Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
19 Ιανουαρίου 2025, 01:20:06

Ψηφοφορία

Πώς αξιολογείτε τη διαδικασία έκδοσης ηλεκτρονικών συνταγών;

Άριστη
Πολύ καλή
Καλή
Μέτρια
Κακή

Αποστολέας Θέμα: e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία  (Αναγνώστηκε 1434572 φορές)

0 μέλη και 15 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

16 Ιανουαρίου 2013, 16:32:00
Απάντηση #1500
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Παράθεση
My name is Foufoutos !
Χθες ήμουν Αθήνα για κάποιο θέμα υγείας. Επισκέφτηκα 2 φαρμακεία στο κέντρο της Αθήνας. Και στα δύο απουσίαζε ο φαρμακοποιός την ώρα εκείνη.
Συμπέρασμα: Δύο φαρμακεία, δύο φούφουτοι....
Οπότε η υπογραφή σου είναι όλα τα λεφτά...

Δίκιο έχεις, το αλλάζω λοιπόν σε κάτι ακόμα πιο χιουμοριστικό...

Υ.Γ. Κι αυτός ο έρμος ο προγραμματιστής, χάθηκε να χρησιμοποιήσει κάτι άλλο; Π.χ. Γιώργος Κομπλεξαρίδης, Μάκης Ευθικτόπουλος, κλπ...

Η μεγαλύτερη πλάκα θα ήταν να χρησιμοποιούσε στο περιβάλλον του φαρμακοποιού το Φουμούφουτος!  :laugh:
« Τελευταία τροποποίηση: 16 Ιανουαρίου 2013, 16:34:03 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

16 Ιανουαρίου 2013, 17:16:28
Απάντηση #1501
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Δεν δαγκωνεις το χερι που σε ταιζει
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

16 Ιανουαρίου 2013, 19:11:39
Απάντηση #1502
Αποσυνδεδεμένος

GAD2

Οι τύποι μας κοροιδευουν κανονικά....Είναι αυτονόητο λένε............
« Τελευταία τροποποίηση: 16 Ιανουαρίου 2013, 19:13:14 από gad2 »

16 Ιανουαρίου 2013, 20:44:19
Απάντηση #1503
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Από την παραπάνω ανακοίνωση:

"Σ’ αυτό το μεταβατικό στάδιο, προσωρινά, έχει παραμείνει σε λειτουργία και το σύστημα e-diagnosis.gr *, ώστε να δοθεί χρόνος στους χρήστες ιατρούς του συστήματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης να εξοικειωθούν με τη νέα εφαρμογή."

Να συμπληρώσω στο σημείο του αστερίσκου:
Αφού πρώτα βάλαμε μια παλαιότερη έκδοση, σας #@%με τις "αγαπημένες" εξετάσεις και σας αφήσαμε μόνο 5 ταμεία.

16 Ιανουαρίου 2013, 23:02:37
Απάντηση #1504
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Παράθεση
My name is Foufoutos !
Χθες ήμουν Αθήνα για κάποιο θέμα υγείας. Επισκέφτηκα 2 φαρμακεία στο κέντρο της Αθήνας. Και στα δύο απουσίαζε ο φαρμακοποιός την ώρα εκείνη.
Συμπέρασμα: Δύο φαρμακεία, δύο φούφουτοι....
Οπότε η υπογραφή σου είναι όλα τα λεφτά...

Δίκιο έχεις, το αλλάζω λοιπόν σε κάτι ακόμα πιο χιουμοριστικό...

Υ.Γ. Κι αυτός ο έρμος ο προγραμματιστής, χάθηκε να χρησιμοποιήσει κάτι άλλο; Π.χ. Γιώργος Κομπλεξαρίδης, Μάκης Ευθικτόπουλος, κλπ...
Φαντάζομαι ότι όταν θα φτιάχνει οδηγίες για developers τέτοια ονόματα θα χρησιμοποιεί... Για ρώτα κανένα ψυχίατρο να σου πει εμπειρίες...

Παράθεση
My name is Dr Foufoutos !

Τώρα ήρθε στην πραγματικότητα. Καθώς το έχουν κάνει και ντοκτορά και δεν πατάνε στο φαρμακείο ούτε τις καλές ώρες....

16 Ιανουαρίου 2013, 23:04:04
Απάντηση #1505
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Από την παραπάνω ανακοίνωση:

"Σ’ αυτό το μεταβατικό στάδιο, προσωρινά, έχει παραμείνει σε λειτουργία και το σύστημα e-diagnosis.gr *, ώστε να δοθεί χρόνος στους χρήστες ιατρούς του συστήματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης να εξοικειωθούν με τη νέα εφαρμογή."

Να συμπληρώσω στο σημείο του αστερίσκου:
Αφού πρώτα βάλαμε μια παλαιότερη έκδοση, σας #@%με τις "αγαπημένες" εξετάσεις και σας αφήσαμε μόνο 5 ταμεία.

