείο ΕΟΠΥΥ φυσικά, αλλά πουθενά δεν λένε ότι τα φάρμακα υψηλού κόστους δεν θα λογαριάζονται στο 15% της εμπορικής. Αν το γράψω τώρα με εμπορική θα μου ανεβάσει την αναλογία δραστικής/εμπορικής υπέρ της εμπορικής κατά πολύ. Οπότε τώρα πλέον θα το περνάω μέσω δραστικής με τον τρόπο που έγραψα παραπάνω.Το ίδιο θα κάνω πλέον φυσικά για όλα τα φάρμακα υψηλού κόστους.
Οπότε κάνεις αναζήτηση με εμπορική, προσθέτεις το σκεύασμα που θέλεις και η συνταγή το περνάει με τη δραστική και κρατάει (όπως λέγαμε μικροί "ένα το κρατούμενο") στη μνήμη το εμπορικό σκεύασμα που επέλεξες κι έτσι κάνει τον υπολογισμό της τιμωρίας για πρωτότυπο.
Το δοκιμασα και εγω.Με την επισημανση πως οταν εβαλα πχ glucophage 850 ή συνδυασμο πχ co-diovan 160/12,5 ή exforge 5/160/12.5 στο τελος ναι μεν μου εβγαλε τις ουσιες πχ μετφορμινη-βασαλτρανη/υδροχλωροθειαζιδη-αμλοδιπινη/βασαλτρανη/υδροχλωροθειαζιδη αλλα δε μου εβγαζε τα mg της καθε ουσιας ή συνδυασμου πχ ηταν μετφορμινη 850 ή 1000?ηταν αμλοδιπινη/βασαλτρανη/υδροχλωροθειαζιδη 5/16/12,5 ή 10/320/25?
Βεβαια δεν ολοκληρωσα τη συνταγογραφηση για να δω αν διορθωνε το παραπανω προβλημα σε ολοκληρωμενη συνταγη καθως την εκανα πειραματικα σε υποτιθεμενη συνταγη στον ευατο μου.Ελπιζω αυτο που αναφερω να μην ισχυει ή αν ισχυει να το φτιαξουν
Εμφανίζονται όταν κάνεις καταχώρηση συνταγής. Μας το βγάζει ως έκπληξη στο τέλος! Αν έχεις κάνει κάποιο λάθος στην επιλογή (π.χ. μετφορμίνη των 1000 αντί για 850) θα το ανακαλύπτεις μετά την καταχώρηση (ίσως και μετά την εκτύπωση) και θα πρέπει να κάνεις ακύρωση συνταγής.