Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
15 Νοεμβρίου 2024, 13:47:47

Αποστολέας Θέμα: Ερχεται η σειρά των φαρμακοποιών  (Αναγνώστηκε 630396 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

3 Σεπτεμβρίου 2012, 09:20:26
Απάντηση #1755
Αποσυνδεδεμένος

tasath

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Εχετε καποια δικια, σας χρωστανε λεφτά που εχετε προπληρωσει ΟΚ, καλως κινητοποιείστε, αλλα μεχρι εκει. Οι ΜαρθαΒουρτσισμοι ας λειπουν παρακαλώ.

Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι κάθε επιχείρηση οφείλει να επιβιώσει. Με χρέη, αυτό απλά δεν γίνεται.

Το να αντιμετωπίζονται οι φαρμακοποιοί ως οι κακοί της υπόθεσης που δεν έχουν λόγο να διαμαρτύρονται, είναι τουλάχιστον αφελές.
Η γυναίκα μου (φαρμακοποιός) εργάζεται 60 ώρες την εβδομάδα, χώρια οι εφημερίες/διανυκτερεύσεις. Και ναι, έχει ένα ικανοποιητικό εισόδημα, μέρος του οποίου είναι στα χαρτιά (χρέη ταμείων) αλλά για το οποίο φορολογείται κανονικότατα.

Όλα τα τα επαγγέλματα έχουν τις δυσκολίες,τις αγωνίες και τα προβλήματά τους.
Προσωπικά λυπάμαι που δεν πληρώνεστε παραπάνω. Όμως ο καθένας κάνει τις επιλογές του στην τελική. Ξέρω πως ακούγεται σκληρό, αλλά είναι αληθές. Ανήκετε σε ένα κλάδο με μεγάλη ανεργία (κατά ειδικότητες). Αν δουλεύετε για το κράτος, μπαίνετε στο "χωνευτήρι" που αδικεί οριζοντίως και καθέτως. Παράδειγμα: εδώ πληρώνουμε τους ...παπάδες και τους κληρικούς (και μάλιστα χωρίς περαιτέρω περικοπές) γιατί φυσικά η Εκκλησία δεν μπορεί να αναλάβει τα του οίκου της ως προς τη μισθοδοσία.
Αν δουλεύετε στον ιδιωτικό τομέα, συγχαρητήρια, είστε στην ουρά με όλους τους άλλους.

Με τη λογική σας, πρέπει να μας απαντήσει τώρα ένας εκπαιδευτικός (που παίρνει 900€) και στη συνέχεια ένας ένστολος (που παίρνει 700€). Και οι δύο σπούδασαν. Γιατί όμως κάνουμε συγκρίσεις σε ανόμοια πράγματα;  Στην τελική, γίνετε επιχειρηματίας αν υπάρχει μια περίπτωση να βγάλετε παραπάνω χρήματα. Και αναλάβετε όλα τα ρίσκα που δεν έχει ένας υπάλληλος. Όπως π.χ. το να πάει στη φυλακή για χρέη της ατομικής του επιχείρησης.

Μπουμπούκος γιοκ. Τσεκούρι τώρα.

3 Σεπτεμβρίου 2012, 09:27:57
Απάντηση #1756
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Η αλήθεια είναι ότι όλα όσα έγραψε το άρθρο έχουν ΗΔΗ γίνει. Το ποσοστό κέρδους έχει ΗΔΗ πέσει μέσω διαφόρων μεθόδων (rebate, νέα δελτία τιμών, ΦΥΚ, κατάργηση εκπτώσεων, μείωση τζίρου λόγω κρίσης, τέλος επιτηδεύματος, κλπ).
Ένα φαρμακείο δουλεύει πλέον στα χαρτιά με ένα καθαρό κέρδος 6-8%. Λέω στα χαρτιά, γιατί ένα μέρος είναι εισπρακτέο καθώς τα χρέη των ταμείων παραμένουν.
Ακόμα και αν μηδενίσετε το κέρδος των φαρμακείων, δεν βγαίνει ο προϋπολογισμός.
Συνεπώς, αλλού οι "παραινέσεις"...

Βαρέθηκα το "καθαρό κέρδος" σαν έκφραση. Βρωμάει από μακριά.

