Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
25 Δεκεμβρίου 2024, 04:36:08

Ψηφοφορία

Πώς αξιολογείτε τη διαδικασία έκδοσης ηλεκτρονικών συνταγών;

Άριστη
Πολύ καλή
Καλή
Μέτρια
Κακή

Αποστολέας Θέμα: e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία  (Αναγνώστηκε 1414755 φορές)

0 μέλη και 34 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

2 Νοεμβρίου 2010, 09:30:30
Απάντηση #30
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Ψήφιση επί της αρχής του ν/σ για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Με ψήφους του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΑΟΣ, υπερψηφίστηκε επί της αρχής στην Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, με το οποίο ελπίζεται να χτυπηθεί η αδιαφάνεια στη διακίνηση του φαρμάκου, η πολυφαρμακία και η εκμετάλλευση των ασθενούντων, από κυκλώματα ασυνείδητων ιατρών και φαρμακοποιών - με ουσιαστικό οικονομικό όφελος για τα ασφαλιστικά ταμεία.

Η Νέα Δημοκρατία, δια του Γ. Βαγιωνά, δήλωσε πως θα υπερψηφίσει επί της αρχής το νομοσχέδιο, υπενθυμίζοντας πως η αρχή για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση μπήκε με σχετικό νομοθέτημα της δικής της περιόδου διακυβέρνησης - υπογράμμισε ωστόσο, πως απ’ το νομοσχέδιο απουσιάζουν άρθρα για την αγορά υγειονομικού υλικού και την κοστολόγηση των φαρμάκων.

Η εισηγήτρια του ΛΑΟΣ, Ουρανία Παπαδάκη, τάχθηκε υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου, σημειώνοντας παράλληλα πως θα πρέπει να υπάρξει ενιαίος φορέας υγείας και ηλεκτρονικός φάκελος των ασθενών και εκφράζοντας την δυσφορία για το ότι, «παρότι οι ελλείψεις του ΕΣΥ είναι πολλές, οι βελτιώσεις του είναι λίγες».

«Εργαλείο μιας πολιτικής κόστους-οφέλους και μετακύλησης των δαπανών στις πλάτες των ασθενών» χαρακτήρισε την ηλεκτρονική συνταγογράφηση ο Ν. Παπακωνσταντίνου (ΚΚΕ) και ζήτησε την κατάργηση του ΦΠΑ στα φάρμακα. Παράλληλα, ο εισηγητής του ΚΚΕ παρατήρησε πως «με την σημερινή υπερψήφιση του νομοσχεδίου, η ΝΔ φθάνει να έχει υπερψηφίσει το 51% των νομοσχεδίων του ΠΑΣΟΚ. Η αντιμνημονιακή ρητορεία της, είναι απύθμενα υποκριτική».

Αντίστοιχα, ο ΣΥΡΙΖΑ, με τους Μ. Κριτσιωτάκη και Π. Λαφαζάνη, εξέφρασαν την δυσπιστία τους απέναντι στην κυβέρνηση, για το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, όχι για την εξυπηρέτηση των αναγκών υγείας, αλλά απλώς για την μείωση των δαπανών, σε βάρος των ασφαλισμένων - για την εξυπηρέτηση των στόχων της Τρόικας και του Μνημονίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε «παρών» επί της αρχής, όπως επίσης και ο ανεξάρτητος βουλευτής Θ. Λεβέντης, μέλος της «Δημοκρατικής Αριστεράς».

Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Κουτρουμάνης, όπως και ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Ηλ. Θεοδωρίδης, υπενθύμισαν την υπερβολική επιβάρυνση των ασφαλιστικών ταμείων από την ανεξέλεγκτη έκδοση ιατρικών συνταγών και την σπατάλη για αγορά φαρμάκων.

Ο κ. Κουτρουμάνης, σημείωσε στην ομιλία του πως από το Μάιο μέχρι σήμερα, η κυβέρνηση έχει καταφέρει μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 28% και εξοικονόμηση 100 εκ. ευρώ το μήνα για τα ασφαλιστικά ταμεία - και για την διατήρηση της πορείας αυτής, «απαιτείται το εργαλείο αυτό της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης που είναι σύγχρονο και αποτελεσματικό, εξασφαλίζει απόλυτη διαφάνεια και έλεγχο στη διακίνηση του φαρμάκου και στο προφίλ του ιατρού, ενώ παράλληλα εξασφαλίζονται τα προσωπικά δεδομένα του πολίτη και διευκολύνεται η πρόσβασή του στην αγορά του φαρμάκου».

