Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
19 Νοεμβρίου 2024, 07:43:47

Ψηφοφορία

Πώς αξιολογείτε τη διαδικασία έκδοσης ηλεκτρονικών συνταγών;

Άριστη
Πολύ καλή
Καλή
Μέτρια
Κακή

Αποστολέας Θέμα: e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία  (Αναγνώστηκε 1395565 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

13 Οκτωβρίου 2011, 15:13:00
Απάντηση #255
Αποσυνδεδεμένος

dimipap73

Αν θελει το υπουργειο να μειωσει το κοστος της φαρμακετικης αγωγης μπορει να εισαγει σιμβαστατινη,ατορβαστατινη κανα 2 σαρτανες μια κλαριθρομυκινη,μια κλοπιδογρελη και ενα διφωσφονικο ,με συνοπτικες διαδικασιες ,να τα συσκευασει και να τα πουλα στα φαρμακεια οριζοντας οτι τα ταμεια θα αγοραζουν μονο το συγκεκριμενο.Μαλιστα ειναι τετοιο το περιθωριο κερδους που θα τουρχονται τζαμπα και θα βγαζει και λεφτα απο τη συμμετοχη του ασφαλισμενου.Εχει κανει 100 κουλουτουμπες αλλα δεν εχει κανει το αυτονοητο ο Λοβερδος(ισως να μην τον αφηνει και ο λουραντος)
Μπορει καποιος να ισχυριστει οτι η προταση αυτη θιγει τους γιατρους γιατι χανουν το περεδωσε -αν υπαρχει- με τις εταιριες ,πρεπει ομως οι ιδιοι οι ιατροι να καταλαβουν οτι θα πρεπει να σταματησουν να βασιζουν τα εσοδα τους στις χορηγιες των φαρμακευτικων εταιριων και να αναζητησουν να πληρωνονται για τη δουλεια τους μεσω της αυτοβελτιωσης τους.Τωρα αν θελετε την αποψη μου η δια βιου ιατρικη μετεκπαιδευση των ιατρων δεν πρεπει να γινεται ουτε με χρηματα του κρατους ουτε με χρηματα των φαρμακευτικων εταιριων .Σημερα δεν ειναι αναγκη να παμε στο Μοναχο αν θελουμε να παρακολουθησουμε τα νεοτερα στην υπερταση,μπορουμε να δουμε το τι θα πουν στο Μοναχο απο το pc μας και απο τον καναπε μας τα υπολοιπα ειναι ακριβος τουρισμος στην πλατη του κρατους και τοων ασθενων μας

19 Οκτωβρίου 2011, 13:18:50
Απάντηση #256
Αποσυνδεδεμένος

Γ.Κτιστάκης

Moderator
Σήμερα στο ΚΥ παραλάβαμε τον εξοπλισμό (PC και εκτυπωτές) για την Η/Σ.   Το κουφό είναι ότι οι εκτυπωτές είναι λιγότεροι των PC  και το ότι σε κανένα ΠΙ που χορηγείται Laptop  δεν υπάρχει δυνατότητα internet. Δεν ξέρω, οι συνάδελφοι θα πρέπει να αγοράσουν πακέτο ασύρματης σύνδεσης ή θα πρέπει να αναμένουν την υπηρεσία να χορηγήσει τέτοια πακέτα?  Στην προμήθεια του εξοπλισμού έτρεξαν να την εξασφαλίσουν σχετικά γρήγορα (έστω και με ελλείψεις), την παροχή internet ποιος και πότε θα την κάνει??
Το άλλο κουφό είναι ότι  στα ΠΙ που υπηρετούν δυο ιατροί, χορηγούν έναν εκτυπωτή με αποτέλεσμα να συνδέουν μια τον ένα Η/Υ και μια τον άλλον. Είχα επισημάνει ότι θα έπρεπε να προμηθευτούν ασύρματους εκτυπωτές για τα διπλά ΠΙ  ή να εξασφαλίσουν σύνδεση που να μπορεί ένας εκτυπωτής να είναι κοινός και για τους δυο Η/Υ. αυτά τα θεωρούσαν πολυτέλειες με αποτέλεσμα τώρα να υπάρχει πρόβλημα στην χρήση τους και στην ουσία να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την Η/Σ.
Η προχειρότητα και σε αυτόν τον τομέα στο μεγαλείο της!!!!!

