Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
20 Νοεμβρίου 2024, 15:32:59

Ψηφοφορία

Πώς αξιολογείτε τη διαδικασία έκδοσης ηλεκτρονικών συνταγών;

Άριστη
Πολύ καλή
Καλή
Μέτρια
Κακή

Αποστολέας Θέμα: e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία  (Αναγνώστηκε 1396166 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

9 Οκτωβρίου 2014, 11:42:24
Απάντηση #2295
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
....Επιπλέον, μου ανέφερε  πως  τα  παιδιά  της  αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα , αλλά  η παιδίατρος  έχει τη δυνατότητα  να αλλάζει  τα στοιχεία  και να συνταγογραφεί κανονικά εν τέλει. Υπάρχει  , όντως, αυτή η δυνατότητα?
  Τα παιδιά είναι έμμεσα ασφαλισμένοι και μπορείς να αλλάζεις το δηλωθέν ασφαλιστικο ταμείο και να γράφεις συνταγές και ας φαίνονται ανασφάλιστα... Δεν γίνεται στους άμεσα ασφαλισμένους.
   Τελευταία μου έτυχε ασθενής με βιβλιάριο ΙΚΑ (χηρείας) που η ΗΔΙΚΑ θεωρούσε ότι ήταν ΟΓΑ (άμεσα - ήταν παλιότερα βέβαια στον ΟΓΑ). Δοκίμασα να αλλάξω το ταμείο σε ΙΚΑ και, ΑΝΕΛΠΙΣΤΑ, το δέχθηκε και την έβγαλε ασφαλισμένη ως το μακρινό  2222. Η συνταγογράφηση ήταν επιτυχής. Πάντως της σύστησα να πάει στο ΙΚΑ (μήπως βγάλει άκρη).
   Ίσως μερικές φορές αξίζει να αλλάζουμε το ταμείο στο κανονικό και να προσπαθούμε (με πολλές πιθανότητες αποτυχίας δυστυχώς).
« Τελευταία τροποποίηση: 9 Οκτωβρίου 2014, 11:48:59 από Ορθοπαιδικός »

9 Οκτωβρίου 2014, 14:04:49
Απάντηση #2296
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Θα με συγχωρέσετε, αλλά είμαστε αξιολύπητα όντα.
Ο κάθε κατσαπλιάς επιμένει να παίζει τις κουμπάρες μαζί μας (και με τους χρήστες υπηρεσιών υγείας) και εμείς επιμένουμε να ψάχνουμε οδούς "διαφυγής" αντί να κατεβάσουμε τα στυλό (πληκτρολόγια) και να τους πούμε "Κύριοι, όποτε δείτε σοβαρά και εμάς και τους ασθενείς, ειδοποιήστε μας να ξανανοίξουμε το κονσερβοκούτι σας".
Λυπάμαι, αλλά οι άνθρωποι έχουν αποφασίσει να μας κάνουν καψώνι και εμείς, σα νεοσύλλεκτοι, χτυποκαρδούμε μη τους κακοκαρδίσουμε και μας κάνουν χειρότερα.

Αν ποτέ –και εμείς και οι ασθενείς- αποκτούσαμε φωνή (που τώρα την έχουμε ξεπουλημένη σε ημετέρους και κομματικούς φίλους), τότε ίσως κάτι θα άλλαζε.
Στην υγεία μας λοιπόν.
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

9 Οκτωβρίου 2014, 14:15:16
Απάντηση #2297
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Τα προβλήματα  δεν έχουν τελειωμό . Έχω  ασθενή  φίλη φαρμακοποιό  , ασφαλισμένη  του ΕΤΑΑ-ΤΥΥ ή ΤΥ  (ή ΤΣΑΥ,  τρομάρα  μας , δε μας  φθάνει η γραφειοκρατία σε αυτήν τη χώρα, αλλά  θέλουμε και να τη διαιωνίζουμε με πολλαπλές  βαφτίσεις ασφαλιστικών ταμείων , υπουργείων κτλ) , στην οποία  προτίθεμαι να συνταγογραφήσω. Το μαγικό μας  σύστημα  , όμως , την εμφανίζει ασφαλισμένη στο ΙΚΑ  και με φέρουσα ασφαλιστική ικανότητα. Η ίδια  μου απάντησε  ότι  τους  έχει ενημερώσει  άπειρες  φορές    , αλλα  φευ... Επιπλέον, μου ανέφερε  πως  τα  παιδιά  της  αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα , αλλά  η παιδίατρος  έχει τη δυνατότητα  να αλλάζει  τα στοιχεία  και να συνταγογραφεί κανονικά εν τέλει. Υπάρχει  , όντως, αυτή η δυνατότητα?