Ο υφυπουργός, επισκόπησε επίσης την συνολική πολιτική της κυβέρνησης στον χώρο της κοινωνικής ασφάλισης, από την οποία ελπίζεται να εξοικονομηθούν περί τα 4 δισ. ευρώ το χρόνο: «Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα έχουν λειτουργήσει τα δύο ΚΕΠ κοινωνικής ασφάλισης και εργασίας στην Αθήνα, συνδεόμενα με τα ΚΕΠ των δήμων και τα γραφεία εξυπηρέτησης των ταμείων. Θα έχουμε την εφαρμογή απ’ τις αρχές του χρόνου, της νέας μορφής ασφάλισης που θα αφορά το οικόσιτο προσωπικό και τους εργάτες στη γεωργία και κτηνοτροφία - μια τομή που θα βοηθήσει να μειωθεί το πρόβλημα της ανασφάλιστης εργασίας και θα δώσει την δυνατότητα σε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους να ασφαλιστούν, χωρίς ταλαιπωρία και χωρίς να υποχρεώνονται να περιμένουν στις ουρές των ταμείων, ή να χρειάζεται να έχουν λογιστήριο στο σπίτι. Ενεργοποιούμε από 1/1/2011 το ενιαίο κέντρο πιστοποίησης αναπηρίας και δημιουργούμε το Εθνικό Μητρώο Αναπήρων. Μέχρι τον Ιούνιο του 2011 θα έχει ολοκληρωθεί η απογραφή για το σύνολο των συνταξιούχων.

Σε ένα μήνα από σήμερα θα κατατεθεί και το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας. Έχουμε επίσης τη λειτουργία του συντονιστικού συμβουλίου παροχών υγείας: Τα ασφαλιστικά ταμεία θα μπορούν από κοινού να διαπραγματεύονται για το φάρμακο, τις δαπάνες υγείας και οτιδήποτε άλλο που θα αφορά τις υπηρεσίες υγείας. Έχουμε τη δημιουργία του ενιαίου πλαισίου πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ώστε αυτό που έχει πολλές φορές ανακοινωθεί και δεν έχει γίνει πράξη, να γίνει τώρα. Έχουμε από 1/7/2011 τον ενιαίο τρόπο πληρωμής αποδοχών, ασφαλιστικών εισφορών, φόρων πληρωμής ασφαλιστικών υπηρεσιών. Και βέβαια την πλήρη μηχανογράφηση των ασφαλιστικών ταμείων» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κος Κουτρουμάνης.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

2 Νοεμβρίου 2010, 20:33:49
Απάντηση #31
Αποσυνδεδεμένος

sakis907


Εν όψει και της εντάξεως του ΙΚΑ στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση από 1/12/2010, μερικά σχόλια από την μέχρι τώρα εμπειρία με τον ΟΑΕΕ:

1. Ο γιατρός του ΟΑΕΕ παίρνει καθαρά 429€ το μήνα, χωρίς δικαίωμα άδειας, χωρίς αναγνώριση συνταξίμων, για 5 ώρες ημερησίως στο ΙΔΙΩΤΙΚΟ του ιατρείο χωρίς περιορισμό αριθμού επισκέψεων. Είναι τουλάχιστον τραγικό να του ζητάς να έχει και υπολογιστή, εκτυπωτή, χαρτί, μελάνι και ευρυζωνική σύνδεση με δικά του έξοδα. Σκεφτείτε ότι υπάρχουν πιο ηλικιωμένοι συνλαδελφοι που πρέπει να εκπαιδευτούν κιόλας! Ακόμα πιο τραγικό, όμως, είναι ότι για να αποκτήσεις αυτή την... χρυσοφόρα σύμβαση με τον ΟΑΕΕ πρέπει να έχεις και μέσον!!! Άρα λοιπόν, ισχύει κι εδώ η πιο σωστή ίσως κουβέντα που έχω ακούσει δια στόματος Μποδοσάκη: "αν είσαι σκουλήκι, μην παραπονιέσαι όταν σε πατάνε"!!! Οι συμβάσεις με τον ΟΑΕΕ ήταν ήδη ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΕΣ για τον επιστημονικό μας κλάδο και η ηλεκτρονική συνταγογράφηση απλά έδωσε την ευκαιρία να ακουστούν κάποιες γκρίνιες και να εκτεθούμε στους ανυποψίαστους πολίτες ως ηλεκτρονικά αναλφάβητοι, οπισθοδρομικοί ή φαύλοι που δεν επιθυμούν τον έλεγχο για να παρανομούμε...