Υπάρχει το κέρδος μεταπώλησης. Αυτό είναι το ποσοστό επί της τιμής αγοράς σε προϊόν που πουλάς.
Από εκεί και πέρα, το εάν εσύ θα έχεις φαρμακείο με καλλίγραμμες βοηθούς, φωτεινό σταυρό νέον, βρίσκεσαι στο Κολωνάκι, είναι 200τμ το φαρμακείο σου και μοιράζεις τσαντούλες pierre-cardin με το λογότυπο σου για να βάζουν τα βιβλιάρια οι πελάτες σου είναι δική σου επιλογή και δικά σου έξοδα. Αυτό δεν σημαίνει ότι το φαρμακείο σου δεν βγαίνει γιατί το κέρδος μεταπώλησης είναι χαμηλό αλλά γιατί εσύ έχεις τέτοια έξοδα που δεν επιτρέπεται να βγάλεις ποτέ σοβαρά κέρδη.
Με την λογική σου το καθαρό κέρδος του ιατρείου μου τον πρώτο χρόνο ήταν τριψήφιο (ετήσιο "καθαρό κέρδος") σε ευρώ και μέχρι και το τρίτο έτος δεν είχε γίνει πενταψήφιο. Από φέτος βλέπω να επιστρέφει στο τρίτο έτος και πάλι. Αυτό τι σημαίνει; ότι έπρεπε να σου κρατήσουν και ένα 2% από το τζίρο σου υπέρ των "συσσιτίων" για γιατρούς που δεν βγάζουν τα προς το ζην όπως είναι της μόδας τελευταία για τους συμπολίτες μας;

Δυστυχώς αυτό που ονομάζεις καθαρό κέρδος δεν μπορεί να είναι εγγυημένο, δεν είναι ίδιο για όλους και είναι λάθος να μνημονεύεται στις διεκδικήσεις σας. ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

3 Σεπτεμβρίου 2012, 10:11:44
Απάντηση #1757
Αποσυνδεδεμένος

Gateopener

Αληθεύει,έχω ακούσει,ότι όταν λήγει ένα σκεύασμα,ο φμφ το στέλνει πίσω στην αποθήκη λαμβάνοντας στο ακέραιο το ποσό της χονδρικής;;;;;;;;;; :( :o ??? :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o

3 Σεπτεμβρίου 2012, 10:18:17
Απάντηση #1758
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Στην τελική, γίνετε επιχειρηματίας αν υπάρχει μια περίπτωση να βγάλετε παραπάνω χρήματα.

Εδώ συγκρίνετε εσείς πράγματα που είναι ανόμοια. Ο φμφ δεν είναι επιχειρηματίας με την κυρίως ειπείν έννοια του όρου, αλλά κρατικοδίαιτος προμηθευτής του Δημοσίου που απολαμβάνει σκανδαλώδους, επιλεκτικού κρατικού προστατευτισμού χάρη σε μια σειρά νόμων και περιορισμών κομμένων και ραμμένων στα μέτρα του, που θεσπίστηκαν και εφαρμόστηκαν από φαύλους πολιτικούς, διαπλεκόμενους με τη συνδικαλιστική ηγεσία των φμφ.

Η σύγκριση του καφετζή με τον φμφ που επιχειρήθηκε από τη νεοφώτιστη στο Φόρουμ @stripe, είναι τουλάχιστον ατυχής αφού ο καφές και το Plavix διαφέρουν ως προς την αναγκαιότητα και το σκοπό για τον οποίο γίνεται η προμήθειά τους. Ο καφές σε μια καφετέρια της αρεσκείας αποτελεί προσωπική επιλογή του ασφαλισμένου σε αντίθεση με το φάρμακο που αποτελεί κοινωνικό αγαθό που επιβαρύνει την κοινωνική ασφάλιση, τουτέστιν το σύνολο των φορολογούμενων της χώρας, με εξαίρεση τους γνωστούς 11,000 που κερδίζουν από αυτό (οκ, συν την φαρμακοβιομηχανία που κερδίζει τα περισσότερα).

Η πολυαναμενόμενη μείωση των τιμών των φαρμάκων με το επικείμενο δελτίο τιμών θα αποκαλύψει για ακόμη μία φορά τη διάσταση συμφερόντων μεταξύ της χειμαζόμενης ελληνικής κοινωνίας και των γνωστών 11,000, αφού οι τελευταίοι εξετάζουν το φάρμακο κυρίως μέσα από το παραμορφωτικό πρίσμα του κέρδους (τους). Ας ελπίσουμε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά θα σταθεί για μία φορά πάνω από τα συμφέροντα των συντεχνιών και των προμηθευτών και θα προσφέρει μία πραγματική υπηρεσία στον απλό ασφαλισμένο με μία ουσιαστική μείωση των Λ.Τ. των φαρμάκων.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

3 Σεπτεμβρίου 2012, 10:56:03
Απάντηση #1759
Αποσυνδεδεμένος

timex

Νομίζετε ότι βγαίνουν έτσι τα σπασμένα των κομμένων συνταγών για λάθη άλλων, του τρεξίματος για σφραγίδες,

Επειδή αυτό το έχω ακούσει πάρα πολλές φορές, ήθελα να σας πω ότι μπορείτε να αποφύγετε όλα τα παραπάνω με έναν απλό τρόπο.
Δεν εκτελείτε τις λανθασμένες συνταγές.
Απλά τα πράγματα.

