Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
24 Δεκεμβρίου 2024, 15:25:01

Αποστολέας Θέμα: colostrum (πρωτογαλα)  (Αναγνώστηκε 6316 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

11 Σεπτεμβρίου 2010, 19:40:45
Αναγνώστηκε 6316 φορές
Αποσυνδεδεμένος

tax2684


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Μπορει μια ομαδα επιστημονων να συγκεντρωθει και να σου μιλησει,
για ολες τις επιστημονικες αποδειξεις οτι ολες οι μπανανες ειναι πικρες
Δεν εχεις παρα να δοκιμασεις μια μπανανα για να δεις οτι ειναι γλυκια !!

11 Σεπτεμβρίου 2010, 21:23:17
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Οι μελέτες μπάζουν από συστηματικά λάθη στο σχεδιασμό και στην εφαρμογή.
Αλλεργίες κάνουν; Γιατί οι σφαιρίνες και ειδικά από αγελαδινό γάλα είναι φουλ αλλεργιογόνα, Εκτός κι αν έχουν υποστεί επεξεργασία που σημαίνει ότι δεν έχουν δράση και είναι απλά αποθήκες αμινοξέων.
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

15 Σεπτεμβρίου 2010, 22:49:49
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

tax2684


Περα απο την αφαιρεση του λιπους και της λακτοζης (αν αυτο εννοειται φουλ αλλεργιογονα) δεν υπαρχει αλλη επεξεργασια,και ειναι 100% φυσικο προιον με παρα πολυ καλα αποτελεσματα .
αν οντως σας ενδιαφερει μια πιο λεπτομερη αναλυση και αναταλαγη αποψεων με γιατρους που το χρησιμοποιουν (γιατι εγω δεν ειμαι γιατρος) , θα χαιρομουν πολυ να σας βοηθησω.
υ.γ.  απο προσωπικη πειρα στην καταναλωση του colostrum εδω και δυο χρονια σε μενα και στην οικογενεια μου , μονο θετικα στοιχεια βρηκα.
Μπορει μια ομαδα επιστημονων να συγκεντρωθει και να σου μιλησει,
για ολες τις επιστημονικες αποδειξεις οτι ολες οι μπανανες ειναι πικρες
Δεν εχεις παρα να δοκιμασεις μια μπανανα για να δεις οτι ειναι γλυκια !!

16 Σεπτεμβρίου 2010, 19:16:26
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
To λίπος δεν κάνει συνήθως αλλεργία. Η λακτόζη δεν κάνει αλλεργία, κάνει δυσανεξία. Οι πρωτεϊνες του αγελαδινού γάλακτος που δεν αφαιρούνται κάνουν ωραιότατες αλλεργίες.

Νομίζω ότι όλοι βρίσκουν θετικά στοιχεία με ότι νιώθουν ότι τους προστατεύει...  το ερώτημα είναι όμως εάν αποδεδειγμένα βοηθάει σε κάτι. Αυτή η απόδειξη δεν υπάρχει. Μπορείτε να το χρησιμοποιείτε εάν νιώθετε καλύτερα....
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

17 Σεπτεμβρίου 2010, 11:50:53
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

tax2684


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
To λίπος δεν κάνει συνήθως αλλεργία. Η λακτόζη δεν κάνει αλλεργία, κάνει δυσανεξία. Οι πρωτεϊνες του αγελαδινού γάλακτος που δεν αφαιρούνται κάνουν ωραιότατες αλλεργίες.

Νομίζω ότι όλοι βρίσκουν θετικά στοιχεία με ότι νιώθουν ότι τους προστατεύει...  το ερώτημα είναι όμως εάν αποδεδειγμένα βοηθάει σε κάτι. Αυτή η απόδειξη δεν υπάρχει. Μπορείτε να το χρησιμοποιείτε εάν νιώθετε καλύτερα....

     Ο Λογαριασμός μου   |   Το καλάθι
Phone Number for Health Supplements
Συμπλήρωμα Σύμβουλος
Εργαλεία για την υγεία και Οδηγοί
Αξία Line
Δρ Passero
VitaRewards Πρόγραμμα
Καθημερινές Deal
Πρωτόγαλα και τις αλλεργίες
   

Ένα πρόσωπο λέγεται ότι έχει μια αλλεργία όταν το ανοσοποιητικό τους σύστημα αντιδρά υπερβολικά στην παρουσία μιας ουσίας (αλλεργιογόνο), που κανονικά δεν θεωρούνται κινδύνου για το σώμα. Όταν ένα άτομο γίνεται υπερευαισθησία σε ένα ή περισσότερα αλλεργιογόνα, ο οργανισμός αναλαμβάνει είναι να εισβάλλει από κάτι δυσάρεστο, και καλεί το στρατό να εξουδετερώσει τις παράνομες ουσίες. Δυστυχώς, η απελευθέρωση της ισταμίνης κατά τη διάρκεια αυτής της απάντησης παράγει ανεπιθύμητα συμπτώματα όπως φτάρνισμα, καταρροή ή παραγεμισμένα μύτη, φαγούρα στα μάτια, αναπνευστικές δυσκολίες, και, σε ακραίες περιπτώσεις, αναφυλακτική καταπληξία και θάνατο. Τυπικό αλλεργιογόνα περιλαμβάνουν τη γύρη και τα σπόρια, τα άκαρια σπίτι, τρίχωμα ζώων και των μαλλιών, τρόφιμα, όπως τα καρύδια και τα θαλασσινά, η πενικιλίνη, και τσιμπήματα εντόμων.