2. Η πλατφόρμα που χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα μόνο από τον ΟΑΕΕ σε περιοχές που δεν έχουν και τις καλύτερες ταχύτητες ήδη εμφανίζει προβλήματα και συχνά υπολειτουργεί. Αν θα μπει και το ΙΚΑ μέσα.....

3. Το πρόγραμμα δεν έχει καμμία πρόβλεψη για καταχώρηση στοιχείων του ατομικού ιστορικού του ασφαλισμένου, που θα μπορούσαν να είναι πολύ χρήσιμα. Είναι φανερό ότι έχει φτιαχτεί μόνο για συνταγές. Κρίμα.

4. Η εκτύπωση ολόκληρης σελίδας Α4 και η αναγραφή στοιχείων με bold και έγχρωμων στοιχείων είναι δείγμα ότι οι κατασκευαστές του προγράμματος δεν έχουν καμμία οικολογική ευαισθησία! Επίσης κάθε συνταγή "χωράει" μόνο 3 φάρμακα, πράγμα που δείχνει... ηλεκτρονική κακομοιριά!

5. Η δοσολογία του τύπου "1χ1χ1ημέρα" δεν καλύπτει όλες τις περιπτώσεις (π.χ.: 1-1-2, 10ccΧ2 κ.ά.).

6. Επιτρέπει μόνο μέχρι 2 κουτιά από κάθε φάρμακο. Σκεφτείτε αυτόν που παίρνει Lasix 1x2 ή Legofer 1x2 ή Clexane 1x1...

7. Υπάρχουν πολλές παρόμοιες εγγραφές σκευασμάτων στο σύστημα που άλλες κυκλοφορούν και άλλες όχι. Αλλά και ο ίδιος ο κατάλογος, πόσο εύκολο είναι να ενημερώνεται συνεχώς;

8. Είναι σχεδόν αδύνατον να ψάχνεις κάθε φορά να δεις πότε έχει ξαναγραφτεί το κάθε φάρμακο στον ασφαλισμένο, ώστε να του το γράφεις μόνο όταν το δικαιούται. Αυτό θα μπορτούσε κάλλιστα να το κάνει αυτόματα το ίδιο το πρόγραμμα, αντί να παίρνει ο γιατρός την ευθύνη.

9. Άφησα το καλύτερο για το τέλος: ποια η λογική της εκτύπωσης μιας ηλεκτρονικής συνταγής ΔΥΟ φορές: ΚΑΙ από τον γιατρό ΚΑΙ απο τον φαρμακοποιό; Έτσι προοδεύουμε ηλεκτρονικά; Από τη στιγμή που η συνταγή καταχωρείται ηλεκτρονικά από το γιατρό, γιατί πρέπει να εκτυπώνεται; Και από τη στιγμή που όλα τα φάρμακα έχουν barcode αυστηρά ατομικά για κάθε κουτί, γιατί πρέπει να στέλνει ο φαρμακοποιός εκτυπωμένες συνταγές με κολλημένα κουπονάκια; Και ενώ πρώτα έστελνε ΕΝΑ χαρτί Α5, τώρα στέλνει ΔΥΟ χαρτιά Α4!!!

Αγαπητοί κύριοι που φτιάξατε αυτό το "πρωτοποριακό" σύστημα, είναι φανερό ότι ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΙΔΕΑ τι έπρεπε να κάνετε. Έτσι απλά φτιάξατε μια εφαρμογή που έχει τη δυνατότητα να συλλέγει όλα τα στοιχεία συνταγογράφησης, ώστε να μπορείτε να "πιάσετε" τους κακούς (αν το επιθμείτε). Όλα τα άλλα στοιχεία μιας πραγματικά προοδευτικής πλατφόρμας που θα εξοικονομεί πόρους και θα προάγει το Σύστημα Υγείας της χώρας λείπουν παντελώς. Η απουσία τους φωνάζει: ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ!!!
« Τελευταία τροποποίηση: 2 Νοεμβρίου 2010, 20:35:20 από sakis907 »