3 Σεπτεμβρίου 2012, 11:12:51
Απάντηση #1760
Αποσυνδεδεμένος

carlita

Παράθεση
Νομίζετε ότι βγαίνουν έτσι τα σπασμένα των κομμένων συνταγών για λάθη άλλων, του τρεξίματος για σφραγίδες,

Μια χαρα βγαινουν τα σπασμενα,γιατι μετα τις διορθωσεις συνταγων ερχεται και η γνωστη παρακληση για ξεπλυμα φαρμακων ("γιατρε μου με την ευκαιρια εχω και κατι συνταγες") ;)
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them.
Albert Einstein

3 Σεπτεμβρίου 2012, 11:31:49
Απάντηση #1761
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κοπτόμαστε τόσο πολύ με τους φαρμακοποιούς. Υπάρχουν τόσα πολλά και αξιόπιστα διαδικτυακά φαρμακεία, τα οποία, με την αποστολή σκαναρισμένης της συνταγής του γιατρού, μπορούν να στείλουν στον ασθενή ελεγμένα, αξιόπιστα και σε αρκετές περιπτώσεις πολύ φθηνότερα φάρμακα. Δε θα μπω βέβαια στον πειρασμό να κάνω διαφήμιση κάποιων συγκεκριμένων.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

3 Σεπτεμβρίου 2012, 11:36:26
Απάντηση #1762
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κοπτόμαστε τόσο πολύ με τους φαρμακοποιούς. Υπάρχουν τόσα πολλά και αξιόπιστα διαδικτυακά φαρμακεία, τα οποία, με την αποστολή σκαναρισμένης της συνταγής του γιατρού, μπορούν να στείλουν στον ασθενή ελεγμένα, αξιόπιστα και σε αρκετές περιπτώσεις πολύ φθηνότερα φάρμακα. Δε θα μπω βέβαια στον πειρασμό να κάνω διαφήμιση κάποιων συγκεκριμένων.

Νομίζω ότι με τις τιμές που έχουν τα γενόσημα στο εξωτερικό και με το γεγονός ότι πολλοί συμπολίτες μας θα βρεθούν χωρίς ασφάλεια από τον έτος που έρχεται ίσως είναι καλό να αρχίσουμε να τα βγάζουμε σαν λίστα για όποιον ενδιαφέρεται. Εάν η έδρα τους μάλιστα είναι εντός ΕΕ δεν ισχύουν και πολλοί περιορισμοί που υπάρχουν για τις εκτός ΕΕ χώρες.

3 Σεπτεμβρίου 2012, 11:40:20
Απάντηση #1763
Αποσυνδεδεμένος

medicus

Νομίζω ότι με τις τιμές που έχουν τα γενόσημα στο εξωτερικό και με το γεγονός ότι πολλοί συμπολίτες μας θα βρεθούν χωρίς ασφάλεια από τον έτος που έρχεται ίσως είναι καλό να αρχίσουμε να τα βγάζουμε σαν λίστα για όποιον ενδιαφέρεται. Εάν η έδρα τους μάλιστα είναι εντός ΕΕ δεν ισχύουν και πολλοί περιορισμοί που υπάρχουν για τις εκτός ΕΕ χώρες.

Για όσο, φυσικά, θα είμαστε εντός ΕΕ.............
Medicus curat,
Deus sanat

3 Σεπτεμβρίου 2012, 13:11:36
Απάντηση #1764
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Ήδη, οι πολυάριθμοι και δυστυχώς διαρκώς αυξανόμενοι ανασφάλιστοι συτής της χώρας, έχουν στραφεί στη διαδικτυακή αγορά φαρμάκων σε συμφερότερες τιμές.
« Τελευταία τροποποίηση: 3 Σεπτεμβρίου 2012, 13:20:03 από Ο διακομιστής »

3 Σεπτεμβρίου 2012, 13:31:29
Απάντηση #1765
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

ΥΓ2: update: 600 μύρια το μεικτό κέρδος 11,000 ελλήνων φμφ το 2012!! (εδώ) απο τον ΔΙΑΚΟΜΙΣΤΗ.- Αγαπητέ μου, θες να κερδίσεις τις εντυπώσεις με μηδενικά μαθηματικά. Μήπως είσαι δημοσιογράφος του ΜΕΓΚΑ;; Σου φαίνεται μεγάλο ποσό το 54545 Ευρω ανά φαρμακείο σαν μικτό κέρδος; Για βγάλε τώρα  ??? τα έξοδα λειτουργίας και λοιπά φορολογικά σχεδόν 20000. 34000 ευρώ, δηλαδή 2850ευρω το μήνα.

