Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
16 Νοεμβρίου 2024, 06:28:01

Αποστολέας Θέμα: Ερχεται η σειρά των φαρμακοποιών  (Αναγνώστηκε 630544 φορές)

0 μέλη και 9 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

6 Ιουνίου 2012, 15:26:55
Απάντηση #1545
Αποσυνδεδεμένος

trojy

Επώνυμοι
Δε νομίζω ότι πιάνει η σ(κ)ατίνη στην υπερέκκριση χολής.

Αν πιστεύετε στο "κτηνιατρικό μοντέλο", είναι άλλο θέμα.. Νομίζω όμως ότι ούτε οι κτηνίατροι κρατάνε ΤΣΑΥ.
Αγαπητέ Διακομιστή, σε ποιό φαρμακείο πλήρωνες τις εισφορές σου και τώρα δε σε εξυπηρετεί;

Υ.γ... 2 χρόνια έχει να με πληρώσει το ΤΣΑΥ. Εντάξει, το mark-up το υπολόγισα.. στο σκανδαλώδες ποσοστό κέρδους δυσκολεύομαι.
Υ.γ2.. Εκτός από φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ που κρατάει ΤΣΑΥ, ψάχνω και super-market, να κρατάει συνταγές του ΤΣΑΥ. Χρειάζομαι κάτι πράγματα για τις οικογενειακές μας ανάγκες.
Το "Σύνδρομο της Στοκχόλμης" είναι μία παράδοξη κατάσταση κατά την οποία οι όμηροι, οι αιχμάλωτοι, οι δέσμιοι κάποιων άλλων, ταυτίζονται και τρέφουν συμπάθεια προς αυτούς που τους αιχμαλώτισαν και από τους οποίους εξαρτώνται απόλυτα για την επιβίωσή τους.

6 Ιουνίου 2012, 18:11:21
Απάντηση #1546
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αγαπητέ Διακομιστή, σε ποιό φαρμακείο πλήρωνες τις εισφορές σου και τώρα δε σε εξυπηρετεί;

Tις πληρώνω στο Ταμείο μου, με το οποίο έχετε υπογράψει συλλογική σύμβαση αξιώνοντας μάλιστα να έχετε και την σχετική αποκλειστικότητα ως προμηθευτές φαρμάκων και γι΄αυτό πολεμήσατε και πολεμάτε τους ΦχΦ ( = η Νέμεσι που θα βρίσκετε πάντοτε μπροστά σας ).

Δε φτάνει που κάνετε αναστολές, απεργίες και κινητοποιήσεις, κρατάτε από πάνω και το επάγγελμα (λειτούργημα) κλειστό με πλήθος περιορισμών που εμποδίζουν την άσκησή του από εναλλακτικούς (κατάλληλους) επαγγελματίες-παρόχους και εμποδίζετε έτσι τον Ασθενή από το να φτάσει στη θεραπεία του. Επομένως, το εμπάργκο σας, στρέφεται άμεσα και πρωτίστως κατά του Ασθενή, και είναι ο Ασθενής συνάνθρωπός σας εκείνος που πληρώνει το φταίξιμο (και το κρίμα) σας.

Eλευθερώστε επιτέλους το επάγγελμα, ώστε να μπουν νέοι επαγγελματίες στο χώρο, που θα δέχονται να εργάζονται με τις παρούσες συνθήκες και με μικρότερο κέρδος.

Το να έχετε την αποκλειστικότητα σε ένα επάγγελμα/υπηρεσία, έχει τα υπέρ αλλά και τα κατά του, και τώρα έφτασε ο καιρός να δείτε και την άλλη όψη του φεγγαριού.

Υ.γ2.. Εκτός από φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ που κρατάει ΤΣΑΥ, ψάχνω και super-market, να κρατάει συνταγές του ΤΣΑΥ. Χρειάζομαι κάτι πράγματα για τις οικογενειακές μας ανάγκες.

Όσο επιμένετε να κάνετε σχετλιαστικές συσχετίσεις ανάμεσα στα προϊόντα του σούπερ-μάρκετ και στο κοινωνικό αγαθό του φαρμάκου, βρίσκεστε σε λάθος δρόμο και αυτό είναι το ηπιότερο που μπορώ να πω.
« Τελευταία τροποποίηση: 6 Ιουνίου 2012, 18:30:32 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

6 Ιουνίου 2012, 18:48:29
Απάντηση #1547
Αποσυνδεδεμένος

trojy

Επώνυμοι
 Πρόταση Φαρμ. Συλλόγου Κιλκίς για τη διάθεση φαρμάκων.