Φυσικά και δεν λέει πουθενά ποιο είναι το μεταβατικό στάδιο και πόσο διαρκεί.... Κοινώς σε τρία τέρμινα.... Επαγγελματίες....από βύσμα.

17 Ιανουαρίου 2013, 08:23:54
Απάντηση #1506
Αποσυνδεδεμένος

Πετράκης Νϊκος

Τελικά όταν βάλουμε τον ΑΜΚΑ του ασθενή, στο κουτάκι "Λόγος επίσκεψης" τι βάζουμε? Από το 11131 μου είπανε "Ότι θέλετε!". Είδα όμως ότι στην εκτύπωση της επίσκεψης μετά, βγάζει τον λόγο αυτό. Μήπως για λόγους απορρήτου, καθως τα χαρτιά αυτά τα καταθέτουμε, να βάζουμε "Φάρμακα" ή "Εξετάσεις" ή "Εξέταση χωρίς συνταγογράφηση"?

Για δωστε ιδέες :)

17 Ιανουαρίου 2013, 08:38:29
Απάντηση #1507
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Τελικά όταν βάλουμε τον ΑΜΚΑ του ασθενή, στο κουτάκι "Λόγος επίσκεψης" τι βάζουμε? Από το 11131 μου είπανε "Ότι θέλετε!". Είδα όμως ότι στην εκτύπωση της επίσκεψης μετά, βγάζει τον λόγο αυτό. Μήπως για λόγους απορρήτου, καθως τα χαρτιά αυτά τα καταθέτουμε, να βάζουμε "Φάρμακα" ή "Εξετάσεις" ή "Εξέταση χωρίς συνταγογράφηση"?

Για δωστε ιδέες :)

Υποψιάζομαι ότι πολλοί Ιατροί στο κουτάκι "Λόγος επίσκεψης" γράφουν την διάγνωση στην οποία κατέληξαν (και αυτό κάνω και εγώ, για να υπάρχει μια αντιστοιχία με τα φάρμακα που πιθανώς έχω συνταγογραφήσει) αλλά αν το πάρεις γλωσσολογικά σαν "Λόγο επίσκεψης" πρέπει να γράψουμε το σύμπτωμα που έφερε τον ασθενή στον Ιατρό. Κατά την γνώμη μου θα έπρεπε να έχει ένα κουτάκι που να γράφει "Λόγος επίσκεψης" και ένα άλλο κουτάκι που να γράφει "Διάγνωση" αν δεν θέλουν να έχουν μόνο "Διάγνωση" για λόγους συντομίας.

Στα σχόλια θα ήταν ιδανικό αν εκτός από χώρο για ελεύθερο κείμενο είχε και τις  επιλογές: "Συνταγογράφηση", "Παραπεμπτικό για παρακλινικές εξετάσεις" ή "Εξέταση χωρίς συνταγογράφηση ή παραπεμπτικό παρακλινικών εξετάσεων".
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

17 Ιανουαρίου 2013, 08:39:29
Απάντηση #1508
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Εγώ για λόγους ιατρικού απορρήτου, και για λόγους εμφάνισης του χαρτιού που υπογράφει ο ασθενής, βάζω μια ανω-κάτω τελεία ":".

17 Ιανουαρίου 2013, 09:00:29
Απάντηση #1509
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Εγώ για λόγους ιατρικού απορρήτου, και για λόγους εμφάνισης του χαρτιού που υπογράφει ο ασθενής, βάζω μια ανω-κάτω τελεία ":".

Σε ποιό κουτάκι βάζεις μια ανω-κάτω τελεία ":"  ;
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

17 Ιανουαρίου 2013, 09:04:31
Απάντηση #1510
Αποσυνδεδεμένος

Πετράκης Νϊκος

Εγω σκεφτόμουνα να βάλω μόνο ένα "Φ" ή "Ε" όταν είναι για Φάρμακα ή Εξετάσεις και κενό όταν είναι απλά μία εξέταση.

17 Ιανουαρίου 2013, 09:09:08
Απάντηση #1511
Αποσυνδεδεμένος

Πετράκης Νϊκος

Οι τύποι μας κοροιδευουν κανονικά....Είναι αυτονόητο λένε............
Κατα την γνώμη μου, θεωρώ ότι είναι πιο προσβλητικό από τον foufouto. Δηλαδή προσβάλουν την νοημοσύνη, υπονοόντας ότι "πρέπει να σας λέμε τα αυτονόητα?".

Όχι ρε φίλε. Μου δίνεις μία νέα εφαρμογή, μου δίνεις οδηγίες για το πως θα δουλέψω σε αυτήν και όταν τα κάνεις θάλασσα επειδή δεν έχεις εσύ προβλέψει το τι μπορεί να γίνει, ρίχνεις το μπαλάκι  πάνω μου, λέγοντας ότι μπορώ "αυτονόητα" να δουλέψω στην παλιά έκδοση της εφαρμογής σου, με τα 5 ταμεία μόνο αλλά με την οδηγία σου "Σβήσε το ταμείο με στυλο, γράψε το σωστό και βάλε υπογραφή".

