Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
20 Ιανουαρίου 2025, 11:11:04

Ψηφοφορία

Πώς αξιολογείτε τη διαδικασία έκδοσης ηλεκτρονικών συνταγών;

Άριστη
Πολύ καλή
Καλή
Μέτρια
Κακή

Αποστολέας Θέμα: e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία  (Αναγνώστηκε 1435199 φορές)

0 μέλη και 9 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

12 Σεπτεμβρίου 2013, 14:21:00
Απάντηση #1800
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
βάζει στο ταμείο του ρευστό

Ναι, αλλά πρόσκαιρα: Θα το βγάλει όταν έρθει ο καιρός να πληρώσει rebate.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

12 Σεπτεμβρίου 2013, 14:52:24
Απάντηση #1801
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
βάζει στο ταμείο του ρευστό

Ναι, αλλά πρόσκαιρα: Θα το βγάλει όταν έρθει ο καιρός να πληρώσει rebate.
Από συζητήσεις και υπολογισμούς που έκανα τους συμφέρει, Διακομιστή. Ειδικά όσους έχουν δάνεια: Κανένα δεν τρέχει με 3,5% κσι κάτω...
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

13 Σεπτεμβρίου 2013, 10:47:44
Απάντηση #1802
Αποσυνδεδεμένος

samsok

Σημερα περασε ενας φ.αντιπροσωπος εταιριας απο το ιατρειο  & μου ειπε οτι τελικα επιτρεπεται να αναγραφουμε το εμπορικο ονομα του φαρμακου στις σημειωσεις ενω εγω νομιζα οτι αυτο δεν γινεται.Εχω καταλαβει εγω λαθος ή αυτος?   

13 Σεπτεμβρίου 2013, 11:06:29
Απάντηση #1803
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Σημερα περασε ενας φ.αντιπροσωπος εταιριας απο το ιατρειο  & μου ειπε οτι τελικα επιτρεπεται να αναγραφουμε το εμπορικο ονομα του φαρμακου στις σημειωσεις ενω εγω νομιζα οτι αυτο δεν γινεται.Εχω καταλαβει εγω λαθος ή αυτος?  
Ακόμη και η δεύτερη (διορθωμένη) εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ που αφορά το θέμα δεν αναφέρει τέτοια δυνατότητα. Η αλήθεια είναι ότι δεν την απαγορεύει και ρητά, όπως η πρώτη, όμως τονίζει ότι ο ιατρός συνταγογραφεί ουσία εκτός των πολύ συγκεκριμένων περιπτώσεων των σχετικών νόμων 4052 και 4093:

13 Σεπτεμβρίου 2013, 12:59:09
Απάντηση #1804
Αποσυνδεδεμένος

samsok

αυτη την εγκυκλιο ηξερα και εγω...αρα ή αυτος δεν καταλαβε ή εκανε πως δεν καταλαβε

13 Σεπτεμβρίου 2013, 16:21:44
Απάντηση #1805
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Σημερα περασε ενας φ.αντιπροσωπος εταιριας απο το ιατρειο  & μου ειπε οτι τελικα επιτρεπεται να αναγραφουμε το εμπορικο ονομα του φαρμακου στις σημειωσεις ενω εγω νομιζα οτι αυτο δεν γινεται.Εχω καταλαβει εγω λαθος ή αυτος?   

Τυπικά,
- έχεις από την μεριά ένα ΝΠΔΔ που λέγεται ΕΟΠΥΥ που σου λέει να μην γράφεις ούτε στις σημείωσεις όνομα φαρμάκου.
- έχεις από την άλλη μεριά ένα άλλο ΝΠΔΔ που λέγεται ΠΙΣ που σου λέει να γράφεις στις σημειώσεις όνομα φαρμάκου.
Και τα δύο εποπτεύονται από το ΥΥΚΑ που τηρεί επισήμως σιγή υχθύος (τα δελτία τύπου απευθύνονται στους δημοσιογράφους και δεν αποτελούν εγκύκλιο)
Έχεις μια υπουργική απόφαση που λέει ότι σε χρόνια αγωγή μπορείς να προτείνεις το σκεύασμα που ήδη λαμβάνει ο ασθενής.
Επίσης, η ίδια υπουργική απόφαση μεταθέτει την υλοποίηση της συνταγογράφησης της δραστικής και της "ονομαστικής" στην ΗΔΙΚΑ και στο σύστημα επιλέγεις συνταγογράφηση με δραστική ή με όνομα.
Συνεπώς τι καταλαβαίνεις από όλα αυτά;;;; Εγώ αυτό που καταλάβαίνω είναι πως ότι και να κάνω εάν έχω δόντι δεν έχω τίποτα να φοβάμαι....

