Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
19 Νοεμβρίου 2024, 15:31:24

Ψηφοφορία

Πώς αξιολογείτε τη διαδικασία έκδοσης ηλεκτρονικών συνταγών;

Άριστη
Πολύ καλή
Καλή
Μέτρια
Κακή

Αποστολέας Θέμα: e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία  (Αναγνώστηκε 1395720 φορές)

0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

3 Φεβρουαρίου 2012, 20:46:15
Απάντηση #375
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Αφού μπορούν να συνδέονται ταυτόχρονα 2 ή περισσότεροι υπολογιστές από την ίδια (πολύ περισσότερο από διαφορετική) IP με το ίδιο όνομα χρήστη, συνεπάγεται ότι μπορούν να εκδίδονται συνταγές σχεδόν ταυτόχρονα (το ίδιο και στο φαρμακείο, να δέχεται συνταγές σχεδόν ταυτόχρονα).
Κάτι που σημαίνει, νομίζω αυτονόητα, ότι κάποιος (ή κάποιοι) εκτός του νόμιμου χρήστη χειρίζονται το λογαριασμό του.
Είναι αποδεκτό από τον ΕΟΠΥΥ αυτό; Είναι νόμιμο; (δεν ξερω, ρωτάω)

3 Φεβρουαρίου 2012, 20:49:35
Απάντηση #376
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αφού μπορούν να συνδέονται ταυτόχρονα 2 ή περισσότεροι υπολογιστές από την ίδια (πολύ περισσότερο από διαφορετική) IP με το ίδιο όνομα χρήστη, συνεπάγεται ότι μπορούν να εκδίδονται συνταγές σχεδόν ταυτόχρονα (το ίδιο και στο φαρμακείο, να δέχεται συνταγές σχεδόν ταυτόχρονα).
Κάτι που σημαίνει, νομίζω αυτονόητα, ότι κάποιος (ή κάποιοι) εκτός του νόμιμου χρήστη χειρίζονται το λογαριασμό του.
Είναι αποδεκτό από τον ΕΟΠΥΥ αυτό; Είναι νόμιμο; (δεν ξερω, ρωτάω)
Προτάσσουν το επιχείρημα ότο ο ΙΡ είναι δικλείδα.
Π.χ. στο ιατρείο μου μπορώ να συνδεθώ από το σταθερό υπολογιστή αλλά και από ένα laptop. Kαι από τα δύο όμως η εξερχόμενη ΙΡ είναι η ίδια.
Αν βέβαια είσαι π.χ στο εξωτερικό και γράφεις συνταγές, τότε νομίζω ότι δημιουργείται ένα θεματάκι.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

3 Φεβρουαρίου 2012, 21:01:05
Απάντηση #377
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Αφού καταγράφεται η ακριβής ώρα έκδοσης της συνταγής όταν υπάρχει μια συνταγή τώρα και η επόμενη είναι μετά από π.χ. 20, 30 sec ή 1-2 λεπτά τότε ή είσαι ο Σουμάχερ της πληκτρολόγησης ή βγαίνουν παράλληλα συνταγές από διαφορετικούς υπολογιστές. Έτσι δεν είναι;

Σημείωση: Δεν ταιριάζουμε στο θέμα της αυτοφαρμακίας. Θα μεταφερθούν ή να τα σβήσω καλύτερα;

3 Φεβρουαρίου 2012, 21:47:55
Απάντηση #378
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Αφού καταγράφεται η ακριβής ώρα έκδοσης της συνταγής όταν υπάρχει μια συνταγή τώρα και η επόμενη είναι μετά από π.χ. 20, 30 sec ή 1-2 λεπτά τότε ή είσαι ο Σουμάχερ της πληκτρολόγησης ή βγαίνουν παράλληλα συνταγές από διαφορετικούς υπολογιστές. Έτσι δεν είναι;
Φυσικά. Εσύ και η νοσοκόμα! Εσύ και ο φαρμακοποιός!

9 Φεβρουαρίου 2012, 08:43:48
Απάντηση #379
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Tι προβλέπει το νέο μνημόνιο για την Υγεία;
- Συνταγογράφηση δραστικής
- Συμβάσεις με μεγαλύτερο cost-effectiveness (ξέρετε τι σημαίνει αυτό)
και άλλα γλαφυρά.