17 Ιανουαρίου 2013, 09:19:21
Απάντηση #1512
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Σε ποιό κουτάκι βάζεις μια ανω-κάτω τελεία ":"  ;
Εγω σκεφτόμουνα να βάλω μόνο ένα "Φ" ή "Ε" όταν είναι για Φάρμακα ή Εξετάσεις και κενό όταν είναι απλά μία εξέταση.
Είναι εμφανισιακά καλύτερο για τον ασθενή όταν το βλέπει, ειδικά με την τόσο όμορφη σχεδιασμένη από "αρμανη" φόρμα εκτύπωσης του συστήματος.

Όχι ρε φίλε. Μου δίνεις μία νέα εφαρμογή, μου δίνεις οδηγίες για το πως θα δουλέψω σε αυτήν και όταν τα κάνεις θάλασσα επειδή δεν έχεις εσύ προβλέψει το τι μπορεί να γίνει, ρίχνεις το μπαλάκι  πάνω μου, λέγοντας ότι μπορώ "αυτονόητα" να δουλέψω στην παλιά έκδοση της εφαρμογής σου, με τα 5 ταμεία μόνο αλλά με την οδηγία σου "Σβήσε το ταμείο με στυλο, γράψε το σωστό και βάλε υπογραφή".
Αν σκεφτείς από που προέρχονται αυτοί που βγάζουν τις ανακοινώσεις του ΕΟΠΥΥ και απαγορεύουν την αντιγραφή συνταγής, απαγορεύουν τα ραντεβού στους ιδιώτες, όταν επιβάλουν τα ραντεβού στις μονάδες του ΙΚΑ, τότε η παρακάτω σκέψη είναι μονόδρομος:
Επαγγελματίες (υπάλληλοι)....από βύσμα.

Επειδή έχω ήδη ασθενείς με τέκνα δημοσιογράφους έχω αρχίσει να σκέφτομαι εάν η παρακάτω ιδέα θα έχει αποτέλεσμα:
Να πάρω τηλέφωνο όσους έχω ραντεβού τον επόμενο μήνα και να τους πω να έρθουν την 1η του μήνα με την σειρά προσέλευσης.
Αν υπάρχουν δημοσιογράφοι να καλύψουν το κλείσιμο του δρόμου που θα προκύψει, είμαι σίγουρος ότι θα είναι πρώτο θέμα και στα Αθηναϊκά κανάλια.
Και είμαι περίεργος να δω πως θα το δικαιολογήσουν οι "επαγγελματίες από βύσμα". Επειδή ξέρω ότι μας διαβάζουν και κάποιοι από αυτούς να ξέρουν τι τους περιμένει εάν συνεχίσουν τον ίδιο σαδισμό για τους ασφαλισμένους που υποτίθεται ότι οφείλουν να εξυπηρετούν.
« Τελευταία τροποποίηση: 17 Ιανουαρίου 2013, 09:21:15 από Δ. Κουναλάκης »

17 Ιανουαρίου 2013, 10:55:12
Απάντηση #1513
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Εγώ βάζω τις εξής επιλογές: "Οξύ περιστατικό", "Χρόνιο περιστατικό".
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

17 Ιανουαρίου 2013, 10:56:36
Απάντηση #1514
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Επειδή έχω ήδη ασθενείς με τέκνα δημοσιογράφους έχω αρχίσει να σκέφτομαι εάν η παρακάτω ιδέα θα έχει αποτέλεσμα:
Να πάρω τηλέφωνο όσους έχω ραντεβού τον επόμενο μήνα και να τους πω να έρθουν την 1η του μήνα με την σειρά προσέλευσης.
Αν υπάρχουν δημοσιογράφοι να καλύψουν το κλείσιμο του δρόμου που θα προκύψει, είμαι σίγουρος ότι θα είναι πρώτο θέμα και στα Αθηναϊκά κανάλια.
Και είμαι περίεργος να δω πως θα το δικαιολογήσουν οι "επαγγελματίες από βύσμα". Επειδή ξέρω ότι μας διαβάζουν και κάποιοι από αυτούς να ξέρουν τι τους περιμένει εάν συνεχίσουν τον ίδιο σαδισμό για τους ασφαλισμένους που υποτίθεται ότι οφείλουν να εξυπηρετούν.
Αυτό θα γίνει ούτως ή άλλως σε πολλούς συμβεβλημένους χωρίς πρόσκληση. Θα είναι σίγουρα θέμα στις ειδήσεις...
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
11494 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Οκτωβρίου 2011, 10:09:30
από EzeΤΡΟΛ
98 Απαντήσεις
71947 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Απριλίου 2014, 13:02:43
από Γ.Κτιστάκης
0 Απαντήσεις
7650 Εμφανίσεις