Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
20 Νοεμβρίου 2024, 14:27:55

Ψηφοφορία

Πώς αξιολογείτε τη διαδικασία έκδοσης ηλεκτρονικών συνταγών;

Άριστη
Πολύ καλή
Καλή
Μέτρια
Κακή

Αποστολέας Θέμα: e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία  (Αναγνώστηκε 1396141 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

12 Μαρτίου 2012, 18:27:22
Απάντηση #675
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Επιπλέον αναρωτιέμαι τι θα γίνει αν πατήσω το κουμπάκι "Ακύρωση" στη συνταγή μιας και το σύστημα φαίνεται να μου δίνει αυτή τη δυνατότητα ακόμη και σε συνταγή στην οποία έχει παρέλθει η προθεσμία εκτέλεσης. Λέτε να βραχυκυκλώσει το σύστημα; Το έχει δοκιμάσει κανείς;
Κολόμβε μου..... Μόλις ανακάλυψες πως θα μειώσεις το μέσο κόστος που φαίνεται στο "φάκελο σου" για τους ΦΚΑ;;;;
Μπορείς να κάνεις και το χαζό εάν το πάρουν χαμπάρι.....

Εκεί ήθελα να καταλήξω, απλά το έθεσα με έμμεσο τρόπο!  ;D

Δηλαδή, Διαμαντή σε αυτή την περίπτωση:
α) ο ασφαλισμένος θα έχει πάρει κανονικά τα φάρμακά του (με την προβλεπόμενη συμμετοχή) και θα έχει απομακρυνθεί από το Ταμείο (οπότε ουδέν λάθος αναγνωρίζεται)
β) ο ΕΟΠΥΥ μπορεί να κάνει την πάπια και να μην πληρώσει αφού η συνταγή φαίνεται ...ακυρωμένη
Άρα, αυτός που την πατά είναι ...ο φμφ!  ;D

Μου άνοιξες νέους ορίζοντες, βρε αφιλότιμε!
« Τελευταία τροποποίηση: 12 Μαρτίου 2012, 18:58:32 από Ο διακοσμητής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

12 Μαρτίου 2012, 18:50:38
Απάντηση #676
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Αν υπάρχει ΚΟΛΑΣΗ @ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΗ και πας σε αυτη (εχεις καλες πιθανοτητες) πιστευω πως δε θα σε βαλουν να ψηνεσαι στις φλογες.Θα σου δωσουν αδεια φαρμακειου και θα σε κανουν ΦΜΦ!!!Αυτη κι αν ειναι τιμωρια για σενα... ;D

(εγω θα σε επισκεπτομαι συχνα για αλοιφες για τα εγκαυματα...)
+

13 Μαρτίου 2012, 00:39:37
Απάντηση #677
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Αν υπάρχει ΚΟΛΑΣΗ @ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΗ και πας σε αυτη (εχεις καλες πιθανοτητες) πιστευω πως δε θα σε βαλουν να ψηνεσαι στις φλογες.Θα σου δωσουν αδεια φαρμακειου και θα σε κανουν ΦΜΦ!!!Αυτη κι αν ειναι τιμωρια για σενα... ;D

Διακομιστή, μια αλοιφούλα και για μένα.... Μην με ξεχνάς....

jack: Χιλια συμφωνω για πάρτη σου...
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

13 Μαρτίου 2012, 00:54:04
Απάντηση #678
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator

Έγραψε
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

13 Μαρτίου 2012, 06:30:05
Απάντηση #679
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Έχω παρατηρήσει ότι ηλεκτρονικές συνταγές που έχω εκδώσει με φάρμακα υψηλού κόστους, που οι ασθενείς απευθύνονται στο φαρμακείο του ΙΚΑ, φαίνονται στο σύστημα ως "συνταγογραφημένες" αν κι έχει παρέλθει κατά πολύ η προθεσμία εκτέλεσής τους ενώ οι ασθενείς έχουν προμηθευτεί τα σκευάσματα σύμφωνα με όσα μου λένε.
Πώς καταχωρούνται αυτές οι συνταγές;
Επιπλέον αναρωτιέμαι τι θα γίνει αν πατήσω το κουμπάκι "Ακύρωση" στη συνταγή μιας και το σύστημα φαίνεται να μου δίνει αυτή τη δυνατότητα ακόμη και σε συνταγή στην οποία έχει παρέλθει η προθεσμία εκτέλεσης. Λέτε να βραχυκυκλώσει το σύστημα; Το έχει δοκιμάσει κανείς;
Για το πρώτο, αν πάει μια συνταγή και δεν υπάρχει φάρμακο (άρα και κουπόνι) δεν μπορεί να εκτελεστεί. Όταν φτάσει το κουπόνι, για κάποιους λόγους (αν το δούμε με αγαθές προθέσεις πρακτικούς, αν το δούμε πιο υποψιασμένοι "εγγραφής" συναδέλφων-συνταγογράφων σε υπηρεσίες φαρμακευτικής) συνταγογραφείται ξανά (εν αγνοία του ασθενή) και εκτελείται η νέα (χειρόγραφη, γι' αυτό και δε φαίνεται στο σύστημα) συνταγή. Το θέμα είναι ότι οι χειρόγραφες αυτές ΔΕΝ ΚΑΤΑΧΩΡΟΥΝΤΑΙ ποτέ στα βιβλιάρια των ασθενών. Προσωπικά ακυρώνω όλες τις συνταγογραφημένες συνταγές των οποίων η ημερομηνία λήξης έχει παρέλθει και ποτέ δεν έχει γίνει τίποτε.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

