Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
18 Νοεμβρίου 2024, 17:50:23

Ψηφοφορία

Πώς αξιολογείτε τη διαδικασία έκδοσης ηλεκτρονικών συνταγών;

Άριστη
Πολύ καλή
Καλή
Μέτρια
Κακή

Αποστολέας Θέμα: e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία  (Αναγνώστηκε 1395347 φορές)

0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

3 Ιουνίου 2018, 13:15:32
Απάντηση #2955
Αποσυνδεδεμένος

Γ.Κτιστάκης

Moderator
Φαντάζομε φυσικά για αυτούς δεν ισχύουν ούτε τα πρωτόκολλα!!! ;) ;)

4 Ιουνίου 2018, 12:16:04
Απάντηση #2956
Αποσυνδεδεμένος

DrGuni

Προσπαθώ να συνταγογραφήσω  synjardi   σε  ασθενή που το ελάμβανε ήδη , αλλά  δε μου το επιτρέπει  , με την ανάδυση  μηνύματος  <<Παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα Hdika Κωδικός Σφάλματος 985: Το φάρμακο μπορεί να συνταγογρφηθεί μόνο από το θεραπευτικό πρωτόκολλο. Barcode:2803117104054>>, μολονότι έχω ανοίξει κανονικά πρωτόκολλο .
Ξέρετε τί σημαίνει αυτός ο κωδικός;
Η συγνώμη δε  διορθώνει το παρελθόν, διευρύνει, όμως, το μέλλον...

4 Ιουνίου 2018, 17:07:10
Απάντηση #2957
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Προσπαθώ να συνταγογραφήσω  synjardi   σε  ασθενή που το ελάμβανε ήδη , αλλά  δε μου το επιτρέπει  , με την ανάδυση  μηνύματος  <<Παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα Hdika Κωδικός Σφάλματος 985: Το φάρμακο μπορεί να συνταγογρφηθεί μόνο από το θεραπευτικό πρωτόκολλο. Barcode:2803117104054>>, μολονότι έχω ανοίξει κανονικά πρωτόκολλο .

Το πρωτόκολλο που έχετε ανοίξει συμπεριλαμβάνει το συνδυασμό εμπαγλιφλοζίνης/μετφορμίνης;
Συγγνώμη για την απλοϊκή ερώτηση.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

4 Ιουνίου 2018, 21:44:43
Απάντηση #2958
Αποσυνδεδεμένος

DrGuni

Το πρωτόκολλο που έχετε ανοίξει συμπεριλαμβάνει το συνδυασμό εμπαγλιφλοζίνης/μετφορμίνης;
Συγγνώμη για την απλοϊκή ερώτηση.

Καθόλου απλοϊκή  , ειδικά  όταν αφορά  την ΗΔΙΚΑ . Ναι.
  Το ίδιο μήνυμα εμφανίστηκε και  για άλλον ασθενή την Παρασκευή  κατά την προσπάθεια συνταγογράφησης  μετφορμίνης.
Η συγνώμη δε  διορθώνει το παρελθόν, διευρύνει, όμως, το μέλλον...

8 Ιουνίου 2018, 11:03:32
Απάντηση #2959
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Πάω να συνταγογραφήσω Xultophy και το πρωτόκολλο, μου ζητάει κωδικό barcode. Ξέρει κανείς τι εννοεί;
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

8 Ιουνίου 2018, 13:07:28
Απάντηση #2960
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Πάω να συνταγογραφήσω Xultophy και το πρωτόκολλο, μου ζητάει κωδικό barcode. Ξέρει κανείς τι εννοεί;
Πάντως εμένα σε αντίστοιχη προσπάθεια με αφήνει κανονικά.
Δεν ξέρω πιο είναι το πρόβλημα.