4 Νοεμβρίου 2010, 20:51:27
Απάντηση #32
Αποσυνδεδεμένος

sakis907


Για να είμαστε δίκαιοι: εάν τσεκάρεις το κουτάκι "θεραπεία μηνός", σου επιτρέπει να γράψεις πάνω από 2 κουτιά.
Το "θεραπεία μηνός", βέβαια, δεν είναι πάντοτε σωστό (σε αναγκάζει να πεις ψέμματα εάν είναι π.χ. inj clexane 1x1x10ημ.), αλλά ας μην είμαστε και ...πλεονέκτες!!!

4 Νοεμβρίου 2010, 21:12:55
Απάντηση #33
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Καλά πας....θα βρεις κι άλλα..

Μια πολύ πρακτική λύση για τα φάρμακα με διπλούς κωδικούς θα ήταν εάν ένα φαρμακείο έχει ξεκινήσει την διαδικασία εκτέλεσης να μπορεί να αλλάξει ο ιατρός την συνταγή χωρίς να τρέχει πάνω κάτω ο ασθενής και να εκτελείται κανονικά με τις αλλαγές από το φαρμακείο.
Δεν συμβαίνει μόνο με τα φάρμακα με διπλούς κωδικούς που κάποιοι δεν κυκλοφορούν αλλά και με σκευάσματα που μπορεί να υπάρχει έλλειψη και να μην τα έχει το φαρμακείο πχ δεν έχει χάπια αλλά έχει το σιρόπι. Ας μείνει ένας περιορισμός στην φαρμακευτική ουσία ή στο όνομα του φαρμάκου και ας είναι εφικτή αυτή η αλλαγή χωρίς να ταλαιπωρείται ο ασθενής.
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

5 Νοεμβρίου 2010, 01:49:34
Απάντηση #34
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 3892
Ηλεκτρονική καταχώριση και εκτέλεση ιατρικών συνταγών και παραπεμπτικών ιατρικών εξετάσεων.


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

5 Νοεμβρίου 2010, 18:36:07
Απάντηση #35
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Λίγα πράγματα για να κάνουν τη συνταγογράφηση πιο γρήγορη που απουσιάζουν από το manual της Η/Σ του ΟΑΕΕ.

Αφού περάσουμε τις διαγνώσεις και πάμε στα φάρμακα, μπορούμε να περάσουμε και τα τρία φάρμακα πριν πατήσουμε το κουμπί "κλείσιμο". Αναζητούμε το πρώτο φάρμακο γράφοντας το αρχικό του ονόματος και πατάμε enter και μόλις εμφανιστεί στη λίστα, το "τσεκάρουμε" και ΧΩΡΙΣ να πατήσουμε το κουμπί "κλείσιμο", ψάχνουμε το επόμενο, το τσεκαρουμε, και κατόπιν ψάχνουμε το τρίτο φάρμακο. Μόλις το τσεκάρουμε κι αυτό πατάμε το κουμπί "κλείσιμο" και βλέπουμε ότι και τα τρία φάρμακα μας είναι περασμένα στη συνταγή.
(Εδώ για βελτίωση χρειάζεται μια συντόμευση πληκτρολογίου για να πηγαίνουμε εύρεση και για να πηγαίνουμε στη λίστα για τσεκάρισμα και να μην χρειάζεται το ποντίκι)

