Συγνώμη που μπαίνω στη συζήτηση.
Κατ αρχήν την παρεμβολή με τον άνεργο χωρίς ρεύμα την θεωρώ λαϊκισμό.
Εκείνο που με προβλημάτισε είναι από που προκύπτουν 20000-30000 ευρώ έξοδα το χρόνο σε ένα φαρμακείο. Το είδα και προσπάθησα να συγκρίνω ένα ιατρείο και ένα φαρμακείο αλλά δεν μου βγαίνει. να βοηθήσω λίγο:
α) Ο φαρμακοποιός έχει βοηθό φαρμακείου, ο γιατρός έχει γραμματέα (άρα ΙΚΑ, μισθοί κλπ είναι παρόμοιοι)
β) ο γιατρός αλλά και ο φαρμακοποιός έχει Η/Υ, κόστος χαρτιού, μελάνια αλλά για κάθε Α4 συνταγής υπάρχει Α4 εκτέλεσης, δηλαδή τα ίδια
γ) ενοίκιο,ΔΕΗ,τηλέφωνο,νερό, καθαρίστρια, θέρμανση-κλιματισμό έχει και ο γιατρός και ο φαρμακοποιός
δ) ο φαρμακοποιός έχει ψυγειάρα που καίει ρεύμα, ο ιατρός αναλώσιμα και ιατρικά μηχανήματα που κοστίζουν αδρα.
ξεχνάω κάτι; Γιατί εμένα δεν μου βγαίνουν 20000-30000 το χρόνο αλλά στο φαρμακοποιό βγαίνουν;
Είμαι καλύτερος στα οικονομικά; Δεν νομίζω. Τι ξεχνώ;
Ξεχνας οτι προκειται για ΜΑΓΑΖΙ, και εχει αλλες αναλογιες ισως, και αλλα ωραρια λειτουργιας γενικα που πρεπει να αποσβεσει. Τα 55000 ευρω ειναι μικτο κερδος, δηλαδη τι προκυπτει αν αφαιρεσεις τιμη που πουλας μειον τιμη που αγοραζεις. Σου λεω παραδειγμα για να καταλαβαινομαστε:
Εστω 15 ευρω αγοραζω χονδρικη το klaricid. Πολλαπλασιαζω επι 32,5% την Χ.Τ. και αυτο ειναι το μικτο κερδος μου=
4,87ευρω. Στο ποσο αυτο (19,9ευρω) θα μπει το ΦΠΑ 6,5% (1,3ευρω σε μεταφραση που εχω ηδη αποδωσει κατα την αγορα απο την αποθηκη και θα μου τα αποζημιωσει ο αγοραστης που θα του πουλησω) και θα προκυψει η τελικη λιανικη τιμη. Το 55000 που αναφερεται ειναι το μικτο κερδος μου, τα 4,87ευρω πολλαπλασιαμενα επι τις πωλησεις εν ολιγοις χοντρα-χοντρα.
Τωρα παμε να σου πω πως οταν καταθετω ταμεια ερχεται ενα νταβατζιλικι που λεγεται rebate και μου παιρνει στα 55000 ευρω που αναφερονται ενα 3%, δηλαδη βγαλε 1650ευρω και κανε τα 53500, ετσι για την πλακα.Εμμεσα ριχνει το ποσοστο κερδους ακομα παρακατω, και δεν ακουω κανεναν να μιλαει γιαυτο.
Απο τα 53500 αφαιρεσε:
Νοικι ισογειου καταστηματος (800ευρω χ12=10000 το χρονο)
Ασφαλιση (2-3000 το χρονο)
Υπαλληλο (10000 το χρονο)
ΔΕΗ κτλ (300 χ12μηνες=3600 το χρονο)- btw το ψυγειο δεν καιει τιποτα σε συγκριση με τις ταμπελες.
Αναλωσιμα θα ειναι αστειο και να τα προσθεσω καν σε αυτον τον υπολογισμο.
Για να το στρογγυλοποιησω, μενει ενα 30000 το χρονο πανω στο οποιο και θα φορολογηθεις και ειναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να το αποκρυψεις, μην κοβοντας αποδειξεις, γιατι ζητας στα ταμεια να σε πληρωσουν με νομιμα ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ.
Μια δουλεια σαν ολες ειναι, για να μην τα πολυλογω.
Ποια η προκληση λοιπον, τελοσπαντων; Το οτι οι παλιοι πλουτιζανε απο την πολυφαρμακια; Ναι, αυτο συνεβαινε, οι γιατροι το προκαλουσατε, live with it και ξεπεραστε το, εδω δεν κοπτομαι εγω που δεν προλαβα ουτε στο ελαχιστο το παρτυ αυτο (ΚΑΙ ΝΙΩΘΩ ΠΕΡΙΦΑΝΗ γιαυτο). Τωρα εχουν αλλαξει τα πραγματα και ειναι προκλητικη η επιθεση στον φαρμακοποιο γιατι ειμαστε εκτελεστικα οργανα. Δε φταιω εγω που γραφετε losec με καθε αντιβιοτικο που εκτελω, ποιος ανεβαζει τη δαπανη λοιπον; Το οτι πλεον εκτελω τοσα eucreas οσα σχεδον ta glucophage πρεπει να σας λεει κατι. Προσωπικα το θεωρω ξεφτιλα και δε βρισκω τη λυση μονο στη μειωση της τιμης του eucreas εις βαρος του φαρμακειου, if you know what i mean.
ΥΓ: Οπως σας φαινονται πολλα τα 4,87ευρω στο klaricid , να σας φαινονται και λιγα στα φαρμακα που κοστιζουν πανω απο 200 ευρω, οπου ο φαρμακοποιος εχει fixed κερδος 30ευρω και τελος. Και γιατι να σας φαινονται λιγα;;; Γιατι κανεις μη παρανοικος φαρμακοποιος δε θα αγορασει ενα φαρμακο 1000ευρω για να παρει (ΑΝ θα του τα πληρωσει ο ΕΟΠΥΥ ποτε) μετα απο 3μηνες 1030ευρω, και να φορολογηθει κιολας σ'αυτα. Γιατι ετσι δεν κινειται η αγορα, προσωπικα θα προτιμουσα να φαω το χιλιαρικο κεφαλαιου σε κατι πιο κερδοφορο.
ΥΓ2: Αν πεσουν οι τιμες κι αλλο, θα εχουμε το φαινομενο της ασπιρινης ακομα πιο εντονο. Εδω να κανει 70 λεπτα και στη Γερμανια 4ευρω (ή 7ευρω;) , με τις εταιριες να τις στελνουν σωρηδον εξω. Δεν εχει μονο δυο διαστασεις η αγορα, ουτε μαυρο και ασπρο.
YΓ3: Ειναι αξιολυπητο να μιλαω με μορφωμενους ανθρωπους για το χ θεμα και να πρεπει να απαντησω στο επιχειρημα του "εχουμε να φαμε 6μερες". Αλλα αντ'αλλα της Παρασκευης το γαλα. Γι'αυτο σταματαω εδω την κουβεντα. Ευχαριστω τον κ.Κουναλακη για το ερεθισμα που μου εδωσε να απαντησω.
ΥΓ4: Γιατροι, διεκδικηστε το επιπεδο σας. Ειναι τραγικο αυτο που ζειτε, οργανωθειτε.Αν δε μιλαγαμε για 80 ευρω εφημεριας ισως να μην υπηρχε καν αυτη η κουβεντα, οπως και εκεινη για τα φακελλακια, τα eucreas κτλ......