11 Ιουνίου 2018, 16:56:56
Απάντηση #2961
Αποσυνδεδεμένος

manospall

Σημερα ειχα ετοιμασει την ψυχολογια μου τους αρωστους μου οτι θα ειναι μια αρκετα δυσκολη ημερα.σημερα θα ξεκιναγε το (σωστο) κατ εμε μετρο της αναγραφης το αμκα του διενεργησαντος την εξεταση ιατρου.και φυσικα ΤΙΠΟΤΑ.Ποτε σε αυτο το κρατος δεν μπορει να γινει κατι στην ωρα του,
Ρε αργοσχολοι της ΗΔΙΚΑ αφου δεν ειναι δυνατον να γινει τοτε τι τσαμπουνατε ??????Αν για εσας κατι τοσο απλο θελει χρονο τοτε τι βαζετε και ημερομηνιες <<απο σημερα 11 /6 το μετρο κλπ κλπ>>ΑΝΤΙΘΕΤΑ παω να γραψω αναλωσιμα σε ασθενη και μου λεει δεν παιρνει φαρμακα για το σακχαρο.λεω λαθοε θα εχω κανει .....παω στους απεναντι και βλεπω παιρνει κατι χρονια ξαναπαω και μου λεει χωρις να γραψεις στο σχολιο γιατι θα δωσεις αναλωσιμα δεν προχωρα η συνταγη τοτε γραφω και εγω<<εσυ με το διανοητικο επιπεδο μικρονοικου ο ασθενης παιρνει πανω απο 5 χρονια βγαλε τα γκαβογυαλια και δες>>και ως δια μαγειας εγραψα τις ταινιες.και εκει που ελεγα οτι ολα καλα και πηγα στην επομενη να γραψω μαστογραφια στο τελος μου λεει <<ακριβη εξεταση κατι παραπανω απο το μεσο ορο>>γραψε αιτιολογηση!! τι να γραψεις σε μια και μοναδικη εξεταση  που σωζει ζωες κι ειναι και κατω απο το κοστος????Γραφω λοιπον <<παρακαλω αν ειναι ακριβη να μου επιτραπει να ψαχουλευω εγω το στηθος της ασθενους διαφορετικα καντε μου μια προταση εσεις τι να γραφω αντι της μαστογραφιας>>Και ετσι με επιστημονικα κριτηρια θα συνεχισω να απαντω στις ανοητες ερωτησεις του συστηματοςΠΛΕΟΝ πηρα αποφαση πλακα μου κανουν αυτοι πλακα θα τους κανω και εγω

14 Ιουνίου 2018, 09:58:25
Απάντηση #2962
Αποσυνδεδεμένος

pzogr

Επώνυμοι
Ξέρει κανείς αν αποζημιώνεται ο PPI με Κ30; Είχα μια επικοινωνία με φαρμακοποιό χθες που μου είπε ότι το σύστημα τον μπλοκάρει.

14 Ιουνίου 2018, 10:08:59
Απάντηση #2963
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Ξέρει κανείς αν αποζημιώνεται ο PPI με Κ30; Είχα μια επικοινωνία με φαρμακοποιό χθες που μου είπε ότι το σύστημα τον μπλοκάρει.
Όχι, γιατί από 13-6-2018 στο σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης έχει ενεργοποιηθεί ο έλεγχος των SPC φίλτρων των φαρμάκων.
Αναλυτικά δείτε εδώ:

14 Ιουνίου 2018, 11:14:07
Απάντηση #2964
Αποσυνδεδεμένος

pzogr

Επώνυμοι
Και η επομενη ερωτηση είναι λοιπόν γιατί υπάρχει ένας κωδικός (και ένα πρωτόκολλο) που δεν αποζημιώνεται, όταν η χρήση του γίνεται αποκλειστικά και μόνο γι'αυτό το σκοπό... (την αποζημίωση)

14 Ιουνίου 2018, 12:53:27
Απάντηση #2965
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Και η επομενη ερωτηση είναι λοιπόν γιατί υπάρχει ένας κωδικός (και ένα πρωτόκολλο) που δεν αποζημιώνεται, όταν η χρήση του γίνεται αποκλειστικά και μόνο γι'αυτό το σκοπό... (την αποζημίωση)
Στο πρωτόκολλο ΧΑΠ και με διάγνωση π.χ. J43 μπορείς θεωρητικά να γράψεις π.χ. ουμεκλιδίνιο, αλλά δεν αποζημιώνεται.
Η απάντηση είναι απλή: Τα πρωτόκολλα έχουν προβλήματα.