Πάμε τώρα στα κουτιά του πρώτου φαρμάκου με το ποντίκι και κάνουμε κλικ και επιλέγουμε. Μετά ΑΦΗΝΟΥΜΕ το ποντίκι και πατάμε το πλήκτρο "ΤΑΒ" που βρίσκεται αριστερά στο πληκτρολόγιο πάνω από το CAPS LOCK. Θα δούμε ότι αυτόματα μεταφερθήκαμε στο πρώτο πεδίο της δοσολογίας. Πατάμε το νούμερο που θέλουμε στο πληκτρολόγιο και ξανά ΤΑΒ. Θα δούμε ότι αυτόματα μεταφερθήκαμε στο δεύτερο πεδίο της δοσολογίας. Πατάμε το νούμερο που θέλουμε στο πληκτρολόγιο και ξανά ΤΑΒ. Γράφουμε τις ημέρες που θέλουμε με το πληκτρολόγιο, και ξανά ΤΑΒ και πάμε στο ποσοστό σημμετοχής όπου πατάμε το 1 ή το 0 αντίστοιχα. ΤΩΡΑ ξαναπιάνουμε το ποντίκι και πάμε στο επόμενο φάρμακο και επαναλαμβάνουμε με τον ίδιο τρόπο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι για να γράψω δύο κουτιά με δοσολογία 1Χ3 και 30 ημέρες και 10% συμμετοχή κάνω τα εξής:
Επιλέγω με το ποντίκι τα 2 κουτιά, πατώ ΤΑΒ, πατώ 1, πατώ ΤΑΒ, πατώ 2, πατώ ΤΑΒ, πατώ 30, πατώ ΤΑΒ, πατώ 1
Αυτό μόλις το συνηθίσετε σας έχει κάνει να γράφετε τη δοσολογία στο ένα πέμπτο του χρόνου που χρειαζόταν για να το κάνετε με το ποντίκι.
(Εδώ θα βελτιωνόταν η κατάσταση εάν υπήρχε μια συντόμευση πληκτρολογίου της μορφής control+1 ή Alt+1 για το πρώτο φάρμακο, control+2 ή Alt+2 για το δεύτερο φάρμακο, κοκ)

Είναι βασικές γνώσεις των windows αλλά είμαι σίγουρος ότι θα βοηθήσουν πολλούς να γράφουν πιο γρήγορα "ηλεκτρονικά".
« Τελευταία τροποποίηση: 5 Νοεμβρίου 2010, 18:39:44 από Δ. Κουναλάκης »
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

5 Νοεμβρίου 2010, 19:40:34
Απάντηση #36
Αποσυνδεδεμένος

nickma


Πολυ καλό, μηπως ξέρεις πως μπορούμε να συνεχίσουμε να γράψουμε και δεύτερη συνταγή στον ίδιο ασθενή χωρίς να κάνουμε την ίδια διαδικασία δλδ ΑΜΚΑ και συνέχεια;

5 Νοεμβρίου 2010, 19:56:15
Απάντηση #37
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Πολυ καλό, μηπως ξέρεις πως μπορούμε να συνεχίσουμε να γράψουμε και δεύτερη συνταγή στον ίδιο ασθενή χωρίς να κάνουμε την ίδια διαδικασία δλδ ΑΜΚΑ και συνέχεια;
Δεν υπάρχει έτσι όπως το έχουν φτιάξει.
Όμως μπορείς όταν ξεκινάς την πρώτη συνταγή και μόλις έχεις γράψει τον ΑΜΚΑ, πριν πατήσεις enter, να πατήσεις control+A και μετά control+C
Με αυτό τον τρόπο έχεις κάνει copy(αντιγραφή) τον ΑΜΚΑ, μόλις τελειώσεις την συνταγή και πας για νέα, αντί να ξαναγράψεις τον ΑΜΚΑ, πατάς control+V και σου τον κάνει επικόλληση.

Ελπίζω να σοβαρευτούνε λίγο και να βελτιώσουν κάποια πράγματα στη χρήση για να γίνει πιο γρήγορο.
Εκείνο που δεν έχω καταλάβει είναι γιατί δεν έχουν βγάλει τα αυτοκόλλητα του ΑΜΚΑ με barcode. Θα ήταν πιο εύκολο για όλους.
« Τελευταία τροποποίηση: 5 Νοεμβρίου 2010, 19:58:06 από Δ. Κουναλάκης »
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

5 Νοεμβρίου 2010, 19:57:42
Απάντηση #38
Αποσυνδεδεμένος

nickma



6 Νοεμβρίου 2010, 12:12:52
Απάντηση #39
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Πλασματικά χαρακτηρίζουν οι φαρμακοποιοί τα στοιχεία από την εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών(ΟΑΕΕ), που παρουσίασε πρόσφατα ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Όπως καταγγέλλουν, το δείγμα που ελήφθη ήταν πολύ μικρό, καθώς αφορούσε μόλις τις πρώτες οκτώ ημέρες εφαρμογής του νέου συστήματος, ενώ οι αρμόδιοι απέκρυψαν το γεγονός ότι το ίδιο χρονικό διάστημα, εκτός από τις ηλεκτρονικές συνταγές που εκδόθηκαν, υπήρχαν και πολλές χειρόγραφες, τις οποίες δεν προσμέτρησαν. Μάλιστα, εκτιμούν ότι η αναλογία μεταξύ των δύο κατηγοριών συνταγών είναι οκτώ προς δύο, δηλαδή οκτώ χειρόγραφες συνταγές έναντι μόλις δύο ηλεκτρονικών.