3 Σεπτεμβρίου 2012, 13:45:01
Απάντηση #1766
Αποσυνδεδεμένος

stripe

Δε θα απαντήσω αναλυτικά γιατί ακούω πολλές ανακρίβειες και θέλει πολλή ώρα η κουβέντα. Μόνο για το ότι προκαλώ για τα 2800ευρω θα πω στο συνομιλητή XOUZOURIS που το έθιξε, ότι για να βγει αυτός ο μέσος όρος έχει συμπεριληφθεί και μια μάζα φαρμακείων που αιτούνται ασύλληπτα ποσά μηνιαίως που φαίνονται από τα τιμολόγια και που οι συνταγές τους προέρχονται από λαμογιές και κομπίνες με κουπόνια κτλ. Αυτά τα φαρμακεία είναι ΓΝΩΣΤΑ και στο απυρόβλητο από την πολιτεία, αλλά τη ζημιά τους στη συνείδηση του κόσμου την κάνουν, να καλή ώρα ανεβάζοντας τον μέσο όρο. Θα σου πω εμπειρικά ότι τα ευρώ μηνιαίως είναι γύρω στα 2000 για τα περισσότερα φαρμακεία (αυτά πέραν των καθυστερήσεων που καθιστούν το δυχίλιαρο κάτι σαν όνειρο θερινής νυκτός στην πράξη) , κάτι το οποίο καθόλου προκλητικό δεν το θεωρώ. Προκλητικό θεωρώ να δουλεύει διευθυντής ΕΣΥ όπως λες με δυο χιλιάρικα, ενώ εσύ να κάνεις εφημερία για όσα παίρνει ο υδραυλικός για δυο επισκέψεις, μετά από τόσα χρόνια σπουδών. Αν θέλετε να αναθεωρήσουμε το σύστημα πληρωμών της Ελλάδας είμαι μέσα, και ναι, να πάρει η μπάλα και τα φαρμακεία, αλλά όχι μονόπλευρα, έτσι; Προσωπικά, μπήκα τώρα στο χώρο (και τον χορό), οπότε δεν έχω φάει τίποτα από αυτά που συζητάτε, για να μην παρεξηγηθώ. Σαν υπάλληλος φαρμακοποιός πάντως και τα δικά σου 1300 μικτα ούτε για πλάκα δεν τα έπιανα.

ΥΓ: Στο εξωτερικό δίνουν για νέο φαρμακοποιό 1800 μηνιαίως, με το ωράριό τους όλα κυριλέ, αν θέλεις να συνεχίσουμε τις ανόμοιες συγκρίσεις υπαλλήλων-επιχειρηματιών-ελλήνων-ξένων-φαρμακοποιών-γιατρών κτλ.

ΥΓ2: Μάθαμε και τους ΦχΦ που ψωμολυσσάνε βλέπω. Χαίρομαι, γιατί μέχρι πριν λίγες μέρες που ήμουν και γω ένας από αυτούς με είχαν όλοι γραμμένη. Τελικά μόνο σαν επιχείρημα σε άσχετες συζητήσεις χρησιμεύαμε.

3 Σεπτεμβρίου 2012, 13:55:33
Απάντηση #1767
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Συγνώμη που μπαίνω στη συζήτηση.

Κατ αρχήν την παρεμβολή με τον άνεργο χωρίς ρεύμα την θεωρώ λαϊκισμό.
Εκείνο που με προβλημάτισε είναι από που προκύπτουν 20000-30000 ευρώ έξοδα το χρόνο σε ένα φαρμακείο. Το είδα και προσπάθησα να συγκρίνω ένα ιατρείο και ένα φαρμακείο αλλά δεν μου βγαίνει. να βοηθήσω λίγο:
α) Ο φαρμακοποιός έχει βοηθό φαρμακείου, ο γιατρός έχει γραμματέα (άρα ΙΚΑ, μισθοί κλπ είναι παρόμοιοι)
β) ο γιατρός αλλά και ο φαρμακοποιός έχει Η/Υ, κόστος χαρτιού, μελάνια αλλά για κάθε Α4 συνταγής υπάρχει Α4 εκτέλεσης, δηλαδή τα ίδια
γ) ενοίκιο,ΔΕΗ,τηλέφωνο,νερό, καθαρίστρια, θέρμανση-κλιματισμό έχει και ο γιατρός και ο φαρμακοποιός
δ) ο φαρμακοποιός έχει ψυγειάρα που καίει ρεύμα, ο ιατρός αναλώσιμα και ιατρικά μηχανήματα που κοστίζουν αδρα.
ξεχνάω κάτι; Γιατί εμένα δεν μου βγαίνουν 20000-30000 το χρόνο αλλά στο φαρμακοποιό βγαίνουν;