Διακομιστή, ωραίος ο καταγγελτικός λόγος, αλλά καταντά μονότονος και εμπαθής όταν αναμοχλεύουμε διαρκώς τα ίδια και τα ίδια.

Να σε αφήνανε, όχι για πολύ, για κανένα 6μηνο χωρίς μισθό κ' μετά θα βλέπαμε σε ποιον θα έκανες υποδείξεις.
Το "Σύνδρομο της Στοκχόλμης" είναι μία παράδοξη κατάσταση κατά την οποία οι όμηροι, οι αιχμάλωτοι, οι δέσμιοι κάποιων άλλων, ταυτίζονται και τρέφουν συμπάθεια προς αυτούς που τους αιχμαλώτισαν και από τους οποίους εξαρτώνται απόλυτα για την επιβίωσή τους.

6 Ιουνίου 2012, 19:27:29
Απάντηση #1548
Αποσυνδεδεμένος

tasath

Troy, να του έδιναν ένα φαρμακείο για 3 μέρες (και πολύ του δίνω) να δεις πως θα έφευγε τρέχοντας...

Μπουμπούκος γιοκ. Τσεκούρι τώρα.

6 Ιουνίου 2012, 23:13:58
Απάντηση #1549
Αποσυνδεδεμένος

ΦΙΛΙΩ ΤΟΠΚΑΡΙΔΟΥ

Πρόταση Φαρμ. Συλλόγου Κιλκίς για τη διάθεση φαρμάκων.

Διακομιστή, ωραίος ο καταγγελτικός λόγος, αλλά καταντά μονότονος και εμπαθής όταν αναμοχλεύουμε διαρκώς τα ίδια και τα ίδια.

Να σε αφήνανε, όχι για πολύ, για κανένα 6μηνο χωρίς μισθό κ' μετά θα βλέπαμε σε ποιον θα έκανες υποδείξεις.

σεβαστα τα αιτηματα σα; αλλα εδω θα ερθω να σας πω οτι η πλειοψηφια των ιδιωτων βιωνουν την σταση πληρωμων για περισσοτερο απο 6 μηνες ..2 χρονια σχεδον....
και 1 παραπονο
σημερα με πηραν τηλ ασθενεις στους οποιους ειχα γραψει 3 μηνη και επεσε η ημερομηνια εκτελεσης εντος της αναστολης.....κατοπιν συμβουλης του φαρμακοποιου που ηθελε να φανει καλος στον πελατη του του ειπε να παρει κρυφα τα φαρμακα και να παει στον βλακα  τον γιατρο που δεν εχει αλλη δουλεια(συν χαρτι,μελανι  κλπ κ)και να την ξαναγραψει...και για να μην ειμαι μιζερη ειναι και πιο δυσκολο το θεμα διοτι  με τα 200 περιστταικα που βλεπουμε στον εοπυυ και τα ραντεβου κλεισμενα  πρακτικα δεν μπορω να εκδωσω συνταγη  για αλλον ενα ..πρεπει να κοψω αποδειξη....μηδενικη...και μετα να με κυνηγαει η εφορια..γιατι  βρε παιδια το κανετε αυτο?εγω τους λεω οτι θα πληρωσουν και θα κανουν δαπανη... αλλα μην κακοκαρδισουμε τον πελατη ας πεταξουμε το μπαλακι στον γιατρο

6 Ιουνίου 2012, 23:40:43
Απάντηση #1550
Αποσυνδεδεμένος

Νίκος Κιοσές

Troy, να του έδιναν ένα φαρμακείο για 3 μέρες (και πολύ του δίνω) να δεις πως θα έφευγε τρέχοντας...

Δεν βλέπω κανένα φαρμακοποιό να φεύγει τρέχοντας, αλλά πολλούς να εκβιάζουν και να ταλαιπωρούν ασθενείς.