Συνεπώς, όπως επισημαίνουν οι φαρμακοποιοί, τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν και σύμφωνα με τα οποία προέκυψε περιορισμός της δαπάνης κατά 52% στο συγκεκριμένο ασφαλιστικό ταμείο, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. “Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση στον ΟΑΕΕ άρχισε στις 18 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, πριν από την εφαρμογή της γράφονταν ημερησίως 16.500 συνταγές, ενώ μετά την εφαρμογή της ο αριθμός τους έπεσε στις 7.000 ημερησίως. Μόνο που οι αρμόδιοι ξέχασαν να μετρήσουν και τις χειρόγραφες συνταγές, οι οποίες από τις 18 Οκτωβρίου μέχρι σήμερα είναι ισόποσες ή και περισσότερες από τις ηλεκτρονικές. Άλλωστε, ακόμη δεν έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα ένταξης φαρμακοποιών και γιατρών στο σύστημα”, καταγγέλλουν οι φαρμακοποιοί.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

26 Ιανουαρίου 2011, 22:24:59
Απάντηση #40
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση .

Η μείωση της δαπάνης  από τη σάρωση των συνταγών έφθασε το 2010 στα 850 εκ ευρώ ενώ  ο μονίμως ελλειμματικός  ΟΑΕΕ στον οποίο εφαρμόστηκε πιλοτικά η ηλεκτρονική συνταγογράφηση έκλεισε το 2010 με πλεόνασμα 25 εκ ευρώ .


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

20 Φεβρουαρίου 2011, 20:06:36
Απάντηση #41
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Του Βαγγελη Mανδραβελη

Το ελληνικό Δημόσιο χρειάστηκε 10 χρόνια να υλοποιήσει το TAXIS και σήμερα προσπαθεί να υλοποιήσει ένα αντίστοιχο έργο –την ηλεκτρονική συνταγογράφηση– μέσα σε 11 μήνες. Θεωρητικά, αλλά και με βάση τις μέχρι τώρα επιδόσεις της κρατικής μηχανής, η άσκηση δύσκολα «βγαίνει». Αυτό έγινε ορατό στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες υπό τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου, με τη συνεργασία των συναρμόδιων υπουργών, Εργασίας κ. Λούκα Κατσέλη και Υγείας κ. Α. Λοβέρδου. Χαρακτηριστικό της πορείας του έργου είναι ότι, 11 μήνες πριν από την υλοποίησή του, ουσιαστικά ακόμη δεν έχει αποφασιστεί το μοντέλο με το οποίο θα εφαρμοστεί. Η πιο συνετή λύση θα ήταν μέσω δημόσιου διαγωνισμού –ώστε να υπάρξει ο κατάλληλος ανταγωνισμός, όπως και η κοινοτική χρηματοδότηση–, αλλά πλέον ο χρόνος δεν επαρκεί. Η κυβέρνηση, έχοντας δεσμευθεί στην τρόικα να παρουσιάσει το έργο στο τέλος του έτους, θέλει πλέον να αποφύγει ένα δημόσιο διαγωνισμό που στην Ελλάδα απαιτεί κατά μέσον όρο δύο έτη προκειμένου να αναδείξει τον ανάδοχο του έργου. Γι’ αυτό και στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο κ. Παπανδρέου, αποφασίστηκε να προωθηθεί η λύση είτε της Σύμβασης Παραχώρησης είτε της Σύμπραξης Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα είτε όποιου άλλου μοντέλου κριθεί καταλληλότερο.