19 Οκτωβρίου 2011, 14:07:30
Απάντηση #257
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Σήμερα στο ΚΥ παραλάβαμε τον εξοπλισμό (PC και εκτυπωτές) για την Η/Σ.   Το κουφό είναι ότι οι εκτυπωτές είναι λιγότεροι των PC  και το ότι σε κανένα ΠΙ που χορηγείται Laptop  δεν υπάρχει δυνατότητα internet. Δεν ξέρω, οι συνάδελφοι θα πρέπει να αγοράσουν πακέτο ασύρματης σύνδεσης ή θα πρέπει να αναμένουν την υπηρεσία να χορηγήσει τέτοια πακέτα?  Στην προμήθεια του εξοπλισμού έτρεξαν να την εξασφαλίσουν σχετικά γρήγορα (έστω και με ελλείψεις), την παροχή internet ποιος και πότε θα την κάνει??
Το άλλο κουφό είναι ότι  στα ΠΙ που υπηρετούν δυο ιατροί, χορηγούν έναν εκτυπωτή με αποτέλεσμα να συνδέουν μια τον ένα Η/Υ και μια τον άλλον. Είχα επισημάνει ότι θα έπρεπε να προμηθευτούν ασύρματους εκτυπωτές για τα διπλά ΠΙ  ή να εξασφαλίσουν σύνδεση που να μπορεί ένας εκτυπωτής να είναι κοινός και για τους δυο Η/Υ. αυτά τα θεωρούσαν πολυτέλειες με αποτέλεσμα τώρα να υπάρχει πρόβλημα στην χρήση τους και στην ουσία να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την Η/Σ.

Βάλτε το τηλέφωνο του ΠΙ στο adsl διαθεσιμότητα του oteshop. Εάν υπάρχει ADSL τότε με ένα έγγραφο του διοικητή του νοσοκομείου σε 10 ημέρες έχετε Internet
Εκεί που έχετε δυο Η/Υ και ένα εκτυπωτή, ο δεύτερος υπολογιστής βλέπει τον εκτυπωτή του πρώτου Η/Υ μέσω δικτύου εάν βρίσκονται στον ίδιο χώρο.
Μέγα ερώτημα: Οι εκτυπωτές είναι laser ή inkjet ?
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

19 Οκτωβρίου 2011, 15:09:04
Απάντηση #258
Αποσυνδεδεμένος

Γ.Κτιστάκης

Moderator
Με επικοινωνία που είχα με το νοσοκομείο μου είπαν ότι την σύνδεση internet την αναλαμβάνουν οι δήμοι!!!!! Το θέμα είναι στα χωριά και στις περιοδείες των ιατρών. Tο πιο χρήσιμο νομίζω είναι η ασύρματη πρόσβαση. Νομίζω υπάρχει η δυνατότητα στο σύζευξης. 
Όσο για τους εκτυπωτές (δεν τους έχω δει) αλλά πληροφορήθηκα ότι δεν είναι laser  αλλά inkjet HP.

19 Οκτωβρίου 2011, 15:41:49
Απάντηση #259
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Όσο για τους εκτυπωτές (δεν τους έχω δει) αλλά πληροφορήθηκα ότι δεν είναι laser  αλλά inkjet HP.

Θα χρειάζονται τρελλά αναλώσιμα, που δεν είναι και φθηνά...
Σελίδες Α4 θα μασώνται...
Μελάνια θα τελειώνουν όλη την ώρα και πουθενά δεν θα βρίσκεις ανταλλακτικά...
Οι εκτυπωτές inkjet ΗP θα "κολλάνε" όλη την ώρα (τυγχάνω παθώς.)
Κατά τ' άλλα, το βαφτίζουν "ηλεκτρονική" συνταγογράφηση. 

Breaking News: "φθηνό κομματικό παιχνίδι" χαρακτήρισε ο Μπένι Χιλ την κίνηση των ΛΟ.Ρ.ΔΙ.  πριν από λίγο στην Βουλή.   
« Τελευταία τροποποίηση: 19 Οκτωβρίου 2011, 16:04:55 από Ο διακοσμητής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

19 Οκτωβρίου 2011, 16:36:47
Απάντηση #260
Αποσυνδεδεμένος

Δημήτρης Μακρέας

Επώνυμοι
Με ασύρματη σύνδεση απλά δε γίνεται! Η καθυστέρηση σε κάθε κλικ είναι απίστευτη.
Το έχω δοκιμάσει.