σεβαστα τα αιτηματα σα; αλλα εδω θα ερθω να σας πω οτι η πλειοψηφια των ιδιωτων βιωνουν την σταση πληρωμων για περισσοτερο απο 6 μηνες ..2 χρονια σχεδον....
και 1 παραπονο
σημερα με πηραν τηλ ασθενεις στους οποιους ειχα γραψει 3 μηνη και επεσε η ημερομηνια εκτελεσης εντος της αναστολης.....κατοπιν συμβουλης του φαρμακοποιου που ηθελε να φανει καλος στον πελατη του του ειπε να παρει κρυφα τα φαρμακα και να παει στον βλακα  τον γιατρο που δεν εχει αλλη δουλεια(συν χαρτι,μελανι  κλπ κ)και να την ξαναγραψει...και για να μην ειμαι μιζερη ειναι και πιο δυσκολο το θεμα διοτι  με τα 200 περιστταικα που βλεπουμε στον εοπυυ και τα ραντεβου κλεισμενα  πρακτικα δεν μπορω να εκδωσω συνταγη  για αλλον ενα ..πρεπει να κοψω αποδειξη....μηδενικη...και μετα να με κυνηγαει η εφορια..γιατι  βρε παιδια το κανετε αυτο?εγω τους λεω οτι θα πληρωσουν και θα κανουν δαπανη... αλλα μην κακοκαρδισουμε τον πελατη ας πεταξουμε το μπαλακι στον γιατρο

Δεν βλέπω κανένα σχόλιο για την καταγγελία της συναδέλφου ή αυτό  δεν είναι απεργοσπασία, αλλά πάλι ο ιατρός θα βγάλει το φίδι από την τρύπα.

Καλό αγώνα και με τη νίκη.
Παιδιά στο μπροστινό κάθισμα μπορούν να  προκαλέσουν ατυχήματα
Ατυχήματα στο πίσω κάθισμα μπορούν να προκαλέσουν παιδιά.

6 Ιουνίου 2012, 23:52:35
Απάντηση #1551
Αποσυνδεδεμένος

trojy

Επώνυμοι
Παράθεση από: ΦΙΛΙΩ ΤΟΠΚΑΡΙΔΟΥ
και 1 παραπονο

Τα αιτήματα μας είναι σεβαστά από την πλειοψηφία, όχι από το σύνολο των ιατρών-συμφορουμιτών. Αν ανατρέξει κανείς το νήμα του "ήρθε η ώρα των φαρμακοποιών", όχι απαραίτητα και τις 104 (!!!) σελίδες του, εύκολα θα δικαιώσει τα γραφόμενα μου. Όσον αφορά τη στάση πληρωμών που έχει γίνει στους ιδιώτες ιατρούς, να προσθέσω ότι εγώ,  ΔΕΝ τους χλεύασα, ΔΕΝ χαρακτήρισα άθλιες τις απόψεις τους, ΔΕΝ τους προκάλεσα.  Οι ιδιώτες ιατροί, έχουν απόλυτο δίκιο.Αυτό όμως πώς σχετίζεται με τους φαρμακοποιούς;
Όταν αυτή τη στιγμή οι φαρμακαποθήκες μου ζητάνε να πληρώσω εντός 15 ημερών τα φάρμακα που αποδίδω στους ασθενείς μου, εγώ πώς μπορώ να αντιδράσω; Θα με βοηθήσει να πάρω μεγαλύτερη παράταση αν τους πω ότι οι ιδιώτες βιώνουν τη στάση πληρωμών >6 μήνες; (Ρητορική ερώτηση)

Για το συνάδελφο, δεν μπορώ να πω οτιδήποτε όταν δεν έχω γνώση της περίπτωσης. Προσωπικά, θα τον έπαιρνα ένα τηλέφωνο, γιατί οι πελάτες ... ας μην πω ότι λένε ψέματα, ας πω ότι "έχουν διαφορετική αντίληψη της αλήθειας".
Εναλλακτικά, ζητείστε από τον ασθενή, να σας πει, να του συνταγογραφείσετε ό,τι κουπόνια έχει στο σπίτι, για να μην πληρώσει άδικα το 10€ της επίσκεψης. Αν την εκτελέσει ο φαρμακοποιός θα αναγκαστεί να επιστρέψει και χρήματα πίσω. Τέλος, το πιθανότερο είναι ότι συνταγές Ιουνίου δε θα πληρωθούν (στον φαρμακοποιό) καθώς η καταγγελία της σύμβασης θα διαρκέσει για πολύ καιρό.

7 Ιουνίου 2012, 00:01:55
Απάντηση #1552
Αποσυνδεδεμένος

trojy

Επώνυμοι

Δεν βλέπω κανένα φαρμακοποιό να φεύγει τρέχοντας, αλλά πολλούς να εκβιάζουν και να ταλαιπωρούν ασθενείς.