9 Φεβρουαρίου 2012, 09:05:53
Απάντηση #380
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Τρόμο για χιλιάδες ασθενείς προκαλούν τα μέτρα του νέου μνημονίου που αφήνουν χωρίς φάρμακα, γιατρούς και επιδόματα τους έλληνες ασθενείς προκειμένου να μειώσουν τις δαπάνες. Τι προβλέπει ακριβώς το νέο κείμενο της συμφωνίας κυβέρνησης – τρόικας;

Βαρύ «ψαλίδι» στα φάρμακα αλλά και μεγαλύτερη συμμετοχή των ελλήνων ασθενών στα έξοδα φαρμακευτικής νοσηλείας προβλέπει το νέο μνημόνιο που προκαλεί τρόμο σε κάθε έλληνα.

Ειδικότερα με βάση το μεταφρασμένο κείμενο που έχουν στα χέρια τους και διαπραγματεύονται οι πολιτικοί αρχηγοί:

Θα χορηγούνται φάρμακα με βάση τη δραστική ουσία αφού όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «προώθηση γενοσήμων (σ.σ.: αντιγράφων) , υποχρεωτική συνταγογράφηση κατά ενεργό ουσία».

Επίσης μπαίνουν όρια στον αριθμό των φαρμάκων ενώ ταυτόχρονα οι ασθενείς θα πρέπει και για τα λιγοστά αυτά να πληρώνουν περισσότερα από την τσέπη τους. Το απόσπασμα αναφέρει: «μείωση των ορίων φαρμάκων» καθώς και «αύξηση του αριθμού των φαρμάκων για τα οποία ισχύει η συμμετοχή».

Σε ότι αφορά στον νέο φορέα παροχών υγείας τον ΕΟΠΥΥ, οι γιατροί θα περάσουν περίοδο πείνας καθώς οι αμοιβές τους δε θα είναι απλά μειωμένες αλλά σχεδόν ανύπαρκτες. Άλλωστε σημειώνεται χαρακτηριστικά: «εισαγωγή νέων πιο αποτελεσματικών ως προς το κόστος συμβάσεων για γιατρούς».
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

9 Φεβρουαρίου 2012, 19:36:21
Απάντηση #381
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Η οπτική γωνία της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανιών:

Μονομερή επίθεση στο ελληνικό επώνυμο φάρμακο απαιτεί η Τρόικα για να μειώσει ακόμα περισσότερο τη συνεχώς μειούμενη φαρμακευτική δαπάνη, διακυβεύοντας και την επάρκεια των φαρμάκων, και την επιβίωση του εγχώριου παραγωγικού ιστού. Είναι χαρακτηριστικό ότι το κείμενο με τα μέτρα που αξιώνει η Τρόικα συμπίπτει σε πολλά σημεία ακριβώς με αυτά που προτείνουν εδώ και καιρό οι μεγαλοεισαγωγείς.
Πέρα από την αδιανόητη μεταχείριση που επιφυλάσσει η Τρόικα στις τιμές των γενοσήμων -που αποτελούν μόλις το 18% της δαπάνης-, επαναφέρεται η απαίτηση γιασυνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία. Η συζήτηση αυτή είναι σαφώς προσχηματική, καθόσον από την πλευρά μας, οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες, δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε τους λόγους για τους οποίους οι εμπειρογνώμονες και τεχνοκράτες της Τρόικας, παραβλέπουν( ; ) το γεγονός ότι το μέτρο αυτό εφαρμόζεται υποχρεωτικά μόνο σε 2 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σημειώνοντας καθολική αποτυχία. Επίσης δεν μπορούμε να κατανοήσουμε γιατί η Τρόικα δείχνει να αγνοεί τον ρόλο της υποκατάστασης στη διαμόρφωση της δαπάνης, όταν ακόμα και τα στοιχεία των πωλήσεων του 2011, έτος όπου τα φθηνά φάρμακα πιέστηκαν να γίνουν ακόμα φθηνότερα, δείχνουν ότι έχουμε οδηγηθεί σε σημαντική υποκατάσταση από νεώτερα ακριβότερα.