19 Οκτωβρίου 2011, 22:10:50
Απάντηση #261
Αποσυνδεδεμένος

tasath

Για τον printer, κατά 99,9% είναι με σύνδεση USB.
Υπάρχουν κάτι συσκευούλες (USB print switch) που συνδέεις τα 2 PC ώστε να μοιράζονται τον printer χωρίς να βάζεις/βγάζεις καλώδια. Ο διαμοιρασμός γίνεται είτε αυτόματα είτε χειροκίνητα με διακόπτη.
Π.χ. εδώ: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Συμφωνώ ότι η χειρότερη επιλογή ήταν οι inkjet γιατί με τον όγκο των εκτυπώσεων θα φεσωθείτε αναλώσιμα και προβλήματα...
Έχουν πέσει τόσο πολύ οι τιμές των laser που είναι γελοίο να μην τους αγοράζουν. Βέβαια οι φτηνοί Laser κατά κανόνα έχουν ακριβά αναλώσιμα...
« Τελευταία τροποποίηση: 19 Οκτωβρίου 2011, 22:13:51 από tasath »
Μπουμπούκος γιοκ. Τσεκούρι τώρα.

19 Οκτωβρίου 2011, 23:52:44
Απάντηση #262
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Με επικοινωνία που είχα με το νοσοκομείο μου είπαν ότι την σύνδεση internet την αναλαμβάνουν οι δήμοι!!!!! Το θέμα είναι στα χωριά και στις περιοδείες των ιατρών. Tο πιο χρήσιμο νομίζω είναι η ασύρματη πρόσβαση. Νομίζω υπάρχει η δυνατότητα στο σύζευξης. 
Για να ξέρεις ποιος θα το αναλάβει, ρωτάς σε ποιανού ονόματος βγαίνει ο λογαριασμός. Εάν το ιατρείο είναι δίπλα στο κοινοτικό γραφείο και το τελευταίο έχει adsl τότε παίζει αυτό που λες. Ασύρματη πρόσβαση δεν έχει το σύζευξις, κάποιοι δήμοι έφτιαξαν ελεύθερη πρόσβαση για τους δημότες. Αλλά εάν σκέφτεστε ασύρματη μέσω GSM ξεχάστε το.
Προχειρότητα η επιλογή των inkjet. Βασικά το λογικό κόστος αγοράς, μελανιού και ταχύτητας εκτύπωσης πρώτης σελίδας το έχει ο εκτυπωτής ΟΚΙ B430d με βάση έρευνα αγοράς που έκανα πριν ένα εξάμηνο.

Για τον printer, κατά 99,9% είναι με σύνδεση USB.
Υπάρχουν κάτι συσκευούλες (USB print switch) που συνδέεις τα 2 PC ώστε να μοιράζονται τον printer χωρίς να βάζεις/βγάζεις καλώδια. Ο διαμοιρασμός γίνεται είτε αυτόματα είτε χειροκίνητα με διακόπτη.
Π.χ. εδώ: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Βάζω στοίχημα ότι δεν πρέπει να ξέρεις και πολλά από το πρωτόκολλο επικοινωνίας που χρησιμοποιούν οι συσκευές USB....
Κάνε connect-disconnect συνεχώς ένα USB εκτυπωτή και μετά από μερικές φορές θα χρειάζεσαι επανεκίνηση.
Εϊναι τόσο δύσκολο και δαπανηρό από την στιγμή που και οι δύο υπολογιστές είναι στο ίδιο τοπικό δίκτυο να κάνεις στον Η/Υ που έχει τον εκτυπωτή να τον μοιράζει αντί να αγοράζεις τέτοιες πατάτες που προτείνεις;

20 Οκτωβρίου 2011, 05:51:01
Απάντηση #263
Αποσυνδεδεμένος

timex

Σας εφεραν και λαπτοπ για τα ΠΙ;