ΤΣΑΥ;
Εγώ στο ΤΣΑΥ δεν μπορώ να μπω στο μητρώο καν.
Κανείς από τους "αρμόδιους" δεν ξέρει γιατί.
Δεν μπορώ να τυπώσω καμία ενημέρωση.
Μου οφείλουν διπλοπληρωμένες κρατήσεις από τον καιρό που παραιτήθηκα από το Πανεπιστήμιο.
Δε με έχουν πληρώσει για ασθενείς που εξέτασα το 2010 και το 2011.
Για ποιο ΤΣΑΥ ή όπως αλλιώς λέγεται μιλάμε;
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

13 Οκτωβρίου 2014, 14:30:32
Απάντηση #2298
Αποσυνδεδεμένος

Dott.diMG

"Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα Δευτέρα 13/10/2014 από 14:30 έως 17:30 δεν θα είναι διαθέσιμη η εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, καθώς και το API φαρμακείων, λόγω αναβάθμισης του συστήματος."

Φορέστε κράνος και σωσίβιο - Αναβαθμιζόμαστε!! ;D
« Τελευταία τροποποίηση: 13 Οκτωβρίου 2014, 14:35:05 από Dott.diMG »
"Η αγάπη βρίσκει τρόπο. Η αδιαφορία βρίσκει δικαιολογία."
(Γέρων Παΐσιος)

13 Οκτωβρίου 2014, 18:26:19
Απάντηση #2299
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator

"Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα Δευτέρα 13/10/2014 από 14:30 έως 17:30 δεν θα είναι διαθέσιμη η εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, καθώς και το API φαρμακείων, λόγω αναβάθμισης του συστήματος."

Τι άλλαξε:
1) Δυνατότητα προσθήκης βιομετρικών στοιχείων
2) Πρόσβαση στο πλήρες ιστορικό (από όλους τους παρόχους υπηρεσιών υγείας), τις προσωπικές πληροφορίες, τα βιομετρικά στοιχεία και τα δεδομένα των θεραπευτικών πρωτοκόλλων
3) Δυνατότητα προσωρινής καταχώρισης συνταγής και παραπεμπτικών
4) Δυνατότητα επιλογής κωδικών ICD-10 με βάση τη συχνότητα χρήσης
5) Πρόσβαση σε πληροφορίες για κάθε σκεύασμα (δίπλα από κάθε εμπορικό όνομα έχει ένα "i" που μπορούμε να επιλέξουμε προκειμένου να τις δούμε) μεταξύ των οποίων: Εμπορική Ονομασία, Μορφή, Περιεκτικότητα, Συσκευασία, ATC, Τύπος Φαρμάκου, Τιμή αναφοράς, Τιμή Λιανικής, Λεπτομέρειες (Θετική λίστα, Αρνητική λίστα, Αποσυρμένο, Σε κυκλοφορία, Συνταγ/ση μόνο μέσω ΘΠΣ, Ειδική εισαγωγή, Φάρμακο Ι.Φ.Ε.Τ., Μη Συνταγογραφούμενο, Νόμου 3816, Ναρκωτικά, Έγκριση από ΕΟΠΥΥ, Εμβόλιο Απευαισθητοποίησης, Αναλώσιμο, Από ηλικία Έως ηλικία) και Σχετικές διαγνώσεις με κωδικό ICD10.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

13 Οκτωβρίου 2014, 18:51:03
Απάντηση #2300
Αποσυνδεδεμένος

ZArk

Επώνυμοι
Σημερα προσπάθησα να καταχωρήσω μια aσθενη ως ανασφάλιστη του Νόμου....κτλ , και αφου ολοκληρώθηκε η διαδικασία μου βγήκε παράθυρο οτι δεν εχω δικαίωμα συνταγογράφησης.
Ειμαι Γ.Ι σε Π.Ι. μήπως πάψαμε τελικά να είμαστε ιατροί ΕΣΥ????

Έχει κάποιος άλλος αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα;
"Έχω παρατηρήσει ότι, ακόμα και οι άνθρωποι που ισχυρίζονται ότι τα πάντα είναι προκαθορισμένα και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να τα αλλάξουμε, κοιτάζουν αριστερά-δεξιά πριν περάσουν τον δρόμο."