Ερωτούμε ακόμα μια φορά την κυβέρνηση και του εκπροσώπους της Τρόικας:

1. Αγνοείτε πως οι ιατροί θα προτιμήσουν να συνταγογραφήσουν ένα φάρμακο που γνωρίζουν, αντί κάποιας δραστικής ουσίας με άγνωστο για αυτούς θεραπευτικό αποτέλεσμα που πιθανότατα θα επιλεγεί από τον φαρμακοποιό;
2. Αγνοείτε ότι αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα τη στροφή της συνταγογραφίας σε νεώτερα, προστατευμένα με πατέντο ακριβότερα φάρμακα και σε μεσομακροπρόθεσμο ορίζοντα την αύξηση της δαπάνης;
3. Ποιο το όφελος από ένα μέτρο που αφήνει στο απυρόβλητο το τμήμα της δαπάνης που προκαλείται από τα πρωτότυπα φάρμακα; Στην περίπτωση αυτή όπου δηλαδή δραστική ουσία και εμπορική ονομασία συμπίπτουν, το μέτρο της συνταγογράφησης με δραστική δεν έχει κανένα νόημα!

4. Δεν σας ενδιαφέρει η δημιουργία μονοπωλίου στην φαρμακευτική ενημέρωση και προώθηση από τις πολυεθνικές εταιρίες των πρωτότυπων φαρμάκων, αφού δεν θα υπάρχει κίνητρο για την προώθηση των γενοσήμων;
5. Παραβλέπετε τη δημιουργία ολιγοπωλίου μέσω των εξευτελιστικών τιμών και των πρακτικών dumping που διαλύουν τον ανταγωνισμό όπως άλλωστε συνέβη και στον πρόσφατο πιλοτικό διαγωνισμό της ΕΠΥ;
6. Αδιαφορείτε για την αθρόα εισαγωγή γενοσήμων που παράγονται σε χώρες χαμηλού κόστους κάτι που θα θέτει τις υπηρεσίες του ΕΟΦ σε κατάσταση διαρκούς συναγερμού;
7. Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για τυχόν παρενέργειες σε ρυθμισμένους ασθενείς, λόγω της αλλαγής της φαρμακευτικής θεραπείας τους; Πως είναι δυνατό η ευθύνη της θεραπείας να πάψει να ανήκει στο γιατρό;
8. Γιατί να επιβαρυνθεί ο Έλληνας ασθενής – και ιδιαίτερα ο χρόνιος – ο οποίος προκειμένου να  μη ρισκάρει και προσπαθώντας να εξασφαλίσει σταθερότητα στη φαρμακοθεραπεία του, θα επιλέξει το επώνυμο φάρμακο που εμπιστεύεται αυτός και ο γιατρός του, καταβάλλοντας ο ίδιος το αντίτιμο του φαρμάκου;
Και τέλος, η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας ερωτά, ποιος επιθυμεί τη διάλυση της εγχώριας/ εθνικής φαρμακοβιομηχανίας και γιατί αγνοούνται με τόσο επιδεικτικό τρόπο οι συνέπειες από αυτή την προοπτική; Ποιος λοιπόν απεργάζεται την

• Εξώθηση μεγάλου μέρους των 8.500 εργαζομένων στην ανεργία,

• Απώλεια φορολογητέας ύλης και εισφορών,

• Υποβάθμιση της εξαγωγικής δραστηριότητας (σε 60 χώρες σήμερα),

• Μόνιμη πλέον εξάρτηση από τα εισαγόμενα φάρμακα,

• Εξαφάνιση της ελληνικής τεχνογνωσίας που αποκτήθηκε με κόπο,

• Παρεμπόδιση της αναπτυξιακής πορείας της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας τη στιγμή που όλες οι μελέτες την αναδεικνύουν σε βασικό αναπτυξιακό μοχλό;

Γιατί αγνοούνται οι προτάσεις μας για τον τρόπο με τον οποίο θα επιτευχθεί ο στόχος της μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης στο 2012 χωρίς να οδηγηθούμε σε διάλυση;
Θεωρούμε ότι ήρθε η ώρα όπου η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της ανεξάρτητα από τα κίνητρα όσων καραδοκούν να αλώσουν την αγορά του φαρμάκου. Ο στόχος της εξοικονόμησης αποτελεί μέλημα όλων μας. Όμως η εξοικονόμηση αυτή δεν μπορεί να αποτελεί και πάλι θέμα που αφορά μόνο τη φαρμακοβιομηχανία. Θα πρέπει να υπάρξει κατανομή μεταξύ των υπόλοιπων δαπανών υγείας ενώ και ο τρόπος που θα υλοποιηθεί η δέσμευση αυτή, αποτελεί αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, της ελληνικής κυβέρνησης.
« Τελευταία τροποποίηση: 9 Φεβρουαρίου 2012, 20:24:04 από Ο διακοσμητής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