Πρωτόγαλα, η "πρώτη γάλα» που παράγονται από θηλαστικά αμέσως μετά τον τοκετό, περιέχει πάνω από 90 γνωστά συστατικά. Πολλές από αυτές τις ενώσεις είναι που εμπλέκονται στην υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος του νεογέννητου βρέφους. Γι 'αυτό πρέπει να διαδραματίσουν ένα ρόλο στον έλεγχο αντίδραση του οργανισμού σε δυνητικά επιβλαβείς εκτός εισβολείς? Δηλαδή, ο μηχανισμός που είναι εσφαλμένα επίκληση σε αυτούς που έχουν ευαισθητοποιηθεί σε αλλεργιογόνα.

Τα καλά νέα για τους αλλεργικούς είναι ότι το πρωτόγαλα δεν είναι μόνο μια ζωτική ουσία για νεογέννητα, αλλά, όταν λαμβάνεται ως συμπλήρωμα, μπορεί να προσφέρει μια τεράστια γκάμα από οφέλη για τους ανθρώπους όλων των ηλικιών. Επιπλέον, έχει αποδειχθεί ότι πρωτόγαλα, το οποίο είναι διαθέσιμο σε εμπορικές ποσότητες, είναι πλήρως συμβατή με το ανθρώπινο σώμα. Στην πραγματικότητα, πρωτόγαλα έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι είναι τέσσερις φορές πιο πλούσια σε ανοσοποιητικό παράγοντες εκτός από την ανθρώπινη πρωτόγαλα, και περιέχει κάποιες ουσίες που προστατεύουν τα ενεργά συστατικά από τις καταστροφικές συνέπειες του ανθρώπινου πεπτικού συστήματος, έτσι θα τους επιτρέψει να παραμείνουν ενεργοί για μεγαλύτερο χρονικό περιόδου.

Η έρευνα έχει προσδιορίσει ένα συστατικό που ονομάζεται πραλίνα πλούσια πολυπεπτίδιο (PRP), ως ένα από τα κύρια συστατικά του colostrum που είναι υπεύθυνη για την εξάλειψη ή τη βελτίωση των συμπτωμάτων της αλλεργίας. Θεωρείται επίσης για να μπορούν να είναι χρήσιμα για άλλες αυτοάνοσες καταστάσεις, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, λύκος, και η σκλήρυνση κατά πλάκας. Σύμφωνα με την al Staroscik et, 1983 (Μοριακής Ανοσολογίας, Vol. 20, Αρ. 12, σσ.. 1277 - 1282), PRP έχει την ίδια δυνατότητα για τη ρύθμιση δραστηριότητα του ανοσοποιητικού συστήματος, όπως κάνουν οι ορμόνες που παράγονται από τον θύμο αδένα. Μπορεί να τονώσει μια υπο-ενεργό σύστημα στην αντιμετώπιση των παθογόνων οργανισμών και μπορεί να καταργήσει επίσης μια υπερ-ενεργό σύστημα το οποίο αντιδράσεις αποτελέσματα από αυτοάνοσες διαταραχές και αλλεργία.

ικανότητα PRP να μειώσει αλλεργικά συμπτώματα είναι πιθανά να οφείλεται εν μέρει στην αναστολή των λεμφοκυττάρων (λευκών αιμοσφαιρίων) και Τ-κύτταρα υπερπαραγωγή, το οποίο συνήθως συνδέεται με μια αλλεργική αντίδραση. PRP μπορεί επίσης να βοηθήσει στη δημιουργία ειδικών κυττάρων (βοηθητικά Τ-κυττάρων και των κατασταλτικών Τ-κύτταρα), τα οποία καταστέλλουν και σβήστε την ανοσολογική απάντηση. Άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι η PRP είναι άκρως αντι-φλεγμονώδη, η οποία βοηθά στη μείωση των επιπτώσεων της ισταμίνης που έχει κυκλοφορήσει.