Προχθές μου ήρθε ασθενής και μου ζήταγε να τους ξαναγράψω συνταγή με gabapentin γιατί αυτό που έπερνε τον έπιανε και αυτό που του έδωσε τελευταία φορά ο φαρμακοποιός δεν τον πιάνει.... Εγώ τι έπρεπε να κάνω εκεί; Τον έστειλα στο φαρμακείο-κέντρο ΠΦΥ να του βρει λύση....
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

13 Σεπτεμβρίου 2013, 18:38:28
Απάντηση #1806
Αποσυνδεδεμένος

Πατρωνάκης Μάνος

Moderator
  Aπό παλιά έλεγα και στους συναδέλφους βρε μη γράφετε τίποτα στα σχόλια. Μην οξύνετε καταστάσεις. Χάθηκε το μολυβάκι; Για ποιο λόγο να μη σέβεσαι
και την ασχετοσύνη των ακατανόμαστων με τους οποίους έχουμε alisi verisi; Κανείς Φαρμακοποιός ποτέ δεσυνασχέτησε με τις σημειώσεις μου.

13 Σεπτεμβρίου 2013, 20:56:12
Απάντηση #1807
Αποσυνδεδεμένος

samsok

οποτε η γραπτη γνωματευση μου που αναφερει τα εμπορικα σκευασματα θα εξακολουθησει να παραδιδεται μαζι με την ηλεκτρονκη συνταγη ...

13 Σεπτεμβρίου 2013, 21:45:05
Απάντηση #1808
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

οποτε η γραπτη γνωματευση μου που αναφερει τα εμπορικα σκευασματα θα εξακολουθησει να παραδιδεται μαζι με την ηλεκτρονκη συνταγη ...

Γιατί να χαλάς κι άλλο χαρτί; Διάβασε το παραπάνω μήνυμα του Μάνου!
« Τελευταία τροποποίηση: 13 Σεπτεμβρίου 2013, 22:00:38 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

14 Σεπτεμβρίου 2013, 00:43:32
Απάντηση #1809
Αποσυνδεδεμένος

Holisten

Καλησπέρα σας κοίταξε και αυτή την ανακοίνωση νομίζω ότι θα σας βοηθήσει στην απόφαση αναγραφής εμπορικής ονομασίας η' όχι.
Εάν θέλετε και τη γνώμη μου με όλο το σεβασμό νομίζω πως ειναι ξεκάθαρο .ΠΩς ΝΑΙ ο γιατρός μπορεί να προτείνει το σκευασμα της επιλογής του.

Το λέει ξεκάθαρα (θελουμε τους γιατρούς συμμάχους για την επίτευξη του στοχου).

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
Ταχ. Δ/νση: Λ.Κηφισίας 39,Μαρούσι Τηλ: 210 – 6871706-708
Φαξ: 210- 6871769
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία θεσμοθετήθηκε και είναι υποχρεωτική για όλους.
Στόχος της θεσμικής αυτής παρέμβασης είναι η αύξηση της συνταγογράφησης των γενοσήμων φαρμάκων σε αντικατάσταση άλλων πολύ ακριβότερων .Δυστυχώς όμως το μερίδιο των γενοσήμων στη συνταγογράφηση παραμένει εξαιρετικά χαμηλό κάτω από το 20 % , ενώ ο στόχος και η υποχρέωση της χώρας μας είναι το 60% όπως ισχύει σε όλες τις Ευρωπαϊκές Χώρες.
Η αναγκαιότητα της επίτευξης του στόχου αυτού είναι τόσο επείγουσα όσο και επιτακτική .
Ο ΕΟΠΥΥ οφείλει να εξασφαλίσει την επάρκεια της ποιοτικής φαρμακευτικής περίθαλψης χωρίς σπατάλη πόρων. Στη προσπάθεια αυτή καλουμε ολους τους γιατρους να συμμετάσχουν και να βοηθήσουν στην επίτευξη του στόχου. Ο διαλογος και η συνεργασια είναι το πλαίσιο της σχέσης που επιδιώκουμε και θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε.
Ο ΕΟΠΥΥ θα αναλάβει πρωτοβουλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης όλων των γιατρών για την προώθηση της συνταγογράφησης των ποιοτικών γενοσήμων φαρμάκων . Επιπλέον επεξεργαζόμαστε και πλαίσιο κινήτρων για τους γιατρούς που θα συμβάλλουν ενεργά στη αύξηση της διάθεσης των γενοσήμων.
Σε κάθε περίπτωση ο Οργανισμός θα διαφυλάξει τόσο τη ποιοτική περίθαλψη των ασφαλισμένων του, όσο και τη διαφανή και αποδοτική χρήση των πόρων του.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΟΠΥY ΔΗΜΗΤΡΗΣ Α.ΚΟΝΤΟS
Αθήνα, 22/08/2013