10 Φεβρουαρίου 2012, 20:48:37
Απάντηση #382
Αποσυνδεδεμένος

timex

Σήμερα μου έγραψαν μια ηλ.συνταγή.
Όταν πέρασαν το ΑΜΚΑ μου εβγαλε κανονικα τη διευθυνση και το τηλ. αλλα εγραφε πως η προηγουμενη συνταγη στο ονομα μου εγινε στον ΟΓΑ!!!!
Αλλαξαμε τον αριθμο μητρωου και προχωρησαμε στη συνταγη η οποια εκτελεστηκε και απο το φαρμακειο.
Ηθελα να ξερα πως προκυπτουν αυτα τα λαθη!
Τεσπα.

10 Φεβρουαρίου 2012, 20:57:55
Απάντηση #383
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Σήμερα μου έγραψαν μια ηλ.συνταγή.
Όταν πέρασαν το ΑΜΚΑ μου εβγαλε κανονικα τη διευθυνση και το τηλ. αλλα εγραφε πως η προηγουμενη συνταγη στο ονομα μου εγινε στον ΟΓΑ!!!!
Αλλαξαμε τον αριθμο μητρωου και προχωρησαμε στη συνταγη η οποια εκτελεστηκε και απο το φαρμακειο.
Ηθελα να ξερα πως προκυπτουν αυτα τα λαθη!
Τεσπα.

Για σένα ήταν η συνταγή;
Για να καταλάβω, είχε εκδοθεί παλαιότερα συνταγή στο όνομά σου και σε είχε ως ασφαλισμένη στον ΟΓΑ;
Δεν το παρατήρησες εσύ όταν την πήρες στα χέρια σου ή ο φαρμακοποιός κατά την εκτέλεση;
(Αυτό είναι συνηθισμένο φαινόμενο την πρώτη φορά που γράφει κάποιος ηλεκτρονική συνταγή αν δεν προσέξει να βάλει σωστό ασφαλιστικό ταμείο για τον ασθενή. Το σύστημα δέχεται ότι ταμείο βάλεις)
Τι ταμείο βάλατε μετά τη διόρθωση του ΟΓΑ;
Πως γίνεται να εκδοθεί ηλεκτρονική συνταγή για ΤΣΑΥ; (ΤΣΑΥ έχεις για ασφάλιση υποθέτω)

10 Φεβρουαρίου 2012, 21:55:29
Απάντηση #384
Αποσυνδεδεμένος

Zachariadis

Πως γίνεται να εκδοθεί ηλεκτρονική συνταγή για ΤΣΑΥ; (ΤΣΑΥ έχεις για ασφάλιση υποθέτω)
Το ΤΣΑΥ μπαίνει ως ΟΠΑΔ νομίζω.
Την επόμενη φορά που θα μπεις στον πειρασμό να κομπάσεις,
βάλε τη γροθιά σου μέσα σε έναν κουβά με νερό
και η τρύπα που θα μείνει όταν τη βγάλεις,
θα σου δείξει το μέτρο της σπουδαιότητάς σου.

10 Φεβρουαρίου 2012, 22:28:07
Απάντηση #385
Αποσυνδεδεμένος

ΦΙΛΙΩ ΤΟΠΚΑΡΙΔΟΥ

το τσαυ ανηκει στο εταα που σημαινει οτι δεν ανηκει στον εοπυυ ουτε εχει μπει στην ηλ.συνταγογραφηση

10 Φεβρουαρίου 2012, 23:01:44
Απάντηση #386
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Το e-syntagografisi δέχεται ανεξάρτητα τα δεδομένα ΑΜΚΑ και ασφαλιστικού φορέα.
Μπορείς να βγάλεις συνταγή σε ένα συγκεκριμένο ΑΜΚΑ για όποιο από τα πέντε ταμεία συμμετέχουν στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ανεξάρτητα αν ισχύει ή όχι.
Αλλά ΕΤΑΑ δεν μπορείς να βγάλεις.