Λίγο πιο λιανά το "εκβιάζουν"...  ;

Καλά.. πάω για ύπνο τώρα. Πρέπει να ξεκουραστώ γιατί αύριο έχω να βασανίσω μερικούς ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Στους πρώτους 5, θα κάνω φάλαγγα. Στους επόμενους 10, θα κάνω ανασκολπισμό. Σε 3 θα περάσω μαλακά κολλάρα στραγγαλισμού. Σε 10 τυχερούς θα κάνω θανατηφόρες ενέσεις. Τέλος, στους υπόλοιπους θα κάνω το χειρότερο... θα τους στείλω να θεωρήσουν τις συνταγές τους στους ελεγκτές του ταμείου.

@nikiose : Please write an essay on how οι Φαρμακοποιοί εκβιάζουν τους ασθενείς.. Έχω ακούσει ότι είναι πολλοί μαφιόζοι, και άγριοι οι φαρμακοποιοί στην Καβάλα, αλλά όχι και έτσι.
« Τελευταία τροποποίηση: 7 Ιουνίου 2012, 00:19:59 από trojy »

7 Ιουνίου 2012, 00:13:23
Απάντηση #1553
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

η καταγγελία της σύμβασης θα διαρκέσει για πολύ καιρό.

Aς μη βιαστούμε να προκαταλάβουμε τα αποτελέσματα των συνελεύσεων των κατά τόπους Συλλόγων που πραγματοποιούνται μέσα στις μέρες που διανύουμε.

Σε αυτή τη δύσκολη εποχή στην οποία εισήλθαμε, καλούμαστε παράλληλα με τα προσωπικά λούκια που τραβάμε, να αγωνιστούμε για γίνουμε πιο ενάρετοι. Και ένα μέτρο της αρετής, είναι ακριβώς η κοινωνική αλληλεγγύη που μπορεί να αναπτύξει ο καθένας στον τομέα του.

Προσωπικά, θα επαινούσα και θα προσπαθούσα να ανταμείψω όσους φμφ συμμετέχουν στην πρωτοβουλία-κάλεσμα του ΕΟΠΥΥ για διάθεση ΦΥΚ μέσω των φαρμακείων τους αφιλοκερδώς στους Ασφαλισμένους, όπως η πρωτοβουλία που αναφέρθηκε παραπάνω από Φαρμακοποιούς του Κιλκίς. Όσο θα υπάρχουν τέτοιες χειρονομίες, που μάλιστα εμπνέουν και αποτελούν οδηγό για τον καθένα από εμάς στο δικό του χώρο, αισθάνομαι ότι η Ελλάδα δεν θα σβήσει και οι Έλληνες δεν θα πάνε χαμένοι.
Αλλά από την άλλη, όταν ακούω τον θίασο των Λούρυ (ξεπέρασε και την Λίτσα Πατέρα ως πρωινός τηλεοπτικός μαϊδανός), Κούβα, Σόφι κ.λπ., προσγειώνομαι στη μίζερη ελληνική πραγματικότητα και τους αρνητικούς πρωταγωνιστές της...
« Τελευταία τροποποίηση: 7 Ιουνίου 2012, 00:43:29 από Ο διακομιστής »

7 Ιουνίου 2012, 08:06:56
Απάντηση #1554
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Και έχω να πληρώσω σε ένα μήνα το ΦΠΑ 3μήνου + εφορία (με την προκαταβολή φόρου για το επόμενο έτος βεβαίως-βεβαίως) + τέλος επιτηδεύματος + επιταγή αποθήκης + όποια έξοδα έχω σε μηνιαία βάση.
Τα περισσότερα από αυτά αφορούν σε ποσά που ΔΕΝ έχω ακόμα εισπράξει. Πόση ρευστότητα νομίζετε ότι διαθέτω;

Σσσσς... Μην αυτο-χαρακτηρίζεστε ως ύποπτος φυγής: Τα πράγματα αγριεύουν μέρα με τη μέρα: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

7 Ιουνίου 2012, 19:35:33
Απάντηση #1555
Αποσυνδεδεμένος

tasath

Και έχω να πληρώσω σε ένα μήνα το ΦΠΑ 3μήνου + εφορία (με την προκαταβολή φόρου για το επόμενο έτος βεβαίως-βεβαίως) + τέλος επιτηδεύματος + επιταγή αποθήκης + όποια έξοδα έχω σε μηνιαία βάση.
Τα περισσότερα από αυτά αφορούν σε ποσά που ΔΕΝ έχω ακόμα εισπράξει. Πόση ρευστότητα νομίζετε ότι διαθέτω;

Σσσσς... Μην αυτο-χαρακτηρίζεστε ως ύποπτος φυγής: Τα πράγματα αγριεύουν μέρα με τη μέρα: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Και όμως, κατά τον @nikioses, είμαι στυγνός εκβιαστής.