Το έργο της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης κρίνεται πολύπλοκο, τόσο σε τεχνολογικό όσο και σε επιχειρησιακό επίπεδο. Σε τεχνολογικό επίπεδο, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, η εκτέλεση 60 εκατ. συνταγών ετησίως αγγίζει τα όρια συναλλαγών μιας μεγάλης τράπεζας ή και του ίδιου του ΤΑΧΙS. Μάλιστα, η ηλεκτρονική συνταγογράφηση προσιδιάζει μάλλον με το πληροφοριακό σύστημα μιας τράπεζας, παρά με εκείνο του ΤΑΧΙS, όπου ο όγκος των συναλλαγών εκτελείται εργάσιμες ημέρες και ώρες (π. χ. κατά λειτουργία των εφοριών). Με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση οι συναλλαγές θα πρέπει να γίνονται όλες τις ώρες της ημέρας, κάθε ημέρα του έτους (π. χ. εξωτερικά ιατρεία, νοσοκομεία κ. λπ.).

Ωστόσο, δεν είναι η τεχνολογική πολυπλοκότητα που επηρεάζει αρνητικά την πορεία του έργου. Είναι κυρίως η επιχειρησιακή πολυπλοκότητά του. Η χρήση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, που έγινε πιλοτικά στους προηγούμενους μήνες, βάλτωσε, καθώς αποδείχθηκε ότι απουσίαζαν βασικά υλικά για την υλοποίησή της. Και κανείς δεν είναι σίγουρος ότι αυτά τα υλικά θα βρεθούν και θα χρησιμοποιηθούν άμεσα για το σύνολο του έργου, αν και όποτε ξεκινήσει η εφαρμογή του.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

12 Μαρτίου 2011, 22:58:46
Απάντηση #42
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Ανακοίνωση.

Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές των συμβεβλημένων ιατρών του ΟΓΑ ξεκινούν στις 15/3/2011 και ολοκληρώνονται στις 31/3/2011.

Η πρόσβαση στην εφαρμογή θα είναι δυνατή μετά την ολοκλήρωση των εγγραφών δηλαδή από 1/4/2011.

Όσοι έχετε ήδη πιστοποιηθεί στην εφαρμογή λόγω συνεργασίας σας και με τον ΟΑΕΕ ή το ΙΚΑ δεν χρειάζεται εκ νέου η εγγραφή σας.

Για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίσετε στην εγγραφή σας παρακαλούμε επικοινωνήστε με το 11131.

Πηγή: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

30 Απριλίου 2011, 09:56:47
Απάντηση #43
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

...
Επίσης, δίνεται η δυνατότητα στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης να έχουν πρόσβαση στη βάση δεδομένων της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, να ελέγχουν την εφαρμογή της φαρμακευτικής και υπόλοιπης νομοθεσίας που αφορά την υγειονομική περίθαλψη, αλλά και να επιβάλουν κυρώσεις σε περίπτωση παραβίασής της.
Η αρμοδιότητα του ελέγχου της επιβολής των κυρώσεων, ασκείται από το Συντονιστικό Συμβούλιο Παροχών Υγείας, στο οποίο διαβιβάζονται οι σχετικές εκθέσεις, αιτιολογημένες.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

19 Μαΐου 2011, 20:55:47
Απάντηση #44
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Ο πρώτος στην μεσοσταθμική μείωση της τιμής των φαρμάκων κατά 20% περίπου από τον Ιούνιο του 2010 και

Ο δεύτερος στην πιλοτική ηλεκτρονική συνταγογράφηση που βρίσκεται σε εξέλιξη στον ΟΑΕΕ καλύπτει σήμερα το 50% περίπου των θεραπευτών γιατρών, (το άλλο 50% συνεχίζει με το παλιό σύστημα) και στη λεγόμενη σάρωση δηλ τον έλεγχο των συνταγών που διενεργείται σε υποκαταστήματα του ΙΚΑ.

Από την μελέτη των στοιχείων προκύπτει το συμπέρασμα ότι, στη μείωση της δαπάνης συνέβαλε καθοριστικά η μείωση της τιμής του φαρμάκου και πολύ λιγότερο ο έλεγχος της αλόγιστης συνταγογράφησης.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
11366 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Οκτωβρίου 2011, 10:09:30
από EzeΤΡΟΛ
98 Απαντήσεις
70969 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Απριλίου 2014, 13:02:43
από Γ.Κτιστάκης
0 Απαντήσεις
7537 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Μαΐου 2013, 23:24:54
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
9436 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Σεπτεμβρίου 2013, 22:18:17
από Gatekeeper
7 Απαντήσεις
23114 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Μαΐου 2015, 17:34:31
από Denominator