13 Μαρτίου 2012, 13:11:52
Απάντηση #680
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Επισημαίνω ότι αυτό το έχω παρατηρήσει σε ΟΛΕΣ τις συνταγές με ακριβά φάρμακα που κατέληξαν σε φαρμακείο του ΙΚΑ, επομένως τα σκευάσματα ήρθαν από τα κεντρικά φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.
Όλες φαίνονται συνταγογραφημένες και "ληγμένες"!
Να σκεφτώ "αγαθά" ότι τα σκευάσματα άργησαν να έρθουν από Αθήνα (πράγματι οι ασθενείς τα πήραν με μεγάλη καθυστέρηση) και στο ενδιάμεσο "έληξαν" οι συνταγές;
Όμως τελικά ποιος "χρεώθηκε" τις συγκεκριμένες συνταγές; Κάποιοι γιατροί του ΙΚΑ τις αντέγραψαν στη συνέχεια; Τους "συμφέρει" να ανεβάζουν το μέσο όρο των συνταγών τους με τόσα ακριβά φάρμακα;

13 Μαρτίου 2012, 14:27:39
Απάντηση #681
Αποσυνδεδεμένος

Μαρία Χόρτη

Ιατροί
Μένει να διευκρινιστεί ακόμη τι θα γίνει με τα φάρμακα του ΙΦΕΤ (πχ. Prazine, Colchicine) που δεν υπάρχουν στο σύστημα και τα γράφουμε αναγκαστικά χειρόγραφα

13 Μαρτίου 2012, 16:37:56
Απάντηση #682
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Λες να σου "πασάρει" κουπονάκια να τα γράψεις στον αγροτικό, για να μην πληρώσεις τις αλοιφές που δεν αποζημιώνονται;

13 Μαρτίου 2012, 17:57:47
Απάντηση #683
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Mπα... θα έχει τόσο συνωστισμό από επώνυμους Ελ φμφ εκεί, που εξαιτίας των γεωγραφικών και πληθυσμιακών κριτηρίων, θα με πετάξουν έξω!

ΥΓ: Οι  Καλοί γιατροί πάνε στον Παράδεισο, ενώ αυτοί που εύχονται να είχαν γίνει φμφ (στη χρυσή δεκαπενταετία εννοείται), πάνε παντού!

14 Μαρτίου 2012, 09:49:38
Απάντηση #684
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Το Συμβούλιο της Επικρατείας θα αποφασίσει τελικά για το εάν έχουν το δικαίωμα οι γιατροί να συνταγογραφούν φάρμακα με βάση την δραστική ουσία  στους ασθενείς τους καθώς οι ιδιώτες γιατροί προσφεύγουν στη δικαιοσύνη.

Στη δικαστική αρχή προσφεύγει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) ο οποίος βάση του καταστατικού του προβλέπει πως θα υπάρχουν πειθαρχικές κυρώσεις αν δεν ισχύσουν τα ακόλουθα:
1. Σε κάθε συνταγή, στο κάτω μέρος θα τίθεται σφραγίδα με το ακόλουθο περιεχόμενο:
«Οποιαδήποτε τροποποίηση ιατρικής συνταγής, αποτελεί αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος και τυχόν παρενέργειες βαρύνουν ποινικά τον αντικαθιστώντα»

2.  Απαγορεύεται στο γιατρό να συνταγογραφεί φάρμακα εκ των υστέρων, που χορηγήθηκαν από φαρμακοποιό, χωρίς να προσκομιστεί συνταγή γιατρού».

( τώωωωωωωρα ξύπνησαν; )

Οι ιδιώτες γιατροί μέσω του ΙΣΑ αναφέρουν πως  μετά τη ψήφιση του Εφαρμοστικού Νόμου και των Υπουργικών Αποφάσεων που τον συνοδεύουν, ακρωτηριάζεται κάθε έννοια της ιατρικής πράξης, όπως ρητώς καθορίζεται στο Νόμο.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το νόμο, κάθε ιατρική πράξη, συμπεριλαμβανομένης και της συνταγογράφησης, σκοπό έχει τη με οποιαδήποτε επιστημονική μέθοδο, πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία και αποκατάσταση της υγείας του ανθρώπου.