Ό,τι να' ναι...

7 Ιουνίου 2012, 20:04:07
Απάντηση #1556
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Έκκληση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο: "Αν δεν μπορείτε να ανταποκριθείτε στα καθήκοντά σας, μην περιμένετε να μείνει κλειστό το επάγγελμά σας."
Ημ/νία Δημοσίευσης: 07/06/2012

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος.

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου απέστειλε επιστολή προς τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, την οποία κοινοποίησε και σε όλους τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους, απευθύνοντας έκκληση για τη χορήγηση φαρμάκων σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Πιο συγκεκριμένα, η επιστολή αναφέρεται στα εξής:

«...Ο εμπορικός κόσμος της χώρας αντιλαμβάνεται καλύτερα από τον καθένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φαρμακοποιοί από την ασυνέπεια των ασφαλιστικών ταμείων να καλύψουν τις προς αυτούς οφειλές τους. Ο λόγος είναι απλός: Τα ίδια, αν όχι μεγαλύτερης έντασης προβλήματα, δοκιμάζουν συνεχώς τα τελευταία δυο χρόνια οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις με αποτέλεσμα να έχουν ήδη κλείσει 68.000 και πολλές να απειλούνται με κλείσιμο.

Οι κινητοποιήσεις δικαιολογούνται ως ένα βαθμό και ιδιαίτερα αυτές με περιεχόμενο την μη χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Θεωρούμε, όμως, ότι η χρήση και η έκταση του μέτρου αυτού, ως μέσου πίεσης, πρέπει να είναι μέσα στα πλαίσια της λογικής, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής ευαισθησίας.

Αναφερόμαστε συγκεκριμένα σε μηνύματα που λαμβάνουμε από Εμπορικούς Συλλόγους μέλη μας από το σύνολο της επικράτειας, ότι τα φαρμακεία στις περιοχές τους δεν χορηγούν φάρμακα όχι μόνο στους χρόνια πάσχοντες και ασθενείς ενήλικες αλλά ούτε στα άρρωστα παιδιά και τους ηλικιωμένους.

Είναι σαφές ότι η παραπάνω ένταση και το εύρος του μέσου πίεσης που επιλέξατε θα οδηγήσει τις δίκαιες προσπάθειές σας σε κοινωνική αποδυνάμωση και απαξίωση. Ευτυχώς για την κοινωνία μας, τουλάχιστον ακόμη, καμία υπερήμερη οφειλή δεν μπορεί να συμψηφιστεί με τον πόνο του ασθενούς ή την ανθρώπινη ζωή. Σε καμία περίπτωση, η ληξιπρόθεσμη οικονομική αξίωση δεν μπορεί να δικαιολογήσει την συνεχή ταλαιπωρία και τον κίνδυνο που διατρέχουν οι χρόνια πάσχοντες ασφαλισμένοι, οι συνταξιούχοι και τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους.

Έχουμε την πεποίθηση ότι, με τέτοιες πρακτικές, τελικά δεν θα δικαιωθείτε στα μάτια του κόσμου που πονάει και χρειάζεται συνεχώς τα φάρμακα που πλήρωνε επί δεκαετίες από τον μισθό του. Σε μια καταχρεωμένη ελληνική κοινωνία μπορεί οι φαρμακοποιοί να έχουν δίκιο, αλλά καλώς ή κακώς, εμπορεύεστε «κοινωνικά αγαθά» και πρέπει να διαφυλάξετε τόσο το όνομά σας όσο και την κοινωνική σας αποστολή. Εάν δεν το πράξετε, πολύ φοβόμαστε ότι αύριο, που θα πρέπει να πολεμήσετε την μεγάλη μάχη της απελευθέρωσης του επαγγέλματός σας, δεν θα βρείτε συμμάχους στην ελληνική κοινωνία. Τι θα έχει να χάσει ο έλληνας πολίτης εάν, τελικά, τα φάρμακα χορηγούνται από τα καταστήματα λιανικής, όταν εσείς οι ίδιοι εφαρμόζετε λογικές σούπερ μάρκετ;  :-*  :-*