19 Ιουνίου 2018, 09:41:30
Απάντηση #2966
Αποσυνδεδεμένος

samsok

Χαρηκα για λιγες ημερες με την αντιγραφη συνταγης που παιρνουσε αυτοματα και τα φαρμακα...τωρα δεν αντιγραφει ουτε καν τις διαγνωσεις  >:(

22 Ιουνίου 2018, 00:09:47
Απάντηση #2967
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Ουφ, το λύσαμε κι Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος το μείζον ζήτημα!
Παράθεση
Συνταγογράφηση φαρμακευτικού σκευάσματος ULTRA-LEVURE
Αναρτήθηκε:20/6/18 - 3:45 μ.μ.

Σε εφαρμογή σχετικής οδηγίας του Υπουργείου Υγείας σας ενημερώνουμε ότι στο εξής το φαρμακευτικό σκεύασμα ULTRA-LEVURE, προκειμένου να μπορεί να αποζημιώνεται,  θα πρέπει να συγχορηγείται  με αντιβιοτικό και ο κωδικός ICD10 διάγνωσης με τον οποίο θα συσχετίζεται θα είναι ο ίδιος με τον κωδικό που επιλέγεται από τον ιατρό για το αντιβιοτικό σκεύασμα. Παράλληλα, θα πρέπει στα σχόλια της συνταγής να εισάγεται  ο σχετικός με το προϊόν  περιορισμός της θετικής λίστας : «Αποζημιώνεται μόνο για την ένδειξη: "Προφύλαξη και θεραπεία των ανεπιθύμητων ενεργειών των αντιβιοτικών”»

Γιατί ο γιατρός πρέπει να γράφει και το "Αποζημιώνεται μόνο για την ένδειξη" κι όχι μόνο την ένδειξη ""Προφύλαξη και θεραπεία των ανεπιθύμητων ενεργειών των αντιβιοτικών” είναι ψιλά γράμματα.

Με την ευκαιρία: Γιατί η ανακοίνωση αναφέρει εμπορική ονομασία κι όχι δραστική; Ακόμη κι αν είναι το μόνο σκεύασμα που αποζημιώνεται!
« Τελευταία τροποποίηση: 22 Ιουνίου 2018, 00:11:43 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

22 Ιουνίου 2018, 00:47:51
Απάντηση #2968
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Με την ευκαιρία: Γιατί η ανακοίνωση αναφέρει εμπορική ονομασία κι όχι δραστική; Ακόμη κι αν είναι το μόνο σκεύασμα που αποζημιώνεται!
Η λανθάνουσα γλώσσα λέει την αλήθεια...

26 Ιουνίου 2018, 06:38:01
Απάντηση #2969
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Ενδιαφέρον διάλογος από την ομάδα ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ  ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΝΕΑ στο facebook στις 25/06/2018:

- Ranexa, κύριοι! Δεν μπορώ να βρω τρόπο να το περάσω με τπτ!

- i25.1

- Εγώ ούτε καν ασχολούμαι με τέτοια ακριβά φάρμακα. Τους λέω εξαρχής ότι αυτά τα φάρμακα, μας κάνει παρατήρηση ο ΕΟΠΥΥ όταν τα γράφουμε εμείς οι Γενικοί Ιατροί. Είναι μόνο για "ειδικούς"...
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
11286 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Οκτωβρίου 2011, 10:09:30
από EzeΤΡΟΛ
98 Απαντήσεις
69955 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Απριλίου 2014, 13:02:43
από Γ.Κτιστάκης
0 Απαντήσεις
7445 Εμφανίσεις