Η υποχρεωτική αναγραφή της δραστικής ουσίας από το γιατρό, η επιλογή του φθηνότερου γενόσημου από το φαρμακοποιό, η αντικατάσταση συνταγογραφούμενου σκευάσματος, αλλά και η εκτέλεση ιατρικών πράξεων από το φαρμακοποιό, συνιστούν παράνομη άσκηση της ιατρικής που είναι ποινικό αδίκημα. (σιγά τα ωά)

Επιπλέον σύμφωνα με τη διάταξη του νόμου που αφορά τον Κώδικα Φαρμακευτικής Δεοντολογίας, απαγορεύεται στο Φαρμακοποιό να αντικαθιστά με άλλα φάρμακα τα αναγραφόμενα σε ιατρική συνταγή, χωρίς την έγκριση του ιατρού που εξέδωσε τη συνταγή.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια ευθυγράμμιση του Υπουργείου Υγείας με συγκεκριμένους Προέδρους μεγάλων Φαρμακευτικών Συλλόγων, που στηρίζουν τα ανθυγιεινά μέτρα που ψηφίστηκαν, στη λογική «ο γιατρός θέτει τη διάγνωση και ο ειδικός επιστήμον φαρμακοποιός επιλέγει, μετά την υποχρεωτική αναγραφή της δραστικής ουσίας από το γιατρό, το ενδεικνυόμενο φαρμακευτικό σκεύασμα» σημειώνουν τα μέλη του ΙΣΑ και συμπληρώνουν: «Κατόπιν όλων αυτών δεν υφίστανται περιθώρια ανοχής και υποχρεούνται οι γιατροί να προστατέψουν το κύρος και την επιστημονική τους αξιοπρέπεια».

14 Μαρτίου 2012, 11:44:56
Απάντηση #685
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός

Το Συμβούλιο της Επικρατείας θα αποφασίσει τελικά για το εάν έχουν το δικαίωμα οι γιατροί να συνταγογραφούν φάρμακα με βάση την δραστική ουσία  στους ασθενείς τους καθώς οι ιδιώτες γιατροί προσφεύγουν στη δικαιοσύνη.

Αγαπητέ Διακοσμητά... λειτουργείς ως (δια-)κομιστής (:)) του άρθρου ή το πιστεύεις κιόλας. Εγώ, πέρα απο την καθυστέρηση εκδίκασης, δεν πιστεύω ούτε ότι θα το προχωρήσει ο ΙΣΑ (όπως πάμπολες άλλες καταγγελείες που γίνονται και μετά ξεχνιούνται) αλλά, ακόμα και αν προχωρήσει δεν θα βγεί τίποτα. Οι δικαστες θα κρίνουν (αφού πάρουν θετική γνωμοδότηση απο τον ΕΟΦ) ότι η θεραπευτική δράση είναι ίδια και επιτρέπεται η δραστική ουσία... Είμαι απαισιόδοξος.

14 Μαρτίου 2012, 12:18:00
Απάντηση #686
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Οι δικαστες θα κρίνουν (αφού πάρουν θετική γνωμοδότηση απο τον ΕΟΦ) ότι η θεραπευτική δράση είναι ίδια και επιτρέπεται η δραστική ουσία... Είμαι απαισιόδοξος.

Αγαπητέ @ Ορθοπαιδικός
Eγώ είμαι αισιόδοξος ...για τον ίδιο λόγο!  ;)

18 Μαρτίου 2012, 22:57:37
Απάντηση #687
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Προσοχή: Από αύριο 19/03/2012 το ΕΤΑΑ μπαίνει στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

19 Μαρτίου 2012, 00:56:02
Απάντηση #688
Αποσυνδεδεμένος

thepap

Tα ταμεία ΤΥΜΕΔΕ , ΤΥΥ , ΤΥΣ , ΤΥΔΑ, ΤΥΔΘ, ΤΥΔΠ, ΤΥΔΕ που εμφανίζονται στην αρχή της συνταγογράφησης είναι οι τομείς του ΕΤΑΑ η κάτι άλλο?

19 Μαρτίου 2012, 08:24:56
Απάντηση #689
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Tα ταμεία ΤΥΜΕΔΕ , ΤΥΥ , ΤΥΣ , ΤΥΔΑ, ΤΥΔΘ, ΤΥΔΠ, ΤΥΔΕ που εμφανίζονται στην αρχή της συνταγογράφησης είναι οι τομείς του ΕΤΑΑ η κάτι άλλο?

τομεις του ΕΤΑΑ
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
11289 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Οκτωβρίου 2011, 10:09:30
από EzeΤΡΟΛ
98 Απαντήσεις
69994 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Απριλίου 2014, 13:02:43
από Γ.Κτιστάκης
0 Απαντήσεις