14 Σεπτεμβρίου 2013, 02:23:03
Απάντηση #1810
Αποσυνδεδεμένος

thepap

Επιπλέον επεξεργαζόμαστε και πλαίσιο κινήτρων για τους γιατρούς που θα συμβάλλουν ενεργά στη αύξηση της διάθεσης των γενοσήμων.

Τι γίνεται βρε παιδιά?
Μας εξαθλιώσανε οικονομικά για να αρχίσουμε να πουλάμε τα γενόσημα της αρεσκείας τους στο 80% της τιμής του πρωτότυπου?
Ε ρε γλέντια θα πήξουνε τα χωριά μου στο γενόσημο!!!

14 Σεπτεμβρίου 2013, 11:52:31
Απάντηση #1811
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Καλησπέρα σας κοίταξε και αυτή την ανακοίνωση νομίζω ότι θα σας βοηθήσει στην απόφαση αναγραφής εμπορικής ονομασίας η' όχι.
Εάν θέλετε και τη γνώμη μου με όλο το σεβασμό νομίζω πως ειναι ξεκάθαρο .ΠΩς ΝΑΙ ο γιατρός μπορεί να προτείνει το σκευασμα της επιλογής του.

ΟΚ, σύμφωνοι.
Πάντα ο γιατρός είχε τη δυνατότητα να προτείνει ένα σκεύασμα. Τώρα απλά ο νόμος δίνει τη δυνατότητα της παράκαμψης της υπογραφής του.

14 Σεπτεμβρίου 2013, 12:22:30
Απάντηση #1812
Αποσυνδεδεμένος

medicus

...ο γιατρός μπορεί να προτείνει το σκεύασμα της επιλογής του...

Ο ιατρός δεν είναι "σύμβουλος" αλλά "στρατηγός", στον πόλεμο κατά των ασθενειών. Αλίμονο εάν αντιστραφούν οι ρόλοι !!!  :-[
Medicus curat,
Deus sanat

14 Σεπτεμβρίου 2013, 12:50:46
Απάντηση #1813
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
...ο γιατρός μπορεί να προτείνει το σκεύασμα της επιλογής του...

Ο ιατρός δεν είναι "σύμβουλος" αλλά "στρατηγός", στον πόλεμο κατά των ασθενειών. Αλίμονο εάν αντιστραφούν οι ρόλοι !!!  :-[

Θα έπρεπε, για λόγους αρχής και μόνον, να είχε τη δυνατότητα να "κλειδώσει" εμπορικό σκεύασμα ο γιατρός, ανεξαρτήτου πάθησης και ουσίας, όταν συντρέχουν λόγοι που αφορούν την υγεία του ασθενή.
Όμως, το βάρος της προσπάθειας θα έπρεπε να πέσει στη θέσπιση κινήτρων για ελάφρυνση της επιβάρυνσης ασθενή και ασφαλιστικού φορέα, όταν αντίστοιχα υπάρχουν τα ιατρικά περιθώρια. Η μείωση της συμμετοχής στα γενόσημα και η συμπίεση των τιμών τους με παράλληλο εντατικό έλεγχο της ποιότητάς τους είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.
Στο κάτω-κάτω, ένα τέτοιο σύστημα σέβεται και το γιατρό, και το φαρμακοποιό, και τον ασθενή αλλά και το κράτος.

18 Σεπτεμβρίου 2013, 21:19:11
Απάντηση #1814
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Το παράδειγμα με το Atrost 40 mg που χρησιμοποιεί το Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος με σημερινή ημερομηνία είναι σχεδόν Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος με την ανάρτηση του διακομιστή στις 10 Σεπτεμβρίου.

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
11500 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Οκτωβρίου 2011, 10:09:30
από EzeΤΡΟΛ
98 Απαντήσεις
71970 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Απριλίου 2014, 13:02:43
από Γ.Κτιστάκης
0 Απαντήσεις
7653 Εμφανίσεις