10 Φεβρουαρίου 2012, 23:37:27
Απάντηση #387
Αποσυνδεδεμένος

timex

Δεν ειχα ξαναβγαλει ποτε ηλεκτρονικη συνταγη στο ονομα μου.
Σημερα ηταν η πρωτη φορα.
Τη βγαλαμε στην επιλογη ΙΚΑ-ΕΤΑΑ
Συναδελφος εκανε προσφατα το ιδιο για τα εμβολια των παιδιων του με τη συγκεκριμενη επιλογη.
Απλα σε εμενα εγραφε με κοκκινα γραμματα πως ειχε εκδοθει σνταγη απο ΟΓΑ καποια αλλη φορα.Ειχε ομως αλλο αριθμο ασφαλιστικου φορεα, τον οποιο κ αλλαξαμε, αλλα το ιδιο ονομα κ τα ιδια στοιχεια μου, οταν περασα το αμκα μου.
Δε ξερω τι γινεται!!!

Τωρα που το ξανασκεφτομαι, θα μπορουσε να βγαλει καποιος συνταγη χρησιμοποιώντας το αμκα μου κ προσθετοντας εναν οποιοδηποτε αριθμο μητρωοου ογα;
Μπορω να δω ποτε εκδοθηκε συνταγη στο ονομα μου κ απο που;
Να σημειωσω πως δεν εχω κωδικο για ηλεκτρονικη σνταγογραφηση.
« Τελευταία τροποποίηση: 10 Φεβρουαρίου 2012, 23:42:14 από timex »

10 Φεβρουαρίου 2012, 23:54:17
Απάντηση #388
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
ΙΚΑ-ΕΤΑΜ είναι, όχι ΙΚΑ και ΕΤΑΑ.

10 Φεβρουαρίου 2012, 23:57:12
Απάντηση #389
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Δεν ειχα ξαναβγαλει ποτε ηλεκτρονικη συνταγη στο ονομα μου.
Σημερα ηταν η πρωτη φορα.
Συναδελφος εκανε προσφατα το ιδιο για τα εμβολια των παιδιων του με τη συγκεκριμενη επιλογη.
Απλα σε εμενα εγραφε με κοκκινα γραμματα πως ειχε εκδοθει σνταγη απο ΟΓΑ καποια αλλη φορα.Ειχε ομως αλλο αριθμο ασφαλιστικου φορεα, τον οποιο κ αλλαξαμε, αλλα το ιδιο ονομα κ τα ιδια στοιχεια μου, οταν περασα το αμκα μου.
Δε ξερω τι γινεται!!!

Τωρα που το ξανασκεφτομαι, θα μπορουσε να βγαλει καποιος συνταγη χρησιμοποιώντας το αμκα μου κ προσθετοντας εναν οποιοδηποτε αριθμο μητρωοου ογα;
Μπορω να δω ποτε εκδοθηκε συνταγη στο ονομα μου κ απο που;
Να σημειωσω πως δεν εχω κωδικο για ηλεκτρονικη σνταγογραφηση.

Δεν υπάρχει επιλογή ΙΚΑ-ΕΤΑΑ αλλά ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (που είναι ουσιαστικά το ΙΚΑ)
Επομένως λάθος σου (σας) που εκδώσατε συνταγή στο όνομά σου ως ασφαλισμένη του ΙΚΑ ενώ δεν είσαι. Απορώ και με το φαρμακοποιό που την εκτέλεσε!
Το θέμα της έκδοσης συνταγής στο όνομά σου (εν αγνοία σου) παρουσιάζει ενδιαφέρον.
Θα πας λοιπόν στο πεδίο "Ιστορικό Φαρμάκων Ασθενή", θα βάλεις ένα μεγάλο εύρος χρονικής αναζήτησης π.χ. από 1-1-11 (2011) έως την ημέρα που θα το ψάξεις, θα κλικάρεις το κουτάκι "Ανεξαρτήτως Ιατρού", θα βάλεις το ΑΜΚΑ σου και θα πατήσεις αναζήτηση.
Μπορείς να το κάνεις μέσω κάποιου που έχει κωδικό, αφού εσύ δεν έχεις.
Αν βρεις συνταγή με τα στοιχεία σου θα μπορείς να δεις πότε εκδόθηκε, από ποιόν, τα φάρμακα που περιείχε και πότε (όχι που) εκτελέστηκε (αν εκτελέστηκε).
Αν το κάνεις, πες μας τι βρήκες. Η υπόθεση μπορεί να βγάλει λαγό!!!
« Τελευταία τροποποίηση: 11 Φεβρουαρίου 2012, 00:23:34 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
11287 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Οκτωβρίου 2011, 10:09:30
από EzeΤΡΟΛ
98 Απαντήσεις
69972 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Απριλίου 2014, 13:02:43
από Γ.Κτιστάκης
0 Απαντήσεις
7446 Εμφανίσεις