Για όλους αυτούς τους λόγους, παρακαλούμε για την αναστολή των κινητοποιήσεών σας τουλάχιστον ως τις επερχόμενες εκλογές. Από μια υπηρεσιακή κυβέρνηση, εκ των πραγμάτων, δεν είναι δυνατόν να δοθεί λύσει σε χρονίζοντα διαρθρωτικά προβλήματα. Το χρονικό διάστημα μέχρι το σχηματισμό νέας κυβέρνησης είναι μικρό και -έχοντας ιδία πείρα- θεωρούμε ότι μερικές επιπλέον ημέρες δεν θα θέσουν σε διακινδύνευση την βιωσιμότητα των φαρμακείων σας, θα ανακουφίσουν όμως άμεσα τους έχοντες ανάγκη τα φάρμακα και ιδίως τους χρόνια πάσχοντες.

Θεωρούμε ότι, από μία τέτοια προσωρινή υποχώρηση, θα έχετε μόνο να κερδίσετε.

Ο άλλοτε περήφανος έλληνας πολίτης έχει φτάσει στα όρια της ένδειας και της πλήρους εκμηδένισης της αξιοπρέπειάς του. Ως κατεξοχήν κοινωνικοί λειτουργοί  :-* και δευτερευόντως επαγγελματίες, πρέπει εσείς οι φαρμακοποιοί να σταθείτε δίπλα του...».
« Τελευταία τροποποίηση: 7 Ιουνίου 2012, 20:16:35 από Ο διακομιστής »

7 Ιουνίου 2012, 22:43:34
Απάντηση #1557
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Πόσα μας έλειπαν;;;;

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ Κ.Α.Ε 0672.00 ΠΟΣΟΥ € 74.794.373,44

Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

8 Ιουνίου 2012, 00:00:21
Απάντηση #1558
Αποσυνδεδεμένος

tasath

Δεν καταλαβαίνω την πρεμούρα διαφόρων "καλοθελητών".

Το πράγμα είναι απλό:
Τα φαρμακεία συνεχίζουν να πωλούν φάρμακα, αλλά όχι επί πιστώσει μέχρι να δοθεί λύση σε χρέη που τους οφείλονται. Χρήματα που τους οφείλονται συμβατικά και που χρειάζονται για την αναχρηματοδότηση της δουλειάς τους.
Έλα λοιπόν άνθρωπέ μου, αγόρασέ το και πήγαινε στον ΕΟΠΥΥ να εξοφληθείς. Δεν μπορώ πλέον να σε χρηματοδοτώ, ούτε εσένα ούτε τον ΕΟΠΥΥ.

Θες καλοθελητή μου να βρεις μια βιώσιμη λύση;
Δοκίμασε στις αποθήκες και στις εταιρείες (εισαγωγικές και μη): να δώσουν πίστωση π.χ. 4 μηνών στις παραγγελίες και να σταματήσουν την εκβιαστική πολιτική της άμεσης εξόφλησης και της κατάθεσης επιταγών ως εγγύησης. Γιατί δεν το κάνεις; Γιατί την εταιρεία/αποθήκη δεν την πιάνεις από κάπου, τον μικρό επιχειρηματία όμως μπορείς.

Εναλλακτικά, έλα και κάνε το πιο απλό πράγμα στον κόσμο: συμψηφισμό χρεών. Σου οφείλω Χ, μου οφείλεις Ψ, καθαρίσαμε. Γιατί δεν το κάνεις; Γιατί θα ανοίξεις τον ασκό του αιόλου σε εκατοντάδες πιστωτές σου που περιμένουν στην ουρά.

Άλλη μια ωραία ιδέα: τράβα στις 4 μεγάλες τράπεζες που τσέπωσαν τα 18 δις από το ΤΧΣ και ζήτα τους να δώσουν άτοκα δάνεια 1 έτους στα φαρμακεία ώστε να αποκτηθεί ρευστότητα. Γιατί δεν το κάνεις;

Ωραία τα λέτε όσοι είστε έξω από το χορό....

8 Ιουνίου 2012, 01:02:39
Απάντηση #1559
Αποσυνδεδεμένος

trojy

Επώνυμοι
Ανήκουν οι φαρμακαποθήκες στον ΕΣΕΕ;
« Τελευταία τροποποίηση: 8 Ιουνίου 2012, 01:05:53 από trojy »