20 Οκτωβρίου 2011, 10:58:20
Απάντηση #264
Αποσυνδεδεμένος

tasath

Βάζω στοίχημα ότι δεν πρέπει να ξέρεις και πολλά από το πρωτόκολλο επικοινωνίας που χρησιμοποιούν οι συσκευές USB....
Κάνε connect-disconnect συνεχώς ένα USB εκτυπωτή και μετά από μερικές φορές θα χρειάζεσαι επανεκίνηση.
Εϊναι τόσο δύσκολο και δαπανηρό από την στιγμή που και οι δύο υπολογιστές είναι στο ίδιο τοπικό δίκτυο να κάνεις στον Η/Υ που έχει τον εκτυπωτή να τον μοιράζει αντί να αγοράζεις τέτοιες πατάτες που προτείνεις;

Κ. Κουναλάκη, ασχολούμαι με τους Η/Υ εδώ και 25 χρόνια, είμαι επαγγελματίας πληροφορικής και γνωρίζω τόσα για τα πρωτόκολλα που δεν φαντάζεστε.
Αντίστοιχη λύση με αυτή που προτείνω λειτουργεί κανονικά σε γραφείο συνεργάτη μου. Ναι, μπορεί μια στο τόσο να δείχνει ότι ο printer είναι offline αλλά λύνεται πανεύκολα χωρίς επανεκκίνηση όπως γράφετε (κατά το κλασσικό του ημιμαθή, κάνω reboot όταν κάτι δεν πάει καλά).

Στην τελική, εγώ απλά πρότεινα μια εναλλακτική λύση σε μια κατάσταση που φωνάζει από μακρυά ότι δεν έχει σχεδιαστεί σωστά.
Υπό αυτή την έννοια βρίσκω τουλάχιστον απρεπή τον τόνο και τους χαρακτηρισμούς σας.

20 Οκτωβρίου 2011, 11:12:51
Απάντηση #265
Αποσυνδεδεμένος

tasath

Μια άλλη πρόταση:
Εφόσον δεν έχουν internet ακόμα, ας φροντίσουν όταν το προμηθευτούν, να πάρουν ένα modem/router που να λειτουργεί ως print server και να συνδεθούν PC και εκτυπωτής εκεί.
Σαφώς ορθότερο από το να συνδέσεις 2 PC μεταξύ τους και να πρέπει να ανοίγεις το δεύτερο και να κάνεις login για να λειτουργεί ο εκτυπωτής στο πρώτο.

20 Οκτωβρίου 2011, 11:35:08
Απάντηση #266
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Κ. Κουναλάκη, ασχολούμαι με τους Η/Υ εδώ και 25 χρόνια, είμαι επαγγελματίας πληροφορικής και γνωρίζω τόσα για τα πρωτόκολλα που δεν φαντάζεστε.
Αντίστοιχη λύση με αυτή που προτείνω λειτουργεί κανονικά σε γραφείο συνεργάτη μου. Ναι, μπορεί μια στο τόσο να δείχνει ότι ο printer είναι offline αλλά λύνεται πανεύκολα χωρίς επανεκκίνηση όπως γράφετε (κατά το κλασσικό του ημιμαθή, κάνω reboot όταν κάτι δεν πάει καλά).

Στην τελική, εγώ απλά πρότεινα μια εναλλακτική λύση σε μια κατάσταση που φωνάζει από μακρυά ότι δεν έχει σχεδιαστεί σωστά.
Υπό αυτή την έννοια βρίσκω τουλάχιστον απρεπή τον τόνο και τους χαρακτηρισμούς σας.

Υπάρχει μια παροιμία που λέει για "νέο γιατρό και γέρο δικηγόρο" Εάν υπήρχαν οι της πληροφορικής θα λέγανε .......
Συνεπώς τα 25 χρόνια δεν θέλω να τα σχολιάσω.

Προτείνω να δείτε τα ακόλουθα:

Για αυτούς που έχουν δύο μόνο υπολογιστές και δεν χρειάζονται σύνδεση internet υπάρχει και το cross utp ethernet καλώδιο
μια και είστε της πληροφορικής φαντάζομαι ότι τα ακόλουθα θα σας είναι παιχνίδι και δεν χρειάζονται εξηγήσεις:

Το usb switch (αν είναι switch και δεν είναι διακόπτης) στο φίλο σας είμαι σίγουρος ότι το έβαλε κάποιος που πήρε πτυχίο κοντά στο 1985-1995...