Είμαι καλύτερος στα οικονομικά; Δεν νομίζω. Τι ξεχνώ;

3 Σεπτεμβρίου 2012, 14:00:55
Απάντηση #1768
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Κατ αρχήν την παρεμβολή με τον άνεργο χωρίς ρεύμα την θεωρώ λαϊκισμό.

Σύμφωνοι, αλλά προκλήθηκα με ευθεία ερώτηση: "Σου φαίνεται πολύ το ποσό των 54545454... ευρώ το χρόνο;"

3 Σεπτεμβρίου 2012, 17:06:30
Απάντηση #1769
Αποσυνδεδεμένος

tasath

Βαρέθηκα το "καθαρό κέρδος" σαν έκφραση. Βρωμάει από μακριά.

Υπάρχει το κέρδος μεταπώλησης. Αυτό είναι το ποσοστό επί της τιμής αγοράς σε προϊόν που πουλάς.
Από εκεί και πέρα, το εάν εσύ θα έχεις φαρμακείο με καλλίγραμμες βοηθούς, φωτεινό σταυρό νέον, βρίσκεσαι στο Κολωνάκι, είναι 200τμ το φαρμακείο σου και μοιράζεις τσαντούλες pierre-cardin με το λογότυπο σου για να βάζουν τα βιβλιάρια οι πελάτες σου είναι δική σου επιλογή και δικά σου έξοδα. Αυτό δεν σημαίνει ότι το φαρμακείο σου δεν βγαίνει γιατί το κέρδος μεταπώλησης είναι χαμηλό αλλά γιατί εσύ έχεις τέτοια έξοδα που δεν επιτρέπεται να βγάλεις ποτέ σοβαρά κέρδη.
Με την λογική σου το καθαρό κέρδος του ιατρείου μου τον πρώτο χρόνο ήταν τριψήφιο (ετήσιο "καθαρό κέρδος") σε ευρώ και μέχρι και το τρίτο έτος δεν είχε γίνει πενταψήφιο. Από φέτος βλέπω να επιστρέφει στο τρίτο έτος και πάλι. Αυτό τι σημαίνει; ότι έπρεπε να σου κρατήσουν και ένα 2% από το τζίρο σου υπέρ των "συσσιτίων" για γιατρούς που δεν βγάζουν τα προς το ζην όπως είναι της μόδας τελευταία για τους συμπολίτες μας;

Δυστυχώς αυτό που ονομάζεις καθαρό κέρδος δεν μπορεί να είναι εγγυημένο, δεν είναι ίδιο για όλους και είναι λάθος να μνημονεύεται στις διεκδικήσεις σας. ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.

Βαρεθήκατε ή όχι, πρόκειται για παγκόσμιο οικονομικό όρο. Όταν κάποιοι παπαγαλίζουν για τα οικονομικά των άλλων, οφείλουν τουλάχιστον να ξέρουν για τι πράγμα ομιλούν (δεν πάει σε εσάς το "κοπλιμέντο"). Γιατί από ανακριβή και λαϊκίστικη ανάλυση των οικονομικών ενός φαρμακείου, σε αυτό το forum χορτάσαμε από διάφορους ειδήμονες !!!

Το κέρδος μεταπώλησης δεν σημαίνει τίποτα, αυτό που μένει στην τσέπη είναι η ουσία. Με τη λογική σας, ο ...καφετζής που πουλάει με κέρδος μεταπώλησης 500% έπρεπε να είναι βασιλιάς. Δεν είναι όμως γιατί συνυπολογίζονται και άλλοι παράγοντες. Εκτός αν για εσάς, το θλιμμένο καφενείο της γειτονιάς (χωρίς φρου-φρου δηλαδή) κρύβει αμύθητους θησαυρούς και δεν το ξέρουμε.

Για το 2% δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς εννοείτε, αλλά ναι, και τα φαρμακεία (όπως όλες οι ατομ. επιχειρήσεις) έχουν κάτι παρόμοιο να αποδώσουν (τέλος επιτηδεύματος 500€).

Μπουμπούκος γιοκ. Τσεκούρι τώρα.