"Stephen Hawkings"

13 Οκτωβρίου 2014, 19:05:08
Απάντηση #2301
Αποσυνδεδεμένος

GAD2

Τι άλλαξε:
1) Δυνατότητα προσθήκης βιομετρικών στοιχείων
2) Πρόσβαση στο πλήρες ιστορικό (από όλους τους παρόχους υπηρεσιών υγείας), τις προσωπικές πληροφορίες, τα βιομετρικά στοιχεία και τα δεδομένα των θεραπευτικών πρωτοκόλλων
3) Δυνατότητα προσωρινής καταχώρισης συνταγής και παραπεμπτικών
4) Δυνατότητα επιλογής κωδικών ICD-10 με βάση τη συχνότητα χρήσης
5) Πρόσβαση σε πληροφορίες για κάθε σκεύασμα (δίπλα από κάθε εμπορικό όνομα έχει ένα "i" που μπορούμε να επιλέξουμε προκειμένου να τις δούμε) μεταξύ των οποίων: Εμπορική Ονομασία, Μορφή, Περιεκτικότητα, Συσκευασία, ATC, Τύπος Φαρμάκου, Τιμή αναφοράς, Τιμή Λιανικής, Λεπτομέρειες (Θετική λίστα, Αρνητική λίστα, Αποσυρμένο, Σε κυκλοφορία, Συνταγ/ση μόνο μέσω ΘΠΣ, Ειδική εισαγωγή, Φάρμακο Ι.Φ.Ε.Τ., Μη Συνταγογραφούμενο, Νόμου 3816, Ναρκωτικά, Έγκριση από ΕΟΠΥΥ, Εμβόλιο Απευαισθητοποίησης, Αναλώσιμο, Από ηλικία Έως ηλικία) και Σχετικές διαγνώσεις με κωδικό ICD10.

και παράλληλα αχρηστεύτηκαν όλα τα βοηθητικά προγράμματα τύπου EasyMed-medisto κτλ αφού άλλαξαν όλο το λειτουργικό του συστήματος και δεν είναι δυνατή η αντιγραφή της συνταγής
οι προγραμματιστές σήμερα θα κάνουν υπερωρίες
βέβαια ακόμη κάθε συνταγή χωράει μόνο τρία φάρμακα..........
ΚΑΙ καμμία παρέμβαση στον αριθμό των εξετάσεων ανα ειδικότητα
συνεχίζουμε να κάνουμε ότι θέλει ο καθένας

13 Οκτωβρίου 2014, 19:19:35
Απάντηση #2302
Αποσυνδεδεμένος

theodos

Σημερα προσπάθησα να καταχωρήσω μια aσθενη ως ανασφάλιστη του Νόμου....κτλ , και αφου ολοκληρώθηκε η διαδικασία μου βγήκε παράθυρο οτι δεν εχω δικαίωμα συνταγογράφησης.

Αντιμετώπισα και εγώ πρόβλημα όταν επιχείρησα το ίδιο από ΠΙ αντι απο το ΚΥ, οπου η διαδικασία ολοκληρώθηκε χωρίς πρόβλημα. Πιστεύω ότι η ΗΔΙΚΑ  αντί να ψάχνει ποιος είσαι ελέγχει την πρόσβαση στο δίκτυο και αφήνει μόνο της συνδέσεις μέσω του ''σύζευξις'' να προχωρήσουν την σ/γ σε ανασφάλιστους. Δεν νομίζω ότι πολλά ΠΙ  έχουν πρόσβαση μέσω του σύζευξις, σε εμάς όλα έχουν μέσω άλλων παροχών.
« Τελευταία τροποποίηση: 13 Οκτωβρίου 2014, 20:09:21 από Denominator »
Θεοδοσίου Θεοδόσιος
Γενικός Ιατρός

13 Οκτωβρίου 2014, 21:25:53
Απάντηση #2303
Αποσυνδεδεμένος

Δημήτρης Μακρέας

Επώνυμοι

Αντιμετώπισα και εγώ πρόβλημα όταν επιχείρησα το ίδιο από ΠΙ αντι απο το ΚΥ, οπου η διαδικασία ολοκληρώθηκε χωρίς πρόβλημα. Πιστεύω ότι η ΗΔΙΚΑ  αντί να ψάχνει ποιος είσαι ελέγχει την πρόσβαση στο δίκτυο και αφήνει μόνο της συνδέσεις μέσω του ''σύζευξις'' να προχωρήσουν την σ/γ σε ανασφάλιστους. Δεν νομίζω ότι πολλά ΠΙ  έχουν πρόσβαση μέσω του σύζευξις, σε εμάς όλα έχουν μέσω άλλων παροχών.