20 Οκτωβρίου 2011, 11:58:32
Απάντηση #267
Αποσυνδεδεμένος

Γ.Κτιστάκης

Moderator
Σας εφεραν και λαπτοπ για τα ΠΙ;

Τα Laptop είναι σε αριθμό τόσα όσοι οι ειδικευμένοι που υπηρετούν σε ΠΙ. Για το Κ.Υ έδωσαν  σταθερούς Η/Υ . Στο Κ.Υ χρησιμοποιούμε τώρα κάποιον εκτυπωτή που είναι online, αλλά με το μειονέκτημα ότι ο ασθενής ή κάποιος άλλος, θα πρέπει να βγει από το ιατρείο να πάει στο θυρωρείο να παραλάβει την συνταγή ,( εάν κάποιος δεν την πετάξει εν τω μεταξύ, γιατί έχει συμβεί και αυτό από τους «υπεύθυνους» του θυρωρείου,) και μετά να επιστρέψει πίσω στο ιατρείο για να την σφραγίσει ο Ιατρός. Για να αποφύγουμε όλη αυτήν την διαδικασία, ζήτησα εγγράφως τόσους εκτυπωτές όσα τα ιατρεία στο Κ.Υ. Πληροφοριακά αυτήν την στιγμή υπάρχουν μόνο τρία ιατρεία Γ.Ι και δυο οδοντιατρεία. Δηλαδή είχα ζητήσει σε πρώτη φάση τρις εκτυπωτές (υπήρχε ένας) για να έχουν όλα τα ιατρεία εκτυπωτή, αλλά το θεώρησαν πλεονασμό και δεν έστειλαν εκτυπωτές για το Κ.Υ. Άρα, μάλλον κάποια Π.Ι θα μείνουν πάλι  Χωρίς  εκτυπωτή για την παρούσα φάση (αφού δεν έχουν ιντερνέτ), αλλά έχουν παραλάβει τα λαπτοπ τα οποία μάλλον θα τα χρησιμοποιούν για προσωπική τους χρήση.
Η καταγραφή των αναγκών είχε γίνει από το Κ.Υ  εκτιμώντας όλες αυτές τις παραμέτρους , αλλά δεν ξέρω γιατί τελικά έστειλαν αυτόν τον εξοπλισμό. Ακούστηκε από υπάλληλο του νοσοκομείου, ότι αυτός ο εξοπλισμός περίσσεψε και δεν υπήρχε άλλος στην προμήθεια. Εάν ισχύει αυτό σημαίνει  ότι το Νοσοκομείο αντιμετωπίσει τα Κ.Υ ως «παρακατιανές» μονάδες και στέλνει τα περισσευούμενα και όχι να προμηθεύεται εξοπλισμό ειδικά για αυτά.

20 Οκτωβρίου 2011, 12:07:07
Απάντηση #268
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Αν καταλαβαίνω καλά, ο γιατρός του ΚΥ, αφού δεν παρέλαβε "προσωπικό" λαπ-τοπ, απαλλάσσεται από τις μετακινήσεις του στα Π.Ι. ;  ;D
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

20 Οκτωβρίου 2011, 12:48:15
Απάντηση #269
Αποσυνδεδεμένος

medicus

LOBERDO's COMPUTERS

Στην εταιρεία μας θα βρείτε το ολοκαίνουργιο μοντέλο φορητού υπολογιστή τύπου MERKEL/IMF-2011, κατάλληλο για Π.Ι.
Διαθέτει χερούλι μεταφοράς και βάση για καφέ-κρουασάν.
Οθόνη υψηλής ευκρίνειας(16x16) και επεξεργαστής διαπλανητικής τεχνολογίας(RAM 32K).
Ενσωματωμένος αθόρυβος εκτυπωτής, για συνταγογραφήσεις και κατά τις ώρες κοινής ησυχίας.
Σύντομα κοντά σας και με άλλα μοντέλα(για νοσοκομεία, Κ.Υ. κλπ)

ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ...!!!!!!!

Medicus curat,
Deus sanat

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
11287 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Οκτωβρίου 2011, 10:09:30
από EzeΤΡΟΛ
98 Απαντήσεις
69963 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Απριλίου 2014, 13:02:43