Πρωτόγαλα έχει αποδειχθεί επίσης να περιλαμβάνει μια σειρά από αντισώματα κατά της κοινής αλλεργιογόνα που μπορούν να επηρεάσουν τον άνθρωπο. Αυτά τα αντισώματα το πέρασμα του χρόνου από τις αγελάδες, τι τους ανταποκρίνονται στις αλλεργιογόνα. Όταν ένα πρόσωπο που καταπίνει τα αντισώματα μέσω του πρωτογάλακτος, παραμένουν σε ετοιμότητα για να βοηθήσουν στην αντίδραση του οργανισμού σε αλλεργιογόνα έκθεσης.
Site Map
****
νομιζω οτι  σε οτι θα σας απαντω θα υπαρχει και ο αντιλογος ,γιαυτο το θεμα το εξαντλω εδω.
οποιος θελει πραγματικα να δει τα πλεονεκτηματα του προιοντος δεν εχει παρα να το δοκιμασει !!!!να
επισης οποιος θελει μπορει να  μιλησει και με  γιατρους που χρησιμοποιουν τα προιοντα (colostrum και αλλα φυτικα προιοντα ) για ποιο εξιδεικευμενη ενημερωση.
ευχαριστω.
Μπορει μια ομαδα επιστημονων να συγκεντρωθει και να σου μιλησει,
για ολες τις επιστημονικες αποδειξεις οτι ολες οι μπανανες ειναι πικρες
Δεν εχεις παρα να δοκιμασεις μια μπανανα για να δεις οτι ειναι γλυκια !!

17 Σεπτεμβρίου 2010, 13:21:51
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Το πρωτόγαλα του ανθρώπου δεν είναι το ίδιο με της αγελάδας. Οι πρωτεϊνες είναι διαφορετικές από τις ανθρώπινες. Όσο περισσότερο διαφορετικές είναι από τις ανθρώπινες τόσο αυξάνει και η πιθανότητα αλλεργίας σε άτομα με γονιδίωμα που προδιαθέτει για αλλεργίες. Οι αγελάδα έχει πολύ διαφορετικές και εκεί οφείλεται και η αυξημένη πιθανότητα για αλλεργία σε παράγωγα του αγελαδινού γάλακτος σε σχέση με άλλα γάλατα. Λυπάμαι που δεν μπορείτε να το καταλάβετε αυτό το τόσο απλό.

Σχετικά με τις ουσίες που αναστέλλουν την άμυνα. Δεν ξέρουμε ακόμη το πως λειτουργεί το αμυντικό σύστημα. Έχουμε κατανοήσει μόλις ένα 30% της λειτουργίας του σύμφωνα με αισιόδοξες εκτιμήσεις. Δεν ξέρουμε σχδόν καθόλου τι γίνεται με συγκεκριμένες μεταλλάξεις που οδηγούν σε αλλεργίες. Δεν έχει αποκλειστεί ακόμη το εξής απλό: Δίνοντας ένα πεπτίδιο σαν αυτό που αναφέρετε εκεί που περιμένουμε σε φυσιολογικό άτομο να υπάρξει μείωση της άμυνας και κατά συνέπεια της αλλεργικής αντίδρασης, σε ένα άτομο με μεταλλάξεις στο γονιδίωμα που προκαλούν αλλεργίες ίσως να ενεργοποιηθεί ένα παράλληλο μονοπάτι οξείας φάσης και να έχουμε μια θανατηφόρο αλλεργικό σοκ.

Όλες οι πρωτεϊνες (και σε αυτές συμπεριλαμβάνονται και τα αντισώματα) πέπτονται (δηλαδή διασπώνται) στο στομάχι από πρωτεάσεις και τα παράγωγα αυτών συχνά είναι άγνωστο εάν απορροφώνται από το έντερο, εάν συνδέονται με πρωτεϊνες στο έντερο (και ο θεός ξέρει τι ενεργοποιούν) ή εαν απορροφώνται και εκφράζονται μερικώς στο βακτηριακό τοίχωμα μέρους βακτηριδίων της εντερικής χλωρίδας. Σε παιδιά πάνω του έτους και ενήλικες ίσως όλος αυτός ο πανικός από πρωτεϊνες ξένες στον ανθρωπινο οργανισμό που περιέχει το αγελαδινό γάλα ίσως να αυξάνει την υπεργαμασφαιριναιμία και να έχεις καλύτερη ανοσία αλλά και περισσότερες αλλεργίες σε αλλεργικά άτομα.

Όσο περισσότερα κατανοούμε στην λειτουργία του αμυντικού συστήματος του ανθρώπινου οργανισμού τόσο αυξάνει σε σημασία το γονιδιακό υλικό που κουβαλάει καθένας μας αλλά η χημική συμπεριφορά της βακτηριακής χλωρίδας που έχουμε παντού. Παράλληλα μειώνεται η υποτιθέμενη αξία που έχουν ματζούνια όπως το πρωτογαλα. Συνεπώς, εάν έχετε σωστά σχεδιασμένες και οργανωμένες πολυπληθείς μελέτες το συνεχίζουμε.
Εάν δεν έχετε καταλάβει τα παραπάνω που γράφω, σας παρακαλώ όχι άλλες εξίσου ανεδαφικές απόψεις του όποιου συναδέλφου.
Μπορείτε να συνεχίσετε να παίρνετε ότι αντέχει η τσέπη σας και γουστάρει η όρεξη σας με δική σας ευθύνη.
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

Λέξεις κλειδιά: