....Μάλλον είναι δυσκολονόητα όμως όλα αυτά όταν ζεις στην Λάρισα και μπορείς να καβαλήσεις το αμάξι σου και να πας σε όποιον γιατρό...
Διαπιστώνω μια προσπάθεια "τρολαρίσματος" ;
Θα κάνω το κόπο να απαντήσω...
1. Μήπως γιατί έτσι βολεύει τους ασφαλισμένους ;
2 .Γιατί ο άλλος που ζει σε ένα νησάκι θα πρέπει να πάει στο μεγαλύτερο νησί, στο νοσοκομείο/ιδιώτη να πάρει την γνωμάτευση,
3. γιατί αν θέλουμε να εφαρμόσουμε τον νόμο του 2008 κατά γράμμα
4 .... ο άλλος θα πρέπει να πάρει το καράβι και να αφιερώσει μία ή και δύο μέρες, να πληρώσει ξενοδοχείο κτλ. Και όλα αυτά γιατί ; Για να περιοριστεί η συνταγογράφηση των... αγροτικών ;
5 . Υπερσυνταγογραφούν δλδ οι αγροτικοί ; Έχουν... πελατάκια οι αγροτικοί ;
6. Επικράτησε απλά η λογική.
7. ... το καραγκιοζιλίκι που πήγε να γίνει
8. να άφηναν τα σαϊνια του ΕΟΠΠΥ να τα βγάλουν πέρα με αγανακτισμένους κατοίκους της παραμεθορίου...
1. Ναι, βολεύει τους κατοίκους και τους δημοσιογράφους. Και τους πολιτικούς για να μη χάσουν ψήφους. Με το "τους" εννοούσα τους πάντες...
2-4. Υπάρχουν 6μηνες συνταγές. Νομίζω μια φορά το χρόνο είναι καλό για την υγεία του να εξετάζεται απο ειδικό και να μην είναι στον αυτόματο. Θα κάνει τον απαραίτητο έλεγχο, θα πάρει εξάμηνη συνταγή και γνωμάτευση για συνέχιση της αγωγής περεταίρω. Με τις συνεχείς αντιγραφές συνταγών χωρίς έλεγχο παίρνονται αγωγές που δεν χρειάζονται. Μπορεί στο αγροτικό σας να ήταν όλοι ρυθμισμένοι, εγώ τουλάχιστον έβλεπα (σε ηπειρωτική περιοχή) ακόμα και αντιβιώσεις που συνεχίζονταν στον διηνεκές...
Να γράφουν οι αγροτικοί ότι θέλουν χωρίς έλεγχο; Και ποιοι αγροτικοί; Όσοι είναι στην ηπειρωτική χώρα σε απόσταση 20' από ΚΥ; (και 1 ώρας απο νοσοκομείο). Οι αγροτικοί της Χίου της οποίας οι κάτοικοι μπορούν άνετα περιοδικά να εξετάζονται απο τον φίλτατο Αδαμάντιο; Οι αγροτικοί σε απομακρυσμένα ξερονήσια; Έγινε κάποιος διαχωρισμός; Μήπως είστε τις λογικής των φμφ να υπάρχει κάποιος "να γράφει τις συνταγές";
3. Πως αλλιώς μπορεί να εφαρμοστεί ένας νόμος ή ένα Π.Δ. Φαντάζομαι όπως ο αντικαπνιστικός νόμος.
5. Δεν ξέρω αν υπερσυνταγογραφούν. Εσείς το ξέρετε; Ξέρετε αν κάνουν επιλεκτική χορήγηση κάποιων "γενοσήμων"για όποιο όφελος; Όσο για πελάτες (πελατάκια, αδόκιμος όρος) έχουν εμμέσως - γνωστοί μου προτιμάν να γράφουν τα φάρμακα τους σε αγροτικό γιατί τα "γράφει όλα".
6-7. Λογική της Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή
Είσοδος (να μην εφαρμοστεί νόμος που αποφασίσατε ότι είναι "καραγκιοζλίκι"). Αυτή η συνεχής καταπάτηση των νόμων μήπως οδηγεί στη συνολική απαξίωση. Θα γινόταν κάτι τέτοιο στο Εξωτερικό που συχνά εσείς "θεοποιείτε"; Θα αποφάσισε ένας διοικητής οργανισμού να μην εφαρμοστεί κρατικός νόμος;
8. Για ποιους αγανακτισμένους μιλάς; Για αυτούς που τους αύξησαν το ΦΠΑ; Για αυτούς που τους γέμισαν "πρόσφυγες" από το Πακιστάν; Για αυτούς που τους φορολογούν αγρίως; Δε βαριέσαι, να παίρνουμε μόνο τα φάρμακά μας...
Συλλογικά όργανα εκπροσώπησης:
Οι γιατροί έχουν τον ΠΙΣ και τα φέουδα των τοπικών ΙΣ και πρόκοψαν.
Δεν θα απαντήσω περεταίρω σε αυτό το θέμα, είπα αρκετά. Όποιος θέλει μπορεί να διαφωνήσει...