Κι εγώ το ίδιο, λύθηκε σήμερα μετά από επικοινωνία με ΗΔΙΚΑ. Αμέσως μετά τη σύνδεση δε θα επιλέξετε ως μονάδα περιφερικό ιατρείο ως συνήθως, αλλά θα επιλέξετε "άλλες συνδέσεις", μετά επιλέγετε Κέντρο υγείας και στο σχόλιο το περιφερικό ιατρείο.
Το τσέκαρα και λειτουργεί κανονικά.

13 Οκτωβρίου 2014, 23:07:42
Απάντηση #2304
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Σε δίμηνη συνταγή δε με αφήνει να γράψω πάνω από 2 κουτιά ανά σκεύασμα ενώ σε θεραπεία μηνός μέχρι 10 κουτιά! Πώς θα γράψω δίμηνη με σκευάσματα των 10 ή των 14 χαπιών;
Συγχαρητήρια στον "αναβαθμιστή"!

14 Οκτωβρίου 2014, 10:22:34
Απάντηση #2305
Αποσυνδεδεμένος

GAD2

Σε δίμηνη συνταγή δε με αφήνει να γράψω πάνω από 2 κουτιά ανά σκεύασμα ενώ σε θεραπεία μηνός μέχρι 10 κουτιά! Πώς θα γράψω δίμηνη με σκευάσματα των 10 ή των 14 χαπιών;
Συγχαρητήρια στον "αναβαθμιστή"!
Δηλαδή σε τι ακριβώς χρησιμεύει η περίμετρος κεφαλής στους ασθενείς μου? Για να ελέγξουν αν όντως ήρθε ο συγκεκριμένος ασθενής?Γιατί δε βάζουν ένα application να του παίρνουμε δακτυλικό αποτύπωμα?

14 Οκτωβρίου 2014, 10:40:19
Απάντηση #2306
Αποσυνδεδεμένος

Δημήτρης Μακρέας

Επώνυμοι
Η μόνη εξήγηση είναι για τα παιδιά...

14 Οκτωβρίου 2014, 10:52:57
Απάντηση #2307
Αποσυνδεδεμένος

GAD2

Mα αυτό ακριβώς λέω....οι περισσότεροι τα παιδιά τάχουυε στο σπίτι μας και δεν τα βλέπουμε κιόλας με αυτό το γ......σύστημα συνταγογραφησης και τις αναβαθμίσεις

14 Οκτωβρίου 2014, 16:03:54
Απάντηση #2308
Αποσυνδεδεμένος

pzogr

Επώνυμοι
Μάλλον τα βάζουν σιγά σιγά για να μη γίνουν λάθη :P
Σε βάθος 15ετίας θα έχουμε ιατρικό φάκελλο!
Στα 30 χρόνια ο γιατρός θα μπορεί να τον συμπληρώνει σε λιγότερο από μια εβδομάδα...
Πέρα από την πλάκα όμως είναι πραγματικά απίστευτο πόσα λάθη ξεφεύγουν μετά από τόσο μικρές αλλαγές, κάτι που δείχνει κακό σχεδιασμό...

14 Οκτωβρίου 2014, 21:54:30
Απάντηση #2309
Αποσυνδεδεμένος

ZArk

Επώνυμοι
Μήπως ξέρετε αν αφού πρώτα καταχωρήσει ο ρευματολόγος το πρωτόκολλο για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, μπορούμε να συνεχίσουμε να συνταγογραφούμε για τη ρευματοειδή; Γιατί ο κωδικός νόσου όπως και το πρωτόκολλο ήταν απόντα απο Σεπτέμβρη αλλά παρόντα στους ρευματολόγους και ίσως και σε άλλες ειδικότητες ( παθολόγοι;;;)
"Έχω παρατηρήσει ότι, ακόμα και οι άνθρωποι που ισχυρίζονται ότι τα πάντα είναι προκαθορισμένα και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να τα αλλάξουμε, κοιτάζουν αριστερά-δεξιά πριν περάσουν τον δρόμο."

"Stephen Hawkings"

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
11289 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Οκτωβρίου 2011, 10:09:30
από EzeΤΡΟΛ
98 Απαντήσεις
69997 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Απριλίου 2014, 13:02:43
από Γ.Κτιστάκης
0 Απαντήσεις